Jump to content
Velissarios

Τζακετ μια πονεμένη ιστορία!

Recommended Posts

Στην τελευταία μου εξαήμερη βόλτα για σκι παρατήρησα ότι το αγαπημένο μου τζάκετ Arcteryx  ξέβαψε σε σημείο να δείχνει ξεπλυμένο.

Το τζάκετ είναι (ήταν) πράσινο, είναι το μοντέλο Stingray και μετράει 10 χρόνια ζωής και περίπου 60-70 εμφανίσεις στα χιονοδρομικά. Αυτό που με θλίβει αφάνταστα (πέρα από το ότι ήταν πανάκριβο) ήταν το ότι δεν δικαιολόγησε την φήμη της εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα το τζάκετ πλενόταν κάθε δύο χρόνια περίπου με τέτοια ευλάβεια και προσοχή που πραγματικά ίσως δεν έχω δείξει ούτε σε αγαπημένα μου πρόσωπα (που λέει ο λόγος). Επίσης δεν απλώθηκε ποτέ στον ήλιο, και πάντα στέγνωνε οριζόντια. Η αποθήκευσή του στην ντουλάπα μου ήταν στην πάνινη τσάντα που φύλαγα το κοστούμι του γάμου μου.

Όλα αυτά τα υπερβολικά και ψυχοφθόρα δυστυχώς δεν απέδωσαν. Τώρα έφτασε στο σημείο να αποδομείται.  Ξεκόλλησε το πιαστράκι που είναι στην πλάτη και χρησιμοποιείται για κρέμασμα. Άνοιξε η κολλητή εσωτερική τσέπη και άλλα χαριτωμένα. Ξεκολλήματα τέτοιου στυλ έχει και το άλλο μου μπουφάν (Marmot minimalist 4 ετών) αλλά τουλάχιστον εκείνο παραμένει χρωματιστό. Όλα Gore-Tex. Η τσαντίλα μου είναι το γιατί πρέπει να πληρώνω ένα σκασμό λεφτά για ένα πράγμα που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου;

Δεν θέλω να κρατήσει κάτι για πάντα αλλά μήπως είναι μαλακία να πληρώνω κάτι που τελικά και δεν το ευχαριστιέμαι και δεν ανταποκρίνεται όπως πρέπει; (μεταξύ μας έτσι είναι και το διαπίστωσα αρκετά χρόνια μετά την αγορά του παραπάνω προϊόντος).

Έχω Volkl τζάκετ 19 χρόνια, το έχω κυριολεκτικά λιώσει (πρέπει να το έχω βασανίσει-πλύνει-στύψει-βρέξει εκατοντάδες φορές) και είναι σαν να το αγόρασα χτες. Φυσικά και δεν είναι Gore-tex.

Επίσης κίτρινο κατακίτρινο παντελόνι oneill  άλλα 10 χρόνια και είναι πάλι σαν καινούργιο. Του έχω πιεί το αίμα το έχω σκίσει στο πλύσιμο και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Η τιμή του ήταν 72€.

Κλείνοντας, από εδώ και πέρα θα τιμήσω εταιρίες τύπου 4f,kilpi και λοιπές (χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις εταιρίες!) που και ανθρώπινες τιμές έχουν και δεν θα με νοιάξει αν δεν ανταποκριθούν στις προσδοκίες μου.

Υπάρχει άλλος με “μικροθεματάκια” αντίστοιχα με τα παραπάνω;

• Like 2

Εγώ είχα ένα Colmar από το 2005 μέχρι το 2019.Το φόραγα και καθημερινά έξω!Τρομερό ζεστό και ποιοτικό.Φυσικά με τη χρήση κάπου άρχισε να λιώνει...Το είχα πάρει 200€ από το BEST O πλέων το μαγαζί δεν υπάρχει...Πήρα ένα Spyder με 250€ το δοκίμασα φέτος στο Stubai και κρύωνα...Με -10°C,και το colmar είχε δοκιμαστεί σε τέτοιες συνθήκες.Του χρόνου θα πάρω ένα colmar όσο και να κάνει.Πριν πάρω το Spyder ειχα παραγγείλει ένα από την ιστοσελίδα της Colmar εξαιρετικό μπουφάν με 400€ περίπου αλλά δε μου έκανε...Κι επειδή ήταν τέλος εποχής δεν είχε ένα νούμερο μεγαλύτερο και μου έστειλαν πίσω τα λεφτά.

Είχα ένα παρδαλό Salomon με πράσινο παντελόνι που είχα πάρει από την εκδρομή του συλλόγου στην Val Gardena. Το παντελόνι είχε ξεβάψει ενώ το μπουφάν απλά... έλιωσε στους ώμους εκεί που ακουμπούσε το σακίδιο. Δεν έχω παράπονο πάντως, κράτησε κοντά 13 χρόνια, έβγαλε τα λεφτά του (€400 πάνω κάτω) με το παραπάνω 

Σαφώς πιο δυσαρεστημένος ήμουν με μια πανάκριβη μεμβράνη Salomon που είχα πάρει όταν πρωτοφτιάξαμε τον σύλλογο και από την οποία ξεκόλλησαν όλες οι θερμοκολλήσεις. Την είχα ξεχασμένη σε μια ντουλάπα για πολλά χρόνια και όταν την βρήκα πρόσφατα είχαν πολυμεριστεί όλα τα πλαστικά και κολούσαν (έλεος)

Έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για το κατά πόσο αξίζει να δίνουμε πολλά χρήματα για καλά τεχνικά ρούχα, όπως Arcteryx, Patagonia, Norona, Spyder κλπ, όταν αποδυκνύεται στην πράξη ότι σε βάθος χρόνου δεν έχουν καλύτερη αντοχή. 

• Like 3

Νίφει!

Αν θυμάμαι καλά είχες πάρει από την Αράχωβα μια μαύρη μεμβράνη north face που σου είχε εμφανίσει αυτά τα προβλήματα...ειμασταν παρέα εγω εσύ και ο Σπύρος.Και έκανε κοντά 500€...ελπίζω να μην θυμάμαι λάθος..Πάντως αν είναι όντως Salomon έχει ακριβώς τα ίδια θέματα και ένας φίλος μου. Έχει πάρει salomon μεμβράνη και .δεν μπορεί να αγγίξει το φερμουάρ επειδή το πλαστικό που είναι επενδεδυμένο...κολλαει

• Like 1

Σας προτρέπω να κοιτάξετε προς το decathlon. 

Έχω πάρει μια μεμβράνη 3 στρώσεων για λιγότερο από ένα κατοστάρικο, που είναι εξαιρετική από κάθε αποψη. 

Με υλικο που μοιάζει πολύ ανθεκτικό και εξαιρετικό σχεδιασμό. Έχει αδιάβροχα φερμουάρ και στις μασχάλες. 

Με άγνωστης ταυτότητας μεμβράνη, που όπως διαπίστωσα και στη κατηφόρα αλλά και στην ανηφόρα, είναι πλήρως λειτουργική και τουλάχιστον ισάξια με την ακριβή goretex μεμβράνη του παλιού μου 3ply north face (όταν ήταν καινούργιο). 

Θέλει όμως λίγο ψάξιμο γιατί το site τους είναι για τα μπάζα και στα μαγαζιά δεν έχουν τίποτα για να δεις τουλάχιστον το νούμερο σου. Εγώ με ένα φίλο παραγγείλαμε από 2-3 μπουφάν ο καθένας (που δεν υπήρχαν στο μαγαζί), τα δοκιμάσαμε επιτόπου, κρατήσαμε ότι θέλαμε και τα ρέστα τα επιστρέψαμε άμεσα!!!

Η πλάκα είναι ότι, όπως μας ειπαν, όταν βλέπουν online παραγγελίες από ένα είδος, φέρνουν και στο μαγαζί. Οπότε την επόμενη φορά που πέρασα ήταν τίγκα στις μεμβράνες. 

• Like 1

2 hours ago, pka said:

Σας προτρέπω να κοιτάξετε προς το decathlon. 

Έχω πάρει μια μεμβράνη 3 στρώσεων για λιγότερο από ένα κατοστάρικο, που είναι εξαιρετική από κάθε αποψη.

Με τα χαρακτηριστικά που δίνεις μοιάζει σαν αυτή:

https://www.decathlon.com.gr/el/p/301681-162109--mh500.html?objectID=4194322&queryID=7f34a5baf9b8a0e4e5b344d4d6a962db

Αν καταφέρεις και βρεις αυτήν που αγόρασες θα ήταν καλό να την αναφέρεις. Δεν του το είχα πάντως. Θα κοιτάζω το site  τους πιο συχνά μετά από αυτό.

Edited by Velissarios

1 hour ago, Sp said:

Τι εννοείτε με τον όρο "μεμβράνες"; 

Είναι το τζάκετ που δεν έχει επένδυση από μέσα και είναι λεπτό σαν φλούδα. Ζυγίζει συνήθως κάτω από 500-600 γραμμάρια και είναι αδιάβροχο με έντονη διαπνοή. Μεμβράνη θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις αυτό

αλλά και αυτό

Ψάξε με τον όρο hardshell jackets.

Ναι αυτό έχω πάρει. Το πράσινο.

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

5 minutes ago, Velissarios said:

Είναι το τζάκετ που δεν έχει επένδυση από μέσα και είναι λεπτό σαν φλούδα. Ζυγίζει συνήθως κάτω από 500-600 γραμμάρια και είναι αδιάβροχο με έντονη διαπνοή. Μεμβράνη θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις αυτό

αλλά και αυτό

Ψάξε με τον όρο hardshell jackets.

Αυτά σε κρατούν ζεστό σε συνθήκες π.χ με  -10 και αέρα;Εγώ πάντως λέω να παραγγείλω αυτό

Ski jacket with quilted lining

3 minutes ago, Sp said:

Αυτά σε κρατούν ζεστό σε συνθήκες π.χ με  -10 και αέρα;Εγώ πάντως λέω να παραγγείλω αυτό

Δεν σε κρατούν ζεστό από μέσα με την καμία. Είναι άλλη η φιλοσοφία σε αυτά τα τζάκετ. Ντύνεσαι με 'στρώματα ' (layers) όπου χοντρικά σαν βάση φοράς το ισοθερμικό που είναι φτιαγμένο από υδροαπωθητικές ύλες (νάυλον,πολυεστέρας) και μεταφέρει την υγρασία στο επόμενο στρώμα που είναι το fleece. Τελευταίο στρώμα μπαίνει κάποιο από τα τζάκετ που σου έγραψα.

Το πλεονέκτημα του παραπάνω είναι οτι σε ζεστές μέρες στο βουνό μπορείς να βγάλεις κάποιο στρώμα και να είσαι πιο άνετα πράγμα που δεν μπορείς να κάνεις με τα κλασικά τζάκετς με επένδυση.

• Like 1

Εγώ φοράω ένα ισοθερμικό και από πάνω μια μπλούζα φλις και μετά το μπουφάν.Σε ζέστη μια φορά στον Παρνασσό απλώς έβγαλα το φλις και ήμουν ok.

Μια μεμβράνη χρειάζεται οπωσδήποτε από κάτω ένα insulation layer (αυτό που θα σου δώσει ζέστη). Αυτό μπορεί να είναι ένα χοντρό fleece, ένα πουπουλένιο μπουφάν κλπ.

Κατάσαρκα φοράμε ισοθερμικό.

Νίφει!

On 3/16/2024 at 9:00 AM, Velissarios said:

Στην τελευταία μου εξαήμερη βόλτα για σκι παρατήρησα ότι το αγαπημένο μου τζάκετ Arcteryx  ξέβαψε σε σημείο να δείχνει ξεπλυμένο.

Το τζάκετ είναι (ήταν) πράσινο, είναι το μοντέλο Stingray και μετράει 10 χρόνια ζωής και περίπου 60-70 εμφανίσεις στα χιονοδρομικά. Αυτό που με θλίβει αφάνταστα (πέρα από το ότι ήταν πανάκριβο) ήταν το ότι δεν δικαιολόγησε την φήμη της εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα το τζάκετ πλενόταν κάθε δύο χρόνια περίπου με τέτοια ευλάβεια και προσοχή που πραγματικά ίσως δεν έχω δείξει ούτε σε αγαπημένα μου πρόσωπα (που λέει ο λόγος). Επίσης δεν απλώθηκε ποτέ στον ήλιο, και πάντα στέγνωνε οριζόντια. Η αποθήκευσή του στην ντουλάπα μου ήταν στην πάνινη τσάντα που φύλαγα το κοστούμι του γάμου μου.

Όλα αυτά τα υπερβολικά και ψυχοφθόρα δυστυχώς δεν απέδωσαν. Τώρα έφτασε στο σημείο να αποδομείται.  Ξεκόλλησε το πιαστράκι που είναι στην πλάτη και χρησιμοποιείται για κρέμασμα. Άνοιξε η κολλητή εσωτερική τσέπη και άλλα χαριτωμένα. Ξεκολλήματα τέτοιου στυλ έχει και το άλλο μου μπουφάν (Marmot minimalist 4 ετών) αλλά τουλάχιστον εκείνο παραμένει χρωματιστό. Όλα Gore-Tex. Η τσαντίλα μου είναι το γιατί πρέπει να πληρώνω ένα σκασμό λεφτά για ένα πράγμα που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου;

Δεν θέλω να κρατήσει κάτι για πάντα αλλά μήπως είναι μαλακία να πληρώνω κάτι που τελικά και δεν το ευχαριστιέμαι και δεν ανταποκρίνεται όπως πρέπει; (μεταξύ μας έτσι είναι και το διαπίστωσα αρκετά χρόνια μετά την αγορά του παραπάνω προϊόντος).

Έχω Volkl τζάκετ 19 χρόνια, το έχω κυριολεκτικά λιώσει (πρέπει να το έχω βασανίσει-πλύνει-στύψει-βρέξει εκατοντάδες φορές) και είναι σαν να το αγόρασα χτες. Φυσικά και δεν είναι Gore-tex.

Επίσης κίτρινο κατακίτρινο παντελόνι oneill  άλλα 10 χρόνια και είναι πάλι σαν καινούργιο. Του έχω πιεί το αίμα το έχω σκίσει στο πλύσιμο και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Η τιμή του ήταν 72€.

Κλείνοντας, από εδώ και πέρα θα τιμήσω εταιρίες τύπου 4f,kilpi και λοιπές (χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις εταιρίες!) που και ανθρώπινες τιμές έχουν και δεν θα με νοιάξει αν δεν ανταποκριθούν στις προσδοκίες μου.

Υπάρχει άλλος με “μικροθεματάκια” αντίστοιχα με τα παραπάνω;

Φίλε Άρη να αρχίσω σχεδόν ανάποδα, λέγοντας πως κατά την άποψή μου, δεν αξίζουν οι μεγάλες υπερβασεις (για τα δεδομένα του εκάστοτε ενδιαφερομενου) για τον ρουχισμό. Οποίος μπορεί να αγοράζει ρούχα των 500+ χωρίς να πολυκομπιαζει να δαπανήσει αυτό το ποσό, με 'γεια του και χαρά του, τουλάχιστον παίρνει αυτό που το αρέσει και νιώθει OK με αυτό. Αν όμως αποσκοπείς σε ιδιαίτερη αντοχή, σε καθετί που το περιβάλλει, είναι εύκολο νομίζω να απογοητευτείς.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι και στο κομμάτι του τεχνικού ρουχισμού υπάρχει ένα hype και μια υπεραξία που πληρώνεται για το στυλ, το όνομα κλπ. Το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει σε τέτοια περίπτωση ειναι να εμφανίσει λειτουργικά ελαττώματα (πχ το φερμουάρ που ανέφερες). Μην ξεχνάμε επίσης πως ίσως το πιο δημοφιλές brand τεχνολογίας  στα ρούχα (gore tex), τα οποία τιμολογουνται αρκετά υψηλότερα, δεν είναι και τόσο μοναδικό μιας και υπάρχουν πολλές άλλες αξιόλογες λύσεις στην αγορά, εξίσου αποδοτικές. Επιπροσθετως, ένα ρούχο αντικειμενικά κρίνεται από πολλές άλλες ιδιότητες (πχ ποιότητα κολλησεων στις ραφές, σταθερότητα χρωμάτων κλλ και πως όλα αυτά λειτουργούν και σε βάθος χρόνου), μη μετρήσιμες η έστω όχι brandαρισμενες. 

Ως προς το ξεθώριασμα, νομίζω πως αυτό οφείλεται στην ηλιακή ακτινοβολία και είναι κάτι που θα δεχόμουν πιο εύκολα,σαφως προκαλεί ξενέρωμα (το έχω πάθει εν μέρει σε μεμβράνη dynafit, βέβαια τη φοραω μόνο με ήλιους-ζεστες) 

Τελος ναι, συμφωνώ με το "πάρε αυτό που μπορείς άνετα, τουλάχιστον μην νιώσεις προδομένος αν δεν πάει καλά". 

• Like 1

Φέτος που θα πήγαινα στο Stubai είχα ένα άγχος με το θέμα ski pass card.Το Spyder που έχω δεν έχει τσέπη στο μανίκι που είχε το Colmar και πολλά άλλα μπουφάν που έχω δει,και με άγχωνε τι θα κάνω.Τελικά δε χρειάστηκε να κάνω τίποτα,τα μηχανήματα "έπιαναν" την κάρτα από την τσέπη που έχει στο στήθος και δε χρειάστηκε να βγάζω την κάρτα.Αυτή η έλλειψη όμως ήταν αρκετή να με απογοητεύσει πριν το δοκιμάσω σε συνθήκες χιονοδρομικού.Μετά που το δοκίμασα με απογοήτευσε διότι κρύωνα...Και δεν το είχα πάρει 50€,αλλά 200€ περίπου και τέλος σεζόν.Όσο είχα πάρει το Colmar το 2005...Χώρια που δεν έχουν προβλέψει στα φερμουάρ να έχουν επέκταση και αν τυχόν ξεχάσεις ανοιχτή την τσέπη και το αντιληφθείς όταν έχεις φορέσει τα γάντια,πρέπει να βγάλεις το γάντι να κλείσεις την τσέπη...

Αυτό που μου έκανε θετική εντύπωση φέτος ήταν το παντελόνι Icepeak που αγόρασα με 100€.Ούτε κρύωνα ούτε μούσκεψα στον ιδρώτα όπως ένα Etirel που είχα,και το οποίο με έκανε να ιδρώνω ας είχε κρύο.Αν δεν καταφέρω να πάρω colmar θα δοκιμάσω την Icepeak χωρίς να σημαίνει ότι η ποιότητα του παντελονιού σημαίνει ότι και το μπουφάν θα είναι ανάλογο.

Στην Αυστρία είδα πολλούς να φοράνε SCHÖFFEL.Οι 6 στους 10 φόραγαν μπουφάν αυτής της εταιρείας.Αλλά απ΄ότι είδα είναι πανάκριβα...

Ας με συγχωρήσουν οι επαΐοντες μαρκετίστες και γνώστες τεχνολογίας υφασμάτων αν κάνω λάθος (επίσης όσοι διαβάσουν και θεωρούν ότι επαναλαμβάνω ήδη λεχθέντα), αλλά κατά την άποψή μου, το τελικό κόστος (λιανική) ενός τεχνικού ρούχου περιλαμβάνει (σε όχι ισόποσα μέρη) τουλάχιστον:

1. brand name
  2. προδιαγραφές (τεχνικές και ποιοτικές)
  3. σχέδιο / πρακτικότητες / λειτουργικότητα
  4. περιθώριο κέρδους εμπόρου

Ο καταναλωτής πρωτίστως αποφασίζει με το budget που μπορεί να διαθέσει. Δευτερευόντως, η σειρά αλλάζει, ανάλογα με το προφίλ του ίδιου του αγοραστή. Θα μπορούσαμε να έχουμε π.χ. για το ίδιο μπουφάν κόστους 200€, δύο διαφορετικές αγορές βασισμένες όμως σε άλλα κριτήρια (η μια σε σχέδιο η άλλη σε brand name, κ.ο.κ.).

Εκεί που το πράγμα μπλέκει είναι το πώς ακριβώς κοστολογεί ο καθένας το value for money (ιδιότητα που μάλλον κατά κανόνα δεν απασχολεί όποιον έχει να διαθέσει υψηλό τιμημα ή/και να ανανεώνει συχνά τη γκαρνταρόμπα του), αλλά και την αντοχή στον χρόνο, σε συνάρτηση με την στείρα απόδοσή του (επιτελεστικότητα) στη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Επίσης το "μπλέξιμο" είναι εντονότερο προς το χαμηλότερο όριο του κόστους.

Το να λέμε όμως ότι ένα μπουφάν δεν άξιζε τα (πολλά ίσως) λεφτά του γιατί μετά από 10 χρόνια έχασε τις ιδιότητές του νομίζω ότι αγγίζει τα όρια του τι είναι πραγματικά εφικτό εντός λογικών πλαισίων κόστους και τεχνολογίας.

Θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο με τις 3 αρετές μιας εθνικότητας που προίκισε ο θεός, που λόγω υπερβολικού πλεονεκτήματος έναντι των υπολοίπων επίτρεψε να αξιοποιήσουν μόνο 2 από τις 3 κατά βούληση (Έξυπνοι - Τίμιοι - "Κόμμα").

Ας μην ξεχνάμε ότι η επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας πάνω σε σχεδόν κάθε είδος υλικού είναι παράγοντας φθοράς και διάβρωσης (ακόμα και για τις θερμοκολλήσεις που δεν είναι εμφανείς.

Στα όσα λέει στο αρχικό μήνυμα ο Άρης, ας παρατηρήσουμε και κάτι ακόμα: Το μπουφάν που δεν είναι GoreTex δεν έχει νόημα να το συγκρίνουμε με μεμβράνη αυτού του τύπου (ανόμοια είδη σε πολλούς τομείς). Παρά μόνο ως προς την γενική λειτουργία του (προφύλαξη από τις κ.σ.), άντε και στην ανθεκτικότητα της βαφής. Αν και πάλι, μαύρο με πράσινο έχουν άλλες αντοχές, πράγμα που έχει πάλι να κάνει με την ηλιακή ακτινοβολία και την απορρόφηση των χρωστικών.

Επειδή λοιπόν οι περισσότεροι εδώ μέσα ψάχνουμε το (technical-) value for money, θα έλεγα το εξής:

Δεδομένων τον καιρικών συνθηκών που αλλάζουν δραματικά στις μέρες μας, στην Ελλάδα ο μέσος τουρίστας χιονοδρόμος (= έως 10 μέρες τη σεζόν και γενικά καλοκαιρίας) μπορεί να κάνει μια χαρά ακόμα και με ένα softshell, εκτός των ακραίων περιπτώσεων καιρού με υγρή χιονόπτωση σε θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν ή λίγο θετικές (εκεί θα μουσκέψει).

Αν οι εξορμήσεις πληθαίνουν, τότε οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσει ποικίλουν πολύ προς τα πάνω και προς τα κάτω.

Ως εκ τούτου, ο ρουχισμός καλείται να ανταπεξέλθει σε μεγαλύτερη ποικιλία συνθηκών (ζέστη/κρύο, χιονόπτωση/χιονόνερο) κι εκεί, όντως, η ενδυμασία σε layers φαίνεται να είναι η αποδοτικότερη/προσαρμοστικότερη λύση. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι ένα καλό χιονοδρομικό μπουφάν "κλασικού τύπου" (με θερμομόνωση δλδ) μπορεί να είναι προτιμότερο στο κρύο από έναν όχι πολύ ποιοτικό layering ρουχισμό.

Με λίγα λόγια, το ρούχο που είναι ιδανικό για -15 έως +5, με διαπνοή, θερμομόνωση, επαρκή αερισμό, πλήρη αδιαβροχοποίηση, ωραίο σχέδιο, πρακτικότητα και λογική τιμή, που να αντέχει 10 χρόνια, μάλλον δεν υπάρχει προς πώληση.

Πάρτε στην αρχή ένα μέτριο μπουφάν κλασικού τύπου, προσθέστε ένα softshell (χαμηλό κόστος) για τα ανοιξιάτικα, πάρτε μια μεμβράνη για το υγρό χιόνι αργότερα (συνοδευόμενη με fleece ή πούπουλο) κι εναλλάξτε τα μέσα στη σεζόν για να ικανοποιείτε και τη καταναλωτική ματαιοδοξία μέσα σας, σε συνάρτηση με το πορτοφόλι σας.

Υποκαθιστώντας ένα χιονοδρομικό μπουφάν με πεζοπορική μεμβράνη (για να γλυτώσουμε χρήματα από μια χιονοδρομική μεμβράνη), ας μην ξεχνάμε επίσης τις πρακτικότητες για το skipass, μαντήλι καθαρισμού μάσκας, κλπ, που εκεί απλώς απουσιάζουν (αναμενόμενο).

Ας πάρει φωτιά το νήμα....

• Like 5

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor