vro 10,259 Report post Posted January 30, 2017 Καλα φαντασματα; Μα φαντασματα; Παρε μετοχες μιχαλη. Τζαμπα ειναι. Τετοιο τεφαρικι. Δημοσια εγγραφή τωρα. Να γελασει και το παρδαλο κατσικι χελμου. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 30, 2017 Ρε mods πλιζ σβήστε τα Βασίλη μου γλυκέ καλέ όμορφε δεν καταλαβαίνεις ότι γράφουμε 80 post που χωρίς στοιχεία δεν λένε τίποτα? Δεν καταλαβαίνεις ότι άλλα πράγματα λένε πολλά αυτό όπως το συζητάμε χωρίς στοιχεία δεν λέει κάτι σε κανέναν και απλά κουράζει? 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,433 Report post Posted January 30, 2017 MIK, Οι οικονομικές καταστάσεις του ΧΚΚ ήταν δημοσιευμένες στο site του και μετά τα σχόλια που κάναμε εδώ εγώ κι ο Vro διαγράφηκαν. Εσύ πως το ερμηνεύεις; 1 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 30, 2017 MIK, Οι οικονομικές καταστάσεις του ΧΚΚ ήταν δημοσιευμένες στο site του και μετά τα σχόλια που κάναμε εδώ εγώ κι ο Vro διαγράφηκαν. Εσύ πως το ερμηνεύεις; ότι είτε θα πρέπει να ανοίξουμε νεο thread να ψάχνουμε φαντάσματα εκεί ή αν συνεχίσουμε με τον Bruce Willis εδώ θα βαρεθεί ο κόσμος και θα σταματήσει να μπαίνει στο snowclub Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted January 31, 2017 ΜΙΚ δυστυχως η κακοδιαχειριση περιλαμβανει και το οικονομικο μερος και οσο να κανει επιρεαζει την ομαλη λειτουργια του(ασφαλεια και λοιπα) Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted January 31, 2017 Στάλθηκε από το LG-E430 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 31, 2017 (edited) Nαι βρε Κώστα συμφωνώ απλά δεν έχουμε στοιχεία για την κακοδιαχείριση και ψάχνουμε φαντάσματα και γράφουμε χιλιάδες post που δεν λένε κάτι. Αν θέλετε κακοδιαχείριση δείτε στο thread του Παρνασσού και στις ευθύνες snowreport έχω γράψει πολλά. Στοιχεία έχω εκτός από το ότι σε άλλα χιονοδρομικά κάνουν τα ίδια με τα μισά έξοδα? Όχι. Άρα μένει εκεί, εκτός αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το πάρουν στα χέρια τους. Το οικονομικά είναι σοβαρότατο θέμα και προφανώς με ελάχιστη βελτίωση (και πάντα χωρίς να έχουμε την απαίτηση να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος την κακοδιαχείριση) σε όλους τους τομείς διαφήμιση, καθημερινή λειτουργία, ασφάλεια, νέα Στύγα, λιφτ παντώς καιρού οι ίδιοι οι κάτοικοι και οι επωφελούμενοι των Καλαβρύτων πρέπει να επενδύσουν σε αυτό το στολίδι πάνω από τα κεφάλια τους το οποίο μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό, υγιές και βιώσιμο χιονοδρομικό με 1000 καθημερινές και 3000 Σαββατοκύριακα. Χτες είχε πολύ κόσμο λόγω Τριων Ιεραρχών και αυτό δείχνει την σημασία για ορθή χιονοδρομία της δυνατότητας λευκών εβδομάδων ή να μπορούν τα παιδιά να λείψουν κάποιες μέρες. Κάποιοι γονείς θα την βρουν την άκρη να πάρουν άδεια και οι δάσκαλοι εκπαιδευτικοί κλπ μπορούν να πάνε για σκι μια καθημρινή. Επίσης έτσι κερδίζεις χιονοδρόμους για μια ζωή. Όλα χρειάζονται από την ορθή διαχείρηση μέχρι την αξιοπιστία και το να αρχίσει επιτέλους ο Έλληνας να πάει κάποιες καθημερινές για σκι. Εμείς τα κάνουμε όλα λάθος. MIK, Οι οικονομικές καταστάσεις του ΧΚΚ ήταν δημοσιευμένες στο site του και μετά τα σχόλια που κάναμε εδώ εγώ κι ο Vro διαγράφηκαν. Εσύ πως το ερμηνεύεις; ότι στην Ελλάδα συνεχίζουμε να κάνουμε το λάθος αντί να κάνουμε το σωστό. Καλά κάνατε και ρωτάτε και κακώς διαγράφηκαν απλά νομίζω ότι θέλει νέο thread "φαντάσματα σπατάλης χρημάτων σε Ελληνικά Χιονοδρομικά" και μια ορθή επιστολή του Συλλόγου. Φαντάζομαι συμφωνείς μαζί μου ότι στον Παρνασσό υπάρχει τουλάχιστον ίδια ή και πολύ περισσότερη κακοδιαχείριση". Αν δεν κάνω λάθος ο Σύλλογος είχε ζητήσει τότε πληροφορίες πάντως και να επαναδημοσιευτούν. Νομίζω αυτό το thread καλό είναι να μείνει για σκι και όσα σχετίζονται με το ΧΚΚ χωρίς φαντάσματα. Σε νέο thread το συζητάμε όσο θες. Άντε καλό σκι Βασίλη ρίξε και μια στροφή για μας. Edited January 31, 2017 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted January 31, 2017 Αριστη πιστα. Εκτος παει παντου αλλα με καλα μαχαιρια. Ζεστη. Θυμιζει ανοιξη. Στάλθηκε από το LG-E430 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted January 31, 2017 (edited) Μια παρένθεση με μερικές φωτογραφίες από την πρόσφατη επίσκεψη μου από το ΧΚ Καλαβρύτων στον όμορφο Χελμό. Κάθε φορά που επισκέπτομαι το χιονοδρομικό διαπιστώνω όλο και περισσότερο ότι ο Χελμός είναι ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας και ότι το χιονοδρομικό κέντρο σε τούτο το βουνό βρίσκεται σε μια πραγματικά πολύ προνομιούχα θέση. Ο επισκέπτης χιονοδρόμος έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τον φυσικό πλούτο αυτού του βουνού και το πλούσιο του ανάγλυφο αρκεί μόνο να κοιτάξει λίγο πιο πέρα από τη μύτη του και από τα σκί του. Η υπέροχη θέα προς κάθε σημείο του ορίζοντα είναι καθηλωτική και σε συνδυασμό με το ανάπτυγμα και την ποιότητα στις πίστες (κάτι που δεν ισχύει δυστυχώς για τους αναβατήρες) η χιονοδρομία στο ΧΚ Καλαβρύτων είναι μια πραγματική απόλαυση. Edited January 31, 2017 by Wipika 25 www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 31, 2017 Πολύ ωραίες φωτό, αλλά για να τρολάρω λίγο, .... σε συνδυασμό με την ποιότητα των πιστών Εννοείς τις πίστες κι όχι τους πιστούς του αθλήματος φαντάζομαι... 4 "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted January 31, 2017 Τρύφωνα, απλά εκπληκτικά πλάνα! 1 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted January 31, 2017 Μερσυ για τα απεραστα στην χιονοστοιβαδα. Μετα τις εντεκα βγηκε τρελο εκτος...δεν ξανακανα πιστα. Στάλθηκε από το LG-E430 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted January 31, 2017 Πιτ στοπ το γρουνμομπιλ... Στάλθηκε από το LG-E430 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted January 31, 2017 Στάλθηκε από το LG-E430 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted January 31, 2017 Για τις κατεβασμένες οικονομικές καταστάσεις, ευτυχώς, υπάρχουν τα web cache, που βρίσκεις ότι έχει σβηστεί... Αν είχα χρόνο θα τις έψαχνα, αλλά δεν... Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted January 31, 2017 Μια παρένθεση με μερικές φωτογραφίες από την πρόσφατη επίσκεψη μου από το ΧΚ Καλαβρύτων στον όμορφο Χελμό. Κάθε φορά που επισκέπτομαι το χιονοδρομικό διαπιστώνω όλο και περισσότερο ότι ο Χελμός είναι ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας και ότι το χιονοδρομικό κέντρο σε τούτο το βουνό βρίσκεται σε μια πραγματικά πολύ προνομιούχα θέση. Ο επισκέπτης χιονοδρόμος έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τον φυσικό πλούτο αυτού του βουνού και το πλούσιο του ανάγλυφο αρκεί μόνο να κοιτάξει λίγο πιο πέρα από τη μύτη του και από τα σκί του. Η υπέροχη θέα προς κάθε σημείο του ορίζοντα είναι καθηλωτική και σε συνδυασμό με το ανάπτυγμα και την ποιότητα στις πίστες (κάτι που δεν ισχύει δυστυχώς για τους αναβατήρες) η χιονοδρομία στο ΧΚ Καλαβρύτων είναι μια πραγματική απόλαυση.Απίστευτες φωτό! Τι κάμερα έχεις; 1 Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,433 Report post Posted January 31, 2017 Αγαπητέ ΜΙΚ, Καταρχήν ότι έχουμε συζητήσει ξεφεύγει από τη θεματική του νήματος του ΧΚ Καλαβρύτων. Υπάρχουν στα ΧΚ δύο είδη προβλημάτων από οικονομικής σκοπιάς: ΧΚ που είναι ζόμπι (δηλαδή δεν έχουν καμία οικονομική λογική κι ελπίδα επιβίωσης αν τα βγάλεις από την εντατική) και τρώνε από τις σάρκες της ελληνικής οικονομίας και ΧΚ που είναι τρωκτικοτροφεία. Και τα δύο κάνουν ζημία ενώ υπάρχουν και κάποια που υποφέρουν και από τις δύο ασθένειες. Το πως ταξινομείται το κάθε ΧΚ είναι εύκολο να το βρεις αν πάψεις να σκέφτεσαι με παρεϊστικους όρους. Έτσι δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι στο έργο του εκυσγχρονισμού του ΧΚΠ φαγώθηκαν χρήματα. Αποδείξεις; Καμία. Ενδείξεις; Πολλές. Μια από αυτές είναι ο Ερμής στη Βλαχόλακα. Τέλος, γράφεις, κατ' επανάληψη, ότι ΧΚΚ και ΧΚΠ έχουν παρόμοιο μέγεθος. Σοβαρά; Το ΧΚΚ έχει 2 σταθερούς αναβατήρες, 3 συρόμενα και 2 baby. Περίπου ότι κι η Φτερόλακα (Ήρα, Ηνίοχος, 10,14, Δίας, Σαχάρα). Ίδια στοιχεία κόστους; Με μισθούς στο ΧΚΚ που κάνουν αυτούς στον Παρνασσό (που είναι όντως χαμηλοί) να φαίνονται διευθυντικοί; Σε οποιαδήποτε περίπτωση, για κανένα μα ΚΑΝΕΝΑ ΧΚ της χώρας δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για την οικονομικότητα της λειτουργίας τους άρα οποιοδήποτε σχόλιο είναι παρακινδυνευμένο. Το μόνο που φαίνεται είναι το τι φθάνει στο ΓΛΚ αλλά και εκεί ...... 1 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 31, 2017 (edited) Καλά τα λες γενικά Τέλος, γράφεις, κατ' επανάληψη, ότι ΧΚΚ και ΧΚΠ έχουν παρόμοιο μέγεθος.... ......για κανένα μα ΚΑΝΕΝΑ ΧΚ της χώρας δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για την οικονομικότητα της λειτουργίας Που καλέ? Λέω ότι και τα Καλάβρυτα και ο Παρνασσός έχουν τις προοπτικές (ο Παρνασσός μάλιστα απλά να είναι ανοιχτός ως έχει) να προσελκύουν κόσμο (700-1000 καθημερινά-διαμονή) ώστε να είναι βιώσιμα και να είναι σωστά χιονοδρομικά με βιώσιμη ανάπτυξη για αυτά και για την γύρω περιοχή ώστε και να τα πληρώσει λίγο ο Έλληνας φορολογούμενος να γυρίσουν δεκαπλάσια πίσω. Μπορεί να μην υπάρχουν δημοσιευμένα αλλά μετά από ατελείωτες συζητήσεις με τις διοικήσεις και τις διευθύνσεις τους, σύμφωνα με αυτές ΕΑΝ υπάρχει ορθή διαχείριση, έχω και έχουμε (μπορεί(με) και κάνω(ουμε) λάθος +-20%) καταλήξει οτι με 700+ καθημερινές τα Καλάβρυτα και με 1000 ο Παρνασσός έχουμε βιώσιμα χιονοδρομικά και όοοοοολααααααα όσα συζητάμε λύνονται ως δια μαγείας. Τρανό παράδειγμα χτες μόνο οι μαθητές είχαν αργία γέμισαν τα χιονοδρομικά. Μαζί με ξένους μαζί με λιφτ παντώς καιρού, μαζί με διαφήμιση, μαζί με νέα Στύγα κλπκλπ είναι ένα από τα 100 απλά που πρέπει να γίνουν ώστε να λυθούν σχεδόν όλα τα προβλήματα των χιονοδρομικών μας (φυσικά χιονιού επιτρέπωντος) Τρύφωνα μαμάς και δέρνεις. Πλάκα πλάκα από τους δύο τελευταίους χειμώνες αυτό που νομίζω έλλειψε είναι η ομορφιά των βουνών μας φουλ στο χιόνι Edited January 31, 2017 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 31, 2017 Μην ριχνετε όλα τα χκ στον ίδιο κουβά. Υπάρχουν κάποια που τα λειτουργούν και επενδύουν ιδιώτες και πιστέψτε με η τσέπη πονάει πολύ και ειδικά με χρονιές σαν πέρσυ. Είναι πολύ ωραία όταν τα λεφτά έρχονται εξ ουρανού... 2 Share this post Link to post Share on other sites
nikos1890 141 Report post Posted January 31, 2017 Tρυφωνα πολυ καλες φωτο...εχεις προφανως...ματι ! Share this post Link to post Share on other sites
nikos1890 141 Report post Posted January 31, 2017 (edited) ..και λιγες δικες μου απο κινητο σημερα.....πρωτη φορα φετος που πετυχαινω το Χ.Κ σε σχεδον πληρη λειτουργια...λιακαδα μεχρι τις 12 και μετα , αραιη συννεφια. Λιγος κοσμος... Επισης να δωσω τα συγχαρητηρια μου στον Δημητρη,τον οδηγο του Κλαουδατου οπου προσπαθει παντα σε ανεβασει γρηγορα στο βουνο αλλα και να σε γυρισει σπιτι σου χωρις καθυστερησεις.... Edited January 31, 2017 by nikos1890 11 Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted February 1, 2017 Αυριο Πεμπτη, οποιος ενδιαφερεται για Καλαβρυτα να στειλει πμ. Ειμαι πρωινος τυπος, απο Ισθμο . 2 "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
Danis Iordanidis 123 Report post Posted February 1, 2017 Αυριο Πεμπτη, οποιος ενδιαφερεται για Καλαβρυτα να στειλει πμ. Ειμαι πρωινος τυπος, απο Ισθμο . Παιδιά μπας και φτιάχναμε καμια λίστα για car pooling για Παρνασσό και για Καλάβρυτα? Υπάρχει πολυς κόσμος που ενδιαφέρετε και δεν θέλει ski bus γιατί καθυστερούν πολύ να ανέβουν... ΠΧ το Σάββατο ένα ski bus έφτασε 1030 στα Καλάβρυτα... 1 Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted February 1, 2017 Υπάρχει thread! : http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=18229 Αλλά και εδώ να το γράψεις, λογικά αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι θα ανταποκριθούν. 1 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted February 1, 2017 Πολυ καλα και σημερα. Ενα τικ πιο χειμωνας. Πιστες αεροδρομια, εκτος αντεχει. Δυστυχως δεν επεσε ουτε νιφαδα. Λεω να το κανω τριημερο στις καταπταβλακιωτικες αλπεις... Στάλθηκε από το LG-E430 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites