ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 6, 2017 (edited) Ναι αμέ και Βασιλίτσα και Καλάβρυτα γεμίζουν φουλ με τέτοιο καιρό. Νομίζω από βδομάδα θα ψάχνεις καλό καιρό να ανέβεις... Itioti το σκ θα έχεις βροχόκαιρο με χαμηλό Αδριατικής. Παρνασσό δεν πιάνει σοβαρό χιόνι αλλά δεν έχω ιδέα τι κάνει στον κάμπο. Υποθέτω ότι σου πει το meteo (ειδικές προγνώσεις bolam και wrf) και δεν θα έχεις καλό καιρό αλλά δεν θα βρέχει και συνέχεια νομίζω γενικά λιακαδοδιαστήματα αλλά και ψιχάλες. Ούτε Όλυμπο βλέπω κάτι τραγικό θα έχει και διαστήματα λιακάδας, το Σάββατο το βράδυ μοιάζει να φτάνει το μέτωπο εκεί πολύ εξασθενημένο και πιθανό κυριακή να έχει πιο πολύ καλό καιρό παρά να χιονίζει. Το πρόβλημα σας θα είναι πιο πολύ ο αέρας μιλάμε για γερό αέρα ΔΝΔ. Έχουμε πια σιγουρέψει την πρώτη κακοκαιρία που μόνη της πάντως δύσκολα ανοίγει χιονοδρομικά το Σαββατοκύριακο. Είναι χαμηλό Αδριατική ευνοημένα Βασιλίτσα Καλάβρυτα Ανήλιο, τα άλλα ελπίζουν σε μια απλή βάση. Η επόμενη κακοκαιρία είναι πιο σημαντική κατά τη γνώμη μου με ένα ωραίο τέρας χαμηλό 990 να πνίγει την Ιταλία και μένει να δούμε πως θα κινηθεί προς τα εμάς. Με τα σημερινά στοιχεία μένει εκεί για μέρες και βλέπουμε στις ειδήσεις για μέρες τις καταστροφές εκεί και σε δυο φάσεις στένει διαταραχές που περνάνε πάνω από την Ελλάδα. Γενικά με τέτοιο Αζορικό δεν χάνουμε, γενικά με αυτές τις διατάξεις θα έλεγα ότι πολλά Ελληνικά χιονοδρομικά θα είναι ανοιχτά 15 του μήνα με πιθανότητα 70% και 30% να μην είναι, γενικά όλα φωνάζουν σκι αλλά θα ήθελα να το δω και το απόγευμα. Νομίζω αν δεν αλλάξει πολύ αυτό που θα δούμε το απόγευμα, αύριο το πρωί έχει κερώστε και βάλτε χιονολάστιχα. Edited December 6, 2017 by ΜΙΚ 2 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted December 6, 2017 (edited) ΜΙΚ..... δώσε ΚΑΘΑΡΗ εντολή.......... Δίρφυς, Ξεροβούνι άσπρισαν.............. και ετοίμαζε και τα ορειβατικά..... :yes Edited December 6, 2017 by vangelis_k Quote www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 6, 2017 Έτοιμα είναι. Μπα ίσα ίσα εκεί δε μοιάζει να πιάνει άλλο βορινό σύστημα, τα "Δυτικά" μας βουνά θα φάνε τα πιο πολλά χιόνια. Πάω για ποδήλατο ίσα με......5χλμ 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,271 Report post Posted December 6, 2017 Βαγγελη βαλε χιονολαστιχα στο ποδηλατο και παμε ταυγετο, μεσω πεντέλης. 1 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted December 6, 2017 Πάω για ποδήλατο ίσα με......5χλμ Την ώρα ???????? :evil: :evil: Quote www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 6, 2017 (edited) Oυφ γύρισα 32 λεπτά 5χλμ περίπου. Απαπα πολύ κουραστικό σπορ φιλαράκι ούτε για τσιγάρο δεν έχω όρεξη τώρα. Τουλάχιστον είδα τη Ζήρια χιονισμένη πρώτη φορά για φέτος από Πεντέλη. Ο Ταύγετος σήμερα δεν φαινόταν θολούρα. Σε αυτό το σημείο να ενημερώσουμε τους φίλους τηλεθεατές ότι βασικό προβάδισμα για άνοιγμα έχουν τα χιονοδρομικά που έχουν ήδη βάση. Κάθε χρονιά η βάση έστω και 6 πόντους είναι υπερχρήσιμη ξαναλέω καλύτερα 5 κακοκαιρίες των 5 πόντων παρά μια των 30 για να κάνουμε σκι. Αν και δεν το θεωρώ χιονοδρομικό αλλά καφετέρια (να μην το άδικο ίσως το έφτιαξαν) θεωρώ ότι μπορείτε να κερώσετε και να βάλετε χιονολάστιχα για Καρπενήσι. Καλή σεζόν με υγεία. Σόρυ ρε παιδιά αυτό το snowreport έχουμε δεν μπορώ να βγάλω άκρη που έχει πιάσει χιόνι για βάση και που όχι πχ το Καιμάκ τι χιόνι έχει? Τα άλλα χιονοδρομικά νομίζω δεν έχουν κάτι χρήσιμο. Επίσης ότι έχει κανόνια τεχνητού μπορεί να ανοίξει αλλά ξέχασα εδώ είναι Ελλάδα δεν έχουμε κανόνια και εκεί που έχουμε χιόνι ή/και κανόνια δεν έχουμε ανοιχτό χιονοδρομικό Edited December 6, 2017 by ΜΙΚ 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,271 Report post Posted December 6, 2017 Μηπως πρεπει να ξαναμετρησουμε την πεντελη; Αδικως νομιζω ο καυκασος εχει το ονομα.... Η πεντελη εχει την χαρη. Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 6, 2017 Από το παραπάνω post είναι σαφές γιατί και οι 5 άνθρωποι που ξέρουν καιρό και ζήτησα να γράφουν στο forum είπαν "όσο έχετε τέτοια troll όχι". Βρε Βασιλάκη μου γλυκιέ, κάνε μια προσπάθεια να μην καταστρέφεις την εικόνα αυτού του Συλλόγου, θα κάνω και εγώ 10. Θερμή παράκληση από τους moderators να σβήσουν τα post 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,271 Report post Posted December 6, 2017 Χα δεν γραφουν επειδη ειμαι εγω;;;;;;;;;;;; Λοιπον σου δινω μεχρι 24 δεκεμβρη. Φερτους ολους, εγω απο το τοπικ θα απεχω...αυστηρα. Μετα ομως... αν δεν... Πισα και πουπουλα Και για τον καιρο ε; οχι αν φαινεται το ελμπρουζ απο τον φεγγιτη. Ανθρωπακια ανθρωπακια Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted December 6, 2017 Σταματήστε τον χιονοπολεμο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 6, 2017 (edited) Για τελευταία φορά ζητάω από τους moderators να σβηστεί το post και να γράψουν "vro σταμάτα τον χιονοπόλεμο" ζητώντας συγνώμη για το από πάνω post που έχει πληθυντικό Edited December 6, 2017 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted December 6, 2017 Ρε δσ και μοντερειτορ, είναι δυνατόν να κρατάτε ίσες αποστάσεις από μικ και βρο; Όσο και να τον θεωρώ γραφικό και να διασκεζαζω μαζί του πλεον, είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι ένας από τους λόγος που μείναμε μερικοί μεσήλικες να γράφουμε εδώ μεσα ,είναι η συνεχή γκρίνια του βροχιδη, για τα πάντα. Πώς να γράψει και να ασχοληθεί κανένας πιτσιρικάς όπως ειμασταν στο ξεκίνημα; 0 χαβαλες και Φούλ γκρίνια και μιζέρια...! ΥΓΜικ γραψτον εκεί που δεν πιάνει μελάνι,αφού τον ξέρεις, τι ασχολησε; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted December 6, 2017 Όντως καταντάει απίστευτα κουραστικό το ασταμάτητο τρολάρισμα, η γκρίνια και το μιζέριασμα σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα, μέχρι και στον... καιρό. Δεν υπάρχει καμία πολιτική ίσων αποστάσεων, να το ξέρετε αυτό. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 6, 2017 (edited) , τι ασχολησε; Ασχολούμε γιατί θυμάμαι πόσο ωραία ήταν όταν έγραφε και ο Δημήτρης εδώ και δεν έκανα μόνο εγώ τον καραγκιόζη. Σιγά καλέ δυο πλήκτρα πάτησα και ζήτησα να σβηστούν τα post μας, τσάμπα είναι. Λίγο υπομονή για το "δελτίο ανοιχτών χιονοδρομικών σύντομα στη χώρα σας" των 8. Ανεβαίνει το run Edited December 6, 2017 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,271 Report post Posted December 6, 2017 Τι δεν καταλαβατε απο το οτι θα απεχω;;;;;;;;; Σταματηστε πια την γκρινια. Θα ηθελα να ειμαι τοσο σημαντικος που να φταιω για ολα. Αλλα φευ... Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 6, 2017 (edited) Μπροστά στις καταστροφές που θα φάει η Ιταλία και η ευρύτερη περιοχή Αδριατικής, το να φαω πίσσα και πούπουλα αν πέσω έξω που από σήμερα λεω ότι θα είναι σίγουρα ανοιχτά μπόλικα Ελληνικά χιονοδρομικά 15 του μήνα, είναι ασήμαντο. Θα έχουμε πάλι ντέρμπι με τις οριακές θερμοκρασίες αλλά λογικά ανοίξαμε. Με τέτοιο Αζορικό δεν έχουμε χάσει ποτέ, φέτος είναι ο άτιμος πολύ πολύ καλός. Δεν τον βρίσκω στο αρχείο τόσο καλό ούτε τις καλές καλές σεζόν. Θα μου πεις η ζέστη. ε ναι μπορεί να έχουμε πολύ χιόνι ψηλά, ραδίκια χαμηλά στα χκ Edited December 6, 2017 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted December 6, 2017 Τα πέδιλα ήταν για συντήρηση αλλά έλεγα να τα πάω μετά τα πρώτα πετροσκί της χρονιάς. Τελικά τα έδωσα (για service) προχθές. Για γούρι (αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για τη χρονιά, τουλάχιστον στην αρχή). Θα δείξει... Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 6, 2017 Προσωπικά ποτέ δεν πάω πέδιλα για πλήρες πληρωμένο σέρβις μέχρι να κάνω μια φορά σκι να δω την κατάσταση. Συνήθως το τρώμε με αέρα και έχει πέτρες/χαλικάκια ακόμα και με 3 χιονοτπώσεις των 30 πόντων, είναι καθαρά θέμα εξόδου που δεν θέλω να κάνω και πέτρας που θα στεναχωρηθώ να φάω αν έχω πληρώσει. Αν δεν έχω πληρώσει τρωω τη πέτρα και ψιλοχαμογελάω. Χαζο ε? Πολύ καλά θα κάνετε να κάνετε πλήρες σέρβις σύντομα, ένα κέρωμα το έριξα το απόγευμα... Έχουμε και λέμε: Τις τελευταίες 23 χρονιές, Δεκέμβρη έχουμε μόνο δύο με καλύτερο Αζορικό (θέση και έκταση σε προσσέγιση 300χλμ και 10mb με "δεδομένη" την πρόγνωση όπως την δείχνει ο μέσος όρος euro και gfs στις 180 ωρες, εντελώς αντιεπιστημονικό δικό μου το μονδέλο) και τις δύο θαφτήκαμε στο χιόνι. Παρόμοιες είναι 3, επίσης θαφτήκαμε στο χιόνι, λίγο χειρότερες 5-6 και μαντέψτε...σωστά, ανοίξαν όλα τα χιονοδρομικά. Όλες οι άλλες χρονιές είναι λίγο ή πολύ χειρότερες με ανύπαρκτους Αζορικούς ή τζούφιους ή που εξαφανίζονται. Η μοναδική μου ένσταση είναι ότι παραείναι νωρίς τον Δεκέμβρη και έχει και μια ζεστούλα το γεωγραφικό μας ύψος φέτος, πράγματι η μέση θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη ή αρκετά χαμηλότερη. Παράδειγμα έχω μέση θερμοκρασία στον παράλληλό μας από 0,5 ακόμα και 3 βαθμούς κάτω από την σημερινή. Αυτό σημαίνει 100-500 μέτρα υψόμετρο πολύ χοντρικά. Βεβαίως τις χρονιές με παρόμοιο Αζορικό με σήμερα κάναμε σκι και στα 1500 μέτρα στον Παρνασσό ή στα 1200 στη Βασιλίτσα αν θέλαμε 10 μέρες μετά...απλά ο Αζορικός πολλές χρονιές ήταν έτσι όπως είναι σήμερα μετά τις 10 Δεκέμβρη οπότε κερδίζαμε και ένα δυο βαθμούς πιο πολυ γενικό κρύο έτσι. Άλλες χρονιές απλά είχε πιο πολύ κρυο ο παράλληλός μας. Δυο κακοκαιρίες πάντως είναι σίγουρες, είναι ψιλοκαλές και 80%+ έχει και μια τρίτη σερί. Αν τις φάμε βροχή τη κάτσαμε. Tι να πω ρε παιδιά αν με τέτοιο ensemble δεν ανοίξει χιονοδρομικό το global warming μου μέσα. Το 80-90% των σεναρίων είναι σε θερμοκρασίες για χιόνι στον Παρνασσό και στη Βασιλίτσα. Θα το δούμε και αύριο παρακαλάμε να πάει λίγο πιο κάτω η θερμοκρασία να φύγει το άγχος 8 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,271 Report post Posted December 7, 2017 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 8, 2017 (edited) Δεν έχει αλλάξει κάτι από προχτές αλλά και όσα λέμε εδώ και μια βδομάδα. Καλό χιονάκι για βάση θα φάμε αύριο αλλά τίποτα το φοβερό, φτιάχνει ο καιρός από βδομάδα και περιμένουμε τον επόμενο κύκλο γενικής καταστροφής στην Ευρώπη να φτάσει και σε εμάς να μας ανοίξει το χιονοδρομικά στα μέσα του μήνα. Edited December 8, 2017 by ΜΙΚ 3 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted December 8, 2017 Δεν έχει αλλάξει κάτι από προχτές αλλά και όσα λέμε εδώ και μια βδομάδα. Καλό χιονάκι για βάση θα φάμε αύριο αλλά τίποτα το φοβερό, φτιάχνει ο καιρός από βδομάδα και περιμένουμε τον επόμενο κύκλο γενικής καταστροφής στην Ευρώπη να φτάσει και σε εμάς να μας ανοίξει το χιονοδρομικά στα μέσα του μήνα. Ότι ρίξει ΣΚ,δεν θα το λιώσει μέχρι Τετάρτη; Λάθος βλέπω πολύ ζέστη από δευτέρα παλι; :-( ; Quote Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted December 8, 2017 Ενδιαφέρον εάν δεν το γνωρίζετε https://www.windy.com/?34.325,19.556,5 https://www.windy.com/layers?snowcover,2017-12-17-12,36.967,21.182,5 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 8, 2017 Μπα τέτοια εποχή με παγωμένο έδαφος και τόσο μικρή μέρα αργεί πολύ το χιόνι να λιώσει Μάρτιο ή Οκτώβριο ναι Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted December 8, 2017 Μπα τέτοια εποχή με παγωμένο έδαφος και τόσο μικρή μέρα αργεί πολύ το χιόνι να λιώσει Μάρτιο ή Οκτώβριο ναι Τα 35 ποντακια που σκιαρα στο παμποροβο, τα σήκωσε σε μια μέρα με τους προηγούμενους νιτιαδες πάντως.....μακάρι να κρατήσουν βάση αυτή την φορά, όπου πέσει το τιμημένο.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dolomites 1,145 Report post Posted December 8, 2017 Ενδιαφέρον εάν δεν το γνωρίζετε https://www.windy.com/?34.325,19.556,5 https://www.windy.com/layers?snowcover,2017-12-17-12,36.967,21.182,5 λεω τι μου θυμιζει... τι μου θυμιζει.. https://www.ventusky.com/ Quote Share this post Link to post Share on other sites