Velissarios 1,031 Report post Posted November 17, 2004 Καλησπέρα σε όλους. Γράφω για πρώτη φορά και θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας σχετικά με τα πέδιλα ski. Έχοντας ελάχιστη μα πραγματικά ελάχιστη εμπειρία στο άθλημα θα ήθελα να με βοηθήσετε στην αγορά πέδιλων. Αν σταματήσατε να γελάτε μπορώ να συνεχίσω. Το ύψος μου είναι 1.78 και το βάρος μου 82 κιλά.Μου αρέσει ιδιαίτερα το σπορ και μαθαίνω εύκολα.Φυσικά μόνο εντός πίστας μπορώ (και προτιμώ) να κινηθώ.Για εκτός πίστας όταν μεγαλώσω.Ξέχασα να αναφέρω οτι είμαι μόνο 37 ετών. Μπορείτε να μου υποδείξετε κάποιο πέδιλο για την περίπτωσή μου? Και κάτι τελευταίο. Aπό τη νέα σειρά της rossignol υπάρχει κάποιο πέδιλο για την περίπτωσή μου?Ευχαριστώ για την παρέα και την υπομονή σας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 18, 2004 Καλημέρα ‘νεαρέ’ κ καλως ηρθες στο snowclub. Σαν μια πρωτη αρχη (μεχρι να βγουν οι ειδικοι των ski-reviews, εμποροι κ μή, να σε φορτωσουν με πληροφορια) θα μπορουσες να: 1. Ριξεις μια καλη ματια σε προηγουμενα δημοσιευματα σχετικα με υλικα κ εξοπλισμο χιονοδρομιας (εχουν γραφτει πολλα κ διαφορα :? ) κ 2. Να σταματησεις να μας χαλας τα στατιστικα μεσου ορου ηλικιας του συλλογου… (just kidding eeh! :wink: ) Kαλημερα σου, Κωστής Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted November 18, 2004 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΛΘΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΔΙΑΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΚΙΕΡ ΠΙΣΤΑΣ (ΚΑΤΑ 90 %), ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΚΑ :ATOMIC! KAΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΔΙΛΑ, SALOMON , ROSSIGNOL, DYNASTAR Κ.Λ.Π.ΤΟ ΔΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΥ ΠΕΔΙΛΟ ΗΤΑΝ SALOMON. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΑ ΤΑ ATOMIC ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑ.ΕΧΟΥΝ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΡΕΝΟΥ, ΣΤΡΙΒΟΥΝ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΥΚΟΛΙΑ, ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ ΛΑΘΗ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΚΑΖΩΝΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΑΛΑΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΕΔΙΛΟ ΠΙΣΤΑΣ, ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 170-175 ΕΚΑΤΟΣΤΑ. (ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΣΟΥ).ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ , Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΩΣ, ΕΙΝΑΙ TA ATOMIC C-8.ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΟ ΠΕΔΙΛΟ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΜΑΡΚΕΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ SALOMON STREERACER 8,ROSSIGNOL ZENITH Z1, VOELKL ENERGY 320.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΣΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ!(ΑΚΟΥΣ MAKALU?) Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
Saltofx 1 Report post Posted November 18, 2004 aa Quote πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι! Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post Posted November 18, 2004 Καλώς σε κι από μένα στο κλαμπ των "Άνω-Άντα". Αυτά που είπαν και οι υπόλοιποι με βρίσκουν σύμφωνο. Ένα καλό Allround - Allmountain πέδιλο πιστεύω ότι είναι ότι πρέπει για την περίπτωσή σου. Τα c-7 c-8 της Atomic είναι καλή περίπτωση αν και βρισκω τα Atomic αρκετά υπερτιμημένα λόγω μόδας. Εγώ πέρυσι ήμουν στην ίδια περίπτωση και έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα Head IC 160 σε 155cm. Εύκολο πέδιλο με πολλά περιθώρια για να σε πάει μπροστά. Σε μέγεθος θα σου έλεγα 160 το πολύ 165 γι αυτή τη κατηγορία. Αν επιμένεις σε Rossignol θ΄αξιζε ίσως να ρίξεις μια ματιά στο περσυνό της το Cobra για τα φετινά της δεν ξέρω. Πάντως αυτό που έχει καθολική ισχύ και πρέπει να χεις κατά νου είναι ότι κανένα πέδιλο δεν είναι το ίδιο καλο γιά όλους τους σκιέρ. Μπαίνει πολύ έντονα ο υποκειμενικός παράγοντας καθώς ο καθένας έχει και διαφορετικά κριτήρια αξιολογησεις και προτιμήσεις . ¨ετσι το σούπερ- ντούπερ πέδιλο του ενός είναι εντελώς άχρηστο για κάποιον άλλον. Έτσι μια άλλη προσέγγιση στο θέμα θα ήταν μιας και είσαι ακόμα στην αρχή να δκιμάσεις -δοκιμάσεις -δοκιμάσεις νοικιάζοντας μέχρι να βρείς το πέδιλο που ταιρίαζει στο δικό σου προσωπικό στύλ. Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
kiamosg 1 Report post Posted November 18, 2004 Έτσι μια άλλη προσέγγιση στο θέμα θα ήταν μιας και είσαι ακόμα στην αρχή να δκιμάσεις -δοκιμάσεις -δοκιμάσεις νοικιάζοντας μέχρι να βρείς το πέδιλο που ταιρίαζει στο δικό σου προσωπικό στύλ. Καλως τους 30 φευγα. Τελικα ειμαστε πολλοι... Ο don εχει δικιο και πιστευω οτι αν θελεις να αγορασεις πεδιλο που να σου ταιριαζει φροντισε να μιλησεις σε καποιον ειδικο (π.χ δασκαλο) που θα δει τις δυνατοτητες και την εξελιξη σου στην πιστα..Αυτος θα σου προτεινει καλυτερα απο ολους μας. Μην ξεχνας οτι καθε σκιερ εχει το προσωπικο του στυλ, και τα δικα του γουστα. Μιας και ειπες ομως οτι θελεις ενα πεδιλο το οποιο θα σε βοηθησει να εξελιχθεις εντος πιστας, αρχισε να κοιτας για πεδιλα on piste και οχι all mountain.. Διαβαζοντας και τα υπολοιπα topic συζητησεων θα βρεις πολλα website εταιριων με τα καινουργια μοντέλα. Αν θελεις την γνώμη μου και μιας και τώρα αρχίζεις να μαθαίνεις, πηγαινε στα μαγαζιά και βρές πέδιλα της περσινής season, αρκει να είναι αφόρετα. Σε αυτά θα βρείς πολύ καλύτερες τιμές απο τα φετινά μοντέλα. Επίσης μπορείς να δείς τι πουλάνε τα παιδιά του forum και αν σου ταιριάζει κατι. Σχετικά με το ύψος του πέδιλου μην συμβιβαστείς με κάτι πανω απο 170cm. Το πιο κοντό πεδιλο θα σε βοηθήσει στις στροφές σου. Και να έχεις υπ'οψιν οτι τα πέδιλα που θα πα΄ρεις θα σε βγάλουν το πολύ 3 χρόνια. Σκεψου και αυτή την παράμετρο και ρύθμισε τα εξοδά σου. Γιώργος Quote Share this post Link to post Share on other sites
Statler 0 Report post Posted November 18, 2004 Βρέ τι σου είναι τα νιάτα ! Όλο ερωτήσεις και απορίες και όρεξη για σκί. Καλώς ήρθες arisk και το μόνο που μπορώ να σου πώ ειναι ότι είσαι στον πλέον κατάλληλο χώρο για τέτοιες ερωτήσεις (ξερω τι λέω, τους είχα πρήξει κι εγώ, ... αλλά αντέχουν) Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις κάποια ενοικιαζόμενα (αυτά που σου προτείνουν τα παιδιά ή αντίστοιχά τους) ώστε να έχεις άποψη. Αυτό σε συνδυασμό με τον νεανικό σου ενθουσιασμό θα σε οδηγήσει σε μια σωστή αγορά αφού αξιολογήσεις σωστά τι μπορείς σήμερα και τι θές αύριο στο σκί σου. Καλώς ήρθες λοιπόν. Άντε να μπαίνουν μέλη "από πάνω" να πάω προς τον μέσο όρο. Club "Κάτω-Άντα" (οριακά...αλλά αντέχω) Quote I'd rather be skiing my... Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted November 18, 2004 ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΙ-ΤΕΣΤ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 5 ΕΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΧΕΔΟΝ Σ Ε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ (ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΌΨΙΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ-ΤΙΜΗΣ).ΤΑ ΔΕ C-8 ΜΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ (ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΗ ΓΑΛΛΙΚΟ).ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΕΝ Ε ΧΩ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑ, Α ΠΛΩΣ ΛΕΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΣΚΙΕΡ ΑΠΟ ΜΕΝΑ! ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΟΤΕ Η ΑΤΟΜΙΚ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ.ΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΣΠΡΩΧΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΔΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥΣ (ΕΝΝΟΩ SALOMON-ROSSIGNOL).ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ Σ Ε ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ DONMELI ΟΤΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΕΔΙΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Ε ΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΓΙΑ SKI-TEST ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ;ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΕΑΝ Δ Ε ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, Α Σ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ.Π.Χ. ΤΑ ZENITH ΟΝΤΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΕΔΙΛΑ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΣΤ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ (ΣΚΟΠΕΥΩ ΟΜΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ ΝΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ). Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
kiamosg 1 Report post Posted November 18, 2004 Στον Παρνασσο 2 χρονια πριν ειχε stand με test ski ο Κλαουδάτος αλλα η ιδεα εγκαταλειφθηκε πολυ γρηγορα διοτι οι περισσοτεροι skier δοκιμαζαν τα πέδιλα χωρίς να έχουν πρόθεση να αγοράσουν. Αυτό όμως πιστεύω δείχνει το πρόβλημα που έχουν οι εταιρίες στο να αντιληφθούν οτι τα test ski ειναι η καλύτερη έμμεση διαφήμιση... Κατι ειχε γίνει και στο Βελούχι αλλα δεν ξέρω αποτελεσματα.. Αυτά.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted November 18, 2004 ΚΑΛΗΜΕΡΑ KAI APO EMENA ARISK ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ: ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΚΙ ΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟ, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ,ΠΩΣ ΣΤΡΙΒΕΙΣ (πΧ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΟΔΙΑ), μΕ ΠΟΣΗ ΑΝΕΣΗ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ, ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙΣ. ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΚΙ, ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
Velissarios 1,031 Report post Posted November 18, 2004 Ευχαριστώ όσους απάντησαν στις απορίες μου.Καταλήγω στο οτι η επιλογή πέδιλων είναι λίγο πιο δύσκολη από διαγώνισμα μαθηματικών.Ελπίζω να συνεχίσω να δέχομαι υποδείξεις και παρατηρήσεις. Για να απαντήσω και εγώ σε όσα με ρωτούν είμαι από Δυτική Αττική (Ίλιον) μαθαίνω το άθλημα από ένα φίλο μου που το κατέχει καλά, δεν έχω κάνει μαθήματα με δάσκαλο και δεν σκοπέυω να κάνω ακόμη.Θα πω μόνο οτι ξεκίνησα στα 36 το ski γιατί αγνοούσα ακόμη και τα πιο βασικά.Δηλαδή που πας ,πως νοικιάζεις πέδιλα,που βγάζεις ημερήσια κάρτα κλπ.Αυτό όμως είναι λογικό όταν κανένας μα κανένας από την παρέα σου δεν ασχολείται με το άθλημα.Και κάτι σημαντικό.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ SKI ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΟΥΝ Η ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.Σκεφτείτε οτι εγώ έχω ξεκινήσει μονος μου από Αθήνα για Παρνασσό.Πόσες φορές μπορείς να το κάνεις αυτό?Τέλος πάντων νομίζω οτι αυτά δεν σας πολυενδιαφέρουν.ευχαριστώ και πάλι για την προσοχή σας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted November 18, 2004 Σκεφτείτε οτι εγώ έχω ξεκινήσει μονος μου από Αθήνα για Παρνασσό.Πόσες φορές μπορείς να το κάνεις αυτό?Τέλος πάντων νομίζω οτι αυτά δεν σας πολυενδιαφέρουν.ευχαριστώ και πάλι για την προσοχή σας. Πολλές φορές φίλε έχουν ξεκινήσει άτομα για Παρνασσό μόνα τους για να κάνουν αυτό που γουστάρουν (δύσκολο όμως το κατανοώ). Για αυτό και "μαζευτήκαμε" όλοι εδώ, ποτέ πια μόνοι! :wink: Όλα μας ενδιαφέρουν Άρη οπότε μη κολλάς, γράφτα. Οι εμπειρίες μετράνε περισσότερο όταν τις μοιράζεσαι Φιλικά Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted November 18, 2004 Θα πω μόνο οτι ξεκίνησα στα 36 το ski γιατί αγνοούσα ακόμη και τα πιο βασικά.Δηλαδή που πας ,πως νοικιάζεις πέδιλα,που βγάζεις ημερήσια κάρτα κλπ.Αυτό όμως είναι λογικό όταν κανένας μα κανένας από την παρέα σου δεν ασχολείται με το άθλημα.Και κάτι σημαντικό.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ SKI ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΟΥΝ Η ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.Σκεφτείτε οτι εγώ έχω ξεκινήσει μονος μου από Αθήνα για Παρνασσό.Πόσες φορές μπορείς να το κάνεις αυτό?Τέλος πάντων νομίζω οτι αυτά δεν σας πολυενδιαφέρουν.ευχαριστώ και πάλι για την προσοχή σας. Αν και 6 χρόνια νεώτερος σου έχουμε κοινά!Κι εγώ παρόλο που παρακολουθώ σκι απο το 1989 στην τηλεόραση,ξεκίνησα μόλις πέρσι.Και είχα τις ίδιες απορίες.Αλλά τα παιδια εδώ τίς έλυσαν με τον καλύτερο τρόπο Κι εγώ 2 φορές πήγα μόνος.Αυτό έλειπε να θέλεις και παρέα... Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted November 18, 2004 Καλησπέρα σε όλους.Γράφω για πρώτη φορά και θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας σχετικά με τα πέδιλα ski. Έχοντας ελάχιστη μα πραγματικά ελάχιστη εμπειρία στο άθλημα θα ήθελα να με βοηθήσετε στην αγορά πέδιλων. Αν σταματήσατε να γελάτε μπορώ να συνεχίσω. Το ύψος μου είναι 1.78 και το βάρος μου 82 κιλά.Μου αρέσει ιδιαίτερα το σπορ και μαθαίνω εύκολα.Φυσικά μόνο εντός πίστας μπορώ (και προτιμώ) να κινηθώ.Για εκτός πίστας όταν μεγαλώσω.Ξέχασα να αναφέρω οτι είμαι μόνο 37 ετών. Μπορείτε να μου υποδείξετε κάποιο πέδιλο για την περίπτωσή μου? Και κάτι τελευταίο. Aπό τη νέα σειρά της rossignol υπάρχει κάποιο πέδιλο για την περίπτωσή μου?Ευχαριστώ για την παρέα και την υπομονή σας. Καλώς μας ήρθες,Arisk Έχεις δύο επιλογές... 1) Παίρνεις ένα ζευγάρι πέδιλα αρχαρίου που θα σου κάνουν για μια σεζόν.Λες ότι μαθαίνεις εύκολα και διακρίνω ότι έχεις όρεξη και διάθεση όχι απλά να κάνεις σκι ,αλλά να βελτιώνεσαι συνεχώς.Οπότε παίρνες ένα ζευγάρι αρχαριου τέρμα μαλακά και σχετικά κοντά.Οπότε καλύτερα παίξε από 1.60-1.65.Γιατί στο λέω αυτό...???Γιατί είσαι 85 κιλά, αρχαριος,και θα κάνεις μόνο εντός πίστας.Δεν σε ενδιαφέρουν οι μεγάλες ταχύτητες,δεν θα αντιμετωπίσεις μαλακό χιόνι,θα κάνεις πάντα σε ελεγχόμενες συνθήκες,άντε και κανα πάγο. Προτεραιότητά σου είναι να μάθεις να κάνεις συνεχόμενες κοφτές στροφές ,να ελέγχεις ανά πάσα στιγμή την ταχύτητα και την πορεία σου.Με πέδιλα άνω του 1.70,απλά θα δυσκολευτείς,δε θα είναι τόσο ευέλικτα.Αυτά τα πέδιλα θα σε βοηθήσουν να ανέβεις πιο γρήγορα τα πρώτα επίπεδα στο σκι,αλλά από εκεί και πέρα θα χρειαστείς άλλα. Οπότε μετά άπό μία σεζόν είτε θα τα κρατήσεις τα πέδιλα αυτά για δεύτερο ζευγάρι ή θα τα πουλήσεις σε κάποιον ή θα τα ανταλλάξεις για να πάρεις κάποια άλλα.Σου προτείνω να τα κρατήσεις για δέυτερο ζευγάρι. ΥΠΕΡ: Θα μάθεις πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Θα δεις τι τελικά σου αρέσει να κάνεις και μετά θα αποφασίσεις σε σιγουριά τα επόμενα πέδιλά σου. ΚΑΤΑ: Σίγουρα θα αναγκαστείς να πάρεις άλλα πέδιλα την επομενη σεζόν.(Εννοείται ότι θα πας τουλάχιστον 25 φορές για σκι φέτος.) 2)Η δεύτερη επιλογή είναι να πάρεις ένα ζευγάρι πιο καλά πέδιλα.Δηλαδή και πάλι δε θα πάρεις τα τέλεια πέδιλα ,αλλά ένα ζευγάρι ,που ναι μεν θα είναι πιο απαιτητικό από εσένα,αλλά θα μπορείς να το κρατήσεις μέχρι να παλιώσει.Πρέπει όμως να σκεφτείς ,ότι αφού θα το κρατήσεις τρία χρόνια θα πρέπει να σε εξυπηρετεί κι όταν θα ξεπεράσεις το στάδιο του αρχαρίου. Οπότε θα πρέπει ανέβεις σε μήκος και να πας΄στο 1.70.Επίσης ,ισώς θα πρέπει να διαλέξεις ένα πιο all-around πέδιλο και όχι αποκλειστικά on-piste,γιατί μπορεί να εξελιχθείς σε μέγα πουδροφάγο ας πούμε.Όπως βλέπεις υπεισέρχονται κι άλλοι παράγοντες. Δύο περσινά μοντέλα που θα σου πρότεινα: Salomon Verse 8 για την πρώτη περίπτωση.Είχε βγει το καλύτερο beginner πέδιλο. Rossignol Cobra t-power για την δεύτερη περίπτωση. Θα σου στείλω και πέδιλα φετινά.Μέχρι τότε άρχισε να ψάχνεις στο δίκτυo.Μπες στα site των εταιρειών και δες.Τσέκαρε επίσης στα links στην πρώτη σελίδα του snowclub.gr και θα βοηθηθείς. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Aeras 138 Report post Posted November 18, 2004 Προτεραιότητά σου είναι να μάθεις να κάνεις συνεχόμενες κοφτές στροφές. Δεν αντεχω, θα το σχολιάσω αυτό γιατί ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ Πολύ συχνά βλέπω στις πίστες ότι, αρχάριοι σκιέρ, παρατηρώντας τους πιο έμπειρους, προσπαθούν απεγνωσμένα να κάνουν και αυτοί συνεχόμενες, μικρές, κόφτες, γρήγορες στροφές και φυσικά το μόνο που καταφέρνουν είναι να κουράζονται άσκοπα και να κινούνται ατσούμπαλα καταστρέφοντας ότι πιθανών σωστό είχαν μάθει έως τότε. Όταν κάποιος αρχάριος έχει φτάσει στο επίπεδο να κλείνει το V και να κάνει παράλληλο σκι κατά ένα μέρος της τραβέρσας τότε θα πρέπει να επιδιώκει να κάνει πολύ – πολύ μεγάλες ανοιχτές στροφές και σε καμιά περίπτωση γρήγορες, κοφτές, μικρές, η ικανότητα για αυτές θα έρθει σιγά – σιγά «μόνη της» μέσα από την εκπαιδεύσει στις ανοιχτές μεγάλες στροφές. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted November 18, 2004 o.k ,το παίρνω πίσω. :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 0 Report post Posted November 18, 2004 Όταν κάποιος αρχάριος έχει φτάσει στο επίπεδο να κλείνει το V και να κάνει παράλληλο σκι κατά ένα μέρος της τραβέρσας τότε θα πρέπει να επιδιώκει να κάνει πολύ – πολύ μεγάλες ανοιχτές στροφές και σε καμιά περίπτωση γρήγορες, κοφτές, μικρές, η ικανότητα για αυτές θα έρθει σιγά – σιγά «μόνη της» μέσα από την εκπαιδεύσει στις ανοιχτές μεγάλες στροφές. Συμφωνώ απόλυτα. Σίγουρα και ο Στάθης (zox) αυτής της γνώμης είναι, χωρίς βέβαια να προσπαθώ να τον ερμηνεύσω. Γι αυτό όταν φεύγουμε από τα σκι του ενοικίου διαλέγουμε ένα σκι με μεγάλη ακτίνα στροφής, για να πετύχουμε αυτό ακριβώς που λέει ο "Aeras" kαι βέβαια αυτά τα σκι είναι σαφώς μαλακότερα, για να μας βοηθούν. Quote O EΞΥΠΝΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ... Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ... Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ. Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted November 18, 2004 Ναι ρε παιδί μου...εγώ υπέθεσα ότι ο αρχάριος πρέπει να μάθει να ελέγχει την ταχύτητά του και νόμιζα ότι αν κάνει μικρής ακτίνας στροφές το πετυχαίνει....αλλά το υπέθεσα ,δεν το ξέρω,οπότε πάω πάσο.Προφανώς αυτό είναι σε επόμενο στάδιο και πρώτα ίσως πρέπει να αποκτήσει μια ισορροπία και ένα flow τις κινήσεις του.Προς Θεού ,όταν έλεγα κοφτές στροφές δεν εννοώ αυτές τις σπαστικές κινήσεις,που λες και κατεβαίνουν moguls, χωρίς όμως να υπάρχουν bumps. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted November 19, 2004 Αν θυμάμαι καλά, είχα διαβάσει σε ένα περιοδικό ότι ο καλύτερος τρόπος να ελέγχεις την ταχύτητα σου είναι να ολοκληρώνεις τις στροφές σου. Όσο πιο πολύ απομακρύνεσαι από το fall line (γραμμή πτώσης :?: :roll: :?: ) τόσο πιο πολύ επιβραδύνεις. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 19, 2004 Σωστός ο Aeras Το καλύτερο μάθημα που έκανα ποτέ ήταν στη cervinia σε μια τετραπλαααααααααρα αποσυμπλεκομενονάρα με πίστα μπλε μήκους 3500 μέτρων από τα 2500 στα 3160 με ιταλό δάσκαλο που με έβαλε να κάνω πολύ ανοιχτές στροφές μέχρι να φτάσω σε ένα σημείο που το κορμί μου έκανε σωστές κινήσεις και το κυριώτερο έκανα σκι σαν να ρέω μέσα σε ένα υγρό. Χωρίς καθόλου απότομες κινήσεις Έτσι πρώτα πρέπει να φτιάξεις τη στάση του σώματος και μετά φέτος ο makalu με έμαθε να καρφώνω τα μπαστούνια και να στρίβω απότομα(προσπάθησε τουλάχιστον ) Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Velissarios 1,031 Report post Posted November 19, 2004 Χαίρομαι που άναψε για τα καλά η συζητηση.Λοιπόν επειδή οι απαντήσεις και οι πληροφορίες σας νομίζω οτι λειτουργούν σαν ένα μικρό φροντιστήριο και φαντάζομαι οτι ενδιαφέρουν πολλούς μα πάρα πολλούς συνεχίζω:Αγοράζοντας ένα πέδιλο που να απευθύνεται σε καλό σκιέρ(π.χ. atomic sx 10) αντιμετωπίζω πρόβλημα? Δηλαδή καθυστερώ με αυτό τον τρόπο την πρόοδο και τη βελτίωσή μου ή απλά δεν μπορώ να κινηθώ σε γρήγορους ρυθμούς με αυτό?Π.χ οδηγώ ένα varadero 1000 χαλαρά ενώ μπορώ να οδηγήσω στα όρια ένα honda 125(παπί).Μην γέλατε ρε σεις, απλώς δεν γνωρίζω και νομίζω οτι μπορείτε να βοηθήσετε στις αληθινές απορίες μου. Και κάτι τελευταίο. Οι τρεις αριθμοί που βρίσκονται πάνω στο πέδιλο(sidecut) τι ακριβώς συμβολίζουν?Περιμένω νέα σας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
loretan 0 Report post Posted November 19, 2004 Όταν ένας αρχάριος φοράει πέδιλα φιαγμένα για αγώνες είναι σαν να βάζεις εναν άσχετο με την ιππασία να καβαλήσει αφηνιασμένο άλογο σε ροντέο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post Posted November 19, 2004 Φίλε Άρη χαίρομαι που κάνεις το παραλληλισμό με τις μοτό. Έχει πράγματι νόημα. Μπορείς να θεωρήσεις πέδιλα της ίδιας οικογένειας π.χ Atomic sl 9 sl11 Head ic 160 180 200 300 κλπ κλπ μοτό της ίδιας οικογένειας πχ Honda Cbr 600 - 900 - 1200 . Σε γενικές γραμμές η φιλοσοφία και τα χαρακτηρηστικά σε όλη την οικογένεια είναι τα ίδια αλλάζουν όμως οι δυνατότητες και τα όρια με άμεσα αποτελέσμα στις απαιτήσεις από πλευράς οδηγού. Το 600 της Honda είναι πολύ καλό μηχανάκι για κάποιον άπειρο και θα του συγχωρέσει πολλά λάθη και θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί σαν αναβάτης χωρίς να ζητάει την άψογη τεχνική κατάρτιση. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και με το 900 ή το 1200 τα όποια χρει'άζονται γνώσεις και εμπειρία για να τα οδηγήσεις σωστά. Δε λέμε να πηγαίνεις με 20 γύρω γύρω τη πλατεία. Έτσι και τα πέδιλα για προχωρημένους είναι πολύ άμεσα και πολύ σκληρά για κάποιον αρχάριο με αποτέλεσμα να τον δυσκολεύουν (συχνές πτώσεις) και θα τον απογητεύσουν. Άσε που θα 'χεις δώσει κι ένα σωρό λεφτά άδικα. Γι αυτό ένα καλό Allround για μέτριους θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο και θα σου έρθει και πιο οικονομικά. Έτσι κι αλλιώς σε τρία χρόνια που θα χρειαστείς κάτι καλύτερο θα τα έχουν βγάλει τα λεφτά τους. Υ.Γ ο χαρακτηρισμός Allround τείνει να καταργηθεί και αντικαθίσταται απο Allmountain ή Xcros σαν πιο "πιασάρικα" οπότε μη σ' απασχολεί. Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
Aeras 138 Report post Posted November 19, 2004 Χαίρομαι που άναψε για τα καλά η συζητηση.Λοιπόν επειδή οι απαντήσεις και οι πληροφορίες σας νομίζω οτι λειτουργούν σαν ένα μικρό φροντιστήριο και φαντάζομαι οτι ενδιαφέρουν πολλούς μα πάρα πολλούς συνεχίζω:Αγοράζοντας ένα πέδιλο που να απευθύνεται σε καλό σκιέρ(π.χ. atomic sx 10) αντιμετωπίζω πρόβλημα? Δηλαδή καθυστερώ με αυτό τον τρόπο την πρόοδο και τη βελτίωσή μου ή απλά δεν μπορώ να κινηθώ σε γρήγορους ρυθμούς με αυτό?Π.χ οδηγώ ένα varadero 1000 χαλαρά ενώ μπορώ να οδηγήσω στα όρια ένα honda 125(παπί).Μην γέλατε ρε σεις, απλώς δεν γνωρίζω και νομίζω οτι μπορείτε να βοηθήσετε στις αληθινές απορίες μου. Και κάτι τελευταίο. Οι τρεις αριθμοί που βρίσκονται πάνω στο πέδιλο(sidecut) τι ακριβώς συμβολίζουν?Περιμένω νέα σας. Εγώ λεω να παρεις ενα ζευγάρι τουριστικά πεδιλα σκι (οτι σου αρεσει) να μην ειναι και πολύ ακριβά για να τα αλάξεις μετα απο 1-2 χρονια και να κανεις πολλες φορες σκι με αυτά, να μην ανχώνεσε με αυτό, ολα ειναι πεδιλα του σκι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post Posted November 19, 2004 Τα νούμερα (sidecut) που αναρωτήθηκες είναι το πλάτος του πέδιλου στη μύτη-μέση-ουρά και σε συνδυασμό με την ακτίνα r σου δίνουν αρκετές πληροφορίες για τις ιδιότητες ενός πέδιλου. Για ενημέρωση ρίξε μια ματιά εδώ www.austria-skitest.com είναι τ αποτελέσματα του φετινού μεγάλου τεστ στην Αυστρία. Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites