damianos 819 Report post Posted April 6, 2017 Εγώ θα πώ πάλι κάτι γενικότερο που μπορεί να είναι και καθαρά δική μου αίσθηση. Φέτος στην εκδρομή στο Alpes d'huez που τα ξενοδοχεία μας δεν ήταν κοντά, μου φάνηκε οτι είμασταν 2 διαφορετικές εκδρομές. 2 διαφορετικές παρέες. Δεν βρεθήκαμε ποτέ όλοι μαζί. Δεν κάναμε ποτέ μαζί σκι. Μόνο στα ταξίδια είμασταν όλοι μαζί. Για μένα, δεν ήταν αυτή εκδρομή του συλλόγου όπως εγώ την ονειρεύομαι. 5 Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση! Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,189 Report post Posted April 6, 2017 (edited) καμία εκδρομη - και κανενας συλλογος δεν μπορει να ειναι και να κανουν σκι παρεα Ακομα και στο ιδιο ξενοδοχειο μονο στο φαγητό ειναι ολοι παρεα .κατοπιν γίνονται ομαδες Αλλη φευγουν πριν ανοίξουν τα λιφτ - αλλοι λιγο αργοτερα κλπ Αυτο δεν παει να πει οτι οταν ανταμωνόμαστε στην πιστα δεν κανουμε παρεα σκι και καλαμπουρι ..που μου αρέσει ιδιαίτερα ψιτ!! κωστη σε εχω βιντεο ...ολα τα λεφτα Θεωρό οτι παρεα ειναι το πολύ μεχρι 10 ατομα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δεν ειναι δυνατόν να κανουν σκι ολοι μαζι παρεα - οσο και να το θελουν Edited April 6, 2017 by PRESIDENT 3 ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted April 6, 2017 Κι ομως, απο τη δικη μας εμπειρια στο La Plagne, Val Gardena και Serre Chevalier, παντα βρισκομαστε στις πλαγιες, οχι απαραιτητα με ολους, αλλα με καποιους. Και εμεις εχουμε την ιδιαιτεροτητα οτι η Jennifer δεν πολυμιλαει Ελληνικα... Δυστυχως, ακομα και Ελληνες που μιλανε καλα Αγγλικα, φαινεται να αισθανονται αβολα σε μια παρεα που ειναι υποχρεωμενοι να μιλησουν Αγγλικα, ενω οι 5 στους εξι ειναι Ελληνες. Που κανει το σκι παρεα πιο δυσκολο. 3 Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted April 6, 2017 Αντε στην επόμενη εκδρομή τελος το roaming. Να μην ξανακουσουμε δικαιολογιες για live ανταποκρισεις, βιντεο κλπ... https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/frequently-asked-questions-roam-home "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted April 6, 2017 (edited) καμία εκδρομη - και κανενας συλλογος δεν μπορει να ειναι και να κανουν σκι παρεα Ακομα και στο ιδιο ξενοδοχειο μονο στο φαγητό ειναι ολοι παρεα .κατοπιν γίνονται ομαδες Αλλη φευγουν πριν ανοίξουν τα λιφτ - αλλοι λιγο αργοτερα κλπ Αυτο δεν παει να πει οτι οταν ανταμωνόμαστε στην πιστα δεν κανουμε παρεα σκι και καλαμπουρι ..που μου αρέσει ιδιαίτερα ψιτ!! κωστη σε εχω βιντεο ...ολα τα λεφτα Θεωρό οτι παρεα ειναι το πολύ μεχρι 10 ατομα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δεν ειναι δυνατόν να κανουν σκι ολοι μαζι παρεα - οσο και να το θελουν Εδώ και κάποια χρόνια μόνο στο φαγητό φανταζεις σαν σύλλογος Νίκο. Πουθενά αλλού. Κι αυτό πλέον το καταργήσατε. Το 2008 που είμαστε σε ένα ξενοδοχείο που τα είχε όλα,σε μια τιμή που ήταν για όλους, και τρώγαμε όλοι μαζί και η μόνη γκρίνια ήταν ότι δεν είχε 7.284 χλμ πίστες γιατί είμαστε και ολυμπιονίκες όλοι εδώ μέσα, τελικά βγήκε υπέροχη. Οποτε μην επιμένεις σε παρακαλώ ότι δεν μπορεί να συμβεί. Επίσης Νίκο το 2008 και στο βουνό σύλλογος ήμασταν. Επειδή λοιπόν εσύ μπορεί δυστυχώς να μην πέτυχες τέτοιες μέρες, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν. Ναι βέβαια μετά άλλος ήθελε ποτό στο μπαρ του ξενοδοχείου κι άλλος σε μπαρ της περιοχής. Άλλος ήθελε καζίνο κι άλλος απλή ξερή στο τραπέζι του δωματίου. Αλλά τις συζητήσεις και πληροφορίες τις ανταλλάζαμε την ώρα του φαγητού. Ξεκινούσε η εκδρομή και καταλάβαινε όλο το αεροδρόμιο πως είσαι σύλλογος. Μετά όλο το αεροπλάνο και παρόμοια το επόμενο αεροδρόμιο. Το ίδιο και το ξενοδοχείο σε κάθε πρωινό και βραδινό γεύμα. Από τα 50 ή 80 άτομα σχεδόν οι μισοί φορούσαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού το μπουφάν ή είχαν διακριτικά σήματα. Edited April 6, 2017 by dust 2 Share this post Link to post Share on other sites
damianos 819 Report post Posted April 7, 2017 καμία εκδρομη - και κανενας συλλογος δεν μπορει να ειναι και να κανουν σκι παρεα Ακομα και στο ιδιο ξενοδοχειο μονο στο φαγητό ειναι ολοι παρεα .κατοπιν γίνονται ομαδες Αλλη φευγουν πριν ανοίξουν τα λιφτ - αλλοι λιγο αργοτερα κλπ Αυτο δεν παει να πει οτι οταν ανταμωνόμαστε στην πιστα δεν κανουμε παρεα σκι και καλαμπουρι ..που μου αρέσει ιδιαίτερα ψιτ!! κωστη σε εχω βιντεο ...ολα τα λεφτα Θεωρό οτι παρεα ειναι το πολύ μεχρι 10 ατομα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δεν ειναι δυνατόν να κανουν σκι ολοι μαζι παρεα - οσο και να το θελουν Μάλλον δεν κατανόησες Νίκο το πνεύμα αυτών που ανέφερα. Διαφορετικά είμαι σίγουρος οτι θα συμφωνούσες και θα προσυπέγραφεςκαι συ αυτά που παρατήρησαν ο dust και ο Μάκης. Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση! Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,729 Report post Posted April 7, 2017 (edited) Αλλο ηταν το 2008 και αλλο ειναι το 2018 . Οι εποχές αλλάζουν χρειάζεται προσαρμογή. Το 2008 ελαχιστοι ειχαν εμπειρία απο εκδρομη για σκι στις Αλπεις. Λιγοι ηταν αυτοι που θα πηγαιναν μόνοι τους. Το 2018 σχέδον ολοι εχουν την αντιστοιχη εμπειρία, εχουν επισκεφθεί αρκετά χιονοδρομικά ,και οι επιθυμίες για χιονοδρομική τοποθεσία ειναι πλέον διαφορετικές. Ο καθένας μπορει να σχεδιάσει με την παρέα του μία τέτοια εκδρομή. Τα οικονομίκα δεδομένα εχουν αλλάξει , όποτε ποιο πρεπει να ειναι το κόστοςμιας εκδρομής ειναι και αυτό κάτι πού υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και είναι απολυτα λογικό. Οταν ο συλλογος ειχε πάει στην LA TANIA ηταν μία εκδρομή που ειχε στοιχίσει πανω απο τα 1200 ευρώ. Τοτε διαλεγαν χιονοδρομικό ,Τωρα το ΔΣ ειναι υποχρεωμένο να βρεί εκδρομή με κόστος τριψήφιο.Στην ελλάδα εχουμε οικονομική κρίση , δεν συμβαίνει ομως το ίδιο με την υπόλοιπη Ευρώπη και οι τιμές στίς Αλπεις σταθερά ανεβαίνουν Και ο καιρός εχει αλλάξει , πρίν χρόνια σχεδίαζαν εκδρομές και πριν τα Χριστούγεννα που οι τιμές ειναι πιό χαμηλές , τωρα υποχρεωτικά πρέπει η εκδρομή να γίνει οριακά μεσα στις δύο τελευταιες εβδομάδες του Ιανουαρίου , μετά οι τιμές πέρνουν την ανηφόρα. Να μην συγκρίνουμε διαφορετικά πράγματα , αν θέλουμε να βγεί σωστό συμπέρασμα απο την συζήτηση. edit : Οταν ειχα παει το 2003 στο Ischgl (αγνωστο τότε) το elizabeth μπροστά στο κεντρικό τότε lift στοιχιζε 130 ευρω την ημερα το δωματιο , σημερα το ιδιο ξενοδοχειο κανει πανω απο 900 ευρω. Edited April 7, 2017 by gatz 3 Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted April 7, 2017 Λογικά φέτος θα υπάρχουν λίγο λιγότεροι Βρετανοί τουρίστες. Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted April 7, 2017 Καλημερα ! Ολοι εχετε δικιο και αδικο συγχρονως κατα την ταπεινη μου γνωμη. Ναι δεν μπορει να κανει σκι ολος ο συλλογος μαζι οπως λεει κι ο Νικος ,εδω στα πηγαδια πανε 4 ατομα και βρισκονται τελικα να κανουν ανα δυο ή και καποιος μονος του για καποια ωρα.Το θεμα ειναι οτι καποια στιγμη αν δεν απλωσει ο συλλογος σ ολο το Τιρολο καπου μπορει να συναντηθεις ,σε καποιο σαλε σε καποιο καφε, να αλλαξεις κουβεντες ,να πεις που πηγες ,πατε απο εδω ,να παμε απο εκει.Σημερα θα ερθει και καποιος αλλος στην παρεα ,θα φυγει καποιος να παει με αλλη παρεα,δεν λεω οτι οι πυρηνες της βασικης παρεας θα αλλαξουν ,αλλα συχνα γινονται αλλαγες στην συνθεση της παρεας.Εξ αλλου εγω που δεν ξερω σκι δεν μπορω να ακολουθησω τον Ιασωνα που ψαχνει τις μαυρες,αλλα ειμαστε μαζι στην εκδρομη του συλλογου .Κι ολος ο συλλογος θα βρεθει στο φαγητο να συζηταει πως περασε την μερα του και τα επιτευγματα του.Ετσι απλα ,οσο μπορουμε να ειμαστε ολοι μαζι χωρις να καταπιεζει ο ενας τον αλλον. 2 Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,729 Report post Posted April 7, 2017 Και κατι πιο σημαντικό αν και εκτος θεματος η εννόια του συλλόγου δεν φτίαχνεται με μία εκδρομή , οταν εχουν υπάρξει τόσες λεκτικές κόντρες στο φορουμ για οποιδήποτε θέμα. Οπως και σε μια παρέα πρέπει οι σχέσεις να δημιουργούνται σιγα σιγα. Πρέπει να υπάρχουν πολύ πιο συχνα οργανωμένες εκδηλώσεις . Ειτε αυτες ειναι εκδρομές στο εσωτερικό ,ειτε ειναι το καλοκαίρι συναντησεις στην Θαλασσα ,ακομα και εβδομαδιαίες συναντησεις σε μπαρ ,και ταβέρνες. Πρωτα φτίαχνεται η παρέα και ο πυρηνας της και μετά προχωράς σε κατι πιο μεγάλο σε συμμετοχή 7 Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted April 7, 2017 Αλλο ηταν το 2008 και αλλο ειναι το 2018 . Οι εποχές αλλάζουν χρειάζεται προσαρμογή. Σε λίγα χρόνια Κώστα έτσι που το θέτεις για να πετύχουμε τρίμηνο θα πρέπει να πηγαίνουμε με οτοστόπ. Δεν είναι δικαιολογία αυτό. Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,729 Report post Posted April 7, 2017 Σε λίγα χρόνια Κώστα έτσι που το θέτεις για να πετύχουμε τρίμηνο θα πρέπει να πηγαίνουμε με οτοστόπ. Δεν είναι δικαιολογία αυτό. δεν καταλαβα τι θες να πεις Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted April 7, 2017 Κορρεκτορας. Τριψηφιο εννοεί οχι τρίμηνο. 1 "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,729 Report post Posted April 7, 2017 ωραία αλλα και παλι δεν κατάλαβα ... τι ΄θελει να πει ο Βασίλης . Διαφωνεί δτο τριψηφιο νουμερο τους κοστους ? ειναι πολυ ? ειναι λίγο ? να ειναι ελευθερο και απλά να διαλέγουμε χιονοδρομικο ? Share this post Link to post Share on other sites
damianos 819 Report post Posted April 7, 2017 Εϊναι προφανές - για μένα τουλάχιστον - οτι υπάρχει διαφορά ιδιοσυγκρασίας μεταξύ εμού και του Κώστα. Το είπα εξ' αρχής άλλωστε οτι ίσως είναι μόνο δική μου η αίσθηση. Είμαι....ρομαντικός, τί να κάνουμε? Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση! Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted April 7, 2017 (edited) συμφωνα με αυτα που λες Κωστα οι εκδρομες εσωτερικου(οτιδηποτε φυσεως) ειναι αυτες που φτιαχνουν αυτους τους πυρηνες αυτο ομως ειναι θεμα που μαλλον θα συζητηθει στη ΓΣ απο τα οικονομικα τακτοποιημενα μελη του Συλλογου το θεμα που θιγεις για το Ischgl για συγκριση εχει ιδιομορφιες γιατι παλια ειχε αλλου τυπου πελατες(τσεπες) ενω σημερα το επισκεπτονται οι παντες και εχουν επιλογες διαμονης ενω τοτε δεν ειχαν τις σημερινες επιλογες για συγκριση , το 1995 εκει πρωτη μου φορα , το πασο ειχε 325-350 σελινια ητοι 7800 δραχμες το ημερισιο με μισθο τοτε εγω 155.000 ο μεσος τοτε ισως λιγοτερο το 1/20 του μισθου σημερα το ημερησιο εχει περιπου 26 ευρω( 8800δρχ) και ο μισθος σημερα 830(282.000δρχ) , ο μεσος ισως 650 (222000δρχ) το 1/30 το φαγητο δεν εχει μεγαλες αποκλισεις,εχει ομως ο υπνος αναλογα με το που θελεις να μεινεις ,τοτε δεν ειχε τη ποικιλια τη σημερινη τα αεροπορικα ησαν λιγο ακριβα τοτε ,τα περισσοτερα ταξιδια τα ειχαμε κανει οδικως για το χαβαλε,σημερα εχεις τη δυνατοτητα να βρεις φτηνοτερες πτησεις Ομως οπως σωστα ειπες οι μισθοι π.χ Αυστρια ,Ελβετια δεν εχουν υποστει τη κατρακυλα τη δικια μας και οι τιμες αν δεν ανεβαινουν παραμενουν ψηλα για τις δικες μας τσεπες αν λοιπον καποιος εχει και ενα ενοικιο 250 με 300 το μηνα μερικα πραγματα γινονται απαγορευτικα ,εννοειται οτι δεν ειναι ολοι στα 650 με 800 αλλα ειναι πολυ ζορικα για τους πολλους .... Edited April 7, 2017 by kostasbmw 1 Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,729 Report post Posted April 7, 2017 συμφωνα με αυτα που λες Κωστα οι εκδρομες εσωτερικου(οτιδηποτε φυσεως) ειναι αυτες που φτιαχνουν αυτους τους πυρηνες αυτο ομως ειναι θεμα που μαλλον θα συζητηθει στη ΓΣ απο τα οικονομικα τακτοποιημενα μελη του Συλλογου Κωστα χωρις να διαφωνήσω σε αυτά που λες , το μονο που θα σου πω ειναι οτι οποιοδηποτε θέμα μπορεί καλλιστα να συζητηθεί και εδω στο φορουμ αρκεί καποιος να το ανοίξει σε ενα post. 1 Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted April 7, 2017 Κώστα αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν θα βρίσκουμε τριψηφιο πόσο σε λίγο αν όχι κι από φέτος. Εννοείται πως το τριψηφιο είναι πέρα του ικανοποιητικου αλλά εκλείπουν τα τριψηφια σε τέτοιο όγκο μετακίνησης. Για επιτευχθεί λοιπόν το τριψηφιο - ρίξαμε την ποιότητα του ξενοδοχείου για αρχή. - μετά βγάλαμε διαφορετικά ξενοδοχεία - μετά βγάλαμε εκτός τα skipass Εδώ να πω ότι το να βγάζεις εκτός το Skipass είναι στα θετικά,θεωρητικά πάντα, όμως υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΆ... Στο γενικό σύνολο έτσι κι αλλιώς το προσθέτεις στα έξοδα και αυτό, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, που σημαίνει ότι στο ταμείο του καθένα μας τελικά δεν υπάρχει τριψηφιο.Αρα για ποιο τριψηφιο μιλάμε και ψάχνουμε; Αν είναι να φτάσουμε να βγάλουμε αργότερα και το φαγητό, μετά το πούλμαν γτ ίσως βολεύει τοπικό λεωφορείο,ύστερα το πρωινό κ.ο.καθεξης, μόνο και μόνο για να λέμε ότι θέλουμε παραπάνω συμμετοχή, όταν η συμμετοχή είναι σχεδόν ίδια πάνω κάτω,καλύτερα ο καθένας μόνος και να μην φέρει και ευθύνη ο σύλλογος. Μετά το άλλο θέμα, Σύλλογος.... σύλλογος ο [síloγos] Ο19 : 1.ομάδα ατόμων, οργανωμένη και νομικά αναγνωρισμένη, που επιδιώκει με κοινή δράση να πετύχει έναν ορισμένο κοινό σκοπό· (πρβ. σύνδεσμος, σωματείο, ένωση): Επαγγελματικός / επιστη μονικός / καλλιτεχνικός / φιλανθρωπικός / θρησκευτικός / αθλητικός / πολιτιστικός / εξωραϊστικός ~. Δικηγορικός / ιατρικός / εμπορικός ~. ~ μηχανικών. Ίδρυση / καταστατικό / αρχαιρεσίες / διοικητικό συμβούλιο / μέλη συλλόγου. || Ο ~ των καθηγητών ενός σχολείου, το σύνολο των καθηγητών ως σώμα. 2. (παρωχ.) συνάθροιση ανθρώπων. [λόγ.: 2: αρχ. σύλλογος· 1: σημδ. γαλλ. association & συν. collectivité, collège] Όταν λοιπόν καταργείται η παραπάνω έννοια, παύει να είναι συλλογική μια εκδρομή και μπορείς κάλλιστα να την πεις απλά εκδρομή.Αρα δεν χρειάζεται να φέρει και την αιγίδα του συλλόγου. Για κάποιους όπως ο Δαμιανός η έννοια της εκδρομής ήταν πάντοτε μια όμορφη στιγμή που τα περιείχε όλα.Σκι - παρέα - εκδρομή - διακοπές Πλέον φαντάζει μια εκδρομή για αυτόν που θα γράψει τα περισσότερα χλμ σκι και τίποτα άλλο. Κλείνω λέγοντας πως thread εκδρομής 2018 γράφει ο τίτλος οπότε, νομίζω, γτ να μην έχουμε όλη τη συζήτηση εδώ και να χρειαστεί καινούργιο; Αν ανοιχτεί άλλο απλά θα χαλάσουμε τόνους μελάνης προς συζήτηση και την ίδια ώρα εδώ θα έχουμε κανονίσει μια εκδρομή ισάξια των τελευταίων.κατι που τελικά δείχνει να μην τράβηξε τον αναμενόμενο κόσμο. Ο 3 Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted April 7, 2017 Μια πρόταση ..... μια συνάντηση στα Πριόνια Πρωτομαγιά ... προτού τελειώσουν τα χιόνια του 17 κ ονειρευτούμε Αλπικά χιόνια του 18 [emoji847][emoji847][emoji847][emoji847][emoji857] Sent from my iPad using Tapatalk 7 Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted April 8, 2017 Μια πρόταση ..... μια συνάντηση στα Πριόνια Πρωτομαγιά ... προτού τελειώσουν τα χιόνια του 17 κ ονειρευτούμε Αλπικά χιόνια του 18 [emoji847][emoji847][emoji847][emoji847][emoji857] Σημείωσαν [emoji106] 1) Dust 2)Val claret 3)President 4)Dim 5) Leonidastria Περιμένουμε αλλά 595 .... χεχεχε [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] Sent from my iPad using Tapatalk Sent from my iPad using Tapatalk 3 Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,729 Report post Posted April 8, 2017 Μια πρόταση ..... μια συνάντηση στα Πριόνια Πρωτομαγιά ... προτού τελειώσουν τα χιόνια του 17 κ ονειρευτούμε Αλπικά χιόνια του 18 [emoji847][emoji847][emoji847][emoji847][emoji857] Sent from my iPad using Tapatalk Εκανε ο Βαγγελης προταση για συναντηση και κοπηκε η συζητηση ....!!!!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted April 8, 2017 τι αλλο να πουμε? οταν θα βγουν και οι επισημες προτασεις με τις προσφορες θα εχει περισσοτερη τροφη για συζητηση αποψη μου ειναι να γνωριζει καποιος οσο περισσοτερα διαφορετικα χιονοδρομικα μπορει οσο αντεχει η τσεπη ο Βαγγελης εκανε μια προταση ......λιγο μακρυα για μας 2 Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted April 9, 2017 Μια πρόταση ..... μια συνάντηση στα Πριόνια Πρωτομαγιά ... προτού τελειώσουν τα χιόνια του 17 κ ονειρευτούμε Αλπικά χιόνια του 18 [emoji847][emoji847][emoji847][emoji847][emoji857] Sent from my iPad using Tapatalk για ski? Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,729 Report post Posted April 9, 2017 (edited) για ski? Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Θαλάσσιο σκι εννοεί φυσικά Edited April 9, 2017 by gatz 1 Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted April 9, 2017 Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites