Rossignol1907 0 Report post Posted February 4, 2014 Καλησπερα παιδια και ενα μεγαλο μπραβο για την ωραια παρεα που εχετε δημιουργησει. Ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις για να μου λυθουν καποιες αποριες μου. Να πω οτι ειμαι 1.84 και 85 με 90 κιλα παιζω επισης το σκι που με ενδιαφερει ειναι το ''τουριστικο'' δλδ να κατεβαινω μια πιστα τις κοινες και να μπορεσω να φτασω σε ενα καλο επιπεδο.Δεν με ενδιαφερουν ουτε τα αλματα ουτε οι μεγαλες ταχυτητες ουτε τα εκτος πιστας. 1.Ποιο πρεπει να ειναι το ιδανικο μηκος των σκι μου με βαση το υψος κ το βαρος μου.? 2.Οι μποτες καποια νουμερα που γραφουν 70 76 80 τι σημαινει και τι ειναι καλυτερο για μενα? 3.Θεωρω για αυτα που ζηταω οτι ολες οι μποτες κανουν για μενα η υπαρχουν ''καλες και κακες'' εταιριες? 4.Σκεφτομαι να αγορασω ολο τον εξοπλισμο να αγορασω την ιδια μαρκα ολα τα πραγματα η να παρω αλλες μποτες αλλα πεδιλα κτλπ? 5.Θεωρω πολυ σημαντικο το παντελονι οποτε εχω καποια επιλογη να παω κατευθειαν σε κατι συγκεκριμενο? 6.Τι συμβουλες θα μου δινατε ως αρχαριος τι να προσεξω περισσοτερο? 7.Για το θεμα της μεσης εχω ακουσει οτι καποιοι εχουν προβλημα , δημιουργειται με τον καιρο απο κακη χρηση καποιου σκιερ?γενικα αν ξερει καποιος ας μου πει καποια πραγματα. Ευχαριστω πολυ!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted February 4, 2014 1. το υψος απ τα πεδιλα θα πρεπει να ειναι απο 1.70 ως 1.75 και με μεση ως 75mm 2. αυτα τα νουμερα ειναι το flex της μποτας...σαν αρχαριος πρεπει να παρεις σχετικα μαλακη μποτα για να μην σε πονανε τα ποδια...πιστευω με 80 φλεξ εισαι καλημενος για 3-4 χρονια αναλογα και ποσες φορες θ ανεβεις...μετα θα θες ποιο σκληρες 3. οι περισσοτερες εταιριες ειναι μια χαρα...αυτο που θα πρεπει να δεις ειναι να σου καθεται καλα στο ποδι...δηλαδη να τη φορεσεις στο μαγαζι σφιγμενη για κανα 20λεπτο τουλαχιστον και να μην σε πιεσει καθολου...με την παραμικρη αμφιβολια πηγαινε σ αλλη.... 4. δεν εχει να κανει παιρνεις οτι σου αρεσει στη τσεπη και στο ματι... 5. οχι μονο στο παντελονι αλλα και στο μπουφαν και στα γαντια αλλα και στις καλτσες...αν το ξερεις οτι σ αρεσει και θα το συνεχισεις παρε κατι καλο, γιατι μετα θα τα ξανασκασεις...αν κρυωνεις στο βουνο δεν ευχαριστιεσαι το σκι... 6.να παρεις καλες μποτες και σκι μεταχειρισμενα... 7. δεν το καταλαβα αυτο...γενικα στο σκι καταπονησε...αν εχεις ομως σχετικα καλη φυσικη κατασταση μη φοβασαι τιποτα 1 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted February 4, 2014 οτι ειπε ο απο πανω... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 4, 2014 (edited) Καλώς ήρθες αν θες πέρνα από τα νέα μέλη να συστηθείς και κυρίως εκεί που λέει που βγήκαν τα nickneim σας να εξηγήσεις το δικό σου που σκαλίζω το κεφάλι μου που βγήκε... 1. 1.65 -1.73 2. Πιθανά σκληρότητα.υπάρχουν thread να διαβάσεις. 80 90 καλά είναι 3. αρκεί να σου έρθει κουτί η μπότα ρίξε μια ματιά στα thread για σωστή επιλογή μπότας 4. Αν δεν φοράω ίδια μάρκα από εσώρουχο μέχρι πέδιλα και ρολόι δε πάω για σκι.πλάκα κάνω. 5. Τεχνικά χαρακτηριστικά παντελονιού ψάχνεις επίσης υπάρχουν thread γενικά αν είναι για σκι ότι πληρώσεις παίρνεις ψάξε όμως για προσφορές σε ποιοτικά 6. Κάνε μαθήματα σκι, κάνε μαθηματα σκι, κάνε μαθληματα σκι και μη ξεχνάς να χαμογελάς στο βουνό 7.δικός μου είσαι. Δεν υπάρχει άσπρο μαύρο κάθε μέση είναι διαφορετική. Το σκι είναι καλή γυμναστική αλλά μπορεί και να καστρέψει μέσες και γόνατα ειδικά σε επίπεδο αρχαρίου που γενικά έχει λίγο λίγο λίγο ζόρι. Δυο χρονιές έχω περάσει σχεδόν ακινητοποιημένος κρεβάτι και σύμφωνα με γιατρούς ξέχασα το σκι για πάντα. Η απάντηση είναι γυμναστική και η διαφορά μας είναι οτι ήξερα σκι πριν χτυπήσω. Δεν ξέρω τι έχεις και δεν είμαι γιατρός αλλά θα έλεγα προσοχή και γυμναστικη. Στις πρώτες μέρες επιβαρύνεις αρκετά τη μέση μιας και πας "στραβά", μετά απλά τη γυμνάζεις με μικρή επιβάρυνση. Αν μάθεις τα βασικά του σκι σωστά δεν θα έχεις θέμα εκτός αν είσαι σε κρίση στη μέση. Θα σου έλεγα σε αυτό θα βοηθήσουν πάρα πολύ τα μαθήματα. Πολλές φορές που είμαι σε κρίση ανεβαίνω για σκι και κάνω ήρεμες βόλτες χαλαρές καταβάσεις σε εύκολες πίστες πιο πολύ βοηθάει να ξεχάσεις τον πόνο παρά επιβαρύνει. Το αμάξι και να βάλω τις μπότες είναι το πρόβλημα. Στα χαζά και χωρίς να ξέρω τι έχεις μετά από δυο τρια μαθήματα πιο πολύ είναι η γυμναστική παρά η επιβάρυνση της μέσης όσο κάνεις σκι. Το αμάξι και να σηκώνεις κάτι στραβά ναι είναι επιβάρυνση, το σκι αν ξέρεις όχι...σεμνό σκι λέμε... edit: miscelano προλαβαίνει πούδρες και post Edited February 4, 2014 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
stjarna 1,255 Report post Posted February 4, 2014 εγω θα σου ελεγα μαθηματα μαθηματα μαθηματα μην πας να μαθεις μονος δεν θα μαθεις σωστα! ολα τα αλλα στην πορεια θα τα βρεις !! διαβασε και τα αρθρακια που υπαρχοθν βοηθανε πολυ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rossignol1907 0 Report post Posted February 5, 2014 Σκι εκανα πριν 15 χρονια τωρα ειμαι 31.Απλα θελω να ξαναρχισω.Απο γυμναστικη τιποτα το σπουδαιο δεν κανω.Για το θεμα μεσης που ρωτησα ειναι καθαρα γιατι δεν θελω να μπω σε περιπετειες σε αυτη την ηλικια γιατι προηγουνται αλλα πραγματα.Το μηκος για τα πεδιλα ο ενας λεει 165-173 και ο αλλος φιλος λεει 1.70-1.75 αρα πιστευω οτι 1.70 με 1.73 θα ειναι το ιδανικο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted February 5, 2014 2 Νομίζω πως με 80 flex για αρχή θα πάρει τα πόδια στο χέρι . 60 κ ίσως να είναι πολύ.. Όπως είπε ο stjarna αλλα έχει πει κ ο MakisM παρά πολλές φορές, τα μοναδικά χρήματα που δε θα κλαψεις , θα είναι αυτά για δάσκαλο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
gioand 1,811 Report post Posted February 5, 2014 οχι Δημήτρη θα πρέπει να λάβεις υπ'όψιν και το βάρος, το 60 θα του είναι άχρηστο μετα από λίγο... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted February 5, 2014 60 φλεξ ειναι για εναν μηνα και αν με τα κιλα του.80 και μια χαρα θα την βγαλει 2 χρονακια αναλογα και ποσο θα κανει.στο 1,70 μεσες ακρες θα εισαι μια χαρα. εχουμε τις ιδιες αναλογιες και ετσι ξεκινησα κ εγω με τα ιδια δεδομενα κ πλεον εχω μποτα 130 Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted February 5, 2014 (edited) Δλδ τωρα που έκοψα το τσιγάρο κ κοντεύω τα 80(κουμπαράς θα γίνω) θα πρέπει να αλλάξω μπότες; Έχω 80 flex μπότες εδω κ 4 χρόνια κ ήμουν 71 κιλά ... Edited February 5, 2014 by captainhook3 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted February 5, 2014 (edited) Κι εγώ αγόρασα πρόσφατα μπότες με φλεξ 80.Εκτιμούσα ότι ήθελα παραπάνω ,αλλά στο κατάστημα με απέτρεψαν λόγω ύψους και κιλών (1.74 , 75 κιλά). Στο Ischgl πάντως ,μετά τις δύο πρώτες μέρες, αναγκαζόμουν να τις σφίγγω σχεδόν τέρμα. Εκτιμώ ότι θα μπορεί να ξεκινήσει και με 70- 80 flex. Edited February 5, 2014 by ChristosZ Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
Rossignol1907 0 Report post Posted February 5, 2014 Αρα παιδια καταλιγουμαι στο φλεξ 80? Ο Δασκαλος ειναι το μονο ευκολο....... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted February 5, 2014 Και εγώ 80 θα σου έλεγα μέγιστο, 70 ελάχιστο. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
orck 97 Report post Posted February 5, 2014 Κι εγώ αγόρασα πρόσφατα μπότες με φλεξ 80.Εκτιμούσα ότι ήθελα παραπάνω ,αλλά στο κατάστημα με απέτρεψαν λόγω ύψους και κιλών (1.74 , 75 κιλά). Στο Ischgl πάντως ,μετά τις δύο πρώτες μέρες, αναγκαζόμουν να τις σφίγγω σχεδόν τέρμα. Εκτιμώ ότι θα μπορεί να ξεκινήσει και με 70- 80 flex. Οι ρυθμισεις που εχουν οι μποτες δεν εχουν να κανουν με την καλη εφαρμογη τους επανω στο ποδι μας; Χρξηστο λες οτι αναγκαζοσουν να τις σφιξεις τερμα, αυτο αλλαζει με καποιο τροπο το flex τους; Quote Παναγιωτης, Π.Φαληρο Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted February 5, 2014 λαππα,γτ μεγιστο 80?εγω θυμαμαι οι μποτες που αγορασα ηταν 80 εως 100 flex και τις κρατησα 3 χρονακια μεχρι που τις εκανα σωβρακο. orck χωρις να γνωριζω πολλα σε αυτο που ρωτησες,το flex για ν αλλαξει θελει αλεν κλειδακι για να γυρισεις απο soft σε hard και μαλλον εκει αλλαζει το flex και οχι απο το σφιξιμο.απο εκει και περα τα κλιπς εχουν συν και πλυν που παιρνει μια ψιλορυθμιση ακομα και γλιτωνεις και ενα κλικ στο δεσιμο. αλλα και παλι δεν ειμαι πολυ σιγουρος,οποιος φιλος γνωριζει περισσοτερα να επιβαιβεωσει αυτο που εγραψα η να το διαγραψει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted February 5, 2014 Οι ρυθμισεις που εχουν οι μποτες δεν εχουν να κανουν με την καλη εφαρμογη τους επανω στο ποδι μας; Χρξηστο λες οτι αναγκαζοσουν να τις σφιξεις τερμα, αυτο αλλαζει με καποιο τροπο το flex τους; Όχι ,απλά ίσως δικαιολογεί την εκτίμησή μου ότι μπορεί να μου ταίριαζε ένα φλεξ παραπάνω. Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted February 5, 2014 λαππα,γτ μεγιστο 80?εγω θυμαμαι οι μποτες που αγορασα ηταν 80 εως 100 flex και τις κρατησα 3 χρονακια μεχρι που τις εκανα σωβρακο. orck χωρις να γνωριζω πολλα σε αυτο που ρωτησες,το flex για ν αλλαξει θελει αλεν κλειδακι για να γυρισεις απο soft σε hard και μαλλον εκει αλλαζει το flex και οχι απο το σφιξιμο.απο εκει και περα τα κλιπς εχουν συν και πλυν που παιρνει μια ψιλορυθμιση ακομα και γλιτωνεις και ενα κλικ στο δεσιμο. αλλα και παλι δεν ειμαι πολυ σιγουρος,οποιος φιλος γνωριζει περισσοτερα να επιβαιβεωσει αυτο που εγραψα η να το διαγραψει. Σωστό, έτσι λειτουργεί σε αρκετά brands. Σφιγγοντας το alen μειώνεται η επαναφορά, άρα υψηλότερο flex και το αντίστροφο. Τώρα, πόσο flex έχει όταν είναι λίγο ή πολύ χαλαρή η βίδα (όχι η δική μας η λασκαρισμένη αλλά της μπότας), δεν γνωρίζω αν και θα το ήθελα.Και εγώ έχω ένα ζευγάρι Rossignol Experience Sensor3,δεν ξέρω ποια είναι η κλιμάκωσή της. Εαν κάποιος έχει κάποιες πληροφορίες ας ανεβάσει κάτι σχετικό. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted February 5, 2014 Το 80 flex θα σου είνε οκ,μην ξεχνάς 90 κλ είσε Τα σκι : θα έλεγα 165, max 170 τώρα ξεκινάς ,ας είνε πιο εύκολη η αρχή Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted February 5, 2014 Κι εγώ αγόρασα πρόσφατα μπότες με φλεξ 80.Εκτιμούσα ότι ήθελα παραπάνω ,αλλά στο κατάστημα με απέτρεψαν λόγω ύψους και κιλών (1.74 , 75 κιλά). Στο Ischgl πάντως ,μετά τις δύο πρώτες μέρες, αναγκαζόμουν να τις σφίγγω σχεδόν τέρμα. Εκτιμώ ότι θα μπορεί να ξεκινήσει και με 70- 80 flex christo αφού κανείς σκι,πειγαινεις ishgle,χρειάζεσαι 100 και σφιχτά τέρμα ,η πίεση που ασκείται στις μπότες σε μαύρη πίστα είνε τρομερή ,ολλη η παρέα μου κάνει με 120 και οι περισοτεροι είνε στα κιλά σου Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted February 5, 2014 christo αφού κανείς σκι,πειγαινεις ishgle,χρειάζεσαι 100 και σφιχτά τέρμα ,η πίεση που ασκείται στις μπότες σε μαύρη πίστα είνε τρομερή ,ολλη η παρέα μου κάνει με 120 και οι περισοτεροι είνε στα κιλά σου Εντάξει δεν είμαι και έξπερτ. Kάπου πάνω από το idermediate επίπεδο, θα έλεγα. Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
Rossignol1907 0 Report post Posted February 5, 2014 Παιδια κατεληξα στο 80 φλεξ απλα αποτι καταλαβα αγοραζεις μια μποτα με 80 φλεξ και με το αλεν γινεται και 90 και 70?καταλαβα κατι λαθος?επισης η το ξεκινημα του φλεξ απο ποσο ξεκιναει και που τελιωνει? Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted February 5, 2014 ενοισ το canting,στο πλαι τησ μποτασ? συνβουλη μου,μην τη πιραξησ,αν σου ειναι καλα ετση,για αρχη 80 σου εινε καλα ,αν προχορεισεισ και νιοθεισ οτι δεν αντεχει την πιεσι σου η γλοσα τησ μποτασ,να την αλαξεισ,αυτο μετα απο καιρο!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
agavalas 1,000 Report post Posted February 5, 2014 (edited) Παιδια κατεληξα στο 80 φλεξ απλα αποτι καταλαβα αγοραζεις μια μποτα με 80 φλεξ και με το αλεν γινεται και 90 και 70?καταλαβα κατι λαθος?επισης η το ξεκινημα του φλεξ απο ποσο ξεκιναει και που τελιωνει? Συνηθως εχει 2 θέσεις .. Soft(80) και Hard (90) η Soft(70) και Hard (80)τριτη δεν εχω δει ποτε Edited February 5, 2014 by agavalas Quote [/img] Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted February 5, 2014 οχι πεπε δεν ειναι αυτο....αυτο το αλεν ειναι πισω απ τη μποτα και δεν το εχουν ολές...φιλε αυτο με το φλεξ μη το δενεις σκοινι κορδονι...αν δε σου καθεται καμια ογδονταρα καλα στο ποδι δοκιμασε και εβδομηνταρα αλλα και ενενηνταρα....το σημαντικοτερο ειναι να σου καθεται καλα στο ποδι... 2 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted February 5, 2014 Οι ρυθμισεις που εχουν οι μποτες δεν εχουν να κανουν με την καλη εφαρμογη τους επανω στο ποδι μας; Χρξηστο λες οτι αναγκαζοσουν να τις σφιξεις τερμα, αυτο αλλαζει με καποιο τροπο το flex τους; οχι ,η εφαρμογεσ ειναι να αποδοσει η μποτα καλιτερα πανο στα σκι,η εφαρμογη στο ποδι (να μασ ειναι ανετη ξεκινα απο το μαγαΖΙ) προσοπικη μου γνομη ,ειμαι στα σκι πολα χρωνια,εχω αλαξιε απο τα 4 μου μεχρι τορα 42,πολεσ μποτεσ και πολεσ μαρκεσ,μπορο να πω οτι το ποδι μου πειρε το σχιμα τησ μποτασ παρα το αντιτθετοτο flex δεν αλαζει με το σφιξιμο,το σφιξιμο το χρεαζεσαι για καλιτερο κοντρολ ,για να μπορισ να μεθαδοσεισ σοστα τη κινιση απο το γονατο σου στο πεδιλο Quote Share this post Link to post Share on other sites