Jump to content
ΜΠΟΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Μετακομίζοντας στο εξωτερικό...

Recommended Posts

39 minutes ago, ΜΠΟΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ said:

Καταρχήν δεν το κάνω για να σας κάνω να ζηλεψετε. (Εντάξει , ίσως λίγο να το κάνω ?) Αλλά για να μοιραστώ την εμπειρία και την χαρά μου. Για μενα έτσι μεγαλωνει η χαρά...

.

Εσύ μπορεί να μη το κάνεις για να ζηλέψουμε φυσικά , αλλά παρόλ'αυτά ζηλεύω και θα ήθελα να γυρίσω το χρόνο πίσω (όταν ήμουν νέος) να προσπαθήσω να βρω μια δουλειά κοντά στις Άλπεις!

• Like 3

34 minutes ago, jimakos said:

Έχουν τον τρόπο τους οι Ελβετοί. Σήμερα το πρωί είχαν έναν άνθρωπο που έλεγχε για μάσκες όταν έφτανες στην ουρά του λίφτ και έναν όταν επιβιβαζοσουν. Αξίζει πάντως να διαβάσει κανείς τα σχόλια κάτω από το άρθρο της αρθρογράφου. Δείχνει το πόσο διχασμένη είναι και εδω η κοινωνία. Επίσης δείχνει το πόσο εδώ η κυβέρνηση δεν επηρεάζεται από την κοινή γνώμη και πράττει χωρίς να σκέφτεται το πολιτικό κόστος των αποφάσεων της...

• Like 2

WORK FOR IT!

Καλησπέρα σε όλους. Από σήμερα είμαι και πάλι επίσημος σε διακοπές. Το ξενοδοχείο έκλεισε για την σεζόν και αρχισαμε ξανά τα ολοήμερα στο βουνό... Προσπαθώντας να πάμε από το ένα χιονοδρομικό νστο άλλο και να δούμε και μέρη που ακόμα δεν έχουμε πάει. Εδώ βέβαια έχουμε Άνοιξη εντελώς ,με πάρα πολύ ζέστη και το χιόνι έχει χάλασει παρά πολύ. Κοινώς είναι πολύ κοντά στα ελληνικά δεδομένα. Πάγος το πρωί, σούπα το μεσημέρι. Αλλά όπως και να χει είναι απολαυστικά. Η παρέα καλή  και κεφατη , κόσμος πολύ λιγότερος από ότι την προηγούμενη εβδομάδα αφού τελείωσαν οι διακοπές. Αυτή είναι η αγαπημένη μου εποχή για σκι..... 

IMG_20210301_113228.jpg

IMG_20210301_181300.jpg

• Like 12

WORK FOR IT!

Λοιπόν..... Εδώ στο Rinenhorn δύο φορές την εβδομάδα έχουν νυκτερινό έλκηθρο και σκι. Και έτσι είπαμε να πάμε να κάνουμε λίγο έλκηθρο να σπάσουμε πλάκα... Αλλά που να ξέραμε? Ότι όχι μόνο πλάκα δεν θα σπάσουμε αλλά ότι θα εκτιμήσουμε την ζωή ξανά.....?.... Μιλάμε για πράγμα επικίνδυνο και τρέλα γρήγορο.... Θα σας πω μόνο, ότι έχω μια πρησμένη γάμπα  και ένα μεγάλο κάψιμο στο πρόσωπο από το σύρσιμο στον πάγο ( ναι με την μούρη, μην γελάτε)και ο συγκατοικος ένα μεγάλο κόψιμο στο καλάμι από σύγκρουση με άλλο έλκηθρο. 

Τα γέλια βέβαια ήταν ασταμάτητα, (ε αφού θα πεθάνουμε που θα πεθάνουμε ας πάμε γελαστοί τουλάχιστον) αφού το να πηγαίνεις στον πάγο προς τον γκρεμό προσπαθώντας να σταματήσεις με την σόλα του παπουτσιού σου ήταν πραγματικά αναζωογονητικό και σε κάνει να βλέπεις την ζωή με άλλο μάτι....  Ε και μετά τις πρώτες κατεβασιες σε μια πίστα ατελείωτη μάθαμε ότι πρέπει να φοράς καρφιά στα παπούτσια που κάνει το πράγμα κάπως πιο ενδιαφέρον, αφού παρόλο που δεν έχεις τον έλεγχο της κατεύθυνσης τουλάχιστον μπορείς να σταματήσεις κάπως πιο εύκολα. Αυτά τα ξύλινα έλκηθρα που έχουν, στρίβουν ακριβώς όπως τα σκι και όντας σανίδας μου έπαιρνε αρκετή ώρα να σκεφτώ τι πρέπει να κάνω για να στρίψω..

Όπως και να χει εμπειρία που αξίζει.... 

Σήμερα έχει ξεκούραση, αφού εχτές ήμουν από το πρωί μέχρι τις 3 για σκι και από τις 7 έως τις 11 για έλκηθρο και η πονεμένη μου γαμπουλα παραπονιόταν το πρωί... και έτσι απολαμβάνουμε το πρωινό στην λίμνη με ηρεμία και χαλάρωση.

Αύριο περιμένουμε λίγα χιόνια ,περί τους 10 πόντους που πραγματικά είναι αναγκαία αφού όλα έχουν γίνει παγάκια...καλή συνέχεια σε όλους

IMG-20210304-WA0003.jpg

• Like 12
  • Haha 1

WORK FOR IT!

Καταπληκτική μέρα εδώ ... Με ήλιο, κρύο , φρέσκο χιόνι και καταπληκτική παρέα για άλλη μια φορά... Το χιόνι που έπεσε εχτές ήταν ωριακο, και ίσα που έφτανε για μερικές στροφές. Σε μερικά σημεία πιο βαθύ,σε αλλά πολύ ρηχό που σε έκανε να τα κάνεις πάνω σου όταν άκουγες το παγωμένο από κάτω σου... Όπως και να χει η μέρα ήταν πολύ καλή μέχρι τις 10. Μετά πλάκωσε ο κόσμος και αρχίσαμε τον τουρισμό και ανακαλύψαμε μια πολύ ψαρωτικη μαύρη πίστα( η πρώτη πραγματικά απότομη που συνάντησα εδώ και αξίζει να λέγεται μαύρη) που όμως ήταν ιδιαίτερα ξυσμένη από τον κόσμο και ήθελε ιδιαίτερη προσοχή... Απίστευτα πολύ κόσμος στο βουνό σήμερα που έβγαλε σε μερικά λιφτ ουρές...

IMG_20210306_123521.jpg

• Like 3

WORK FOR IT!

54 minutes ago, Χρήστος Λάππας said:

Ο ένας πάνω στον άλλον. ?

Ναι ναι. Πάρτι ο covid. Σήμερα παράδοξος είναι πολύ καλύτερα. Κόσμος καθημερινής . Ούρες πουθενά.

WORK FOR IT!

F854DAD2-E232-45F0-8FF5-05EEF4519B60.jpeg
πηγη: https://www.worldometers.info/coronavirus/

Να προσεχείς Χριστόφορε. Μπορεί οι Ελβετοί να έχουν καλύτερη οργάνωση, και συγκλονιστικά καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από εμάς, αλλά στον τομέα του COVID δεν τα πάνε καθόλου καλά. 

Make Parnassos Great Again!

F854DAD2-E232-45F0-8FF5-05EEF4519B60.thumb.jpeg.cf1079d55008ff336b983f44716af2a6.jpeg
Να προσεχείς Χριστόφορε. Μπορεί οι Ελβετοί να έχουν καλύτερη οργάνωση, και συγκλονιστικά καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από εμάς, αλλά στον τομέα του COVID δεν τα πάνε καθόλου καλά. 
Εγώ γιατί βλέπω μια χώρα με το χειρότερο lockdown από όλες με διαφορά μεγάλη από την δεύτερη, να πηγαίνει σχεδόν τα ίδια σκ_τα με τις άλλες που δεν φυλάκισαν τους πολίτες τους και ούτε _αμησαν οικονομικά, πολλούς επαγγελματικούς κλάδους;
  • Like 2

1 hour ago, Χρήστος Λάππας said:

Ναι το ξέρω. Αν και νομίζω χωρίς να είμαι σίγουρος, ότι τώρα έχει 1000 .+-  κρούσματα .την ημέρα.  Προσέχω όσο μπορώ. Διπλές μάσκες και αποστάσεις όσο γίνεται. Στις καμπίνες βέβαια ο θεός βοηθός... Ο ένας πάνω στον άλλον. Συνήθως κάνουμε πηγαδάκι και περνούμε ανάσες από την μέση. Τουλάχιστον μεταξύ μας λίγο πολυ είμαστε κάπως πιο ασφαλείς. Αλλά ο κίνδυνος είναι μεγάλος σίγουρα...

WORK FOR IT!

6 hours ago, Χρήστος Λάππας said:

Η συγκεκριμένη σειρά με ποιο κριτήριο είναι;

Θεωρώ ότι το πιο αντιπροσωπευτικό είναι οι θάνατοι ανά εκατ. πληθυσμού (όπου η Ελβετία στο 23/48 και η Ελλάδα στο 35/48), αλλά και πάλι δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι (πχ το Βέλγιο "χρεώνει" πολλούς θανάτους στο covid). 

Η σειρά των χωρών είναι ανάλογα με το ποια στήλη αγγίζεις. Παρεμπιπτόντως, επελεξα να φαίνεται μόνο Ευρώπη, και μόνο ο πληθυσμός και οι θάνατοι ανά εκατομμύριο γιατί διαφορετικά είναι σχεδόν αδύνατο να φανούν Ελλάδα και Ελβετία στην ίδια σελίδα. 

Make Parnassos Great Again!

3 hours ago, Χρήστος Λάππας said:

Η σειρά των χωρών είναι ανάλογα με το ποια στήλη αγγίζεις. Παρεμπιπτόντως, επελεξα να φαίνεται μόνο Ευρώπη, και μόνο ο πληθυσμός και οι θάνατοι ανά εκατομμύριο γιατί διαφορετικά είναι σχεδόν αδύνατο να φανούν Ελλάδα και Ελβετία στην ίδια σελίδα. 

Πάνω από τις παραμέτρους, μπορείς να διαλέξεις μια συγκεκριμένη ήπειρο.

δεν νομιζω οτι πρεπει να συγκρινουμε Ελλαδα με Ελβετια (ισως και καποιες αλλες χωρες αλλα ποσο μαλλον Ελβετια)
η αντιληψη των πολιτων σε καποια θεματα αναμεσα στις δυο χωρες ειναι χαωδης....
ειδικα στα Καντονια (οπως τα λενε οι ιδιοι) στις Αλπεις , το σκι εινα κατι παραπανω απο οτι το εχουμε εμεις στην Ελλαδα

δεν γινοταν με τιποτα να τους πεις κλεινουμε τα ΧΚ (σε αντιθεση με καποια αλλα  τημηματα της Ελβετιας οπου το σκι δεν ειναι και τοσο ψηλα, k ontws ta mikra XK ekei ta kleisane)

το να κλεισεις τα ΧΚ ειναι σαν να απαγορεψεις τον Ελληνα να παει διακοπες το καλοκαιρι σε νησια και Χαλκιδικη
επισης εχουν εναν αλλο τροπο σκεψης κλπ (καλως η κακως δεν ξερω)
για παραδειγμα : το ελαχιστο που δικαιουται ενας εργαζομενος στην ελβετια σε μερες αδειας ειναι 25 μερες....
πριν αρκετα χρονια κανανε δημοψηφισμα να κανουν το ελαχιστο αρ.  ημερων αδειας απο 25 σε 30
και οι ελεβετοι το καταψηφισανε...πιστευοντας οτι θα κανει κακο στην οικονομια....

• Like 4

Snow is on my D.N.A.

Από τίς πρώτες μέρες μου εδώ και κυρίως στο βουνό έχω αρχίσει να παρατηρώ πόσο εύκολο στο κάνουν εδώ, το να ανέβεις για σκι. Ίσως γιατί είναι για αυτούς αυτονόητο,αλλά νομίζω ότι έχουν πολύ επιχειρηματική προσέγγιση στο θέμα και γι'αυτό και βρίσκουν πολύ εύκολες και πρακτικές λύσεις. Όπως είναι αυτά τα παγκάκια, που πραγματικά τα έχουν τοποθετήσει στα καλύτερα σημεία του βουνού. Με υπέροχη θέα... Και προφανώς είναι πάντα γεμάτα αφού όλος ο κόσμος αράζει εκεί για το διάλειμμα του....

IMG_20210306_090031.jpg

IMG_20210303_113006.jpg

IMG_20210303_091140.jpg

IMG_20210303_091138.jpg

• Like 6

WORK FOR IT!

Και με κάνει να σκεφτώ πόσο μπορεί να κόστισαν ? Πόσο δλδ χάλασε το χιονοδρομικό για κάνει τον κόσμο να αράζει στο ομορφότερο σημείο του βουνού ν πίνει την μπύρα του και να ρεμβάζει.?  Να κοστίζει 100 ευρώ το ένα?  Ξύλα από παλέτες είναι.... Και μετά σκέφτομουν πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις 10 και να ρίξεις 2 κορυφή Βάκχου,2 κορυφή Δια,2 κορυφή Καλλιόπη,2 κορυφή Ηρακλή κ.ο.κ να τρελάνει κόσμο το χιονοδρομικό? Νομίζω ότι θα ανεβαίνει κόσμος μόνο για να αραξει εκεί....

• Like 6

WORK FOR IT!

Την 1 Μαρτίου εδώ απαγόρευσαν στα σαλέ στο βουνό να έχουν τραπέζια και καθίσματα.. και το χιονοδρομικό δημιούργησε "παγκάκια" από χιόνι για να κάθεται ο κόσμος (φωτό αύριο) και σου δίνουν ωραία βελέντζα για να μην παγώνει ο πισινός σου. Εύκολο και άμεσο.... Η υπάλληλος ενός από αυτά τα σαλέ μας έλεγε ότι τώρα εξυπηρετούν πολύ περισσότερο κόσμο από ότι πριν αφού τώρα κάθονται πολύ περισσότερα άτομα από ότι στα τραπέζια...  Το θέμα είναι βοτι σκέφτονται τον πελάτη και την άνεση του και προφανώς και αυτό αποδίδει....

• Like 4

WORK FOR IT!

Λοιπόν έχει τρεις ημέρες τώρα που χιόνιζει το βράδυ λίγο... 4 5 Πόντους...το πρωί βγάζει ήλιο ( εντάξει όχι εντελώς αλλά βλέπεις) και ενώ ανεβαίνω με όρεξη για πούδρες μόλις κάνεις να ξεμιτησεις προς τα οξω, ακούγεται το γκρουξιμο κάτω από τα πόδια σου και σε πιάνει η ψυχούλα σου. Έχει βάλει και κρύο και μόνο άνοιξη δεν θυμίζει. Στο χωριό τα πράγματα είναι σαφώς πιο ήρεμα , και με τπτ  δεν περιμένεις να βρείς τόσο κόσμο στο βουνό. Αν εξαιρέσουμε βέβαια το σκ.. είναι σχετικά ήρεμα στο βουνό. Όμορφες μέρες...Από το Σάββατο  έρχεται κακοκαιρία που από ότι φαίνεται τα α κρατήσει μέρες με αρκετά χιόνια...

..

• Like 3

WORK FOR IT!

Αυτά είναι τα παγκάκια από χιόνι που έφτιαξε το χιονοδρομικό για να καθόμαστε...

IMG_20210309_121708.jpg

IMG_20210309_122139.jpg

• Like 4

WORK FOR IT!

Ααα και για τους μηχανικούς της παρέας.. έχει δει ποτέ κανείς έτσι λιφτ να περνά το ξυστά από κάτω από άλλο λιφτ? Άμα κάθεσαι στην δεξιά θέση με σκι τα πέδιλα περνάνε από λίγα εκατοστά...

IMG_20210303_093719_1.jpg

IMG_20210303_093727.jpg

IMG_20210303_093732.jpg

• Like 1

WORK FOR IT!

Ααα και για τους μηχανικούς της παρέας.. έχει δει ποτέ κανείς έτσι λιφτ να περνά το ξυστά από κάτω από άλλο λιφτ? Άμα κάθεσαι στην δεξιά θέση με σκι τα πέδιλα περνάνε από λίγα εκατοστά...
IMG_20210303_093719_1.thumb.jpg.5aaa4f83864cf40644a05338cb80ca4c.jpg
IMG_20210303_093727.thumb.jpg.4705211b16696c7f1f6a2f3d20ea3d1f.jpg
IMG_20210303_093732.thumb.jpg.9fc4e2c3292b803b7d52e3f6bd693646.jpg
Έχει κάτι παρόμοιο στο bansko, πάνω ψηλά, από το Plato προς Todorka κορυφή.

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

28 minutes ago, jimakos said:

Έχει κάτι παρόμοιο στο bansko, πάνω ψηλά, από το Plato προς Todorka κορυφή.

Οκ. Ψαρωτικο. Ειδικά όταν περνά ανάμεσα...

• Like 1

WORK FOR IT!

Οκ. Ψαρωτικο. Ειδικά όταν περνά ανάμεσα...
Ναι, όντως.

Να σε ρωτήσω?

Συνήθως πότε κλείνουν την season εκεί?

3 hours ago, jimakos said:

Ναι, όντως.

Να σε ρωτήσω?

Συνήθως πότε κλείνουν την season εκεί?

Νομίζω ότι τελειώνει 15 Απριλίου. Μετα κλείνουν μέχρι αρχές καλοκαιριού που ξαναανοιγουν για ποδήλατα, πεζοπορία κτλ. Αύριο θα ρωτήσω για σίγουρα. Πάντως η ετήσια κάρτα μου λήγει 15 Απριλίου...

• Like 1

WORK FOR IT!