aab 1,433 Report post Posted October 7, 2013 (edited) 6.10.2013 Φωτοημερολόγιο χ.κ.Παρνασσού Συγχωρέστε με που έχει "αραιώσει" η επικοινωνία μας. Φταίει κατ'αρχήν η έλλειψη χρόνου και αφετέρου η έλλειψη "αντοχής" μου για περισσότερη και μάλιστα άσκοπη συμμετοχή (και όση έκθεση μου αυτή συνεπάγεται) σε μια "επιφανειακή" και μερικές φορές κακόπιστη/αδιέξοδη συζήτηση . Αν και ομολογώ ότι το επίπεδο του snowclub σε θεματα ελληνικών ΧΚ είναι και προσπαθεί να διατηρείται αρκετά ψηλό τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. Πάντως σήμερα , μύρισε "χειμώνας" και μόλις ολοκλήρωσα μια βόλτα στις κορφές Βάκχου -Δία από όπου σας στελνω κάποιες χαρακτηριστικές φωτό (με τις υπο εξέλιξη εργασίες), προκειμένου να μοιραστώ μαζί σας την ατμόσφαιρα και την χαρά . Με αυτή την ευκαιρία θα'θελα να ενημερώσω (πάντα κατά την προσωπική μου άποψη) Α.αυτούς που θέλουν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο: το ΧΚΠ είναι σε μια καλή τροχιά . Έχει "τακτοποηθεί" γραφειοκρατικά ύστερα από 37 χρόνια λειτουργίας (1976-2013 κάλλιο αργά παρα ποτέ), και προγραμμάτισε απορρόφηση 30Μ€ περίπου. Εχει ξεκινήσει η α'φαση εκσυγχρονισμού του (Αφροδίτη-Βάκχος-Δίας). Φετος προβλέπεται να ολοκληρωθεί ο Δίας και ο χώρος αρχαρίων στην κορυφή του Βάκχου με ένα συρόμενο αναβατήρα μήκους περίπου 200μ. Η Σαχάρα "παίζεται"... Θεωρώ ότι η κορυφή Βάκχου θα "ανοίξει" ένα νέο " ορίζοντα" για το ΧΚΠ και δεν αργεί η μέρα που θα το διαπιστώσετε. Το καλοκαιρι 2014 προβλέπεται να ολοκληρωθεί η νέα Αφροδίτη-Βάκχος καθώς και να ξεκινήσει η β΄φάση Ερμή-Ηνίοχου-Ηρα. Παραλληλα προωθούνται τα έργα αιολικό πάρκο-βιολογικός - υδατοδεξαμενή που θα δίνουν λύση στα βασικά προβλήματα ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΛΥΜΜΑΤΑ-ΝΕΡΟ. Β.αυτούς που θέλουν να βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο: Το ΧΚΠ εξακολουθεί να έχει προβλήματα και αγωνίζεται να τα λύσει μερικές φορές όχι ικανοποιητικά . Υπάρχει το βασικό πρόβλημα βιωσιμότητας του αν και κατάφερε τα τελευταία 5 χρόνια να μειώσει την ζημία ανα προσέλευση από 21€ σε 4€. Υπάρχουν τα επιμέρους προβλήματα λειτουργίας και ανάπτυξης του ...(ας αναλάβουμε ο καθένας μας την ευθύνη που του αναλογεί...) Υπάρχει το γενικότερο πρόβλημα της "ελληνικής ιδιαιτερότητας" σε θέματα καλόπιστης /εύλογης συννενεόησης-συνέργειας, νομιμότητας,σχεδιασμού, υπευθυνότητας-δικαιοδοσίας,ασυνέχειας,αβεβαιότητας κ.ο.κ. Συμπέρασμα? Τι ψάχνουμε ? Λύσεις ή προβλήματα/ενόχους? Εγώ θα πρότεινα να προσπαθούμε (η αλήθεια είναι ότι απαιτείται αγώνας) να παραμένουμε αισιόδοξοι, λογικοί, καλοί ακροατές και ενεργοί. Το ΧΚΠ ελπίζω κάθε χρόνο να γίνεται και καλύτερο και να βελτιώνει τις υπηρεσίες που σας παρέχει. Η προσπάθεια γίνεται και ελπίζω να το αισθανθείτε. Η αλήθεια δεν κρύβεται. Ας χαρούμε ό, τι έχουμε , ας προσπαθούμε για το καλύτερο και ας μην κακοκαρδιζόμαστε.... Αγαπητέ κ. Δρίβα, Καταρχήν ευχαριστώ για την ενημέρωση. Είμαι από αυτούς που θέλουν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο - κάποιες φορές μπορεί να μην το πετυχαίνω. Πιάνω τα πράγματα από την ανάποδη. Αναγνωρίζω (όπως και όλοι μας φαντάζομαι) την τεράστια πρόοδο των τελευταίων ετών. Από την άλλη, ναι θέλω λύσεις αλλά όταν δεν γίνονται τα υπεσχημένα πρέπει να αναζητώνται ένοχοι. Τουλάχιστον έτσι το έχουμε στη δουλειά μου. Πολλά από τα προβλήματα δημιουργήθηκαν γιατί το ΧΚΠ (και η ΕΤΑΔ ως προϊστάμενη αρχή) δεν έκρινε σκόπιμο να βγάλει μια ανακοίνωση το Μάϊο "συγγνώμη, αλλά δημιουργήθηκαν μη αναμενόμενα προβλήματα με την αδειοδότηση λόγω του Χ ή Ψ" και το έργο θα καθυστερήσει. Ακόμη και σήμερα, ο μέσος χρήστης αυτής της σελίδας (όλοι δηλαδή πλην 1-2) δεν ξέρουν τι έργα θα γίνουν ΑΚΡΙΒΩΣ (επί χάρτου) και που αποσκοπούν. Ακόμα, θα θέλαμε να ξέρουμε αν θα υπάρχουν υπηρεσίες εστίασης στο χώρο του ΧΚΠ. Προσωπικά θα ήθελα να ξέρω το χρονοδιάγραμμα για τα έργα περιβαλλοντικής διαχείρισης άλλα είναι μάλλον προσωπικό βίτσιο οπότε μπορείτε να το αγνοήσετε. Μπορείτε λοιπόν να μας δώσετε κάποιες τέτοιες πληροφορίες; Edited October 7, 2013 by aab 1 Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted October 7, 2013 ...όταν δεν γίνονται τα υπεσχημένα πρέπει να αναζητώνται ένοχοιΣιγά ρε παιδιά το έγκλημα, που θα αναζητήσουμε και ενόχους. Όλο σας το πρόβλημα (οι αναβατήρες του Παρνασσού) να ήταν αυτό στη ζωή σας. Λές και δέν θα ανεβείτε στο βουνό μόλις πέσει το πρώτο χιόνι... 3 Share this post Link to post Share on other sites
cossie 82 Report post Posted October 7, 2013 ο κυριος Δριβας ομως δε μας λεει αν θα ανοιξει το χκ τελικα φετος..... λοιπόν? Live your life to the maximum....... take and learn as much as you can.... life's short!!! DAVIS 6163 Pro2- Fan Aspirated & Radiation Shield http://cyclogenesis.gr/kifissia/ Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted October 7, 2013 Δέν ανοίγει φέτος παιδιά. Δυστυχώς... απλά ο κ.Δρίβας ντρέπεται να το πεί ο ίδιος. 1 Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted October 7, 2013 ο κυριος Δριβας ομως δε μας λεει αν θα ανοιξει το χκ τελικα φετος..... λοιπόν? Δεν νομίζω ότι φταίει για όλες τις παθογένειες του συστήματος της 35ετίας. Share this post Link to post Share on other sites
cossie 82 Report post Posted October 7, 2013 Δεν νομίζω ότι φταίει για όλες τις παθογένειες του συστήματος της 35ετίας. ΠΟιος μιλησε για παθογενειες?? εγω μια απλη ερωτηση εκανα?? γιατι δεν αναφερει πουθενα το τι μελλει γενέσθαι?? υπαρχει κοσμος αρκετος που αγωνιά για να μαθει αν θα ανοιξει το ΧΚΠ.....παιζονται πολλά!! Ευχαριστώ! Live your life to the maximum....... take and learn as much as you can.... life's short!!! DAVIS 6163 Pro2- Fan Aspirated & Radiation Shield http://cyclogenesis.gr/kifissia/ Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted October 7, 2013 (edited) Δεν νομίζω ότι υπάρχει η περίπτωση να μην ανοίξει το ΧΚΠ. Επειδή όμως τον ανέφερες ονομαστικά, κάπως προσωποποιείται το πράγμα, για αυτό και το σχολίασα κατ'αυτόν τον τρόπο. Η κριτική για το τι έχει γίνει τόσα χρόνια στο ΧΚΠ και η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ για τον εκσυγχρονισμό και την πορεία υλοποίησης, δεν έχει να κάνει με το αν ανοίξει φέτος ή όχι. Πολλά από όσα λέγονται στα περί "απαξίωσης" του υφιστάμενου ΧΚΠ (όχι από εσένα), μου προκαλούν γέλια, διότι είτε καλώς είτα κακώς, θα πέσουν χρήματα και θα γίνουν αλλαγές (το 50% δεν θα αφορούν σκιερ). Επίσης, όποιος θυμάται πως λειτουργούσε το ΧΚΠ πριν 7-8 χρόνια και την βελτίωση που πραγματοποιήθηκε στον λειτουργικό τομέα, μόνο με απαξίωση δεν μοιάζει, ακριβώς το αντίθετο. Θεωρώ ότι μπλέκουμε πολλές και διαφορετικές έννοιες, που ίσως ο καθένας τις αντιλαμβάνεται διαφορετικά (πχ τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση, τι σημαίνει εκσυγχρονισμός, τι σημαίνει ανάπτυξη/απαξίωση......). Αν ήθελα να βάλω έναν τίτλο, θα έβαζα ότι δεν ανησυχώ για την φετινή χρονιά. Όμως το πραγματικό ζητούμενο, δεν είναι "η φετινή χρονιά", αλλά το σχεδιαζόμενο μέλλον. Edited October 7, 2013 by mil Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,433 Report post Posted October 7, 2013 Πολλά από όσα λέγονται στα περί "απαξίωσης" του υφιστάμενου ΧΚΠ (όχι από εσένα), μου προκαλούν γέλια, διότι είτε καλώς είτα κακώς, θα πέσουν χρήματα και θα γίνουν αλλαγές (το 50% δεν θα αφορούν σκιερ). Μήπως μπορείς να εξηγήσεις ποιο είναι αυτό το 50% και γιατί το απαξιώνεις; Υποθέτω ότι η διαχείριση των σκουπιδιών περιλαμβάνεται σε αυτό, αλλά μπορεί να συνεχίσει το ΧΚΠ (και όχι μόνο) να καίει τα σωρευμένα σκουπίδια το απόγευμα (πιο σωστά ο απελθών επιχειρηματίας, αλλά μικρή η διαφορά). Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted October 7, 2013 ΠΟιος μιλησε για παθογενειες?? εγω μια απλη ερωτηση εκανα?? γιατι δεν αναφερει πουθενα το τι μελλει γενέσθαι?? υπαρχει κοσμος αρκετος που αγωνιά για να μαθει αν θα ανοιξει το ΧΚΠ.....παιζονται πολλά!! Ευχαριστώ! Φιλε μου βλεπεις πουθενα φαντασματα που δεν βλεπουμε οι υπολοιποι, εχεις ακτινες Χ στα ματια σου και βλεπεις τα σκοτεινα και τα αποκρυφα σημεια? Γιατι αυτο καταλαβαινω εγω σαν αναγνωστης αυτου του forum οταν διαβαζω τα γραφωμενα σου. Μπορεις να μας κατονομασεις την πηγη που σου ξεστομιζει τετοιου ειδους ανακριβη κατασκευασματα? Απλα να πω κατι προς ολους τους αναγνωστες και ειδικα προς τα μελη του συλλογου, οτι οπως καταλαβατε το μηνυμα του κ. Δριβα εμπεριεχει και ενα ειδος παραπονο με τον τροπο που γραφονται καποια πραγματα εδω μεσα, αρα λοιπον θα πρεπει να ειμαστε ποιο προσεχτκοι στην εικονα που βγαζει το forum προς τα εξω για να εχουμε απαιτησεις απο καποιους ανθρωπους να μας βλεπουν καλοπροαιρετα.... Εχω μαθει στην ζωη μου να συμβιβαζομαι με αυτα που εχω, αν τα εχω και οταν τα εχω, τωρα αν κατι μου προσφερθει επιπλεον δεν θα με χαλασει αλλά ακομα και να μου πουνε οτι θα το προσφερουνε και στο τελος μεινω με αυτα που ειχα, θα ειμαι ευγνωμων που μπορω και απολαμβανω εστω και αυτα που μπορω την συγκεκριμενη στιγμη!!! Για φανταστειτε να μην ανοιξει το βουνο, τι θα λετε μετα ολοι μαζι και ποσο θα λησμονητε τον καιρο που δουλευε εστω και με τα παλια λιφτ. Στο χωριο μου λενε "απο το ολοτελα καλη ειναι και η Παναγιωτενα" Αφηστε λοιπον τον κοσμο εκει πανω να κανει την δουλεια του οπως και οταν μπορουν και μην ψαχνετε συνεχως χειμερες.... Γνωμη παντα ολα τα ανωτερω. 5 Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
sermak 361 Report post Posted October 8, 2013 Για να ξεφύγουμε λίγο από τον "καυγά"... Να τι να τον κάνουμε τον Βάκχο και βγήκαν τα έξοδα http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2013/10/07/north-korea-calls-switzerlands-refusal-to-sell-it-ski-lifts-a-serious-human-rights-abuse/\ Να τον πουλήσουμε στους Κορεάτες Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted October 8, 2013 Θα μου πει κάποιος εγώ που επιθυμώ από το καλοκαίρι να προπληρώσω την ετήσια στο ΧΚΠ με έκπτωση, αλλά το ΧΚΠ αρνείται, πώς βλέπω το ποτήρι, μισοάδειο ή μισογεμάτο? Γνώμη μου πως το δίπολο ΧΚΠvsΜΙΖΕΡΙΑ ή μισοάδειο vs μισογεμάτο ή όπως αλλιώς σκαρφιστείτε να το πείτε δε βοηθάει How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,189 Report post Posted October 8, 2013 exete ξεφειγυυυ!! πατε καλα!! δεν ντρεπεστ λιγο ,εχετε γινη πολλη μα πολλη αυθάδης ,ντροπη σας \τι θελετε να κανει παραπάνω ο δόλιος πανασσος ..ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ για το καλο σας. .... Και σε εσας απομενη μονο να κανετε ολιγον υπομονη .. ..ακου εκει ετήσιες καρτες απο τωρα ααα!! ειστε απαραδεκτη ,τοσες εκπλήξεις μας εκανε ο παρνασσος ..,,,και μια ακομα θα μας κανει μολις ανοίξει ημερήσια καρτα 85 ευρο και ετήσια 850 και θα ειναι για τις πρωτες 42 κατεβασιες !! μετα ξανα καρτα :evil: να πουμε και καμια αληθεια για να ξεχνιόμαστε λιγο !! 1 ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
Gavis 1,078 Report post Posted October 8, 2013 exete ξεφειγυυυ!! πατε καλα!! δεν ντρεπεστ λιγο ,εχετε γινη πολλη μα πολλη αυθάδης ,ντροπη σας \τι θελετε να κανει παραπάνω ο δόλιος πανασσος ..ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ για το καλο σας. .... Και σε εσας απομενη μονο να κανετε ολιγον υπομονη .. ..ακου εκει ετήσιες καρτες απο τωρα ααα!! ειστε απαραδεκτη ,τοσες εκπλήξεις μας εκανε ο παρνασσος ..,,,και μια ακομα θα μας κανει μολις ανοίξει ημερήσια καρτα 85 ευρο και ετήσια 850 και θα ειναι για τις πρωτες 42 κατεβασιες !! μετα ξανα καρτα :evil: να πουμε και καμια αληθεια για να ξεχνιόμαστε λιγο !! πολυ στον παρνασσο δεν γραφεις? και θα παραπονεθει το πισοδεριον 2 o τρελος του χωριου...... Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted October 8, 2013 (edited) Επιβεβαιώνει το ΤΑΙΠΕΔ την βούληση αξιοποίησης του Χιονοδρομικού Κέντρου: Αυξάνει επισκέπτες, αλλά έχει χασούρα 15 εκ ευρώ Ημερομηνία δημοσίευσης:24/09/2013 Επιβεβαιώνει το ΤΑΙΠΕΔ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Σταθά, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, το οποίο φαίνεται να έχει δημιουργήσει ζημία την τελευταία εξαετία, ύψους 14,5 εκ ευρώ, ενώ παράλληλα αυξάνονται διαρκώς οι επισκέπτες του. Επιπλέον, σύμφωνα με την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων, φαίνεται να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την καταβολή μισθίων στο Χιονοδροιμικό της εταιρείας του κ. Παπαργηρόπουλου, η σύμβαση της οποίας έχει καταγγελθεί. Αναλυτικά στην απάντησή του το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει τα εξής: Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ 2. Κατά την αξιολόγηση των προοπτικών αξιοποίησης του Χ.Κ.Π., το ΤΑΙΠΕΔ θα συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου οι τυχόν δυνατότητες ανάπτυξης να έχουν την ευρύτερη δυνατή αποδοχή, να σεβαστούν και αναδείξουν τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες της περιοχής και να είναι επωφελείς τόσο για την οικονομική ζωή των τριών όμορων νομών, όσο και την εθνική οικονομία. Επισημαίνεται ότι, πέραν των υπηρεσιών που ορίζει ο Κανονισμός Λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων, που παρέχει πλήρως το ΧΚΠ στους χιονοδρόμους και τους επισκέπτες του με απόλυτη ασφάλεια, για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση τους έχει εγκαταστήσει σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα έκδοσης και ελέγχου των εισιτηρίων (ski data), ενώ έχει δημιουργήσει και λειτουργεί ηλεκτρονικό κατάστημα αγοράς εισιτηρίων μέσω internet (web ticket). Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την άμεση, πρόσβαση προς τις εγκαταστάσεις του Χ.Κ.Π., μέσω των εκχιονισμένων οδών και η διευκόλυνση στάθμευσης, προσδιορίζουν το ικανοποιητικό επίπεδο λειτουργίας του Κέντρου και την συνεχή προσπάθεια εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του και μάλιστα χωρίς αύξηση των τιμών του, αλλά παρέχοντας ειδικά εκπτωτικά για οικογένειες και ειδικές κατηγορίες χιονοδρόμων. Παράλληλα προωθείται η αδειοδότηση για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό πάρκο ισοδύναμης με την κατανάλωση του ΧΚΠ. Ακόμη προγραμματίζεται εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού, δεδομένου ότι, θεωρώντας μακροχρόνια επένδυση και επιβεβλημένη ανάγκη τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στο ΧΚΠ, από το Φεβρουάριο του 2012, τέθηκε σε εφαρμογή η Οδηγία της ΕΕ για την Εναλλακτική Διαχείριση όλων των Ρευμάτων Αποβλήτων που παράγονται στους χώρους του Κέντρου. Σκοπός της Οδηγίας είναι να καθιερώσει ένα λειτουργικό σύστημα διαχείρισης των αποβλήτων που θα σέβεται το ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Δρυμού, θα στοχεύει στην αειφορία καθώς και στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας. Στην κατεύθυνση αυτή, από κοινού, η Διοίκηση του ΧΚΠ και ο Ανάδοχος Λειτουργίας του, έχουν προχωρήσει σε σύναψη συνεργασιών με εγκεκριμένα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων και έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στις νέες συνθήκες (σχετικές πληροφορίες πεπραγμένων στο site www.ski-parnassos.gr/econews). Επισημαίνουμε ότι, για πρώτη φορά προβλέφθηκε η θέση περιβαλλοντολόγου στην προκήρυξη της ΕΤΑΔ ΑΕ, που αφορούσε το διαγωνισμό ανάθεσης λειτουργίας και συντήρησης του ΧΚΠ, για τα έτη 2011-2014, με στόχο την εφαρμογή σχεδίου περιβαλλοντολογικής διαχείρισης. Όσον αφορά τις ιδιωτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο ΧΚΠ αναφέρουμε τα ακόλουθα: Β) Η Σύμβαση για την Ανάθεση Διαχείρισης Καταστήματος Ενοικίασης και Συντήρησης Χιονοδρομικού Εξοπλισμού στο ΧΚΠ (από 01.01.2009 μέχρι τη λήξης της χιονοδρομικής περιόδου 2013 – 2014) με την εταιρεία «Α. ΠΑΠΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Π.Ε.», έχει ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα (για το 2013) το ποσό των 72.930,38 ευρώ. Οι οφειλές επί της εν λόγω αναδόχου εταιρείας, ανέρχονται μέχρι σήμερα, 26.08.2013, σε 11.704,37 ευρώ. Επισυνάπτεται η σχετική σύμβαση. Δ) Η από 10/05/2012 Σύμβαση μεταξύ ΕΤΑΔ ΑΕ και εταιρίας «Doppelmayer SeilbahnenGmbH» για την υλοποίηση εκσυγχρονισμού των αναβατήρων του ΧΚΠ, όπως προαναφέρθηκε. Επισυνάπτεται η σχετική σύμβαση.<p><font class="text"> http://www.orafok.gr/articleviews.php?id=3618 Edited October 8, 2013 by snowhow 2 Share this post Link to post Share on other sites
xristos77 254 Report post Posted October 8, 2013 Φιλε μου βλεπεις πουθενα φαντασματα που δεν βλεπουμε οι υπολοιποι, εχεις ακτινες Χ στα ματια σου και βλεπεις τα σκοτεινα και τα αποκρυφα σημεια? Γιατι αυτο καταλαβαινω εγω σαν αναγνωστης αυτου του forum οταν διαβαζω τα γραφωμενα σου. Μπορεις να μας κατονομασεις την πηγη που σου ξεστομιζει τετοιου ειδους ανακριβη κατασκευασματα? Απλα να πω κατι προς ολους τους αναγνωστες και ειδικα προς τα μελη του συλλογου, οτι οπως καταλαβατε το μηνυμα του κ. Δριβα εμπεριεχει και ενα ειδος παραπονο με τον τροπο που γραφονται καποια πραγματα εδω μεσα, αρα λοιπον θα πρεπει να ειμαστε ποιο προσεχτκοι στην εικονα που βγαζει το forum προς τα εξω για να εχουμε απαιτησεις απο καποιους ανθρωπους να μας βλεπουν καλοπροαιρετα.... Εχω μαθει στην ζωη μου να συμβιβαζομαι με αυτα που εχω, αν τα εχω και οταν τα εχω, τωρα αν κατι μου προσφερθει επιπλεον δεν θα με χαλασει αλλά ακομα και να μου πουνε οτι θα το προσφερουνε και στο τελος μεινω με αυτα που ειχα, θα ειμαι ευγνωμων που μπορω και απολαμβανω εστω και αυτα που μπορω την συγκεκριμενη στιγμη!!! Για φανταστειτε να μην ανοιξει το βουνο, τι θα λετε μετα ολοι μαζι και ποσο θα λησμονητε τον καιρο που δουλευε εστω και με τα παλια λιφτ. Στο χωριο μου λενε "απο το ολοτελα καλη ειναι και η Παναγιωτενα" Αφηστε λοιπον τον κοσμο εκει πανω να κανει την δουλεια του οπως και οταν μπορουν και μην ψαχνετε συνεχως χειμερες.... Γνωμη παντα ολα τα ανωτερω. Φιλε spider, νομιζω οτι αν καποιος διαβασει τα τοπικ του παρνασσου, μπορει και να καταληξει στο συμπερασμα οτι ισως να μην ανοιξει το χκ φετος. Ειδικα αν ειναι καποιος που ανεβαινει στο βουνο μονο και μονο για να κανει σκι και δεν γνωριζει πραγματα και καταστασεις. Πιστευω επισης οτι εδω μεσα ο καθενας μπορει να λεει την αποψη του χωρις να σκεφτεται αν θα ευχαριστησει η στεναχωρησει καποιους.Το να σκεφτομαστε τι γραφουμε και πως το γραφουμε για να ειμαστε αρεστοι σε καποιους θεωρω οτι ειναι μεγαλο λαθος. Δεν γνωριζω τον φιλο cossie απλα θεωρω αδικη την επιθεση σου επειδη τολμησε να ρωτησει αν θα ανοιξει το χιονοδρομικο. Υ.Γ Ευτυχως που πριν χρονια καποιοι ανθρωποι δεν συμβιβαστηκαν με αυτα που ειχαν και κανουμε εμεις σκι σημερα. 3 Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted October 9, 2013 Χρήστο, σε διαβεβαιώνω πως δέν υπάρχει επίθεση. Ο Στάθης έχει ένα δικό του ύφος γραφής, το οποίο, όσοι το ξέρουμε δέν το παρεξηγούμε. Επίσης ουδέποτε τέθηκε θέμα λειτουργίας ή μή του χ/κ Παρνασσού. Share this post Link to post Share on other sites
Gavis 1,078 Report post Posted October 9, 2013 (edited) Χρήστο, σε διαβεβαιώνω πως δέν υπάρχει επίθεση. Ο Στάθης έχει ένα δικό του ύφος γραφής, το οποίο, όσοι το ξέρουμε δέν το παρεξηγούμε. Επίσης ουδέποτε τέθηκε θέμα λειτουργίας ή μή του χ/κ Παρνασσού. Ο σταθης........παναγιτσα!!!!! το καλυτερο παιδι του κλαμπ Edited October 9, 2013 by Gavis o τρελος του χωριου...... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 9, 2013 (edited) Δηλαδή το ΧΚΠ βάζει μέσα το Ελληνικό κράτος 2,5εκατομύρια ευρώ το χρόνο περίπου. Δηλαδή αν για παράδειγμα υπήρχε τζίρος 10εκ εξαιτίας του ΧΚΠ το χρόνο χοντρικά το κράτος παίρνει τα λεφτά του πίσω και είναι μια καλή επένδυση. Στα χαζά με φόρο 25% ΦΠΑ κλπ. Όπως βγαίνεις από Αράχωβα τα πρώτα 20-30 σπίτια κάνουν 10εκ και μόνο ο Ζάχος πρέπει να κάνει 2-5 εκ τζίρο το χρόνο Χωρίς να μπορούν ούτε οι ίδιοι να το τεκμηριώσουν ο συνολικός τζίρος οικοδομών σε βίλες σε Αράχωβα Αγόριαννη και Πολύδροσο από το 1990 μέχρι το 2010 ήταν πάνω από 100 μύρια την τελευταία φορά που το είχα συζητήσει. Αλέξη με ζητάς μελέτη. Φυσικά τώρα η αξία είναι μικρότερη αλλά αν πλήρωναν όλοι φόρους το κράτος αποκλείεται να έχει χάσει λεφτά από το ΧΚΠ. Το Les Arcs το 2008 που πήγα ο διευθυντής του μου είχε πει ότι σπάνια βγάινει από κάρτες κέρδος, είχαν βγάλει δύο ή τρεις σεζόν μόνο. Γενικά έμπαιναν λίγο μέσα και φυσικά με τίποτα δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί καινούργιο λιφτ μόνο από τα έσοδα από κάρτες,Το κέρδος ήταν από τα ski in ski out μπλοκ διαμερισμάτων δίπλα στις πίστες που έχτιζαν συνέχεια κόστος 20.000 ευρώ, αξία πάνω από 100.000 ευρώ. Edited October 9, 2013 by ΜΙΚ 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted October 9, 2013 Δεν είναι λογική αυτή. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε αφού ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ με το παραπάνω οικονομικό μοντέλο!!! Δεν έχω χρόνο τώρα για περισσότερα. Ο Παρνασσός πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε ένα τοπικό περιφερειακό ΧΚ, που θα δουλεύει περιστασιακά όπως μπορεί και όπως τύχει, ή σε ένα πραγματικό χιονοδρομικό, με απαιτήσεις, υποδομές, κλπ, κλπ στα πρώτυπα των ΧΚ των Άλπεων. Μισό από εδώ και μισό από εκεί δεν γίνεται. Ή ανάπτυξη, ή κλείσιμο. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Val Claret 1,608 Report post Posted October 9, 2013 Αναπτυξη ειναι ενιοτε η καλυτερη λυση για πολλες επιχειρησεις που εχουν προβλημα επιβιωσης αλλα το ερωτημα στην προκειμενη περιπτωση ειναι πως ο Ελληνας Πελατης - Χιονοδρομος ειναι πελατης του Σαββατοκυριακου και οχι 7 ημερες / εβδομαδα, διοτι και κατα κυριο λογο δεν ανηκει στην Παιδεια του η ενοια Χειμερινες Διακοπες / Σκι. Θα πρεπει να αναζητηθει πελατης απο το Εξωτερικο και αυτο ......ειναι λιγο εως αρκετα δυσκολο να επιτευχθει. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted October 9, 2013 Αν δεν προσελκύσουμε πελάτες απο το εξωτερικό, όπως κάνει το Bansko, ξεχάστε το θέμα "διακοπές εβδομάδας". Και τέτοιους πελάτες δεν τους προσελκύεις με τα υφιστάμενα χιλιόμετρα πιστών. Δεν είναι επιστημονική φαντασία πάντως, μπορεί να γίνει γιατί και ο ορεινός όγκος του Παρνασσού είναι αρκετά μεγάλος για ένα χιονοδρομικό τέτοιου επιπέδου, και καλή σεζόν έχει, και τα χρήματα μπορούν να βρεθούν. Το κόλλημα είναι ότι το Ελληνικό κράτος δεν τολμάει να πει ότι 2-3 από τα ψηλά βουνά της πατρίδας μας θα γίνουν σοβαρά χινοδρομικά και θα αφήσουμε όλα τα υπόλοιπα στην ησυχία που απολαμβάνουν και τώρα. 4 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted October 9, 2013 ............πως ο Ελληνας Πελατης - Χιονοδρομος ειναι πελατης του Σαββατοκυριακου και οχι 7 ημερες / εβδομαδα, διοτι και κατα κυριο λογο δεν ανηκει στην Παιδεια του η ενοια Χειμερινες Διακοπες / Σκι. Αυτό ισχύει πραγματικά για πάρα πολλούς. Όχι για όλους. ΟΜΩΣ υπάρχουν Έλληνες που φεύγουν για εβδομαδιαίες χιονοεβδομάδες στο εξωτερικό; ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ! Αυτοί δυστυχώς δεν μπορεί να είναι δυνητικοί πελάτες κανενός ΧΚΠ, ούτε τώρα, ούτε και μετά τον "εκσυγχρονισμό". Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 9, 2013 ; ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ! Αυτοί δυστυχώς δεν μπορεί να είναι δυνητικοί πελάτες κανενός ΧΚΠ, ούτε τώρα, ούτε και μετά τον "εκσυγχρονισμό". Βρε άμα πέσει πείνα... 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted October 9, 2013 (edited) πείνα επεσε Μιχαλη αλλα στο ΧΚΠ τα ΣΚ και παλι δεν πέφτει καρφίτσα η διοίκηση πρεπει να βρει λύση για τις καθημερινές. εστω πακετακια 3μερου με μια Δε η Πα. η μεγαλη ζημία προέρχεται από το αδειο χκ της καθημερινές (τωρα εχει τσάμπα το εισιτήριο, δουλευει φουλ και είναι αδειο από πελατες) Edited October 9, 2013 by Olga 1 "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,189 Report post Posted October 9, 2013 κανενα χκ δεν προκετε να γέμισή καθημερινες ποτε πλην εβδομαδα εορτων για χριστουγεννα !! και αν ειναι τυχερη τις εβδομαδες τον σχολικων εκδρομων !! ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites