Jump to content
PanosDrivas

Χ.κ. Παρνασσού 2017-18

Recommended Posts

Καλές οι χιονοπαγίδες δεν λέω αλλά μήπως υπερβάλουμε??????

Η υπερβολή που είναι? Στο ότι για 4η συνεχόμενη χρονιά επειδή δεν έριξαν μερικές εκατοντάδες ευρώ έχασαν το χιόνι, πήγε Γαλαξίδι?

Επίσης αν και δεν ήμουν εκεί και μπορεί να είναι παπαρολογία...άραγε αν είχαν βγει τα ρατράκ σωστή ώρα.

Τα γράφω αυτά γιατί έχω δει με τα ματάκια μου με πολύ λιγότερο χιόνι με σωστή διαχείριση να ανοίγει το χιονοδρομικό με ελάχιστες πέτρες. Υπάρχει το ενδεχόμενο φέτος να ήταν το πιο περίεργο χιόνι ever αλλά του δίνω ελάχιστες πιθανότητες και δίνω πολλές στο ότι απλά κοιμήθηκαν.

Δείτε τη ράχη με τις πέτρες και σκεφτείτε να είχες χιονοπαγίδα εκεί. Κάθε χρόνο τη βγάζει δεν είναι έκπληξη.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Να βάλουμε χιονοπαγίδες ναι αλλά σε 1,2,3,5 σημεία όπως βλέπω από την κάμερα όμως θέλει σε όλο το βουνό.......... ποιό σωστό είναι να μάθουμε όπως λες εάν και τι έγινε με το πάτημα.....

• Like 1

www.zermatt.ch

Βρε παιδιά φύσαγε 10 μποφόρ σε ένα εκτεθειμένο πεδίο , με θερμοκρασίες .8C.

Τι Χίονοπαγιδες και ποιο πάτημα ;

Ας είμαστε ρεαλιστές και ας ζητάμε ευθύνες εκει που υπάρχουν .

• Like 3

Τι θελετε να χε γινει με το πατημα;

Και με την διαχειρηση του οποιου χιονιου απο τις χιονοπαγιδες;

Απο ποιον;

Δυστυχως τα σοβαρα χιονοδρομικα μας ειναι ψηλα και δεν μπορουν να κρατησουν αυτο το συγκεκριμενο χιονι. Αν ηταν στο λιβαδι θα καναμε σκι.

Μονο ο μεδαιωνας θαχει χιονι αλλα αυτος θα γινει παρκινκ.

• Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Παντως τωρα που φωτησε και απο την διαθεσιμη καμερα τα πραγματα μπορει να ειναι απογοητευτικα σε σχεση με το οτι εριξε και πηγε χαμηλωτερα αλλα ειναι καλο σαν πρωτο χιονι και πιστευω οτι μολις επιτρεψει ο αερας τα κελαρια θα λειτουργησουν με αρκετες πιστες για αξιοπρεπες πετροσκι.

Βρε παιδιά φύσαγε 10 μποφόρ σε ένα εκτεθειμένο πεδίο , με θερμοκρασίες .8C.

Τι Χίονοπαγιδες και ποιο πάτημα ;

Ας είμαστε ρεαλιστές και ας ζητάμε ευθύνες εκει που υπάρχουν .

Επί 2 παλαιότερων διευθυντών με σχεδόν ολόιδιο καιρό (βορινές 10 μποφόρ) με αρκετές χιονοπαγίδες και βόλτες 24 ώρες τα ρατράκ παραδώθηκαν τα Κελλάρια με πολύ πιο φλούφλικες κακοκαιρίες. Δεν είναι ρεαλιστικό?

Φέτος και μια Νοτιάρα ψιλοβάση είχε και προχτές ΔΕΝ το έριχνε με 10 μποφόρ, απλά το έριχνε αέρινο.

Μπορεί να βγάζει πολύ μιζέρια αυτό που γράφω αλλά τα ματάκια μου έχουν δει με τα ψέματα κακοκαιριών τα Κελλάρια να ανοίγουν με σωστή διαχείριση. Αυτό που είδα φέτος είναι απλά το χιόνι να φεύγει. Ξαναγράφω πιθανό και να ήταν πράγματι το χιόνι τόσο περίεργο.

Νομίζω ότι απλά υποτιμάτε το τι μπορέι να γίνει αν υπάρχει θέληση και οργάνωση. Και σίγουρα υποτιμάτε τις χιονοπαγίδες.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Αυτη η πλαγια αριστερα θα σκαφτει και θα τσιμεντοθει για να γινει παρκινκ.

Η φωτο ειναι σημερινη.

Ο παρνασσος δεν χρειαζεται χιονοπαγιδες αλλα φαιαουσιοπαγιδες...

post-911-0-41380800-1514020947_thumb.jpg

Δεν διαφωνω μαζι σου μιχαλη.

Απλα τοτε λεφτα υπηρχαν.

Αν ηταν στο λιβαδι θα καναμε σκι.

post-911-0-63343500-1514022051_thumb.jpg

Προσοχη στον παγο το αραχωβαμετεο λεει οτι ξαστερωσε το βραδυ...

Edited by vro

Ο παραχωρησιουχος δεν είναι υπεύθυνος ουτε για το αν ο κάθε χρήστης δεν έχει αλυσίδες ουτε για το οτι σημερα διπλωσε νταλίκα. Πάντως στα διόδια Τραγάνας περνούσαν όλοι ελεύθερα προς Λαμία

είναι υπεύθυνος να έχει τον δρόμο καθαρό, να ρίξει αλάτι πριν χιονίσει κτλπ πράγμα που δεν έκανε για αυτό διπλωναν οι νταλίκες ,μηπως είδες στις φωτογραφίες πόσο χιόνι ειχε ο δρόμος, για τα υπόλοιπα η ανύπαρκτη τροχαία. Αυτά δεν γίνονται ούτε στη Βουλγαρία. Edited by kosaitis

Ο διαχειριστης αυτοκινητοδρομου και κρατος είναι υπεύθυνα για να διώχνουν το χιόνι ώστε να βάλεις αλυσίδες. Τώρα αν ξέρεις ότι θα χιονίσει και ταξιδεύεις χωρίς αλυσίδες, ε... δε φτάνει κανένας από τους παραπάνω.

• Like 3

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Γιάννη είχε βγει ανακοίνωση για αλυσίδες; Γιατί δεν θυμάμαι στα κομμάτια εκείνα να λέει καμία πινακίδα ότι είναι υποχρεωτικό να φέρεις αλυσίδες από Οκτώβρη μέχρι απειλή όπως είναι πχ στο Αρτεμίσιο.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• Like 1

sinox-0.jpeg

Δε γνωρίζω, αλλά δεν πρέπει να έχεις. Η άποψή μου είναι άσχετη από το επάγγελμά μου. Και εγώ δεν έχω βαλει τα χιονολάστιχα...

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Μετά από τηλ. επικοινωνία που είχα με το χκ (12:30) μου επιβεβαίωσαν ότι ισχύει κανονικά αυτό που αναγράφεται στον τιμοκατάλογο και ότι δεν έχει γίνει κάποιο λάθος, μέσα στην υψηλή περίοδο (μέχρι 7/1) θα χρεώνουν 2 μονάδες. Μετά κανονικά όπως πέρσι.

Λάθος γράψτε. 25€ η ημερήισια και διπλή χρέωση στις πολυήμερες λογικά

Οπότε δεν εχει νόημα να βγάλεις πολυήμερη αυτές τις μέρες. Παρα μόνο μετα τις 7/1.

• Like 1

Όχι. 25 ευρώ η ημερήσια κάρτα αλλά από τις πολυήμερες κάρτες θα αφαιρούν 2 μονάδες. πχ αν πάρεις κάρτα με 6 μονάδες κόστος 85 ευρω στην υψηλή περίοδο θα κάνεις μόνο 3ημέρες με ημερήσιο κόστος 28,3 ευρώ.

Παιδιά συγνώμη γιατί δεν έχω παρακολουθήσει το φόρουμ και δεν έχω καταλάβει:

1. Έχει ανοίξει το ΧΚΠ για σκι? Τί λειτουργεί;

2. Ισχύουν οι κάρτες 6άρες-10άρες όπως πέρυσι;

3. Ημερήσια 50€????!!! Δηλ ίδια ή περισσότερα από Άλπεις για 200++ χλμ πίστες??

Ευχαριστώ

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Βασικά.. όχι απλά δεν έχει νόημα, αλλα πληρώνεις και ακριβότερα τις 2 μονάδες σε 6αρα και 10αρα παρά να βγάλεις ημερήσια των 25€.

Σόρρυ, τώρα είδα το 2ο post για 25€.

Δηλ φθηνότερα από πέρυσι?

Κι η 6άρα 85? Αλλά φεύγουν 2 μονάδες τις αργίες?

Σόρρυ, τώρα είδα το 2ο post για 25€.

Δηλ φθηνότερα από πέρυσι?

Κι η 6άρα 85? Αλλά φεύγουν 2 μονάδες τις αργίες?

1 μονάδα 25€ Σαββατοκύριακα και αργίες. Στην πολυήμερη χρεώνουν 2 μονάδες μέχρι 7/1.

6αρα κάρτα 85€

10αρα κάρτα 135€.

Με διπλή χρέωση στις πολυήμερες βγαίνει ακριβότερα.

Όσοι ανεβείτε λοιπόν.. μην βγάλετε πολυήμερη.. θα σας βγει ακριβότερα από 25€ που έχει η μια μονάδα της κάρτας

Edited by Κώστας Πολίτης

1 μονάδα 25€ Σαββατοκύριακα και αργίες. Στην πολυήμερη χρεώνουν 2 μονάδες μέχρι 7/1.

6αρα κάρτα 85€

10αρα κάρτα 135€.

Με διπλή χρέωση στις πολυήμερες βγαίνει ακριβότερα.

Όσοι ανεβείτε λοιπόν.. μην βγάλετε πολυήμερη.. θα σας βγει ακριβότερα από 25€ που έχει η μια μονάδα της κάρτας

Αμα (edit mod) παει συννεφο...

Σε περιπτωση που ισχυει αυτο...

Γιατι υπαρχει η πιθανοτητα να μην ξερουν τι τους γινεται.

Οπως υπαρχει η πιθανοτητα να ισχυουν καποια αλλα...θαυμαστα μετα τις 7-1...

Παρακαλω τους μοντς να αφησουν το (Edit mod) απειραχτο.

Edited by Χρήστος Λάππας
Παρακαλω να προσέχουμε τι γράφουμε.

Σκι κάνουμε?

Η για βόλτα μόνο είναι ανοιχτό;

Guest
This topic is now closed to further replies.

• advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • Κατά τη διάρκεια του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου πρότεινα τα εξής: - Τα γράφω αναλυτικά    Ανεξαρτησία Ομάδας Εκδρομών: Η Ομάδα Εκδρομών να λειτουργεί ανεξάρτητα από το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ). Η σύνθεσή της να μην καθορίζεται από τη θητεία του ΔΣ, αλλά να παραμένουν ενεργά τα μέλη όσο επιθυμούν και μπορούν να προσφέρουν. Η συμμετοχή να παραμένει ανοιχτή σε νέα μέλη. Ρόλος Ταμία: Ο/Η Ταμίας του συλλόγου να είναι το μοναδικό μέλος του ΔΣ που θα μπορεί συμμετέχει στην ομάδα, αποκλειστικά και μονο για να επιβλέπει τις συνδρομές και τις οικονομικές συναλλαγές που σχετίζονται με τις εκδρομές. Αρμοδιότητες Ομάδας Εκδρομών: Η ομάδα να έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση όσων εκδρομών είναι εφικτές κατά τη διάρκεια της χρονιάς, καθώς και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ρόλος Διοικητικού Συμβουλίου: Το ΔΣ να επικεντρωθεί αποκλειστικά στη στήριξη και προώθηση της ελληνικής χιονοδρομίας και των σχετικών δράσεων του συλλόγου.  
    • Μερικές φορές πρεπει να τολμάμε αλλαγές στα συνηθισμένα για να έχουμε επιτυχίες  Πριν πολλά χρόνια όταν ήμουν υπεύθυνος στις εκδρομές καθιέρωσα τα δύο οικονομικά διαφορετικά  ξενοδοχεία και πλέον είναι καθεστώς  πριν χρόνια πάλι καθιέρωσα ή αναζητηση και το κλείσιμο της εκδρομής να  γίνεται  πριν τις εκλογές  με αποτέλεσμα να εισπράττει ο σύλλογος δύο συνδρομές μια για να μπορείς να δηλώσεις και μία για την χρονι που γίνεται η εκδρομη ( τότε με κατηγόρησαν ότι δεσμεύω το επόμενο ΔΣ) και αυτό όμως έγινε καθεστώς .  Και τώρα πρέπει να τολμήσουμε κάποιες αλλαγές  Να διοργανώσουμε εκδρομή για τα μέλη του Snowclub Που θέλουν να πάνε για σκι με όλη του την οικογένεια αυτό αναγκαστικά Σημαίνει να ζητήσουμε από το πρακτορείο να μας βρει πανσιόν με τετράκλινα δωμάτια η family room σε λογικές τιμές πιθανόν με κουζίνα μέσα ώστε να μπορεί να βγει μια εκδρομή αρκετά οικονομική για μία οικογένεια
    • Έχουμε χρόνο για το νέο ΔΣ από ότι έχω καταλάβει είμαστε στην 1 επαναληπτική… αλλά χωρίς να θέλω να γίνομαι ενοχλητικός, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κάποια πράγματα απευθύνονται στα μέλη του συλλόγου και μόνο σε αυτά και δεν είναι δύσκολο για κανένα μας να είναι μέλος του συλλόγου, αυτά ! 
    • Πολύπλοκο για τον σύλλογο νομίζω….,σε αυτές τις περιπτώσεις ένα καλό πρακτορείο ταξιδιών είναι που θα πρέπει να συστήνουμε τους φίλους μας 
    • Η παρατήρηση μου είχε να κάνει με το τι (πρέπει να) κάνει ο ΕΣΤΟΥΧ όχι με το τι κάνει το ΧΚΠ. Ο ΕΣΤΟΥΧ είναι σύλλογος (συλλογικός φορέας) και προσπαθεί να βρει τι εκπροσωπεί, το πως θα ξοδέψω το χρόνο μου είναι αυστηρά ατομική απόφαση.
  • Upcoming Events

No upcoming events found
  • Today's Birthdays

1. dmar
      dmar
      (118 years old)
    2. Kostas T
      Kostas T
      (40 years old)
    3. nikos1914
      nikos1914
      (43 years old)