ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted November 18, 2004 Recreational 1: You've skied at least a week, you've learned to turn, stop and ride the lifts. 2: You have at least 3 weeks under your belt. You can ski a slight wedge to basic parallel turns on green and blue runs. You still seek instruction, but aren't scared to venture off on your own. You are mastering the 'hockey stop'. 3: You are reaching the 'intermediate plateau', you happily ski all blue and some red runs, but narrow pistes, especially icey ones, cause some difficulty. You have almost mastered speed control and stopping distances. Tough red runs are skied with caution, with style and control at a premium. 4: You've broken through the 'Plateau' and are now experiencing new feelings and sensations. You have the confidence to make smooth linked turns on most red runs. You have begun to appreciate the speed and excitement of skiing - it's a blast. Bumps are still a mystery. Advanced 5: You are not intimidated by red runs and can link parallel turns confortably. You are perfecting your short radius turns on steeper terrain. On black runs you start your turns with a stern, and you are conscious not to rotate your upper body. You are happy making short turns down narrow 'Piste Basher' tracks. Slopeside powder presents no fears. You may be considering a freeride ski. 6: You can ski black runs in good conditions. You have mastered short turns and easy bumps, fresh lightweight powder is tackled without a second thought. You get fustrated when you can't find rhythm or control on steeper terrain or icier bumps. The techniques for crud and deep snow are still a mystery, but you are not going to let them beat you. You are aware when your ski's need tuning. 7: 80% of skiable terrain is well within your grasp but steep terrain, big bumps and and difficult snow still challenge your skills. You consider professional instruction may be necessary to make further advances. You may own an avalanche transceiver and you look forward to skiing 'off piste' with a guide. High speeds still induce fear. Expert 8: You can handle most bumps, difficult snow like crud and windpack sometimes gets the better of you. You know how to make carved turns, long or short, and ski 'short swing' turns like your instructor. You choose freeride, expert or race skis and demand stability at speed. You may have thought about taking your first steps in training to become a ski instructor. You'd like to polish your technique in the gates, bumps, ice, haevy powder or crud. 9: You are an expert skier, comfortable skiing all conditions. You can ski a variety of lines through difficult bumps via the 'zip-line'; over the tops and through the troughs. You know that without an intensive training programme you will not ski at your best. You could be a level 10 but your fitness or your work restricts you. 10: You are a spnsored skier or hold either an FIS or ISIA license Το δικο μου πιστευω οτι πλησιαζει στο 6 και ελπιζω μετα την αυστρια να εχω πιασει το 7, βοηθουμενος απο τις συμβουλες οσων ειναι..... 8 και πανω ....Αν υπαρχει καποιος στο 10 θελω φωτο και αυτογραφο!!! Το δικο σας πιο ειναι?? ΥΓ Προσεξτε οσοι δηλωσετε 8αρηδες και πανω σας εχω γινει τσιμπουρι στην αυστρια... Quote Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted November 18, 2004 Εκεί στο 5 πρέπει να παίζω μπάλα..... Φιλικά Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted November 18, 2004 Πολύ καλή κατηγοριοποίηση και πιστεύω πως μια αντικειμενική αξιολόγηση του εαυτού μας θα μας αποκαλύψει σε ποιό νούμερο βρισκόμαστε. Προσωπικά με αναγνώρισα στο 4. Φιλικά Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted November 18, 2004 Πολύ καλή κατηγοριοποίηση και πιστεύω πως μια αντικειμενική αξιολόγηση του εαυτού μας θα μας αποκαλύψει σε ποιό νούμερο βρισκόμαστε. Προσωπικά με αναγνώρισα στο 4. Φιλικά Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ Παναγιώτης Δηλαδή είσαι άσχετος Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted November 18, 2004 Και εγώ στο 4 είμαι. Μπορεί να φαίνεται "λίγο" αλλά σίγουρα δεν είμαι του 5 (..On black runs...you are conscious not to rotate your upper body... Slopeside powder presents no fears...) και υποψιάζομαι ότι πολλοί από εμάς που πιστεύουν ότι ανήκουν σε υψηλότερη κατηγορία βράζουν στο ίδιο καζάνι με εμένα. Είναι πολύ δύσκολο πράγμα να ξεκολλήσεις από το intermediate level και να πας στο advanced και πολλοί δεν το καταφέρνουν ποτέ. Προσοχή! Το ότι δεν φοβάστε να κάνετε σκι σε παγωμένες κόκκινες, σε μαύρες πίστες, ή ακόμα και εκτός πίστας (σε πάγο και πάντα μετά το κλείσιμο του χιονοδρομικού ) δεν σημαίνει ότι κατέχετε και την ανάλογη τεχνική. Άλλο πράγμα κατεβαίνω γρήγορα και χωρίς να πέφτω, και άλλο κατεβαίνω σωστά. Άλλο πράγμα απολαμβάνω το σκι που κάνω εντός και εκτός, και άλλο κατεβαίνω με σωστή τεχνική και απόλυτη σιγουριά στις κινήσεις μου. Για αναρωτηθείτε λίγο, πόσες φορές έχετε δει κάποιον σκιέρ να κατεβαίνει πραγματικά καλά τα απάτητα του Ηρακλή; Πιστεύετε ότι εσείς κατεβαίνετε έτσι, ή απλά "κατεβαίνετε"; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
dathanas 0 Report post Posted November 18, 2004 Θα έλεγα οτι βρισκομαι κοντα στο 8. Ωστόσο νομίζω ότι όσο κανω σκι τόσο μαθαίνω. Φανταστείται πόσοι συνδιασμοί μπορουν να γίνουν αν πάρει κάποιος υπόψην του τόσο τις διαφορετικες ποιότητες χιονιου, κλίσεως πιστών , χαρακτηριστικά των σκι που φοράει τη δεδομένη στιγμη, καιρού(μάλιστα κύριοι/ες ανάλογα με το καιρό η απόδοση πέφτει και ένας καλός σκιερ πρέπει να μάθει να κάνει παντού) , αλλά και φυσικής κατάστασης. Από όσο υπολογίζω ο αριθμός των περιπτώσεων είναι τεράστιος και για αυτό νομίζω πως πάντα μαθαίνεις. Πάντως πρεπει να παραδεχτώ ότι υστερώ αρκετά στα αλματα΄(με βάση με αυτά που εχουν δει τα ματάκια μου και έχω φρικάρει) και μάλλον ποτέ δεν θα βελτιωθω σε αυτό τον τομέα γιατί πολύ απλα ουτε την φυσική κατάσταση θα έχω ποτέ αλλά ουτε και την τόση τρέλλα.είναι και θέμα γουστου τι αρέσει στον καθένα μασ να κάνει και να δοκιμάζει. Φιλικά Δημήτρης Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aeras 138 Report post Posted November 18, 2004 Εκτιμώ πως βάση αυτών των ερωτήσεων, πρέπει να βρίσκομαι κάπου μεταξύ 8 – 9 Quote Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 18, 2004 10: You are a spnsored skier or hold either an FIS or ISIA license Διατηρωντας δiπλωμα της ISIA, αλλα για το δικο μου κεφι κ μη εξασκωντας το επαγγελμα (και ποτε δεν προκειται ) :arrow: ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΤΟΤΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΚΛΙΜΑΚΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ 20αρια :oops: ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ Ο DATHANAS ΚΑΙ ΑΕΡΑΣ ΕΞΦΕΝΔΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ 18...εγω ομως παραμενω στη βαση Kατα βαθος ομως ειμαι -και παντα θα ειμαι- 1. Recreational (αυτο αλλωστε ειναι κ ο συλλογος :wink: ) Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
Aeras 138 Report post Posted November 18, 2004 Η αλήθεια είναι ότι το κατατακτήριο αυτό ερωτηματολόγιο, δεν είναι σωστό. Ας πούμε ότι από το 1 ως το 7 εντάξει κάτι γίνετε αλλά οι αποστάσεις μετά το 7 είναι τεράστιες δηλαδή αν θα το σχεδίαζα γραμμικά θα το έκανα κάπως έτσι: 1__2__3___4____5_____6______7_____________8_______________________9_____________ ____________________>>> Οπότε εκτιμώ οτι ειμαι καπου στην μεση Quote Share this post Link to post Share on other sites
nanad 101 Report post Posted November 18, 2004 παλιομπανιο, μαζι ειμαστε και σε αυτο, και εγω στο 4 με αναγνωριζω αλλα, οπως ειπε και ο φιλος μας, πιστευω οτι παντα θα ειμαι recreational!!! εξαλλου οσο ζεις μαθαινεις.... μια που το ανεφερε ο Κωνσταντινου Γρηγοριος ομως, αυτος που ειναι στο 10 πρεπει να μας δωσει αυτογραφο ε? μακουλη.... Quote ...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted November 18, 2004 You are a spnsored skier . . . sponsored εννοείς; Αυτό σημαίνει ότι ο σκιέρ ή είναι αθλητής καταβάσεων διεθνούς επιπέδου ή ότι είναι freestyler-rider βιντεοκασετάκιας. Σε κάθε περίπτωση κανένας από αυτούς δεν μπορεί να είναι καλός σε όλα! Για παράδειγμα αν ο ελευθερατζής μπει σε μπαμς , σκοτώθηκε και ο backround αν τρέξει σε αγώνα ελεύθερης κατάβασης στο Kitzbel τσακίστηκε για πλάκα! όλοι αυτοί σπονσοράροντε. Χε χε . . . μούφα η κλίμακα. . . :mrgreen: Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
xrisa 5 Report post Posted November 18, 2004 ΝΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΟ CLUB ΤΩΝ 4 :oops: ΕΛΠΙΖΩ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΩ. ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ! Quote ζητήται πούδρα κατάλληλη για βιασμό πληροφορίες μόνο με pm Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted November 19, 2004 Ρε Χρύσα, εγώ στο πηγάδι... :?: :!: Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 19, 2004 ...κανένας από αυτούς δεν μπορεί να είναι καλός σε όλα! Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι το ζητουμενο! Γιαυτο κιολας, 10αρι (κατά την παραπανω κλιμακα) δεν νομιζω να υπαρχει πουθενα στον πλανητη! - 9αρια ειναι κατι χωριατοπαιδα-skibums των Άλπεων ή Βραχωδών ορεων, που ειναι αφιερωμενοι στο σπορ (κ κανουν ΤΑ απιθανα, ειτε σε βιντεοκασετες, ειτε σε big-jump shows, ειτε με ελικοπτερο στα κορφοβουνια του κοσμου) κ οι παγκοσμιοι πρωταθλητες (που δεν ειναι απαραιτητως καλοι εκτος-πιστας ή στο cliff-skiing κτλ). - 8αρια ειναι καποιοι πολυ καλοι δασκαλοι, pisteur ή απλοι χομπιστες… Η προσεγγιση του aeras μου κανει… Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
paragianna 0 Report post Posted November 19, 2004 Kάπου μεταξύ 3 με 4 :oops: Άν συνεχίσω και φέτος με τον περσινό ρυθμό, ευελπιστώ :roll: να εδραιωθώ στο 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
xrisa 5 Report post Posted November 19, 2004 Ρε Χρύσα, εγώ στο πηγάδι... :?: :!: ΣΥΓΝΩΜΗ ΧΡΗΣΤΟ :oops: ! ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΠΙΡΙΜΠΑ! ΚΑΙ ΨΑΧΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ. ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 ΕΝΝΟΩ 4-. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΟΣΟ Ο κος ΛΑΠΠΑΣ. Quote ζητήται πούδρα κατάλληλη για βιασμό πληροφορίες μόνο με pm Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post Posted November 19, 2004 Γειά σας κι από μένα και να πώ ότι πρέπει να ΄μαι μεταξύ 4 και 5. Καθώς θεωρώ ότι δεν υπάρχει φόβος σε κλίσεις ( καλά όχι Στύγα και Νο6 Παρνασσού ακόμα) και έιδος χιονιού από φρέσκο μέχρι χιόνι-τσιμέντο έχουν δοκιμαστεί επιτυχώς αλλά πρέπει να δουλέψω ακόμα στάση σώματος και τεχνική. Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,602 Report post Posted November 19, 2004 7 Αλλά άμα συνεχίσω να μαθαίνω έτσι και να κάνω 40+ φορές το χρόνο με 1 ώρα μάθημα τη μέρα (δωρεάν Κωστή ή πληρωμένο) θα σου πω εγώ Πιστεύω ότι βάση ενός τέτοιου ερωτηματολγίου πρέπει να κανονίσουμε τα μαθήματα σκι αν και για διάφορους λόγους μπορεί ένας π.χ. του 5 να έχει τα ίδια τεχνικά προβλήματα με έναν του 7. AEROMAKALU τι λέτε :?: Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vassilis 0 Report post Posted November 19, 2004 kai ego sto 4 me blepo ante kali proodo se olous kai panta me igia :wink: Quote Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 19, 2004 Εχουμε και λεμε: 6 για τον κ. Kων/νου Γρηγορης :roll: 5 για τον κ. porfirio (5 στο ski, αλλα 11 στο φαγοποτι ) 4 για τον κ. panio (μπραβο ρε φιλε…Αντε με το καλο κ στο 3 ) 4 για τον κ. Λάππα (αυστηρος εισαι :? ) 8 για τον κ. dathana (σιγα μην ησουν λιγοτερο ) 8-9 για τον κ. aeras (καμια αμφιβολια ) 4 για την κ. nanad (την πρωτοχρονια, θα εισαι 5. Big Time! ) 4 για την κ. xrisa (καλπαζοντας πας ) 3-4 για την κ. paragianna (Αυστρία, θα φτασεις σε χρονο dt το 4-5 ) 4-5 για τον κ. donmeli (βασει της αρχης της εγγυτητας, -Λιβαδειά+Παρνασσο- ερχονται ακομα καλυτερες ημερες :wink: ) 7 για τον κ. MIK (να ‘παιρνες και την ορθογραφια, οσο γρηγορα παιρνεις το σκι, καλα θα’ταν :mrgreen: —καλπαζοντας κ ‘συ μπαγάσα ) 4 για τον κ. vasilis (ετοιμασου ) 4 για τον κ. Moi (στο Telemark :wink: ) ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ SNOWCLUB 4.8461 (not bad-not bad) …αλλοοοοοοος? :?: Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted November 19, 2004 ΠΑΡΩΩΩΩΩΩΩΝ! ΕΓΩ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 1 ΚΑΙ 2.ΕΛΠΙΖΩ ΟΜΩΣ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ 4! Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
K2 0 Report post Posted November 19, 2004 ...έχω να καταθέσω ότι ο κύριος Λάππας υποτιμά τις skικανότητες του! :!: Όσον αφορά δε τις δικές μου ικανότητες, κρίνω ότι πατώ καλά στο 5 και δουλευώ ήδη το 6 όπου και θέλω φέτος να βρεθώ για τα καλά!! Φιλικά, :mrgreen: Χριστίνα. Quote Please fasten your helmets. AVALANCHE IS COMING!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted November 19, 2004 Εχουμε και λεμε: 4 για τον κ. Λάππα (αυστηρος εισαι :? ) Επαγγελματική συνήθεια Σκέψου τι τραβάνε οι κακόμοιροι οι μαθητές μου :twisted: Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
serJ 2 Report post Posted November 19, 2004 Είμαι ένα καλό 4 και ένα μέτριο 5 :wink: Ελπίζω φέτος να καταφέρνω να διασκεδάζω ακόμη περισσότερο από την περσινή χρονιά. Θέλω να μάθω να κατεβαίνω όλων των ειδών τις πίστες κάποτε (τελικός στόχος) χωρίς ακρότητες φυσικά!!! Φιλικά Quote Slowly the Much Oil !!! Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted November 19, 2004 -2 Ρε παιδιά δεν μπορώ να βρώ το φρένο στα πέδιλα. Πού είναι το ρημάδι ; Quote Share this post Link to post Share on other sites