georgetok 8 Report post Posted September 28, 2017 Καλημέρα στην παρέα! Είμαστε παρέα τριών ατόμων και εχουμε ήδη κλείσει ενα διαμέρισμα για αρχές Μάρτη στο Kappl.. Δίπλα από το ischgl. Επειδή είμαστε σε φάση αναζήτησης αυτοκινήτου τι γνώμη έχετε για interrent και Thrifty? Θα νοικιάσουμε από αεροδρόμιο Μονάχου ή Στουτγάρδης(με elinair που έχει δωρεάν και βαλίτσα 20kg και τα σκι) .. Θα κάτσουμε 7 βράδια. Αξίζει εξόρμηση προς st Anton lech κτλ?? Τέλος, επειδή έχω ακούσει ότι είναι από τα αρκετά ακριβά χιονοδρομικα των Άλπεων.. Έχουμε προτάσεις για φαγητό?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Quote Share this post Link to post Share on other sites
tot2day 102 Report post Posted September 28, 2017 Καλησπέρα Για το αυτοκίνητο θα σου ελεγα από εμπειρία μου, μείνε μακριά από thrifty. Καλυτερα προτίμησε μια απ'τις "μεγάλες" (Sixt, Avis κλπ) Αν είστε Ischgl δε χρειάζεται να μετακινηθείτε. Είναι αρκετά μεγάλο για να σας γεμίσει μια βδομάδα. Καμια μέρα Kappl/See ισως που ειναι και δίπλα. Γενικά δε θα έλεγα ότι είναι απο τα πιο ακριβά χκ. Υπάρχουν επιλογές και για οποιους έχουν μειωμένο budget. Το χωριο έχει αρκετή κίνηση οποτε και οι επιλογες για φαγητό είναι πολλες. Δε θυμαμαι να πήγαμε κάπου που να μη μείναμε ευχαριστημένοι Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted September 28, 2017 Οτι ειναι να κανεις κλεισε απο autoeurope.eu και βαλε μεσα και τη μικτη ασφαλεια 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
georgetok 8 Report post Posted September 28, 2017 Ευχαριστώ πολύ! Έχω ξανακλεισει και έχω μείνει ευχαριστημένος κι εγώ από autoeurope Quote Share this post Link to post Share on other sites
jimakos 1,095 Report post Posted September 28, 2017 Λοιπόν... Άκου μια εγγυημένη λύση. 1) Ακυρώνεις το δωμάτιο που έκλεισες 2) Αυτοκίνητο δεν κλείνεις 3) Επικοινωνείς με τον giannis50 όπου τον χειμώνα ζει στο ischgl και κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα που θες. Σε πέρνει από το Μόναχο, σε ξεναγεί στην περιοχή και κανονίζει και την διαμονή του στο tobadil όπου μένει και ο ίδιος. Όλο αυτό σίγουρα θα σου βγει πολύ ποιο οικονομικά και χωρίς καθόλου άνχος... Γιαννης50!!! Εγγύηση!!!! 6947995832 Στάλθηκε από το Redmi Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 9 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted September 28, 2017 Καλημέρα στην παρέα! Είμαστε παρέα τριών ατόμων και εχουμε ήδη κλείσει ενα διαμέρισμα για αρχές Μάρτη στο Kappl.. Δίπλα από το ischgl. Επειδή είμαστε σε φάση αναζήτησης αυτοκινήτου τι γνώμη έχετε για interrent και Thrifty? Θα νοικιάσουμε από αεροδρόμιο Μονάχου ή Στουτγάρδης(με elinair που έχει δωρεάν και βαλίτσα 20kg και τα σκι) .. Θα κάτσουμε 7 βράδια. Αξίζει εξόρμηση προς st Anton lech κτλ?? Τέλος, επειδή έχω ακούσει ότι είναι από τα αρκετά ακριβά χιονοδρομικα των Άλπεων.. Έχουμε προτάσεις για φαγητό?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Πολύ ωραίο θέμα....... Καταρχήν, λίγο εκτός πνεύματος της ερώτησης, αν είναι η πρώτη σας φορά στην περιοχή και το κόστος είναι σημαντικός παράγοντας, ο gianis50 είναι μία λύση "λίρα 100", διότι κάνει τα πάντα, σε πάει, σε φέρνει από αεροδρόμιο, σε πηγαινοφέρνει εκεί όπου θέλεις, έχει το knowhow, ούτε κλήσεις στο αυτοκίνητο, ούτε χιονίζει, κλπ, κλπ. Και όλα αυτά σίγουρα πολύ φτηνότερα από την φτηνότερη λύση που θα βρεις. Ας ξεπεράσουμε το παραπάνω, θεωρώ ότι όλες οι εταιρείες ενοικιάσεων ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ είναι πάνω-κάτω τα ίδια. Σε όλες είχα και καλές και κακές στιγμές. Το autoeurope είναι αυτό που χρησιμοποιώ συνήθως, πρόσεξε με τι κωδικό χώρας: www.autoeurope.ie. Και πάω σε όποια εταιρεία βρω πιο συμφέρουσα τιμή για αυτό που ψάχνω. ΠΡΟΣΟΧΗ στα μικρά γράμματα. Όλα τα αυτοκίνητα έχουν λάστιχα χειμωνιάτικα, όχι αναγκαστικά αλυσίδες, έχουν μία πρόσθετη χρέωση (για ασφάλεια) αν βγεις εκτός Γερμανίας. Κάποιες εταιρείες που έχουν αισθητά φτηνότερες τιμές ΔΕΝ δίνουν καν την δυνατότητα για να βγει το αυτοκίνητο εκτός χώρας. ΠΡΟΣΟΧΗ να υπάρχει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πιστωτική κάρτα. Όχι κάρτα άμεσης πληρωμής, όχι προπληρωμένη κάρτα. Έλεγχο στα όρια ηλικίας. Πρόσεξε την βινιέτα (=διόδια Αυστρίας). Θεωρητικά ψάχνεις ένα station wagon μεσαίας κατηγορίας. Και εννοείται ΜΟΝΑΧΟ με LUFTHANSA!!!!! Η περιοχή είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. Μία εβδομάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ. Αν θα ήθελες να δεις τα 4 χιονοδρομικά της κοιλάδας Paznaun (με το κορυφαίο Ischgl) και να δεις και μερικά κοντινά (πχ St. Anton/Lech, Serfaus, κλπ), ένας μήνας ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ. Πολύ συχνά, όταν πάμε στο εξωτερικό, προσπαθούμε να τα δούμε όλα, αλλά τελικά δεν βλέπουμε τίποτα. Θα είσαι σε μία από τις καλύτερες περιοχές για σκι στον κόσμο, οπότε ευχαριστήσου την κοιλάδα που πας. Πήγαινε (εναλλακτικά) Galthur, Kappl, See που είναι κοντά, αφού θα έχεις την κάρτα που θα μπορείς να επισκεφτείς και αυτά τα χιονοδρομικά. Επίσης όλα τα χωριά έχουν νυχτερινές εκδηλώσεις σκι/ελκύθρου. ΜΗΝ ΤΙΣ ΧΑΣΕΙΣ. Το φαγητό στην Αυστρία δεν είναι ακριβό. Μπορείς να βρεις πάρα πολλά ικανοποιητικά οικονομικά εστιατόρια ΠΑΝΤΟΥ και στο Kappl. Σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορώ να σου πω. Αυτά για αρχή. Από κοντά, σε κάποια συνάντηση του συλλόγου, ίσως να μπορώ να σου πώ πράγματα που δεν γράφονται εύκολα..... Συνέχισε το ψάξιμο και τις ερωτήσεις. 11 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Velissarios 1,031 Report post Posted September 29, 2017 (edited) Φιλική συμβουλή (αν και τα είπε ο Αλέξης). ΜΗΝ αναλλωθείς σε άσκοπες βόλτες τύπου St Anton κλπ γιατί θα χαθείς στα χιλιόμετρα στα παρκαρίσματα σε ερωτήσεις του στυλ "Τώρα που παμε". κλπ. Μείνε Ischgl και μόνο Ischgl (με όποιο τρόπο θέλεις) και απόλαυσε το σκι στην εκεί περιοχή. Αν θέλεις καιαμαξάκι εγώ κλείνω τα τελευταία 2 χρόνια από αυτήν https://www.economybookings.com/ .Πληροφοριακά ένα focus τον Φεβρουάριο με χιονολάστιχα και full coverage κοστίζει 187€. Το παραπάνω χωράει και τους 3 σας. Και κάτι ακόμα... Καλό ταξίδι!!!!!!!! Edited September 29, 2017 by Velissarios 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
georgetok 8 Report post Posted September 30, 2017 Ευχαριστώ πολύ όλη την παρέα! Δεν περίμενα τόσο άμεσες και κατατοπιστικές απαντήσεις! Το δωμάτιο δυστυχώς δεν παίρνει ακύρωση..και έχει ήδη σταλεί προκαταβολή..(αρκετά οικονομικό πάντως 450ευρω τα 7 βράδια και για τα τρία ατομα) Θα επικοινωνήσω ωστόσο με τον περίφημο giannis50 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted September 30, 2017 (edited) προσωπικη αποψη > κανενα απο τα τρια μικρα ΧΚ δεν αξιζει για να χασεις μια μερα Ischgl αν εισαι 2 βδομαδες οκ...αλλα για 6 μερες σκι...καλυτερα κανα νυχτερινο στο See κλπ οπως λεει ο Mil αν μεινετε στο Kappl εχει ενα σουπερ εστιατοριο...ειναι στο υψος του χωριου αλλα πανω στην πιστα που παει στο χωριο εχει ενα μεγαλο κεφαλι προβατου απο εξω...σουπερ φαγητο κ καλες τιμες (τουλαχιστον οταν ημουνα εγω) επισης λιγο προς τα δεξια απο το "κεντρο του χωριου" εχει ενα ανοιγμα στα δεξια του δρομου σαν παργκινγκ (ειναι και παρκινγκ βεβαια) απεναν απο το παρκινγκ εχει ενα imbiss (κατι σαν fast food)...εχει λιγα τραπεζια αλλα ειναι φθηνο κ καλο φαγητο...μου το ειχε συστησει ενας δασκαλος του Kappl Edited September 30, 2017 by Turms 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted September 30, 2017 Επειδή αναφέρθηκε η interrent, η δικιά μου (μία) εμπειρία δεν παρουσίασε κανένα απολύτως πρόβλημα. Από Μόναχο και με μικρό επιπλέον κόστος πρόβλεψης για κάλυψη και σε Αυστρία. Όπως είπαν τα παιδιά: με το που μπείτε Αυστρία, στο πρώτο rest area αγοράστε βινιέτα (vignette) που να καλύπτει το σύνολο των ημερών που είστε εκεί. Κατά τ'άλλα... γενικότερα αυτά τα μεγάλα χιονοδρομικά δεν τα "λιώνεις" σε λίγες μέρες. Επιλέγεις απλά ολόκληρες μέρες να είσαι σε κάποιο και κάνεις ό,τι μπορείς. Για τη γενικότερη χιονοδρομική ζωή στο Ischgl ο Mil όντως είναι από τους πιο καταρτισμένους. Έλα σε κάποια συνάντηση του Συλλόγου και θα σε πρήζει μέχρι τα μεσάνυχτα Όσον αφορά στις πίστες του, θα πρότεινα να κάνετε εννοείται τις "προφανείς" κεντρικές, αλλά να ψαχτείτε σε όλες τις υπόλοιπες. Αν σας ενδιαφέρει το εκτός πίστας, μπορεί να είσαι σε επαφή με τα λιφτ σε ατέλειωτο τερέν. Αν θέλεις να βγεις εκτός εποπτείας χιονοδρομικού και νιώθει η παρέα άνετη με αυτό, προτείνω οπωσδήποτε οδηγό, γιατί δεν είναι απίθανο να χαθείτε σε καμια κοιλάδα και να μη μπορείτε να βγείτε. Προσέξτε τις ώρες κλεισίματος των χιονοδρομικών, μη μείνετε μέχρι το τέλος και δεν προλαβαίνετε να κατέβετε, τα μεγέθη σε χιονοδρομικά τύπου Ischgl δεν είναι σαν την Ελλάδα. Αυτά τα ολίγα κι από μένα! 5 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted September 30, 2017 nai...ειδικα μην ξεμεινεις ελβετια κ δεν προλαβαινεις να γυρισεις πισω γιατι μετα.... 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted October 1, 2017 προσωπικη αποψη > κανενα απο τα τρια μικρα ΧΚ δεν αξιζει για να χασεις μια μερα Ischgl αν εισαι 2 βδομαδες οκ...αλλα για 6 μερες σκι...καλυτερα κανα νυχτερινο στο See κλπ οπως λεει ο Mil αν μεινετε στο Kappl εχει ενα σουπερ εστιατοριο...ειναι στο υψος του χωριου αλλα πανω στην πιστα που παει στο χωριο εχει ενα μεγαλο κεφαλι προβατου απο εξω...σουπερ φαγητο κ καλες τιμες (τουλαχιστον οταν ημουνα εγω) επισης λιγο προς τα δεξια απο το "κεντρο του χωριου" εχει ενα ανοιγμα στα δεξια του δρομου σαν παργκινγκ (ειναι και παρκινγκ βεβαια) απεναν απο το παρκινγκ εχει ενα imbiss (κατι σαν fast food)...εχει λιγα τραπεζια αλλα ειναι φθηνο κ καλο φαγητο...μου το ειχε συστησει ενας δασκαλος του Kappl Φυσικά και λέμε προσωπικές απόψεις, που δεν ταιριάζουν σε όλους, αλλά στα προσωπικά μας κριτήρια. Και θες από ενθουσιασμό; από αγάπη σε αυτό που κάνουμε;........ προσπαθούμε να μοιραζόμαστε καμιά φορά ίσως πιεστικά την γνώμη μας. Αλλά καλοπροαίρετα. Όπως είπα και πιο πάνω, θεωρώ ότι 6 ημέρες δεν είναι αρκετές για να χορτάσεις ούτε το Ischgl, ούτε τα υπόλοιπα χιονοδρομικά της κοιλάδας. Έχοντας λοιπόν ως αφετηρία το μέγεθος ενός Ελληνικού ΧΚ, τα πάντα θα σου φανούν τεράστια. Συνήθως τους περισσότερους τους πιάνει μία μανία και τρέχουν παντού, χωρίς να χαίρονται τίποτα τελικά (σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια). Θεωρώ ότι θα ακολουθήσει και άλλο 6ήμερο στην περιοχή (άλλη χρονιά). Φέτος που δεν θα μένεις στο Ischgl, θα έχεις χιονοδρομική κάρτα για 4 χιονοδρομικά. Λίγο ακριβότερη από αυτή που θα αγόραζες αν έπαιρνες αποκλειστικά κάρτα για το Ischgl (αυτό είναι εφικτό μόνο αν μένεις Ischgl). Άρα δεν θα θεωρούσα παράλογο να πάρεις μία γεύση και από τα υπόλοιπα χιονοδρομικά της κοιλάδας. Ούτως ή άλλως, μία απλή γεύση θα πάρεις από την περιοχή, βλέποντας το μεγαλύτερο μέρος της. Για να επανέλθεις. 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted October 1, 2017 και αν δεν επανελθεις? Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted October 1, 2017 και αν δεν επανελθεις? Εσύ θα χάσεις! Quote Share this post Link to post Share on other sites
talarian 175 Report post Posted October 7, 2017 ααααααααχχχχχχχχχ!!!!!!!!!! 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites