Jump to content
Captain Powder

Tecnica Mach 1 130 Lv And Mv Review

Recommended Posts

 

 

 

 

Το περασμένο ΠΣΚ ήμουν στο Μπεργκαμο για δουλειά και είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω στο κατάστημα DF sport specialists τις Mach 1 130 LV & MV , (Low Volume , Medium Volume)

Όπως έχω αναφέρει σε άλλο νήμα έχω ήδη παραγγείλει τις MV . Μιας και οταν τις παρειγγειλα δεν υπήρχαν διαθέσιμες ακόμη για δοκιμή , βάσισα την απόφαση μου σε δοκιμή της RP 9.8 2014-15 που ηταν οτι πιο κοντινό .

 

Οι RP (οι race μπότες της Tecnica ) μου φάνηκαν υπερβολικά στενές και κουραστικές για το γούστο μου, όντας καθαρόαιμες αγωνιστικές. Διαβάζοντας τις προδιαγραφές των MV , πως είναι οι ίδιες με την LV απλά λίγο φαρδύτερες (100mm έναντι 98mm πλάτος), κατέληξα πως είναι ασφαλέστερη επιλογή από τις LV που θα είχαν πολλές πιθανότητες να χρειαστούν ριζικές επεμβάσεις για να χωρέσει το μεγαλούτσικο πόδι μου.

 

Είχα όμως και τις αμφιβολίες μου . Στη πρώτη ευκαιρία λοιπόν έγινε δοκιμή και ..... Surprise !!!!!

 

Κατ αρχήν η ποιότητα είναι η γνωστή εξαιρετική της εταιρείας . Πλαστικό, φινίρισμα , κλιπς σούπερ. Κορυφαίο το power strap , που δεν είναι πια με βελκρο , αλλα με αγγραφα.

 

Εκτός από το γνωστό πορτοκαλί μαύρο χρώμα, σήμα κατατεθέν χρώματα της Tecnica υπάρχει και σε μαύρο , απομιμιση των αγωνιστικών σειρών RP για τα ποζερια (μόνο η LV).

 

Το κέλυφος έχει σε ορισμένα σημεία που είναι πιθανόν να χρειαστεί φούσκωμα η τρίψιμο τρυπούλες , όχι διαμπερεις , που διευκολύνουν τις επεμβάσεις για boot fitting. Σύμφωνα με την εταιρεία το πλαστικό που χρησιμοποιείται είναι κατάλληλο για ζέσταμα- φούσκωμα (ανοίγει εύκολα και δεν έχει τη τάση να επιστρέψει στην αρχική του φόρμα οταν κρυώσει) , αλλα και για τρίψιμο -φάγωμα από μέσα με σβουρακι για τη δημιουργία χώρου σε προβληματικά σημεία .

 

Το μποτάκι έχει κι αυτό περιοχές με τρυπούλες και υλικό στα σημεία αυτα που μπορεί να φαγωθεί με σβουρακι για να ανακουφιστούν σημεία πίεσης . Και στα δυο μοντέλα το μποτάκι μπορεί να θερμανθεί για καλύτερη εφαρμογή (heat mouldable)

 

Λοιπόν , τα δυο μοντέλα έχουν περισσότερες διάφορες παρά ομοιότητες !!!

Μπορεί να έχουν μόνο δυο χιλιοστά διαφορά στο πλάτος , θεωρητικά, αλλα στη πράξη είναι δυο διαφορετικές κατασκευές που διαχωρίζονται όχι μόνο από το καλούπι αλλα κυρίως από τη φιλοσοφία.

 

Η LV είναι στενή παντού με απρόσμενα ευρύχωρο μπροστινό μέρος (toe box) . Το μποτάκι είναι πολύ λεπτότερο και πολύ πιο σκληρό σε σχέση με την αδελφή της . Ψάχνοντας στο νετ , μετα τη δοκιμή , το επιβεβαίωσα . Αυτό που παραλείπει η εταιρεία να πει είναι πως η MV έχει liner CAS

Ultrafit Pro , που είναι ποιοτικό μεν , αλλα προσανατολισμένο στην άνεση , ενώ η LV CAS Ultrafit Race ,πολύ σκληρότερο με πολύ πιο σπορτίφ γονίδια

Στο εσωτερικό τώρα αν βγάλουμε το μποτάκι θα δούμε πως και το κάτω κέλυφος είναι διαφορετικό καλούπι , όχι απλά διαφορετικό πλάτος . Η LV είχε μέσο σόλα 3/4 του μήκους , που πάταγε σε λούκι με ανάγλυφο INFERNO (παλιότερη race σειρά της Tecnica ) , ενώ η MV βιδωτη σε όλο το μήκος.

Στο άνω μέρος η MV έχει ένθετο κομμάτι carbon πισω , ενώ η LV είναι συμπαγές PU , που στο σημείο που η άλλη έχει το carbon , είναι ... βαμμένο μαύρο . Οι δυο σειρές έχουν διαφορά όγκου 7%.

 

Και τα δυο μοντέλα έχουν δυο βίδες πισω , αντί για πριτσινια , που δένουν τη ράχη με το κάτω κέλυφος , που μπορούν να αντικατασταθούν , είτε μόνο η μια η και οι δυο ,με τάπες για μαλακώσει το φλεξ. Δε θα έβγαζα και τις δυο πάντως.

 

Η MV έχει αυτή την γνωστή και σε παλιότερες σειρές της εταιρείας άνετη , αλλα ακριβή εφαρμογή . Μια μπότα που θα τη φορέσεις απ το κουτί στο βουνό με πολύ καλή εφαρμογή σε μεγάλο ποσοστό ποδιών ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις . Το μποτάκι είναι σούπερ αναπαυτικό και ακριβές , αλλα αναπόφευκτα θα καθίσει λιγο μετα από χρήση.

 

Η αίσθηση της MV είναι πολύ παρόμοια με την Cochise 120 (100mm) που έχω τώρα , αλλα και με παλιότερες αντίστοιχες σπορ , μη αγωνιστικές σειρές της Tecnica. To flex πολύ προοδευτικό , σίγουρα παίζει ρόλο και το μαλακότερο μποτάκι . Ιδανική μπότα για ολοήμερο σκι all mountain. Powder, bumps, jumps , steeps, park, tricks etc. Επίσης για δασκάλους, πιστερ και όσους χρειάζονται μια performance μπότα που δε χρειάζεται λύσιμο κάθε λιγο .

 

Το κακό με τη περίπτωση μου είναι πως τέτοια μπότα έχω !! Τη Cochise 120. Έχει όλα τα παραπάνω και περπατάει κι ολας. Ήθελα κατι πιο άγριο , κυρίως για πίστα και ω του θαύματος η LV δεν είναι και τόσο ...LV. Στο φαρδύτερο σημείο του ποδιού καμμία πίεση !! Πιο κουραστικό το σκληρό μποτάκι και το δάγκωμα , α λα Πιτ Μπουλ στη φτέρνα . Αναγκαία κακά αν θέλει κανεις απόλυτο φιτ. Σε γενικές γραμμές πολύ άνετη για την κατηγορία . Το φλεξ ενώ δεν είναι ιδιαίτερα σκληρότερο από την MV είναι λιγότερο προοδευτικό . Το αγωνιστικό αίμα νερό δε γίνεται . Δεν θα ηταν η πρώτη μου προτίμηση για all mountain . Η LV ανήκει στη πίστα συνδυασμένη με ένα σκληρό απαιτητικό σκι και τα μυαλά στα κάγκελα .

Όποτε απόψε έγινε μετατροπή της παραγγελίας και αν προλάβουμε θα αρχίσουμε τη σεζόν με την LV.

 

Και ορισμένα ενδιαφέροντα νούμερα που ψάρεψα από το νετ . Βλέπουμε πως το πλάτος (98mm, 100, 102 κλπ) αναφέρεται σε συγκεκριμένο μέγεθος 26,5

Στο 27,5 που φοράω έρχεται σε 100mm !!

 

LV Boot Last: LV 98 mm @ 26.5, 100mm @ 27.5, 102mm @ 28.5

 

• MV Boot Last: MV 100mm @ 26.5, 102mm @ 27.5, 104mm @ 28.5

post-1999-0-89691000-1445297315_thumb.jpg

 • Like 13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τρομερή ανάλυση. Thx

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 • Like 1

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όποτε απόψε έγινε μετατροπή της παραγγελίας και αν προλάβουμε θα αρχίσουμε τη σεζόν με την LV.

 

 

To έφερε το μωρό ο πελαργός? Μην ξεχάσεις να μας πεις εντυπώσεις!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απόψε περιμένουμε τα γεννητούρια !!!!

Κατι ξέρεις εσυ , δε μπορεί να έκανες τυχαία την ερώτηση σημερα !!!!

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απόψε περιμένουμε τα γεννητούρια !!!!

Κατι ξέρεις εσυ , δε μπορεί να έκανες τυχαία την ερώτηση σημερα !!!!

Ειλικρινά όχι. Αλλά ξαναείδα το θέμα στο slider της αρχικής και μιας και με έχει απασχολήσει αρκετά το θέμα μποτας, περιμένω το feedback. Έτσι όπως έχει παει η χρόνια, τόσο από χιόνι όσο και από διάφορες υποχρεώσεις, προσωπικά το έχω αναβάλει για τον επόμενο χρόνο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απόψε περιμένουμε τα γεννητούρια !!!!

Κατι ξέρεις εσυ , δε μπορεί να έκανες τυχαία την ερώτηση σημερα !!!!

Με το καλό ρε φίλε!!!


οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλοφόρετες. Ελπίζουμε ο..πελαργός να γέρει και κάνα χιόνι της προκοπής για να έχεις εμπεριστατωμένες "βουνίσιες" εντυπώσεις


Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλώς την

 

post-1999-0-77299000-1455018742_thumb.jpg

 

Μετα από δυο μέρες σκι εντυπώσεις . Μετα το χαλαρό (σχετικά ) fit της Cochise , η ασφυκτική αίσθηση της Mach LV ηταν κάπως αγχωτική . Είχα και το δεξί κουντεπιέ πρησμένο πονεμένο από πρόσφατο διάστρεμμα ....ηταν και νούμερο 27.0 αντί 27.5 που φορώ κανονικά ....

Τεσπά με τη δεύτερη προσπάθεια και δυο βουβά δάκρυα η δεξιά μπότα μπήκε .

Πρώτη κατάβαση σε διαστημικά στρωμένο hyper grippy Βακχο στις 08:45 το Σάββατο .

Ψαρωσα στις πρώτες στροφές από την απόλυτη αίσθηση . Η απόλυτη έλλειψη κίνησης προς τα πισω , σε σχέση με την Cochise , που λόγω μηχανισμού ski-walk , ενδίδει , έστω ελάχιστα στην πίεση προς τα πισω , με αποδιοργάνωσε αρχικά , με αποτέλεσμα οι ουρές των σκι να πιέζονται περισσότερο απ οτι ήθελα στην έξοδο της στροφής και να μετακινούμαι προς τα πισω .

Μετα από δυο τρεις στροφές έγινε επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου και όλα οκ .

Εντάξει οι άνθρωποι ξέρουν να φτιάχνουν μπότες . Τρομερά στενή αίσθηση παντού , χωρίς να βγαίνουν σημεία πίεσης !!! Πωτς γκενέν αμπτό ;;;!!!!

Δαγκωνει τη φτέρνα με τη λύσσα και την επιμονή Πιτ Μπουλ χωρίς να βγάζει πόνο . Νιώθεις το πλαστικό δίπλα στο πόδι χωρίς τα δυσάρεστα τσιμπήματα. Άψογο το φλεξ με γραμμικότητα σε όλη τη κίνηση .

Όλη αυτή η ακρίβεια βέβαια απαιτεί και εγρήγορση από το χειριστή . Η παραμικρή κίνηση μεταφέρεται στα σκι , όποτε το χάζεμα δεν επιτρέπεται . Ίσως κάποιους τους κουράσει αυτή η αμεσότητα , αν και μετα από λίγες βόλτες τη συνήθισα και δε με προβλημάτισε .

Λύσιμο όλων των κλιπ στις πρώτες βόλτες απαραίτητο στη διάρκεια ανόδου . Το "Ροντάρισμά" σε υψηλής αποδοςης Εξοπλισμό είναι απαραίτητο . Τρεις βόλτες και διάλειμμα για να ηρεμήσουν λιγο τα πόδια και καφέ. Στη συνέχεια λούκι Ηρακλή με Porfirio και άλλους σεσημασμένους . Με σλάλομ αρχαιο σκι στην υπέροχη (πραγματική ) πούδρα ηταν ένα καλό τεστ για την συμπεριφορά εκτός πίστας . Νο προμπλεμ !!!

Απλά στο τέλος φτάνοντας στη Φτερολακα , λόγω αναμονής στη πλαγιά μέχρι να κατέβουν όλοι , το λύσιμο των κλιπς ηταν απαραίτητο .

Κάπως έτσι πήγε η μέρα και τελικά η αίσθηση όλο και βελτιώνονταν .

Με λίγα λόγια , οτι κοντινότερο σε αίσθηση αγωνιστικής μπότας χωρίς τα αντίστοιχα προβλήματα .

Για κάπως πιο άνετη εμπειρία υπάρχει και η MV (medium volume) . Αν δε κάνω λάθος ο Μπουμπας στην Αραχωβα πρέπει να εχει και ένα ζευγάρι 27.0 MV , οποίος ενδιαφέρεται ας σπεύσει .

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιατί 27 και όχι 27,5? Να υποθέσω οτι δεν βρήκες 27,5 οπότε έκανες την παραχώρηση ή για απόλυτο φιτ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν υπήρχε 27.5 . Επειδή έγινε παραγγελία για την LV μέσα στη σαιζόν , η εταιρεία είχε ξεπουλήσει . Γι αυτό πήρα την R που είναι ρέπλικα της αγωνιστικής και μάλλον δεν είχε τόση ζήτηση . Από την άλλη μεριά το αριστερό μου πόδι είναι 27.0 όποτε για το φιτ είναι καλύτερα ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπέρα !!!

Μια συμβουλή που μου εδωσε φιλος ,ποοολυ μεγαλος γνοστης (λογο δουλειάς στο Καναδά) για της μποτες,τα νουμερα,τα φιτ,και το τροπο πως να τα φοράμε

Αν το ποδι μας ειναι 28 καλα θα ηθαν να μπενουμε σε μπότα 27,5 (καλητερη εστιση και κοντρόλ )

Το φιτ να ξεκιναμε παντα με αλλαγή της σόλες (custom sidas) τα εχει ο escape

Τα φοράμε : βγάζουμε την καλτσα (liner) τη φοράμε ,την δένουμε καλα αν εχει κορδόνια ,με τα δυο μας χερια ανοίγουμε καλα το κέλυφος και βάζουμε το ποδυ μας μεσα ,χτιπαμε την φτέρνα και κουμπώνουμε το τρίτο buckles (σφιχτηρας) απο πανο προς τα κατο ,κανούμαι δυο Τρις πιεςης ,μετα κλινουμαι τα αλλα ,παντα στο προτο δόντι ,αν χρειαστεί να κλισουμε πιο πολυ απο δευτερο δόντι ,η μπότα μας ειναι μεγαλη

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιατί 27 και όχι 27,5? Να υποθέσω οτι δεν βρήκες 27,5 οπότε έκανες την παραχώρηση ή για απόλυτο φιτ?

27 και 27,5 ειναι συνηθως ακριβως το ιδιο. Το κελυφος ιδιο, το μηκος απο το μποτακι ιδιο ακομα και ο πάτος ειναι ολοιδιος. Κραταω μια επιφυλαξη μηπως το μποτακι ειναι ελαφρως πιο ενισχυμενο για να μειωνει τον ογκο εσωτερικα (αλλα σιγουρα δν ειναι μικροτερο σε μηκος μιας και φερουν το ιδιο ακριβως footbed). Τουλαχιστον τα ανω ισχυουν για τη Mach1 ΜV και την ten 2.

Επισης τα νουμερα της Ten 2 με τα αντιστοιχα της Mach 1 διαφερουν στο μηκος

Edited by stavros151515
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το μισο νουμερο κερδιζεται μολις βγει ενας λεπτος πλαστικος πατος που υπαρχει κατω απο το μποτακι και που εχουν οι περισσοτερες μποτες για να καλυψουν το μισο νουμερο. .Εγω εβαλα ακομα εναν τετοιο και ηρθε η μποτα μου εκει που ηθελα!


Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η δηαφορα ειναι στο μποτακι,το κελιφος ειναι ακριβός το ιδιο !!

315mm-317mm ειναι το μικος της μπότας σε αυτα τα νουμερα!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το μισο νουμερο κερδιζεται μολις βγει ενας λεπτος πλαστικος πατος που υπαρχει κατω απο το μποτακι και που εχουν οι περισσοτερες μποτες για να καλυψουν το μισο νουμερο. .Εγω εβαλα ακομα εναν τετοιο και ηρθε η μποτα μου εκει που ηθελα!

Που τον βρηκες αυτον τον πατο?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λεωνιδα ,να βαλεις ειναι οκ,αλλα ποτε μην βγάζεις τους πατους της μπότας !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν εννοω τους ανατομικους πατους απο το μποτακι .Μεταξυ κελυφους και απο το μποτακι εχει ενα κομματι πλααστικο στο σχημα της πατουσας .Αυτο πρεπει να ειναι pvc ή κατι τετοιο.Θυμιζει το πλαστικο απο ημιδιαφανες ντοσιε γραφειου. Αυτο το πλαστικο ειναι το μισο νουμερο της μποτας ,οποτε αναλογα το κρατας ή το βγαζεις.Γι αυτο το πλαστικο μιλαω που το ειπα πατο της μποτας. Εγω εφτιαξα ακομα εναν τετοιο πατο απο πλαστικο ντοσιε και ηρθε η μποτα μου ακριβως στο νουμερο μου.Η μποτα μου ειναι 28.5 ,με το πλαστικο πατο κατω απο το μποτακι θεωρειται 28 ,(χωρις το πλαστικο 28.5) με ενα ακομα ιδιο πατο πηγα λιγο κατω απο το 28 ας πουμε.

 • Like 2

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Share this post


Link to post
Share on other sites

zeppa is the name, και δεν "νομίζω" ότι είναι για να βγαίνει...


15471092846_60d380fc17_o.jpgvoe-1516-racetiger-speedwall-gs-uvo-rgb_w990.jpg

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

 

Austrian Level 2 Ski Instructor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Που τον βρηκες αυτον τον πατο?

φιλη μιας ξάδερφης μου!

 

 

 

 

 

 

 

 

Θα μπορούσε άνετα να ειναι στιχομυθια...

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

 • Posts

  • Γιώργο, υπάρχουν πολλά άλλα που με κάνουν να νοιώθω οργή (όχι ντροπή) και συμβαίνουν στη χώρα μας. Απέναντι όμως, υπάρχει ένας ψυχοπαθής που του κάνουν όλοι αέρα και τον χαϊδεύουν. Αυτόν για να τον αντιμετωπίσεις θα πρέπει να αρχίσεις να παραλογίζεσαι κι εσύ (εμείς δηλαδή), επειδή παίζει για εσωτερική κατανάλωση. Είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε αντιπαράθεση; Μπορούμε; Θέλουμε; Μή μας διαφεύγει ότι η διπλωματία των απέναντι είναι από τις καλύτερες, σε αντίθεση με τη δική μας που ακόμη παίζει πασιέντζα σε windows xp... Ψυχραιμία λοιπόν.
  • Νομίζω οτι ο παππούς το πήρε για τις καθημερινές μετακινήσεις του εγγονού του...
  • Συγνώμη Γιώργο αλλά δεν καταλαβαινω την ουσία ?!?  Εννοεις την άλωση της Κωνσταντινούπολης ? 
  • εχει προταθεί να μην γίνει εκδρομή από το σύλλογο για λόγους ευθύνης του συλλόγου ,θα συμφωνήσω και εγώ όχι για την ευθύνη  του συλλόγου (Για ποια ευθύνη μιλάμε ) αλλά γιατί συγκεντρώνουν πράγματι αρκετές ( δυσάρεστες ) πιθανότητες να μη γίνουν ,αιτία της εξάπλωσης του Κορονοϊού    Και αυτό είναι ενδιαφέρον άρθρο  https://www.inthesnow.com/coronavirus-affect-ski-holiday/  
  • Πιστεύω ότι μπορούσαμε να πιέσουμε πιο πολύ Χρήστο. Πες το πίεση πολιτική, πίεση με άλλα "μέσα",  πες το πειθώ με πολιτικά μέσα, με αναφορές σε διεθνή δίκαια..... Έπρεπε να το είχανε προβλέψει πιο νωρίς ότι κάτι ψήνονταν. Νομίζω φάγαμε μεγάλη ήττα.  Το μέλλον θα δείξει.    
 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Today's Birthdays

  1. gianniskrf
   gianniskrf
   (46 years old)
  2. kozanas1
   kozanas1
   (58 years old)
  3. poke
   poke
   (40 years old)
  4. Thorpie
   Thorpie
   (44 years old)
  5. zouzou
   zouzou
   (48 years old)
 • Who is online

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   16,623
  • Total Posts
   448,134
 • Member Statistics

  • Total Members
   7,020
  • Most Online
   208

  Newest Member
  mariaxzn
  Joined
×
×
 • Create New...