Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
georgetziker

Ερώτηση Για Blizzard Slr Carbon

Recommended Posts

Γεία σας παιδιά θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση για τα πέδιλα αυτά

Το επίπεδο μου είναι μέσος σκιερ νομίζω ύστερα από καμιά πενταετία και 10 περίπου καταβάσεις τη χρονιά

Εχω τα πέδιλα αυτά 3-4 χρόνια τώρα αλλά ποτέ δεν ήξερα εάν τα πέδιλα αυτά κάνουν για μένα ή πρόκειται για ένα αγωνιστικό πέδιλο που πάντα θα με κουράζει και δε θα μπορώ να το οδηγήσω!

Θα μου πείτε λίγο αργά το σκέφτηκες αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ!

Είμαι 1,75 - 70κιλα και τα πέδιλα είναι 1.67 εάν θυμάμαι καλά και χρονιάς 2007 περίπου!

βοήθεια παρακαλώ

ski_nordica-dobermann-spitfire-ti-fdt-20

Το θεμα ειναι εσυ πως νιωθεις φιλε μου.Νιωθεις οτι το κυνηγας ακομα και σε ευκολες κλισεις με καλες συνθηκες η υπαρχουν στιγμες που σου αρεσει πολυ.

Αν ισχυει το δευτερο δουλεψε με το πεδιλο κανε μαθηματα και κανε περισσοτερο σκι.

Καλη χρονια

Το θέμα μου είναι ότι δεν γνωρίζω πως θα ήταν ένα πιο μαλακό πέδιλο!

Διάβασα ότι το πέδιλο αυτό προορίζεται για πολύ έμπεριους σκιέρ και δεν συγχωρεί λάθη!

Σε πατημένα κομάτια και όχι πολύ έντονες κλίσεις μπλέ - κόκκινες νοιώθω να πατάω καλά αλλάκαι πάλι μόλις ανεβαίνει λίγο η ταχύτητα νοιώθω τις μύτες μου να χάνονται και δεν έχω σιγουριά στα πόδια μου!

Καλώς ήρθες. Αν θες συστήσου στα νέα μέλη.

Μόλις ανεβαίνει η ταχύτητα όλοι νιώθουμε τις μύτες να χάνονται και να μην έχουμε σιγουριά στα πόδια μας. Ο καθένας στην ταχύτητά του για δεδομένη κλίση. Κάποιοι στα 10 κάποιοι στα 120 πχ για μια μπλεκόκκινη.

Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να μάθουμε σωστό σκι με αγωνιστικά/race/πέδιλα για έμπειρους/πέδιλα για εκτός. Επίσης συνήθως με σκληρά πέδιλα τρώμε rebound που αν δεν πατάς σωστά έχει ωραίες τούμπες. Το ότι το σκληρό πέδιλο κουράζει είναι μέρος του σκι, δεν υπάρχει συμβιβασμός, όσο πιο σκληρό τόσο πιο πολύ κουράζει. Θα τα έβαζα στην άκρη και θα νοίκιαζα πέδιλα μια φορά με δάσκαλο και θα τον ρώταγα τη γνώμη του. Αξίζουν τα λεφτά για να απολαύσεις σκι, όπως και αξίζουν τα λεφτά να πάρεις σωστό πέδιλο αν ο δάσκαλος σου πει ότι θα αργήσεις να τα πατήσεις.

Για βάλε μια φώτο τους ή το μοντέλο διαστάσεις κλπ

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Διάβασα ότι το πέδιλο αυτό προορίζεται για πολύ έμπεριους σκιέρ και δεν συγχωρεί λάθη!Σωστό αυτό που διάβασε

Αυτό που διάβασες είναι σωστό και αφού γράφεις ότι έχεις αυτά τα πέδιλα 4 χρόνια, η επιλογή σου τότε να τα πάρεις θεωρώ ότι ήταν λάθος. Είναι μάλλον βέβαιο ότι αυτό το πέδιλο φρέναρε την εξέλιξή σου και πολύ πιθανό να σου έχει "δημιουργήσει" λάθη στο σκί που κάνεις.

Σε πατημένα κομάτια και όχι πολύ έντονες κλίσεις μπλέ - κόκκινες νοιώθω να πατάω καλά αλλά και πάλι μόλις ανεβαίνει λίγο η ταχύτητα νοιώθω τις μύτες μου να χάνονται και δεν έχω σιγουριά στα πόδια μου!

Ο πιό συνηθισμένος λόγος που νιώθεις τις μύτες να χάνονται είναι το ότι το βάρος σου είναι λίγο (ή πολύ) πίσω στις ουρές και κατά συνέπεια δεν πιέζεις αρκούντως τα φτυάρια σου.

Αν κάνεις αυτά που σου λέει ο ΜΙΚ από πάνω, είμαι σίγουρος ότι γρήγορα θα ανακαλύψεις καινούργιες χαρές και ικανοποίηση στο σκι που κάνεις.

Φιλικά

7ψυχος

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Τα κατάλαβα όλα αυτά λίγο αργά παιδιά και τωρα προσπαθώ να τα διορθώσω!

Τι πέδιλα πρέπει να κοιτάξω να βρώ μιας και κοντά στον τόπο μου ούτε καταστήματα έχει ούτε μπορώ να τα δω κάπου

Καταρχήν πριν κοιτάξεις κάνε αυτό που σου είπαν τα παιδιά και γράψε μας εντυπώσεις και τη είπε ο δάσκαλος αν πήρες. Κατά τα αλλά δες την εφαρμογή της elan για την επιλογή σκι να καταλάβεις τι ψάχνεις.

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Σε γενικές γραμμές: μέση 70-75, ακτίνα στροφής 13-14 μέτρα, να το δίνουν τα reviews (πχ εδώ http://www.ski-review.com/) για intermediate σκιερ, όχι πάνω από 1.70 ύψος και χωρίς πολλά μέταλα, τιτάνια κλπ

Εντελώς ενδεικτικά στην blizzard που έχεις θα σου πρότεινα αυτό

http://www.blizzard-ski.com/products/power-500-iq-tp-10-cm2/

Σε rossignol αυτό

http://www.rossignol.com/IV/GR/pursuit-12-ti-xelium--2014--RADIZ01--product--alpine-men-skis.html

αλλά υπάρχουν πολλές εταιρίες με εξαιρετικά πέδιλα κατάλληλα για εσένα.

Φιλικά

7ψυχος

ΥΓ. Βάλε και κανένα βιντεάκι σου αν έχεις.

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Πήρα δάσκαλο εχτες για μια ώρα κάναμε 2 καταβάσεις λόγο κόσμου και ήταν μια τρύπα στο νερό και πέταξα και 40Ε

ένα μέσο πέδιλο θέλω που να μπορεί να τα κάνει όλα να είναι μαλακό για να μην με κουράζει να μπορώ να πατάω και λίγο εκτός και να μην ψάχνω αεροδρόμιο για να κατέβω σαν ανθρωπος!

για να πατας εκτος πρεπει πρωτα να μην εχεις κανενα προβλημα εντος!!!να κατεβαινεις δηλαδη ανετα απο μπλε-κοκκινες πιστες και να μην νιωθεις οπως ειπες ποιο πανω οτι χανεις τις μυτες σου...αυτο θα γινει οταν μαθεις να βαζεις σωστα το σωμα μπροστα και να πιεζεις τα πεδιλα οπως πρεπει...αγορασε ενα μεταχειρισμενο πεδιλο οχι παλιο οπως σου ειπαν παραπανω με μεση 70-75 χωρις μεταλλο και το βασικοτερο κανε σκι οσο ποιο συχνα μπορεις...επισις ψαξε και βρες σωστο δασκαλο που να μεταδιδει αυτα που ξερει και να διωρθωσει τα λαθη σου!!

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Οταν λέτε χωρίς μέταλλο τι δηλαδη?

Πάντως θεωρώ μονόδρομο την αλλάγη πεδίλου από ότι έχω καταλάβει

1.60 μηκος νομιζω θα τα πας μια χαρα.Ο Γιωργος (7ψυχος) σου τα εγραψε πολυ καλα οπως και οι υπολοιποι - τα δευτερα ski της φωτο.rossignol θα σου τα προτεινα.Αλλα μην κανεις το λαθος και δωσεις τα δικα σου,προφανως θα σου τα παρουν για ενα κοματι ψωμι κι απο την αλλη συντομα θα τα χρειαστεις.Ειναι πολυ καλα πεδιλα αλλα πρεπει να τα πηγαινεις στα μαχαιρια.

Το τεταρτο πολυ καλο.Μην πεσεις κατω απο 120 στη μυτη - μεση εχει καλη - βοηθανε και τα δυο στο χαλασμενο τερεν.Για το μηκος νομιζω οχι πανω απο 1.60

Εάν σας είναι εύκολο να μου προτείνεται κάποια θα σας ήμουν υπόχρεος μιας και έχω μαύρα μεσάνυχτα στο θέμα!

Επίσης μου είπαν και για κάποια rossignioll zenith z3 νομίζω

Τα Zenith έχουν μάθει πολύ κόσμο σκι. Τα drive τα έχω δει σε φίλο σχεδόν αρχάριο να χαμογελάει και να μαθαίνει σκι τσακ μπαμ. Όλα καλά είναι και οι τιμές μοιάζουν μούρλια. Σωστός ο blue hunter μπορεί να μην αξίζει να τα πουλήσεις, κράτα τα για πετροσκί ή/και με μόλις πατήσεις σωστά θα αρχίσεις να τα χαίρεσαι

σωστο δασκαλο που να μεταδιδει αυτα που ξερει και να διωρθωσει τα λαθη σου!!

Για κάτι τέτοιες στιγμές αγαπώ το internet, εσένα και όλους εμάς τους ανορθόγραφους. Αναρχία στα γραπτά, ψέματα σας λένε στο σχολείο.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

http://www.snowshop.gr/catalogue.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2162&category_id=46

Κάτι τέτοιο?

Και τα pursuit 11 τα βρίσκω μπροστά μου πολύ συχνά!

Πραγματικά είναι τόσα πολλά και έχω μπερδευτεί

Edited by georgetziker

Μάλλον οχι το exp 76, ουτε το pursuit 11. To πρώτο δεν ειναι αμιγώς πίστας και ισως για λιγο πιο προχωρημένο επίπεδο, το δεύτερο ίσως το εχεις ξεπεράσει ηδη. Γι αυτο βαλε κανενα videακι (καλύτερα ανέβασε το στο κριτική-βελτίωσε την τεχνική σου) οπως σου ειπε ο 7ψυχος. Ο,τι σου ειπαν ΜΙΚ, blue hunter και 7ψυχος ισχύουν.

είναι το μόνο που έχω δεν ξέρω εάν σας βοηθάει

εγω προσωπικα δεν καταλαβαινω τπτ γιατι δεν σε τραβαει αλλος να φαινεται πως βαζεις το σωμα...αλλα βλεπω εισαι βασιλιτσα...αν θελεις μπορω να σου συστησω δασκαλο με πμ που θα σ ανεβασει πολλα λεβελ...εμενα με βοηθησε πααααρα πολυ ;)

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!