Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
KonKan

Ιανουάριος 2024

Recommended Posts

Για τον Ηρακλή είναι όπως τα λέει ο Μικ.

Το κονδύλι ήτανε 1.200.000 από νουλικα . Η ΕΤΑΔ το θεώρησε υπερβολικό και αποφάσισε για τρία χρόνια μίνιμουμ να αφήσει τα κελάρια με μια καρέκλα μόνο. 

Άδεια λειτουργίας βγάζουν . Καινούργια . Προσκομίζοντας την παλιά και ανάλογα με τα λιφτ ( χρονιά τοποθετήσης) κάποια προαπαιτούμενα . Στα πιο παλιά εχουν την μορφή υπεύθυνης δήλωσης . 

Λοίπουν προς το παρόν Μαίναλο, φαλακρό, Καρπενήσι, Ζήρεια  και Πήλιο . Αυτά δεν έχουν ούτε άδεια .

Υπάρχει μια αοριστία αν οι κυλιόμενοι τάπητες είναι λιφτ και αν μπορούν να δουλέψουν αν το χιονοδρομικό δεν έχει άδεια, με άδεια πχ  για λουνα παρκ .

Να πω ότι για την άδεια απαιτείται αριθμός πιστερ,  γιατρών , ρατρακ και ασθενοφόρων ανάλογα με την φέρουσα ικανότητα των λιφτ. 

Πώς τα καταφέρνει το χκ Καλαβρύτων με τον Εργάνη δεν γνωρίζω αλλά φαντάζομαι θα πέφτει σύρμα από τις συνεργαζόμενες καφετέριες όταν ανεβαίνει κλιμάκιο. 

• Like 2

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

3 hours ago, vro said:

με άδεια πχ  για λουνα παρκ .

Κοίτα, κατά μία έννοια πιο ταιριαστό για την παρούσα κατάσταση των χιονοδρομικών της χώρας πάντως, don't you think?

• Like 1
  • Love 1

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

6 hours ago, vro said:

Για τον Ηρακλή είναι όπως τα λέει ο Μικ.

Το κονδύλι ήτανε 1.200.000 από νουλικα . Η ΕΤΑΔ το θεώρησε υπερβολικό και αποφάσισε για τρία χρόνια μίνιμουμ να αφήσει τα κελάρια με μια καρέκλα μόνο.

Γέροντα, εννοείτε πως επέλεξαν να μή συντηρήσουν τον "Ηρακλή"; Ή υπάρχει κάτι άλλο το οποίο εγώ ο χαζός δεν αντιλαμβάνομαι;

Ο -δεν ξέρω τί πόστο έχει- Τουρκοχωρίτης, απάντησε (σε συνέντευξή του) σε ερώτημα για τον "Ηρακλή, ότι: "φέτος θα κάνουμε ski με ασφάλεια". Δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια κάνατε με ανασφάλεια;

Κάποια στιγμη εφτασαν στο δίλημα κανουμε συντηρη στον Ηρακλή ή τον αντικαθιστούμε?  Το κόστος ηταν σχεδόν το ίδιο (ετσι μου ειπαν τέλη Οκτωβρίου φίλοι απο το χωριο)

τα υπολοιπα εκατομύρια απο τα 10 που ανακοινωσαν φανταζομαι ειναι για να φτιαξουν καφετεριες και βαθρο για τα suv κλπ

LP3weby.jpg

Όχι και όχι. 

Το 1200000 είναι σε έγγραφη προσφορά από τον νουλικα από πέρσυ. Για παράδοση του Ηρακλή ετοιμοπόλεμου  με το κλειδί στο χέρι.  Η ΕΤΑΔ το θεώρησε εξωφρενικά μεγάλο ποσό.

Το 10000000 είναι η ανεπίσημη προσφορά για εξαπλο αποσυμπλεκόμενο σε αντικατάσταση του Ηρακλή   πάλι από τον νουλικα τον Οκτώβρη που μας πέρασε. 

Προσωπικά το θεωρώ λίγο. Οι τιμές έχουν πάει στα ύψη . Και βέβαια θα χρειαστεί διεθνής διαγωνισμός . Αφού βγουν οι προδιαγραφές , παρθει η χρηματοδότηση , βγουν οι άδειες ....

Καφετέριες και μάντρες αυτοκινήτων  πληρώνει η κυρά Μαρία από την Δραπετσώνα .

Edited by vro

1 hour ago, ΑΛΕΞΗΣ said:

Γέροντα, εννοείτε πως επέλεξαν να μή συντηρήσουν τον "Ηρακλή"; Ή υπάρχει κάτι άλλο το οποίο εγώ ο χαζός δεν αντιλαμβάνομαι;

Ο -δεν ξέρω τί πόστο έχει- Τουρκοχωρίτης, απάντησε (σε συνέντευξή του) σε ερώτημα για τον "Ηρακλή, ότι: "φέτος θα κάνουμε ski με ασφάλεια". Δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια κάνατε με ανασφάλεια;

ΝΑΙ επέλεξαν να μην το συντηρήσουν

Επικίνδυνη καφετέρια με αναβατήρες (η αλήθεια είναι ότι πάλευε για ασφάλεια και ο Τουρκοχωρίτης). Στα ΕΤΑΔ και στην Κεφαλογιάννη είναι το πρόβλημα, όχι στα γραφεία του ΧΚΠ

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μάλλον έχετε μπερδέψει τα νήματα…για τον καιρό δεν μιλάμε εδώ;;;

Edited by jimkarys
  • Like 2
  • Haha 1

4 hours ago, thanasissin said:

Κάποια στιγμη εφτασαν στο δίλημα κανουμε συντηρη στον Ηρακλή ή τον αντικαθιστούμε?  Το κόστος ηταν σχεδόν το ίδιο (ετσι μου ειπαν τέλη Οκτωβρίου φίλοι απο το χωριο)

Δε σου τα είπαν σωστά. Το κόστος είναι πολλαπλάσιο, μάλλον προς δεκαπλάσιο. Μην ξεχνάτε ότι είναι χρήματα που μαζεύτηκαν επειδή τσιγγουνευόντουσαν 50.000-100.000 κάθε χρόνο. Οπότε από το 1.200.000 γράψτε τα 300-500.000 έπρεπε να είχαν δωθεί ήδη.

Το αντικαθιστούμε βάλε 2026. Αν το αντικαθιστούμε με κενό 0 σεζόν έχει λογική. Το αντικαθιστούμε και μένουμε τουλάχιστον 2-3 σεζόν χωρίς Ηρακλή

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

On 1/5/2024 at 10:14 PM, jimkarys said:

Και μετά ξυπνήσαμε.

Εντάξει? Να το αφήσω ή να ρίξει άλλους 30 πόντους μέχρι το Σάββατο. Ξυπνάτεεεε

morni.png

morni2.png

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Δεν ξέρω αν ο καιρός μέχρι το Σάββατο ρίξει ακόμα 30 εκατοστά, το γεγονός είναι ότι αυτή την στιγμή στον Παρνασσό όλα τα λιφτ είναι κλειστά, οπότε μην μας ξυπνάς, όταν τα ανοίξουν το συζητάμε…

• Haha 2

Όχι να μη ρίξει άλλο γιατί θα συζητάμε για προβλήματα παγοποίησης και διαχείρισης χιονιού 😆

• Haha 1

Αύριο θα πάμε για ορειβατικό , μάλλον Παρνασσό. Όποιος θέλει ας συντονιστεί . Δύο αμάξια θα βόλευαν πολύ. 

• Like 2
  • Love 1

8 minutes ago, Hellbent said:

H επομενη  εβδομαδα θα ειναι η ταφοπλακα της σεζον 😶

Abdul

Screenshot_2024-01-09-11-19-56-252_com.snow_forecast.snowforecast.jpg

Η μοναδική μας ελπίδα να κάνουμε καλό σκι χωρίς ουρές και με απέραστες πούδρες είναι να έχουν οι συμπολίτες μας την αρνητική διάθεση όπως την γράφετε. Και αυτοί που κάνουν σέρβις στα σκι κλέφτες θα γίνουν?

Πρόγνωση καιρού μετά από 5-6 ημέρες δεν υπάρχει, με την ίδια ευκολία που δείχνει Abdul μπορεί και να έρθει ένας μικρός Abdulακος για δυο ημέρες.

Μέχρι την επόμενη βδομάδα θα έχουμε κάνει 3-4 υπερμέρες σκι.

Αύριο-μεθαύριο ΑΝΕΒΑΑΑΑΑ

• Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μια ερώτηση όσοι προτείνουν καθημερινές για σκι τι δουλειά κάνουν ;;;; Γιατί άλλο είναι να πάρεις κάποιες μέρες άδεια και να πας για σκι και άλλο κάθε βδομάδα να ανεβαίνεις καθημερινές στο βουνό η το καλοκαίρι στην θάλασσα 

Edited by gatz
  • Like 1
  • Haha 1

Υπάλληλοι ταμείου σούπερ μάρκετ που δουλεύουν Κυριακή και παίρνουν το ρεπό Δευτέρα. 

Γιατροί που κάνουν ιατρείο το απόγευμα Τριτης .

Συνταξιούχοι που τρώνε το εφάπαξ που δεν πήρανε την Τετάρτη 

Δικηγόροι που κάνουν αποχή την Πέμπτη 

Φοιτητες που χάνουν εξάμηνο την Παρασκευή .

• Like 1
  • Haha 2

Αστυνομικοί,πυροσβέστες,εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ,γιατροί,νοσηλευτές/τριες,παίρνουν ρεπό από τα νυχτερινά και μπορούν να πάνε από άποψη χρόνου.Από άποψη οικονομικής δυνατότητας είναι άλλο θέμα.Επίσης αγρότες που έχουν τελειώσει τη συγκομιδή και δεν έχουν εργασίες να κάνουν στα χωράφια (δεν είναι όλοι οι αγρότες 60 ετών,είναι και νέοι που κάνουν σκι,προσωπικά ξέρω 3 άτομα),δικηγόροι που δεν έχουν κάποια δίκη και μένει μια μέρα ελεύθερη.Συνταξιούχοι από τα 50 τους (στρατιωτικοί π.χ).Επιχειρηματίες που έχουν υπαλλήλους στα μαγαζιά τους (ξέρω έναν που έχει πρακτορείο ΟΠΑΠ,και το χειμώνα μέρα παρά μέρα πάει ΧΚΠ,ΧΚΚ.Δεν υπάρχει περίπτωση να τον κλέψει υπάλληλος,τα χρήματα το βράδυ τα παίρνει η Group4 ).Είναι οι ίδιοι που τα πρωινά είναι στις καφετέριες.

2 hours ago, vro said:

Υπάλληλοι ταμείου σούπερ μάρκετ που δουλεύουν Κυριακή και παίρνουν το ρεπό Δευτέρα. 

Γιατροί που κάνουν ιατρείο το απόγευμα Τριτης .

Συνταξιούχοι που τρώνε το εφάπαξ που δεν πήρανε την Τετάρτη 

Δικηγόροι που κάνουν αποχή την Πέμπτη 

Φοιτητες που χάνουν εξάμηνο την Παρασκευή .

Α κατάλαβα !! Όλοι τους με λυμμενα τα οικονομικά τους προβλήματα !!! Και ύστερα διαμαρτυρόμαστε που λένε ότι το σκι είναι για τους έχοντες !!! 
ΟΠΟΤΕ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΧΚ 

Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που έχουν χρόνο δεν έχουν χρήματα!Για να πάει κάποιος στον Παρνασσό με Ι.Χ θέλει περίπου 80€ βενζίνη + διόδια.Αν είναι να δώσω για 5 φορές σκι στον Παρνασσό 500€ περίπου πάω στην Αυστρία με τα ίδια λεφτά για να κάνω 3-4 φορές.Εγώ αυτό επέλεξα φέτος.Με 600€ συνολικό κόστος (δεν υπολογίζω τις κάρτες του χιονοδρομικού) θα πάω στην Αυστρία και θα το συνδυάσω και με αεροπορική πτήση και με τραίνο.Δυστυχώς η βενζίνη είναι πολλή ακριβή στην Ελλάδα για την οικονομική δυνατότητα των Ελλήνων.

19 minutes ago, gatz said:

Α κατάλαβα !! Όλοι τους με λυμμενα τα οικονομικά τους προβλήματα !!! 

Γιατρέ μην κρίνεις εξ ιδίων ......😭😭😭 

Δεν έγραψε μόνο "Γιατροί που κάνουν ιατρείο το απόγευμα Τριτης¨ αλλά και "Υπάλληλοι δουλεύουν Κυριακή και παίρνουν το ρεπό Δευτέρα."!!! 

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

12 minutes ago, Sp said:

Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που έχουν χρόνο δεν έχουν χρήματα!Για να πάει κάποιος στον Παρνασσό με Ι.Χ θέλει περίπου 80€ βενζίνη + διόδια.Αν είναι να δώσω για 5 φορές σκι στον Παρνασσό 500€ περίπου πάω στην Αυστρία με τα ίδια λεφτά για να κάνω 3-4 φορές.Εγώ αυτό επέλεξα φέτος.Με 600€ συνολικό κόστος (δεν υπολογίζω τις κάρτες του χιονοδρομικού) θα πάω στην Αυστρία και θα το συνδυάσω και με αεροπορική πτήση και με τραίνο.Δυστυχώς η βενζίνη είναι πολλή ακριβή στην Ελλάδα για την οικονομική δυνατότητα των Ελλήνων.

Υπάρχει και το Ski bus και το car pulling που εφαρμόζω συστηματικά!!! 

• Like 1

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Το ski bus το ξέρω πολύ καλά,το χρησιμοποιούσα.Αλλά δε με εξυπηρετεί,περισσότερο ταλαιπωρία είναι για εμένα,διότι δεν περνάει κοντά μου,για τον Παρνασσό,πρέπει να φύγω στις 5 παρά να πάω στο Χίλτον να το πάρω,που σημαίνει ταξί έξτρα,που όταν είχα δικά μου σκι δεν τα έβαζαν μέσα,παρόλο που ήταν στη θήκη...Και για Καλάβρυτα καθημερινές δε συμπλήρωνε ποτέ οπότε ακυρωνόταν το δρομολόγιο.Το car pulling δεν το έχω δοκιμάσει αλλά δεν ξέρω και πολλούς από τα Δυτικά Προάστια για να συνεννοηθώ.

Οπότε αν είναι να πληρώσω 20€ το ski bus (παλιά είχε 15€,λογικά θα έχει πάει 20€ ή και παραπάνω) και 15€ για ταξί να είμαι στο Χίλτον στις 05:15 και να φτάσω στο ΧΚΠ στις 10:00,να φύγω από εκεί στις 15:00 και να φτάσω στο σπίτι μου στις 20:00 επειδή θα έχει κίνηση η Εθνική Οδός,και μέχρι να φτάσουμε στην Κηφισιά να πάρω τον ΗΣΑΠ θα έχει πάει 19:00...Ταλαιπωρία.Πριν 20 χρόνια το είχα κάνει πολλές φορές.Και είχα βρει ένα φίλο ταξιτζη που δεχόταν να πάρει τα πέδιλα στο αμάξι και με πήγαινε αυτός.

23 minutes ago, KonKan said:

Γιατρέ μην κρίνεις εξ ιδίων ......😭😭😭 

Δεν έγραψε μόνο "Γιατροί που κάνουν ιατρείο το απόγευμα Τριτης¨ αλλά και "Υπάλληλοι δουλεύουν Κυριακή και παίρνουν το ρεπό Δευτέρα."!!! 

Ναι Κώστα μου …..ξερεις πολλούς  υπάλληλους που δουλεύουν Κυριακή και είναι υψηλόμισθοι και θα πάνε να τα φάνε σε ένα μονοήμερο στο ΧΚπ την Δευτέρα ;;;;;;;

Ας είμαστε ρεαλιστές το ski bus κατά 90% θα το πάρει ο φοιτητής που έχει χρόνο . Όλοι οι εργαζόμενοι θα πάνε μια Κυριακή άντε Σάββατο που και πάλι έχει υψηλό κόστος .

Οι υπόλοιποι θα πάρουν μια άδεια 5 ήμερη και θα πάνε μια εκδρομή Άλπεις για μια βδομάδα με κόστος 1000-1200 ευρώ όπως η φετινή του snowclub . 6 ημέρες σκι στις Άλπεις με κόστος λιγότερο από 6 μόνο ημέρα στον Παρνασσό ( αν δε υπολογίσεις χλμ ανα ημερήσιο κόστος τότε άστο …….)

Edited by gatz
  • Like 1