snowpar 613 Report post Posted July 19, 2015 Σε μία βόλτα που έκανα σήμερα πάνω, είδα και άκουσα μηχανήματα να δουλεύουν, οπότε δεν έχουν σταματήσει τελείως τα έργα. Και μία bonus από τον καλοκαιρινό Παρνασσό 28 Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted July 20, 2015 Τη δροσιά του να' χεις!!!!! carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
arisd 28 Report post Posted July 20, 2015 (edited) Καλησπέρα. Ξέρει κανείς αν είναι ανοικτός ο δρόμος που ανεβαίνει Φτερόλακα;Εννοώ τον δρομο για το σαλέ. Edited July 20, 2015 by arisd Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted July 20, 2015 Καλησπέρα. Ξέρει κανείς αν είναι ανοικτός ο δρόμος που ανεβαίνει Φτερόλακα;Εννοώ τον δρομο για το σαλέ. Δευτερα του Αγιου Πνευματος που ειχα ανεβει,ειχαν βαλει πινακιδες χαμηλα οτι ειναι εργοταξιο,απαγορευεται η εισοδος κτλ κτλ.Οποτε ανεβηκα με το τζιπ μεσα απο την 7... "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
arisd 28 Report post Posted July 20, 2015 Ευχαριστώ! Σκέφτομαι ν ανέβω Λιακουρα το Σάββατο και αναρωτιόμουν αν πάω από φτερό ή καλύτερα από κελαρια. Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted July 20, 2015 Από φωτογραφίες φίλου στ φβ, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η 7, έχει περαστεί το συρματόσχοινο και έχει κρεμαστεί η πρώτη γόνδολα , οποτε πάει για δοκιμές . Η 6 σε πολύ προχωρημένο στάδιο , η βάση σχεδόν έτοιμη και η κορυφή στα μπετά. 3 Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,398 Report post Posted July 21, 2015 Τις ίδιες φωτο χαζεύαμε. Η 6 θέλει τρελά χωματουργικά για να ξαναισιώσει. Θα τα κάνουν άραγε, ή θα γίνει όπως η Σαχάρα; Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted July 22, 2015 Α ρε Μεδεόνα ότι θα βγάλεις φωτο και με 8άρα καμπίνα ποιός να στόλεγε...... www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,398 Report post Posted July 22, 2015 Τον ξηλώσανε επιτέλους, ή θα είναι εκεί forevah? (Τα λεφτά μου στο δεύτερο) Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted July 22, 2015 Στην φώτο πιό πάνω του Γιάννη, εκεί στέκετε αγέρωχος...................... www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,431 Report post Posted July 22, 2015 Όσο υπάρχει εκεί, με την ελληνική λογική, μπορεί κάποια στιγμή να μπει ένα καινούργιο λιφτ εκεί. Και επειδή όλοι αναφέρονται στις φωτογραφίες, νομίζω ότι μια παραπομπή θα έπρεπε να υπάρχει: http://parnassos.gr/index.php/bouno/xionodromiko/item/61-slideshow-ergab 3 Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,398 Report post Posted July 22, 2015 Δεν νομίζω να μας χαλούσε να έμπαινε εκεί ο Τηλέμαχος. Αλλά πόσες φορές μπορείς να οργώσεις την ίδια μικρή πλαγιά; 1 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,248 Report post Posted July 24, 2015 (edited) αυτο που φαίνεται διπλα στην κατω 6 ειναι το γκαραζ? το γκαραζ της 7 που ειναι? το συνδετικο θα επρεπε να ειναι στο πλαι του πάνου σταθμου της 6, δεν βλεπω τιποτα εκει. Edited July 24, 2015 by vro <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,431 Report post Posted July 25, 2015 αυτο που φαίνεται διπλα στην κατω 6 ειναι το γκαραζ? το γκαραζ της 7 που ειναι? το συνδετικο θα επρεπε να ειναι στο πλαι του πάνου σταθμου της 6, δεν βλεπω τιποτα εκει. Ναι. Άγνωστο - μάλλον κάτω. Θα είναι όμως μικρό γιατί οι καμπίνες θα είναι σχετικά λίγες. Ο σχεδιασμός λέει πρώτα να τελειώσουν 100% Ήρα κι Ηνίοχος και μετά θα πιάσουν τον Ερμή. Λογικό το βλέπω - χωρίς 6 το ΧΚΠ έχει σημαντικό πρόβλημα χωρίς Ερμή μάλλον μικρό. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,398 Report post Posted July 25, 2015 Μικρό όχι. Μικρότερο πρόβλημα σε σχέση με το να λείπει η 6, ok, ίσως. Πάντως αν φέτος υπάρχει χιόνι και παρόλα αυτά δεν δουλέψουν για δεύτερη χρονιά Σαχάρα και πάνω baby, θα είναι για πολύ οι υπεύθυνοι. 1 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,398 Report post Posted July 26, 2015 Σχετικά με τα έργα εκσυγχρονισμού στη Φτερόλακα Παρνασσού, συνεχίζονται, αλλά με, σχετικά, αργούς ρυθμούς εξαιτίας της ασφυξίας του τραπεζικού συστήματος. Υπόψιν ότι τα χρήματα του έργου είναι εξασφαλισμένα και το θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό. Είναι αβέβαιο με τις παρούσες συνθήκες αν το έργο θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Οκτώβριο 2015. Σχεδόν έτοιμοι είναι οι αναβατήρες Νο 7 και Νο 6 αλλά υπολείπεται σημαντικά ο αναβατήρας "συνδετικό" (Ερμής) λόγω των συνθηκών που αναφέραμε. Να υπενθυμίσουμε, ότι η Β' φάση αναβάθμισης της Φτερόλακας, προϋπολογισμού 17,4 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), με χρόνο παράδοσης τον Οκτώβριο 2015 περιλαμβάνει: - Δύο αποσυμπλεκόμενους αναβατήρες Ερμής – Ηνίοχος συνεργαζόμενους, οι οποίοι θα αποτελούν το συνδετήριο άξονα των περιοχών Κελάρια και Φτερόλακα, μεταφορικής ικανότητος κατά την παράδοση α) Ηνίοχος 1.140 άτομα ανά ώρα με ταχύτητα 5m/sec και β) Ερμής 960 άτομα ανά ώρα με ταχύτητα 5m/sec. Οι παραπάνω αναβατήρες θα έχουν δυνατότητα επαυξήσεως μεταφορικής ικανότητος κατά τουλάχιστον 20% με προσθήκη φορείων αν η χρήση το υποδείξει. - Ένας σταθερός αναβατήρας ΗΡΑ με μεταφορική ικανότητα κατά την παράδοση 480 άτομα ανά ώρα (1 καρέκλα 4 ατόμων ανά 30 sec) ταχύτητα 3 m/sec και δυνατότητα περαιτέρω επαύξησης της μεταφορικής ικανότητος με προσθήκη γονδολών κατά 100% τουλάχιστον, αν η χρήση, λόγω αναβάθμισης της Φτερόλακας το απαιτήσει. - Τα απαιτούμενα παραρτήματα και συστήματα ασφαλείας. - Αναβάθμιση υφισταμένων ηλεκτρικών υποδομών και ενός υποσταθμού περιλαμβάνουσα και ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος. Στο εκτενές φωτογραφικό αφιέρωμα ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ανδρέου Γεώργιο για την αποστολή των φωτογραφιών του στη σελίδα Arahovameteo, προς ενημέρωσή σας. (Αρχικά βάλαμε ένα διάγραμμα, όπου με πράσινο χρώμα φαίνονται οι επικείμενες παρεμβάσεις). Πηγή: https://www.facebook.com/arahovameteo/posts/1490340964591815 9 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted July 27, 2015 (edited) Σε μια καλή χρονιά με χιόνια από νωρίς σε Οδυσσέα-Ερμή-πρόσβαση Σαχάρας η παρουσία του συνδετικού και μάλιστα του νέου (χωρίς ενδιάμεσο σταθμό) νομίζω πολύ λίγο έχει να προσφέρει στους χιονοδρόμους παρά μόνο σε όσους θέλουν απλά να δουν και την Φτερόλακα χωρίς να θέλουν (μπορούν) να κατέβουν την Σαχάρα και τους απλούς τουρίστες. Αντίθετα σε μια κακή χρονιά θα είναι το ίδιο σημαντικός για την ενιαία λειτουργία του κέντρου όσο και η 6................. Ένας σταθερός αναβατήρας ΗΡΑ με μεταφορική ικανότητα κατά την παράδοση 480 άτομα ανά ώρα (1 καρέκλα 4 ατόμων ανά 30 sec) ταχύτητα 3 m/sec και δυνατότητα περαιτέρω επαύξησης της μεταφορικής ικανότητος με προσθήκη γονδολών κατά 100% τουλάχιστον, αν η χρήση, λόγω αναβάθμισης της Φτερόλακας το απαιτήσει. Εδώ μάλλον έχει χάσει επισόδεια........... (ή εγώ????) Edited July 27, 2015 by vangelis_k www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,431 Report post Posted July 27, 2015 Ομολογώ ότι και εγώ μπερδεύτηκα με τα επεισόδια. Αρχικά η προκήρυξη έλεγε για καρέκλες. Μετά είδαμε καμπίνες και για αυτό έγινε μια μεγάλη συζήτηση εδώ. Τώρα δείτε προσεκτικά, πολύ προσεκτικά την προτελευταία φωτογραφία. Προσέξατε ότι έχει σήμα να κατεβάσετε την μπάρα άρα αναφέρεται σε καρέκλες; Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,398 Report post Posted July 27, 2015 Από ότι φαίνεται, σε πρώτη φάση η 6 θα έχει μόνο καρέκλες. Η δυνατότητα να μπουν και καμπίνες θα υπάρχει, αλλά αμφιβάλλω αν θα υπάρξουν ποτέ τα χρήματα για την αγορά τους. Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,385 Report post Posted July 27, 2015 Εμένα τα 3m/sec με σκαλώνουν λίγο. ????? 1 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
pka 1,173 Report post Posted July 28, 2015 Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως θα κατεβαίνει κανείς από την κορυφή της Ήρας στην αρχή της 6. Δεν φαίνεται καθαρά αλλά φαντάζομαι θα υπάρχει πρόβλεψη. Από τις φωτογραφίες φαίνεται να μη γίνεται από πίσω γιατί παρεμβάλεται το κτίριο της 6. Από εμπρός, στην αρχή φαίνεται να είναι κάθετο και μάλλον θα χτιστεί. Οπότε θα πρέπει να διασχίζουμε απ' έξω το σαλέ και να κατεβαίνουμε από τον παλιό δρόμο που κατεβαίνει (κατέβαινε) από το πάρκινγκ; Αν πρέπει να γίνει έτσι, θα είναι αρκετά μεγάλος γύρος. Ή από κάποια σκάλα με τα σκι στα χέρια. Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,431 Report post Posted July 28, 2015 Εμένα τα 3m/sec με σκαλώνουν λίγο. ????? Καλή ερώτηση. Αν ήταν καρέκλες, επιβιβάζεσαι με τη βοήθεια κυλιόμενου τάπητα. Τώρα έχουμε καμπίνες και μάλιστα σταθερές (όχι αποσυμπλεκόμενες). Πως θα μπαίνουμε μέσα / βγαίνουμε έξω; Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted July 28, 2015 Μην μου αγχώνεστε...... καλοκαιριάτικα όλα έχουν μελετηθεί ενδελεχώς :shock: πάρτε παράδειγμα τα Κελλάρια :evil: :evil: 2 www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,385 Report post Posted July 28, 2015 Απλά μου κάνει εντύπωση σαν χαμηλή ταχύτητα. Οι μηχανισμοί είναι διαφορετικοί με τα άλλα λιφτ ή απλά θα διαλέγουν μικρότερη ταχύτητα λόγω μειωμένων αναγκών? Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,431 Report post Posted July 28, 2015 Γενικά, θα ήταν σκόπιμο να είχαμε μια (ημι)επίσημη ενημέρωση για το τι θα παραλάβει τελικά το ΧΚΠ στη Β φάση. Πχ, στην 7 το κείμενο λέει για σταθερές καρέκλες, μας πρέκυψαν αποσυμπλεκόμενες (δείτε τη φωτογραφία) καμπίνες. Ταχύτητα, άγνωστη. Στην 6, ξέραμε καμπίνες, βλέπουμε καρέκλες (όχι ότι με χαλάει). Για τον Ερμή, έχει ο Θεός (δεν βλέπουμε τίποτα). Share this post Link to post Share on other sites