Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
KonKan

Εκδρομή 2019

Recommended Posts

Ατυχές σχόλιο. Εσυ που θα πας Hi season θα περάσεις από τον έφορο;

Έχεις δίκαιο ... διόρθωσα .. κακόγουστο sorry [emoji52]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPad using Tapatalk

• Like 1

Αστοχία με το να συγκρίνεις ΑΛΠΕΙΣ με Παρνασσό , άσχετο !

νομίζω οτι τα ελληνικά μου ειναι αρκετά κατανοητά.

1. εδω ειναι ενα τοπικ που μιλάμε για εκδρομές εξωτερικού.

2. Δεν υπήρξε σύγκριση μεταξύ παρνασσού και εκδρομής εξωτερικου.

3. Αυτο πού ανέφερα ειναι οτι η τιμή μεταξύ ενός ακριβού χιονοδρομικού (Ελβετία) και ενος φθηνότερου (παντα για Αλπεις) ειναι περίπου οσο το κόστος ενος Σ/Κ στο παρνασσό.(Αρα πολλοι απο μας θα ηθελαν να θυσιάσουν ενα Σ/Κ στο εδω χιονοδρομικό που δουλεύει οποτε θέλει με οσες πιστες θέλει ) και τα χρηματα να τα δώσουν σε ενα λιγο πιο ακριβό χιονοδρομικό στις Αλπεις.

4. Σε ολα τα χιονοδρομικά στις Αλπεις υπαρχουν ακριβές και φθηνές λύσεις, η επιλογή ειναι πάντα προσωπική.

5. Παντα υποστήριζα και υποστηρίζω οτι ο συλλογος πρεπει να κανει δυο εκδρομές διαφορετικού κόστους για να προσφέρει την δυνατότητα της επιλογής στα μελη του.

6. Ο σύλλογος ειναι ενα μικρό αντιγραφο της κοινωνίας μας οπότε παντα θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις σε κάθε θέμα ,αρα οσες περισσότερες επιλογές δινουμε τοσο περισσότερο κοσμο θα εχουμε κοντά μας. Η επιλογή μιας λύσης και σε οποιον αρέσει απλά απομακρύνει τον κόσμο απο εμας.

Edited by gatz

Κώστα νομίζω ότι το πολλές επιλογές τελικά δεν είχε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Νομίζω ότι απλά πρέπει να υπάρχει μια μέση λύση. Ούτε σκληρά σε διαμέρισμα με κονσέρβα, ούτε πολύ ακριβά!!! Από εκεί και πέρα οποίος θέλει συμμετέχει.

• Like 2

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

πάντως όποιος εχει ολοκληρωμένες προτάσεις για χιονοδρομικά κέντρα (ξενοδοχεία και κόστος) ας ενημερώσει το ΔΣ.

Για καποιες προτάσεις που εχω ηδη μαζέψει θα ενημερωσω το ΔΣ.

Οσες περισσότερες προτάσεις υπάρχουν τοσο καλύτερα. Αρνητική κριτική χωρίς προτάσεις δημιουργεί προβλήματα. !!!

Edited by gatz
  • Like 2

Να σε διορθώσω φίλε gatz (αν μου επιτρέπετε αυτή η προσφώνηση)

Στην παράγραφο 3 διαφοροποίησε από την αρχική σου θέση και συγκεκριμένα από 2 ΣΚ κόστους στον Παρνασσό το αξιόλογης σε 1 ΣΚ ... αλλά γιατί να αποφύγουμε μια σύγκριση , εγώ αναφέρθηκα ότι σύγκριση γίνεται μόνο Παρνασσου με Chamonix

Όσο αφορά την πρόταση σου ότι ο σύλλογος να προσφέρει δυνατότητα επιλογών κόστους και ΧΚ είναι μια άποψη που θα πρέπει να την υποστηρίξεις .... αλλά τέτοιες προτάσεις παρέχουν κατά την άποψη μου οι sponsors του συλλόγου

Το 18 ο σύλλογος πραγματοποίησε 2 ταξίδια ,προσωπικά δεν είχα την δυνατότητα να συμμετέχω για να μπορέσω να έχω άποψη , αλά περιμένω τον απολογισμό του ΔΣ , και φυσικά την άποψη όσων έχουν ταξιδέψει με τον συλλογο

Τέλος καλό και όλα καλά ... ο Παρνασσός και όχι μόνο είναι το δικό μας ΧΚ και εάν δεν κάνω λάθος είναι και ο λόγος ύπαρξης του συλλόγου και είναι παράληψη που δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μας ....

, εγώ αναφέρθηκα ότι σύγκριση γίνεται μόνο Παρνασσου με Chamonix

Δεν νομίζω οτι χρειάζεται απάντηση. !!!

ναι !! συγκρίνεται λαθος χκ :yes

ο Παρνασσος ειναι κατα τα λεγωμενα του αειμνήστου εθνοπατερα //το ΣΑΝ ΜΟΝΙ τις Ελλάδος

οποτε μονο με το αντιστοιχο γινετε συγκριση :evil:

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Συμπαθάτε με για την απορία, αλλά έχει συμφωνηθεί έστω σε ελάχιστο επίπεδο ποια είναι η φιλοσοφία επιλογής μέρους για την εκδρομή του Συλλόγου; Επιλέγονται μέρη για την ποικιλία; (π.χ. άλλο χιονοδρομικό, χώρα κάθε φορά). Επιλέγονται μέρη οικονομικά; Επιλέγονται μέρη που να διευκολύνουν την κοινωνική ζωή των μελών της εκδρομής;

:shuriken:

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Κωστα απο παληά υπήρχε μια γενική κατεύθυνση ,χωρις να ειναι υποχρεωτικό,να υπάρχει εναλλαγή στις χώρες και στα χιονοδρομικά.

σίγουρα σημαντικό ρόλο στην αποφαση πάντα ειχε και το κοστος της εκδρομής ,οπως και οι προτιμήσεις των μελών.

Λογικό είναι οσο περνάνε τα χρόνια να αρχίσουν να επαναλαμβάνονται ορισμένα χιονοδρομικά.

• Like 2

Παιδια το φαγητό παντως παιζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή προορισμού...

Δευτερεύον μεν αλλα σημαντικός!!!

Και φυσικα σε προσιτές τιμές!!!

• Like 4

Ναι μου το είπε πριν λίγο και ο αδελφός μου. Ελβετία χωρίς μπουφέ δεν έρχεται. [emoji13][emoji13]

• Like 4

υπαρχουν αρκετα συμφερουσες προσφορες απο ξενοδοχεία σε χιονοδρομικα της Ελβετίας. (arosa,grans-montana,saas-fee )

αν τα χιονοδρομικά ενδιαφερουν τον συλλογο υπαρχει η δυνατοτητα επιπλεον διερευνησης.

• Like 2

υπαρχουν αρκετα συμφερουσες προσφορες απο ξενοδοχεία σε χιονοδρομικα της Ελβετίας. (arosa,grans-montana,saas-fee )

αν τα χιονοδρομικά ενδιαφερουν τον συλλογο υπαρχει η δυνατοτητα επιπλεον διερευνησης.

Αν πρόκειται να πάω στην Ελβετία, θα με ενδιέφερε να δω κάποιο απο τα φημισμένα χιονοδρομικά της. Σε διαφορετική περίπτωση, γιατί να μην πάω σε κάποιον φθηνότερο και ίσως και καλύτερο χιονοδρομικό προορισμό? Ερώτημα θέτω.

• Like 3

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

Δαμιανε, ποια είναι για σένα αυτά τα χιονοδρομικά ;

Τα 2-3 που ξέρει και η κουτσή Μαρία. Παράλογο σου φαίνεται?

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

Αν πρόκειται να πάω στην Ελβετία, θα με ενδιέφερε να δω κάποιο απο τα φημισμένα χιονοδρομικά της. Σε διαφορετική περίπτωση, γιατί να μην πάω σε κάποιον φθηνότερο και ίσως και καλύτερο χιονοδρομικό προορισμό? Ερώτημα θέτω.

Θα συμφωνήσω μαζί σου. Τα γνωστά είναι μάλιστα συνήθως και τα μεγαλύτερα οπότε καλύπτομαι και εγώ.

Με σειρά χιλιομέτρων

Les Portes du Soleil – Morzine/Avoriaz/Les Gets/Châtel/Morgins/Champéry

4 Vallées – Verbier/La Tzoumaz/Nendaz/Veysonnaz/Thyon

St. Moritz – Corviglia

Zermatt/Breuil-Cervinia/Valtournenche – Matterhorn

Ischgl/Samnaun – Silvretta Arena

Εγώ βάζω και το

Arosa Lenzerheide

• Like 2

Από τα άνω το Arosa θα με κάλυπτε ...... και Dolomites.....

Edited by vaggelis

...Wengen - Lauberhorn...

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Θα συμφωνήσω μαζί σου. Τα γνωστά είναι μάλιστα συνήθως και τα μεγαλύτερα οπότε καλύπτομαι και εγώ.

Με σειρά χιλιομέτρων

Les Portes du Soleil – Morzine/Avoriaz/Les Gets/Châtel/Morgins/Champéry

4 Vallées – Verbier/La Tzoumaz/Nendaz/Veysonnaz/Thyon

St. Moritz – Corviglia

Zermatt/Breuil-Cervinia/Valtournenche – Matterhorn

Ischgl/Samnaun – Silvretta Arena

Εγώ βάζω και το

Arosa Lenzerheide

σε καποια απο αυτα μπορεις να βρεις οντως καποιες καλές τιμές αλλα πρέπει να τα κλείσεις πολυ νωρις.

Και φυσικά εξαρτάται τι εννοει ο καθενας καλές τιμές.

Για μενα καλή τιμη θα ηταν γυρω στα 1000-1100 χωρις τις καρτες.σε πολλα απο αυτα υπαρχουν εκπτωσεις για τις καρτες μεσω των ξενοδοχειων.

Edited by gatz
  • Like 3

σε καποια απο αυτα μπορεις να βρεις οντως καποιες καλές τιμές αλλα πρέπει να τα κλείσεις πολυ νωρις.

Και φυσικά εξαρτάται τι εννοει ο καθενας καλές τιμές.

Για μενα καλή τιμη θα ηταν γυρω στα 1000-1100 χωρις τις καρτες.σε πολλα απο αυτα υπαρχουν εκπτωσεις για τις καρτες μεσω των ξενοδοχειων.

Αρκετές φορές είχαμε δει το θέμα Ελβετίας. Ο σύλλογος δεν έχει πάει ποτε, ενώ αρκετα συχνά έχει ζητηθεί να ερευνηθεί ως προορισμός.

Αν μιλάμε για Ελβετία, οι κινήσεις πρέπει να γίνουν άμεσα. Μια φτηνή τιμή στην Ελβετία, ανεξαρτήτως προορισμού (όπου βρεθεί προσφορά) μπορει να ειναι ακριβή, όμως τωρα που ειναι πραγματικά νωρις, ίσως το κόστος να μην ειναι απαγορευτικό. Να τονίσουμε οτι μια φτηνή τιμή Ελβετιας, ειναι όντως απρόσιτη, άρα πολυ δυσκολα αντιμετωπίσιμη απο τα μέλη του συλλογου. Για αυτό και μέχρι τωρα ποτε δεν υλοποιήθηκε αναλογη εκδρομή. Ειδικά αν μιλάμε για προορισμό πρώτης επιλογής, όπως Verbier και St Moritz. Δηλαδή μια τιμή τάξεως 1500 ευρώ, που για Ελβετία θεωρείται φτηνά, στο παρελθόν το έχουμε βρει και απορρίψει.

Edited by mil
  • Like 2

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

σύντομα θα εχω μαλλον ευχαριστες εκπληξεις. εχουν σταλεί καποια email και απλα περιμένω τελικες διευκρινησεις.Πιστευω στην συναντηση της Παρασκευης οσοι ερθουν θα μαθουν .. φυσικά πρωτα θα εχει ενημερωθει και το προεδρείο. Αυτα που αναφέρεις Αλέξη ειναι μεσα στις επιλογές.

Edited by gatz
  • Like 2

Ο προορισμός πρώτης επιλογής μπορεί να σχετίζεται με την χλιδή, το λούσο και την πολυτέλεια. Υπάρχουν εξαιρετικοί προορισμοί που ίσως δεν είναι τόσο γνωστοί ή mainstream ονόματα (αυτό αφορά όλες τις χώρες και όχι μόνο την Ελβετία).

Το Davos, Verbier, St.Moritz, Gstaad ίσως να είναι πανάκριβα για λόγους όχι καθαρά χιονοδρομικούς. Ποιός θα αμφέβαλε ότι υπάρχουν χιονοδρομικά πολύ πιο ενδιαφέροντα για έναν σκιέρ όπου δεν θα πλήρωνε υπεραξία για λόγους άσχετους με το σπορ του. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι φτηνά, συμφωνώ με τον mil, όμως αυτό που πληρώνεις θα έχει περισσότερη σχέση με το χιονοδρομικό πεδίο και όχι με το hype μιας περιοχής.

Υπάρχουν χιονοδρομικά σ' αυτήν την χώρα που προσφέρουν εξαιρετικό σκι, φοβερό μικροκλίμα που ευννοεί την χιονόπτωση (κοινώς πούδρες), ελάχιστο κόσμο στις πίστες. Παράλληλα δίχως να είναι κέντρα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπου λαμβάνουν χώρα οικονομικά φόρουμ ή κάνουν διακοπές άνθρωποί άλλου εισοδηματικού κόσμου.

Αυτό δεν το λέω γενικόλογα αλλά έχω πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα. Η Ελβετία μπορεί να είναι ένας προορισμός για τον Σύλλογο και εν δυνάμει εξαιρετική επιλογή αν είμαστε συνειδητοποιημένοι στο τι μπορεί να μας προσφέρει ο προορισμός.

Edited by xmen
  • Like 8

σύντομα θα εχω μαλλον ευχαριστες εκπληξεις. εχουν σταλεί καποια email και απλα περιμένω τελικες διευκρινησεις.Πιστευω στην συναντηση της Παρασκευης οσοι ερθουν θα μαθουν .. φυσικά πρωτα θα εχει ενημερωθει και το προεδρείο. Αυτα που αναφέρεις Αλέξη ειναι μεσα στις επιλογές.

Και εγώ έχω κάνει μια προεργασία. Όμως κάτι προσιτό έχω βρει μόνο για saas-fee, προορισμό που δεν θεωρώ κακό, όμως θα τον έβαζα σε δεύτερη μοίρα αν όχι σε τριτη..... Αυτό δεν σημαίνει οτι ειναι κακός προορισμός, ίσως όμως να μην ειναι το κάτι παραπάνω (αν αναφερόμαστε σε verbier/stmoritz).

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Αλέξη στην δικιά μου διερεύνηση έχω επικεντρωθεί στα grans-Montana , Arosa , Saas-fee, st.moritz , Verbier

Edited by gatz

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...