tassoss83 8 Report post Posted December 21, 2012 Καλησπερα....ειμαι ο Τασος και μενω στα νοτια προαστεια-Ελληνικο.....Εχτες ηταν η τριτη μου φορα που εβαλα πεδιλα στα πρωτα σχεδον -αντα μου.....Ημουν κολλημερος στους προποδες-baby lifts ολες τις φορες αλλα εχτες στο ΧΚΠ ειπα να κανω την προσωπικη υπερβαση στο σκι.........διθεσιο για αρχη με αρκετες αποτυχημενες προσπαθειες αποβασης στο τελος του lift....Στην πιστα τα πραγματα πηγαιναν καλυτερα ομως!!!!!!Μετα απο αρκετες ωρες -χωρις διαλλειμα-μια φιλη προσπαθουσε πανω απο μιση ωρα να με πεισει να παρω και το πιατακι στη συνεχεια του διπλου......Τελικα υπεκυψα.....3/4 επιτυχημενες!!!!!!δεν το λες και κακο ποσοστο για ανθρωπο που εβλεπε αγκυρα η πιατακι και εστριβε το κεφαλι χωρις ουτε καν να το σκεφτει.............!!!!και τελος το κερασακι....Σαλε προς παρκιν απο τον δρομο-πιστα..........το ΑΠΟΛΥΤΟ κλεισιμο μιας ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΗΜΕΡΑΣ για εναν αρχαριο!!!!! το βραδυ στην επιστροφη μετα απο ΟΟΟΟΛΑ αυτα ,μετα απο 5 γεματες ωρες σκι αυτα με εκαναν σιγουρα να θελω να γινω καλυτερος φορα με την φορα...!!!!Σιγουρα για καποιον εμπειρο οτι εγραψα πιο πανω ειναι ρουτινα.....αλλα για εναν αρχαριο ειναι μια τεραστια χαρα...................!!!!!!!! 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted December 21, 2012 Καλώς ήρθες στην παρέα μας Τάσο! Για αρχάριος,όπως λες, μια χαρά τα πήγες βλέπω.....! Εύχομαι το επόμενο τσούλιμα να έρθει γρήγορα κ να μοιραστείς μαζί μας κ την επόμενη εμπειρία σου! 1 Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 21, 2012 Καλώς ήρθες. Κρίμα που δεν μιλήσαμε χτες είμασταν 6-7 snowclubαιοι επάνω. Οι μεγαλύτερες χαρές του σκι είναι μπροστά σου. Κάνε μαθηματάκια συχνά και όλο το βουνό σε περιμένει να το χαρείς. 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
nikiforos 130 Report post Posted December 21, 2012 Καλως ηρθες Τασος!!!!Εισαι σιγουρα στο καταλληλο μερος!!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted December 21, 2012 Καλωσήλθες Τάσο! 1 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted December 21, 2012 (edited) Καλησπερα....ειμαι ο Τασος και μενω στα νοτια προαστεια-Ελληνικο.....Εχτες ηταν η τριτη μου φορα που εβαλα πεδιλα στα πρωτα σχεδον -αντα μου.....Ημουν κολλημερος στους προποδες-baby lifts ολες τις φορες αλλα εχτες στο ΧΚΠ ειπα να κανω την προσωπικη υπερβαση στο σκι.........διθεσιο για αρχη με αρκετες αποτυχημενες προσπαθειες αποβασης στο τελος του lift....Στην πιστα τα πραγματα πηγαιναν καλυτερα ομως!!!!!!Μετα απο αρκετες ωρες -χωρις διαλλειμα-μια φιλη προσπαθουσε πανω απο μιση ωρα να με πεισει να παρω και το πιατακι στη συνεχεια του διπλου......Τελικα υπεκυψα.....3/4 επιτυχημενες!!!!!!δεν το λες και κακο ποσοστο για ανθρωπο που εβλεπε αγκυρα η πιατακι και εστριβε το κεφαλι χωρις ουτε καν να το σκεφτει.............!!!!και τελος το κερασακι....Σαλε προς παρκιν απο τον δρομο-πιστα..........το ΑΠΟΛΥΤΟ κλεισιμο μιας ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΗΜΕΡΑΣ για εναν αρχαριο!!!!! το βραδυ στην επιστροφη μετα απο ΟΟΟΟΛΑ αυτα ,μετα απο 5 γεματες ωρες σκι αυτα με εκαναν σιγουρα να θελω να γινω καλυτερος φορα με την φορα...!!!!Σιγουρα για καποιον εμπειρο οτι εγραψα πιο πανω ειναι ρουτινα.....αλλα για εναν αρχαριο ειναι μια τεραστια χαρα...................!!!!!!!! Τάσο καλωσήρθες! Σχετικά πρόσφατος κι εγώ στο άθλημα, καταλαβαίνω απόλυτα τον ενθουσιασμό σου και σου εύχομαι να συνεχίσεις με τον ίδιο ρυθμό. Φωνή της λογικής: Χωρίς να γνωρίζω σε τί φυσική κατάσταση βρίσκεσαι (πράγμα που μπορεί να διαφοροποεί πολύ τα πράγματα) και χωρίς υπαινιγμούς για την ηλικία (άλλωστε εγώ το ξεκίνησα το 2010 όντας 34) έχε το νου σου μήπως από τον υπερβολικό ενθουσιασμό σου υποκύψεις σε υπερβολές που μπορεί να σου στερήσουν την υπέρτατη απόλαυση της χιονοδρομίας. Α! και μην κάνεις το λάθος (βλ. παρακάτω ποιο είναι) που έκανα εγώ όταν πρωτοσυνάντησα κάποιους από το snowclub στα Καλάβρυτα: Έχοντας βρεθεί στο συγκεκριμένο Χ/Κ 2 φορές και έχοντας βάλει πέδιλα συνολικά 4 φορές στη ζωή μου, τους συναντώ στην άγκυρα: Εγώ: Γεια χαρά παιδιά είστε από το Snowclub σωστά Εκείνοι: Ναι! (Ακολουθούν συστάσεις) Εγώ: μιας και είμαι αρχάριος και με αυτή την ομίχλη δεν βλέπω που πηγαίνω, μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχει τίποτα για τα κυβικά μου πιο πάνω; Εκείνοι: πάρε μαζί μας την άγκυρα να βγούμε στο τελείωμα της Στύγας Εγώ: Σίγουρα είναι για τα κυβικά μου; 4 φορές έχω πατήσει. Με την ομίχλη να μας κόβει το δρόμο μετά την έξοδο της άγκυρας προς τα αριστερά, μια πολύ ωραία προτροπή οδήγησε τη παρέα (αν θυμάμαι καλά ήταν και η Γιώτα μαζί) στη κατάβαση της μαύρης που ξεκινάει απο κεί. Εγώ: Ρε παιδιά, είπαμε 4 φορές έχω πατήσει... Έχοντας επιζήσει χωρίς καμία τούμπα μέσα σε ένα καταπληκτικό white out στο τέλος ένας εκ της παρέας μου λέει: Ένας εκ της παρέας: Είδες, δεν ήταν τίποτα, το 'χεις! Εγώ: Ρε σεις, όταν έλεγα έχω πατήσει 4 φορές, ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΕΔΙΛΑ !!! :shock: Εν ολίγοις, μη το παρακάνεις γενικά, και όταν θα συναντήσεις κάποιον από εμάς και ζητήσεις συμβουλές (όχι εμένα - συμβουλές δεν είμαι σε θέση να δώσω) μη ξεχάσεις τον κανόνα που περιγράφει το επίπεδό σου: Πες τι σκί δυστυχώς νομίζεις ότι κάνεις κι όχι αυτό που θα θελες να κάνεις. Καθώς επίσης και το ρητό του MakisM: "Σημασία δεν έχει από ποια πίστα κατάφερες να επιβιώσεις, αλλά ποια πίστα είσαι ικανός να κατεβαίνεις άνετα και χωρίς λάθη." Σόρρυ για τη φλυαρία, αλλά θυμήθηκα μια από τις δικές μου επικές στιγμές. Ευτυχώς που είχε ομίχλη. Έκτοτε δεν έχω ξανακατέβει τη συγκεκριμένη πίστα. Edited December 21, 2012 by panchristo 3 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted December 21, 2012 Καλώς ήρθες στη Παρεα μας Τάσο , εύχομαι καλη χιονοδρομικη περίοδο...... Quote Share this post Link to post Share on other sites
tassoss83 8 Report post Posted December 21, 2012 Ευχαριστω πολυ για την αποδοχη - ευχες και τις συμβουλες σας.........Η επομενη επισκεψη μαλλον θα ειναι Καλαβρυτα μεχρι το τελος του χρονου χωρις να ξερω ομως την ημερομηνια γιατι θα εξαρτηθει απο το θεμα επαγγελματικων υποχεωσεων....... Τάσο καλωσήρθες! Σχετικά πρόσφατος κι εγώ στο άθλημα, καταλαβαίνω απόλυτα τον ενθουσιασμό σου και σου εύχομαι να συνεχίσεις με τον ίδιο ρυθμό. Φωνή της λογικής: Χωρίς να γνωρίζω σε τί φυσική κατάσταση βρίσκεσαι (πράγμα που μπορεί να διαφοροποεί πολύ τα πράγματα) και χωρίς υπαινιγμούς για την ηλικία (άλλωστε εγώ το ξεκίνησα το 2010 όντας 34) έχε το νου σου μήπως από τον υπερβολικό ενθουσιασμό σου υποκύψεις σε υπερβολές που μπορεί να σου στερήσουν την υπέρτατη απόλαυση της χιονοδρομίας. Α! και μην κάνεις το λάθος (βλ. παρακάτω ποιο είναι) που έκανα εγώ όταν πρωτοσυνάντησα κάποιους από το snowclub στα Καλάβρυτα: Έχοντας βρεθεί στο συγκεκριμένο Χ/Κ 2 φορές και έχοντας βάλει πέδιλα συνολικά 4 φορές στη ζωή μου, τους συναντώ στην άγκυρα: Εγώ: Γεια χαρά παιδιά είστε από το Snowclub σωστά Εκείνοι: Ναι! (Ακολουθούν συστάσεις) Εγώ: μιας και είμαι αρχάριος και με αυτή την ομίχλη δεν βλέπω που πηγαίνω, μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχει τίποτα για τα κυβικά μου πιο πάνω; Εκείνοι: πάρε μαζί μας την άγκυρα να βγούμε στο τελείωμα της Στύγας Εγώ: Σίγουρα είναι για τα κυβικά μου; 4 φορές έχω πατήσει. Με την ομίχλη να μας κόβει το δρόμο μετά την έξοδο της άγκυρας προς τα αριστερά, μια πολύ ωραία προτροπή οδήγησε τη παρέα (αν θυμάμαι καλά ήταν και η Γιώτα μαζί) στη κατάβαση της μαύρης που ξεκινάει απο κεί. Εγώ: Ρε παιδιά, είπαμε 4 φορές έχω πατήσει... Έχοντας επιζήσει χωρίς καμία τούμπα μέσα σε ένα καταπληκτικό white out στο τέλος ένας εκ της παρέας μου λέει: Ένας εκ της παρέας: Είδες, δεν ήταν τίποτα, το 'χεις! Εγώ: Ρε σεις, όταν έλεγα έχω πατήσει 4 φορές, ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΕΔΙΛΑ !!! :shock: Εν ολίγοις, μη το παρακάνεις γενικά, και όταν θα συναντήσεις κάποιον από εμάς και ζητήσεις συμβουλές (όχι εμένα - συμβουλές δεν είμαι σε θέση να δώσω) μη ξεχάσεις τον κανόνα που περιγράφει το επίπεδό σου: Πες τι σκί δυστυχώς νομίζεις ότι κάνεις κι όχι αυτό που θα θελες να κάνεις. Καθώς επίσης και το ρητό του MakisM: "Σημασία δεν έχει από ποια πίστα κατάφερες να επιβιώσεις, αλλά ποια πίστα είσαι ικανός να κατεβαίνεις άνετα και χωρίς λάθη." Σόρρυ για τη φλυαρία, αλλά θυμήθηκα μια από τις δικές μου επικές στιγμές. Ευτυχώς που είχε ομίχλη. Έκτοτε δεν έχω ξανακατέβει τη συγκεκριμένη πίστα. Ευχαριστω για την παραθεση τις ιστοριας......Ειδικα για το τελος με τον θεμα της ''επιβιωσης''......ΕΧΩ ΑΠΕΙΡΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΩΣΤΑ!!!!!! Οντως χτες γενικα και ειδικα οι καταβασεις στα αριστερα απο το πιατακι ηταν περισσοτερο επιβιωσης παρα απολαυσης.....!!!!!Αλλα και ενα μαθημα οτι ΠΡΕΠΕΙ και πανω απ ολα ΘΕΛΩ να μαθω να τσουλαω σωστα ωστε να το απολαμβανω στο μεγιστο........... Quote Share this post Link to post Share on other sites
GeorgePS 293 Report post Posted December 21, 2012 καλωσηρθες φιλε τασο.,..μια χαρα τα πηγες και μπραβο σου 1 Quote ski vs sb? (for now)i will be in BANSKO between 23 & 27th of december, portofolio : https://500px.com/georgeps qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 230 Report post Posted December 21, 2012 Καλώς τονε!...χαχα!..μιλάνε και οι από πάνω και λένε σε τί ηλικία ξεκίνησαν το σκι!...να μήν ανοίξω εγώ το στόμα! 1 Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
ManiosGio 27 Report post Posted December 21, 2012 Σαν αρχαριος και εγω αφου τα τελευταια 2 χρονια καταφερα να κανω snowboard και να το ευχαριστιεμαι μπορω να σου πω οτι σε νιωθω απολυτα! Συνεχισε να προσπαθεις και θα βελτιωθεις σε χρονο dt! Καλωσηρθες λοιπον και καλο χειμωνα!!!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted December 24, 2012 καλωσόρισες και καλες καταβασεις!!το βασικό ειναι να εχεις μεσα σου το "μικροβιο" της χιονοδρομιας και επιμονη μαζι με μια μετρια εως καλη φυσική κατασταση.. Α και οπριν βρεθεις ξανα επανω,ενημερωσου με τους απο εδω φιλους μεσω πμ για carpooling και παρεα. 1 Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted December 24, 2012 καλως μας ηρθες! 1 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
tassoss83 8 Report post Posted December 24, 2012 καλωσόρισες και καλες καταβασεις!!το βασικό ειναι να εχεις μεσα σου το "μικροβιο" της χιονοδρομιας και επιμονη μαζι με μια μετρια εως καλη φυσική κατασταση.. Α και οπριν βρεθεις ξανα επανω,ενημερωσου με τους απο εδω φιλους μεσω πμ για carpooling και παρεα. Η φυσικη μου κατασταση ηταν κατι το ξεχασμενο πριν 2 χρονια.....ημουν 1.79 και 97 κιλα!!!!!!! 2 πακετα τσιγαρα την μερα και οχι την καλυτερη διατροφη....... Το πηρα αποφαση ξεκινησα ποδηλατο και λιγο πιο σωστη διατροφη......αποτελεσμα..???..1.79 (ακομα... ) και 72-73 κιλα.....!!!! η μονη κακη συνηθεια ειναι το τσιγαρο που παραμενει σταθερο!!!! Με το ποδηλατο κανω 50-60 χλμ την εβδομαδα οποτε θελω να πιστευω οτι εχω ''στρωσει'' καλα τους τετρακεφαλους μου γενικα!!!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted December 24, 2012 Η φυσικη μου κατασταση ηταν κατι το ξεχασμενο πριν 2 χρονια.....ημουν 1.79 και 97 κιλα!!!!!!! 2 πακετα τσιγαρα την μερα και οχι την καλυτερη διατροφη....... Το πηρα αποφαση ξεκινησα ποδηλατο και λιγο πιο σωστη διατροφη......αποτελεσμα..???..1.79 (ακομα... ) και 72-73 κιλα.....!!!! η μονη κακη συνηθεια ειναι το τσιγαρο που παραμενει σταθερο!!!! Με το ποδηλατο κανω 50-60 χλμ την εβδομαδα οποτε θελω να πιστευω οτι εχω ''στρωσει'' καλα τους τετρακεφαλους μου γενικα!!!! Μάλλον πρέπει να ξαναξεκινήσω το κάπνισμα για να βρω κι εγώ κίνητρο? Ύψος και κιλά μια από τα ίδια με σένα πριν χάσεις. Αστειεύομαι... 1 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,189 Report post Posted December 24, 2012 εισαι ετοιμος για πισοδερι !! καλως ηρθες τασο !! 1 Quote ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted December 24, 2012 γεια σου φίλε Τάσο ... και καλώς όρισες στα βουνά και στα χιόνια !!!! Καλώς τονε!...χαχα!..μιλάνε και οι από πάνω και λένε σε τί ηλικία ξεκίνησαν το σκι!...να μήν ανοίξω εγώ το στόμα! ωραία χρόνια ρε Μήτσο .... τι ωραία που περνάγαμε στο τάγμα χιονοδρόμων, τότε που κυνηγούσαμε τους Ιταλούς στη Κορυτσά και στο Δελβινάκι ... 1 Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
tassoss83 8 Report post Posted December 24, 2012 γεια σου φίλε Τάσο ... και καλώς όρισες στα βουνά και στα χιόνια !!!! ωραία χρόνια ρε Μήτσο .... τι ωραία που περνάγαμε στο τάγμα χιονοδρόμων, τότε που κυνηγούσαμε τους Ιταλούς στη Κορυτσά και στο Δελβινάκι ... Να 'σαι καλα φιλε......Συγγνωμη κιολας και με οοολο το θαρρος αλλα με την υπογραφη σου εχω λιωσει στα γελια...!!!! :lol: :lol: Μου θυμιζει εμενα!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites