Welz 0 Report post Posted December 31, 2013 Καλησπέρα παιδιά! Είμαι καινούριος στο άθλημα και νομίζω οτι ήρθε η ώρα να πάρω δικό μου εξοπλισμό.Έψαξα λίγο το θέμα αλλά έχω μπερδευτεί.Γενικά ψάχνω κάτι αρκετά οικονομικό. Είμαι γύρω στο 1.75 ύψος , 62 κιλά και φοράω παπούτσι νουμερο 40. Έχετε κάτι να μου προτίνετε? Quote Share this post Link to post Share on other sites
deepbluesnow 0 Report post Posted January 1, 2014 Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους..!! Κάνω χρόνια σκί και σκέπτομαι να ξεκινήσω snowboard. Είδα μια προσφορά σε γνωστό μαγαζί με σετ σανίδα + δεστρα firefly αλλά σε μία γρήγορη ερώτηση που έκανα σε πωλητή με πιό κριτήριο διαλέγουν (υψος κτλ είπε ότι είναι όλα τα ίδια... και ότι αρκεί να είναι στο ύψοσ του πηγουνιού) .. Υποθέτο ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και ζητάω την βοήθειά σας για το άν αξίζει να πάρω το παραπάνω σετ λογο οικονομικών... και τί ύψος να επιλέξω. (έκανα μία βραδυνή αναζήτηση αλλά λίγο μπερδεύτικα και τρόγωμαι μήπως και δεν προλαβω αν τυχόν τελικά κάνουν.... Υψος 1,75 κιλά 76 νούμερο 42 κ 42.5 καποιες φορές. Δεν αναφέρω ονομα μαγαζιού και τιμή για να μη θεωρηθεί διαφήμιση αλλα αν βοηθάει μπορω να στείλω πμ. Αυτα τα ολίγα Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 1, 2014 η θεωρια του πηγουνιου ειναι καθαρα μια μπακαλιστικη λογικη. Το υψος του σανδιδιου εχει να κανει με τι θελεις να κανεις τι νουμερο παπουτσι φορας (εδω μαλλον κολαει το πλατος οχι υψος σανιδιου) τι υψος εχει τι κιλα εισαι Γενικα αν θες να κανεις λιγο απο ολα ψαχνεις ενα σανιδι all around με flex καπου 5-6 και το ιδιο σε μποτες - δεστρες Αν θες να πας προς παρκο κολπα κλπ πας σε πιο μαλακο και ισως πιο κοντο. Για εκτος πιστας, πουδρες κλπ σε πιο σκληρα και ισως πιο ψηλο Αν το παπουτσι ειναι πολυ μεγαλο πας σε wide σανιδι. Αυτοι ειναι οι γενικοι κανονες. Ριξτε μια ματια και σε αλλα θεματα για αγορες σανιδιου εδω στο φορουμ και ισως βγαλετε μια ακρη. Αλλιως εδω ειμαστε ολοι. ΥΓ μεγαλη σημασια εχει η μποτα. Μην κανετε λαθος επιλογη σε μποτα αλλιως πανε ολα στραφι ΥΓ Καλη χρονια να χουμε 4 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted January 1, 2014 οτι να ναι σου ειπε ο πωλητής . διάβασε αυτα που γραφει ο turms καλη χρονια! Quote Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted January 8, 2014 Τελικά αξίζουν οι σανίδες firefly για αρχάριο που θέλει να μάθει; Sent from my SM-T310 using Tapatalk 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted January 8, 2014 Τελικά αξίζουν οι σανίδες firefly για αρχάριο που θέλει να μάθει; Sent from my SM-T310 using Tapatalk 4 μας λες μονο μια ''μαρκα'' χωρις να δινεις καποιο στοιχειο για σανιδα! κι αν παρει ο αρχαριος ενα τετοιο αγνωστο/ακαταλληλο σανιδι και τον δυσκολεψει και δεν μαθει και ξενερωσει στο τελος...αρχιζει τενις μετα; πες μας για πιο σανιδι μιλαμε για να ξερουμε τι να σου πουμε! Quote Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 8, 2014 Γενικά σαν αρχάριος δεν θα καταλάβεις μεγάλες διαφορές, άλλωστε ίσως ένα καινούριο περιποιημένο σανίδι να σου είναι καλύτερο από τα διαλυμένα που νοικιάζουν στα μαγαζιά του βουνού. Πάντως, επειδή εύκολα το σανίδι κρατάει μερικά χρόνια, αν είσαι αποφασισμένος να μάθεις καλό snowboard, κοίτα κάτι καλύτερο και πιο εξειδικευμένο. Υπάρχουν πολλά μαγαζιά με χιονοδρομικό εξοπλισμό και μην είσαι σίγουρος ότι είναι πολύ πιο ακριβά τα πράγματά τους, υπάρχουν και οικονομικές λύσεις. Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted January 8, 2014 Λίγα εώς ελάχιστα ειναι τα μαγαζιά που θα σε συμβουλεψουν σωστά! Συνήθως σου πουλάνε σανιδια που τους εχουν ξεμείνει και σε οχι τοσο φθηνή τιμη! Απο συμβουλές που δίνουν...αστο καλυτερα! Ενας τελείως άσχετος αρχάριους που το γουστάρει το θέμα και εχει διαβάσει λιγο απο δω απο κει ΞΕΡΕΙ πιο πολλα απο κάποιους που δουλεύουν σε μαγαζια που πουλάνε σανιδια! Επίσης, δεν μπορω να πω οτι εχουν ποικιλία πλέον σε σανιδια τα μαγαζια... Οποτε η βοήθεια απο τα φόρουμ και απο παιδια που ξέρουν και δεν εχουν να κερδίσουν κατι ειναι οτι καλυτερο! Quote Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted January 8, 2014 Firefly spoon το ένα, firefly rampage και firefly spoon. Αυτά είναι! Πολύ φοβάμαι ότι έξω στα μαγαζιά δίνουν ό, τι να'ναι. Θα πάω να πάρω μπότες και πάλι φοβάμαι τι θα μου δώσουν. Sent from my SM-T310 using Tapatalk 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
michael2580 64 Report post Posted January 8, 2014 αλλά σε μία γρήγορη ερώτηση που έκανα σε πωλητή με πιό κριτήριο διαλέγουν (υψος κτλ είπε ότι είναι όλα τα ίδια... και ότι αρκεί να είναι στο ύψοσ του πηγουνιού) .. λιγο πολυ καταλαβαμε σε ποια αλυσιδα το ειδες το σανιδι. σου ειπε τετοιο πραγμα ο πωλητης και ειναι ακομα εκει πωλητης? διαβασε τι σου ειπε ο Turms αποφασισε τι θες να κανεις και ξεκινα το ψαξιμο. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted January 8, 2014 Σήμερα πηγα σε μαγαζί στην Πάτρα να ρωτήσω διαφθορα για το snowboarding μιας και το παλικάρι ειναι γνώστης. Κατέληξα και εγω σαν αρχαριος να αρχίσω να παίρνω εξοπλισμό ώστε να μάθω στα δικά μου μέτρα μιας και το γουστάρω. Οποτε παω σε καινούργιο σανιδι ισως καμία προσφορά. Τι λέτε? Μεταχειρισμενα κλπ? Sent from my LG-D802 using Tapatalk Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
Igor 286 Report post Posted January 8, 2014 λιγο πολυ καταλαβαμε σε ποια αλυσιδα το ειδες το σανιδι. σου ειπε τετοιο πραγμα ο πωλητης και ειναι ακομα εκει πωλητης? διαβασε τι σου ειπε ο Turms αποφασισε τι θες να κανεις και ξεκινα το ψαξιμο. Δεν είναι αλυσίδα καταστημάτων αλλα γνωστή αλυσίδα φαρμακείων, ούτε απο έξω δεν περναμε απο τέτοια μέρη .... Πέρα ότι οι περισσότεροι πωλητές είναι άσχετοι όπως διαπιστώσες και μόνος σου!!! 1 Quote ΑΚΑ as JEEP!!! Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!! Φιλικά όπως πάντα Βασίλης.... Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted January 8, 2014 firefly rampage και firefly spoon. σε τι τιμες τα βρηκες αν επιτρεπεις; το spoon φαινεται πιο παιχνιδιαρικο και ισως σε βολεψει περισσοτερο απο το rampage! η σελιδα τους παντως δεν δινει και πολλες πληροφοριες! Πολύ φοβάμαι ότι έξω στα μαγαζιά δίνουν ό, τι να'ναι. Θα πάω να πάρω μπότες και πάλι φοβάμαι τι θα μου δώσουν. σε πια περιοχη μενεις; Quote Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted January 8, 2014 σε τι τιμες τα βρηκες αν επιτρεπεις; το spoon φαινεται πιο παιχνιδιαρικο και ισως σε βολεψει περισσοτερο απο το rampage! η σελιδα τους παντως δεν δινει και πολλες πληροφοριες! σε πια περιοχη μενεις; 150 έχουν σκέτα ή 179 μαζί με δέστρες που για εκεί είμαι. Θα πάρω δηλαδή και τις δέστρες μαζί. Οι δέστρες ξεχωριστά έχουν 80€. Για να πω την αλήθεια κι εγώ για το spoon κοιτούσα. Θεσσαλονίκη είμαι! Quote Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted January 8, 2014 η τιμη για σετακι σανιδα/δεστρα ειναι πολυ καλη, δεν ξερω ομως τι αντοχη στον χρονο κλπ θα εχουν! μπορεις να το παρεις κι οταν μαθεις καλα βρισκεις κατι αλλο πιο καλο! Quote Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted January 8, 2014 η τιμη για σετακι σανιδα/δεστρα ειναι πολυ καλη, δεν ξερω ομως τι αντοχη στον χρονο κλπ θα εχουν! μπορεις να το παρεις κι οταν μαθεις καλα βρισκεις κατι αλλο πιο καλο! Θα πάω να πάρω καλές μπότες και θέλω ένα σετάκι να το κρατήσω 2 χρονάκια, να το ξεσκίσω λίγο αφού δεν ξέρω και αργότερα να διαλέξω κάτι καλό Το βρήκα πολύ οικονομικό και μου τράβηξε την προσοχή. Όλα τα άλλα ξεφεύγουν στα 250+ και δε θέλω για πρώτη φορά να δώσω τόσα χρήματα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Igor 286 Report post Posted January 9, 2014 Γιατι δεν κοιτάς σε κάτι καλύτερο αλλα μεταχ. Σε αυτά τα λεφτά σίγουρα θα βρεις. Μποτες όμως καινουργιες και καλές... Quote ΑΚΑ as JEEP!!! Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!! Φιλικά όπως πάντα Βασίλης.... Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted January 9, 2014 Γιατι δεν κοιτάς σε κάτι καλύτερο αλλα μεταχ. Σε αυτά τα λεφτά σίγουρα θα βρεις. Μποτες όμως καινουργιες και καλές... Δε θέλω να πάω σε μεταχειρισμένο, προτιμώ να πάρω κάτι καινούριο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Igor 286 Report post Posted January 9, 2014 Δε θέλω να πάω σε μεταχειρισμένο, προτιμώ να πάρω κάτι καινούριο. Αυτο ειναι το λαθος σου , μην λες μετα ομως οτι δεν στο ειπαμε.... Quote ΑΚΑ as JEEP!!! Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!! Φιλικά όπως πάντα Βασίλης.... Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted January 9, 2014 Αυτο ειναι το λαθος σου , μην λες μετα ομως οτι δεν στο ειπαμε.... Γιατί απαραίτητα είναι λάθος; Αυτό δεν το καταλαβαίνω.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted January 9, 2014 Γιατί απαραίτητα είναι λάθος; Αυτό δεν το καταλαβαίνω.. προφανως τα παιδια θελουν να σου πουν.Καλυτερα μεταχειρισμενο καλης ποιοτητας παρα καινουργιο μετριο. Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted January 9, 2014 προφανως τα παιδια θελουν να σου πουν.Καλυτερα μεταχειρισμενο καλης ποιοτητας παρα καινουργιο μετριο. Μεταχειρισμένο καλής ποιότητας; Αυτό μου ακούγεται λίγο κάπως. Στα περισσότερα μόνο εγώ λείπω από κάτω Γι'αυτό και φοβάμαι τα μεταχειρισμένα. Ποιος ξέρει ποιος "κανίβαλος" το είχε πριν και τι το έκανε. Τα πάντα είναι σχετικά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 9, 2014 μπορεις να βρεις μετα/νο σε καλη κατασταση απο καποιον ιδιωτη....οχι απο καταστημα ή απο μαγαζι ενοικιασεων αλλιως παρε αυτο που λες, και σε 2-3 χρονια (ή λιγοτερο....) παρε καποιο καλυτερο σετακι, και κρατα το σανιδι αυτο για πετροσανιδο.... ΓΙατι πιστεψε με χρειαζεται να εχεις και ενα πετροσανιδο.... Δυστυχως η Ελλαδα δεν εινια Καναδας...το πετροσκι ή αλλιως πετροsnowboard θα το πετυχεις συχνα.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted January 9, 2014 μπορεις να βρεις μετα/νο σε καλη κατασταση απο καποιον ιδιωτη....οχι απο καταστημα ή απο μαγαζι ενοικιασεων αλλιως παρε αυτο που λες, και σε 2-3 χρονια (ή λιγοτερο....) παρε καποιο καλυτερο σετακι, και κρατα το σανιδι αυτο για πετροσανιδο.... ΓΙατι πιστεψε με χρειαζεται να εχεις και ενα πετροσανιδο.... Δυστυχως η Ελλαδα δεν εινια Καναδας...το πετροσκι ή αλλιως πετροsnowboard θα το πετυχεις συχνα.... Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν να κάνω και το έχω γράψει και πιο πάνω. Θα το κρατήσω 2-3 χρόνια μέχρι να κατασταλάξω στο τι ακριβώς θέλω και μετά θα πάω σε κάτι καλύτερο. Μπότες εννοείται θα πλαρω καλές Όσο για το πετροsnowboard το είχα ξεχάσει και σα να έχεις ένα δίκιο Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted January 9, 2014 Οσο μουφα και να βγει το σανιδι τα βασικά θα τα μάθει, μετα απο δυο χρονακια το βάζει και στο τζάκι για κάψιμο και πέρνει κατι καλυτερο αφου θα εχει αποκτήσει μια καποια εμπειρία! Σίγουρα δεν θα συγκρίνεται σαν σανιδι με καποιο επώνυμο αλλα την δουλεια του στα λεφτα αυτα θα την κανει και με το παραπάνω! Οι εταιρίες που βγάζουν σανιδια το εχουν παρακάνει λιγο με τις τιμές, φίλος μου που τα ψάχνει ΟΛΑ μου λέει για κατι 400-500 ευρώ για σανιδια και αλλα 400 για δεστρες! Εχουν ξεφύγει λέμε! Και πες οκ, τα σκάω για σετακι, μας εχουν στην μπριζα και την επόμενη χρονια ολο και κατι αλλάζουν και τα ξανα σκαμε ( αν δεν μπορουμε να κρατηθουμε ) 2 Quote Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites