Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
dust

Ξεκινώντας Με Τον Σωστό Εξοπλισμό

Recommended Posts

Το θέμα έγινε split από αγγελία για μπότες. (mod)

45 φλεξ?ειμαι πεπεισμενος οτι τετοιες μποτες θα πρεπει να δινοντε μονο σαν ενοικιαζομενες σε αναλογα καταστηματα για τους αρχαριους.

και ο λογος ειναι γιατι πανω απο μια σεζον δεν τις χρησιμοποιει κανεις και θεωρω οτι το value for money δεν εχει καμια θεση σε αυτες τις αγορες.μου δινει την εντυπωση οτι ο εμπορος που πουλαει τετοια μποτα στον οποιοδηποτε τον κοιταζει σαν τον πρωτο πελατη της επομενης χρονιας και παλι αφου θα της εχει ξεπερασει σε επιπεδο.

Edited by Χρήστος Λάππας

Dust λυπάμαι που το βλέπεις έτσι και που δε μου έστειλες pm τουλάχιστον πρώτα. Θεωρώ ότι αυτός που μου τις πούλησε είναι πολύ σωστός επαγγελματίας. Επίσης πρέπει να έχεις υπόψιν ότι το σκι για τις γυναίκες στα πρώτα τους ειδικά βήματα, δεν έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο αντρικό. Μια αδύνατη κοπέλα που δεν έχει φορέσει στη ζωή της μπότα σκι δεν έχουμε σκοπό να την απογοητεύσουμε και να τα παρατήσει. Κι επίσης οι περισσότερες κοπέλες που βλέπω στο βουνό προχωράνε αργά στην εκμάθηση και γενικώς δεν προτιμούν τα ζόρια.

Αν κρίνουμε από το τι σκι έμαθε η Μαρίζα σε 1-2 χρόνια, χωρίς να την ενοχλήσουν καθόλου, μάλλον οι μπότες ήταν πολύ πετυχημένη αγορά... Και δεν μαθαίνουν όλοι τόσο γρήγορα. Επίσης... δεν ξέρω πως είναι να ζυγίζεις 50 κιλά... αλλά μάλλον πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να πιέσεις μια μπότα σκι αν δεν κάνεις σκληρό καρβάρισμα.

Τελοσπάντων, το topic αφορά πώληση εξοπλισμού, όχι φιλοσοφία. Οι μπότες είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το ξέρουν όσοι έκαναν σκι μαζί της φέτος, μακάρι όσοι ψάχναμε "μεταχειρισμένα" πράγματα να τα βρίσκαμε έτσι.

:shuriken:

• Like 3

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

mariza οπως και εγραψα ηδη παραπανω ειμαι πεπεισμενος,δικη μου γνωμη δλδ,που σημαινει οτι δεν σημαινει οτι ειναι και σωστη.επισης το πως θεωρει καποιος εναν επαγγελματια σωστο παλι εχει να κανει με τον τροπο που βλεπεις και κρινει ο καθενας.

αρα παλι δεν σημαινει οτι πρεπει να την εκλαβουμε σαν σωστη. ;)

ειναι καθαρα μια δικη μου εμπειρια,οπως και της κοπελας μου που αποφυγαμε το 50αρι και πηγαμε στο 80αρι κατευθειαν μετα παο παροτρυνση του εμπορου ωστε να μας βγαλουν 2-3 σεζον.value for money που λεγαμε?

υ.γ pm σε κοπελες δεν στελνω γιατι πεφτει παντοφλα στο σπιτι no 45 της migato :hehe:

Edited by dust

Η Μαρίζα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του γιατί πρέπει κανείς να ξεκινά σωστά με εξοπλισμό που θα του επιτρέψει γρήγορη εξέλιξη και απόλαυση στο άθλημα. Μετά τον πουλάς και έχεις κερδίσει και εσύ και αυτός που θα τον πάρει δεύτερο χέρι.

• Like 3

Make Parnassos Great Again!

χρηστο δεν κανεις ενα split γτ μυριζομαι ωραιο θεματακι και θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις?

Δλδ με αυτή τη λογική κάποιος που έχει τη δυνατότητα να έχει στη κατοχή του super car , δε θα πρέπει να πάρει ένα χαμηλών τόνων αυτοκίνητο για να μάθει να οδηγεί σωστά , αλλα να αρπάξει το τιμόνι του Χ super car και όποιον πάρει ο χάρος.

Δλδ αφού η φίλη μας θα μάθαινε καλό σκι , γιατι να πάρει για το επίπεδο της κ να μη πάρει απευθείας για pro...

Φιλικά πάντα....

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

υ.γ pm σε κοπελες δεν στελνω γιατι πεφτει παντοφλα στο σπιτι no 45 της migato :hehe:

Migato λένε την κοπέλα σου? :popo:

• Like 2

1162895.jpg

μπραβο χρηστο,ευχαριστω.

φιλοι εχω μια απορια σχετικα με την αγορα μεταχειρισμενης μποτας.μετα απο ποση χρηση ξεκιναει το μποτακι και παιρνει την φορμα του ποδιου μας;και ως εκ τουτου κατα ποσο ειναι σωστο να πουλαμε-αγοραζουμε τετοιες μποτες σε μελλοντικους αρχαριους;

ρωτω γιατι εγω την πατησα μια φορα και απο τοτε οππτε αλλαζω μποτα απλα την δινω σε ενα καταστημα ενοικιασης και ολο και κατι αγοραζω σε ανταλλαγμα.

Migato λένε την κοπέλα σου? :popo:

οχι migato ειναι συνηθως το τατουαζ που αποκτω.

• Like 2

μια χαρα ειναι 45 φλεξ για 50 κιλα ανθρωπο (αγορι κοριτσι δεν εχει σχεση) στα πρωτα βηματα...εγω οταν ειχα ξεκινησει με 90 κιλα αγορασα μποτα 70αρα..100αρα εχω τωρα και παω γι αλλαγη του χρονου

• Like 1

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Δλδ με αυτή τη λογική κάποιος που έχει τη δυνατότητα να έχει στη κατοχή του super car , δε θα πρέπει να πάρει ένα χαμηλών τόνων αυτοκίνητο για να μάθει να οδηγεί σωστά , αλλα να αρπάξει το τιμόνι του Χ super car και όποιον πάρει ο χάρος.

Δλδ αφού η φίλη μας θα μάθαινε καλό σκι , γιατι να πάρει για το επίπεδο της κ να μη πάρει απευθείας για pro...

Φιλικά πάντα....

δεν με βρισκεις αντιθετο σ αυτο που λες,παραπανω εξεθεσα αποψη με βαση δικη μου εμπειρια αλλα και της κοπελας μου που σαν πρωτη μποτα μας προτειναν 80αρα και δεν μας δυσκολεψε καθολου και ανεβηκε και γρηγορα επιπεδο.φιλος παλι και μελος αγορασε 50αρα και στη σεζον πηγε φυσικα για πουλημα.εκεινος εκλαιγε για την επιλογη λογω οικονομικων.αλλα και στην κοπελα του ακολουθησε την ιδια τακτικη και ξανακλαιγε στο τελος.σιγουρα το θεμα μποτα ειναι καθαρα αποκλειστικο του καθενος.

• Like 1

εννοειται πως αν σου κατσει γαντι η 80αρα την παιρνεις...το θεμα ειναι αυτο και μονο...αλλα διαφορα δεν θα καταλαβεις τη πρωτη σεζον ειτε παρεις μαλακη ειτε σκληρη...εκτως και αν κανεις 70 μερες σεζον που ειχα κανει εγω τοτε χαχαχαχ

• Like 1

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

εννοειται πως αν σου κατσει γαντι η 80αρα την παιρνεις...το θεμα ειναι αυτο και μονο...αλλα διαφορα δεν θα καταλαβεις τη πρωτη σεζον ειτε παρεις μαλακη ειτε σκληρη...εκτως και αν κανεις 70 μερες σεζον που ειχα κανει εγω τοτε χαχαχαχ

Οταν μου εκατσε γαντι η 60αρα και μην εχοντας προηγουμενη εμπειρια την πηρα χωρις σκεψη αλλα ισως και χωρις σωστη καθοδηγηση απο πλευρας πωλητη καθως το 60 flex μαλλον επεσε λιγο για τα 85 κιλα μου.Αρχαριος τοτε δεν πιστευα οτι φετος θα εκανα αυτα που εκανα με αποτελεσμα οι μποτες να ειναι τωρα ξεπερασμενες και να βρισκομαι σε αναζητηση νεας.
  • Like 2

Elan-Amphibio-12Ti-2017.jpg

Αν δεν είναι heat mouldable το μποτάκι μέσα δεν βλέπω μεγάλο πρόβλημα στο να σε βολέψει, στο σωστό μέγεθος.

• Like 1

Αν δεν είναι heat mouldable το μποτάκι μέσα δεν βλέπω μεγάλο πρόβλημα στο να σε βολέψει, στο σωστό μέγεθος.

γιααα...ξαναριξτο λιγο αυτο..

γιααα...ξαναριξτο λιγο αυτο..

Υπάρχουν μποτάκια εσωτερικά που τα "ψήνεις" στο σχήμα του ποδιού σου. Βάζεις το μποτάκι το αφρώδες σε φουρνάκι και μετά το βάζεις στο πόδι μέχρι να σκληρύνει πάλι. Τότε, αναμενόμενα, έχει πολύ συγκεκριμένο σχήμα και αν το φορέσει άλλος είναι πιθανό να μην τον βολεύει. Βέβαια, τα περισσότερα από αυτά έχουν δυνατότητα να ξαναψηθούν κάποιες φορές, οπότε οκ.

• Like 1

Βαζεις κιενα γιουβετσακι στο φούρνο και τη μποτα από πάνω .

Έτσι για άρωμα.

• Like 4

101277.jpg

Έτσι για άρωμα.

Εσεις αχορταγοι τυποι,αλωνιζατε παλι σημερα και θελετε και γιουβετσακι ε? :thumbup:

Όχι και αλωνιζαμε.

Οργωναμε οι κακομοιρηδες

Edited by ilias-zak
  • Like 3

101277.jpg

Έτσι για άρωμα.

Χαχα! Χωρίς πλάκα πάντως... μπορείς να το κάνεις και στον φούρνο του σπιτιού σου με κατάλληλη διαδικασία... :-P Είχα δει ένα βίντεο στο γιουτιούμπ.

• Like 1

Μάλλον εννοείς να απολυμανεις τον φούρνο μετά:-P

• Like 1

101277.jpg

Χαχα! Χωρίς πλάκα πάντως... μπορείς να το κάνεις και στον φούρνο του σπιτιού σου με κατάλληλη διαδικασία... :-P Είχα δει ένα βίντεο στο γιουτιούμπ.

Το αποτέλεσμα το είχες δει;

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg