vro 10,259 Report post Posted December 23, 2015 https://youtu.be/yKAiCsFnK8w 1 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted December 23, 2015 Θα ανέβει κανείς αύριο; Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted December 23, 2015 Λέω να ανέβω Με το τουτου μου How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted December 23, 2015 Από Παρασκευή εγώ 2 Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted December 24, 2015 Περιμενουμε ραπορτο απο οποιον ανεβει σημερα..... Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted December 24, 2015 Λειτουργεί και το live σήμερα. Ο κακός μας ο καιρός εικονογραφημένος... 1 Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted December 24, 2015 Και το καινούριο... 1 Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
sermak 361 Report post Posted December 24, 2015 Παρνασσός σήμερα: (https://vimeo.com/149847698) 4 Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted December 24, 2015 (Τσουλάει ωραία ο φίλος snowboarder) Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted December 24, 2015 Πολύ πέτρα ο Αίολος και τα εκτός...θέλει προσοχή! Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted December 24, 2015 (edited) μόνιμο χαμόγελο (χωρις botox) φοβερη ανοιξιατικη μερα, καλη παρέα, καλη ποιοτητα χιονιου, νταξει απο ποσότητα δραματικα. λιακαδα, +1 στα 1750 στις 8, πρεπει να φτασαμε 7-8 το μεσημερι στην κορφη. πανστρατια το προσωπικο στις 8, πρεπει να ηταν η πρωτη μερα για πολλους, όλος ο καλος κοσμος του χιονοδρομικου πάνω. Το χιονοδρομικο θα ανοιγει στις 9 αυτες τις μερες. Τελικα σκιαραμε 20 νοματαίοι το πολυ, πάλι καλα γιατι πολυ πετρινκ, στα γνωστα σημεία. Φοβερες προσπαθειες απο τους πιστερ, ως και τον τροχονομο κανανε αλλά...μεγαλος προβληματισμος για τις επόμενες μέρες. Βγηκαν λουκουμακια εκτος στο εξαπλο και στο παρκο αλλα οι βασεις των σκι αναστενάξανε. πολύ χιονι στον προφητη , στρωμενο το παιδικο αλλα η εταδ δεν δινει μερικες εκατονταδες ευρω να φτιαχθει η γνωστη βλαβη (δεν ειναι καλωδιο) στο λιφτακι, κρίμα και χανωνται χρήματα. Αλλαξε νομικα και χρηση το σαλεδακι αλλα δεν το προλάβανε να το ανοιξουν, το ξαναλέω στον προφητη χανωνται εσοδα. Η σαχαρα κουτσα στραβα επισκευαστηκε, παρολα τα μου σου του, περιμενει το χιονι να ανοιξει. η περιφερειακη ειναι πατημενη (δειγμα το τι χιονι υπαρχει παρα ούξου) αλλα υπαρχει προβληματισμος γιατι λογω κακης σχεδιασης κοστιζει πολυ η συντηρηση της. ο διας ειναι οκ περιμενει χιονι δυστυχως η βλαχόλακα δεν εχει αρκετο. ηρακλης και περικλης δουλευτηκαν σημερα, περιμενουν χιονι. λογω αχιονιας μπορει να προλάβουν να ξαναστησουν το μοτερ στην 10, ειναι στο προγραμμα. δυστυχως η εξομαλυνση στην 6 δεν μπορεσε να γινει ειδικα στο κομματι της στροφης και στον δρομο μετα, μαζι με την νησιδα στο κεντρο χαμηλα θα περιμενει του χρόνου. Ψηλα το χιονι στην 6 ειναι ξυρισμενο. σεμνος ο υποσταθμος μεσης στην βλαχολακα δεν ενοχλει. Επιτελους καταφεραν οι πιστερ και βαλαν τον αναμεταδοτη στην κορφη του δια, σαφεστατα ειμαστε ολοι πιο ασφαλείς. Σε αθλια κατασταση (τουλαχιστον εξωτερικα) το σαλε της φτερο θελει επειγόντως συντηρηση. Δεν ξερω και αν εχει πια περασει και το οριο ηλικιας (ολα τα κτηρια ειδικα τα προκατ οπως το συγκεκριμενο, που αν δεν κανω λαθος αγοραστηκε μεταχειρισμενο εχουν ενα οριο), δεν ξερω και αν επρεπε να γκρεμιστει και να γινει ενα παρομοιο πάνω απο το νεο γκαραζ. Σε σημεια που τα νεα λιφτ ακουμπανε στο παλιο κτιριο και περνανε οι επισκεπτες η αντιθεση ειναι δραματικη. τα νεα λιφτ δεν ειναι ακομα ετοιμα να υποδεχθουν το κοινο, περα απο το απαραιτητο ρονταρισμα εκρεμουν και εργασιες στους χωρους υποδοχης , συνεχιζωνται με εντατικους ρυθμους (και σημερα) , βοηθα και ο καιρος. Περα απο τις ευλογες αντιρρήσεις ,σε χιονοδρομικο και οικονομικο επιπεδο το εργο εναι πραγματι εντυπωσιακο, ειδικα ο συνθετος σταθμος στην βλαχολακα δεν εχει σε τιποτα να ζηλεψει αντιστοιχα εργα στο εξωτερικο. Δυστυχως παρ ολου που υπάρχει η υποδομη δεν υπαρχουν οι κυλιομενοι διαδρομοι και το κενο καλυφθηκε με ξυλο. το μεγαλο γκαραζ εξυπηρετει ηνιοχο ΚΑΙ ερμη, τα λιφτ ειναι συνδεδεμενα στο μαζεμα. Η 7 εχει δικο της γκαραζ χαμηλα. Υπάρχουν τουλάχιστον 2 ασανσερ στο μεγαλο γκαραζ και το διασχιζεις κατα μηκος (στην μεγαλη τζαμαρια) οταν πας απο την μια καμπινα στην αλλη, ενω στην βλαχολακα αλλαζεις καμπινα με 3 βηματα, ολα αυτα χωρις να πατησεις χιονι και στεγασμενα. Βεβαια το συστημα ηρα-ηνιοχος-ερμης θελει 12 ατομα που ειναι δυσκολα να βρεθουνε ολες τις μερες, απο την αλλη δεν μπορει τετοια επενδυση να μην δουλευει ολες τις μερες. Επισης τα θεματα παγοποιησης και ανεμου θα τα διαπιστωσουμε στην πραξη, υπάρχει προβληματισμος. προσοχη εχει γινει (και συνεχιζεται) μεγαλη προσπαθεια απο τους πιστερ να μαζευτουνε σιδερα, συρματα, μπουλωνια, καλωδια κλπ. -χωρις να ειναι δικια τους δουλειά. Ομως οποιος εχει κτισει ξερει οτι να μαζευτει το 100% ειναι αδυνατο φετος ΑΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΕΚΤΟΣ στα παρακατω σημεια πυλωνες ερμη, πυλωνες 6, πυλωνες 7 και ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ. στο σαλε στα 1950 δεν υπάρχει πια εξοδος για εξω στον δευτερο οροφο περα απο τις σκαλες, πρεπει να μει μια σιδερενια σκαλα απο την παλια πλαινη πορτα στον ερμη που τωρα ειναι το...χαος. (πυρασφαλεια) οι ενοικιασεις κατεβηκαν στο ισογειο. ολα τα σαλε τα εχει παρει η εταιρεία κουαλιτυ τειστ αε με εδρα μεσογειων 2-4 που την αγνοω τελειως. Κατα την ταπεινη μου γνωμη ποιοτητα, τιμες , περιβαλλον επιπεδου παπαργυροπουλου. αυτα καλες γιορτες τετοιο σεντονι ξεχασα η 14 οκ περιμενει και αλλο χιονι φοβερα ενισχημενα τα τσιμεντενια στοιχεία στα νεα εργα, μου θυμιζουν στο παχος το οχυρο ρουπελ που ειχα επισκευτει μικρος, προφανως τα θελει ο αντισεισμικος κανονισμός. edit στο edit ο δρομος για το σαλε φτερο σε αθλια κατασταση, υπάρχει γεωλογικο προβλημα, πανω απο τον καθρεπτη εχει φυγει κοματαρα (στηθαιο, τοιχειο, καταστρωμα) θα μεινει κλειστος και μαλλον χρειαζεται γεωλογικη μελέτη το φαινομενο. φτιαχθηκανε οι υδροροες στο 1750, το αυλακι και μπηκε αντιολησθητικο δαπεδο ενα μεγαλο ευχαριστω στον Σωτηρη που σε χρονο dt <καθαρησε> για τα διαρκειας (με εκτυπωμενο το κουπονι στο ταμειο κατευθειαν) και αλλο ενα στον...ξερει ποιος για το <δωρο>. Edited December 24, 2015 by vro 16 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted December 24, 2015 Ρε συ Βασίλη τα πες όλα! να επαναλάβω κι εγω την πολύ καλή διάθεση και συμπεριφορά των πιστερ και να ευχαριστήσω τον Σωτήρη για την σωτήρια επέμβασή του στο θέμα με τις κάρτες έχει γίνει καλή δουλειά στο πάτημα των πιστών, αλλά φαγώθηκε πολύ χιόνι από τις υψηλές θερμοκρασίες προσευχόμαστε για την επόμενη κακοκαιρία 1 How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop1 2,158 Report post Posted December 25, 2015 Θέλω πάντως να επισημάνω σε αυτά που είπε ο Βασίλης για το σαλέ ότι η ποιότητα είναι πολύ καλύτερη από του Παπαργυρόπουλου!!! Σερβίρονται πολύ καλά προϊόντα (σνακς), καλός καφές καθώς επίσης και φαγητό (μαγειρευτά) και πολύ νόστιμα γλυκά! Ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Όσο για τις τιμές είναι λίγο φθηνότερος από τον Αργύρη, το νερό κοστίζει 1 ευρώ αλλά έχει το μπουκαλάκι των 750 γρ. ενώ το φαγητό πέρα από το ότι είναι νόστιμο έχει και πολύ λογικές τιμές και μεγάλες μερίδες. 10 Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted December 25, 2015 αυτα δεν φτανουν ουτε για ζητω πες τους να εχουν καμμια γκιοσα και αγριογουρουνο στιφαδο για να κανουμε χωριο 3 Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted December 25, 2015 Αυτή τη στιγμή ο Snowpar και ο Δεν Ξενερώνω σκιαρουν. Παρακαλούμε αφήστε το μήνυμα σας μετά τον χαρακτηριστικό ήχο. "κοτλεδουρες, λίγες πέτρες, φοβερή προσπάθεια του προσωπικού του ΧΚΠ, χαμόγελα, ανανεωμένο ισόγειο σαλε". 3 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted December 25, 2015 Σωτήρη απλά πηρα 1 νες (καλύτερος απο πριν) στα 1750+1 νες (ξανα καλύτερος) πανω + 1 στριφτη τυροπιτα (για τα πανηγύρια) νες 3 ευρω, στριφτη 3,5 ευρω ειδα το 750 στα 1 ευρω δεν εχει ρονταριστει ακομα το team, αλλά αυτο δεν αλλάζει το φαγητο. (ας κρατησει τουλάχιστον αυτον τον προμηθευτη στον καφε) για μενα βασικο ειναι το ζεστο σαντουιτς (κρυο φερνω απο το σπιτι) στο ισογειο δεν ειχε, στον 1 δεν ειδα. επισεις η νεα (αλλα οχι καινουργια επιπλωση) συν η διαμορφωση του χωρου ειναι μια απο τα ιδια (πιο πολλες καρεκλες τραπεζια, καθόλου σκαμνια) στις τουαλέτες εβαλε καινουργια σαπουνοχαρτια αλλα θελουν πολυ δουλεια ακομη, επισεις περισσότερος κοσμος στον παγκο αλλα πρεπει να βαλουν συστημα στην κατευθηνση της ουρας. θα δειξει, ελπιζω να μας εκπλήξει θετικά. 2 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted December 25, 2015 Βασίλη, Ευχαριστούμε για το εξαιρετικό ρεπορτάζ! Βλαχολακα είναι το τέρμα της 6 / αφετηρία του Ερμή; 2 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted December 25, 2015 (edited) ναι νομιζω ετσι λεγεται, αρνοβρυση ειναι το πανω κομματι (κορφη δια) , θατο τσεκαρω βλέπω τον χαρτη της αναβασης την εχει ανωνυμη την δολινη, παντως αρνοβρυση σιγουρα δεν ειναι, στον χαρη αρνοβρυση ειναι αναμεσα τερμα οδυσσεα και ηρακλη. υπάρχει μια ασχετη βλαχολακκα πανω απο την αραχωβα αλλα τετοιο τοπονύμιο ειναι πολυ συνηθισμενο. Παντως βλαχολακκα χρόνια το ξερω το σημείο, ας πουνε και αλλοι τα παιδιά που εχουν βαλει τον μετεορολογικο σταθμο τι ονομα του δωσαν? οκοκο συμφωνα με την εγκριση των περιβαντολογικων ο διας ενωνει την βλαχόλακα (με ενα κ) με την αρνόβρυση.... Edited December 25, 2015 by vro 1 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop1 2,158 Report post Posted December 25, 2015 Βλαχόλακα λέγεται παιδιά το μέρος! 3 Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop1 2,158 Report post Posted December 25, 2015 Αύριο θα ανοίξει η Φτερόλακα αλλά μόνο για βόλτα αφού οι συνθήκες για χιονοδρομία δεν είναι καλές. Ελάτε να γνωρίσετε τους νέους μας αναβατήρες και να κάνετε βόλτα στην Ήρα, τον Ηνίοχο και τον Ερμή. Το εισιτήριο για τη βόλτα κοστίζει 10 ευρώ. 1 Share this post Link to post Share on other sites
old skier 526 Report post Posted December 25, 2015 δεν νομίζω να έχω χάσει κάποιο επισόδιο....θα απαντήσει κανείς στην ερώτηση πόσο έχει η κάρτα? Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted December 25, 2015 Τις προηγούμενες μέρες από ότι μαθαίνω είχε €15. Σε πλήρη λειτουργία, θα έχει €30. Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,188 Report post Posted December 25, 2015 Τις προηγούμενες μέρες από ότι μαθαίνω είχε €15. Σε πλήρη λειτουργία, θα έχει €30. τζαμπα -πραμα!! 2 ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
old skier 526 Report post Posted December 25, 2015 ευχαριστώ Χρήστο . δεν ξέρω αν ξανακατέβηκες Στύγα ... στη πίστα..την ωρα που χαιρετηθήκαμε την Κυριακή. διάβασε το post στα Καλάβρυτα και πες μου αν έχω δίκιο. Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted December 25, 2015 Στο συγκεκριμένο φόρουμ λίγους θεωρώ ενδιαφέρει το πόσο έχει η κάρτα για βόλτα με τους αναβατήρες....... Αντίθετα θα περίμενα απάντηση στις επανειλημμένες ερωτήσεις χρηστών για την τιμή της κάρτας ΣΚΙ ........ 3 www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites