Jump to content
Sign in to follow this  
mil

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ και ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Recommended Posts

Μεταφέρω ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα που έγινε στο fb, στον τοίχο του συλλόγου, από τον Θάνο Φλώρο (τον οποίο γνωρίζουμε πολλοί από εμάς).
 
 
 
 
 
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "2900 Bahnen undLifte SEILBAHNEN UND ENERGIE Fakten vS Mythen Durch Österreichs Seilbahnwirtschaft werden knapp 125.900 Volltzeit-Arbeitsplätze gesichert. 17,100 direkt den Seilbahnbetrieben und 108. 800 Arbeitsplätze begünstigten Branchen oder indirekten Vorleister DerStrombedarf aller Seilbahnen Osterreich betragt 750 GWh nur 1,2 des esam- ten heimischen Energie- bedarfs) einschließlich der technischen Beschnelung. Allein durch Standby -Verluste werden mehr 800 ahr verschwendet. 23.700 ha Pistenflache über 50 Mio Sohifahrertagejahrlch"
 
 
 
🇦🇹 Αυστριακό Εμπορικό Επιμελητήριο ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΌΙ ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ
ΜΥΘΟΙ & Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΏΝ
2022/23
Το Αυστριακό Εμπορικό Επιμελητήριο έχει ασχοληθεί με το θέμα της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης και προσπαθεί να προσφέρει ενημερωτικό/εκπαιδευτικό έργο.
Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα πρέπει να υποβαθμιστούν οι προκλήσεις που αναμφίβολα βρίσκονται μπροστά μας, αλλά θα πρέπει μόνο να γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ολιστική εικόνα για να αντιμετωπιστούν με ειλικρίνεια και να μην αποδυναμωθεί δυσανάλογα ο χειμερινός τουρισμός μέσω λαϊκιστικών εκστρατειών αρνητικής εικόνας.
Τελεφερίκ και ενέργεια
Τα τελεφερίκ και το σκι παρέχουν τη βασική υποδομή για τον αλπικό χειμερινό τουρισμό και έτσι διασφαλίζουν την ύπαρξη χιλιάδων εταιρειών, των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Τα μέτρα ενεργειακής βελτιστοποίησης έχουν εργαστεί και εφαρμόζονται με επιτυχία εδώ και χρόνια.
Η απαίτηση ισχύος όλων των τελεφερίκ στην Αυστρία είναι 750 GWh 😊 1,2% της συνολικής οικιακής ενεργειακής απαίτησης) συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής παραγωγής χιονιού. Για να έχετε μια αίσθηση της κλίμακας: περισσότερες από 800 GWh ετησίως σπαταλούνται στην Αυστρία μόνο από απώλειες ηλεκτρικών συσκευών σε κατάσταση αναμονής.
Η συνολική κατανάλωση ενέργειας ανά σκιέρ και ημέρα (για τελεφερίκ, χιονοδρομία, προετοιμασία πίστας, γαστρονομία, θέρμανση και υποδομές) είναι 18,0 kWh.
Συγκεκριμένα:
Τα τελεφερίκ παρέχουν τη βασική υποδομή για τον αλπικό χειμερινό τουρισμό και συγκαταλέγονται επίσης στα πιο ενεργειακά αποδοτικά συστήματα μεταφορών. Τα μέτρα ενεργειακής βελτιστοποίησης έχουν εργαστεί και εφαρμόζονται με επιτυχία εδώ και χρόνια. Η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τις εταιρείες τελεφερίκ. Τα μέτρα ενεργειακής βελτιστοποίησης έχουν επεξεργαστεί και εφαρμόζονται με επιτυχία εδώ και χρόνια. Ωστόσο, οι αυστριακές εταιρείες τελεφερίκ εργάζονται επίσης με επιτυχία σε ιδέες για την παραγωγή της δικής τους ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, διπλή χρήση των συστημάτων παραγωγής χιονιού ως υδροηλεκτρικοί σταθμοί και σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με αντλία, και πολλά άλλα).Εάν ένα άτομο πετάει από τη Βιέννη στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, αυτό το άτομο θα μπορούσε να κάνει σκι κάθε μέρα στην Αυστρία για 1 μήνα για την ίδια ενεργειακή δαπάνη.
σύγκριση 5
Aεροπλάνο vsΤελεφερίκ
Εάν κάποιος πετάξει 6.796 χιλιόμετρα από τη Βιέννη στη Νέα Υόρκη, αυτό το άτομο θα μπορούσε να κάνει σκι κάθε μέρα στην Αυστρία από τον Δεκέμβριο έως τα μέσα Απριλίου για την ίδια ενεργειακή δαπάνη.
σύγκριση 6
Πλοίο vs Τελεφερίκ
Εάν ένα άτομο διανύσει 7.780 km με ένα μεσαίου μεγέθους σύγχρονο κρουαζιερόπλοιο από το Αμβούργο στη Νέα Υόρκη, αυτό το άτομο θα μπορούσε να πάει για σκι στην Αυστρία για την ίδια ποσότητα ενέργειας για 351 ημέρες.
σύγκριση 7
Aεροπλάνο vs Τελεφερίκ
Εάν κάποιος πετάξει 8.906 χλμ. από τη Βιέννη στην Καραϊβική, για την ίδια ενεργειακή δαπάνη στην Αυστρία, θα μπορούσε να κάνει σκι κάθε μέρα το χειμώνα από τον Δεκέμβριο έως τα μέσα Μαρτίου και να παίρνει το τελεφερίκ κάθε μέρα το καλοκαίρι από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο μέχρι την εκκίνηση. σημείο για πεζοπορίες στα βουνά μεταφέρονται.
Βιώσιμη τεχνολογία χιονιού
Ο τουρισμός της Αυστρίας είναι ένας από τους πιο καινοτόμους εγχώριους τομείς. Εκτός από την προστασία των φυσικών πόρων, αυτό περιλαμβάνει επίσης μια κουλτούρα βιώσιμης παραγωγής. Αυτό ισχύει πάνω από όλα για το ευαίσθητο θέμα της τεχνητής χιονόπτωσης.
Τα τελεφερίκ επενδύουν εδώ και χρόνια στον βιώσιμο προσανατολισμό των υποδομών τους. Τα τεχνικά δεδομένα αποδεικνύουν τη φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία χιονιού:
Η κατανάλωση ενέργειας είναι μόλις 1 έως 3 kWh/m³ χιονιού.
Σχεδόν το 90% της ενέργειας που απαιτείται για αυτό προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
"Νερό & αέρας - τίποτα άλλο" - Τα τεχνικά συστήματα παραγωγής χιονιού αντιγράφουν τη φυσική διαδικασία και χρειάζονται ΜΟΝΟ νερό και αέρα . Δεν ανταγωνίζονται τη ζήτηση για πόσιμο νερό.
Το νερό ψεκάζεται, μετά από το οποίο τα λεπτά σωματίδια παγώνουν κάτω από ορισμένες κλιματικές συνθήκες και βυθίζονται στο έδαφος με τη μορφή κρυστάλλων χιονιού. Αυτά επιστρέφονται μέσω του φυσικού κύκλου του νερού (λιωμένο νερό).
Περίπου 450 ταμιευτήρες καθιστούν δυνατή τη λήψη νερού από τρεχούμενα νερά όχι πλέον το χειμώνα, αλλά την καλοκαιρινή περίοδο υψηλής ροής. Ως αποτέλεσμα, επιστρέφεται κυρίως νερό τήξης από το δικό του χιονοδρομικό χώρο.
Γεγονός : Απαιτούνται περίπου 525.000 kWh το χειμώνα για να χιονίσει τεχνικά μια περιοχή σκι με 30 εκτάρια πίστες.
Για σύγκριση: Μια δημοτική εσωτερική πισίνα έχει απαίτηση περίπου 750.000 kWh ετησίωςενέργεια
 • Like 4

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 εκτάριο είναι 10 στρέμματα .

Τα 30 ειναι 300 στρέμματα πίστες .

Ή 300000 τετραγωνικά μέτρα ή  12 χλμ πίστα με πλάτος 25 μέτρα . 

Σωστά ; 

Φυσικά στην Αυστρία είναι συγκριτικά με Ελλάδα διαφορετικές οι καταναλώσεις ενέργειας για θέρμανση νερού και για ψύξη νερού.  

Καλή η προσπάθεια αλλά...η νεκροψία θα δείξει. 


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μετά από παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας στην θεματολογία του φόρουμ, με τις πρώτες βροχές, να ένα ουσιώδες και ενδιαφέρον ανάγνωσμα. Είναι κρίμα τέτοια άρθρα να «χάνονται» στον άτακτο σωρό δημοσιεύσεων στο ΦατσοΒιβλίο. Ωφέλιμη υπηρεσία θα πρόσφεραν, οι υπεύθυνοι της FB σελίδας του συλλόγου, αναδημοσιεύοντας θέματα επιλεγμένα, όπως αυτό, στο φόρουμ. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

φαινεται πολυ καλο  υδραυλικοι Η σύγχυση δημιουργείται επειδή πολλοί υδραυλικοί έχουν επίσης λάβει τα απαραίτητα προσόντα και μέτρα για να μπορούν να εργάζονται σε λέβητες και συστήματα κεντρικής θέρμανσης, καθώς και να είναι ειδικοί στην αντιμετώπιση συστημάτων ύδρευσης και υδραυλικών εγκαταστάσεων. Αυτοί οι πολύπλευροι υδραυλικοί πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Gas Safe και να διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα για να εργάζονται σε συσκευές αερίου με τον ίδιο τρόπο όπως οι μηχανικοί θέρμανσης. Η διαφορά είναι ότι έχουν ένα υπόβαθρο σε υδραυλικά και συστήματα με βάση το νερό, τα οποία μπορούν να είναι χρήσιμα όταν ασχολούμαστε με λέβητες και συστήματα θέρμανσης νερού.

Edited by farui

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 • Posts

  • Μια μικρή αχνή ελπιδούλα στον χαβαλέ κακοκαιριών που πάει να γίνει στις 14 του μήνα. Δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα τα πράγματα αλλά μπορεί να γίνουν αν αλλάξει λίγο η πρόγνωση.
  • Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν απεγκλωβίστηκαν οι 2 νεαροί, οι οποίοι ως γνωστόν αν ήθελαν γυρνούσαν και με τα πόδια. Το αυτοκίνητο απεγκλωβίστηκε.  Τζάμπα;  Και να συμπληρώσω ότι αν λέγοντας δρόμο από Φτερόλακα προς Σαχάρα εννοούν τη περιφερειακή, τότε καλά έκαναν και το πήραν. Για να ελευθερώσουν τη πίστα. Αν όμως εννοούν κάποιον άλλο δρόμο τότε κατά τη γνώμη μου έπρεπε να το αφήσουν εκεί να το πάρουν την άνοιξη. Τι είναι η πυροσβεστική; Οδική βοήθεια; 
  • Πωλήθηκε, παρακαλώ να κλειδωθεί. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
  • Πωλήθηκε, παρακαλώ να κλειδωθεί. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
  • Παρακαλώ να κλειδωθεί, ευχαριστώ για την φιλοξενία!
 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Today's Birthdays

  1. giorgosn_s
   giorgosn_s
   (39 years old)
  2. Romanos
   Romanos
   (47 years old)
  3. xristos77
   xristos77
   (45 years old)
  4. ΤΟΛΗΣ
   ΤΟΛΗΣ
   (48 years old)
 • Who is online

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   16,943
  • Total Posts
   454,279
 • Member Statistics

  • Total Members
   9,291
  • Most Online
   208

  Newest Member
  AAAClean
  Joined
×
×
 • Create New...