Δημήτρης Ραμαδανίδης 1 Report post Posted February 21, 2015 (edited) Ειμαι νεος στην παρεα και χαιρομαι που βλεπω ατομα εδω μεσα που δινουν πληροφοριες σε εμας τους αρχαριους! Στο θεμα μας.Θεωρω τον ευατο μου μετριου επιπεδου σκιερ μια και κατεβαινω ανετα μεχρι κ κοκκινες χανοντας βεβαια την τεχνικη μου σε καποια σημεια! το υψος μου ειναι 1.87 και το βαρος 75 κιλα.προσφατα αγορασα ενα ζευγαρι μποτες nordica ace of spades με τις οποιες ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος!ακομη εχω στην κατοχη μου ενα ζευγαρι πεδιλα salomon verse 101-71-94 20m ακτινα.Μπορω με τα συγκεκριμενα πεδιλα να βελτιωθω??Νιωιθω οτι με καλυπτουν καλα σε αυτα που ζηταω με δυσκολια μονο στις μικρες κοφτες στροφες.Τι πεδιλο θα ηταν το καταληλο για αυτα που ζηταω??(70% εντος-30%εκτος σε πουδρες πιο πολυ ) Edited February 22, 2015 by Δημήτρης Ραμαδανίδης Quote Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted February 21, 2015 Φίλε Δημήτρη μάλλον εννοείς verse και όχι versus. Mπορεις να μας πεις ποιας χρονιάς ειναι και σε τι ύψος? 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted February 21, 2015 με μια γρηγορη αναζητηση που εκανα ειδα οτι υπαρχουν πολλα μοντελα verse...οπως λεει ο ηλιας απο πανω....ποιας χρονιας ειναι και σε τι υψος??? παντως για εκτος πιστας λιγο δυσκολα να κανεις με 71mm μεση...θελει ποδια και τεχνικη 1 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted February 21, 2015 Νομιζω οτι το ερωτημα του φιλου ειναι διατυπωμενο με τροπο που μπερδευει λιγο. Τί ακριβως θες να κανεις; Απο αυτά που λες συμπεραινω πτι θες να βελτιωθεις εντος πιστας (ορθως κατ' εμε) αλλα μετα αναφερεις και το εκτος σε ο, τι αφορα τα πεδιλα. Εξπλέην. 1 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted February 22, 2015 Παρε ενα σκι μεχρι 76 μεση σε υψος 1.70 και ακτινα στροφης 15 m και δουλεψε απο κλειστες στροφες μεχρι φουλ καρβαρισμα.κλειστες στροφες σε μια ρατρακια οχι παραπανω,με οσο μπορεις ιδιο ρυθμο και χαμηλη ταχυτητα.αφου αισθανθεις οτι βελτιωνεσαι με τα ιδια πεδιλα δοκιμασε εκτος οταν εχει καλα χιονια οχι βαρια και κρουστες.και ξανα και ξανα και ξανα ,δουλεια δουλεια δουλεια πανω σε αυτο που σου ειπα.κανε και κανα μαθηματακι με καλο δασκαλο ανα πεντε μερες σκι.σε δυο σαιζον θα κατεβαινεις σχεδον τα παντα και σε τρεις με τεσσερις σαιζον θα πηγαινεις παντου με οτι σκι και να φορας 2 Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Δημήτρης Ραμαδανίδης 1 Report post Posted February 22, 2015 (edited) ναι εχετε δικιο το ξεχασα!180 ειναι το υψος αν δεν κανω λαθος ειναι χρονολογιας 05-06!!εχεις δικιο δεν το διατυπωσα πολυ καλα..κυριος στοχος μου ειναι το σωστο και ποιοτικο σκι μεσα στην πιστα!το εκτος το εβαλα απλα σε περιπτωση που βελτιωθω να με καλυπτει και σε πολυ ηρεμα πραγματα εκτος πιστας,παντα με μετρο!ευχαριστω παρα πολυ για τις άμεσες απαντησεις σας! Edited February 22, 2015 by Δημήτρης Ραμαδανίδης Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted February 22, 2015 Καλημερα Τα σκι που εχεις σου ειναι ψιλά ,(εκτος αν οι τετρακεφαλοι σου ειναι τεράστιοι ) αλλα και παλι σπυ ειναι ψιλά για αυτο και η δυσκολία στης κλειστές στροφές !!! 170 για αρχη και αργοτερα μεχρι 175 το μάξιμουμ !!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted February 22, 2015 εχει δικιο ο πεπε...με 1.80 που ειναι τωρα τα πεδιλα σου ειναι για στροφες γιγαντιαιου!!περα απ αυτο οτι ειπε ο skimad!! Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted February 22, 2015 Επρεπε να το ειχαμε καθαλαβει, ραδιους 20 μετρα μας λεει το παιδι!!!!! Και εμεις ρωτάμε τι ιψος !!!!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δημήτρης Ραμαδανίδης 1 Report post Posted February 22, 2015 το εχω καταλαβει οτι εινια γιγαντιου γιατι οντως τις ανοιχτες στροφες τις καταφερνω αρκετα καλα μπορω να πω.. ειναι ευκολο να μου πειτε και ενα κατωτερο οριο για το υψος των σκι? Ευχαριστω πολυ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Κώστας Πολίτης 1,296 Report post Posted February 22, 2015 (edited) Όπως τα είπε ο skimad. Μέση βρες 72-74 το πολύ 76. Αλλά όχι 170 ύψος ...είναι κοντά για το ύψος σου (187). 175 θα ήταν ιδανικό. Με αυτά θα κάνεις σκι εντός κι εκτός και με αυτά θα βελτιώσεις το σκι σου εντός κι εκτός! Μην κάνεις το λάθος και βάλεις φαρδιά σκι και καλά να "πετάω" στα εκτός, γιατί απλά δεν θα μάθεις/βελτιώσεις το σκί σου. Πρώτα με αυτά και μετά fat. οπότε έχουμε και λέμε.. ένα μαλακό (intermidiate-advanced) σκί. με μέση 72-76 , ύψος 175 Edited February 22, 2015 by Κώστας Πολίτης Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δημήτρης Ραμαδανίδης 1 Report post Posted February 22, 2015 Και ακτίνα μέχρι 15 μέτρα. Σωστά;; 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 22, 2015 (edited) Σωστός ο Κώστας ακτίνα περίπου 15 μην αγχώνεσαι, απλά θα μπορούσες να πας και σε λίγο πιο κοντό από ότι λένε τα παιδιά, και ίσως με μικρότερη μέση μέχρι 68πχ, ακόμα και 1,67 θα είναι πιο παιχνιδιάρικο. Σε αυτές τις διαστάσεις γενικά απολαμβάνεις σκι και μαθαίνεις, δεν έχει τόσο σημασία το πέδιλο. Πάρε μάθημα, σε βλέπω να θες να μάθεις σκι, αν κάνεις ένα ανά 3-4 φορές σκι θα εκτοξευτείς επίπεδο. Με περίπου τέτοιο πέδιλο που λέει ο Κώστας μέχρι και που λέω εγώ, το σκι σου θα μετράει όχι το πέδιλο. Edited February 22, 2015 by ΜΙΚ 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Δημήτρης Ραμαδανίδης 1 Report post Posted February 22, 2015 Σας ευχαριστω πολύ... Νομίζω ότι πήρα πολύ αξιόλογες πληροφορίες... Θα αρχίσω μια έρευνα αγοράς και ότι βρίσκω θα το παραθέτω εδώ να μου λέτε τις γνώμες σας!!! Λογικά για μετά την σεζόν θα τα αγοράσω μήπως και βρω καμιά καλύτερη ευκαιρία!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δημήτρης Ραμαδανίδης 1 Report post Posted March 6, 2015 http://www.car.gr/classifieds/snowsports/view/6063538/παιδιά τι έχετε να πείτε για το συγκεκριμένο μοντέλο;;;θα με βολέψει;; Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted March 6, 2015 http://www.car.gr/classifieds/snowsports/view/6063538/παιδιά τι έχετε να πείτε για το συγκεκριμένο μοντέλο;;;θα με βολέψει;; Ενα κανεις σχετικα χαλαρό σκι και δεν ζητάς κανενα τρελό rebound, μια χαρά ειναι. Δεν φαίνονται ομως τι ύψος έχουν. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δημήτρης Ραμαδανίδης 1 Report post Posted March 7, 2015 Το μήκος είναι 1.60.το σκι που κάνω είναι μέτριο και θέλω να βελτίωσω την τεχνική μου.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted March 7, 2015 Το μήκος είναι 1.60.το σκι που κάνω είναι μέτριο και θέλω να βελτίωσω την τεχνική μου.. Με 1,87 ύψος θέλεις σκι 1,70-1,75 για πίστα Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δημήτρης Ραμαδανίδης 1 Report post Posted March 7, 2015 Μάλιστα!! Σε ευχαριστω πολύ!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
mammut 126 Report post Posted March 7, 2015 ένα σκι έχει διάρκεια ζωής περίπου 100 μέρες σκι έπειτα αρχίζει και χαλάει -χάνει την σκληρότητα του ελαστικότητα κλπ-αν πραγματικά θέλεις να μάθεις σκι θα πρέπει να επενδύσεις πάνω σε αυτό , σίγουρα δεν είναι ανάγκη να πάρεις μοντέλο 2015 αλλά μπορείς να βρεις μοντέλα του 2014 ακόμα και 2015 σε αρκετά καλές τιμές ,καλό σκι με λιγότερο από 300 ευρώ δεν υπάρχει . αν θες σκι σλάλομ 165 για γενική χρήση 170-175 ακτίνα μπορεί να έχει από 15 μέχρι 18 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted March 7, 2015 Πολυ χρήσιμη πληροφορία. Οποτε έχει χρόνο και διάθεση το ski shop ας γράψει ενα αρθρο να γίνει pinned για τη σωστή επιλογη εξοπλισμού και με τέτοιες λεπτομέρειες. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted March 7, 2015 Καλά και λίγο πιο εκτεταμένο search από τον ενδιαφερομενο δε βλάπτει. ... άπειρες οι σχετικές συζητήσεις Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Δημήτρης Ραμαδανίδης 1 Report post Posted March 7, 2015 Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Υ.Γ αν ηταν τοσο λαθος που ανοιξα καινουριο θεμα ας διαγραφει.Ευχαριστω. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted March 7, 2015 Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Υ.Γ αν ηταν τοσο λαθος που ανοιξα καινουριο θεμα ας διαγραφει.Ευχαριστω. Καθόλου λάθος, κάτι μάθαμε και απο 'δω, ειδικά εμείς που θέλουμε να αγοράσουμε νέα πέδιλα 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δημήτρης Ραμαδανίδης 1 Report post Posted March 7, 2015 απλα επειδη διαβασα ολα σχεδον τα θεματα και δεν μπορεσα να καταληξω στο τι ακριβως χρειαζομαι για αυτο το ανοιξα προκειμενου να μπορεσουμε να φιταξουμε ενα θεμα με ολα τα κριτηρια και τα χαρακτηριστικα που πρεπει να λαβουμε υποψιν πριν παρουμε πεδιλα. Quote Share this post Link to post Share on other sites