chrisrov 25 Report post Posted February 2, 2017 (edited) Γεια σε όλους!Παρακολουθώ το forum πολύ συχνά και για αρκετό καιρό, περισσότερο για ενημέρωση, χωρίς όμως να έχω συμμετάσχει.Έφτασε η ώρα να ζητήσω γνώμες, κριτικές και βοήθεια για να διαλέξω τα νέα μου πέδιλα!Λίγα λόγια για μένα...Είμαι 40 (αλήθεια, το λέω και νομίζω ότι το λέω για κάποιον άλλον, εγώ είμαι σίγουρος ότι είμαι γύρω στα 28 - 34) και κάνω σκι από πολύ μικρός. Ξεκίνησα 10 ετών, με μαθήματα στην αρχή μέχρι να μπορέσω να τσουλήσω και να στρίψω παράλληλα, και μετά άρχισα να οργώνω τις πλαγιές του Παρνασσού και να γίνομαι καλύτερος, με νοικιάρικο εξοπλισμό στην αρχή και μετά με κάτι ξύλα Blizzard και Dynastar...Αυτά μέχρι τα 25, όπου το σταμάτησα εντελώς το άθλημα, αφού πλέον τα ΣΚ εεεε... χμμμμ... δεν ξυπνούσα και πολύ νωρίς... και καθημερινές λόγω δουλειάς δεν έπαιζε.Πριν από 5 χρόνια όμως... επέστρεψα στις παλιές συνήθειες και άρχισα να ανεβαίνω πάλι Παρνασσό με αμοιβαία παρακίνηση από συνάδελφο επίσης παλιό σκιέρ.Ε από τότε κόλλησα γερά και σχεδόν κάθε ΣΚ είμαι Παρνασσό (ναι οκ, ας αφήσουμε την κουβέντα περί μαζοχισμού για άλλο τόπικ), ενώ όποτε επιτρέπουν τα οικονομικά δε λέμε όχι και σε ταξιδάκι εξωτερικό...Το 2013 αγόρασα αυτά τα πέδιλα http://www.skimag.com/gear/fischer-progressor-900-2013 και αυτές τις μπότες http://www.skis.com/Lange-RX-100-LV-Ski-Boots-2013/230338P,default,pd.html.Είμαι πολύ ευχαριστημένος, είναι πολύ καλά πέδιλα πίστας και με βοήθησαν πολύ να βελτιώσω την τεχνική μου και να ευχαριστηθώ σκι...Θα με κατατάξω σε intermediate - advanced level μάλλον.Καρβάρω πολύ καλά σε όλες τις μπλε, κρατώντας καλές γραμμές και νιώθοντας πολύ άνετα να τρέξω, να πιέσω και να κάνω πιο aggressive ski.Στα κόκκινα του Βάκχου και του Ηρακλή, όπως και στη Σαχάρα και στον Οδυσσέα (χαχαχα εδώ γελάμε...) δεν θα είμαι τόσο χαλαρός και ανέμελος, αλλά θα πιέσω περισσότερο με μεγαλύτερες κλίσεις χωρίς να δυσκολεύομαι καθόλου σε όλες εκτός των χειρότερων συνθηκών χιονιού (crude, πολύ παγωμένο ή εντελώς άστρωτο και bumpy) που πάλι θα κατέβω αρκετά καλά, όχι όμως όπως ακριβώς θα ήθελα. Το application κάθε φορά δείχνει μια μέγιστη ταχύτητα γύρω στα 70-80, ενώ από αντοχές καλά πάμε, πάντα πάνω από 30km σκι, την τελευταία Κυριακή πιάσαμε και 45!That said... τελευταία (πέρυσι αρκετά, φέτος ακόμα περισσότερο), έχω πιάσει τον εαυτό μου να έχει μια ροπή στο να βγει και έξω από τον στρωμένο και εύκολο δρόμο, να πιάσει λίγο από αριστερά τη Σαχάρα, να πάρει λίγο τα δεξιά του δρόμου προς το πάρκινγκ της Φερόλακας, να περάσει λίγο κάτω από τα σύρματα του Βάκχου...Το ξέρω ότι ακόμα και με τα πιστοπέδιλα γίνεται, αλλά είναι κουραστικό ρε παιδιά, δεν έχω και τη σούπερ τεχνική, το ψάχνω ακόμα, και πιστεύω ότι με κάτι πιο φαρδύ θα πηγαίνω πιο άνετα και θα βελτιώσω πολύ την τεχνική μου στα εκτός. Και οκ... έχει αρχίσει να με ψήνει το εκτός αρκετά, οπότε...Καιρός για all mountain λοιπόν! Θα τα κρατήσω και τα Progressor, αλλά πάμε και τα φαρδιά! Το ύψος μου είναι 1,78 και ζυγίζω 76 κιλά. Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για τα παρακάτω πέδιλα, όπως και για τι ύψος θα ήταν καλύτερο (budget μέχρι 500 άντε 600 max max μαζί με τις δέστρες).- Rossignol Soul 7 HD 16/17 (1,72) https://www.sport-bittl.com/en/rossignol-soul-7-hd-16-17::83895.htmlΠολύ καλές κριτικές όπου έχω διαβάσει, παιχνιδιάρικο και floating στα μαλακά, ενώ κρατάει καλά και στην πίστα. - Blizzard Bonafide 16/17 (1,73) https://www.sport-bittl.com/en/blizzard-bonafide-16-17::66318.htmlΔιαβάζω ότι είναι πολύ καλό σε σταθερότητα, αλλά ίσως λίγο σκληρό, χωρίς αρκετό rocker στις μύτες. Σε κάποια reviews χρηστών όμως, το εκθειάζουν σαν το καλύτερο πραγματικά All Mountain πέδιλο.- Volkl Mantra 15/16 (1,70 ή 1,77??) https://www.sport-bittl.com/en/voelkl-mantra-15-16::66252.htmlΕδώ οι απόψεις διίστανται... Άλλοι το λατρεύουν και δεν θα το άλλαζαν με τίποτα, άλλοι το χαρακτηρίζουν υπερβολικά απαιτητικό- Kastle BMX 98 14/15 (1,68 ή 1,78??) https://www.sport-bittl.com/en/kaestle-bmx-98-14-15::48901.html Ok... δεν θα το είχα καν στις επιλογές, αν δεν το είχε το συγκεκριμένο site σε αυτήν τιμή... Έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές, ίσως λιγότερο παιχνιδιάρικο και δυσκολότερο από το Rossignol και το Blizzard και παλιότερο μοντέλο, αλλά πολύ αξιόπιστο, στιβαρό, τρομερή ποιότητα κατασκευής και... είναι Kastle...! Αυτά τα ολίγα από μένα λοιπόν... Αν έχει κάποιος εμπειρία από τα παραπάνω πέδιλα, η βοήθεια θα είναι πολύτιμη. Επίσης, αν κάποιος είναι καλός γνώστης και έχει ψάξει καλά την αγορά, θα μπορούσε να μου προτείνει και κάτι άλλο, αλλά μην μπερδευτώ και πολύ τώρα που κάπου έχω αρχίσει να καταλήγω... Ευχαριστώ πολύ για οποιαδήποτε βοήθεια και οποιαδήποτε γνώμη! Edited February 2, 2017 by chrisrov Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted February 2, 2017 τα soul τα εχω 3 χρονια τωρα...τα mantra τα εχω τσουλησει αρκετα...τα blizzard δεν τα ξερω ουτε τα kastle...παρολα αυτα εγω θα σου ελεγα να παρεις τα kastle!!!διαβαζω πολυ καλες κριτικες!!! Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
Blackman 2,613 Report post Posted February 2, 2017 Χωρις να εχω δοκιμασει κανενα... Kastle 1,88... Quote <p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p> <p class='bbc_center'> </p> Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted February 2, 2017 Χρήστο μην ακούς ταλιμπαν. Προφανώς θέλει να το δοκιμάσει και μετά να του το πουλήσεις. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted February 2, 2017 Τα περισσότερα (αν όχι όλα) από τα πέδιλα που έβαλες ΔΕΝ είναι allmountain. Βέβαια η έννοια allmountain είναι σχετική. Εξαρτάται από το mountain (π.χ. άλλο παρνασσός και άλλο Whistler) αλλά και από τον σκιερ (π.χ. άλλο να είσαι ορκισμένος πουδροφάγος και να μπαίνεις πίστα μόνο κατά λάθος και άλλο να κάνεις 1-2 σαχάρες την βδομάδα στον παρνασό). Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ένα (ελληνικό) allmountain πέδιλο (πρέπει να) έχει μέση μέχρι 85-90mm. Επίσης, ένα allmountain πέδιλο πρέπει να έχει και λιγουλάκι μέταλο μέσα, αλλιώς στην πιστα και στα σκληρά κομμάτια θα έχεις ζόρι. Αν λοιπόν πάρεις ένα πέδιλο που δεν έχει τα παραπάνω δύο χαρακτηριστικά τότε θα πρέπει να έχεις και άλλο ένα ζευγάρι σκι στο αμάξι κάθε φορά που πας στο βουνό. Για να είμαστε όμως δίκαιοι πρέπει να πούμε ότι ένα big fat ξύλινο πέδιλο με 100άρα μέση (π.χ. soul7, kastle bmx98) θα σου δώσει την δυνατότητα να καρβάρεις στην πούδρα με ανοικτά πόδια και μάλιστα με λιγα γκάζια. Αν αυτό ψάχνεις πάρε big fat. Αν και δεν το έχω δοκιμάσει, για allmountain θα σου προτείνω το στενό αδελφάκι του bonafide που λέγεται brahma http://www.blizzard-ski.com/products/brahma/ Τέλος, το θέμα του ύψους πρέπει να το προσέξεις ιδιαίτερα. Για παράδειγμα, το soul σε 1.72 (όπως και το kastle 1.68) για εσένα είναι τρομερά κοντό διότι έχει rocker εμπρός-πίσω. Με την εμπειρία που φαίνεται ότι έχεις στο σκι νομιζω ότι το πέδιλό σου πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.75 για midfat allmountain και τουλάχιστον 180 me 185 για τις 100άρες τάβλες. Φιλικά 7ψυχος 5 Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
Blackman 2,613 Report post Posted February 2, 2017 Χρήστο μην ακούς ταλιμπαν. Προφανώς θέλει να το δοκιμάσει και μετά να του το πουλήσεις. St'Anton σκεφτηκα να τα νοικιασω αλλα τσιγκουνευτικα τα 25€... Quote <p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p> <p class='bbc_center'> </p> Share this post Link to post Share on other sites
chrisrov 25 Report post Posted February 2, 2017 Ευχαριστώ παρα πολυ για τις απαντήσεις! Μεχρι στιγμής λοιπον αναμεσα σε αυτα που εβαλα σαν επιλογές φαινεται να παίρνει προβάδισμα το Kastle... Σημειώστε εδω ότι αν το παρω και το ερωτευτώ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!! (εκτος αν εισαι ο Σωρρας και ερθεις με τα 600αρια σου) Σχετικα με το ποσο φαρδύ ειναι το φαρδύ... Νοικιασα ενα stockli 86αρι την προηγούμενη Κυριακη για να δοκιμάσω ενα all mountain και το πήγαινα πολυ καλα μεσα στην πίστα. Καταλάβαινα αισθητά τη μεγαλυτερη ακτίνα στροφής, δεν μπορούσα ευκολα να κανω μικρές διαδοχικές στροφές οπως με τα progressor, ομως ανοίγοντας πιο πολυ και πιέζοντας ειχαν πολυ καλη ανταπόκριση. Εκτος ομως... Ενιωθα ότι ηθελα κατι ακομα πιο φαρδύ. Εψαχνα αυτο το "καρβαρω στο απατητο με ανοιχτα ποδια" οπως ειπε ο 7ψυχος. Ισως επειδη τα πέδιλα μου ειναι εντελως πίστας, ψαχνω κατι στην αλλη πλευρα (ο καθενας ψάχνει και γουστάρει αυτο που δεν εχει συνηθως). Οποτε ψάχνοντας πήγαινα ολο και σε πιο φαρδιά all mountain wide. Τα kastle παντως με ψήνουν πολυ γιατι ειναι και σε τρομερή τιμη. Τα έχει πατήσει καποιος; Μηπως όντως ειναι too much τα 98? Λετε να πάθω σοκ οταν πατήσω πίστα; δεν θελω να παρω πέδιλο και να ειναι στο αμάξι... Το υψος οκ, θα παω σε 1,75 plus... Sent from my SM-G930F using Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted February 2, 2017 για μενα ειναι μια χαρα τα 98mm...αφου εχεις και πιστοπεδιλα προχωρα αφοβα Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted February 3, 2017 Εγώ ανεβαίνω πάντα με 2 ζευγάρια ένα για πιστα και ένα για εκτός ....και δεν αγχώνομαι Quote How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted February 3, 2017 Και εγώ. Την μια φορά που δεν το έκανα, ανέβηκα με τα λάθος πέδιλα (πιστομέρα και ήμουν με τις τάβλες). Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted February 3, 2017 Να προσθέσω ότι υπάρχει και το μικρό αδερφάκι του Völkl Mantra, το Völkl Kendo. Και τα δύο είναι Freeride Allmountain, με μέταλλο. To Bonafide είναι της ίδιας λογικής και εξίσου πολύ δυνατό πέδιλο. Πρισμένα GS πέδιλα. Με λίγη τύχη μπορείς να τα βρεις σε ενοίκιο και να τα τεστάρεις πριν προβείς σε αγορά. Παρόλα αυτά, θα μπορούσες να κοιτάξεις και σε πέδιλα με rail δέστρες, που χαρακτηρίζονται ως All mountain (80-90 μέση συνήθως) και έχουν πιο πιστιάρικες προδιαγραφές, χωρίς να σου δημιουργεί κάπου πρόβλημα, το αντίθετο θα έλεγα. Δοκίμασε πριν αγοράσεις. Θα βρεις σίγουρα αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε εσένα. Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
chrisrov 25 Report post Posted February 3, 2017 (edited) Λαμβάνοντας υπ' όψιν όλες τις απαντήσεις και ψάχνοντας αρκετά online, κατέληξα στο να πάω για 98άρι πέδιλο, εφόσον έχω και την εναλλακτική των Progressor στην περίπτωση που η μέρα είναι για πίστα.Προτιμώ να έχω ένα πιστοπέδιλο και ένα φαρδύ, από το να έχω το πιστοπέδιλο και ένα 85-90άρι που θα είναι οκ για όλα και ουσιαστικά θα μου αχρηστεύσει τα Progressor και δεν θα είναι και τόσο καλό εκτός όσο το 98mm. Θα πήγαινα σε αυτού του τύπου All mountain αν δεν είχα και το Progressor και ήθελα να έχω ένα μόνο πέδιλο.Βέβαια, έτσι, θα γίνω κι εγώ ένας από τους τρελούς (με την καλή έννοια) που ανεβαίνουν στο βουνό με 2 ζευγάρια σκι, αλλά οκ, θα το αντέξω... Στο εξωτερικό, ποιο από τα 2 παίρνεις? Υποθέτω το φαρδύ, γιατί πούδρα έξω >> πούδρα Παρνασσού, σωστά?Έχω περιορίσει το shortlist σε 2 πέδιλα. Στο Kastle BMX 98 14/15 σε 1,78 (https://www.sport-bittl.com/en/kaestle-bmx-98-14-15::48901_1_120.html) και στο Rossignol Sin 7 2016 σε 1,80 (http://www.skis.com/Rossignol-Sin-7-Skis/390882P,default,pd.html), το οποίο είναι σε αγγελία πώλησης από συναθλητή και συνομήλικο συμφορουμίτη.Και τα 2 μου έρχονται στα ίδια χρήματα, οπότε το θέμα είναι μόνο ποιο από τα 2 πέδιλα είναι καλύτερο για αυτό που ψάχνω. Είναι και τα δύο 98άρια και εξαιρετικά.Θα διαβάσω κριτικές τώρα το ΣΚ που θα έχω και χρόνο και εννοείται ότι όποιος έχει κάτι να σχολιάσει για τη σύγκριση μεταξύ των δύο θα βοηθήσει πολύ. Ελπίζω οι γνώμες σας να μην επηρεαστούν είτε θετικά (για να πουλήσει ο φίλος) είτε αρνητικά (για να τα πουλήσει σε εσάς ο φίλος) και να είστε αντικειμενικοί... Ευχαριστώ πολύ και καλό σκι σε όσους ανέβουν το ΣΚ, αν και άκουσα ότι ο καιρός στον Παρνασσό τουλάχιστον δεν είναι και πολύ καλός (off topic). Edited February 3, 2017 by chrisrov 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted February 3, 2017 επειδη ειχα στο παρελθον τον παππου του sin, το s3, σου λεω οτι ειναι πολυ....εως παααρα πολυ καλο πεδιλο....κακα τα ψεματα τα 106μμ μεσης του soul ειναι ψιλουπερβολη για τα ελληνικα χκ, αλλα τα 98 του sin ειναι οτι πρεπει....ειδικα για εναν σκιερ που θα κανει τα πρωτα βηματα στ απατητο θα σε βοηθησει....το καλο με τα sin ειναι οτι τα παιρνεις και τσουλας απ αυτη τη κυριακη αν θελεις ενω τα kastle πρεπει να περιμενεις να ερθουν.....εσυ ξερεις καλητερα φιλε Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
chrisrov 25 Report post Posted February 3, 2017 Η αλήθεια είναι ότι και τα 2 πέδιλα που έχω καταλήξει έχουν πολλές ομοιότητες, οπότε το πού θα καταλήξω θα κριθεί στο φωτο φινις, εκτός αν ξεπεταχτεί κανένα outsider από το πουθενά. Δεν θα βασιστώ στο ποιο μπορώ να έχω πιο άμεσα, αφού κοιτάω μακροπρόθεσμα και θέλω να πάρω αυτό που πραγματικά αξίζει περισσότερο. Άλλωστε 5-6 εργάσιμες εντάξει, μπορώ να περιμένω και το συγκεκριμένο site έχει και δωρεάν μεταφορικά. Μακάρι να μπορούσα να τα δοκιμάσω και τα 2, αλλά εφόσον δε γίνεται θα αρκεστώ σε γνώμες αυτών που τα έχουν δοκιμάσει. Τα Rossignol Sin ή κάποιο παρόμοιο (Soul ή S3) σίγουρα τα έχουν πατήσει περισσότεροι και διαβάζω και ακούω πολύ καλές κριτικές. Τα Kastle BMX, αν κάποιος/α που διαβάζει το φόρουμ τα έχει δοκιμάσει, θα εκτιμήσω πολύ τη γνώμη του/της. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Giannis90 2,282 Report post Posted February 3, 2017 Τα sin7 τα έχω οδηγήσει. Πολύ ωραίο πέδιλο, κι΄ο κατοχός τους υπερ-ευχαριστημένος. Το συγκεριμένο της kastle το ζαχαρώνει φίλος. Έχω διαβάσει επί το πλείστον θετικά σχόλια αλλά δεν μπορώ να εκφέρω προσωπική γνώμη. Καλές αγορές όπου κι΄αν καταλήξεις. Quote BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified). Share this post Link to post Share on other sites
ChristosFRC4 59 Report post Posted February 3, 2017 Εγω σου προτεινω κατι τετοιο! Το βλεπω με ζορικο rocker τυπου τσαρουχι που νομιζω βοηθαει ! Και πρεπει να κανουν κ πουδρες γιατι τοτε σιγα μην εστρωναν κοτλε πιστες ⛷⛷⛷ 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChristosFRC4 59 Report post Posted February 3, 2017 Δες και αυτα: http://m.ebay.com/itm/OLD-Interesting-Vintage-Wooden-48-Long-Skis-Pointed-Top-Tip-and-Bamboo-Poles-/192053769875?hash=item2cb74bf693%3Ag%3AV40AAOSwvzRXxzPB&_trkparms=pageci%253Aa4f60441-ea48-11e6-9f94-74dbd1805ae7%257Cparentrq%253A057e319615a0a786cc4ed89dffa2b489%257Ciid%253A10 Τα βλεπω φαρδουλωπα Quote Share this post Link to post Share on other sites
chrisrov 25 Report post Posted February 3, 2017 Δες και αυτα: http://m.ebay.com/itm/OLD-Interesting-Vintage-Wooden-48-Long-Skis-Pointed-Top-Tip-and-Bamboo-Poles-/192053769875?hash=item2cb74bf693%3Ag%3AV40AAOSwvzRXxzPB&_trkparms=pageci%253Aa4f60441-ea48-11e6-9f94-74dbd1805ae7%257Cparentrq%253A057e319615a0a786cc4ed89dffa2b489%257Ciid%253A10 Τα βλεπω φαρδουλωπα Εγω σου προτεινω κατι τετοιο! Το βλεπω με ζορικο rocker τυπου τσαρουχι που νομιζω βοηθαει ! Και πρεπει να κανουν κ πουδρες γιατι τοτε σιγα μην εστρωναν κοτλε πιστες ⛷⛷⛷ Κρις μεταξύ των 2 θα πάρω τα πρώτα, αλλά πλιζ βρες τα μου μαζί με το μπαστούνι - κουπί, γιατί το βλέπω φαρδουλωπό κι αυτό και μετά το κλείσιμο της σεζόν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν γονδολιέρης να πηγαίνεις βόλτα τουρίστες και να βγάλεις τα έξοδα. 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChristosFRC4 59 Report post Posted February 3, 2017 Ναι οντως μονογκλιτσο βγαινει βλεπω με δωρο το τσιμπουκι Quote Share this post Link to post Share on other sites
chrisrov 25 Report post Posted February 3, 2017 Σοβαρά τώρα, ποιο από τα 2 που σκέφτομαι σου φαίνεται καλύτερο? Πες καμιά γνώμη και αν βαριέσαι να γράφεις ή αν είσαι ντροπαλός και δε θες δημόσια πάρε τηλ Quote Share this post Link to post Share on other sites
chrisrov 25 Report post Posted February 3, 2017 Τα sin7 τα έχω οδηγήσει. Πολύ ωραίο πέδιλο, κι΄ο κατοχός τους υπερ-ευχαριστημένος. Το συγκεριμένο της kastle το ζαχαρώνει φίλος. Έχω διαβάσει επί το πλείστον θετικά σχόλια αλλά δεν μπορώ να εκφέρω προσωπική γνώμη. Καλές αγορές όπου κι΄αν καταλήξεις. Ευχαριστώ, ελπίζω να τα ευχαριστηθώ όποια κι αν είναι τα τυχερά που θα τα ταλαιπωρήσω... Quote Share this post Link to post Share on other sites
chrisrov 25 Report post Posted February 4, 2017 (edited) Λοιπόν... κινδυνεύω να καώ από το ψάξιμο και επίσης κινδυνεύω να χαρακτηριστώ γραφικός και ψείρας και σπασ@@δης, αλλά θα ποστάρω τους προβληματισμούς μου και το ψάξιμό μου γιατί μπορώ...Ψάχνω, διαβάζω, μπερδεύομαι, ξεμπερδεύομαι... Τελικά είναι πολύ δύσκολο να επιλέξεις κάτι που γουστάρεις τόσο πολύ, που υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία και που δεν μπορείς να τα δοκιμάσεις όλα, αλλά μόνο να διαβάσεις κριτικές.Όσο διαβάζω πάντως, τόσο πάω όλο και σε πιο φαρδιά... Μην ξεχνάμε ότι έχω και το καθαρό πιστοπέδιλο, οπότε ψάχνω για κάτι 90% εκτός.Άρα All mountain wide ή big mountain...Επίσης, τα περισσότερα αγγλόφωνα sites με κριτικές είναι από Αμερική πλευρά, οπότε με πάνε προς το πιο φαρδύ, αφού για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού το all mountain regular είναι 90-100 και το all mountain wide 100-110.Βέβαια θα μου πεις - και θα έχεις και δίκιο - στον Παρνασσό θα κάνεις σκι ρε ψωνάρα, όχι στο Κολοράντο και στο Βερμόντ!Επειδή όμως είναι λίγο δύσκολο να φέρω τους ski reviewers στα Κελάρια, αναγκαστικά θα εμπιστευτώ το τεστ εκεί και θα φανταστώ την αναγωγή εδώ.Θέλω να μοιραστώ παρακάτω εικόνες από side to side reviews από το site abetterski.com που το βρήκα πολύ αναλυτικό και αξιόπιστο... Σημειώνω με κόκκινο Χ τα χαρακτηριστικά που δεν με ψήνουν, με πράσινο τικ αυτά που με ψήνουν και με μπλε παύλα ούτε κρύο ούτε ζέστη. Για κάποια χαρακτηριστικά όπως άλματα, switch, jibbing και άλλα που δεν με ενδιαφέρουν, δεν σημειώνω τίποτα.Σχετικά με το radius, έβαλα τικ σε <20 και Χ σε >20, χωρίς να είμαι σίγουρος, απλά γιατί με τη μέχρι τώρα εμπειρία μου νομίζω ότι θα με βόλευε καλύτερα κάτι που θα στρίβει πιο κλειστά.Δεν είμαι reviewer, ούτε έχω ξανακάνει στο παρελθόν τέτοια έρευνα, οπότε ίσως να λέω και βλακείες και να μην κρίνω σωστά... Αν κάποιος πιστεύει ότι το έχω πάρει λάθος και θέλει να με επαναφέρει στον ίσιο δρόμο, ευχαρίστως...1. Rossignol Sky 7 HD2. Volkl Mantra3. Armada ARV 1064. K2 Pinnacle 1055. Blizzard Bonafide6. 4FRNT Kye 110And the winner is... 5 & 6! (παρά την πολύ μεγάλη ακτίνα στροφής)Σκέφτομαι να το τολμήσω για το 6... με κίνδυνο βέβαια να είναι υπερβολή και να μην βρω την ποσότητα χιονιού που θα χρειάζεται για να αποκαλύψει τον πραγματικό εαυτό του και να μου χαρίσει αυτά που μπορεί.Άλλωστε είναι Big mountain ski και στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο big τα mountains, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που έχει πρόσβαση ένας μέσος τουρίστας χιονοδρόμος όπως εγώ.Όμως... οι κριτικές για το συγκεκριμένο είναι πάρα πολύ καλές όπου κι αν έχω διαβάσει και από τα χαρακτηριστικά του φαίνεται ότι θα με βγάλει πάρα πολύ ασπροπρόσωπο σε πούδρα, αλλά και στο άστρωτο bumpy μαλακό χιόνι που τόσο συχνά συναντά κανείς στα εκτός του Παρνασσού... Είναι ένα πέδιλο για μαλακό χιόνι που δεν θα χρειαστεί να το αλλάξω ακόμα κι αν εξελιχθώ σε ορκισμένο πουδροφάγο. Εφόσον το πέδιλο αυτό το θέλω για εκτός και θα έχω και το πιστοπέδιλο... λέω να πάω για εκτός all the way και να μην το φοβηθώ το τέρας! Ελπίζω μόνο να μη με δυσκολέψει πολύ στην αρχή μέχρι να ψηθώ στο εκτός και να στρίβει... μην το παίρνω ευθεία!!! Edited February 5, 2017 by chrisrov Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted February 5, 2017 αν παρεις σκληρο πεδιλο με μεταλλο τυπου bonafide θα ξεχασεις και οτι ξερεις .....θα μπορουσα να σου γραψω πολλα για τα παραπανω σκι που ψαχνεις μιας και τα περισσοτερα τα ξερω και τα εχω κανει αλλα δεν κανουμε το ιδιο σκι.. και φυσικα ισως να μη παρεις την αποψη μου ως αντικειμενικη γιατι εχω βαλει ενα σκι αγγελια (οχι δικο μου) που κανει ακριβως για την περιπτωση σου τα πραγματα ειναι πιο απλα αποτι τα βλεπεις παντως αποψη μου: παρε ενα πεδιλο με ξυλινο πυρηνα το ανωτερο μεχρι 100 μεση για να μπορεις να μπεις στην φιλοσοφια του εκτος πιστας σκι σιγα σιγα και με πολυ δουλεια! οποιο σκι και να παρεις παντως μην απογοητευτεις αν δε τα πηγαινεις καλα στις αρχες γιατι δεν θα φταει το σκι εκτος αν ειναι πολυ σκληρο (μεταλλο) αλλα περισσοτερο θα φταιει η ποιοτητα του χιονιου και εσυ! ολοι περασαμε απο αυτο το σταδιο Οπως και να'χει οποιο σκι και να παρεις καλοριζικο να ειναι και καλοταξιδο ! Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
chrisrov 25 Report post Posted February 5, 2017 Έχεις δίκιο θα πάω σε κάτι με ξύλινο πυρήνα και ελαφρύ. Και επίσης έχεις δίκιο ότι είναι πολύ πιο απλά από ότι τα βλέπω. Το έχω αυτό, να γίνομαι υπερ-αναλυτικός, χωρίς να πρέπει πάντα. Αυτό που με προβληματίζει είναι το πόσο φαρδύ πρέπει να είναι το πέδιλο. Ο τίτλος του ποστ είναι λάθος, ουσιαστικά δεν είναι All mountain αυτό που ψάχνω. Δεν θα έχω μόνο ένα πέδιλο για όλα. Ψάχνω για κάτι που θα είναι 90% εκτός, που θα είναι καλό σε πούδρες, που δεν θα κολλάει σε κακό οργωμένο παλιό χιόνι ή σούπα, που θα του αρέσει περισσότερο το μαλακό τερέν από το σκληρό και θα μπορεί και να καρβάρει έστω σε μεγάλες γραμμές σε πίστα. Το ξέρω ότι θα δυσκολευτώ στην αρχή και θα ξαναγίνω αρχάριος όταν βρεθώ σε μια μεγάλη κλίση με απάτητο χιόνι, αλλά σίγουρα θα ευχαριστηθώ και τη διαδικασία του να το μάθω και φυσικά το αποτέλεσμα όσο θα γίνομαι καλύτερος. Οπως και να'χει οποιο σκι και να παρεις καλοριζικο να ειναι και καλοταξιδο ! Ευχαριστώ πολύ! Αυτό έχει σημασία άλλωστε! 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites