Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ΜΙΚ

Μια Κλασσική Τούμπα Σε Παγωμένη Μαύρη Από Prerelease (Φοίβη Καλάβρυτα)

Recommended Posts

Εντάξει ... το έχουμε πάθει όλοι ανυποψίαστοι πάγος ... γεια σας..... αν και εσένα σε προειδοποίησε καλά κάπου στο 0:49,εντάξει εφόσον δεν χτύπησες και σου φέραν και τα συντρίμμια ;) σε ανάλογη φάση πέρυσι είχα ένα τραύμα από έγκαυμα στον πήχη για κανένα μήνα ανοιχτό .

Προσοχή λοιπόν γιατί εκεί που οι σκιέρ ελεύθερης κατάβασης πάνε του σκοτωμού ..εμείς πάμε για σκοτωμό !!!!!!!!!!!

• Like 4

Οποιος ξερει το γνωμικο ..."την τελευταια καταβαση την αφηνουμε γι αυριο" μπορει και να προφυλαξει τον εαυτο του, απο τον...εαυτο του.Ολοι οι υπολοιποι ειναι απλα πολυ τυχεροι και να παραμεινουν !Αυτο το γνωμικο μου το ειχε πει ενας παλιος λιφτιερης πριν απο πολλες δεκαετιες και φανερωνει πως πρεπει να σκεφτωμαστε και πως να αντιμετωπιζουμε τις διαφορες προκλησεις που μας βαζει ο ιδιος μας ο εαυτος!

• Like 3

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Μιχάλη ήταν η πρώτη σου κατάβαση γενικά της ημέρας,δεν είχε προηγηθεί κάποια άλλη για ζεσταμα πχ Θέτις η κάτι άλλο;

Ελπίζω το βίντεο που ανεβασες μαζί με την όλη περιγραφή να λειτουργήσει "εκπαιδευτικά" για όλους.

Πρώτη της μέρας. Δεν είχε σχέση το ζέσταμε πάντως έφυγε το πέδιλο από prerelease . Έτρεχα και κλώτσαγα κοσμο στο λιφτ να την κατεβω πρωτος. Τραλαλα. Το ξαναγράφω καμιά διακοσαριά μέρες σκι απέφευγα να πάω στα απότομα πριν σιγουρευτώ ότι δεν έχουν πάγο. Χτες δεν είχα μυαλό καν να σκεφτώ πάγους και τέτοια. Φοβάμαι ότι καταρχάς πολλοί χιονοδρόμοι δεν μπορούν μόνιμα να συλλάβουν τι είναι πολύ κλίση με πάγο και για αυτό βλέπουμε όλα τα πτώματα το πρωί στο απότομο του Ηρακλή και κατά δεύτερον πολλοί που μπορούν να το συλλάβουν κάποια στιγμή θα βρεθούν στην τραλαλα "ωωωω νεα πίστα" κατάσταση που βρέθηκα εγώ.

Οποιαδήποτε κατάσταση τραλαλα ωωωωω κάτι είναι σε κάποια σημεία ακόμα και σε μικρές πίστες συνταγή για πόνο.

Ο πάγος μπορεί να υπάρχει στο σκι μας παντα και παντου. Το θεμα ειναι ας κάνουμε οσο και αν θελουμε σκι στον παγωμενο περικλη ή θετις αλλα ας κανουμε οτι μπορουμε να αποφύγουμε να βρεθουμε εστω στην αρχη της παγωμενης 6 ή Φοίβης

Δεν ξερω που και γιατί υπαρχει στον κοσμο πιστα κλειστη λογω παγου, σιγουρα παντου στον κοσμο υπάρχει "προσοχη πιστα με παγο".

Κυριως ομως ειναι ποτε σκι εμεις με μυαλο τραλαλο στην επιλογη του αν θα ανεβουμε σε ενα λιφτ και που θα κατεβουμε.

Στο άλλο άκρο της μέρας σκι, πρέπει να είναι η χιλιοστή φορά που το γράφουμε όπως το λέει ο Λεωνίδας επίσης "την τελευταία κατάβαση της μέρας...ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ, άστο πάμε σπίτι"

Η πίστα μετά από είκοσι λεπτά έγινε πολύ καλύτερη. Ήλιος...Το απότομο του Ηρακλή είναι πολύ πιο παγωνιάρικο πιο πολλές ώρες. Του βάζουν συνέχεις προσοχή πάγος αλλά ο Έλληνας δεν μασάει, πάνε και την τρώνε.

Kαι αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και τη φάμε, πείτε το ποιηματάκι, που ξέρεις μπορεί και κάτι να σώσεις, εγώ νομίζω έσωσα. agavalas για να λες στον πήχη...δες το ποίημα μπας και γλύτωνες το έγκαυμα

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Οι δεστρες ρυθμισμενες εκει που αναφερει το γνωστο πινακακι. Αντε ενα κλικ πανω σε δυσκολα χιονια ή αν τα πεδιλα εχουν καποια κοπωση λογω παλαιοτητας. Καλυτερα να σου βγει παρα να κλαις το γονατο...... [/size]

.....

Sorry για το άσχετο. Που θα βρω αυτο το πινακάκι;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μιχάλη με παρακάλια και ευχέλεια δεν σώζεσαι σε τέτοιες περιπτώσεις.

9-2-05020.jpg

το σαββατο ειχαν βαλει φουσκωτους και την φυλαγαν μην κατεβει κανεις?

• Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Γιατι πρέπει να συμβαίνει κάπου αλλου στον κόσμο για να κλήσεις μια πιστα για κανα δυό ώρες; λέμε τώρα μιας και ανοιξαμε την κουβέντα. Η λογική μας δεν μπορει να λειτουργήσει;

Εξω νομίζετε οτι οι χιονοδρόμοι ειναι λογικοί άνθρωποι; Τα ιδια Σκ#@ κουβαλάνε στο κεφάλι τους , τρέχουν σαν τους παλαβους δίχως αυριο , οι ανεγκέφαλοι.... Εχει κάτι χάρους έξω που περνάνε απο διπλα σου. Το παιχνίδι ειναι χαμένο σας λέω , ματαιότης ματαιοτήτων .... τι τα θες....

• Like 1

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Πάντως στο βιντεάκι φαίνεται να ξεκλειδώνει πολύ εύκολα το πέδηλο.........

• Like 4

www.zermatt.ch

Mηχαλη τσεκαρε μηπως η πισω δεστρα εναι πιο πισω απο οτι πρεπει

Edited by Hellbent
  • Like 1

Έχω την εντύπωση ότι το πέδιλο τσίμπησε σε ίχνος από το ρατράκ ,ίσως αυτή ήταν η αιτία που έφυγε ,το ότι η σωστή εκπαίδευση σώζει δεν νομίζω ότι το αμφισβητεί κανείς. Δυστυχώς το ένστικτο δεν σε τέτοιες καταστάσεις δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος.

Οκ σε τέτοια κλίση η πτώση έρχεται εύκολα,

.

Και το ποιό σημαντικό είναι ότι δεν σταματάς με τίποτα , αλλά κυλάς πολλά πολλά μέτρα με αποτέλεσμα αυτά που προαναφέρθηκαν

δεν ειναι Κωστα .ενα τρυπημα εχει το coomback και ειναι σωστα τρυπημενο εκει που πρεπει

DALTONS POW ROBBERY.....

δεν ειναι Κωστα .ενα τρυπημα εχει το coomback και ειναι σωστα τρυπημενο εκει που πρεπει

μαλλων εννοει το din στη πισω μερια της δεστρας ο χελμπεντ

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Ο Χελμπεντ εννοεί αν έχει κενό μεταξύ δέστρας-μπότας.

• Like 6

9-2-05020.jpg

ναι σωστα εχετε δικιο
το διαβασα γρηγορα καταλαβα λαθος

DALTONS POW ROBBERY.....

το σαββατο ειχαν βαλει φουσκωτους και την φυλαγαν μην κατεβει κανεις?

Το Σάββατο την είχα κατέβει δεν την φυλούσε κανέίς ούτε ήταν κλειστή απλά είχε μια ρατρακιά δεν ειχε δωθεί για χιονοδρομία γτ επισημα την εδωσαν την κυριακη

Πώς και δεν το ειδαμε live ρε γμτ...

Στάλθηκε από το κινητό μου...

1162895.jpg

Η δικιά μου παρατήρηση είναι ότι έκανες λάθος να προσπαθήσεις να κάνεις με το συγκεκριμένο πέδιλο, στην συγκεκριμένη πίστα, στην κατάσταση της με τον συγκεκριμένο τρόπο σκι. Πιστεύω ότι το απελευθερώθηκε και λόγω των κραδασμών.

μην τον λυπαστε μετα εφαγε οτι πουδρα ειχε μεινει [emoji14]

Στάλθηκε από το κινητό μου...

• Like 3

1162895.jpg

Πρόσφατα, για τον παραπάνω λόγο,

μέτρησα την μισή «Αντιγόνη» με την πλάτη.

Μετά από καλοκαιρινό κατσαβίδιασμα δεν είχα σετάρει

το μήκος της δέστρας, σύμφωνα με τα χιλιοστά της μπότας μου.

Πρώτη μέρα στο βουνό με τα συγκεκριμένα πέδιλα-δέστρες για την σαιζόν

και ένιωθα ένα τζόγο στο ένα πέδιλο, δεν πάταγε καλά.

Λανθασμένα νόμιζα ότι επειδή δεν τα είχα κάνει ακμές

για πολύ καιρό, οφειλόταν σε αυτό. Κούνια που με κούναγε...

Βρέθηκα χωρίς πέδιλο, μετά από αλματάκι

στην είσοδο της Αντιγόνης. Ε, μέχρι και την μέση της

ακόμα τσούλαγα με την πλάτη. Σκληρό τερέν,

που όσο και αν προσπάθησα να σταματήσω με το άλλο πέδιλο

που είχε μείνει κανονικά κουμπωμένο, ήταν επικίνδυνο.

Τυχερός, δεν έπαθα τίποτα.

Το γιατί έφυγε το πέδιλο τόσο εύκολα το κατάλαβα καμιά ώρα μετά,

όταν έκανα τράμπα το δεξί με το αριστερό

και η αστάθεια μετακόμισε και αυτή.

Ήταν τουλάχιστον 2 κατσαβιδιές μεγαλύτερες από την μπότα μου...

Στραβές γίνονται. Είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Τσεκάρετε όμως, όσο μπορείτε και αυτά που θεωρείτε δεδομένα.

Θα μπορούσα να την είχα πάθει πολύ χειρότερα.

Σε περίπτωση σαν του Μικάλη θα είχα κόψει ταχύτητα

από τα πρώτα παλαμάκια που βάραγαν τα πέδιλά του.

Και κάτι τελευταίο.

Μου φαίνεται ότι μπερδεύουμε καταστάσεις,

βαπτίζοντάς ΄τες με τις ίδιες λέξεις.

Άλλο σκληρό τερέν, άλλο παγωμένο τερέν.

Στη «Φοίβη» ήταν σκληρό / σφιχτό τερέν.

Εκεί κατεβαίνεις με επιφυλάξεις, και κάποιοι όντως γουστάρουν αυτά τα τερέν.

Παγωμένο τερέν έχουμε σε πίστες όταν έχουν φάει

καμιά βρόχα την προηγούμενη μέρα

και το βράδυ παγώσουν με τίποτα αρνητικές ξαστεριές.

ΝΑΙ, εκεί μιλάμε για παγό.

Εκεί για μένα δεν είναι χιονοδρομία, είναι κατεβασιά επιβίωσης.

Πράγμα που μπορεί εύκολα να συναντήσει κανείς

και στα ανοιξιάτικα χιόνια, νωρίς το πρωί.

• Like 6

Δεν έχει ορατό κενό, μια χαρά είναι, απλά πιθανό σε ξύλινο πέδιλο χωρίς plate καλό είναι να τα πάμε ένα κλικ πιο κοντά.

Σωστά τα λέτε παραπάνω, εγώ θεωρώ τον εαυτό μου μέτριο που δεν τρέχω πολύ και για αυτό η ρυθμίσεις που πάντα είναι του πίνακα. Αν ξέρω ότι θα κάνω σε πάγο και bumps θα το βάζω παραπάνω.

Η δικιά μου παρατήρηση είναι ότι έκανες λάθος να προσπαθήσεις να κάνεις με το συγκεκριμένο πέδιλο, στην συγκεκριμένη πίστα, στην κατάσταση της με τον συγκεκριμένο τρόπο σκι. Πιστεύω ότι το απελευθερώθηκε και λόγω των κραδασμών.

Ναι το έχω γράψει και εγώ. Μίλησα και με αρκετό κόσμο και πράγματι σε ξυλοπέδιλα χωρίς plate και χωρίς ρόκερ τρώς τρελό κραδασμό και μάλιστα από την άκρη τέρμα της ουράς και στρεβλώνει. Οπότε ίσως το 8 για τέτοιο πέδιλο σε πάγο να είναι πολύ λίγο, τρώει ταλαντώσεις και στρεβλώνει στον εγκάρσιο άξονα πολύ.

Πάντως σε πούδρες δεν θα ήθελα να το βάλω πιο σφικτά, μέχρι τώρα όποτε έπρεπε να βγει βγήκε και όποτε δεν έπρεπε δεν βγήκε.

Σε περίπτωση σαν του Μικάλη θα είχα κόψει ταχύτητα

από τα πρώτα παλαμάκια που βάραγαν τα πέδιλά του.

Παιδιά αν είχα την παραμικρή υποψία ότι θα κάνει release θα έκανα μόνο προσπάθειες να κόψω ταχύητητα. Όπως βλέπετε την κατάβαση την έκανε ένας ευτυχισμένος σκιερ που μέσα στη ρατρακιά έκανε συμπαθητικές στροφές και έψαχνε να βρει την καλή ρατρακιά να μείνει να κάνει ακόμα πιο συμπαθητικές στροφές.

Πάντως δεν ήταν πιο μαλακό το τερέν από αυτό το ανοιξιάτικο που περιγράφεις πάνω στις ρατρακιές...

Ποτέ στο μυαλό δεν υπήρχε το release, ήμουν απλά προσεκτικός μην την φάω από γλυστριμα.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Γόνατο σε άριστη κατάσταση, πονάει ίσα ίσα αντιληπτά, σώθηκε ο σύνδεσμος, πάμε για σκι αύριο. Ηθικό δίδαγμα ότι μάλλον έκανα ολόσωστα το save your knee απλά να έχετε το νου σας ότι λίγο παραπάνω πίεση να φάει πάει κόπηκε. Καρφώνουμε μπότα να μας φρενάρει προσεκτικά και ελέγχουμε τη δύναμη που θα δεχτεί το γόνατό μας, είναι αμαρτία να κόψεις σύνδεσμο και ίσως χιαστό ενώ μπορείς να φρενάρεις λίγο πιο αργά. Αν τελειώνει η πλαγια και φτάνεις στην κολώνα κάρφωσέ το και ότι γίνει.

Παιδιά ανεβάζω και ένα βίντεο από το speedflying, δείτε και τα παλιά, το ίδιο πέδιλο έχει φάει απίστευτο κοπάνημα και δεν βγήκε ποτέ. Αρχίζω να πιστεύω ότι οι κραδασμοί και οι στρεβλώσεις του πάγου είναι ένα μοναδικό φαινόμενο που ίσως πρέπει να έχεις κατσαβίδι μαζί να σφίγγεις μόνο για παγοbump καταστάσεις.

Που να φανταστώ ο δόλιος ότι το ίδιο πεδιλο που κοπανιέτε τόσο καιρό και δεν έχει βγει, θα βγει εκεί? Μάθημα, το μάθαμε, στους πάγους βγαίνει, πάμε σιγά σιγά.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Εχεις κανει την τουμπα σου τουρκικο σιριαλ...

Καραμιχαλ...

• Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Τον λυπήθηκε η ψυχή μου.... :( :(

Κάπως έτσι τσουλάς πάντως προς τα κάτω και στα πιο "ήπια" παγωμένα.....

Καμερα στο κεφάλι.... τι δήλωσε....

Edited by Χρήστος Μ.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff