Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted September 22, 2016 Μετά από πολύ ψαξιμο (ε καλά, δεν υπάρχουν και οι τρελές επιλογές) έχω καταληξει στα Nokian WR D3 R/F σε διάσταση 195/55/16. Η τοποθέτησή τους θα γίνει στις πρώτες καλές βροχούλες όπου θα πω και τις πρώτες εντυπώσεις. Καλού κακού θα πάρω και μερικές χιονοκουβέρτες 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted November 30, 2016 Τελικά παρήγγειλα τα Bridgestone LM001 σε διάσταση 205/55/16, βάση οδηγιών του κατασκευαστή και με κόστος 380€ (οκ τσουζει). Περιμένετε, όπως και εγώ, εντυπώσεις. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted January 8, 2017 Οι εντυπωσεις μου απο τα λαστιχα αποτυπωνονται στην παρακατω εικονα 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted January 8, 2017 Οι εντυπωσεις μου απο τα λαστιχα αποτυπωνονται στην παρακατω εικονα βεντουζα-αποφραξησ-διαμετρου-1υ-εκατοστων.jpg Θα σταματησεις το σκι και θα ασχοληθεις με τις αποφραξεις? 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted January 9, 2017 Με τίποτα (αν και έχω προτάσεις από νοικοκυρές σε απόγνωση...) 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 18, 2017 Μπας έχει φορέσει κανένας αυτά? CONTINENTAL CONTI WINTERCONTACT TS850 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted October 18, 2017 Μπας έχει φορέσει κανένας αυτά? CONTINENTAL CONTI WINTERCONTACT TS850 180 Ευρώπουλα στην καλύτερη Μιχάλη...... Quote www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
ChristosFRC4 59 Report post Posted October 22, 2017 Εγω φοραω τα michelin alpin σε ποσωκινητο BMW. Περυσι δεν χρειαστηκα ουτε μια φορα αλυσιδες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted October 22, 2017 Πονεμενη ιστορια χιονολαστιχου run flat σε BMW με 2 σετ ζαντων Quote Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted October 23, 2017 (edited) Πονεμενη ιστορια χιονολαστιχου run flat σε BMW με 2 σετ ζαντων Προσωπικά έχω 2 σετ ζαντων και στα δύο αυτοκίνητα.... Σιγά μην κάθομαι να ζαντάρω-ξεζαντάρω 2 φορές το χρόνο....Για την ιστορία ,στο μεγάλο έκανα απόσβεση των ζαντων από την π΄ρωτη σαιζόν, λόγω τεράστιας διαφοράς κόστους μεταξύ των διαστάσεων. ¨Αλλο κόστος η τετράδα για 225/45/17 και άλλο κόστος για 195/65/15 )))), και φυσικά πολύ καλύτερη συμπεριφορά στις χειμερινές συνθήκες η πιο λεπτή διάσταση. Στο δεύτερο, το μικρό, ενω φοράει ίδια διάσταση καλοκαιρινού - χειμερινού, η απόσβεση έγινε μόνο και μόνο, από την διαφορά κόστους στο βουλκανιζατερ. Αλλο κόστος 2 φορές το χρόνο να ζαντάρεις και να ξεζαντάρεις, και άλλο κόστος με το αερόκλειδο να σου περάσει σε 2 λέπτα 4 ζαντωμένα ελαστικά))). Τα run flat είναι όντως θέμα. Δεν βγάζουν όλες οι εταιρείες, και είναι και ακριβούτσικα((. Φιλικά Σπύρος Edited October 23, 2017 by porfirio 1 Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted October 23, 2017 Μπας έχει φορέσει κανένας αυτά? CONTINENTAL CONTI WINTERCONTACT TS850 Όχι...ήθελα να τα πάρω για το μεγάλο αλλά πήρα Nokian τελικά, αλλά η ADAC τα είχε μες τα πρώτα. Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted October 23, 2017 (edited) Μπας έχει φορέσει κανένας αυτά? CONTINENTAL CONTI WINTERCONTACT TS850 Πολύ καλές κριτικές γενικά....αλλά από τιμή άντε γεια....πανακριβα....για τόσο μικρό χειμώνα που έχουμε δεν ξέρω εάν αξίζει να δαπανήσεις τόσο μεγάλο ποσό, εκτός και εάν έχεις βρεί κάποια ευκαιρία στην διάστασή σου)) Edited October 23, 2017 by porfirio Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted October 23, 2017 Τα run flat είναι όντως θέμα. Δεν βγάζουν όλες οι εταιρείες, και είναι και ακριβούτσικα((. Φιλικά Σπύρος Το πρόβλημά μου δεν ήταν οι περιορισμένες επιλογές σε ελαστικά ή τα + 100€. Ήταν η ζάντα η οποία δε χωρούσε τον σένσορα πίεσης ελαστικών οπότε πηγαίνω με αναμμένο το λαμπάκι. Γενικά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο θες... : 500€ τα λάστιχα run flat 150€ για συγκεκριμένες (μεταχειρισμένες) ζάντες 300€ οι 4 σένσορες Πάντα για BMW Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChristosFRC4 59 Report post Posted October 23, 2017 Εγω παντως τα run flat τα εχω πεταξει χρονια....εχω κομπρεσερ michelin και εαν μπει κανενα καρφι απλα το φουσκωνω.εαν διαλυθει ατυχησα 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 23, 2017 (edited) Πολύ καλές κριτικές γενικά....αλλά από τιμή άντε γεια....πανακριβα....για τόσο μικρό χειμώνα που έχουμε δεν ξέρω εάν αξίζει να δαπανήσεις τόσο μεγάλο ποσό, εκτός και εάν έχεις βρεί κάποια ευκαιρία στην διάστασή σου)) Αφου με ξέρεις θα ανεβω ολες τις πουδρομερες και για την ασφάλεια δε με πειράζει να πληρώσω 200 300 ευρω παραπανω. Αν ειναι και η διαφορα να κολλήσω η να πρέπει να βαλω αλυσίδα και να μου φαει ο Hellbent τη πουδρα πλερωνω οσο οσο Το πρόβλημά μου δεν ήταν οι περιορισμένες επιλογές σε ελαστικά ή τα + 100€. Ήταν η ζάντα η οποία δε χωρούσε τον σένσορα πίεσης ελαστικών οπότε πηγαίνω με αναμμένο το λαμπάκι. Γενικά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο θες... : 500€ τα λάστιχα run flat 150€ για συγκεκριμένες (μεταχειρισμένες) ζάντες 300€ οι 4 σένσορες Πάντα για BMW ωχ σωστος θα το ρωτησω Παντως λεω να καψω τα run flat για τα χειμερινα (που τα εχω ερωτευθει μίας και το πορτ μπαγκαζ ειναι τεράστιο απουσια ρεζερβας + η θεωρια λεει οτι θα φτασεις μεχρι το βουλκανιζατερ αν χτυπα ξυλο) Θα βαλω τη μονη διασταση που συστηνει η εταιρια που μπορει να μπει και αλυσιδα. Σε αυτη δεν βρισκω run flat και λεω να τη βγαλω με κορδονακι και κομπρεσερ Edited October 23, 2017 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 25, 2017 (edited) Tελικά λέω να πάω σε Alpin με run flat στις ζάντες μου και πανιά και να βάλω και τους αισθητήρες μου (μέχρι να αρχίσουν να τρακάρουν πολλοί το μονδέλο ή να αγοράσουν νέες ζάντες) να αγοράσω και ένα σετ φτηνές ζάντες και ίσως και αισθητήρες. Μιλάμε για καταναλωτή που ξέρει τι θέλει... Βασικά δεν βρίσκω πουθενά ζάντες μεταχειρισμένες ή σιδερένιες για το κάρο. Να υποθέσω με κλειστά μάτια τα Alpin λέτε ναι? Edited October 25, 2017 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
headlock 271 Report post Posted October 25, 2017 https://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-AutoBild-Winter-Tyre-Test.htm Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChristosFRC4 59 Report post Posted October 26, 2017 Tελικά λέω να πάω σε Alpin με run flat στις ζάντες μου και πανιά και να βάλω και τους αισθητήρες μου (μέχρι να αρχίσουν να τρακάρουν πολλοί το μονδέλο ή να αγοράσουν νέες ζάντες) να αγοράσω και ένα σετ φτηνές ζάντες και ίσως και αισθητήρες. Μιλάμε για καταναλωτή που ξέρει τι θέλει... Βασικά δεν βρίσκω πουθενά ζάντες μεταχειρισμένες ή σιδερένιες για το κάρο. Να υποθέσω με κλειστά μάτια τα Alpin λέτε ναι? MIK βαλε τα michelin Alpin και θα με θυμηθεις. Περυσι παρνασσο με τα πολλα χιονια εβγαζα φλας σε ολα τα SUV, πηγα σε ενα σαλε να βαλω αλυσιδες σε TIGUAN, X6 και LEXUS που ειχαν κολλησει, στον δρομο για Δεφνερ kκολλησα επειδη η μασκα εβρισκε στο χιονι, πεθαινα για βολτες σε χιονια παγους... Φυσικα λιγο αυξημενη καταναλωση αλλα διατηρεις τελικες στην εθνικη διχως επιπλεον θορυβο. Ζαντες ebay γερμανια που πιθανοτατα θα τις παρεις μαζι με ελαστικα Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 26, 2017 (edited) MIK βαλε τα michelin Alpin και θα με θυμηθεις. Περυσι παρνασσο με τα πολλα χιονια εβγαζα φλας σε ολα τα SUV, πηγα σε ενα σαλε να βαλω αλυσιδες σε TIGUAN, X6 και LEXUS που ειχαν κολλησει, στον δρομο για Δεφνερ kκολλησα επειδη η μασκα εβρισκε στο χιονι, πεθαινα για βολτες σε χιονια παγους... Πρέπει να τονίζουμε συνέχεια μπας το καταλάβει κανένας επίδοξος mcrey πριν κολλήσει, ότι το αυτοκίνητο μετράει σχεδόν 0 στο χιόνι και μάλιστα το βάρος των μεγάλων τζιπ είναι εχθρός. Έχω και εγώ χιλιάδες τέτοιες ιστορίες αλλά τις καλύτερες τις έχουν οι παρκαδόροι του ΧΚΠ. Πολύ γέλιο. Πέρσι με μαύρο πάγο από τον Ορχομενό θάυμασα μια alfa και απλά έμαθα ότι είχε ολοκαίνουργια χιονολάστιχα. Εγώ με 6ετίας δεν είχα ελπίδα κοντά της. Για αυτό προστατεύουμε τα χιονολάστιχά μας όσο πιο πολύ μπορούμε. Έλεγα να αποφυγω το ebay και να βοηθήσω την Εθνική Οικονομία και τον φίλο μου με το βουλκανιζατέρ αλλά ήδη βρίσκω λαυράκια δεν έχεις άδικο.... Edited October 26, 2017 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted October 27, 2017 Μιχάλη τι διάσταση ελαστικών έχει η μπέμπα Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 27, 2017 (edited) 225 55 17 και γράφει ρητά αλυσίδες μόνο σε 205 60 17 (το οποίο είναι πολύ ακριβή διάσταση γιατί έχει μικρή παραγωγή και δε βρίσκω φτηνή ζάντα και και και και) και λέω να τη βγάλω με πανιά στην 225 που δεν θα χρειαστούν ποτέ λογικά αλλά θα υπάρχουν. Πάντως φτηνή ζάντα δεν βρίσκω σε αυτές τις διαστάσεις γιατί πχ ούτε με χ3 συνεργάζεται Edited October 27, 2017 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ChristosFRC4 59 Report post Posted October 27, 2017 Έλεγα να αποφυγω το ebay και να βοηθήσω την Εθνική Οικονομία και τον φίλο μου με το βουλκανιζατέρ αλλά ήδη βρίσκω λαυράκια δεν έχεις άδικο.... Εγω πάντα Ebay για τέτοια.....Δεν ταΐζω την "καμήλα"..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted October 27, 2017 225 55 17 και γράφει ρητά αλυσίδες μόνο σε 205 60 17 (το οποίο είναι πολύ ακριβή διάσταση γιατί έχει μικρή παραγωγή και δε βρίσκω φτηνή ζάντα και και και και) και λέω να τη βγάλω με πανιά στην 225 που δεν θα χρειαστούν ποτέ λογικά αλλά θα υπάρχουν. Πάντως φτηνή ζάντα δεν βρίσκω σε αυτές τις διαστάσεις γιατί πχ ούτε με χ3 συνεργάζεται Ποιο BMW είναι Μιχάλη? Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 27, 2017 (edited) x1 sdrive το μπροστοκινητο Edited October 27, 2017 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted October 28, 2017 x1 sdrive το μπροστοκινητο Καλοτάξιδο!!!!!! Quote www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites