Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Χρόνο απεριόριστο...... (όχι με δική μου υπαιτιότητα) δώσε μου αυτοκίνητο και άσε με να οδηγώ..... αλλά μου έρχετε σχεδόν μία η άλλη.... άσε που μου αρέσει και το πλοίο σαν μερος του ταξιδιού!!!!! Έχω πει πολλές φορές να το κάνω αλλά πάντα τελευταία στιγμή με κερδίζει το πλοίο.....

• Like 1

www.zermatt.ch

Άσχετο....... αλλά κοντεύει Δεκέμβρης και ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τις ναυτιλιακές για το Ελλάδα-Ιταλία του 17.... έχει ακούσει κανείς κανά κουτσομπολιό;;;;;; early booking θα έχουμε φέτος;;;;

Φέτος έχουν φτιάξει τα δρομολόγια.

Θυμάμαι πριν 2 χρόνια, νομίζω ότι και πέρσι έτσι ήταν, που τα ωράρια των πλοίων ήταν από άβολα έως απαγορευτικά.

Φέτος αντιθέτως προβλέπονται καλά. Στην εβδομαδιαία χιονοδρομική κράτηση, από Σάββατο σε Σάββατο, η αναχώρηση θα γίνει από Πάτρα την Παρασκευή απόγευμα, με αναμενόμενη άφιξη σε Ανκόνα κατά τις 13.30, ώρα βολική για να κοιμηθείς στον προορισμό σου.

Επίσης η απογευματινή αναχώρηση το Σάββατο για την επιστροφή, καθιστά την αναχώρηση σου σε λογικά πρωινή ώρα.

• Like 1

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Βαγγελη αν εχεις χρονο και δεν βαριεσαι το οδηγημα, κανε διανυκτερευση αντι στο καραβι, Βελιγραδι 'η και Λουμπλιανα........θα δεις και ωραια μερη+ανθρωπους!

Η πρωινή αναχώρηση από Αθήνα, για να κοιμηθείς σε Βελιγράδι, για να φτάσεις την επομένη το βράδυ στον προορισμό σου, μετά από 2ήμερη συνεχή χειμερινή οδήγηση και 2000 χιλιόμετρα, σίγουρα δεν θα είναι ικανοποιητικό σενάριο για να δεις ενδιάμεσα το Βελιγράδι ή άλλη πόλη και να γνωρίσεις ανθρώπους, πέραν κάποιων βενζινάδων.

Και χάνεις 1 ημέρα σκι στο πήγαινε και άλλη μία στην επιστροφή σε σχέση με το καράβι.

Όσο για την επιστροφή, θα είναι πραγματικά ατελείωτη.

Edited by mil
  • Like 2

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

μια χαρά είναι το πλοίο...μπαινεις τακτοποιείσαι, τσακίζεις και κάτι στο εστιατόριο και μετά ύπνος....

ειδικά δε εκείνη η Παρασκευή βράδυ, μετά το φαγητό που χαζευεις στην τηλεόραση στο σαλόνι του πλοίου και σκέφτεσαι ότι εχεις μια βδομάδα μπροστά σου στις αλπεις ειναι σιγουρα μες τις ωραιοτερες μερες της χρονιας

Snow is on my D.N.A.

Και ποιο το κόστος παιδιά με το πλοίο σε σχέση με το αεροπλάνο??? Ως προς το εισητήριο (,δεν μιλάμε για βενζινες).

Και ποιο το κόστος παιδιά με το πλοίο σε σχέση με το αεροπλάνο??? Ως προς το εισητήριο (,δεν μιλάμε για βενζινες).

Γενικά είναι τάξεως χιλιάρικου. Σε αυτοκίνητο 4 ατόμων, τα μεταφορικά πάνε 300-350 το άτομο.

Τώρα που ακριβαίνουν τα αεροπορικά, συχνά η διαφορά κόστους δεν είναι μεγάλη.

• Like 1

1000 ευρω μονο για το πλοιο ? τοσο ακριβα ειναι πλεον ? εγω θυμαμα παλια εβρισκα με 270 τα δυο ατομα αμαξι με καμπινα....

Snow is on my D.N.A.

1000 ευρω μονο για το πλοιο ? τοσο ακριβα ειναι πλεον ? εγω θυμαμα παλια εβρισκα με 270 τα δυο ατομα αμαξι με καμπινα....

Αν μπεις στην superfast και στήσεις ταξίδι τον Ιανουάριο βγάζει για 4 άτομα με αυτοκίνητο και εσωτερική καμπίνα χωρίς να ψάξεις εκπτώσεις (σου δίνει οικογενειακή έκπτωση αλλά χωρίς να έχω δηλώσει κάτι στο σύστημα) πληρώνεις 856,60 € συνολικά για Πάτρα - Ανκόνα.

Σε σχέση με το αεροπορικό (που οι προνοούντες κλείνουν από το καλοκαίρι περίπου) μάλλον χαμένος είσαι καθώς πρέπει να φας στο ταξίδι, να χάσεις δύο μέρες (μια πήγαινε και μια μέρα έλα). Αντίθετα για Γενεύη μέχρι πριν λίγο καιρό η Swissair κόστιζε 123,69€ το άτομο και η Aegean 117€ με επιστροφή. Πρόσθεσε και για 4 άτομα station wagon στην τιμή των 355 (με πλήρη ασφάλιση ατυχήματος) έχουμε συνολικά 212 € ανά άτομο αλλά έχεις γλυτώσει την ταλαιπωρία των ταξιδιών και τις βενζίνες για 1500 χιλιόμετρα πηγαινε έλα Ανκόνα Γενέβη χοντρά χοντρά.

Edited by Velissarios
  • Like 2

Το πρόβλημα είναι ο χρόνος.........

Η τιμολογιακή επιλογή των εταιριών ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί για το 17..... για να δούμε εκπτώσεις κ.τ.λ Π.χ η Superfast πέρσι είχε 20% early booking..............

http://www.zermatt.ch/en/Snow-report

Μετά από 2 μην πω 3 τραγικές χρονιές τα πράγματα στις Άλπεις για φέτος φαίνεται να πηγαίνουν καλύτερα!!!!!!!

• Like 1

www.zermatt.ch

Πολλά χιλιόμετρα βρε συ Βαγγέλη.Έχεις χρόνο αλλά και βενζίνη για 1500 χλμ είναι υπόθεση

Λοιπόν, ανακατέψατε αρκετά θέματα. Ας τα πιάσουμε ένα ένα:

Οι τιμές δεν είναι στάνταρ. Άλλος θέλει 4κλινη εσωτερική, άλλος εξωτερική, άλλος θέλει να τρώει στο εστιατόριο, ή κάνει και άλλα έξοδα στο καράβι. Οι προσφορές που υπήρχαν παλιά δεν υπάρχουν τώρα. Όπως και με το αεροπλάνο. Τώρα, ναι, 4 άτομα, μπορεί να ταξιδέψουν και με 900 ευρώ. Και με λιγότερα αν δεν πάρουν καμπίνα, αλλά αυτό εγώ δεν το παίρνω ως επιλογή. Με 2 καφέδες, τα 4 άτομα έφτασαν το 1000ρικο. Ή και λίγο ακόμα.

Σε σχέση με το αεροπορικό (που οι προνοούντες κλείνουν από το καλοκαίρι περίπου) μάλλον χαμένος είσαι καθώς πρέπει να φας στο ταξίδι, να χάσεις δύο μέρες (μια πήγαινε και μια μέρα έλα). Αντίθετα για Γενεύη μέχρι πριν λίγο καιρό οι Swissair κόσστιζε 123,69€ το άτομο και ηAegean 117€ με επιστροφή. Πρόσθεσε και για 4 άτομα station wagon στην τιμή των 355 (με πλήρη ασφάλιση ατυχήματος) έχουμε συνολικά 212 € ανά άτομο αλλά έχεις γλυτώσει την ταλαιπωρία των ταξιδιών και τις βενζίνες για 1500 χιλιόμετρα πηγαινε έλα Ανκόνα Γενέβη χοντρά χοντρά.

Ο λογαριασμός έχει κενά.

Συγκρίνεις ευκαιριακές τιμές αεροπορικών, που δεν υπάρχουν τώρα. Άρα αν ΤΩΡΑ θέλεις να κλείσεις, οι πτήσεις/τιμές που θα βρεις θα είναι διαφορετικές. Άρα η κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται a la cart. Για παράδειγμα, για την περίοδο Χριστουγέννων, οι τιμές είναι σίγουρα άνω των 200 €. Και έχοντας ως δεδομένο το Σάββατο/Σάββατο, το αεροπορικό μπορεί να βρεθεί απροσδόκητα ακριβό (ανελαστική αναχώρηση/άφιξη), ή μπορεί να σε υποχρεώσει σε πρόσθετη διανυκτέρευση, που επίσης πρέπει να το συμπεριλάβεις στο κόστος. Επίσης όταν μιλάμε για Ελβετία, οι τιμές αυτοκινήτων δεν παίζουν στο νούμερο που έβαλες αν δεν το έχεις κλείσει εδώ και καιρό. Αν θέλεις να κλείσεις το πακέτο τώρα, το 2πλάσιο νούμερο είναι πιο πιθανό. Επίσης όταν μιλάμε για 4 άτομα σε ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ αυτοκίνητο, το πράγμα θέλει προσοχή, ειδικά αν κουβαλάτε και σκι. Έχουν συμβεί αρκετά ευτράπελα που λύνονται ΜΟΝΟ με αύξηση κοστολογίου.

Τα 1500 χιλιόμετρα, είναι πήγαινε έλα για Γενεύη, όμως για τον χιονοδρομικό προορισμό σου θα είναι σίγουρα λιγότερα, έναντι των περίπου 400 χιλιομέτρων του πήγαινε έλα από Γενεύη, άρα ο λογαριασμός σίγουρα γέρνει προς την ίδια μεριά, όχι όμως το ίδιο πολύ. Άρα ΚΑΙ τα έξοδα, αναπροσαρμόζονται και δεν είναι τόσο ετεροβαρή. Όσο για την ταλαιπωρία, μάλλον το προσωποποιούμε, αφού για τον καθένα η έννοια της ταλαιπωρίας είναι διαφορετική.

Το πρόβλημα είναι ο χρόνος.........

Η τιμολογιακή επιλογή των εταιριών ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί για το 17..... για να δούμε εκπτώσεις κ.τ.λ Π.χ η Superfast πέρσι είχε 20% early booking..............

Μετά από 2 μην πω 3 τραγικές χρονιές τα πράγματα στις Άλπεις για φέτος φαίνεται να πηγαίνουν καλύτερα!!!!!!!

Δεν είναι ο χρόνος πρόβλημα. Όταν η άφιξη σου στο χιονοδρομικό πρέπει να είναι Σάββατο βράδυ, φεύγοντας Σάββατο πρωί με αεροπλάνο, ή Παρασκευή απόγευμα (ή βράδυ, ανάλογα από το λιμάνι αναχώρησης), η διαφορά του απογεύματος και νύχτας Παρασκευής, δεν σου τρώει άλλη μία μέρα άδεια (βέβαια ανάλογα από το που είναι η αφετηρία του σπιτιού σου).

Αντίστοιχα και η επιστροφή. Η αναχώρηση θα είναι Σάββατο πρωί. Είτε πας στην Ανκόνα,είτε στο αεροδρόμιο. Σαββατόβραδο θα είσαι Αθήνα, ή Κυριακή απόγευμα. Δεν νομίζω ότι αυτό το χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο.

Για εμένα πιο σημαντικό είναι αν υπάρχει αυτοκίνητο ικανό να μεταφέρει τους συνταξιδιώτες, αν η παρέα είναι κατάλληλη και αν υπάρχει το κέφι. Έχω ακούσει περιπτώσεις που δεν μπορούν να οδηγούν, που δεν μπαίνουν σε αεροπλάνο, σε καράβι, κλπ. Εγώ που δεν έχω κανένα θέμα και μου αρέσουν όλες οι εναλλακτικές, συχνά λόγω ιδιαιτεροτήτων, το καράβι μου βγαίνει 500-1000 φτηνότερο, ακόμα και με early booking. Για αυτό και λέω ΑΝΑΛΟΓΩΣ.

Συνήθως, αν η σχηματισμένη παρέα κλείσει από πολύ νωρίς και αν τελικά ΟΛΟΙ έρθουν και δεν έχουμε την κλασική ελληνική αναξιοπιστία, το αεροπλάνο σπάνια θα βγει ακριβότερο. Όσο περνάει ο καιρός, οι ισορροπίες αλλάζουν.

Edited by mil
  • Like 1

Ο λογαριασμός έχει κενά.

Σωστά απλά ήταν ένας γρήγορος υπολογισμός. Να σημειώαω οτι στα αεροπορικά φαίνεται να έχεις την επιλογή του φτηνότερου εισιτηρίου ενώ στα καράβια όχι. Παραπάνω αναφέρθηκε δηλαδή οτι δεν έχει μπει ακόμα χειμεριμή προσφορά.

Επίσης όταν μιλάμε για Ελβετία, οι τιμές αυτοκινήτων δεν παίζουν στο νούμερο που έβαλες αν δεν το έχεις κλείσει εδώ και καιρό. Αν θέλεις να κλείσεις το πακέτο τώρα, το 2πλάσιο νούμερο είναι πιο πιθανό.

Το αμάξι είναι φτηνότερο από την τιμή που έβαλα (355€). Σημερινή κράτηση μέσω economy bookings τελική τιμή με χιονολάστιχα και πλήρη ασφάλιση 343€ για station wagon.Τονίζω οτι είναι με πλήρη ασφάλιση.

Είναι εύκολο να ελεγχθούν οι τιμές στα παρακάτω sites.

308.jpg

Επίσης μέσω της rental cars με ίδιες καλύψεις 394€. για ίδιες ημερομηνίες.

ford.jpg

Επίσης όταν μιλάμε για 4 άτομα σε ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ αυτοκίνητο, το πράγμα θέλει προσοχή, ειδικά αν κουβαλάτε και σκι. Έχουν συμβεί αρκετά ευτράπελα που λύνονται ΜΟΝΟ με αύξηση κοστολογίου.

Εδώ αν μπορείς δώσε μου μερικές παραπάνω πληροφορίες καθώς έχω ήδη κλείσει για 4 άτομα και κάτι μου διαφεύγει.

Edited by Velissarios

Καλημέρα !!

Θα μπορει κανεις να μας πει τελικα ,ποσο θα κοστίσει ολο αυτο το πακετο του ατομο;;;

Καλημέρα !!

Θα μπορει κανεις να μας πει τελικα ,ποσο θα κοστίσει ολο αυτο το πακετο του ατομο;;;

Πεπε το καραβι με τα τωρινα δεδομενα θα σου κοστισει , οσο να πας μπανσκο να κα εις ζεσταμα και να δεις τα φιλαρακια σουβγια 2 μερες, να συνεχισεις και να ξεκουρασθεις βολταροντας στην πανεμορφη λουμπλιανα για μια μερα και μετα να κα εις το σκι σου , οπουθες στις αλπεις..... Αν εχεις χρονο πανω απο εβδομαδα, ουτε να το σκεφτεσε σαν λυση!![emoji6] τα λεφτα του καραβιου ειναι σαν κανεις road trip 5ημερο.....οποτε αν εχεις χρονο, κανεις το ταξιδακι σου σε σενδυασμο με την εβδομαδα σκι. Η πρωην Γιουγκοσλαβια διασχιζεται πλεον πιο ευκολα απο οτι Πατρα θεσσαλονικη Edited by ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  • Like 1

Καλημέρα !!

4 άτομα σε 4κλινη + αυτοκίνητο βγαίνει περί τα 1200-1300 (όλα τα έξοδα). => μεταφορικά 300-350 το άτομο

Αναχώρηση Παρασκευή απόγευμα από Πάτρα, ή Παρασκευή βράδυ από Ηγουμενίτσα και άφιξη στο χιονοδρομικό Σάββατο βράδυ.

Αναχώρηση από χιονοδρομικό Σάββατο πρωί και φτάνεις σπίτι σου Κυριακή απόγευμα.

• Like 2

Zermatt Μη το ψάχνεται για κάτω από € 4000 το ζευγάρι 7 ημέρες κ όχι τρέλα πράγματα , μέσω Ζυριχη κ τρένο ότι καλύτερο με παραλαβή αποσκευών στο Zermatt το αυτό κ στην επιστροφή, φτηνότερα αν κλήσεις διαμέρισμα αλά αυτά

Sent from my iPad using Tapatalk

Zermatt Μη το ψάχνεται για κάτω από € 4000 το ζευγάρι 7 ημέρες κ όχι τρέλα πράγματα , μέσω Ζυριχη κ τρένο ότι καλύτερο με παραλαβή αποσκευών στο Zermatt το αυτό κ στην επιστροφή, φτηνότερα αν κλήσεις διαμέρισμα αλά δύσκολο να πετύχεις αν δεν το έχεις κλίση από πολύ νωρίς .....

Zermatt Μη το ψάχνεται για κάτω από € 4000 το ζευγάρι 7 ημέρες κ όχι τρέλα πράγματα , μέσω Ζυριχη κ τρένο ότι καλύτερο με παραλαβή αποσκευών στο Zermatt το αυτό κ στην επιστροφή, φτηνότερα αν κλήσεις διαμέρισμα αλά αυτά

Ελπίζω να αστειεύεσαι έτσι;

Ελπίζω να αστειεύεσαι έτσι;

Χαχαχα

όχι δεν ........

Χαχαχα

όχι δεν ........

Το ποσό που έχεις γράψει έιναι πολύ μεγάλο. Με μια γρήγορη ματιά για 28/1/2016 μέχρι 4/2/2016 έχουμε:

186*2=372 αεροπορικά για Ζυρίχη.

250 αυτοκίνητο με πλήρη ασφάλιση και 60€ βενζίνη

100€ πάρκινγκ για 7 μέρες

624€ studio δύο ατόμων (Milihaus A Zermatt) 200 μέτρα απο το λιφτ

820 € δύο κάρτες 6 ημερών (με Cervinia)

Φτάνουμε γύρω στα 2226 και να βάλουμε και άλλα 800€ για φαγητό;

Εννοείται οτι μπορείς να ξοδέψεις και 4000 και 5000 και 10000 χιλιάδες ευρώ για ταξίδι αλλά κάνεις τη δουλειά σου και με πολύ λιγότερα. Και αν το στήναμε από το καλοκαιράκι (τότε που το αεροπορικό είχε 105 € πήγαινε έλα θα μιλάγαμε διαφορετικά).

• Like 1

Αναλόγως τι ζητάει ο καθένας........

Σαφώς μπορείς να μείνεις και με πολύ λιγότερα.................

• Like 1

www.zermatt.ch

3000 λες με studio το ίδιο λέμε αν το πετύχεις ..... αυτοκίνητο ; γιατί θες να οδηγήσεις από Ζυριχη Ζερματτ ; όσο για το φαγητό . Όχι γεύματα στην γόνδολα [emoji851][emoji851] κ ούτε οδηγό για εκτός πίστα

Να μην επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα..... είναι ότι ζητάει ο καθένας!! προσωπικά μου ήρθε 3000 δύο βδομάδες δύο άτομα αλλά ένα σκιπασο!!!!!! Αθήνα-Ζυρίχη τρενάκι Swiss Transfer κτλ.......

• Like 2

www.zermatt.ch