Turms 2,693 Report post Posted January 26, 2024 Ίσως πρέπει να αφήσουμε τις Άλπεις έξω κ να ασχοληθούμε με το καθημερινή σαββατοκύριακο Γιατί εκεί είναι το πρόβλημα μαλλον Γιατί κ εσύ κ Ι hellbent μπορείτε καθημερινή Όχι όμως η πλειοψηφία Κ εκεί αρχίζει το μυαλό να γυρίζει. Για ένα διάστημα είχα αποφασίσει να επενδύσω πιο πολύ στο bansko κ λιγότερο Άλπεις. Έλα όμως που μπορούσα μόνο σαββατοκύριακο λ τριήμερα. Όπως κ όλη η β. Ελλάδα....μια δυο τρεις αγανάκτησα κ μετά είπα καλύτερα μια βδομάδα Άλπεις πάρα έξι μέρες αυτό το πράγμα 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 27, 2024 Καταλαβαίνεις το σουρεαλισμό αυτοί που παίρνουν 5 ημέρες άδεια να πάνε Άλπεις λένε ότι δεν μπορούν να λείψουν καθημερινές...????....???? Ο καθένας έχει ιδιαιτερότητες στο πότε μπορεί να λείψει από τη δουλειά του. Αλλά όλοι όσοι παίρνουν άδεια να πάνε Άλπεις είναι καθαρά επιλογή τους, ορθότατη. Εγώ το μόνο που αναφέρω είναι ότι πανάκριβη μιας και κάποιοι γράφουν ανακρίβειες. Η φράση "Δεν μπορώ να πάρω άδεια να πάω για σκι Ελλάδα για όποιον πάει Άλπεις (εκτός Χριστουγέννων πχ)" είναι αδόκιμη. Δεν θέλει, όχι δεν μπορεί. Στο χέρι των χιονοδρομικών μας είναι ένα 1% αυτού του κόσμου να το ξανασκεφτεί. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 27, 2024 Μιχάλη δεν είναι έτσι τα πράγματα.Εγώ σου λέω δεν έχω πρόβλημα με άδειες διότι είμαι αυτοαπασχολούμενος.Μπορώ να κανονίσω τις διακοπές όποτε θέλω.Το δωμάτιο στην Αυστρία το έκλεισα το Νοέμβριο.Βρήκα καλή τιμή και σε αυτό που ήθελα.Και ξέρω ότι εκεί θα βρω χιονοδρομικό με χιόνι.Εδώ πότε θα κλείσεις κατάλυμα;Και τι χιόνι θα έβρισκες αν έκλεινες από το Νοέμβριο σε μια περιοχή;Είναι σίγουρο ότι θα βρεις χιόνι;Τα περισσότερα χιονοδρομικά υπολειτουργούν.Και τελευταία στιγμή ν΄αποφασίσεις να κλείσεις διαμονή,π.χ σήμερα για την ερχόμενη εβδομάδα που θα πέσουν λίγα χιόνια,είναι σίγουρο ότι θα βρεις;Μήπως τα φθηνά και αξιόλογα έχουν κλειστεί ήδη και θα μένουν ακριβά;Διότι την ίδια σκέψη δε θα την κάνω μόνο εγώ,θα την έχουν και άλλοι πολλοί.Η Ελλάδα δεν έχει τόσα πολλά καταλύματα για να βρεις κάποιο που θα σε ικανοποιεί και στην τιμή και στις παροχές.Στο εξωτερικό έχει εκατοντάδες,κάτι θα βρεις. 3 Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 27, 2024 5 hours ago, Sp said: Και τελευταία στιγμή ν΄αποφασίσεις να κλείσεις διαμονή,π.χ σήμερα για την ερχόμενη εβδομάδα που θα πέσουν λίγα χιόνια,είναι σίγουρο ότι θα βρεις;Μήπως τα φθηνά και αξιόλογα έχουν κλειστεί ήδη και θα μένουν ακριβά; Μια ακόμα από τις μεγάλες ανακρίβειες που κυκλοφορούν για τα Ελληνικά χιονοδρομικά. Καθημερινές διαλέγεις, τίποτα δεν έχει κλειστεί. Προφανώς σαν επιλογές εκεί που έχει 500 ξενοδοχεία στις Άλπεις προφανώς και δεν υπάρχει σύγκριση. https://www.booking.com/searchresults.el.html?ss=Αμφίκλεια&ssne=Αμφίκλεια&ssne_untouched=Αμφίκλεια&label=gen173nr-1BCAEoggI46AdIM1gEaFyIAQGYAQi4ARfIAQzYAQHoAQGIAgGoAgO4AqTn1K0GwAIB0gIkZjExMTJkMWEtYzAzMC00YmNiLTgyZjItOWNhNGFjMDNiNjVm2AIF4AIB&sid=d6587ef27b2184be9bdf6cea3945c064&aid=304142&lang=el&sb=1&src_elem=sb&src=searchresults&dest_id=-813816&dest_type=city&checkin=2024-02-05&checkout=2024-02-09&group_adults=2&no_rooms=1&group_children=2&age=4&age=6&flex_window=2 Το έχω γράψει και πιο πάνω ότι αν έχεις 1000 ευρώ και πρέπει να πεις από Νοέμβρη τη βδομάδα που θα πάρεις άδεια κλείσε Άλπεις. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 27, 2024 Μιχάλη τα καταλύματα είναι λίγα και απ΄ότι είδα ακριβά σε σχέση με τις παροχές τους.Το μόνο που γλιτώνεις σε σχέση με το εξωτερικό είναι τα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια.Εγώ βρήκα με 314€ αυτό: https://alpenhaus-monte.at/ και αν θέλεις βρίσκεις φθηνότερα ή στην ίδια τιμή τελευταία στιγμή αν κάνεις υποχωρήσεις π.χ αν ενοικιάσεις αμάξι ή αν δε σε πειράζει να περπατήσεις 200μ χιονισμένο δρόμο να βγεις στη στάση του λεωφορείου να σε πάει στο Χ.Κ.Κι εκεί αν κλείσει το ένα λόγω καιρού έχεις και άλλες επιλογές.Εγώ έχω μία,εσύ που ξέρεις πολύ καλύτερο σκι μπορείς να πας στα Χ.Κ που είναι στο Neustift στο ELFER ή στο Serles.Έτσι δε θα μείνεις. Εντάξει δε βγαίνει άκρη,κι εγώ θα ήθελα να πήγαινα πιο συχνά αλλά π.χ φέτος δεν έχει χιόνι ο Παρνασσός ούτε τα Καλάβρυτα.Θα πάω να κάνω 4 ημέρες σκι και του χρόνου βλέπουμε. 1 Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 28, 2024 On 1/27/2024 at 9:21 AM, ΜΙΚ said: Καταλαβαίνεις το σουρεαλισμό αυτοί που παίρνουν 5 ημέρες άδεια να πάνε Άλπεις λένε ότι δεν μπορούν να λείψουν καθημερινές...????....???? Ο καθένας έχει ιδιαιτερότητες στο πότε μπορεί να λείψει από τη δουλειά του. Αλλά όλοι όσοι παίρνουν άδεια να πάνε Άλπεις είναι καθαρά επιλογή τους, ορθότατη. Εγώ το μόνο που αναφέρω είναι ότι πανάκριβη μιας και κάποιοι γράφουν ανακρίβειες. Η φράση "Δεν μπορώ να πάρω άδεια να πάω για σκι Ελλάδα για όποιον πάει Άλπεις (εκτός Χριστουγέννων πχ)" είναι αδόκιμη. Δεν θέλει, όχι δεν μπορεί. Στο χέρι των χιονοδρομικών μας είναι ένα 1% αυτού του κόσμου να το ξανασκεφτεί. η τελευταια προταση τα λεει ολα γιατι ρε συ να παρω μια βομαδα αδεια να παω βασιλιτσα? η παρνασσο αν θες? το ρισκο με τον καιρο το εχω κ εδω εκτος αν μπορω να παρω αδεια τελευταια στιγμη. Αυτος ομως (οπως κ εγω) που πρεπει να κανονισει μηνες πριν με τις αδεια το ιδιο ρισκο εχει. Συν οτι στη ελλαδα μπορει κ να μην εχει καθολου χιονι (οχι χιονι με ομιχλη) κ μετα μπαινει ο παραγοντας Ελλαδαρα. Να παρω μια βδομαδα αδεια να παω καθημερινη παρνασσο που μπορει να εναι τα μισα κλειστα? η να παω βασιλιτσα? που τις καθημερινες θα βαριουνται ακομα πιο νωρις κ θα κλεινουν την ελιμεια απο τις 12? με τα δυο καρεκλακια κλειστα? Μπα...αν με παιρνει οικονομικα θα παω Αλπεις. Αν οχι βλεπουμε. οπου μπορω. Με την ιδια λογικη κ ο αγγλος μπορει να παρει αδεια να παει Ουαλια καλοκαιρι για μπανια. Ειναι πιο φθηνα σιγουρα. Κανενας ομως δεν θα το κανει. Ολοι θα πανε Μαγιορκα, Fuerteventura, η ακομα καλυτερα καμια Κω... 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 28, 2024 16 minutes ago, Turms said: κ μετα μπαινει ο παραγοντας Ελλαδαρα. Να παρω μια βδομαδα αδεια να παω καθημερινη παρνασσο που μπορει να εναι τα μισα κλειστα? η να παω βασιλιτσα? που τις καθημερινες θα βαριουνται ακομα πιο νωρις κ θα κλεινουν την ελιμεια απο τις 12? με τα δυο καρεκλακια κλειστα? Μπα...αν με παιρνει οικονομικα θα παω Αλπεις. Αν οχι βλεπουμε. οπου μπορω. Oπότε καταλήγουμε στο ότι το κύριο πρόβλημα είναι το πως δουλεύουν τα Ελληνικά χιονοδρομικά που δεν σε "κερδίζουν". Και σίγουρα δεν σε κερδίζουν σε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Καθημερινές εχει δουλέψει πιο παλιά ο Παρνασσός να σε κερδίσει και τα τελευταία χρόνια μάλλον και τα Καλάβρυτα το πρσπαθούν πλήρη λειτουργία. Δε με παίρνει, τουφέκι και αυθημερών - διήμερα- τριήμερα (όσο μπορώ εκτός σκ) πάμφηνα, λιακαδερά και με ποιοτικό χιόνι Ελληνικά χκ. Δείτε τι πέτυχε ο άλλος με 300 ευρώ. Έχουν βάλει τρια τσάρτερ από Καναδά stand by για την επόμενη πούδρα στο Πισοδέρι Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted January 28, 2024 Συγνώμη αλλα για να μην μας βρίζει , ο Κώστας θα πρέπει να του πει ότι 1)αυτό το χιόνι θα το πετύχει μια φορα το χρόνο και αν 2)το καρεκλάκι είναι ποιο αργό και από τον βραδυποδα 3) το καρεκλάκι χαλάει (όπως έγινε και σήμερα ) 4) δεν ξέρουμε του χρόνου αν θα πάρει αδεια Μικ για να είμαστε δικαιοι το σκι του james στην Ελλαδιτσα μας θα του βγει 20 φορές ποιο ακριβό από το chamonix μην το κάψετε το παλικαρι στείλτε του ένα μην αμαρτία είναι 1 Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 28, 2024 19 minutes ago, ΜΙΚ said: Oπότε καταλήγουμε στο ότι το κύριο πρόβλημα είναι το πως δουλεύουν τα Ελληνικά χιονοδρομικά που δεν σε "κερδίζουν". Και σίγουρα δεν σε κερδίζουν σε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Καθημερινές εχει δουλέψει πιο παλιά ο Παρνασσός να σε κερδίσει και τα τελευταία χρόνια μάλλον και τα Καλάβρυτα το πρσπαθούν πλήρη λειτουργία. Δε με παίρνει, τουφέκι και αυθημερών - διήμερα- τριήμερα (όσο μπορώ εκτός σκ) πάμφηνα, λιακαδερά και με ποιοτικό χιόνι Ελληνικά χκ. Δείτε τι πέτυχε ο άλλος με 300 ευρώ. Έχουν βάλει τρια τσάρτερ από Καναδά stand by για την επόμενη πούδρα στο Πισοδέρι ναι το προβλημα ειναι 1 τα ιδια τα ΧΚ , κ δευτερον οτι εγω (προσωπικα) αν παρω αδεια κ με παιρνει οικονομικα δεν θα παω Ελλαδα για σκι οπως για παραδειγμα αν εχω δυο βδομαδες αδεια το καλοκαιρι κ μενω θεσνικη δεν θα παω χαλκιδικη αλλα πχ Κρητη. Αν με παιρνει. Αν οχι θα παω μαλλον καμια Περαια. Ετσι κ τον χειμωνα Αν ομως μπορουσα να εχω "ρεπο" τριτη κ τεταρη θα πηγαινα κ περαια κ χαλκιδικη. Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 28, 2024 30 minutes ago, Turms said: αν εχω δυο βδομαδες αδεια το καλοκαιρι κ μενω θεσνικη δεν θα παω χαλκιδικη αλλα πχ Κρητη Μπορείς να πας και στη Μεσσηνία.Θα περάσεις εξίσου καλά,οι παραλίες της είναι φανταστικές.Αλλά σίγουρα δεν έχει τα καταλύματα που έχει η Κρήτη. Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 28, 2024 54 minutes ago, ΜΙΚ said: Καθημερινές εχει δουλέψει πιο παλιά ο Παρνασσός να σε κερδίσει Και είχε κερδίσει κόσμο,αλλά με 15€ εισιτήριο τις καθημερινές και ας μη λειτουργούσε πάντα ο Ηρακλής.Τώρα με τον Ηρακλή εκτός λειτουργίας και ακόμα σε λειτουργία τον Αίολο που είναι πιο αργός από την καθυστέρηση τι έχει μείνει για το μέσο χιονοδρόμο;Ένας Περικλής που και αυτός απ΄ότι διαβάζω έχει προβλήματα. Επίσης το θέμα μετακίνηση από/προς το Χ.Κ είναι τεράστιο θέμα.Κάποτε εδώ είχε "πέσει" η ιδέα για μια γόνδολα από την Αμφίκλεια σε συνδυασμό με ένα τραίνο προς τα εκεί.Αν αυτό το πράγμα υπήρχε θα γινόταν "λαϊκό προσκύνημα" αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θέλει τόσο κόσμο στις πίστες το Χ.Κ.Π,μάλλον μόνο στο σαλέ και στις ξαπλώστρες τους θέλει... Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,433 Report post Posted January 29, 2024 9 hours ago, Sp said: Και είχε κερδίσει κόσμο,αλλά με 15€ εισιτήριο τις καθημερινές και ας μη λειτουργούσε πάντα ο Ηρακλής.Τώρα με τον Ηρακλή εκτός λειτουργίας και ακόμα σε λειτουργία τον Αίολο που είναι πιο αργός από την καθυστέρηση τι έχει μείνει για το μέσο χιονοδρόμο;Ένας Περικλής που και αυτός απ΄ότι διαβάζω έχει προβλήματα. Επίσης το θέμα μετακίνηση από/προς το Χ.Κ είναι τεράστιο θέμα.Κάποτε εδώ είχε "πέσει" η ιδέα για μια γόνδολα από την Αμφίκλεια σε συνδυασμό με ένα τραίνο προς τα εκεί.Αν αυτό το πράγμα υπήρχε θα γινόταν "λαϊκό προσκύνημα" αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θέλει τόσο κόσμο στις πίστες το Χ.Κ.Π,μάλλον μόνο στο σαλέ και στις ξαπλώστρες τους θέλει... Αχ, η εποχή της αστακομακαρονάδας. Τι ωραία που είμασταν τότε. Τι κακός άνθρωπος αυτός ο Σόιμπλε - ζητούσε κι απ' τους συμπατριώτες του να φορέσουν πουλόβερ. Για την ιστορία, η Γόνδολα θα ξεκινούσε από τη Δαύλεια. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 29, 2024 Δεν ξέρω αν ξεκινούσε από τη Δαύλεια,είχαν πέσει πολλές ιδέες-απόψεις,και θυμάμαι και γι΄Αμφίκλεια,αλλά μικρή σημασία έχει από πού θα ξεκινούσε.Θα εξυπηρετούσε όμως πολλούς που θα ήθελαν ν΄ανέβουν στο βουνό,είτε για σκι είτε για καφέ...Σε συνδυασμό με το τραίνο,που νομίζω ότι πλέων δεν περνάει από εκεί,αλλά δεν είμαι σίγουρος,έχω καιρό να πάω προς τα εκεί. Εγώ δεν αναφέρθηκα σε κανένα Σόιμπλε.Και μην ανησυχείς,πολλοί ακόμα τρώνε αστακομακαρανάδα,και γκουρμεδιές στα εστιατόρια και καλά κάνουν αν μπορούν,εγώ ούτε τότε μπορούσα,ούτε τώρα,και δε με απασχόλησε και ποτέ είναι η αλήθεια.Τρώω για να ζήσω,δε ζω για να τρώω!Πάντως το 2009 που αγόρασα ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο,το ίδιο έχω ακόμα σε άριστη μηχανική και ηλεκτρική κατάσταση πάντως,πλήρωνα τη βενζίνη 0,90€ και τώρα 1,80€.Και τότε η ισοτιμία EUR/USD ήταν 1/1,50 περίπου,και το αργό πετρέλαιο τιμολογείται σε δολάρια ΗΠΑ. Επίσης μια χαρά γεμίζουν οι χειμερινοί προορισμοί κάθε χρόνο από συμπατριώτες μας που μπορούν να πληρώσουν τα ποσά που ζητούν οι επιχειρηματίες εκεί,και το καλοκαίρι παρόλο που φωνάζουν για τις ακριβές ξαπλώστρες τις πληρώνουν,εγώ "ξαπλάρω" στην άμμο ή τα βότσαλα,ξαπλώστρα το 2020 πλήρωσα 5-6 φορές στην παραλία που είναι το εξοχικό μου στην Κερατέα,και αυτό επειδή αρκούσε ένας καφές 3,5€.Την επόμενη χρονιά που η χρέωση ήταν 10€ μόνο για την ξαπλώστρα,τους είπα "ευχαριστώ δε θα καθίσω" πήρα τα κουβαδάκια μου και πήγα παραπέρα στην ωραία άμμο και κάθισα!Το ίδιο κάνω και στις παραλίες της Μεσσηνίας,διότι ούτε λεφτά έχω για τέτοια έξοδα αλλά το θεωρώ και ανοησία να πληρώνω για τέτοιες πολυτέλειες. Φυσικά υπάρχει και πολύς κόσμος που έχει δυσκολία να επιβιώσει,αλλά μερικές φορές σκέφτομαι ότι είναι λίγοι εν τέλει αυτοί και η πλειοψηφία μπορεί να πληρώνει ότι του ζητούν χωρίς να διαμαρτύρεται,εκτός από την τιμή του ελαιολάδου που τελευταία είναι της μόδας η διαμαρτυρία για την τιμή του... 2 Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,403 Report post Posted January 29, 2024 Από το τι λεγόταν ότι δυνητικά θα μπορούσε να γίνει (λιφτ από Αμφίκλεια, λιφτ από Ζεμενό κλπ) μέχρι το τι θα μπορούσε να γίνει στην πραγματικότητα, μια Ελλάδα δρόμος. 2 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 29, 2024 Στην Ελλάδα απλώς οι υπεύθυνοι δεν ενδιαφέρονται για τα χιονοδρομικά,αλλά παράλληλα εκφωνούν πομπώδεις λόγους για "Τουρισμό 365 ημερών".Προφανώς αυτοί θεωρούν ως τουρισμό μόνο την επίσκεψη στην Ακρόπολη τον Ιανουάριο από αλλοδαπούς επισκέπτες. Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 29, 2024 Μα λένε και για ορεινό τουρισμό. Και ρίχνουν και 50.000.000 φρέσκα στα χιονοδρομικά. Προσθέτουμε και τα 50.000.000 που έπεσαν ήδη (ΧΚΠ και ΧΚΚ) Αυτοί τα λένε, δε φταίμε. Κεφαλογιάννη Όλγα https://www.kathimerini.gr/politics/562509448/kefalogianni-ischyros-antagonistikos-kai-viosimos-toyrismos/ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 29, 2024 Μάλλον τα χρήματα αυτά δεν αξιοποιούνται όπως πρέπει.Έπρεπε να πάνε να ρωτήσουν την Κεντρική Ευρώπη πώς λειτουργούν τα χιονοδρομικά τους και να προσαρμόσουν την εμπειρία τους στα Ελληνικά δεδομένα.Αλλά μάλλον τότε θα έπρεπε να τα "τσουγκρίσουν" με συντεχνίες και συμφέροντα που δεν αφήνουν τίποτα να προχωρήσει σωστά σε αυτή τη χώρα,και αυτό ίσως σημαίνει και απώλεια ψήφων... 1 Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 29, 2024 40 minutes ago, Sp said: Μάλλον τα χρήματα αυτά δεν αξιοποιούνται όπως πρέπει.Έπρεπε να πάνε να ρωτήσουν την Κεντρική Ευρώπη πώς λειτουργούν τα χιονοδρομικά τους και να προσαρμόσουν την εμπειρία τους στα Ελληνικά δεδομένα.Αλλά μάλλον τότε θα έπρεπε να τα "τσουγκρίσουν" με συντεχνίες και συμφέροντα που δεν αφήνουν τίποτα να προχωρήσει σωστά σε αυτή τη χώρα,και αυτό ίσως σημαίνει και απώλεια ψήφων... Σοφές κουβέντες από έναν σοφό άνθρωπο. Άτιμο πράμα το "τσούγκρισμα" οι συντεχνίες, τα συμφέροντα και οι ψήφοι. 50.000.000 ακόμα... Στην κεντρική Ευρώπη θα αφαιρούσα τις Άλπεις καθώς δεν είναι ιδιαίτερα "παρόμοιες" οι συνθήκες. Τα παραδείγματά μας πρέπει να είναι εκεί που έχει μεγάλες πόλεις κυρίως από τα χιονοδρομικά τριγύρω από Μαδρίτη, Ρώμη, Βουδαπέστη, Βαρσοβία, Βελιγράδι, Σόφια, Βουκουρέστι, Κεντρική Γερμανία, Κεντρική Γαλλία. Σαν χώρες Τσεχία, Σλοβενία, Σλοβακία, Σερβία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Βοσνία, Σκωτία, Ουγγαρία, Κροατία, Ισλανδία, Ρωσία. Αν πάμε παραέξω Γεωργία, Αρμενία, Νότια Κορέα, Κίνα, Αυστραλία, Αργεντινή, Χιλή, Νέα Ζηλανδία. Όλοι έχουν πολλά πετυχημένα παραδείγματα αντίστοιχου μεγέθους χιονοδρομικά κοντά σε αστικά κέντρα που δουλεύουν μια χαρά. Έχω γράψει στα thread των Καλαβρύτων τις διαφορές από τα δικά μας. Για φέτος τεχνητό θα λέτε και θα κλαίτε, μεγαλύτερα υψόμετρα θα λέτε και θα κλαίτε. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 29, 2024 Άλπεις Μιχάλη,όπως ξέρεις καλύτερα από εμένα,δεν είναι μόνο το Kitzbuhel,StAnton,Chamonix,St Moritz κλπ μεγάλα χιονοδρομικά αλλά και μικρά χιονοδρομικά όπως στο Mariazell που έγραψα και σε άλλο post μου.Δεν είχα κάνει σκι εκεί απλώς ανέβηκα για καφέ,και όμως από την είσοδο του χιονοδρομικού σου ενέπνεε "σοβαρότητα"...Ακριβό εισιτήριο βέβαια για Έλληνα αλλά είχε μια γόνδολα τεράστια που σε ανέβαζε επάνω,και οι πίστες είναι μεγέθους Καλαβρύτων.Ήταν Κυριακή Μαρτίου,και είχε πολύ κόσμο.Ο οποίος κόσμος πήγαινε με το τραίνο ή με το αμάξι του από κοντινές περιοχές για ένα σκι.Όπως πάνε πολλοί να παίξουν ποδόσφαιρο σε κάποιο γηπεδάκι 5x5.Απλώς εκεί το άθλημα είναι στην κουλτούρα τους.Εδώ θεωρείται άθλημα για την "Ελιτ" και για μερικούς ως "ΙΝ" για να κάνουν απλώς και μόνο να διαφέρουν!!! 1 Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted January 30, 2024 (edited) On 1/27/2024 at 10:21 AM, ΜΙΚ said: Καταλαβαίνεις το σουρεαλισμό αυτοί που παίρνουν 5 ημέρες άδεια να πάνε Άλπεις λένε ότι δεν μπορούν να λείψουν καθημερινές...????....???? Ο καθένας έχει ιδιαιτερότητες στο πότε μπορεί να λείψει από τη δουλειά του. Αλλά όλοι όσοι παίρνουν άδεια να πάνε Άλπεις είναι καθαρά επιλογή τους, ορθότατη. Εγώ το μόνο που αναφέρω είναι ότι πανάκριβη μιας και κάποιοι γράφουν ανακρίβειες. Η φράση "Δεν μπορώ να πάρω άδεια να πάω για σκι Ελλάδα για όποιον πάει Άλπεις (εκτός Χριστουγέννων πχ)" είναι αδόκιμη. Δεν θέλει, όχι δεν μπορεί. Στο χέρι των χιονοδρομικών μας είναι ένα 1% αυτού του κόσμου να το ξανασκεφτεί. Επειδη αναφερεσαι σε εμενα , εννοειται οτι μπορω να παρω μια βδομαδα αδεια μεσα στον χειμωνα , προγραμματισμενη ομως 2 μηνες πριν! Στην περιπτωση την δικια μου δεν μπορω να ρισκαρω να παω παρνασσο μια τυχαια βδομαδα μεσα στον χειμωνα. Σημερα για παραδειγμα ειναι κλειστο το ΧΚ. Αυριο λενε μαλλον δεν θα το ανοιξουν λογω αερα... αν ειχα την δυνατοτητα να παιρνω αδεια απο το προηγουμενο βραδυ, ναι θα επελεγα καποιες μερες για ελλαδα οπως o Hellbent. τωρα που ο προγραμματισμος ειναι τουλαχιστον 2 μηνες πριν ... Μονο αλπεις... Στην ελλαδα οταν παρω συνταξη η πιασω το τζοκερ και δεν χρειαζεται να δουλευω Edited January 30, 2024 by StavRos Quote Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted January 30, 2024 (edited) On 1/28/2024 at 10:16 PM, ΜΙΚ said: Oπότε καταλήγουμε στο ότι το κύριο πρόβλημα είναι το πως δουλεύουν τα Ελληνικά χιονοδρομικά που δεν σε "κερδίζουν". Και σίγουρα δεν σε κερδίζουν σε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Καθημερινές εχει δουλέψει πιο παλιά ο Παρνασσός να σε κερδίσει και τα τελευταία χρόνια μάλλον και τα Καλάβρυτα το πρσπαθούν πλήρη λειτουργία. Δε με παίρνει, τουφέκι και αυθημερών - διήμερα- τριήμερα (όσο μπορώ εκτός σκ) πάμφηνα, λιακαδερά και με ποιοτικό χιόνι Ελληνικά χκ. Δείτε τι πέτυχε ο άλλος με 300 ευρώ. Έχουν βάλει τρια τσάρτερ από Καναδά stand by για την επόμενη πούδρα στο Πισοδέρι ρε ΜΙΚ αληθεια τωρα.... 18 λεπτα (!) κανει το καρεκλακι να ανεβει στο πισοδερι. Και να ερθει στην Ελλαδα ο Καναδος να κανει σκι ????? θα μας αρχισει στις φαπες αν του το προτεινουμε και ερθει. Αντι να παει καποιος στο καφενειο καθημερινη , παει και κανει "σκι" . 18 λεπτα τουρτουρισματος.... θα πρεπει να σερβιρουν και μεζε στο ανεβασμα . Για ποια συγκριση μιλαμε? Οτι πληρωνεις παιρνεις Και το λεω εγω που πηγαινα Βασιλιτσα ΣΚ παρα ΣΚ (απο ΑΘΗΝΑ) με οτι καιρο και να εκανε απο το 1999 και για τουλαχιστον μια 15 ετια Edited January 30, 2024 by StavRos Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 30, 2024 1 hour ago, StavRos said: ρε ΜΙΚ αληθεια τωρα.... 18 λεπτα (!) κανει το καρεκλακι να ανεβει στο πισοδερι. Και να ερθει στην Ελλαδα ο Καναδος να κανει σκι ????? θα μας αρχισει στις φαπες αν του το προτεινουμε και ερθει. Αντι να παει καποιος στο καφενειο καθημερινη , παει και κανει "σκι" . 18 λεπτα τουρτουρισματος.... θα πρεπει να σερβιρουν και μεζε στο ανεβασμα . Για ποια συγκριση μιλαμε? Οτι πληρωνεις παιρνεις Και το λεω εγω που πηγαινα Βασιλιτσα ΣΚ παρα ΣΚ (απο ΑΘΗΝΑ) με οτι καιρο και να εκανε απο το 1999 και για τουλαχιστον μια 15 ετια εγώ πιστεύω ότι ο τύπος 1. φτιάχτηκε με την ιδέα ότι θα πάει κάπου εξωτικά για ski 2. αν είναι από ανατολική ακτή, ok, αν όμως όχι, φαντάζεται ότι θα πάει πισοδέρι k θα κατεβαίνει κάνα μισάωρο. Αν πάρει χαμπάρι ότι σε 5 λεπτά πρέπει να περιμένει πάλι για να ανεβεί θα αλλάξει άποψη 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted January 30, 2024 13 minutes ago, Turms said: εγώ πιστεύω ότι ο τύπος 1. φτιάχτηκε με την ιδέα ότι θα πάει κάπου εξωτικά για ski 2. αν είναι από ανατολική ακτή, ok, αν όμως όχι, φαντάζεται ότι θα πάει πισοδέρι k θα κατεβαίνει κάνα μισάωρο. Αν πάρει χαμπάρι ότι σε 5 λεπτά πρέπει να περιμένει πάλι για να ανεβεί θα αλλάξει άποψη πολλοι πανε και στο ΙΡΑΝ για σκι. Για την εμπειρια. Μονο ετσι μπορω να το καταλαβω. Να ερθει πισοδερι για την εμπειρια δηλαδη Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 30, 2024 3 hours ago, StavRos said: ρε ΜΙΚ αληθεια τωρα.... 18 λεπτα (!) κανει το καρεκλακι να ανεβει στο πισοδερι. Και να ερθει στην Ελλαδα ο Καναδος να κανει σκι ????? θα μας αρχισει στις φαπες αν του το προτεινουμε και ερθει. Αντι να παει καποιος στο καφενειο καθημερινη , παει και κανει "σκι" . 18 λεπτα τουρτουρισματος.... θα πρεπει να σερβιρουν και μεζε στο ανεβασμα . Για ποια συγκριση μιλαμε? Οτι πληρωνεις παιρνεις Και το λεω εγω που πηγαινα Βασιλιτσα ΣΚ παρα ΣΚ (απο ΑΘΗΝΑ) με οτι καιρο και να εκανε απο το 1999 και για τουλαχιστον μια 15 ετια Το ίδιο πράγμα λέμε, σε παρακαλώ διάβασε αυτό που γράφω. Εσύ ο ίδιος γράφεις για το Ιράν. Όλοι ψάχνουν κάτι διαφορετικό στο σκι, προφανώς για το Πισοδέρι θα διαβάσει "slow lifts". Προφανώς αν θες να κάνεις πολύ σκι ΔΕΝ θα πας στο Πισοδέρι. Διαφωνώ μόνο στην απολυτότητα της αναλογίας 1 προς 10 μήκος πίστας/ταχύτητας ανάβασης όπως την έγραψες. Υπερβάλλεις συνολικά για την Ελλάδα. Ευτυχώς έχουμε ΚΑΙ γρήγορα λιφτ (βάλαμε 7, μπαίνει άλλο ένα, έχουμε παρατήσει τα 2). Και προφανώς η κύρια ένσταση μου είναι το κόστος στο οποίο έχουν γραφτεί ανακρίβειες. ΔΕΝ είναι το κόστος του σκι το κόστος της Αράχωβας το σκ. Τυχερός που και χρήματα έχεις και μπορείς να κανονίσεις μια βδομάδα άδεια και να λείψεις μια βδομάδα (παιδιά, υποχρεώσεις κλπ).Τυχερός που έχεις την υπομονή να αντέχεις χωρίς σκι κάθε 3-5 ημέρες και να έχει πούδρα κοντά σου και να μην την φας. Τυχερός που έχεις υπομονή να περνάς 359 ημέρες χωρίς σκι. Ατυχία που δεν μπορείς να έχεις ευελιξία. Άσε το τζόκερ ήσυχο, το πιο πιθανό είναι να μην το πιάσεις. Υγεία να έχουμε και όλα θα γίνουν. Σε μένα έμεινε μόνο η ευελιξία. 2 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 30, 2024 όταν ήμουνα ελλάδα , το σκεπτικό μου ήταν απλό : όσο πιο πολλά ταξίδια άλπεις τόσο το καλύτερο, k όσο πιο πολλά αυθημερόν για να μην πάθουμε k τίποτα (στέρηση) Απλά από ένα σημείο k μετά μου έφταναν 10 κατεβασιές στο πιατάκι στο Σέλι, παρα το wooww στην Βασιλίτσα με το 1m πούδρα k που ξαφνικά εμενα με το πιατάκι στο χέρι γιατί το lift είχε βλάβη. αν εμενα αθηνα ίσως παρατούσα τον wooow παρνασσό k πάλευα σε κάνα μαίναλο η κάνα "καλαβρυτο". PS wooww εννοώ όλη αυτή την trendy φάση που έχει επικρατήσει. Βεβαια στην Βασιλίτσα ήταν πιο πολύ το στυλ "δείτε πάω εκτος πίστας είμαι woowww" Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites