ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 27, 2014 (edited) Σοφός ο snowpar έχω κάνει edit το παραπάνω post μου. Όταν έχει κακοκαιρία με Βοριά και κάνεις σκι Κελλάρια οι νιφάδες περνάνε οριζόντια, μολαταύτα ταυτόχρονα στη Σαχάρα το στουμπώνει ευθεία πάνω της και μπορεί να βάλει μισό μέτρο. Στην 6, ανάλογα με τον αέρα, έχω δει να πιάνει και να μην πιάνει, ειδικά στη ράχη που μπορεί να μη μείνει τίποτα. Το post το έγραψα σαν αυτό που έχουμε όλοι στο νου μας για να ανοιξει ή να γεμίσει χιόνι ο Παρνασσός, η Σαχάρα και τα δέντρα στο 7 μπορεί να βάλουν 30+ πόντους με Βοριά, στην 6 να σου πω την αμαρτία μου δεν θυμάμαι να "γεμίζει" ποτέ με Βοριά, αλλά κάθε κακοκαιρία είναι διαφορετική. Υπάρχει κακοκαιρία με Βοριά και 5χλμ αέρα στον Παρνασσό που αφήνει 40+ πόντους αέρινη πούδρα σε όλο το βουνό σε μια μέρα αλλά δεν είναι με χαμηλό "τυφωνάκι style" στο Αιγαίο σαν αυτά που έρχονται. ρε παιδες , δεν ειναι προβλημα ο αερας ομως ?? βλεπω για καλαβρυτα κακο χαμο Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι αυτό ακριβώς φίλε. Μολαταύτα και για σκοπούς ανοίγματους χιονοδρομιού όσο και να φυσάει το χιόνι δεν πάει όλο χαμένο στις πλαγιές του βουνού και ειδικότερα στις πίστες. πχ η πίστα της Στύγας και τα χαμηλά στο πλατό του Αχιλλέα πιάνουν χιόνι όσο και να φυσάει απλά μπορεί να ρίξει ένα μέτρο και μείνει μισό. Στην κορφή της Στύγας και της Άρτεμις αλλά ακόμα και σε κάποιο σημείο των πιστών μπορεί να μην πιάσει ούτε ένα πόντο πράγματι. Κλασσικό φαινόμενο αρχή σεζόν κορφή Στύγας να έχει πέτρες και όλη η πίστα να έχει ένα μέτρο χιόνι. Σε γενικές γραμμές πάντως η εικόνα που περιμένεις για να πεις "ΘΑ ΒΆΛΕΙ ΠΟΛΥ ΧΙΟΝΙ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΓΙΟΥΠΙ" κάθε χειμώνα είναι αυτή ακριβώς που έρχεται κυρίως γιατί το χιόνι δεν θα το ρίξει μόνο με 100χλμ Νοτιοδυτικό αλλά και με άλλους καιρούς οπότε εκεί που δεν θα πιάσει με τη μια κακοκαιρία θα πιάσει με την άλλη. Με τόσο αέρα όμως είναι πολύ πιθανό στην κορφή της Στύγας ή σε κάποια πλαγιά να μην μείνει τίποτα, για αυτό υπάρχουν τα ρατράκ να το κουβαλήσουν και οι χιονοπαγίδες. Είμαστε με το τουφέκι να βρούμε την πρώτη καλή μέρα για σκι στη Νότια Ελλάδα, οι Βόρειοι σύντομα θα έχουν πολύ αξιόλογο σκι στα δέντρα και στα προστατευμένα από τον αέρα χιονοδρομικά τους. Edited December 27, 2014 by ΜΙΚ 7 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 27, 2014 Ανέβηκε το 12Ζ μια χαρά για τα χιονοδρομικά πολύ χιόνι. Απλά Αθήνα 99% το ξεχνάμε το χιόνι κάτω από τη Κιφησσιά. Πολλές πόλεις όμως της Βόρειας Ελλάδας βάζουν υποψηφιότητα για χιόνι μέχρι τις βάρκες. Zητώ συγνώμη από τον φίλο μου το "γκρινιάρικο χέλι της πούδρας" vro επειδή ούτε που είχα κοιτάξει σήμερα το βράδυ μιας και θα κόψει ο Βοριάς μπορεί και να αιθαλομιχλιστεί η Αθήνα. Από αύριο και για καμιά βδομάδα λογικά λόγω αέρα και χαμηλών το γλυτώνουμε. 7 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted December 27, 2014 (edited) Σοφός ο snowpar έχω κάνει edit το παραπάνω post μου. Όταν έχει κακοκαιρία με Βοριά και κάνεις σκι Κελλάρια οι νιφάδες περνάνε οριζόντια μολαταύτα ταυτόχρονα στη Σαχάρα το στουμπώνει ευθεία πάνω της και μπορεί να βάλει μισό μέτρο. Στην 6 ανάλογα με τον αέρα έχω δει να πιάνει και να μην πιάνει ειδικά στη ράχη που μπορεί να μη μείνει τίποτα. Το post το έγραψα σαν αυτό που έχουμε όλοι στο νου μας για να ανοιξει ή να γεμίσει χιόνι ο Παρνασσός η Σαχάρα και τα δέντρα στο 7 μπορεί να βάλουν 30+ πόντους με Βοριά στην 6 να σου πω την αμαρτία μου δεν θυμάμαι να "γεμίζει" ποτέ με Βοριά αλλά κάθε κακοκαιρία είναι διαφορετική, υπάρχει κακοκαιρία με Βοριά και 5χλμ αέρα στον Παρνασσό που αφήνει 40+ πόντους αέρινη πούδρα σε όλο το βουνό σε μια μέρα αλλά δεν είναι με χαμηλό "τυφωνάκι style" στο Αιγαίο σαν αυτά που έρχονται. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι αυτό ακριβώς φίλε. Μολαταύτα και για σκοπούς ανοίγματους χιονοδρομιού όσο και να φυσάει το χιόνι δεν πάει όλο χαμένο στις πλαγιές του βουνού και ειδικότερα στις πίστες. πχ η πίστα της Στύγας και τα χαμηλά στο πλατό του Αχιλλέα πιάνουν χιόνι όσο και να φυσάει απλά μπορεί να ρίξει ένα μέτρο και μείνει μισό. Στην κορφή της Στύγας και της Άρτεμις αλλά ακόμα και σε κάποιο σημείο των πιστών μπορεί να μην πιάσει ούτε ένα πόντο πράγματι. Κλασσικό φαινόμενο αρχή σεζόν κορφή Στύγας να έχει πέτρες και όλη η πίστα να έχει ένα μέτρο χιόνι. Σε γενικές γραμμές πάντως η εικόνα που περιμένεις για να πεις "ΘΑ ΒΆΛΕΙ ΠΟΛΥ ΧΙΟΝΙ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΓΙΟΥΠΙ" κάθε χειμώνα είναι αυτή ακριβώς που έρχεται κυρίως γιατί το χιόνι δεν θα το ρίξει μόνο με 100χλμ Νοτιοδυτικό αλλά και με άλλους καιρούς οπότε εκεί που δεν θα πιάσει με τη μια κακοκαιρία θα πιάσει με την άλλη. Με τόσο αέρα όμως είναι πολύ πιθανό στην κορφή της Στύγας ή σε κάποια πλαγιά να μην μείνει τίποτα για αυτό υπάρχουν τα ρατράκ να το κουβαλήσουν και οι χιονοπαγίδες. Είμαστε με το τουφέκι να βρούμε την πρώτη καλή μέρα για σκι στη Νότια Ελλάδα, οι Βόρειοι σύντομα θα έχουν πολύ αξιόλογο σκι στα δέντρα και στα προστατευμένα από τον αέρα χιονοδρομικά τους. Πραγματικα χαιρομαι οταν διαβαζω κατεβατα σαν αυτο και οχι τρεις και τεσσερις καιρικες λεξεις λακωνικες. Αν εχεις και αλλα πεστα δεν μας κουραζεις καθολου!!! Edited December 27, 2014 by spider 7 Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted December 27, 2014 Εγώ θα το ξαναπώ και ας χαλάω τη ροή. Όσα παιδιά ασχολούνται εδώ και δίνουν καιρό και χάρτες είναι άξια συγχαρητηρίων. Μας βοηθούν όσο δεν πάει και το εκτιμώ πολύ. Σαν Νέος στον χώρο της χιονοδρομίας και επειδή περιμένω πως και πως το άνοιγμα Ανυπομονώ να διαβάσω νέα για τον καιρό και τέτοια "κατεβατά" 6 Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
gioand 1,811 Report post Posted December 27, 2014 Καλημέρα σ'όλους. Ολα δείχνουν ότι ο νέος χρόνος θα μπεί με κρύο και χιόνια άρα αργά η γρήγορα θα ανοίξουν και τα ΧΚ. Τώρα αν λόγω κακοκαιρίας δεν μπορέσουμε να εκμεταλευτούμε τις αργίες, αυτό είναι άλλο θέμα. Ισως απολαύσουμε τουλάχιστον το χιόνι στα πεδινά. Μετά την πρόσφατη απογοήτευση, ας είμαστε πλέον αισιόδοξοι. Τελικά μου φαίνεται, οτι πραγματικά θα ψάχνουμε μέρα κατάλληλη για σκι. Πάντως χιονοπόλεμο θα παίξουμε! Quote Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted December 27, 2014 Ανέβηκε το 12Ζ μια χαρά για τα χιονοδρομικά πολύ χιόνι. Απλά Αθήνα 99% το ξεχνάμε το χιόνι κάτω από τη Κιφησσιά. Πολλές πόλεις όμως της Βόρειας Ελλάδας βάζουν υποψηφιότητα για χιόνι μέχρι τις βάρκες. Zητώ συγνώμη από τον φίλο μου το "γκρινιάρικο χέλι της πούδρας" vro επειδή ούτε που είχα κοιτάξει σήμερα το βράδυ μιας και θα κόψει ο Βοριάς μπορεί και να αιθαλομιχλιστεί η Αθήνα. Από αύριο και για καμιά βδομάδα λογικά λόγω αέρα και χαμηλών το γλυτώνουμε. Φτιάξε μας ρε Μικ, αυτός είσαι Quote Share this post Link to post Share on other sites
stjarna 1,255 Report post Posted December 27, 2014 Ανέβηκε το 12Ζ μια χαρά για τα χιονοδρομικά πολύ χιόνι. Απλά Αθήνα 99% το ξεχνάμε το χιόνι κάτω από τη Κιφησσιά. Πολλές πόλεις όμως της Βόρειας Ελλάδας βάζουν υποψηφιότητα για χιόνι μέχρι τις βάρκες. Zητώ συγνώμη από τον φίλο μου το "γκρινιάρικο χέλι της πούδρας" vro επειδή ούτε που είχα κοιτάξει σήμερα το βράδυ μιας και θα κόψει ο Βοριάς μπορεί και να αιθαλομιχλιστεί η Αθήνα. Από αύριο και για καμιά βδομάδα λογικά λόγω αέρα και χαμηλών το γλυτώνουμε. ο υμμηττος εχει καμια πιθανοτητα να ασπρισει λιγο? 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tsipla 239 Report post Posted December 27, 2014 Το πρώτο μέτωπο πλησιάζει ....προσοχή στους νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους.... 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tsipla 239 Report post Posted December 27, 2014 Ο ΥΜΜΗΤΟΣ θα ασπρίσει σίγουρα..... Και η Πεντέλη και η Πάρνηθα και πιστεύω ότι θα κατεβει και μέχρι το κεντρο... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 27, 2014 (edited) Βοήθα αδερφέ πονάνε το δάχτυλά μου δεν θα αντέξω άλλα σεντόνια, είναι ψυχασθενής ο άνθρωπος, ακούει για μπαμπάκια και θέλει να βλέπει σελίδες γραμμένες και ας μην τις διαβάζει. Vanzel Δημήτρη επίσης help Υψόμετρο και διάρκεια χιονιού στην Αθήνα το ερώτημα, πολύ πιθανό να παραείμαι απαισιόδοξος και να έχεις δίκιο αλλά τα κύρια run επιμένουν να έχουν τη γραμμή των -5 ακριβώς στην Αθήνα για μέρες. Με -5 αν δεν κάνω λάθος βλέπει νιφάδες μέχρι Μαρούσι και χιονόστρωση αρχίζει Κιφησιά, να δούμε και τις υποστηρίξεις και τις υγρασίες μήπως αλλάξει κάτι. Αναγνωρίζω όμως ότι η τάση των ensemble είναι μαζί σου, και σαν διάταξη εύκολα βγαίνει, φέρνει ακόμα και -8 στην Αθήνα που η stjarna δεν πάει δουλειά. Τι όμορφο πράγμα ο ΧΕΙΜΩΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣ Edited December 27, 2014 by ΜΙΚ 9 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted December 27, 2014 δεν με πολυνοιαζει αν θα το στρωσει κηφησιά ή χαλανδρι.... εχω 264 λογους να το στρωσει παρνασσο. 2 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Tsipla 239 Report post Posted December 28, 2014 Το 00ζ δεν μου άρεσε και παρά πολύ λίγο εξασθενισμενο είναι αλλά και πάλι φαίνεται η νότια χώρα να τρώει το πιο πολύ χιόνι.... Θα αλλάξει θα έρθει πάλι εκεί που το θελουμε.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
orck 97 Report post Posted December 28, 2014 Με αυτα που διαβαζω μου εχετε δημιουργησει προσδοκιες οτι θα δω χιονι στο μπαλκονι μου στο Παλαιο Φαληρο, 600 μετρα απο την θαλασσα. Κανονιστε να μην βγει η προβλεψη... Quote Παναγιωτης, Π.Φαληρο Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted December 28, 2014 Εξαρτάται σε πιο όροφο εισαι,πάνω απο τρίτο μπορι 7 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tsipla 239 Report post Posted December 28, 2014 βαση χαρτων δεν φαινεται να χιονιζει μεχρι το κεντρο....αλλα επειδή θα εχουμε δυνατούς βορειοανατολικους ανεμους και τα βουνα θα είναι γυρω χιονισμένα πιστευω ότι τις βραδινες ωρες θα το ριξει...δεν αποκλειεται ακομα και στην αλλαγη του χρονου... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 28, 2014 (edited) Με αυτα που διαβαζω μου εχετε δημιουργησει προσδοκιες οτι θα δω χιονι στο μπαλκονι μου στο Παλαιο Φαληρο, 600 μετρα απο την θαλασσα. Κανονιστε να μην βγει η προβλεψη... Εγώ ποτέ, ο άλλος Xιονοδρομικά: Σούπερ σφοδρές χονοπτώσεις για 12 ώρες σε όλα τα χιονοδρομικά (πλην Πήλιο Περτούλι). Νομίζω αύριο το πρωί στις webcam θα ξεκαθαρίσουν όλα με το πόσο χιόνι έπιασε.Νέα χιονόπτωση από αύριο κυρίως Νότια Ελλάδα για κάλυμα των σημείων που δεν έπιασε χιόνι. Αθήνα: 264 εσύ, η καρδιά μας από μικρά παιδιά χτυπάει να δούμε να χιονίζει στην Αθήνα άκαρδε. Θα έλεγα 20% χιονόστρωση μέχρι Πολιτεία, 40% μέχρι Κιφησσιά, 20% μέχρι Μαρούσι και 20% μέχρι Αμπελόκηπους. Έχει ακόμα σενάρια που φέρνουν το χιόνι πιο κάτω. Θα φάμε τρεις τέσσερις μέρες σερί παλιόκαιρο. Πληροφοριακά ο λόγος που δεν ξέρουμε είναι ότι ουσιαστικά κοιτάμε την μεθεπόμενη κατάσταση. Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουν επακριβώς τα μοντέλα την κατάβαση ψύχους μιας και σήμερα περνάει χαμηλό τυφωνάκι και προσπαθούν να προβλέψουν μετά το τυφωνάκι πως θα κινηθεί το κρύο οπότε λίγο να μετακινηθεί αλλάζει η μεθεπόμενη κατάσταση. Πάνω που γράφω τι όμορφος που είναι ο χειμώνας το τυφωνάκι στο Ιόνιο έγινε άγριο και κινδυνεύουν άνθρωποι. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Edited December 28, 2014 by ΜΙΚ 7 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted December 28, 2014 (edited) θυμάμαι εναν χειμωνα να φτιαχνω χιονανθρωπο στον εθνικο κηπο, αλλον εναν να βαζω αλυσίδες στην παραλία... της ελευσίνας, αλλον να παιζω χιονοπόλεμο στο καβουρι και αλλον να σκαβω να βγαλω ατομα απο το σπιτι τους στο μαρουσι. εχετε δημιουργησει προσδοκίες... μια που λες ιονιο τωρα μιλουσα με γιαννενα χιονονερο με χαμηλη νεφωση. αρχισαν και ολα τα site να συμφωνουν, αερηδες,ολικος παγετος απο στερεα και πάνω, στον υετο τα χαλάνε λιγο. καλά τωρα πηρα ειδηση τι τρεχει με το πλοιο.... συγκριο, ο μικρος μου γιος ερχωταν πριν 5 μερες απο ιταλια με πλοιο της ιδιας εταιρειας...δεν τολμω να τον ρωτησω αν ηταν αυτο το πλοιο.... Edited December 28, 2014 by vro Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
GPILOT 305 Report post Posted December 28, 2014 Μέτσοβο, τώρα. 0 βαθμοί με ψιλό χιονόνερο, που σταματάει και ξαναρχίζει.Σύννεφα στα 1500-1700 overcast (ολική κάλυψη ουρανού). Η γραμμή του χιονιού κατέβηκε το βράδυ 100-200μ αλλά στο χωριό δεν έχει φτάσει ακόμα.Στο χιονοδρομικό όμως ρίχνει.Θα δούμε πόσο.Η πρόβλεψη είναι για μισό μέτρο όσο πάμε προς τη νύχτα! Γιώργος Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
sermak 361 Report post Posted December 28, 2014 Live report από Δόκανο Παρνασσού: Πυκνό ψιλόχιονο 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted December 28, 2014 Μαίναλο χιονίζει απο τις 12 ή ώρα περίπου. 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted December 28, 2014 μιλάμε για τον αερα... σε ταλάντωση ολες οι καμερες. Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
GPILOT 305 Report post Posted December 28, 2014 Μέτσοβο, τώρα. 0 βαθμοί με ψιλό χιονόνερο, που σταματάει και ξαναρχίζει.Σύννεφα στα 1500-1700 overcast (ολική κάλυψη ουρανού). Η γραμμή του χιονιού κατέβηκε το βράδυ 100-200μ αλλά στο χωριό δεν έχει φτάσει ακόμα. Χαρτοπετσέτες με κοκορέτσι στο Μέτσοβο τώρα. !! Γιώργος Sent from my iPhone using Tapatalk 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tarbh Dearg 91 Report post Posted December 28, 2014 Δειτε cam καλαβρυτα.... ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ ΣΑΣ ΛΕΩΩΩΩΩΩ Quote Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted December 28, 2014 να υποθεσω οτι αφου ηρθε αθηνα ο καιρος, οτι εκανε εκανε σε χελμο και παρνασσο.... (παντως στα στενα του οτραντο 15-18 κομβους νοτιοδυτικοι τωρα) Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 28, 2014 να υποθεσω οτι αφου ηρθε αθηνα ο καιρος, οτι εκανε εκανε σε χελμο και παρνασσο.... Αυτό ισχύει μόνο όταν έχει πάει το χαμηλό στη Ρόδο με καιρό προσυνέμων καμία σχέση, θα βάζει πολλές ώρες ακόμα και στα δυο βουνά. Και πάλι δεν σταματάει εντελώς να χιονίζει σταματάει να βάζει το πολύ χιόνι Παρνασσό. Και επειδή σας έχω πήξει στην στην αισιοδοξία ένα απαισιόδοξο σεντονάκι να φυλάξω τα νώτα μου μπας δεν ανοίξουν ΠαρνασσοΚαλάβρυτα. Δεν θυμάμαι τη χρονιά αλλά δεν είχε πολύ χιόνι ο Παρνασσός και είχε μόλις περάσει μια λασποβροχή, καφέ το βουνό αλλά είχε χιόνι για σκι. Χιονίζει ξανά και βάζει 10 πόντους και κάνουμε ωραλιο σκι, άσπρο το βουνό. Μετά από δυο τρεις μέρες ερχόταν χαμηλό κομπλέ Ιόνιο, το snowforecast έδινε 10 πόντους φρέσκο, έγραφα εδώ μέσα για πουδρομέρα, 30 πόντους πούδρα, ΑΝΕΒΑ και το κακό συναπάντημα πάρτε πουδροπέδιλα κλπ. Ε με το που χιόνισε πέρασε ένα πράμα με 150 χλμ Νοτιά, φύσηξε τόσο που σήκωσε όλο το χιόνι και από τις δύο κακοκαιρίες και πάρε πάλι καφέ το βουνό όπως ήταν πριν δέκα μέρες. Ο Scrat στο Ice Age κομπλέ είμασταν Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites