Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ΜΙΚ

Parapente & Hang gliding (αλεξίπτωτο πλαγιάς & Αιωροπτερισμός). Η μαγεία της πτήσης

Recommended Posts

Guest afrodite

Έχω μια απορία. Πατε σε μια βουνοπλαγια, υψωμα τελος παντων. Φτιαχνετε τον εξοπλισμο τον αρματωνεστε σηκώνεται τον αετο και πετατε. flying fying away ... Καποια στιγμη προσγειώνεστε (στα αγκαθια στις πετρες στα δεντρα οπου σας κατσει τελος παντων :) ) Μετα πως γυρίζετε πίσω στ' αυτοκίνητο σας; Οεο; Σας μαζεύει κάποιος;

Υπάρχουν αρκετές λύσεις:

1) Προσγειώνεσαι στην απογείωση (κάποιες μέρες όμως αυτό δεν παίζει).

2) Έχεις κανονίσει με κάποιον άλλο πιλότο να αφήσετε ένα από τα αυτοκίνητα κάτω.

3) Έρχεται και σε παίρνει ο Βλασσόπουλος με το βανάκι που κουβαλάει τους μαθητές.

4) (αυτό που έπαιξε χτες) έρχεται και σε παίρνει η Άννα Μαρία. Το πως χωρέσαμε 4 άτομα με τον εξοπλισμό χύμα στο Tiguan του ΜΙΚ... ακόμα δεν το έχω καταλάβει! :)

5) Αρχίζεις και ρωτάς τους πιλότους που επίσης έχουν προσγειωθεί κάτω αν έχουν μέσο για να ανέβουν και χώρο για να σε πάρουν.

6) Έχεις αφήσει τα κλειδιά στο αυτοκίνητο στην απογείωση και λες με τον ασύρματο να στο φέρει κάποιος κάτω. Με το δικό μου δεν το τολμάω αυτό.

7) Κάνουμε αισθησιακό ότοστοπ. Δείχνουμε γάμπα και σταματάνε τα αυτοκίνητα! :P

Δικά μου σειρά για ερώτηση τώρα. Γιατί δεν μας γράφετε εσείς οι τρελαμένοι με το surf πως ήταν όταν πηγαίνετε; Ακόμα και αν δεν υπάρχουν βιντεάκια, μια περιγραφή της εμπειρίας θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Να μην έχουμε μόνο το parapente και το ποδήλατο ενεργά στα άλλα αθλήματα. :D

Make Parnassos Great Again!

Αφήνουμε ένα αμάξι στην προσγείωση ή ξέρουμε ότι κάποιος δεν θα πετάξει και θα μας μαζέψει.

Με πρόλαβε το θηρίο

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Guest afrodite
Υπάρχουν αρκετές λύσεις:

1) Προσγειώνεσαι στην απογείωση (κάποιες μέρες όμως αυτό δεν παίζει).

2) Έχεις κανονίσει με κάποιον άλλο πιλότο να αφήσετε ένα από τα αυτοκίνητα κάτω.

3) Έρχεται και σε παίρνει ο Βλασσόπουλος με το βανάκι που κουβαλάει τους μαθητές.

4) (αυτό που έπαιξε χτες) έρχεται και σε παίρνει η Άννα Μαρία. Το πως χωρέσαμε 4 άτομα με τον εξοπλισμό χύμα στο Tiguan του ΜΙΚ... ακόμα δεν το έχω καταλάβει! :mellow:

5) Αρχίζεις και ρωτάς τους πιλότους που επίσης έχουν προσγειωθεί κάτω αν έχουν μέσο για να ανέβουν και χώρο για να σε πάρουν.

6) Έχεις αφήσει τα κλειδιά στο αυτοκίνητο στην απογείωση και λες με τον ασύρματο να στο φέρει κάποιος κάτω. Με το δικό μου δεν το τολμάω αυτό.

7) Κάνουμε αισθησιακό ότοστοπ. Δείχνουμε γάμπα και σταματάνε τα αυτοκίνητα! :P

Δικά μου σειρά για ερώτηση τώρα. Γιατί δεν μας γράφετε εσείς οι τρελαμένοι με το surf πως ήταν όταν πηγαίνετε; Ακόμα και αν δεν υπάρχουν βιντεάκια, μια περιγραφή της εμπειρίας θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Να μην έχουμε μόνο το parapente και το ποδήλατο ενεργά στα άλλα αθλήματα. :lol:

Μπορουμε άνετα αν μας το επιτρέψετε εσει οι μοντς... Βασικα μεχρι τωρα δεν το έκανα γιατι γράφω σε ένα χώρο χιονοδρομίας και μου είναι κάπως να γραφω αντι για χιονι για θάλασσα :)

Guest afrodite

A να σου πω, ειμαι ανθρωπος πειθαρχημένος οπου ακολουθει τους κανονες που ορίζει ο εκάστοτε χώρος... :mellow:

Οκ Αφου πηραμε την άδεια θα σας βομβαρδίζουμε με σερφο φωτογραφιες.... Αν και το τελευταιο καιρό με αυτη τη παλιο απνοια δεν έχουμε και τίποτα το τρομερό να σας πουμε. :lol::) Εγω το εχω παρει αποφαση πια, θα αργησω να ξαναπλαναρω. Απλά περιμενω να χιονισει που και αυτο αργει #$#$#%$%$.

Παντως αν φυσηξει θα δανειστω μια απο αυτες τις βιντεοκαμερες και θα τη δέσω στη μάτσα να τραβηξω πλάνα. Αδιαβροχες δεν ειναι;

Guest afrodite

Πλακα πλακα εχτες που παλι δε φυσαγε δοκιμασα μερικες βολτες με SUP... Παρ' ολο που δεν του εδινα και πολυ σημασια ειναι οτι πρεπει για μερες σαν κι αυτες. Ειχε πλακα.... Αν δεν ηταν το ταξίδι στην Αυστρια που πρεπει να ξεχρεωσω μεχρι τον Φλεβαρι θα τσίμπαγα ένα τέτοιο και δε θα γκριναζα. βεβαια δε συγκρινονται τα δυο σπορ μεταξύ τους. Την αισθηση που σου προσφέρει το πλαναρισμα δεν τη φτανουν αλλα αθλήματα. Δεν θα πω τη λέξη "κανένα άλλο άθλημα" γιατι δεν τα εχω δοκιμασει όλα για να εχω άποψη. Αλλα σιγουρα το καθενα σου προσφέρει κάτι διαφορετικο καθε φορα. Πχ με το snowboardντο πλαναρισμα μπορει να συγκριθει με το να τσουλας σε απατητες πουδρες. Με το σκι δεν ξέρω, δεν κανω.

Άνοιξε νέο τόπικ Αφροδίτη στα "Άλλα Αθλήματα" και γράφε αβέρτα! :mellow:

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

YouTube Video ->

:P

landing.jpg

:ph34r::P

Δικά μου σειρά για ερώτηση τώρα. Γιατί δεν μας γράφετε εσείς οι τρελαμένοι με το surf πως ήταν όταν πηγαίνετε;

ευχαρίστως να σας γράψω την χθεσινή μου εμπειρία με το Laser με full ιστιοφορία + ...μπαλλόνι !!!! με 4 μποφόρ ....

(εγώ δεν ήθελα ... ο άλλος ο μ@#$%^ς επέμενε ....

δεν μπορώ όμως διότι ακόμα καθαρίζομαι (και καθαρίζω και το σκάφος ...) από το χέσιμο ....

ήμασταν με ακριβώς το ίδιο σκάφος (Laser 2000), ίδια μαίστρα, ίδιο μπλε μπαλόνι ( ... μέχρι και τα μπαλώματα του μπαλονιού

τάχουμε στα ίδια σημεία ....!!! ) εμείς όμως (αποκοτιά ...) με την διπλή σχεδόν ταχύτητα απ' αυτήν που έχουν τα τυπάκια εδώ ....

το σκάφος ήταν σηκωμένο στην καρίνα μόνο ....

δεν έχω ξαναχεστεί έτσι .... :P

YouTube Video ->Original Video

:D

Edited by panpanou

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

Δεν φταίω εγώ ρε Πάνο που είμαι 20 χρόνια μπροστά από την εποχή μου! :ph34r:

10 !!!! :P

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

Μη το ξεχάσω...δες πως πιάνεις τα φρένα και έχεις τη τάση να πιάνεις τους ιμάντες. (no good no feel the pressure). Δες πως κρατάν τα φρένα όλοι από το βίντεο της προηγούμενης σελίδας (το πιάνουν στην κορφή του δοκίμασέ το).

Αφού διευκρινήσουμε στους τηλεθεατές ότι δεν ήταν καταβάτης μεσημεριάτικά αλλά ένα απλό καθοδικό επειδή έσκαγε θερμικό μπροστά. Αν δεν το είδες ο επόμενος από σένα γλέντησε με τρια τέσσερα ακροπτερύγια στο χέρι στη προσγείωση.

Και για kite και για surf δε βλέπουμε

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μη το ξεχάσω...δες πως πιάνεις τα φρένα και έχεις τη τάση να πιάνεις τους ιμάντες. (no good no feel the pressure). Δες πως κρατάν τα φρένα όλοι από το βίντεο της προηγούμενης σελίδας (το πιάνουν στην κορφή του δοκίμασέ το).

Για τους ιμάντες όντως είναι κακή συνήθεια. :ph34r: Για τα φρένα σε ποιο βίντεο λες; Της Αγίας Μαρίνας;

Tου παγκοσμίου πρωταθλήματος ή κάποια του σλάβεκ που έχω ανεβάσει στο youtube μου

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Η μέρα φαινόταν πολλά υποσχόμενη, το Guru έδειχνε καθαρούς ουρανούς, σωστό προσανατολισμό ανέμων και τέλος πάντων όλα τα συστατικά μιας τέλειας ημέρας μετά από πολύ καιρό. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι μετά από εβδομάδες απραξίας, ο Κιθαιρώνας γνώρισε στιγμές δόξας. Τόσα αυτοκίνητα δεν έχω δει ποτέ στην απογείωση. όλοι ήταν εκεί, όλοι, εκτός από τον σωστό άνεμο, that is.

Epic Fail η πρόγνωση. Το Clear ήταν στην πραγματικότητα overcast μέχρι μούχλας και θερμικό δεν έβρισκες ούτε με το κιάλι. Δυναμικό δεν έπαιζε ούτε για αστείο και οι απογειώσεις από κάποιο σημείο και πέρα έγιναν επικίνδυνες με την άπνοια (είχαμε και ένα μικροσυμβάν με ένα μαθητή).

Έβγαλα 6:30 λεπτά τσουλήθρας :P , αλλά όλοι πάνω κάτω τα ίδια έκαναν. Εμπειροι, άπειροι, μαθητές και δάσκαλοι, όλοι τραβήξαμε για την προσγείωση χωρίς πολλά πολλά! Ελπίζω αύριο να είναι σημαντικά καλύτερα.

Το highlight της ημέρας τελικά ήταν η οδήγηση στην αγαπημένη μου στροφοδιαδρομή πίσω από την Πάρνηθα. Τόσο απολαυστική που μάλλον το παράκανα και έλιωσα τα τακάκια μου. :angry:

και το βιντεάκι της πτήσης: :angry:

YouTube Video ->

Guest afrodite

Για όλους ήταν epic fail... no worries.

ωραίο το βιντεάκι αλλά συχρόνισε τους τίτλους που βάζεις να μένουν λίγο παραπανω στην οθόνη, δεν προφταίνουμε να τα διαβαζουμε. :P

screencapture1p.png

Την Πέμπτη το απόγευμα βλέπω πετάει με κέφι. Θα σας στείλω χαιρετίσματα από την Λιβύη! :lol:

Για τα φρένα το αποσαφηνίσαμε το Σάββατο. Βλέπω όμως στα βιντεάκια μου ότι εξακολουθώ να κρατάω τους ιμάντες, οι κακές συνήθειες (ειδικά αυτές που κάνουμε ασυναίσθητα) κόβονται δύσκολα. :lol:

Guest afrodite
screencapture1p.png

Την Πέμπτη το απόγευμα βλέπω πετάει με κέφι. Θα σας στείλω χαιρετίσματα από την Λιβύη! :P

Για τα φρένα το αποσαφηνίσαμε το Σάββατο. Βλέπω όμως στα βιντεάκια μου ότι εξακολουθώ να κρατάω τους ιμάντες, οι κακές συνήθειες (ειδικά αυτές που κάνουμε ασυναίσθητα) κόβονται δύσκολα. :lol:

κριμα που δεν υπάρχει καμια παραλια εκει κοντά :lol: :LOL: :P :P

Τσουληθρούλα και σήμερα, αλλά βγήκαν 6-7 στροφές χαζοδυναμικού πριν πάρω τον δρόμο για προσγείωση. Πεντακάθαρη ατμόσφαιρα και συγκλονιστικά χρώματα στο βουνό. :lol: