Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ALCATRAZ

Aς βάλουμε τις μάσκες μας!

Recommended Posts

εγώ είχα πάρει ένα ζευγάρι γυαλιά τα οποια χώραγαν στην μάσκα μου, το πρόβλημα όμως ήταν ότι θόλωναν συνεχεια με αποτέλεσμα να μην βλέπω ποτε μου, η καλύτερη λύση που έχω βρει την υγεϊά μου είναι φακοί επαφής...

Καλη σας μερα !!!!!!!!!!

Θαθελα την συμβουλη σας (παλι), μιας και αποφασισα να αγορασω μασκα σκι.....

Μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα τα γυαλια ηλιου μου( που εχω για ολο τον χρονο),που ομολογω οτι ηταν καταλληλα μονο σε συνθηκες μεγαλης ηλιοφανειας (ανοιξη κυριως). Στις υπολοιπες συνθηκες δεν με βολεψαν, χιονοπτωση ,χαμηλη ορατοτητα ,ομιχλη ,αερα ,πτωσεις (ακομα και με κορδονακι) ,κλπ.

1) ποιες εταιριες ειναι αξιοπιστες ?? (ΔΕΝ ειναι" Κυριακης χαρα και Δευτερας λυπη" ??)

2) τι χρωμα φακους πρεπει να εχουν ???( κιτρινο για ομιχλη ,μαυρο για ηλιοφανεια ??). Υπαρχει δυνατοτητα αλλαγης φακων αναλογα τις συνθηκες ?. ειναι πρακτικο αυτο ?????

3) τι πρεπει να προσεξω για τον "εξαερισμο"

4) ποσο να κοστιζουν .....περιπου ??? -αξιζει να δωσεις "καποια παραπανω χρηματα "???

5) κατι αλλο που πρεπει να προσεξω ???

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ !!!!

Kostakiskal οτι καλυτερο κυκλοφορει για συνθηκες χαμηλης ορατοτητας ειναι ο φακος High Intensuty blue της Oakley.Επισης εχω την εντυπωση οτι εβγαλε και high Intensity Yellow.Μπορεις να μπεις στο www.oakley.com και να τις δεις.Ο σκελετος που θα επιλεξεις για το φακο ειναι καθαρα προσωπικη σου επιλογη.

Προσωπικα θα σου προτεινα να χρησιμοποιησεις φακους επαφης.Οσοι εχουμε αγορασει μασκα με μεγαλυτερο frame ωστε να τη φοραμε και με γυαλια το μετανιωσαμε.Ειναι και αρκετα επικυνδινο.

Αριστοτελη,

Εγω πηρα (απο Αυστρια) ενα ζευγαρι γυαλια wraparound απο το Intersport με κιτρινους φακους και με vents (τρυπες) στην απανω πλευρα τους.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ! Δεν θολωνουν ποτε, ακομα και μπαινοντας στο σαλε (σχεδον :blink: ), ειναι παναλαφρα και βοηθουν να αυξηθει το κοντραστ στις μουντες/ομιχλωδεις μερες. Την ανοιξη φοραω γυαλια ηλιου 80

Ολα αυτα με φακους επαφης φυσικα γιατι ειμαι θεοστραβος :blink:

Φιλικα

ΜακηςΜ

ευχαριστω πολυ τον MakisM !. Θα δω και για αυτα.....

Εντωμεταξυ ,ψαχνοντας σε παλια ποστς ,βρηκα ενα με το ιδιο θεμα ,που αρχιζει.....15/01/04 (!!!!), συνεχιζει το 12/05 ....και επανερχεται το '06 . Αφου το διαβασα ΟΛΟ ,ενημερωθηκα.......δεοντως......

Το ξέρω οτι η μάσκα είναι προτιμότερη, αλλά η μυωπία με εμποδίζει.Βέβαια έχω ακούσει οτι υπάρχουν ειδικές μάσκες και για μύωπες.Αυτές τις φτιάχνεις κατα παραγγελία ή μπορείς ν α φοράς τα γυαλιά σου απο μέσα, ξέρει κανένας;

Λοιπόν επειδή κι εγώ είμαι γκαβουλιακας και με πολλά πολλά χρόνια εμπειρίας και δοκιμής μασκών σε διαάφορα αθλήματα που την απαιτούν σου λέω το εξής:

Αν μπορείς ΠΑΡΕ ΦΑΚΟΥΣ! Καμία μάσκα ή πατέντα δεν θα σου παρέχει τόση άνεση . _

Αν τώρα αυτό δεν είναι δύνατο, οι εναλλακτικές που έχεις (με σειρά άνεσης) είνα οι εξης:

- Παραγγελεία μάσκας για μύωπες Pro Vue από Αμερική:

http://www.pro-vue.com/

Είναι πραγματικά πολύ καλή λύση.

- Αγορά κλασικής μάσκας για μύωπες.

ΟΛΕΣ οι εταιρίες έχουν μοντέλα για μύωπες τα οποία εμφανισιακά δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα υπόλοιπα.

Απλά βγαίνουν μόνο σε μεσαίο και μεγάλο μέγεθος και εσωτερικά στο πλάι έχουν "αυλακια" για να περνάνε τα γυαλιά. τόσο απλά!.

Το πρόβλημα θαμπόματος θα το έχεις αλλά μπορεί να το περιορίσεις σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό χρησιμοποιόντας ειδικό σπρεί ή ειδική αυτοκόλιτη ζελατίνα.

Επίσης, στους κραδασμούς θα εξακολουθείς να έχει το πρόβλημα των γυαλιών να πηγαίνουν πάνω κάτω.

- Αγορά ειδικής μάσκας για μύωπες.

Πρόκειται για μία κλάσσική μάσκα η οποία όμως στο πάνω της μέρος έχει βεντιλατερ το οποίο ενεργοποιείς οταν αντιμετωπίζεις πρόβλημα θαμπόματος.¨

Εμφανισιακά είναι απλά λίγο πιο ογκόδης στο πάνω μέρος από τις απλές χωρίς όμως να φαίνεται ο μηχανισμός.

Είναι όμως λίγο βαριά και δεν τις βρίσκεις έυκολα. Το πιό φρέσκο μοντέλο που έχω δει (περισυ) ήταν της smiths. Στο παρελθόν υπήρχαν και Scott. Σήμερα δεν ξέρω τι κυκλοφορεί.

Επίσης, και σε αυτόν τον τύπο στους κραδασμούς θα εξακολουθείς να έχει το πρόβλημα των γυαλιών να πηγαίνουν πάνω κάτω.

- Χειρουργείο , ανάρωση, κανονική μάσκα

Ουδέν σχόλιο.

Εγω περσυ πηρα της oakley ειναι απιστευτη μασκα σου συνιστω να παρεις και εσυ απο αυτη την εταιρια μασκα

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Εγώ τελικά έκανα την εγχείρηση και σώθηκα!

Μέχρι τότε χρησιμοποιούσα στον ήλιο γιαλιά ηλίου που τα έφτιαξα με μυωπία και αστιγματισμό. Τα έφτιαξα στον οπτικό μου και ήταν απόλυτα απορροφητικά και άνετα, χρησιμοποιώντας κάποιον απλό σκελετό, ανθεκτικό και τέτοιο ώστε να καλύπτει τα μάτια και να μην αφήνει "τρυπούλες".

Είχα και έχω μάσκα μεγάλη (της Carrera), είμαι αρκετά ευχαριστημένος και φόραγα από μέσα γυαλιά μυωπίας. Είχα λίγα προβλήματα με θαμπώματα γιατί είχε αρκετά καλό εξαερισμό-το Α και το Ω για το θάμπωμα της μάσκας και των γιαλιών από μέσα. Ακόμα και όταν άρχιζε να θάμπωνε, ξεκινούσα την κατεβασιά και πολύ σύντομα έφευγε το θάμπωμα, ενώ παλιότερα χρησιμοποιώντας άλλες μάσκες, το θάμπωμα ήταν μεγάλη ταλαιπωρία.

Τώρα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, κανονικά βολεύουν διαφορετικοί τύποι φακών (χρωματισμός, φωτεινότητα).

Αυτό που θέλει απόλυτη προσοχή είναι η μάσκα να είναι απολύτως απορροφητική. Αν φοράμε γιαλιά (ή οποιοδήποτε προστατευτικό), οι κόρες του ματιού μεγαλώνουν (αισθανόμαστε πιο άνετα στα μάτια αφού περιορίζεται η εισερχόμενη φωτεινότητα σε όρια πιο άνετα στα μάτια), άρα κρατάμε τα μάτια "πιο ανοικτά". Αν λοιπόν δεν είναι απόλυτα απορροφητικά τα γιαλιά-μάσκα, τότε προκαλούμε πολλαπλή ζημιά. Επί πλέον, λόγω υψομέτρου, οι βλαβερές ακτινοβολίες, είναι πολύ περισσότερες από το επίπεδο της θάλασσας, αφού η ηλιακή ακτίνα διαπερνά λιγότερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Έχουν βγει ακόμα και πολωτικές μάσκες (δεν ξέρω αν τελικά βοηθούν τόσο πολύ την όραση και κάτω από ποιες συνθήκες). Θεωρητικά πάντως, άλλο τζάμι πρέπει να χρησιμοποιείται στον ήλιο, στην συννεφιά, στο χιόνι. στην ομίχλη και πάει λέγοντας ανάλογα με την φωτεινότητα.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Κώστα

Φέτος είναι στην μόδα οι μάσκες Sadam, Χατζινικολάου , Σαρκοζί και Μπόμπ Σφουγκαρακης

Υπάρχουν δε σταθερές αξίες όπως Δράκουλας , Γιοσάκης , Αιστάιν και Ζορρό

Πρωτότυπη ιδέα είναι να ντυθείς Μητσοτάκης (για την γκαντεμιά σου....) ή Κουμπάρος , Μπουρμπούλια (διαπλοκή κτλ...)

Φέτος λανσάρετε και η στολή Ιχθυέμπορας....χεχεχε ξέρεις εσύ

Οι προτάσεις των φίλων παραπάνω είναι επιεικώς απαράδεκτες και σκοπό έχουν να σε παραπλανήσουν.

"Να δεις τι σού χω για μετά..."

καλα όλα αυτά Mr skibill αλλά :

1/Δεν κάνεις ενα καλό report για το βουνό;τι έριξε, τι θα ρίξει, ποιά είναι η κατάσταση του χιονιού και εαν υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες για το εαν θα ανοίξει ή όχι.

2/Μάσκα για χοντρό ήλιο καθρέφτη έχεις;(κατηγορία προστασίας 4)

3/τσίπουρο έχει μείνει;

4/Τα πέδιλα μου είναι έτοιμα;

5/καλαβρυτινή (με σπίτι) βρήκες να μου κάνεις συνοικεσιο;

Φέτος η στολή που θα φορεθεί πολύ είναι Ελληνας Χιονοδρόμος(ταλαίπωρος) όπου αντι για σκι θα φοράμε τενεκεδάκια!

Και υπ'οψιν (φρόντισε να μαθευτεί εκε'ι που πρέπει) οι ιχθυέμποροι ...ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ!(και εχω και τα τηλέφωνα τους

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

καλα όλα αυτά Mr skibill αλλά :

1/Δεν κάνεις ενα καλό report για το βουνό;τι έριξε, τι θα ρίξει, ποιά είναι η κατάσταση του χιονιού και εαν υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες για το εαν θα ανοίξει ή όχι.

2/Μάσκα για χοντρό ήλιο καθρέφτη έχεις;(κατηγορία προστασίας 4)

3/τσίπουρο έχει μείνει;

4/Τα πέδιλα μου είναι έτοιμα;

5/καλαβρυτινή (με σπίτι) βρήκες να μου κάνεις συνοικεσιο;

Φέτος η στολή που θα φορεθεί πολύ είναι Ελληνας Χιονοδρόμος(ταλαίπωρος) όπου αντι για σκι θα φοράμε τενεκεδάκια!

Και υπ'οψιν (φρόντισε να μαθευτεί εκε'ι που πρέπει) οι ιχθυέμποροι ...ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ!(και εχω και τα τηλέφωνα τους

1. Οι πληροφορίες μου είναι πως από εβδομάδα το χιονοδρομικό θα ανοίξει. Το είπε ένας γέρος βοσκός και η κυρα Λέλα η καφετζού. Επίσης εποικείτε λιτανεία από τον Αμβρόσιο σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα. Άρα είναι χιολιοτσεκαρισμένο.

2. Έχω (λες και έχουμε πουλήσει τίποτα ακόμα στα βουνά:lol:

3. Έχω κάνει γερές προμήθειες (για προσωπική χρήση και για φίλους)

4. Είναι έτοιμα

5. Βρήκα και με καλή προίκα.(467 γιδοπρόβατα , 180 ρίζες ελιές , 14 στρέμματα ποτιστικά και χωρίς στρατιωτικές υποχρεώσεις)

ΤΕΛΟΣ Η ΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΕΘΕΙ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗ ΜΕ ΕΙΔΗ ΣΚΙ. ΠΑΕΙ ΑΣΟΡΤΙ ΜΕ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ , ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΥΛΙΓΜΕΝΑ ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ…(ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ; ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΕ METRON…)

"Να δεις τι σού χω για μετά..."

ΟΚ! Αύριο το πρωί γύρω στις 11:30 θα είμαι Καλάβρυτα, σε αναλαμβάνω (ετοίμασε τα ΜΕΤΡΟΝ) και η καλαβρυτινή να είναι stand-by. Σοβαρά τώρα, θα είμαι επάνω.

Και μην ανησυχείς. Μπορεί σκι να μη γίνει, αλλά shopping θα κάνουν οι έλληνες, δεν υπάρχει περίπτωση.

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Εχω αρχίσει να ψάχνω για νεα μάσκα γιατι αυτη που εχω δεν είναι συμβατή με κράνος και η επόμενη αγορά θα είναι κράνος.

Μια αλλη ιδιαιτερότητα είναι οτι φοράω και γυαλιά μυωπίας αρα πάμε σε ειδική κατηγορία (OTG).

Εχω καταλήξει σε αυτή

orbit_electric.jpg

UVEX Orbit electric (με ανεμιστηρακι που βοηθάει στο ξεθαμπωμα)

ή αυτή

super_orbit_optic.jpg

UVEX super orbit optic (ίδια χαρακτηριστικά αλλά χωρίς το ανεμιστηρακι)

Ξέρετε κάποιο κατάστημα που μπορώ να τις βρω;

Αν έχετε να προτείνετε κάτι αντίστοιχο ή καλύτερο είμαι όλος αυτιά :blink:

Εχω αρχίσει να ψάχνω για νεα μάσκα

Με πρόλαβες.. :P και γω ήθελα να ανοίξω τετοιο θέμα μιας και ψάχνω για νέα μάσκα γιατι αυτη που έχω τώρα είναι 5χρόνων και πολυγδαρμένη (..κάποτε έπεφτα πολύ περισσότερο.. :blink: )

Μια αλλη ιδιαιτερότητα είναι οτι φοράω και γυαλιά μυωπίας αρα πάμε σε ειδική κατηγορία (OTG).

τη λύση των φακών επαφής την έχεις σκεφτει φαντάζομαι έτσι?.. Προσωπικά με έχουν βολέψει σε πολλά αθληματα πέρα από το σκι..

εγω πάντως από τις 2 που έχεις εδω θα έπαιρνα την 2η..

Φιλικα

Al_Foutzin

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Και εγώ σε αναζήτηση μάσκας είμαι, αν και μάλλον έχω καταλήξει σε Spy.

http://www.spyoptic.com/

ΥΓ: eolos μιας και η επόμενη αγορά θα είναι κράνος όπως λες, δεν κάνεις το θέμα "Αγορά μάσκας και κράνους" μιας και ψάχνω και εγώ κράνος;;

Edited by DiTz

Διαμαντής.

5249.jpg

Once you go Mac, you never go back!

ΥΓ: eolos μιας και η επόμενη αγορά θα είναι κράνος όπως λες, δεν κάνεις το θέμα "Αγορά μάσκας και κράνους" μιας και ψάχνω και εγώ κράνος;;

Για αγορά κράνους υπάρχουν αρκετά θέματα μέσα στο forum ενώ για μάσκα δεν βρήκα κάτι σχετικό γιαυτό άνοιξα καινούργιο...

Από τη μέχρι τώρα έρευνα που έχω κάνει η UVEX είναι από τις λίγες εταιρίες που κατασκευάζουν μάσκες OTG (Over-the-glasses) και γιαυτό κατέληξα εκεί.

(Τους φακούς επαφής δεν τους συμπαθώ για διάφορους λόγους)

Επίσης πολύ σημαντικό είναι το θέμα του χρώματος των φακών που θα έχει η μάσκα. Η συγκεκριμένη υπάρχει με Gold (S2). gold light (S1) και Vario (S1/S2) φακούς. Με βλέπω με Vario...

Ξέρουμε ποιος πουλάει UVEX στην Ελλάδα; Το site της εταιρίας δεν είναι πολύ κατατοπιστικό στο θέμα αυτό.

εμενα γιατι με ενοχλει και η μασκα και το κρανος ρε γαμωτο;την μασκα μονο φοραω οταν εχει χιονοθυελλα.κρανος δεν εχω δεν το μπορω με τιπ[οτα.ξερω οτι ειναι χαζομαρα αλλα ειναι σαν να βαλεις να σκεπαστω στον καυσωνα με τρεις κουβερτες

DALTONS POW ROBBERY.....

Δεν εχω εμπειρία απο να φοράω μασκα με γυαλιά, αλλά τα τελευταία χρόνια φοράω μασκες της Oakley και ειμαι πολυ ευχαριστημένος. Ειναι λιγο τσιμπιμενες ειναι αληθεια αλλα αν τις παρεις απο αμερική θα σου βγουν μισή τιμή.

μοντελα oakley A frame kai wisdom. Αν παρεις προσεξε τον φακό να ειναι για ομιχλες και οχι για την πολυ ηλιοφάνεια.

Ξέρουμε ποιος πουλάει UVEX στην Ελλάδα; Το site της εταιρίας δεν είναι πολύ κατατοπιστικό στο θέμα αυτό.

Στην Μιχαλακοπούλου, αριστερά λίγο πριν την Μεσογείων είναι νομίζω το κατάστημα της αντιπροσωπείας.

Δεν εχω εμπειρία απο να φοράω μασκα με γυαλιά, αλλά τα τελευταία χρόνια φοράω μασκες της Oakley και ειμαι πολυ ευχαριστημένος. Ειναι λιγο τσιμπιμενες ειναι αληθεια αλλα αν τις παρεις απο αμερική θα σου βγουν μισή τιμή.

μοντελα oakley A frame kai wisdom. Αν παρεις προσεξε τον φακό να ειναι για ομιχλες και οχι για την πολυ ηλιοφάνεια.

Μήπως θα μπορούσες να δώσεις περισσότερες λεπτομέρεις για την προτίμηση των A frame και Wisdom από την μεγάλη ποικιλία των μοντέλων Oakley ? Κάνουν και για κράνος αυτά τα μοντέλα ??

Φιλικά

gtsap

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Καντε και μια αναζητηση στο forum,θυμαμαι υπηρχαν 2-3 καλες συζητησεις για το θεμα.

Nαι κανουν και για κράνος. Αυτα τα δοκίμασα γι αυτο και τα προτείνω. Υπάρχει και το πιο καινουργιο μοντέλο, το crowbar που ακουσα εξίσου καλά λογια. Βασικά ολα αυτα τα μοντέλα φοράνε του φακους της oakley που ειναι κορυφή. Το θεμα ειναι οτι σπάνια θαμπώνουν και ειναι πολυ ελαφρια και δεν κουράζουν καθόλου. Τα πλαστικά και οι αφροί ειναι υψηλής ποιότητας, ουτε κοκκινίζουν το δέρμα ουτε μαζέυουν υγρασία. Γενικά ειναι πολυ ποιοτικές μάσκες.

batu , ποιοι φακοι (χρωματα) ειναι απαραιτητοι (αν υπαρχει δυνατοτητα για + 1 εξτρα) ,για τις συνθηκες που αντιμετωπιζουμε συνηθως στην Ελλαδα ????

(ομιχλη - χαμηλη ορατοτητα , & εντονη ηλιοφανεια ????). Αν δεν υπαρχει η δυνατοτητα (δεν ξερω για τους Oakley)για δυο φακους ,ποιον να προτιμησουμε ???

Hi. intensity yellow και pink iridium ειναι οι καλυτεροι για τις συνθηκες ομιχλης μας. Το fire iridum ειναι για τις συνθηκες μας κατα την ηλιοφάνεια.. ειναι δυσκολο πάντως να αγοράσεις δευτερο ζευγαρι φακων σε οκλι, μια και ειναι ακριβότεροι απο την μασκα. Ειναι καλυτερο να εχεις δυο μάσκες δηλαδή.