Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Dim

Χ. Κ. Φαλακρου 2016 - 2017

Recommended Posts

1. Irkaso καλώς ήρθες και στο δικό μας φόρουμ.

2. Οι παρατηρήσεις σου είναι ουσιαστικές και θα προσπαθησουμε να τις μεταφερουμε στο Νουλικα.

3. Με χαρά θα σε θέλαμε ως ανταποκρίτρια μας στο ΧΚΦ, ώστε από πρώτο χέρι να έχουμε εικόνα.

Edited by Dim
  • Like 1

carpe diem

1. Irkaso καλώς ήρθες και στο δικό μας φόρουμ.

2. Οι παρατηρήσεις σου είναι ουσιαστικές και θα προσπαθησουμε να τις μεταφερουμε στο Νουλικα.

3. Με χαρά θα σε θέλαμε ως ανταποκρίτρια μας στο ΧΚΦ, ώστε από πρώτο χέρι να έχουμε εικόνα.

Ευχαριστώ πολύ για την αποδοχή. Και για την πρόταση ως ανταποκρίτρια. Θα το ήθελα αλλά φέτος είναι το πρόγραμμα μου λίγο βεβαρυμένο. Βέβαια, στο βουνό θα ανεβαίνω όσο περισσότερο μπορώ οπότε θα ανεβάζω και φωτογραφίες και θα σας αναφέρω τις όποιες παρατηρήσεις μου.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους το χκ έχει πάρα, πάρα πολλά προβλήματα. Αυτά που ανέφερα είναι μια πρώτη εικόνα που χρόνια τώρα φωνάζουμε ότι πρέπει να αλλάξει.

Εύχομαι πραγματικά η καινούρια διαχείριση να πάει καλά. Και μακάρι ένας τέτοιος επαγγελματίας να το αναλάβει εξ ολοκλήρου, πετώντας έξω τους πολιτικάντιδες ;) για να μπορέσει να κάνει όπως πρέπει τη δουλειά του στο χκ! Αν το πάρει είμαι σίγουρη ότι όχι μόνο θα γίνουν τα χωματουργικά αλλά και ρατράκ φέρει (γιατί δεν έχουμε) και θα γίνουν οι απαραίτητες επισκευές για να λειτουργήσουν Παππούς και Διθέσια που είναι μαζί με τη Χιονότρυπα η "αφρόκρεμα" του Φαλακρού. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα που πρέπει να γίνουν. Οι καντίνες ας πούμε, είναι σε άθλια κατάσταση. Θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με ξύλινες κατασκευές όπως είναι το καφέ Ανεμοσούρι, λόγου χάρη. Ένα επίσης σημαντικό θέμα είναι η έλλειψη snowpark στο χκ.

Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν για να φτάσει το Φαλακρό σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο όπως το χκ του Χελμού το οποίο θεωρώ κορυφαίο στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την τεχνητή χιόνωση αυτό νομίζω πρέπει να είναι το τελευταίο που μας απασχολεί γιατί αν γίνουν τα χωματουργικά με χιονοφράχτες και χιονοπαγίδες δεν ΄θα έχουμε πρόβλημα. Και το λέω αυτό γιατί για ανεβάσουν νερό στο Φαλακρό πρέπει να γίνει μεγάλο έργο στο Νέστο, το οποίο και κοστίζει και είναι χρονοβόρο. Ας γίνουν σε πρώτη φάση όσα προανέφερα και όταν με το καλό το χκ πάρει μπρος τότε το ξανασκεφτόμαστε για τεχνητό. Είναι πραγματικά αστείο να διαβάζω δηλώσεις από την Περιφέρεια να μιλάνε για τεχνητό τη στιγμή που το Φαλακρό δεν έχει τα στοιχειώδη. Αν είναι δυνατόν να μην έχουμε ρατρακ, να είναι εκτός βασικά λιφτ, να υπάρχει ζήτημα ασφάλειας στις πίστες και να διατυμπανίζουν τεχνητό χιόνι, πάρτι κτλ, κτλ.......

Και πάλι σας ευχαριστώ για την αποδοχή! Καλή σεζόν με υγεία και πολλά χιόνια :snowboarding-4063::skiing-4073::ski:

• Like 11

Όσον αφορά την τεχνητή χιόνωση αυτό νομίζω πρέπει να είναι το τελευταίο που μας απασχολεί γιατί αν γίνουν τα χωματουργικά με χιονοφράχτες και χιονοπαγίδες δεν ΄θα έχουμε πρόβλημα. Και το λέω αυτό γιατί για ανεβάσουν νερό στο Φαλακρό πρέπει να γίνει μεγάλο έργο στο Νέστο, το οποίο και κοστίζει και είναι χρονοβόρο.

Και πάλι σας ευχαριστώ για την αποδοχή! Καλή σεζόν με υγεία και πολλά χιόνια :snowboarding-4063::skiing-4073::ski:

Kαλή σεζόν και εγώ εύχομαι να μην είσαι απλά ανταπροκρίτια αλλά με τον Γρηγόρη και όποιον άλλο θέλει να βοηθήσετε στις ομάδες εργασίας γιατί το Φαλακρό αξίζει πραγματικά να βοηθηθεί και είναι ήδη χιονοδρομικάρα αν δουλεύουν όλα.

Απλά αυτό που λες με τον Νέστο δεν ισχύει (καθόλου). Έχει σημείο ψηλά και κοντά και καλή γεωλογία για τεχνικό έργο λίμνης και θα μαζεύουν φυσικά ποτάμια νερό εκεί λένε οι ειδικοί. Όχι σαν του Παρνασσού οι ειδικοί οι κανονικοί...

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ευχαριστώ πολύ για την αποδοχή. Και για την πρόταση ως ανταποκρίτρια. Θα το ήθελα αλλά φέτος είναι το πρόγραμμα μου λίγο βεβαρυμένο. Βέβαια, στο βουνό θα ανεβαίνω όσο περισσότερο μπορώ οπότε θα ανεβάζω και φωτογραφίες και θα σας αναφέρω τις όποιες παρατηρήσεις μου.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους το χκ έχει πάρα, πάρα πολλά προβλήματα. Αυτά που ανέφερα είναι μια πρώτη εικόνα που χρόνια τώρα φωνάζουμε ότι πρέπει να αλλάξει.

Εύχομαι πραγματικά η καινούρια διαχείριση να πάει καλά. Και μακάρι ένας τέτοιος επαγγελματίας να το αναλάβει εξ ολοκλήρου, πετώντας έξω τους πολιτικάντιδες ;) για να μπορέσει να κάνει όπως πρέπει τη δουλειά του στο χκ! Αν το πάρει είμαι σίγουρη ότι όχι μόνο θα γίνουν τα χωματουργικά αλλά και ρατράκ φέρει (γιατί δεν έχουμε) και θα γίνουν οι απαραίτητες επισκευές για να λειτουργήσουν Παππούς και Διθέσια που είναι μαζί με τη Χιονότρυπα η "αφρόκρεμα" του Φαλακρού. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα που πρέπει να γίνουν. Οι καντίνες ας πούμε, είναι σε άθλια κατάσταση. Θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με ξύλινες κατασκευές όπως είναι το καφέ Ανεμοσούρι, λόγου χάρη. Ένα επίσης σημαντικό θέμα είναι η έλλειψη snowpark στο χκ.

Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν για να φτάσει το Φαλακρό σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο όπως το χκ του Χελμού το οποίο θεωρώ κορυφαίο στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την τεχνητή χιόνωση αυτό νομίζω πρέπει να είναι το τελευταίο που μας απασχολεί γιατί αν γίνουν τα χωματουργικά με χιονοφράχτες και χιονοπαγίδες δεν ΄θα έχουμε πρόβλημα. Και το λέω αυτό γιατί για ανεβάσουν νερό στο Φαλακρό πρέπει να γίνει μεγάλο έργο στο Νέστο, το οποίο και κοστίζει και είναι χρονοβόρο. Ας γίνουν σε πρώτη φάση όσα προανέφερα και όταν με το καλό το χκ πάρει μπρος τότε το ξανασκεφτόμαστε για τεχνητό. Είναι πραγματικά αστείο να διαβάζω δηλώσεις από την Περιφέρεια να μιλάνε για τεχνητό τη στιγμή που το Φαλακρό δεν έχει τα στοιχειώδη. Αν είναι δυνατόν να μην έχουμε ρατρακ, να είναι εκτός βασικά λιφτ, να υπάρχει ζήτημα ασφάλειας στις πίστες και να διατυμπανίζουν τεχνητό χιόνι, πάρτι κτλ, κτλ.......

Ειρηνη καλως ηρθες. Χαιρομαι που αλλαξες γνωμη και εισαι πλεον υπερ της πολυετης εκμισθωσης σε ιδιωτη. Αν ομως θελεις να μιασει .....στον Χελμο, απο τον οποιο , ειναι πολυ ανωτερο χκ σε πληρη λειτουργια, το θεωρω τεραστιο λαθος......γιατι ανταγωνιζεται με bansko, pamporovo borovetz και οχι με τα μιζερα ελληνικα χκ!

είναι ήδη χιονοδρομικάρα αν δουλεύουν όλα.

Μιχαλη οποια βοηθεια θες ξερεις χ ωρις να χρειαζεται να ειμαι σε καποια ομαδα, θα την εχεις,......αρκει να μπορω να βοηθησω γιατι ανεβαινω πλεον ελαχιστα στο χκ και αυτο κυριως για ορειβατικο. Δυστυχως ακομη και πληρως να λειτουργησει ,οπως την χρονια που ειχατε ερθει, δεν μπορει να ανταγωνισθει με τα διπλανα βουλγαρικα χκ, που βρισκονται σε τελειως διαφορετικο επιπεδο. Οσο "μερακλης " και να ειναι ο Νουλικας με μολις ενα χρονο εκμισθωση, ελαχιστα μπορει να κανει. Αν δεν δοθει αμεσα σε ιδιωτη για πολλα χρονια, το μελλον του ειν αι καταδικασμενο, και μην νομιζεις οτι θα λειψει και σε πολλους! Δεν ξερω σχεδον κανεναν απο την περιοχη μου μετα το ανοιγμα των συνορων και την τρομερη αναβαθμιση των βουλγαρικων χκ, που να σκεφτεται να παει επισκεψη στο φαλακρο. Δυστυχως......

• Like 1

Kαλή σεζόν και εγώ εύχομαι να μην είσαι απλά ανταπροκρίτια αλλά με τον Γρηγόρη και όποιον άλλο θέλει να βοηθήσετε στις ομάδες εργασίας γιατί το Φαλακρό αξίζει πραγματικά να βοηθηθεί και είναι ήδη χιονοδρομικάρα αν δουλεύουν όλα.

Απλά αυτό που λες με τον Νέστο δεν ισχύει (καθόλου). Έχει σημείο ψηλά και κοντά και καλή γεωλογία για τεχνικό έργο λίμνης και θα μαζεύουν φυσικά ποτάμια νερό εκεί λένε οι ειδικοί. Όχι σαν του Παρνασσού οι ειδικοί οι κανονικοί...

Μακάρι. Αλλά τόσα χρόνια αυτό που ακούμε είναι ότι πρέπει να γίνει εκτροπή του Νέστου για να γίνει. Τεχνητή λίμνη γίνεται επάνω ναι. Αλλά τόσους τόνους νερού που χρειάζεται πώς θα το ανεβάσουν; Γιατί από τις βροχές λίγο δύσκολο. Και το λέω αυτό γιατί η περιοχή μας έχει πρόβλημα τα τελευταία χρόνια με τις βροχοπτώσεις. Μωρέ ας γίνουν τα βασικά! Και το τεχνητό έρχεται τελευταίο! Εδώ ρατράκ δεν έχουμε.... Οργάνωση μηδέν! Μόνο πάρτι για εφέ! Χάσαμε την ευκαιρία πριν 15 χρόνια να γίνουμε το Μπάνσκο της Ελλάδας.. τι να λέμε....

Όσο για τη βοήθεια μου αυτή είναι αυτνόητη! Αν και δέχομαι κατά καιρούς πόλεμο από κάποιους (οι αλήθειες τσούζουν!) και κάπου ήθελα να αποτραβηχτώ. Το σίγουρο είναι ότι μόλις ανοίξει θα είμαι μόνιμος κάτοικος Χιονότρυπας :skiing-4075:

• Like 5

Ειρηνη καλως ηρθες. Χαιρομαι που αλλαξες γνωμη και εισαι πλεον υπερ της πολυετης εκμισθωσης σε ιδιωτη. Αν ομως θελεις να μιασει .....στον Χελμο, απο τον οποιο , ειναι πολυ ανωτερο χκ σε πληρη λειτουργια, το θεωρω τεραστιο λαθος......γιατι ανταγωνιζεται με bansko, pamporovo borovetz και οχι με τα μιζερα ελληνικα χκ!

Ποιο Μπάνσκο και ποιο Μπόροβετς :P .... Ας βγει ανακοίνωση ότι ανοίγει η Διθέσια και τότε να δεις τι θα γίνει!!!!!!!!!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Βέβαια να πω ότι πάντα ήμουν υπέρ ιδιώτη. Αλλά σοβαρού ιδιώτη, επενδυτή και όχι μπακάλη. Ήμουν πάντα κατά μπακαλίστικων λύσεων. Έβλεπα τι γινόταν και τι γίνεται σε πολλά χκ, ειδικά Μαίναλο και Καϊμακ.Είχα και μια μικρή ελπίδα ότι και η Περιφέρεια θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Λάθος μου!

Edited by irkaso

Ίσως αυτή η ιδέα με την εκτροπή του Νέστου να είναι εφικτή. Σε ευθεία (google maps) ο νέστος είναι μόλις 7 χλμ από το Φαλακρό (λίγο πιο πάνω από το φράγμα του Θησαυρού). Μινι δεξαμενή κάτω με αντλιοστάσιο και με μια πολύ μικρή εκτροπή και όδευση με σωληνώσεις προς τη βασική δεξαμενή (μεγαλύτερη) στο χιονοδρομικό, δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνει.

1162895.jpg

Άσε ρε γατακι. Κάνεις ένα μεταπτυχιακό στην Καβάλα και μας έγινες και μηχανικός...Μόνο για ΧΚΦ σε βλέπω φέτος, σκαστός από το μάθημα!

• Like 1

carpe diem

χαχαχχχχχαχααχχα καλα αυτην την κυριακη ας ανοιξει μπανσκο κ σιγουρα θα παω στο μαθημα..

Στάλθηκε από το κινητό μου...

• Like 4

1162895.jpg

τα φράγματα δεν γίνονται τόσο εύκολα...

κάτι λίγα από μηχανική και κατασκευή φραγμάτων ξέρω και εγώ..

Στο θέμα μας όμως: ΜΑΚΑΡΙ να ανοίξει, γιατί προσωπικά και ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν το έχω επισκευτεί ακόμη...

Edited by Koumparos

Δεν λέμε για φράγμα Γιώργο, δεν χρειάζεται να ξέρεις μηχανική με κοινή λογική αυτό που λέω στο #33 είναι εφικτό.

1162895.jpg

Καλά βρε, μην βαράς... :innocent:

Άλλη μία!! Από πάνω δυστυχώς δεν μας έστειλαν ακόμα. Εννοείται ότι μόλις ΄μας στείλουν θα την ανεβάσω!!

15192602_596010113918882_462218951299129

• Like 8

εμμ!! τι νομισατε ! ετσι παθαίνει ο κοσμος τα εγκεφαλικα :dizzy:

• Like 2

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Παρόλο που ποσοτικά ο υετός δεν ήταν με το μέρος μας πήγε πάρα πολύ καλά το Φαλακρό! Το Παγγαίο επίσης ήταν σκέτη μαγεία καθώς και το Υψάριο στη Θάσο! Πολύ χιόνι έχουμε και στα χωριά της Λεκάνης. Γενικά πήγαμε καλά αλλά η Καβάλα έμεινε παραπονεμένη. Για 2 βαθμούς χάσαμε αρκετό χιονάκι! Αλλά είναι η αρχή ακόμα!

• Like 4

Υπαρχει περιπτωση να περιμενουν να πεσει και αλλο χιονι; για φετος επεσε...ολο....

Φυσικα πλακα κανω, δεν ειναι το χιονι το προβλημα.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. chronisc
      chronisc
      (52 years old)
    2. Marysia Krysia
      Marysia Krysia
      (39 years old)

No members to show

• Forum Statistics

• Total Topics
      19,167
    • Total Posts