Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
xrisa

Χιονολάστιχα

Recommended Posts

Εγω παλι αντιθετως δεν εχω ιδιαιτερα καλη αποψη για την Michelin παρα μονο σε λαστιχα ποδηλατου! :wink:

Προσφατα το rav φορεσε τα "νορμαλ" syncrone της michelin και μπορω να πω οτι δεν εχουν τιποτε το ιδιαιτερο, μετρια σε ολους τους τομεις και πιπλεον εχω την εντυπωση οτι δεν προκειτε να κρατησουν για πολυ.

Αντιθετως το δευτερο rav φοραει τα wintercontact της continental για δυο ολοκληρα χρονια (μπηκαν στον τριτο

:oops: :oops: και πανε για αλλαγη επειγοντως!) μαζι με τα καλοκαιρια και off road χρηση. Το λαστιχο με εχει καταπληξει βρισκεται σε "αλλο" επιπεδο και αξιζει με το παραπανω την διαφορα τιμης και την αναμονη γιατι χρειαστηκε να τα παραγγειλω και να τα φερουν απο θεσσαλονικη (3-4μερες). Παρ'ολο που δεν ειναι αμιγως χιονολαστιχο εχει πολυ καλες επιδοσεις σε βρεγμενο, χιονι και επιπλεον κραταει σαν ΒΕΝΤΟΥΖΑ σε ασφαλτο με θερμοκρασιες κατω των 5c. Σε καθημερινη χρηση αποδειχτηκε ιδιαιτερα αξιοπιστο και ανθεκτικο δεδομενου του χειμερινου προσανατολισμου. Περιττο να αναφερω οτι μετανιωσα για τα michelin και οτι θα ξαναβαλω τα continental.

Β16Α rulezzzz

Παιδιά εγω τελικά έβαλα τα Blizzak LM 25.Δείχνουν πολύ καλά και εχουν καλές κριτικές.Οσον αφορά τη ουσία του πράγματος όλοι γνωρίζετε οτι χιόνι δεν είδαμε φέτος, οπότε τεστάρισμα απο μένα δεν εχει γίνει.Αναμένω με αγωνία να δω αν αξιζε ο κόπος ή πήγανε χαμένα τα χρήματα.Πάντως προσωπικά θα τα φοράω απο Δεκέμβριο μέχρι αρχές Απριλίου το πολύ και μονταρισμένα σε σιδερένιες ζάντες που εχω βρει και γιατι φθείρονται πολύ σε υψηλές θερμοκρασίες και γιατι οι συχνές επανατοποθετήσεις κάνουν ζημιά στο λάστιχο και τη ζάντα.Επίσης θα αποφεύγονται και οι ζημιες απο τις αλυσίδες (οταν χρειαστει να μπουν) πάνω στις ζάντες αλουμινίου.

Οπως και να χει πάντως, την επομενη φορά που θα χρειαστώ χιονολάστιχα μάλλον δε θα πάρω και θα δοκιμάσω τις "κουκούλες" που εχουν βγει και (κατοπιν εορτης) μαθαίνω οτι είναι πολύ αποτελεσματικές.

Οσο για σένα Χρύσα,θεωρητικά, με το Corsa και σχετικά στενό χιονολάστιχό, αμφιβάλλω αν θα κολλήσεις ποτέ στο χιόνι (εκτος κι αν μιλάμε για τρελλές ποσότητες).Ο πάγος τώρα είναι άλλη ιστορία και το ξέρουμε όλοι μας...

With great mountains, comes great skiing!

Εγω παλι αντιθετως δεν εχω ιδιαιτερα καλη αποψη για την Michelin παρα μονο σε λαστιχα ποδηλατου! :wink:

Προσφατα το rav φορεσε τα "νορμαλ" syncrone της michelin και μπορω να πω οτι δεν εχουν τιποτε το ιδιαιτερο, μετρια σε ολους τους τομεις και πιπλεον εχω την εντυπωση οτι δεν προκειτε να κρατησουν για πολυ....

Αλλο το Synchrone,αλλο το Alpin και δη το Alpin 4x4(υπαρχουν 2 εκδοσεις-1 για επιβατικα-Alpin,1 για 4x4-Alpin 4x4).Δεν ειναι σωστο να κρινεις μια ολοκληρη εταιρεια απο δοκιμη-χρηση ενος μοντελου της.Δεν το υποστηριζω επειδη το εχω,αλλα επειδη οντως ειναι πολυ καλο το συγκεκριμενο λαστιχο.

Παίδες πάντως το Rav4 (μια και το πιάσαμε το θέμα) με λάστιχα Bridgestone Dueler (50/50 All terain) σε διαστάσεις 215-70-16 στο Λειβάδι και στον Παρνασσό δεν κόλλησε πουθενά. Και μιλάμε για ταχύτητες 20χλμ και άνω στην ανάβαση. Και δεν χρειάζεται και αλλαγή τον Απρίλιο. (και ήταν και σχετικά φτηνό, 550 η τετράδα).

Φιλικά

Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ

Παναγιώτης

Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας

IPB Image

Παιδιά, για να σας επαναφέρω λίγο και στην ...ελληνική πραγματικότητα (μιλάω ΠΑΝΤΑ για τους κατοίκους Αθηνών, Πάτρας και τα πέριξ -ναι για τους Αιγιώτες μιλάω :wink: - που πηγαίνουν Παρνασσό, Καλάβρυτα, Μαίναλο):

Το MAZDA 323F του '91 που χρησιμοποιώ (για λόγους χώρων και ...οικονομία βενζίνης) όταν πηγαίνω σε δρόμους που θα έχουν αποκλειστικά ΑΣΦΑΛΤΟ, ανέβηκε -φτου σκόρδο- ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΛΑ εν μέσω χιονοθύελλας (αυτής που χάρισε στο Μαίναλο ...όλο το χιόνι του... :) ) ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ μεν, χωρίς αλυσίδες δε, με λαστιχάκια Bridgestone Potenza RE720 -ναι, καλοκαιρινό λάστιχο-, ΤΡΙΕΤΙΑΣ, με 30.000 χιλιομετράκια στα... προφίλ του... :P , και κατέβηκε μια χαρούλα (επίσης προσεκτικά)...

Στα 4Χ4 ...βαρέως τύπου (όπως το Dodge Dakota 4X4 που χρησιμοποιώ για ρυμούλκηση και κίνηση εκτός δρόμου), έχω δοκιμάσει τα Goodyear Wrangler AT (ΜΑΠΑΜΑΠΑΜΑΠΑΜΑΠΑ.... :shock: ), τα Goodyear ST (αυτά έχει τώρα) -ανεκτά, κυρίως «βγάζουν» χιλιόμετρα, καλύτερα στο βρεγμένο, και τέλος, τα Pirelli SCORPION AT (τα 60% εκτός 40% εντός) τα οποία είναι ΘΕΪΚΑ στο χιόνι, στη λάσπη, στην άσφαλτο, στο βρεγμένο, αλλά: Κάνουν ΘΟΡΥΒΟ, «τελείωσαν» σε 25.000 χιλιόμετρα μικτής χρήσης :shock: και -εγώ τουλάχιστον- τα βρήκα μόνο σε ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ τιμή 8):cry::cry: .

Τα χιονολάστιχα ΣΙΓΟΥΡΑ είναι πολύ καλύτερα στις «δύσκολες» συνθήκες, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζονται για αυτούς από εμάς που κάνουμε τη διαδρομή Αθήνα- Παρνασσό (ή Καλάβρυτα ή Μαίναλο-ιδίως-) καθώς τα συντριπτικά περισσότερα χιλιόμετρα τα κάνουμε σε κανονικό -ο θεός να τον κάνει- δρόμο... Για τα 500 ή 1000 μέτρα που τυχαίνει οι συνθήκες να είναι πραγματικά «δύσκολες» (δηλ. χιόνι στο δρόμο ΠΑΝΩ απο 5-10 εκατοστά ή πάγος), ε, τότε εγώ απλά βάζω αλυσσίδες...

Στις διαδρομές που περιέγραψα πιο πάνω, (κινούμενος με το επιβατικό Mazda 323F) ΠΟΤΕ δεν συνάντησα συνθήκες που να «απαιτούν» χιονολάστιχο (γιατί απλούστατα, τις περισσότερες φορές έχω συναντήσει ΠΑΓΟ, που καθιστά υποχρεωτική τη χρήση αλυσσίδας).

Σε άλλες συνθήκες (ιδίως της ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) τότε το χιονολάστιχο είναι πραγματικά ΣΩΤΗΡΙΟ...

R.I.P

θα είσαι πάντα μαζί μας!

ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ συμφωνώ απόλυτα

Αλλά που κολλάμε εμείς οι Αιγιώτες βρε PROTEUS :?:

ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ συμφωνώ απόλυτα

Αλλά που κολλάμε εμείς οι Αιγιώτες βρε PROTEUS :?:

Μα, στο ότι το Αίγιο έχει (συνήθως) τόσο καλές καιρικές συνθήκες, που ΔΕΝ χρειάζεστε το χειμώνα χιονολάστιχα... :)

R.I.P

θα είσαι πάντα μαζί μας!

GOODYEAR ULTRAGRIP ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΛΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΤΟ ULTRAGRIP 6 ΓΙΑ ΧΙΟΝΙ

www.LINESKIS.com

Για τι αυτοκίνητο μιλάς, κανονικό η 4Χ4 ???

Δεν έχει σημασία το ΠΟΥ άλλα με ΠΟΙΟΥΣ...

έχω την εντύπωση ότι για χιόνι είναι καλύτερα τα λάστιχα με πιο παραδοσιακή χάραξη από κάποια με σχήμα πέλματος V πχ. Πάντως σε Saxo με Potenza RE720 και αλυσίδα 9mm λόγω χαμηλού προφίλ αυτοκινήτου δεν έχω κολλήσει κάπου αν και σε πάγο πάω σαν κότα και μέχρι 30 περίπυ χλκ/ωρα. Πιο γρήγορα φεύγει διαρκώς. Ίσως να φταίει και η αλυσίδα που είναι πιο λεπτή?? Μιας και είμαι για νέα λάστιχα έχει κανείς καμιά πρόταση καλή?

Έχει φορέσει κανείς το καινούργιο (είναι? φέτος το είδα) αντιολησθιτικό που είναι σαν κουβέρτα πάνω στη ρόδα? Εντυπώσεις?

Έχει φορέσει κανείς το καινούργιο (είναι? φέτος το είδα) αντιολησθιτικό που είναι σαν κουβέρτα πάνω στη ρόδα? Εντυπώσεις?

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!! (δεν είναι καινούργιο, πέρσι το αγόρασα)

Every soldier has two families: Those you raise, and those you raise hell with...

Μετά την κουβεντούλα που είχαμε για ελαστικά αυτοκινήτων είπα να επαναφέρω στην επικαιρότητα το εν λόγω θεματάκι.

Η εμπειρίες μου από το χιονολάστιχο που φόρεσα (δείτε προηγούμενη σελίδα για λεπτομέρειες) είναι πολύ καλές. Άριστο σε χειμερινές συνθήκες και στο χιόνι άψογο. Δεν κόλλησε πουθενά. Πέρασε και φρέσκο χιονάκι και πάγο και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Πολύ καλό επίσης και στη βροχή.

Τώρα όμως πρέπει να το βγάλω, και άργησα κιόλας, και να βάλω τα κανονικά του. Επειδή θα βάλω καινούρια λάστιχα, υπάρχει κάποια μάρκα που προτιμάτε? Έτσι για να πάρω καμιά ιδέα.

Ακόμα, πού και πώς είναι καλύτερα να φυλάξω τα χιονολάστιχα?

ζητήται πούδρα κατάλληλη για βιασμό

πληροφορίες μόνο με pm

Bridgestone Potenza RE720. Τα εχω στο Saxo 1400 και ενας συνργατης μου σ'ενα Peugeuot 106 Rallye. Πολυ καλα κρατηματα, και δεν λυωνουν, σαν τους βρυκολακες. Πολυ ευχαριστημενοι και οι δυο.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Απλά έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής.

Εγώ και δεν έχω παράπονο κανένα, Super! Και βροχή καλύτερο από ασφάλτινο αλλά οποσδήποτε χειρότερο από βροχολάστιχο. Και από θόρυβο που άκουγα για τα χιονολάστιχα (στην ταχύτητα), τίποτα.

Επίσης τα λάστιχα πρέπει να τα αποθηκεύεις σε δροσερό μέρος κατά προτίμηση και οπωσδήποτε να μη τα χτυπάει ο ήλιος. Το υπόγειο είναι μιά χαρά λύση.

.Ευτυχως το "Alpin" της Michelin μας εβγαλε ακομη μια φορα ασπροπροσωπους :)

Αυτό το λάστιχο κάνει θαύματα :D:D Το έχουμε κι εμείς (οικογενειακώς) στο "ταπεινό" Scenic RX4

JAPOW!!!

Κι εγω το ιδιο εχω και δεν εχω βαλει ποτε τα τελευταια χρονια αλυσιδες.

Παρ ολα αυτα μου εκανε εντυπωση που στην Αυστρια,η συντριπτικη πλειοψηφια των ΙΧ φορουσε Goodyear..

Επισης προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το νεο Alpin δεν εχει τοσο καλη προσφυση στο χιονι ειδικα στο ξεκινημα σταματημα οσο το παλιο alpin..Τυχαινει να τα εχω φορεσει και τα 2

βρηκα αυτο το χιονολαστιχο σε τιμη 350 ευρω τα 4 διαστασεις 185-65-15 για πισωκινητο αυτοκινητο.

να το προτιμησω η να παρω 2 ζευγαρια αλυσιδες για τις δυσκολες συνθηκες?

by moonsoda

....τo snowboard είναι σάν το sex.. μόλις δοκιμάσεις μια φορά... θέλεις συνέχεια...

Χιονοδρομικό κέντρο Σέιχ Σου Θεσσαλονίκης

Http://www.dimanast.gr

http://www.hi5.com

Γενικα τα τρεξιματα των μοντελων δινουν πολυ καλες καιρικες συνθηκες τοσο για το Σαββατο οσο και την Παρασκευη.

Μαλλον μας τα χαλασαν λιγο..

Παντως ακομη και οσοι θα πανε Πεμπτη θα πρεπει να ειναι ετοιμοι να αντιμετωπισουν και χιονι στον δρομο και χιονοπτωση.

βρηκα αυτο το χιονολαστιχο σε τιμη 350 ευρω τα 4 διαστασεις 185-65-15 για πισωκινητο αυτοκινητο.

να το προτιμησω η να παρω 2 ζευγαρια αλυσιδες για τις δυσκολες συνθηκες?

Δημητρη εγω θα προτιμουσα το χιονολαστιχο..

Χαλαρά...

Χιονολαστιχα και ενα ζευγαρι αλυσιδες μινιμουμ. Εχουν τη νιφαδα στο βουνο, η 3 νιφαδες;

Οι 3 νιφαδες (που εχω εγω) δεν ειναι για παγο. Η νιφαδα στο βουνο ειναι.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Check pm

Χιονολαστιχα και ενα ζευγαρι αλυσιδες μινιμουμ. Εχουν τη νιφαδα στο βουνο, η 3 νιφαδες;

Οι 3 νιφαδες (που εχω εγω) δεν ειναι για παγο. Η νιφαδα στο βουνο ειναι.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Check pm

Μακη κι εγω προσεξα οτι στο χιονολαστιχο που εχω Michelin Alpin εχει την νιφαδα στο κεντρο μιας βουνοκορφης.Ε λοιπον τωρα στο Καιμακ πηγαιναν υποδειγματικα ακομη και σε σημεια που ειχε οχι χιονι αλλα παγο.Πραγματικα εντυπωσιακα..Κανενα προβλημα και ουτε σκεψη για αλυσιδες παρολο που το χιονι αρχιζε απο πολυ χαμηλα..

Να επαναφερω ενα επικαιρο θεμα προσθετοντας τις τελευταιες εμπειριες..

Προ 15 ημερων ανεβηκα ΧΚΠ απο Αμφικλεια με την πισωκουνα και τα Michelin Alpin (τεταρτη σαιζον Δεκεμβρη Απριλη χωρις εμφανη φθορα) με τις 3 νιφαδες στα πλαινα, πονταροντας στο φρεσκο χιονι να δω μπας και τα αδικησα. Ανεβηκα και τις δυο μερες μεχρι απανω με πολλες μικρες υπερστροφες (βαρυ αυτοκινητο, ειναι και αυτοματο που δεν βοηθαει στις στροφες...) τελικα και στις χαμηλες στροφες του κινητηρα η ιπποδυναμη που μεταφερεται στο χιονι ειναι μπολικη και υπερστρεφει λιγο. Κατι το ESP κατι οτι εχω συνηθισει το λιγο αναποδο τιμονι που χρειαζεται για την διορθωση δεν ηταν και προβλημα...

ΑΛΛΑ, σε μια κλειστη σχεδον φουρκετα, εχασε μπροστα την προσφυση το γουρουνι, ΥΠΟΣΤΡΟΦΗ του κερατα, το αυτοματο να σπρωχνει προς την καταστροφη (χαντακι/γρανα) και ΦΟΒΗΘΗΚΑ. Την τελευταια στιγμη ο Αγ. Φανουριος φανερωσε την προσφυση και την ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ. Στο γυρισμο κατεβηκα με νεκρο στις στροφες και ειχα τιμονι.

Μετα απο αυτη την περιπετεια, πηγα στον τοπικο λαστιχα για να βρουμε χιονολαστιχα για το Saxo, το οποιο πηρε προαγωγη να εκτελει χρεη χιονοαυτοκινητου για την οικογενεια. Οι προτιμησεις μου (βασει Νορβηγικων Test Drive) ηταν¨

Nokian Haakapelitta (δεν τα ξερουμε στο Κλεινον Αστυ)

Coninental Viking 3 (δεν υπαρχουν στο Ελλαδισταν)

Gislaved Soft Frost 2 (???)

Michelin IceMax (Δεν τα φερνει η αντιπροσωπεια, μονο τα Alpin PA και αν θελεις, ..δεν ηθελα)

Bridgestone Blizzak LMοτιβρουμε (μονο ενα ζευγαρι LM20 ειχε η αντιπροσωπεια!! Ζευγαρι!!!)

Pirelli Sottozero (δεν υπαρχουν στη διασταση που θελεις...)

Αυτα με τις προτιμησεις σας κε ΜακηςΜ :(:(

Εχουμε ομως Goodyear Ultragrip 6 με νιφαδα στο βουνο!

Τι να κανουμε βαλαμε Goodyear U6. 240 Ε συν 55 για 4 ζαντες 13αρες, ετοιμος ο κυριος.

Ανεβηκαμε το ΣΚ που μας περασε στο βουνο, χιονι παντου, πουδρα στο μεγαλυτερο μερος της διαδρομης, παγος με χιονι απο πανω στα χαμηλα, λιιιγος μαυρος παγος απο τα λιωσιματα της προηγουμενης στα πολυ χαμηλα (αλλα πολυ λεπτο στρωμα, ωστε η ασφαλτος ειχε διατηρησει την αγρια υφη της).

Ουδεν προβλημα, ανεβηκαμε με 40-50 χλμ/ω (πιο αργα στις στροφες :D:D ) δεν γλυστραγε πουθενα, μου θυμισε τα παγολαστιχα που ειχα στο Polo στην Νορβηγια. Στην επιστροφη μπηκα με καμποσα :o στη στροφη του παρκινγκ της Φτερολακκας, εφυγε η μουρη 30-50 εκατοστα, πατησα συμπλεκτη και το Σαξακι συνεχισε υπακουα τη στροφη :D:D και μεις καλυτερα. B)B)

Ευχαριστημενος προς το παρον απολυτα, την ανοιξη με τους μαυρους παγους θα δουμε (αλυσιδες εχω παντα μαζι μου).

Φιλικα

ΜακηςΜ

Την τελευταια στιγμη ο Αγ. Φανουριος φανερωσε την προσφυση και την ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ
Ο Άγιος Χριστόφορος Μάκη...

Τον Αγιο Φανουριο παρακαλαγαμε να φανερωσει την προσφυση. Ο Αγιος Χριστοφορος ειχε παει για φραπε, με μας τους ζαβους στα χιονια θα ασχολειται;

Ο Αγιος Φανουριος παντως ειναι εγγυημενος αγιος. Ο,τι εχασες θα στο βρει (εκτος απο τα λεφτα στις μετοχες-φουσκες, αυτα χαθηκανε αδιαβαστα, καποια λαμογια τα βρηκανε και δεν ειχαν ταξει...)

Φιλικα

ΜακηςΜ

Ναι αλλά ο Άγιος Χριστόφορος είναι ο προστάτης των οδηγών...

Του Κυρίου δεηθώμεν...