anemar 6 Report post Posted January 28, 2005 Με αφορμη την σημερινη μου επισκεψη στο χ.κ. του Σελιου,θα ηθελα να γραψω καποια πραγματα.Ας ξεκινησω με το σημερινο report: Παρασκευη 28/1: Χιονι επαρκες σε ολες τις πιστες,χωρις πετρες(εκτος απο ορισμενα σημεια που τα ξυριζε ο αερας ).Ανοικτα ολα τα lift,ολες οι πιστες.Χιονιζε συνεχως(οχι εντονα),και στο Αρσουμπασι το εστρωνε κιολας με αποτελεσμα να υπαρχει συνεχως "πουδρα".Με τις χιονοπτωσεις που αναμενονται,την ερχομενη βδομαδα θα ειναι πολυ καλα. Θα ηθελα να γραψω και 2 λογια γενικοτερα για το χ.κ. Σελιου. Πιστευω πως ειναι απο τα πιο αδικημενα χ.κ. της Β.Ελλαδας(ακομα και απο μας τους Βεροιωτες :? ).π.χ σε αυτο το forum ελαχιστες φορες εχει αναφερθει. Γνωμη μου ειναι,πως προκειται για ενα αρτια οργανωμενο χ.κ. που δεν θελει και πολλα πραγματα ακομα ωστε να λειτουργει αψογα απο καθε αποψη. Ας ξεκινησω απο τα θετικα. Ο δρομος προς το χ.κ. δεν μενει ποτε κλειστος.Τελεια αποχιονιση καθε φορα χαρη στα τρία αποχιονιστικά (μία φρέζα, δύο μαχαίρια αποχιονισμού διανομής άλατος)που εργαζονται αδιακοπα οταν υπαρχει χιονοπτωση. Τα lift.6 αναβατηρες+3 αναβατηρες baby lift.Απο τους 6,οι 5 ειναι ολοκαινουριοι(τοποθετηθηκαν μετα το 2000)και το συρομενο στην κεντρικη θα αντικατασταθει το καλοκαιρι(ηταν για φετος,αλλα δεν εφτασε εγκαιρα η χρηματοδοτηση).Δηλ. του χρονου θα ειναι ολοι καινουριοι. Πατημα πιστων(ειδικα το ΣΚ)αψογο.4 χιονοστρωτηρες(ρατρακ)που δουλευουν και βραδυ(δεν θυμαμαι ποτε να ειναι κλειστο το χ.κ. μετα απο χιονοπτωση-για προετοιμασια πιστων). Πιστες πολλες και διαφορων επιπεδων,κυριως μπλε-κοκκινες,baby πιστες αρκετα φαρδιες ωστε να μην συνωστιζεται ο κοσμος.Επισης εχει παρα πολλες διαδρομες για off-piste ski-snb. Τιμες καρτων λογικες. Parking ατελειωτα .... Πληθωρα εγκαταστασεων.5-6 καταστηματα ενοικιασεων και σχολες ski-snb,καφε-μπαρ,καντινες,εστιατορια,2 καταφυγια(ολα αυτα πανω στις πιστες σχεδον),αναψυκτηριο-καφε σε καθε lift,ιατρειο,δυνατοτητα ενοικιασης snow-mobile,απο φετος λειτουργει και "snow car park" της Subaru,οπου σε ειδικα διαμορφωμενο χωρο μπορειτε να τεσταρετε την 4κινηση της Subaru με συνοδηγο τον Κ.Στεφανη(Traction-MEGA).Αποσταση απο το χωριο του Σελιου 1 χλμ.Αποσταση απο Θεσσαλονικη 1 ωρα... Τα μειονεκτηματα του και τι θα μπορουσε να γινει τοσα χρονια(ειναι το πρωτο χ.κ. στην Ελλαδα,μην το ξεχναμε). Πρωτον και κυριοτερον,εμεινε αναξιοποιητο το χωριο.Ειναι δυνατον χωριο σε τοσο κοντινη αποσταση απο μεγαλο χ.κ. να μην εχει αναπτυχθει?Οι εγκαταστασεις διαμονης ειναι ανυπαρκτες.Αυτο το χωριο θα μπορουσε να γινει απο τα μεγαλυτερα χειμερινα θερετρα στην Ελλαδα.Σκεφτειτε οτι απεχει μολις μια ωρα απο μεγαλο αστικο κεντρο(Θεσ/νικη). Στο χ.κ.,αυτη τη στιγμη οι ελλειψεις εντοπιζονται στη σημανση των πιστων(ανυπαρκτη).Ποσο ακριβες ειναι ρε παιδια,αυτες οι ομορφες ταμπελες που εχουν την ονομασια της καθε πιστας και το βαθμο δυσκολιας της,με το αναλογο χρωμα??Θα μπορουσαν να βαλουν,ειναι κατι ευκολο. Επειτα δεν διαθετει "μαυρες"πιστες.Θα μου πειτε ποσοι κανουν σε μαυρες?Εστω περιοριζει κατα ενα βαθμο τις επιλογες ενος σκιερ.Τελος η συμπεριφορα των υπαλληλων αν και βελτιωθηκε παρα πολυ,δεν εχει φτασει στο επιθυμητο σημειο ακομη.Οσο νιωθουν τα "αφεντικα" του βουνου δεν αλλαζει αυτη η κατασταση.Δημοσιο.... :wink: Τωρα δεν μου ερχεται κατι αλλο στο μυαλο,αλλα σαν γενικο συμπερασμα θα ξαναγραψω αυτο που ειπα στην αρχη.Πιστευω πως ειναι ενα αδικημενο χ.κ. που δεν τυγχανει της προβολης που του αρμοζει. Share this post Link to post Share on other sites
teo 2 Report post Posted January 28, 2005 Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα. Να προσθέσω πως καθημερινά όλοι οι αναβατήρες είναι ανοικτοί. Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted January 28, 2005 ΦIΛE ANEMAR ΣYMΦΩNΩ ΣE OΛA AΠ' OΣA ΓPAΦEIΣ. ΠPAΓMATI TO ΣEΛI EINAI AΠO TA ΠIO KAΛA KAI ΠIO OPΓANΩMENA X.K. ΣTIΣ ΔE TIMEΣ EINAI MAZI ME TH BAΣIΛITΣA TO ΠIO ΦΘHNO ΣTHN EΛΛAΔA KAI MAΛIΣTA ME ΠIΣTEΣ ΠOY ΦΘANOYN TA 16 XΛM. ΣE MHKOΣ. TA ΛIΦT EINAI ΠPAΓMATI OΛOKAINOYPIA ME MONAΔIKO ΛAΘOΣ THN EΓKTAΣTAΣH THΣ 2ΘEΣIAΣ KAPEKΛAΣ ANTI MIAΣ 4ΘEΣIAΣ AΠOΣYMΠΛEKOMENHΣ ΩΣTE NA ANEBAZEI ME ANEΣH TON KOΣMO ΣTO APΣOYMΠAΣI. TΩPA ΓIA TO XΩPIO TI NA ΠEIΣ; EINAI AΞIOI THΣ MOIPAΣ TOYΣ ΠOY TOΣA XPONIA ΔEN EΓINAN KATI ΣAN APAXΩBA Ή ΣAN ΠAΛAIOΣ AΓ. AΘANAΣIOΣ. TO MYΣTIKO ΠANTΩΣ EINAI OTI ΣTO ΣEΛI OΠΩΣ AΛΛΩΣTE KAI ΣTA 3-5 ΠHΓAΔIA H ΔIEYΘYNΣH KAI TO ΠPOΣΩΠIKO EINAI OTI KAΛYTEPO EXOYME AΠO ΠΛEYPAΣ EMΠEIPIAΣ ΣTHN EΛΛAΔA. Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted January 28, 2005 ... TΩPA ΓIA TO XΩPIO TI NA ΠEIΣ; EINAI AΞIOI THΣ MOIPAΣ TOYΣ ΠOY TOΣA XPONIA ΔEN EΓINAN KATI ΣAN APAXΩBA Ή ΣAN ΠAΛAIOΣ AΓ. AΘANAΣIOΣ. Οντως ετσι θα πρεπε να ειναι αλλα που μυαλο.... Πολυ καλο και το επισημο website με πολλες πληροφοριες.Ριξτε μια ματια. http://www.seli-ski.gr/ Δειτε το διαγραμμα πιστων(Είναι αναγνωρισμένες από την F.I.S. (HOMOLOGASION αριθ.953-954-988-957/1975, 5448/178/1999, 5449/179/1999). http://www.seli-ski.gr/pistes.htm Επισης κατι που προβληματιζει,ιδιως τις μερες αιχμης,ειναι η αποσταση απο το parking μεχρι τα lift. Τοσα χρονια περασαν ανεκμεταλλευτα παντως και ειναι κριμα.Το χ.κ. Σελιου χρονολογειται απο το 1934 παρακαλω.Μετα απο 70 χρονια,θα επρεπε να εχουν γινει πολλα περισσοτερα.Μακαρι να γινουν στο μελλον.Υπαρχουν δυνατοτητες και για αλλες πιστες.Το ονειρο ειναι η ενωση με τα 3-5 Πηγαδια και ισως μια "γονδολιτσα" απο το χωριο να σε ανεβαζει κατευθειαν στα lift.Τεχνικως πιστευετε γινονται αυτα τα 2? :?: Share this post Link to post Share on other sites
teo 2 Report post Posted January 29, 2005 Ασφαλώς και γίνονται. Και μη μου πει κανείς πάλι για τα κόστη.(Καρπενήσι) Για τα άχρηστα γήπεδα των ολυμπιακών αγώνων δώσαμε δισεκατομμύρια.... Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted January 29, 2005 Να προσθέσω κι εγώ την απορία μου για την παντελή απουσία συζήτησης για το Χ.Κ. Σελίου μέχρι τώρα. Τα παιδιά από Βόρεια Ελλάδα βεβαίως θα έχουν κάτι περισσότερο από εμάς να πουν. Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
cadm8 1 Report post Posted January 31, 2005 Προσωπικά, τα μόνο θετικό που μπορώ να βρω στο Σέλι είναι ο πολύ καλός δρόμος πρόσβασης στο ΧΚ... Κατά τα άλλα μιλάμε για ένα ΧΚ χωρίς ενδιαφέρον στις πίστες του, με μονίμως πιασμένες τις πάνω πίστες από "αθλητές", βασικά ένα ΧΚ για αρχάριους μόνο (εκτός αν κάποιος απ΄αυτούς πέσει στο κάτω συρόμενο :twisted: )... Ρίξτε λεφτά στα 3-5 να σωθούμε~! Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted January 31, 2005 ....Κατά τα άλλα μιλάμε για ένα ΧΚ χωρίς ενδιαφέρον στις πίστες του, με μονίμως πιασμένες τις πάνω πίστες από "αθλητές", βασικά ένα ΧΚ για αρχάριους μόνο (εκτός αν κάποιος απ΄αυτούς πέσει στο κάτω συρόμενο :twisted: )... Ενα χ.κ. για αρχαριους μονο,δεν θα μπορουσε να αποτελει προπονητηριο της εθνικης ομαδας,οπως ειναι το χ.κ. Σελιου :wink: Επισης σε ενα χ.κ. για αρχαριους μονο,δεν νομιζω να γινονται βαλκανικοι αγωνες καταβασεων και ευρωπαικα κυπελλα,διοργανωμενα απο την FIS.(εννοειται οτι γινονται πανελληνιοι και κυπελλα) :wink: Τα λεω αυτα γιατι εχει περασει η εικονα οτι οι πιστες δεν εχουν κλιση,ειναι μονο για αρχαριους κτλ.Οταν εχει χιονι και δουλευει ολο το βουνο,καλυπτονται ολες οι αναγκες,εκτος απο μαυρες πιστες οπως προανεφερα.Επειδη παω και στα 3-5 συχνα,δεν εχω πετυχει παρα ελαχιστες φορες καποιον να κατεβαινει την μαυρη. Συμφωνω οτι ειναι αδιαφορο το βουνο ως προς την ομορφια,αφου εχει ελαχιστα δεντρα.Δεν συγκρινεται με την φυσικη ομορφια των πηγαδιων. Εντελει δεν ειπα οτι ειναι το καλυτερο χ.κ., αλλα οτι για ολα αυτα που παρεχει,ειναι αδικημενο. Share this post Link to post Share on other sites
andread 0 Report post Posted January 31, 2005 Κατά τα άλλα μιλάμε για ένα ΧΚ χωρίς ενδιαφέρον στις πίστες του, με μονίμως πιασμένες τις πάνω πίστες από "αθλητές", βασικά ένα ΧΚ για αρχάριους μόνο (εκτός αν κάποιος απ΄αυτούς πέσει στο κάτω συρόμενο :twisted: )... Αυτή την άποψη είχα και εγώ αλλά έχω αναθεωρήσει. Οι πίσω πίστες στο Σέλι είναι οτι πρέπει για να βελτιώσει κανείς την τεχνικη του ενώ οι δυνατότητες για εκμάθηση off piste *απείρως* καλύτερες. Φυσικά τα 3-5 είναι πάντα πρώτα στην λίστα μου, αλλά και το Σέλι λέει πολύ. Μανώλης Share this post Link to post Share on other sites
christof 0 Report post Posted February 1, 2005 Καλημέρα σε όλους. Είμαι καινούργιο μέλος στο snowclub το οποίο μου συνέστησε ο Anemar (και τον ευχαριστώ γι'αυτό). Θα ήθελα να πω κι εγώ δύο λόγια για το Σέλι. Πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά χιονοδρομικά που έχω πάει (οκ ίσως γιατί δεν έχω πάει εξωτερικό ακόμη). Η πρώτη μου επαφή με το Σέλι ήταν πρόπερσι όταν πήγα για μία εβδομάδα. Φτάνοντας αργά το βράδυ στην Βέροια ξεκίνησα την ανάβασή μου προς το χιονοδρομικό. Το πρώτο που αντίκρυσα ήταν το χωριό το οποίο ομολογώ (ίσως έφταιγε ο φωτισμός,ίσως το πολύ χιόνι) ήταν πανέμορφο. Όταν έφτασα στο χ.κ. έπαθα ζημιά... Όλα αυτά τα σπιτάκια δεξιά και αριστερά ήταν γραφικότατα-καμία σχέση με άλλα χ.κ. Έμεινα στο καταφύγιο του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης το οποίο εσωτερικά είναι το ίδιο όμορφο όπως και εξωτερικά. Θυμάμαι τα βράδυα που μαζευόμασταν στο bar που ήταν κάτω από το καταφύγιο και χορεύοντας χασαποσέρβικο ανοίγαμε την πόρτα και συνεχίζαμε τον χορό στο χιόνι παρέα με τους -16 C. Με όλα αυτά θέλω να πω πως για εμάς (Αθήνα) που τα μόνα χ.κ. κοντά μας είναι του Παρνασσού,των Καλαβρύτων και του Μαίναλου, λείπουν όλες αυτές οι ομορφιές που έχουν τα χιονοδρομικά της Βορείου Ελλάδας. Τώρα ακόμη κι αν δεν έχει δέντρα (κάτι το οποίο όσοι πάνε στον Παρνασσό το έχουν ως δεδομένο) συνεχίζει να είναι πανέμορφο σαν χιονοδρομικό. ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΑ KLIPS ΣΤΙΣ ΜΠΟΤΕΣ ΠΡΙΝ...ΤΣΟΥΛΗΣΟΥΜΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
Aristomenis 1 Report post Posted March 6, 2005 Aνέστη Φρέσκα κουλούρια.... check these out.... Every soldier has two families: Those you raise, and those you raise hell with... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted March 7, 2005 Κατά τα άλλα μιλάμε για ένα ΧΚ χωρίς ενδιαφέρον στις πίστες του, [..] Αντιπαρέρχομαι και η πλαγιά κάτω από το διπλό και δεξιά όπως βλέπουμε το βουνό έχει αρκετό ενδιαφέρον και ο χιονοδρόμος που ξέρει να "κόβει" το βουνό από όλες τις απόψεις μπορεί να κάνει αν θέλει όμορφα παιχνίδια στις καταβάσεις του. Φρύδια για επανωτά ντροπάκια και ταυτόχρονα ράμπες σε μορφή quarter pipe . Φυσικά πράματα όπως έχει και η βασίλω . . . Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η οροθετημένη πίστα του αριστερά από το διπλό όπως κοιτάμε του βουνό από την αφετηρία του, με τις εναλλαγές επιπέδων , κάτι που δεν συναντάμε συχνά και σε αυτόν τον βαθμό σε άλλα χιονοδρομικά της Ελλάδας. Υπέροχη πίστα για στήσιμο αγώνα τεχνικής κατάβασης και γιατί όχι γιγαντιαίου. Επίσης η πίστα τέρμα αριστερά από την ίδια θέση παρατήρησης κάνει για τρελή "Λούνα πάρκ" κατάβαση με τις ημικάθετες πλευρές της, πολύ καλή φάση αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει κατά προσέγγιση τον γύρο του θανάτου . . . Ήμουν εκεί για τέσσερις μέρες , πέρασα πολύ καλά κάνοντας σκι και οι άνθρωποι του χιονοδρομικού πρόθυμοι σε υπερβολικό βαθμό για να σε εξυπηρετήσουν ( ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΛΙΓΟ ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ) και το κάτω κομμάτι του χιονοδρομικού ήταν πολύ όμορφο και με αρκετό για τα μεγέθη των βουνών μας , ενδιαφέρον! :mrgreen: Keep riding on Σέλι. Επίσης εντύπωση μου έκανε και μια παλιά μορφή του βουνού που ακούει στο όνομα Πλατίτσας ! People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted March 7, 2005 ..ωραιες φωτο! (είναι απο αεροσκαφος ή παρα5?) Περα απ’το γεγονός ότι το Σελι είναι ενα χκ με την δικη του προσωπικοτητα (όπως όλα αλλωστε), περα του γεγονότος ότι μαζι με το Πήλιο (το Σελι ακομη πιο παλιό) διατηρεί την πρωτοκαθεδρια του πιο ‘παλιού’ χ/κ στη χωρα μας…είναι ενα βουνό που λειτουργικα τουλαχιστον ειναι προτυπο (λειτουργουν σχεδόν όλα καθημερινα, πλην του κατω συρομενου) με μηχανηματα που πλεον ειναι όλα καινουργια, εκτός του κατω γωνιακού συρομενου [που είναι στα αμεσα σχεδια να αντικατασταθεί] κ του Αμύντα στο Αρσουμπασι. :!: Και ας μη ξεχναμε οτι το Σελι –μαζι με την Βασίλ- ειναι ενα ΕΘΝΙΚΟ γυμναστηριο. Άρης, Πλατίτσας κ ενας φιλος του snowclub. Πανοραμικη απ’το bowl του Αρσουμπασι, την περασμένη Τεταρτη, μετα απο απογευματινο ορειβατικό σκι με αφετηρια το Χρυσό Ελάφι. Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
Aristomenis 1 Report post Posted March 7, 2005 Η πτήση ήταν Θεσσαλονίκη - Καστοριά - Θεσσαλονίκη και οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην επιστροφή.... H πτήση έγινε με το αεροπλάνο της φωτογραφίας To αεροδρόμιο της Καστοριάς... Λίμνη και πόλη της Καστοριάς με το αεροδρόμιο να διακρίνεται τέρμα αριστερά Πούδρα και σύννεφα.... Πούδρα σκέτη MIK κοίτα.... Πλησιάζοντας το Χ/Κ Σελίου... To xωριό Σέλι... Every soldier has two families: Those you raise, and those you raise hell with... Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted March 8, 2005 Καταπληκτικό πάτημα πιστών στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου. Ακόμα και τα Σαββατοκύριακα όπου έχει πολύ κόσμο οι πίστες αντέχουν σε αντίθεση με τα Πηγάδια όπου οι πίστες γίνονται χωράφι από κάποια στιγμή και μετά. Γιατί γίνονται έτσι δεν καταλαβαίνω. Φταίει ο κόσμος μα και στο Σέλι γίνεται χαμός. Ίσως η μεγαλύτερη κλίση? Και ο παράδεισος όμως μέχρι τη μέση του χωραφάκι γίνεται. Μοναδική ένσταση για το Σέλι η καρέκλα που πράγματι όπως αναφέρθηκε παραπάνω θα έπρεπε να είναι ττετραθέσια γιατί τα Σαββατοκύρικα γίνεται χαμός!Τρελή αναμονή. Φιλικά, KonstantinosV Share this post Link to post Share on other sites
teo 2 Report post Posted March 8, 2005 Στα Πηγάδια φτέει η κλίση. Στον Παράδεισο δεν έχει τόση κλίση αλλά η πίστα είναι στενή με ρέμα απ' τη μία πλευρά και τη σκάβουν οι αχάριοι. Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted March 16, 2005 Απο σημερα και μεχρι τελους της season η ημερησια καρτα,τοσο τις καθημερινες,οσο και τα ΣΚ και αργιες,κοστιζει 7 Ευρω στο χ.κ. του Σελιου.Καλη κινηση απο το χ.κ. Μιση τιμη αποτι στα 3-5 Πηγαδια. :wink: Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted December 10, 2005 Θα προσπαθησω να κανω μια μικρη αναλυση και του χ/κ Σελιου για τον φιλο arma αλλα και για οποιον αλλο επισκεπτη. Φτανοντας στο χ/κ εχεις στη διαθεση σου μεγαλα parking. Τις ημερες αιχμης(Σαββατο,Κυριακη),αν δεν θελεις να περπατησεις κανα χιλιομετρο με τα σκι στην πλατη πρεπει να εισαι στο χ/κ μεχρι τις 9.30.Οσο νωριτερα τοσο καλυτερα. Στο parking εχει καταστηματα αγορας-ενοικιασης εξοπλισμου καθως και σχολες σκι.Επισης ενοικιαση εξοπλισμου,εχει και πιο πανω διπλα στο πιατακι ο θρυλικος Πλατιτσας.Τερμα δεξια στη φωτο,κατω απο το καταφυγιο διακρινεται ο μικρος λοφισκος που ειναι το baby lift.Εχει ακομα ενα διπλα με σχεδον μηδενικη κλιση(εκει που φαινεται ο πολυς κοσμος).Αυτο το σημειο ειναι ιδανικο για τα πρωτα βηματα καποιου(να μαθει να στεκεται κτλ.,γιατι ειναι αρκετα ευρυχωρο) Το βουνο εχει 2 "μερη"....Ενα μπροστα(οπως το βλεπεις στην πιο πανω φωτο) και ενα πισω που δεν φαινεται... Στη βαση του χ/κ υπαρχει μια 2θεσια καρεκλα(Α) που σε ανεβαζει μεχρι την κορυφη της Κεντρικης πιστας(η πιο αξιολογη για σκιερ ανωτερου επιπεδου),ή αν συνεχιζεις σε κατεβαζει στο 2ο βουνο το λεγομενο Αρσουμπασι οπου βρισκονται τα λιφτ Γ,Δ και ΣΤ.(δες φωτο,το τελειωμα της καρεκλας). Διπλα απο την καρεκλα υπαρχει το μοναδικο απο τα παλια λιφτ που εχουν μεινει,το συρομενο πιατακι (Β) ,το οποιο σε ανεβαζει επισης στην κορυφη του πρωτου βουνου απο οπου εχει επιλογες ή να κατεβεις "πισω"(παραλληλα με το κατεβασμα της καρεκλας υπαρχει ευρυχωρος διαδρομος που σε οδηγει επισης στα λιφτ Γ,Δ,ΣΤ ή να κατεβεις τις διαφορες πιστες μπροστα.Επισης μπορεις να κατεβεις την "απατητη" πλαγια μολις αφηνεις το πιατακι.Εκει συχναζουν αρκετοι snowboarders...Πολυ ωραια διαδρομη μεχρι την βαση του πιατου.Οι snowboarders θα βολευτουν και στο Αρσουμπασι με ενα ωραιο "φρυδι" για αλματακια.Αυτα θα σας τα δειξω απο κοντα.Το συρομενο μπροστα δεν συστηνειται για πολυ αρχαριους,γιατι ειναι μεγαλη η διαδρομη και αν πεσουν απο ενα σημειο και μετα,θαναι δυσκολο και κουραστικο να "βγουν" στις πιστες. Προτεινω για τα παιδια την διαδρομη "λουκι" που εξυπηρετειται απο τα 2 αυτα λιφτ και ειναι αρκετα διασκεδαστικη και σχετικα ευκολη με 2 στενουτσικα τμηματα μονο.Οταν αφηνεις την καρεκλα πηγαινεις προς τα δεξια οπως κοιταμε το παρκινγκ και οχι ευθεια οπου εχει ενα αποτομο τμημα που σε βγαζει απευθειας στην Κεντρικη.Πηγαινοντας δεξια λοιπον,ειναι πολυ ομαλη η πιστα.Σε καποιο σημειο μπορεις να ξαναανεβεις στην Κεντρικη.Αυτα ομως θα τα δεις live!!Στο μπροστινο μερος γενικα μπορεις να "παιξεις" χαρασσοντας διαφορετικες διαδρομες σε καθε κατεβασια.Αναλογα πως θα "κοψεις" το βουνο μπορεις να δεις στην πραξη οτι οσοι λενε πως προκειται για βουνο μονο για αρχαριους,μαλλον δεν το ξερουν πολυ καλα... Παμε στο πισω μερος τωρα.Βαζω μονο φωτογραφιες γιατι δεν εχω χρονο για περισσοτερα τωρα..Παντως τα λιφτ Γ κ Δ ειναι για μεσους και ανω σκιερ.Οι αρχαριοι θα βολευτουν πολυ καλα στο λιφτ ΣΤ με ηπια κλιση. Αρσουμπασι Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted December 11, 2005 καλα φιλε anemar δεν το συζητω. πολυ καλη αναλυση. για εμενα το σελι ειναι απο τα καλυτερα βουνα αλλωστε εκει εμαθα να κανω σκι. μπορει να ικανοποιησει τους αρχαριους και αλλα και τους ανικανοποιητους expert!!!!!!!!!!!!!! το προσωπικο εχω να πω πολυ εξυπηρετικο. θυμαμαι μια φορα ο διευθηντης η μαλλον υπευθηνος προσπασθουσε ο ιδιος να ξεπαγωσει τους πυλωνες στα καινουρια πιατακια που εβγαζανστο παρκο και φανταστειτε ειμασταν μονο 15 ατομα. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted December 11, 2005 να και μερικες καλες κουβεντες εγω δεν εχω παει αλλα σιγουρα θα παω αν οχι με εκδρομη του συλλογου σε καποια εξορμηση της παρεας Share this post Link to post Share on other sites
arma 9 Report post Posted December 12, 2005 .......ΚΑΙ ΜΕ ΦΩΤΟ!!!!!!!!!!!!!!! Ειλικρινα δεν ζηταω τιποτα περισσοτερο............ΕΧΩ ΕΚΠΛΑΓΕΙ!!!!! Ευχαριστω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!!!!!!!! , Αριστοτελης Share this post Link to post Share on other sites
Skier 2006 0 Report post Posted June 27, 2006 Ορίστε οι καλές φώτο.... Το τεράστιο parking του χ.κ. Το μόνο πρόβλημα ότι είναι σε μεγάλη έκταση χωμάτινο Ο αναβατήρας Αλέξανδρος (1983) που πρόκειται να αντικατασταθεί φέτος Ο αναβατήρας Ηρακλής και Δίας εξυπηρετούν τις καλύτερες πίστες του χ.κ. Ο αναβατήρας Φίλλιπος εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος του χ.κ. Ο Άρης που εξυπηρετεί τις 3 καλύτερες μπλέ πίστες του χ.κ. Share this post Link to post Share on other sites
Skier 2006 0 Report post Posted July 10, 2006 Σχετικά με την αντικατάσταση του συρόμενου Αλέξανδρος σας έχω άσχημα νέα... Θα τον αντικαταστήσουν μεν αλλά ο Αλέκος δεν θα υπάρχει το 06-07 αλλά την σεζόν 07-08!!! Το έργο της εγκατάστασης θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβρη του 07... Δείτε και αυτό το δημοσίευμα από την τοπική εφημερίδα της Ημαθίας Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted July 10, 2006 Καλό κι αυτο, για 2.100 μέτρα συρόμενων λιφτ χρειάζονται 2.200.000 ευρώ, με τις υπερβάσεις θα πάει στα 2,5 εκατομύρια ευρώ με τις καλυτερες των προβλέψεων. Οι πυλώνες μάλλον θα είναι χρυσοί. Μήπως ξέρουμε και ποια εταιρία θα το κατασκευάσει? kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
Skier 2006 0 Report post Posted July 10, 2006 Πιθανότατα η MONTE NOULIKAS Έχει αναλάβει πληθώρα έργων στην περιοχή Share this post Link to post Share on other sites