kaps 2,736 Report post Posted December 18, 2017 Εγω προτιμω να μην ανοιξουν για τα Χριστουγεννα κατω απο πιεση των ντοπιων κ οχι μονο κ να κρατησουν (αν...) την πολυτιμη βαση για το κοντινο μελλον..... Το θεμα δεν ειναι τι σκι θα κανεις σε 20-30 ποντους αλλα ΠΟΣΟΙ θα προλαβουν να κανουν πριν καταστραφει κ μετα κλαιμε....... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 18, 2017 Εννοείς ότι αν ανοίξουν οι χιονοδρόμοι θα λιώσουν το χιόνι? 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted December 18, 2017 Εννοείς ότι αν ανοίξουν οι χιονοδρόμοι θα λιώσουν το χιόνι? Δεν θα λιωσει ρε Μιχαλη.... θα καταστραφει... ενας μεσος ορος 15-20εκ. στην πιστα να υπαρχει. 20 ατομα να περασουν καλησπερα σας.... μετα θα κανουμε σκετο πετρο χωρις το σκι...... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 18, 2017 (edited) Δεν πολυισχύει αυτό που λες Δεκέμβρη μήνα (άνοιξη ή με freezing level 3800 βεβαίως και έχεις δίκιο) αλλά αν είναι άποψη σου να μένει κλειστό χιονοδρομικό Δεκέμβρη με την ελπίδα στο μέλλον να χιονίσει διαφωνώ, και νομίζω διαφωνούν όλα τα χιονοδρομικά παγκοσμίως μαζί σου. Είσαι σίγουρος ότι θα μείνει αυτό το χιόνι μέχρι να ξαναχιονίσει και να μείνει κλειστό ένα χιονοδρομικό? Μπορεί τσάμπα να συζητάμε αλλά αν έχεις χιόνι για ασφαλές σκι βάζεις ταμπέλα "τόσες κοτρώνες προσέχτε" και ανοίγεις σήμερα. Δεν περιμένεις τα ίσως στο μέλλον χιονίσει. Οτιδήποτε άλλο μου μοιάζει παράλογο με τις θερμοκρασίες που βλέπω. Αν έβλεπα +10 θα είχες δίκιο. Edited December 18, 2017 by ΜΙΚ 2 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,267 Report post Posted December 18, 2017 Δηλαδη στην ελαντα για να κανουμε σκι πρεπει να προηγηθει το καρναβάλι.... Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 18, 2017 (edited) Aπλά ένα τρέξιμο είναι, δεν πανηγυρίζουμε ακόμα, αλλά ίσως φάνε κάτι πολύ καλύτερο από μια στρώση μέσα στη βδομάδα ΠαρνασσοΚαλάβρυτα. Μόλις γίναμε πολύ πιο πιθανοί για άνοιγμα Κελλάρια και Στύγα Θα σας το δείξει το snowforecast σε 5-6 ώρες Edited December 18, 2017 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 18, 2017 Αν η γιαγιά μου είχε καρούλια και αν οι χιονοπαγίδες πιάσουν αυτό που φαντάζομαι και αν είναι τα χωματουργικά όπως τα θυμάμαι και αν βγει αυτό που δείχνουν τώρα για ΠαρνασσοΚαλάβρυτα gfs και euro κερώστε (για πετροσκί Κελλάρια και Στύγα) 4 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
AlexFocus 686 Report post Posted December 18, 2017 Καρπενήσι Μιχάλη τι βλέπεις; Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 19, 2017 (edited) Μας γκάστρωσε αλλά... Καλή σεζόν αδέρφια χωρίς ατυχήματα και με χαμόγελα Κερώστε και βάλτε χιονολάστιχα, πιθανότατα ανοίξαμε Παρνασσό και Καλάβρυτα με ΒΑ καιρό που επιμένει. Πολύ πιθανό και το Πήλιο αλλά και το Μαίναλο. Μη δείτε snowforecast για την Βόρεια Ελλάδα, δυστυχώς θα τα πάρει πίσω. Δεν έχω ιδέα για Καρπενήσι, δεν πολυπιάνει με ΒΑ και δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει. Το ίδιο και για την Βόρεια Ελλάδα, αυτό που έχουν τώρα θα είναι πάνω κάτω το χιόνι τους. Υπάρχει ελπίδα για νέα κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρη, είναι 30%. Αχ τι όμορφα και διαφορετικά που βλέπω τον Ταύγετο πολύ χιονισμένο με το τηλεσκόπιο από το σαλόνι μου όταν ξέρω ότι σε 3-4 μέρες θα κάνω σκι. Edited December 19, 2017 by ΜΙΚ 10 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ted 274 Report post Posted December 19, 2017 Μας γκάστρωσε αλλά... Καλή σεζόν αδέρφια χωρίς ατυχήματα και με χαμόγελα Κερώστε και βάλτε χιονολάστιχα, πιθανότατα ανοίξαμε Παρνασσό και Καλάβρυτα με ΒΑ καιρό που επιμένει. Πολύ πιθανό και το Πήλιο αλλά και το Μαίναλο. Μη δείτε snowforecast για την Βόρεια Ελλάδα, δυστυχώς θα τα πάρει πίσω. Δεν έχω ιδέα για Καρπενήσι, δεν πολυπιάνει με ΒΑ και δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει. Το ίδιο και για την Βόρεια Ελλάδα, αυτό που έχουν τώρα θα είναι πάνω κάτω το χιόνι τους. Υπάρχει ελπίδα για νέα κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρη, είναι 30%. Αχ τι όμορφα και διαφορετικά που βλέπω τον Ταύγετο πολύ χιονισμένο με το τηλεσκόπιο από το σαλόνι μου όταν ξέρω ότι σε 3-4 μέρες θα κάνω σκι. Γκολ στο τελευετάιο λετπο των καθυστερήσεων ήταν αυτό. Βλέπω ότι και το ευρωπαικό αυξησε τον υετό για την παρασκευή το οποίο μέχρι και χθές το βράδυ ,( που το GFS μας έδωσε ξαφνικά ελπίδες), δεν έβλεπε σπουδαία πράγματα για βόρεια πελοπόννησο-κεντρική ελλάδα. Χαρά που νίκησε( η αισιόδοξη αντιμετώπιση της ζωής. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted December 19, 2017 Αχ τι όμορφα και διαφορετικά που βλέπω τον Ταύγετο πολύ χιονισμένο με το τηλεσκόπιο από το σαλόνι μου όταν ξέρω ότι σε 3-4 μέρες θα κάνω σκι. Σε τρώει έεεεε...... 1 Quote www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 19, 2017 (edited) Πήρα τηλεσκόπιο, να μην το χαρώ και να το κοκορευτώ? (η αλήθεια είναι ότι πριν το πάρω είχε καταφέρει να έχω μερικές αμφιβολίες μπας με γελάν τα ματάκια μου και τα gps). Έλα να δεις ειδικά το ξημέρωμα σήμερα ήταν μαγικό, ροζ φαινόταν τα χιόνια του. Τόσα χρόνια που βλέπω καιρό για το πότε θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά τέτοια ανατροπή δεν θυμάμαι, φέτος πραγματικά μας έχει μέχρι τριήμερο πρόγνωση, ούτε μέρα παραπάνω. Για να δούμε γιατί πολλά μπορεί να αλλάξουν και μην ξεχνάμε είμαστε οριακά πετροσκί, κάποια χιονοδρομικά μπορεί να επιλέξουν να μην ανοίξουν ενώ έχουν χιόνι, ενώ άλλα να ανοίξουν ενώ έχουν πιο πολλές πέτρες παρά χιόνι. Επίσης μη ξεχνάμε μπορεί πχ τα Καλάβρυτα στη ράχη να μην έχουν τίποτα και να μην μπορεί να δωθεί η Στύγα. Στον Παρνασσό νομίζω θα φανεί η διοφορά των χιονοπαγίδων, αν δεν τις είχαμε θα ήταν πολύ αλλιώς. Ξαναγράφω ότι από Καρπενήσι και πάνω ότι έπεσε έπεσε, δεν περιμένουμε κάτι άλλο, ελπίδες απλά από σκ για κακοκαιρία. Επίσης ξαναγράφω μην χαίρεστε με αυτά που δίνει το snowforecast για το σκ. Θα τα εξαφανίσει, είναι ένα 30-40% να κάτσει με τα δεδομένα σήμερα. Edited December 19, 2017 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ted 274 Report post Posted December 19, 2017 (edited) Τόσα χρόνια που βλέπω καιρό για το πότε θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά τέτοια ανατροπή δεν θυμάμαι, φέτος πραγματικά μας έχει μέχρι τριήμερο πρόγνωση, ούτε μέρα παραπάνω. Και τι ανατροπή; Ανατροπή προς το θετικό. (μένει μόνο να συμβεί).Γιατί από ανατροπές προς το αρνητικό μας έχει φλομώσει.. Edited December 19, 2017 by ted 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 19, 2017 Και τι ανατροπή; Ανατροπή προς το θετικό. (μένει μόνο να συμβεί).Γιατί από ανατροπές προς το αρνητικό μας έχει φλομώσει.. Για Βασιλίτσα πχ ήταν αρνητικότατη η ανατροπή όμως δυστυχώς πριν 3-4 μέρες Όσα χρόνια την βλέπω τέτοια εποχή να μπει χαμηλό με ΝΔ και να ρίξει τόσο βροχή πριν το γυρίσει χιόνι στη Βασιλίτσα δεν έχω ξαναδεί Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,267 Report post Posted December 19, 2017 Δεν το λες και πολυ το χιονι... Συγκριτικα απο οτι βλεπω απο πισω η πεντελη εχει πιο πολυ χιονι Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted December 19, 2017 Δεν το λες και πολυ το χιονι... Συγκριτικα απο οτι βλεπω απο πισω η πεντελη εχει πιο πολυ χιονι IMG_20171219_092618.jpg Πω πω ελιές............ τον κουβά μην ξεχάσεις!!!!!!!!!! 2 Quote www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 19, 2017 (edited) Φοβάμαι πως ανοίξαμε ΠαρνασσοΚαλάβρυτα και πως ίσως Παρασκευή είναι το πρώτο ΑΝΕΒΑ. Το πιο πιθανό είναι ότι το χιόνι να φτάνει, τώρα αν από τον αέρα πχ η Στύγα είναι ξερή σε μια ράχη και θέλει μέρες δουλειά να μαζέψουν το χιόνι ή στον Παρνασσό πάλι δεν μπορούν να πιάσουν το χιόνι παρά τις χιονοπαγίδες...δείτε το disclaimer Φοβάμαι πως θα ακούσετε πολλά για το τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα. Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν έχει την παραμικρή ιδέα, πολύ πλάκα θα έχει να λένε τα κανάλια για χιόνι στην Αθήνα, πολικό ψύχος κλπκλπ αλλά σαν πρόγνωση με την ίδια ευκολία βγάζει και μια λιακάδα με +12. Φοβάμαι πως οι ελπίδες για Βόρεια Ελλάδα σχεδόν χάθηκαν, πιθανότατα επόμενη κακοκαιρία μετά τις 26 Δεκέμβρη. Disclaimer: Δεν ευθυνόμαστε για τυχών επικίνδυνες καφετέριες με αναβατήρες που ενώ έχουν χιόνι, δεν μπορούν να ανοίξουν τους αναβατήρες για χρήση από χιονοδρόμους. Μιλάμε πάντα για πετροσκι Edited December 19, 2017 by ΜΙΚ 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted December 19, 2017 (edited) Φοβάμαι πως ανοίξαμε ΠαρνασσοΚαλάβρυτα και πως ίσως Παρασκευή είναι το πρώτο ΑΝΕΒΑ. Το πιο πιθανό είναι ότι το χιόνι να φτάνει, τώρα αν από τον αέρα πχ η Στύγα είναι ξερή σε μια ράχη και θέλει μέρες δουλειά να μαζέψουν το χιόνι ή στον Παρνασσό πάλι δεν μπορούν να πιάσουν το χιόνι παρά τις χιονοπαγίδες...δείτε το disclaimer Φοβάμαι πως θα ακούσετε πολλά για το τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα. Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν έχει την παραμικρή ιδέα, πολύ πλάκα θα έχει να λένε τα κανάλια για χιόνι στην Αθήνα, πολικό ψύχος κλπκλπ αλλά σαν πρόγνωση με την ίδια ευκολία βγάζει και μια λιακάδα με +12. Φοβάμαι πως οι ελπίδες για Βόρεια Ελλάδα σχεδόν χάθηκαν, πιθανότατα επόμενη κακοκαιρία μετά τις 26 Δεκέμβρη. Disclaimer: Δεν ευθυνόμαστε για τυχών επικίνδυνες καφετέριες με αναβατήρες που ενώ έχουν χιόνι, δεν μπορούν να ανοίξουν τους αναβατήρες για χρήση από χιονοδρόμους. Μιλάμε πάντα για πετροσκι Ο Αρναούτογλου πάντως από εβδομάδα και μέχρι Πρωτοχρονιά για μαλακό καιρό είπε....:-( Edited December 19, 2017 by ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Quote Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,267 Report post Posted December 19, 2017 Αχ τι όμορφα να ξυπνάς και να βλέπεις στις κάμερες το χιόνι να πέφτει. Περίπου αυτά που περιμένα βλέπουμε, μια καλή βάση για ΒασιλιτσοΠισοδεροΚαιμάκ και ραδίκια με μπόλικη βροχή στα άλλα χιονοδρομικά. Η θερμοκρασία πέφτει συνεχώς αυτές τις ώρες και θα το γυρνάει χιόνια και στα άλλα χιονοδρομικά. Περιμένουμε άλλες 36 ώρες φαινομένων στα χιονοδρομικά που λογικά πια είναι όλο χιόνι και με θερμό και με ψυχρό μέτωπο, αλλά και με μεγάλα διαστήματα που δεν θα ρίχνει τίποτα ανάμεσα στα μέτωπα σε πολλά χιονοδρομικά. Στα καλά νεα της ημέρας μάλλον κάποια χιονοδρομικά (Καλάβρυτα, Πισοδέρι, Φαλακρό) περιμένουν δυνατά ξεσπάσματα χιονοκαταιγίδων και έχουμε βάσιμες ελπίδες να έχουμε κακοκαιρία και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Στα κακά νέα της ημέρας για κάποιο λόγο δεν βγαίνει στη Βασιλίτσα δυνατή χιονόπτωση της επόμενες ώρες και όλη η εβδομάδα είναι σχεδόν σίγουρα με ξερόκρυο. Τα ποσοστά μου για σκι τα Χριστούγεννα (το Πήλιο πήγε άκλαυτο κουβά). Μιλάμε πάντα για πετροσκι και για τα χωματουργικά που φαντάζομαι ότι έχουν κάνει, αν έχει κοτρώνες μέσα στις πίστες κάποιο ξεχάστε το. 60% Βασιλίτσα,, λίγο πάνω από 60% ΠισοδεροΚαιμακΦαλακρό, 50%Παρνασσό(Κελλάρια) λίγο κάτω από 40% ΚαρπενησοΚαλάβρυτα και ο νικητης το καιμακ με αναιμικη αποδοση κατι λιγωτερο απο 40 λεπτα στο ενα ευρο.... αλλωστε σε συνολικες πιθανοτητες 230% να κανουμε σκι τα χριστουγεννα τι αποδοση να περιμεναμε????????????? Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 20, 2017 ΠαρνασσοΚαλάβρυτα σε λίγες ώρες περιμένουμε να ξεκινήσει Βορινόχιονο από θερμό μέτωπο χωρίς βαθύ χαμηλό Αιγαίο (με το βαθύ Αιγαίο σε ψυχρομετωπιάρικα είναι που το τρώνε με τον αέρα και φεύγει όλο) διάρκειας λίγο πάνω από 24 ώρες. Στα Καλάβρυτα θα βάλει και την Παρασκευή. Το χαμηλό είναι Σύρτη Με τέτοιες κακοκαιρίες συνήθως έχουμε 30ποντα καθάρα υπέροχο πουδρί στον Παρνασσό και ακόμα και μισόμετρο Καλάβρυτα. Η αίσθησή μου είναι ότι θα φτάνει για σκι μιας και ο Παρνασσός έχει βάση και τα Καλάβρυτα έχουν και αυτό το ίχνος χιονιού που θα βοηθήσει πολύ. Καλή σεζόν στο υπέροχο Καιμάκ Πάμε για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο για σκι και η επόμενη βδομάδα είναι με καλό καιρό. Επόμενη κακοκαιρία 27 του μήνα και αν. Βασίλη μέσα στον γενικό χαμό απρόβλετου και ευμετάβλητου καιρού προσπάθησα να δώσω όση καλύτερη και χρήσιμη εικόνα για τον καιρό μπορούσα. Συγνώμη κιόλας. 7 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,267 Report post Posted December 20, 2017 δεκτή η συγνωμη σου.... παλιογκαντεμη να δω τι θα κανω παρασκευιατικα με μισο τονο λαδι στην καροτσα... δεν με φοβιζει ταυγετος και αρτεμησιο οσο η τιτανοτεραστια...πεντελη.... ευτυχως εβαλα τα χιονολαστιχα. προβλεψη για αρτεμησιο παρασκευη πρωι? ασε ξερω 160% την πατησα.... εκεινο που μου αρεσει στον μιχαλη ειναι οτι στα ποσοστα και στις ποσοτητες συνηθως ειναι αλλου για αλλου αλλα κανει μια καλη προσπαθια να προσφερει μια καθαρα χιονοδρομικη προβλεψη δηλ. τι ειδους χιόνι θα ριξει. επειδη ειναι χιονοδρόμος. εμ αν την ιστοσελιδα σε ενα χιονοδρομικο την φτιαχναν χιονοδρομοι δεν θα πληροφορουσε καλύτερα? και οχι μονο φωτο αρτιστικ, αυτο το κανουν αυτοματα πια οι καμερες. και γενικωτερα αν στα χιονοδρομικα ειχαν τα σοβαρα ποστα χιονοδρομοι πιστευω παρ ολα τα αντιπαραδειγματα η κατασταση θαταν καλυτερη. 1 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted December 20, 2017 Εγώ από καιρό δεν ξέρω...... αλλά κρατάτε μία πισινή για Παρνασσό μην μείνουμε με τον Αίολο στο χέρι........... Εσύ όπως θα περνάς Αρτεμήσιο.... στην τρίτη στροφή κόψε αριστερά βγαίνει απευθείας Καλάβρυτα....... και σκι θα κάνεις και λάδι θα πουλήσεις...... :evil: 3 Quote www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted December 20, 2017 Θα μείνουμε στον Αίολο με 25Ευρώ νταβατζιλίκι Quote How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 21, 2017 (edited) Disclaimer: Δεν ευθυνόμαστε για τυχών επικίνδυνες καφετέριες με αναβατήρες που ενώ έχουν χιόνι, δεν μπορούν να ανοίξουν τους αναβατήρες για χρήση από χιονοδρόμους. Μιλάμε πάντα για πετροσκι Ξεκίνησε το πανηγύρι Χελμό και πιθανότατα θα είναι γερή χιονόπτωση για πάνω από 24 ώρες με μικρά διαστήματα παύσης μέχρι και αύριο το βράδυ. Παρνασσό περιμένω σε λιγο να αρχίσει κάπως λιγότερο έντονα τα φαινόμενα αλλά και εκεί θα πάει μέχρι αύριο και πιστεύω 30ρι θα το πιάσει. Καλά χιόνια θα φάνε και Πήλιο και Καρπενήσι απλά ειδικά Καρπενήσι δεν μπορώ να καταλάβω τι χιόνι έχει και πόσο χρειάζεται για ανοίξει. Λογικά και τα 4 αυτά χιονοδρομικά θα είναι με κάποιες πίστες ανοιχτά το Σάββατο ή θα προετοιμάζουν. Το Σάββατο πάει για τρελό ΑΝΕΒΑ Edited December 21, 2017 by ΜΙΚ 5 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 21, 2017 Α ναι, επόμενη κακοκαιρία 28 Δεκεμβρίου (και αν) 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites