thanasissin 353 Report post Posted January 5, 2017 Η Βουλγαρια σε σχεση με το Ελλαντα ειναι μια ανεπτυγμενη ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ Χωρα. Δεν εχεις κανενα θεμα με τους δρομους...... Εννοειται οτι εχεις μαζι σου αλυσιδες. Υπάρχει πολύ φτωχια και εγκατάλειψη. Ευρωπη δεν ειναι ουτε η σόφια (τα εμπορικά της μονο δηλ) ούτε το μπανσκο (λας βέγκας αλλά βλάχικα). Απλά οι δρομοι (εθνικες) για κάποιο λόγο δουλευουν ρολόι (ίσως επειδη εχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ειναι μαθημένοι/εξοπλισμένοι) όπως και η διαχείριση των χιονοδρομικών ειναι απίστευτη (αυτή μάλιστα!) Κατα τα άλλα νομιζω απέχει πάααααρα πολύ απο αυτό που όλοι εχουμε στο μυαλό μας σαν εικονα ευρωπαικης χωρας 4 Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 5, 2017 (edited) Στα χρειαζούμενα πάρτε και κανα πακετάκι cable-ties για τις αλυσίδες ως έκτακτο μέτρο επισκευής... Ελαφριά, φτηνά και δε πιάνουν χώρο. Αν τα χρειαστείς σε σώζουν πραγματικά. Κάντε προπόνηση στο φόρεμα αλυσίδας. Δεν είναι θέμα χρόνου ρεκόρ, μπορεί να είναι θέμα κρύου, κακοκαιρίας και έκθεσης στον απο πίσω που μπορεί να πέσει πάνω σου... Edited January 5, 2017 by panchristo 2 "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted January 5, 2017 Θα ηθελα να απέχω απο αυτη την σηζιτιση (λογο καταγωγής) αλλα δεν μπορω να ακουω αυτα που λέγονται !! Προτο η βουλγαρια (οι Βούλγαροι διλαδι ) δεν τεωρουν τον εαυτόν τους ευροπεοι (δεν το θελουν) Δευτερο-ναι το μπανσκο ειναι λας βεγας αλλα βλάχικα αλλα δεν απέχει και πολυ απο τα καλοκερινα νισιοτικα θέρετρα (βλέπε Λαγανα ) Αποτέλεσμα : ο κατενας προσάπτει να βγαλει το μεροκάματο οπος μπορει ,εμεις αποφασίζουμε αν μας αρεσει για να ξαναπάμε και το αλλο ειναι πως λητουργει ο κρατικός οργανισμός (βλέπε δρόμους,επηρισιες (ανοιχτές μεχρι της 17.00) μαγαζια ,βλέπε ωράριο λητουργιας,και παμε τωρα στην φοροδιαφυγή (στην βουλγαρια οπος και σε πολες αλλες ευρωπαϊκές χορες ειναι ελαιχιστη) Δες τωρα ολα αυτα στην ελλαδα που ειναι μια αναπτυγμένη ΕΥΡΟΠΑΙΚΗ χορα Ααα και για το λάδωμα στους δρόμους -ναι wraith εχεις δικιο,και εμενα με ενοχλει ,αλλα να που ολοι μας κανουμε τη δουλια μας και να πω οτι κατα τη γνομη μου εχει περιορίστηκε κατα 80% Αλοστε το ιδιο εκβιασμό κανανε και εδω οι αστυνομικοί οταν προτο μπικαν τα βουλγαρικά αυτοκίνητα -με διάφορους τρόπους προσπαθούσαν να σου βάλουν τεράστια πρόστιματα χορις λογους(βλέπε αντιραδαρ που επιτρέπουν σε ολες τοις ευρωπαϊκές χορες) 8 Share this post Link to post Share on other sites
thanasissin 353 Report post Posted January 5, 2017 με συγχωρεις αν ειπα κατι και σε ενόχλησε, δεν ηταν ο σκοπος μου αυτός. Συμφωνω οτι η Ελλάδα δεν είναι καθόλου ανεπτυγμένη χώρα. Αυτα τα ολιγα για να μην δημιουργήσουμε κάποιο θέμα ούτε να χαλάμε το νήμα. 2 Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted January 5, 2017 Οχι Θανάση δεν με ενόχλησε ,αλοστε εχω διαλέξει να ζω στην ελλαδα 24 απο τα 44ρα μου χρονια ,απλα τα εγραψα αυτα γιατι οι διάφορες μας σαν λαούς (ευρωπαικούς) ειναι ελαηχυστες ,σηνφονο για την φτοχια,για την εγκατάλειψη για τα λαδώματα!!!! Εγω παντος όπιος θελει να τον φιλοξενήσω στην χορα μου,με μεγαλη μου χαρα θα το κανω και θα του διξω την ευροπαικη μας πλευρά. 12 Share this post Link to post Share on other sites
thanasissin 353 Report post Posted January 5, 2017 για να μην δημιουργούνται εντυπωσεις, να τονίσω ότι φέτος περασα τέλεια (ενταξει εκανα και σκι που ειχα χρόνια και μετράει πολυ) και όσο αφορά την φιλοξενία, τον κόσμο, την συμπεριφορά δεν έχω να πω τίποτα απολύτως. Ειλικρινά αισθάνθηκα σαν να ήμουν στο σπίτι μου (ίσως επειδή οπως λες έχουμε πολλές ομοιότητες σαν λαοί) Share this post Link to post Share on other sites
VAG_P 161 Report post Posted January 5, 2017 Οχι Θανάση δεν με ενόχλησε ,αλοστε εχω διαλέξει να ζω στην ελλαδα 24 απο τα 44ρα μου χρονια ,απλα τα εγραψα αυτα γιατι οι διάφορες μας σαν λαούς (ευρωπαικούς) ειναι ελαηχυστες ,σηνφονο για την φτοχια,για την εγκατάλειψη για τα λαδώματα!!!! Εγω παντος όπιος θελει να τον φιλοξενήσω στην χορα μου,με μεγαλη μου χαρα θα το κανω και θα του διξω την ευροπαικη μας πλευρά. Εγώ εγώ θέλω!!! Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted January 5, 2017 Δύο πράγματα να τονίσω για να μην παρεξηγηθώ: α) Για τα λαδώματα, το ξέρω ότι τα ίδια ισχύουν και εδώ και γενικά είναι ένα θέμα που με ενοχλεί όπου και να γίνεται (και γίνεται ακόμα και σε κράτη που θεωρούμε "προηγμένα"). Εμένα με ενοχλεί ο μηδενισμός (τα πάντα στην Ελλάδα είναι σκ..α) και η παράλληλη θεοποίηση. Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση. β) Προσωπικά, και το έχω τεκμηριώσει, θεωρώ ότι για κάποιον στην Νότια Ελλάδα, τα βουλγάρικα χιονοδρομικά είναι αυτόνομος προορισμός (όπως και οι Άλπεις) και όχι εναλλακτική του Παρνασσού/Καλαβρύτων για διήμερο-τριήμερο. Για τη Βόρεια Ελλάδα, ναι. Sent from my LG-H815 using Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted January 5, 2017 Επισκέφτηκα το Bansko πριν από δυο χρόνια κ πρέπει να πω ότι το επίπεδο είναι αρκετά ψηλό Απέφυγα το ΣΚ κ όλα πρέπει να παραδεχθώ λειτουργούσαν άψογα , καμία σχέση με την εδώ κατάσταση ! Το χωριό φιλόξενο κ πολύ προς τους Έλληνες , μιας κ η τσέπη μας δεν έχει καβούρια ...... ελπίζω να βρεθώ ξανά Φεβρουάριο κ ποτέ ΣΚ κ ποτέ δεν οδηγώ ,τα πούλμαν από Θεσσαλονίκη φεύγουν κ την Κυριακή κ σε επιστρέφουν Παρασκευή Sent from my iPad using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
flocon 675 Report post Posted January 5, 2017 β) Προσωπικά, και το έχω τεκμηριώσει, θεωρώ ότι για κάποιον στην Νότια Ελλάδα, τα βουλγάρικα χιονοδρομικά είναι αυτόνομος προορισμός (όπως και οι Άλπεις) και όχι εναλλακτική του Παρνασσού/Καλαβρύτων για διήμερο-τριήμερο. Για τη Βόρεια Ελλάδα, ναι. Για τους Αθηναίους πάντως, το Μπάνσκο είναι μόνο 1,5 ώρα δρόμο (και το Μπόροβετς άλλη μια ώρα) παραπάνω από τη Βασιλίτσα, το Φαλακρό, το Πισοδέρι ή το Καιμακτσαλάν. Πιστεύω ότι με σωστή οργάνωση και καλή διάθεση, όλοι αυτοί οι προορισμοί προσφέρονται για τριήμερο σκι. Για τα Βουλγάρικα προτείνω πχ αναχώρηση από Αθήνα απόγευμα Παρασκευής, διανυκτέρευση στο Σιδηρόκαστρο και πρωινή αναχώρηση για Μπάνσκο, και επιστροφή Δευτέρα απόγευμα-βραδύ. Βέβαια ήταν πιο εύκολο όταν μπορούσες να βάλεις το αμάξι στο τρένο. 3 Share this post Link to post Share on other sites
thanasissin 353 Report post Posted January 5, 2017 Το μπανσκο για τον Αθηναιο ειναι 1 ωρα και εικοσι λεπτα με το αεροπλανο (Αθηνα-Σοφια με ryanair ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ αν ταιριάξεις τις ημέρες/ωρες γίνεται και με 40 ευρω πηγαινελα - ισως εχει και πιο φτηνα) και αλλες δύο ώρες με ταξί (πηγαινελα 150 ευρω - το οποιο μοιράζονται οι επιβάτες). Δεν θέλω να μετρήσω/θπολογίσω πόσο ειναι η βενζίνη & τα διόδια για να φτάσεις απο Αθήνα, ούτε πόσες ώρες οδήγησης χρειάζεσαι. Share this post Link to post Share on other sites
flocon 675 Report post Posted January 5, 2017 8 ώρες δρόμο, 150 ευρώ περίπου το αεροπλάνο σε μέρες αιχμής δεν είναι τόσο φτηνό αν πάνε 3 ή 4 άτομα το αμάξι συμφέρει Share this post Link to post Share on other sites
crs 477 Report post Posted January 5, 2017 Χωρίς αποσκευές και εξοπλισμό Share this post Link to post Share on other sites
thanasissin 353 Report post Posted January 5, 2017 Αν υπάρχει και καλή παρέα Share this post Link to post Share on other sites
kosttis 166 Report post Posted January 5, 2017 Εγω με πετρέλαιο έχω προϋπολογισει 150 ευρώ πετρέλαιο και 60 διόδια. Θα είμαστε 2 ζευγάρια. Θα σας δώσω αποτελέσματα στην επιστροφή! Στάλθηκε από το D6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 5, 2017 Εγω με πετρέλαιο έχω προϋπολογισει 150 ευρώ πετρέλαιο και 60 διόδια. Θα είμαστε 2 ζευγάρια. Θα σας δώσω αποτελέσματα στην επιστροφή! Στάλθηκε από το D6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Εσυ αγορι μου δεν εχεις αναγκη τους υπολογισμους γιατι απλα εισαι τεραστιος. Να περασετε ομορφα αν και με τον τυπο που πας ειναι skimaniac 2 Share this post Link to post Share on other sites
flocon 675 Report post Posted January 5, 2017 Το 2005 που πήγα πρώτη φορά Μπάνσκο, δεν χρειάστηκε καν να βάλω αλυσίδες Το 2012, χρειάστηκε να βάλω αλυσίδες λίγα χιλιόμετρα από το Μπόροβετς 4 Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted January 5, 2017 Βέβαια ήταν πιο εύκολο όταν μπορούσες να βάλεις το αμάξι στο τρένο. Ακόμα γίνεται νομίζω, με το βραδυνό δρομολόγιο. Τουλάχιστον πέρσυ που είχα ταξιδέψει. Ο Κουμπάρος το χρησιμοποιούσε τακτικά οπότε θα ξέρει και καλύτερα. Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites
Koumparos 5,439 Report post Posted January 5, 2017 Εγω με πετρέλαιο έχω προϋπολογισει 150 ευρώ πετρέλαιο και 60 διόδια. Θα είμαστε 2 ζευγάρια. Θα σας δώσω αποτελέσματα στην επιστροφή! Στάλθηκε από το D6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Καλά να περάσεις Κωστή!!!. Με προσοχή πάντα!!! 1 Share this post Link to post Share on other sites
Koumparos 5,439 Report post Posted January 5, 2017 (edited) Βάζεις το αμάξι στο βραδυνό τραίνο. Φεύγει από Αθήνα στις 12 και στις 6 το πρωί είσαι Θεσ/νική. Στις εξήμιση, επτά παρά παίρνεις το αμάξι από τον σταθμο. Στις δέκα παρά είσαι Μπάνσκο. Από Θεσ/νική το αντίστοιχο τραίνο φεύγει στις 11 το βράδυ. 5 το πρωί είσαι Αθήνα. Κοστίζει 47 ευρώ η κάθε διαδρομή. Χώρια το εισητήριο που θα βγάλεις για σένα. Αν όμως είναι δύο άτομα, πιστεύω ότι αξίζει τρελλά. Όχι μόνο για Μπάνσκο. Πρόπερσι που το έκανα, στις εννέα πάρκαρα στο πάρκινγκ του χκ Καλαβρύτων. Και στην συνέχεια σκι όλη την μέρα. Στην επιστροφή, εξήμιση το πρωί στην Θεσ/νική, σκεφτόμουν να πάω Πηγάδια (κακώς που δεν πήγα τελικά). Ήταν καθημερινή και θα ήμουν μόνος στο βουνό!!! Και ξεκούραστος, αφού δεν οδηγούσα. Θα το ξανακάνω σίγουρα. Το μόνο αρνητικό: οι καθυστερήσεις που μπορεί να έχει το τραίνο. Edited January 5, 2017 by Koumparos 4 Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted January 5, 2017 Και όταν είχε και κλινάμαξα στα συγκεκριμένα δρομολόγια ήταν τέλεια.... το κάθισμα είναι λίγο σκότωμα!!! 1 www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
flocon 675 Report post Posted January 5, 2017 (edited) Λάθος μου! Εννοούσα ότι καταργήθηκαν οι κουκέτες. Το τρένο που λέει ο Κουμπάρος είναι Intercity; Edit: Με πρόλαβε άλλος... Edited January 5, 2017 by flocon Share this post Link to post Share on other sites
Koumparos 5,439 Report post Posted January 5, 2017 Δεν είναι ιντερσίτυ. Βαγγέλη, συμφωνώ. Το καλό όμως είναι ότι αν κλείσεις από το ιντερνετ αρκετές μέρες πριν, σε Α' θέση (το βράδυ ΠΑΝΤΑ Α ' θέση) θα βρεις φτηνό εισητήριο. Και αν δεν έχει άλλον να κάθεται στο απέναντι κάθισμα στην κουκέτα, το κάθισμα κατεβαίνει αρκετά ώστε να τεντωθείς. Έστω λίγο. 1 Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 5, 2017 Δεν είναι ιντερσίτυ. Βαγγέλη, συμφωνώ. Το καλό όμως είναι ότι αν κλείσεις από το ιντερνετ αρκετές μέρες πριν, σε Α' θέση (το βράδυ ΠΑΝΤΑ Α ' θέση) θα βρεις φτηνό εισητήριο. Και αν δεν έχει άλλον να κάθεται στο απέναντι κάθισμα στην κουκέτα, το κάθισμα κατεβαίνει αρκετά ώστε να τεντωθείς. Έστω λίγο. Εγω την εβγαζα στο μπαρακι ακομα κι οταν ειχε κλινες 1 Share this post Link to post Share on other sites
ΗΛΙΑΣ ΑΔΑΜ 486 Report post Posted January 5, 2017 (edited) Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Έχω ταξιδέψει με τη μοτοσικλέτα σε εκείνα τα μέρη. οχι όμως χειμώνα. προχωρώ άφοβα λοιπόν. Και χιονολαστιχα και αλυσίδα έχουμε όλα Οκ! Αν θυμηθείτε κάτι ακόμα εδώ είμαστε! Στάλθηκε από το D6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Καλά να περάσετε Κωστή, να ανεβάζετε συνέχεια φωτογραφίες για μας "ανεβάζετε" την διάθεση . Και προσοχή στον δρόμο. Edited January 5, 2017 by ΗΛΙΑΣ ΑΔΑΜ 1 Snow to the people! Share this post Link to post Share on other sites