Nickel 76 Report post Posted November 22, 2006 Παναγιωτη οταν ο Luis λεει για παγωμενες με μεγαλη κλιση πλαγιες δε λεει για την αριστερη του Ηρακλη Μειονεκτημα στο σανιδι στη πουδρα ειναι τα πανεμορφα face plant που τρως σε σημειο που δεν εξεχει τποτα σου λεω Τρομερη δυσκολια επισης σε πολυ στενη διαδρομη μεσα απο δεντρα και πουδρα. Θεωρω προσωπικα μειονεκτημα οτι οταν κανεις 10 χρονια σανιδα θεωρητικα εισαι σε κορυφαιο τουριστικο επιπεδο ενω στο σκι (ειδικα πριν τα καρβε) εισαι σε μεσαιο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted November 23, 2006 σε βαθιά ή και βαριά πούδρα, το σανίδι υπερτερεί καθαρά. Θυμάμαι πέρσυ στον Παρνασσό μια μέρα του Γενάρη που η πούδρα ήταν πολύ βαριά και αρκετοί σνοουμπόρντερς έκοβαν βόλτες ενώ δεν έβλεπα ούτε έναν σκιερ. Δεν είναι ακριβώς έτσι... Οι καλοί εκτός πίστας πάνε κυρίως στη Φτερόλακκα και δεν τους βλέπεις. Απλά δεν υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα πολλοί, καλοί σκιέρς που να τα καταφέρνουν παντού. Αυτό ήταν και το μεγάλο πρόβλημα του σκι,καθώς δεν υπήρχε εξέλιξη στην πλατιά μάζα,που έμενε στάσιμη για πολλά χρόνια στα ίδια και στα ίδια. Όλο πίστα και πίστα και άρνηση να ξεκολλήσουν τα ρημάδια τα πόδια μεταξύ τους. Μάταια προσπαθούσα να πείσω ακόμα και τους φίλους μου,ότι το να πηγαίνεις με κολλητά πόδια σε περιορίζει και στην ουσία δεν σου επιτρέπει να καρβάρεις και αυτά γίνονταν πριν από 13-15 χρόνια...(ευτυχώς δικαιώθηκα ) Μόνο μερικοί αθλητές είχαν σωστή στάση,γιατί όταν θες να πας γρήγορα δεν ποζάρεις. Εκτός πίστας ερημιά(είχε και τα καλά της η εποχή), κάναμε πούδρες για μέρες χωρίς αντίπαλο και οι υπόλοιποι σκιέρ μας είχαν για "κάτι γραφικούς τύπους". Τότε ήρθε το σνοουμπόρντ με σύνθημα "δώστε πούδρα στο λαό" και τράβηξε πολύ κόσμο μαζί του(όχι απαραίτητα από το σκι) και δημιούργησε μιά νέα αγορά,ανεβάζοντας περισσότερο κόσμο στο βουνό (αυτό είναι καλό γιατί ήρθαν νέοι που πιθανόν να πήγαιναν σε άλλα σπορ και όχι στο σκι). Αυτό είναι και μια αιτία για το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα στην Ευρώπη που πάλι είναι καθυστερημένη σε σχέση με την Αμερική σε αυτό το τομέα. Η δύναμη του σανιδιού ήταν και είναι,το ότι έδωσε στο μέσο επίπεδο(πλατιά μάζα) τη δυνατότητα να κάνουν σε παρθένο χιόνι πέρα από τα εγκλωβισμένα και στενά όρια των πιστών. Αυτό αν το σκεφτεί κάποιος καλά θα καταλάβει πόσο σπουδαίο είναι(τα εκτός πίστας εκτός από ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι και πολύ μεγάλα σε έκταση σε σύγκριση με την περιορισμένη έκταση των πιστών. Ολο το βουνό έγινε μια απέραντη playland... Τα τελευταία χρόνια όμως, πολλοί διστακτικοί σκιέρ άρχισαν να ψάχνονται, το internet και τα περιοδικά και γενικά η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων,όπως και τα ταξίδια στο εξωτερικό άνοιξαν τα μάτια. Συγχρόνως τα σκι βελτιώθηκαν πολύ(τα νέα υλικά επέτρεψαν μεγάλη στρεπτική ακαμψία με λογικό διαμήκες φλεξ) και έτσι μπόρεσαν να φαρδύνουν,χωρίς να θυσιαστεί το κράτημα στα σκληρά και παγωμένα χιόνια. Έτσι η πολυπόθητη εξέλιξη στο σκι άρχισε,έστω και καθυστερημένα, και στην μικρή μας χώρα... Δεν ξέρω που θα φτάσει,αλλά βλέπω πολλούς εδώ μέσα ενημερωμένους,διαβασμένους,να κάνουν πιό συνειδητά σκι,να ταξιδεύουν στο εξωτερικό,να γυμνάζονται και γενικά να έχουν διάθεση να μάθουν,πράγμα το οποίο με γεμίζει αισιοδοξία,ότι το σκι τώρα αρχίζει και βρίσκει το δρόμο του με πολλές και ποικίλες μορφές έκφρασης. Το τι ταιριάζει στον καθένα είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής, στάσης και προσέγγισης στο βουνό... Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted November 23, 2006 Nothing more to say..... Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 23, 2006 Λούη, καταφερες να χωρεσεις χιονοδρομικη ιστορια, στυλ, τασεις, αρχες κ αξιες των 2 βασικων της προιοντων (ski/sb), σε μια κ μονο παραγραφο! Φαινεται, πως το Αγρίνιο, δεν εχει δυνατη ομάδα μονο στο παρα5!! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 23, 2006 Ευγε λούη Άραγε σε ταχύτητα μπορεί ένα snowboard να πιάσει τα 300 που πιάνουν στο speed skiing? Υ.Σ. Εμένα μου αρέσει τόσο το σκι που δεν θέλω να χάσω το παραμικρό δευτρόλεπτο να μάθω snb. Καμιά μέρα με ομίχλη ίσως... Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
odyssey 2 Report post Posted November 23, 2006 Άραγε σε ταχύτητα μπορεί ένα snowboard να πιάσει τα 300 που πιάνουν στο speed skiing?Ισως να μπορει και να τα ξεπερασει γιατι το σωμα εχει μικροτερο εμβαδο πλαγια απο οτι enface και αρα μικροτερη αεροδυναμικη αντισταση. Quote no friends on a powder day Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted November 23, 2006 Ισως να μπορει και να τα ξεπερασει γιατι το σωμα εχει μικροτερο εμβαδο πλαγια απο οτι enface και αρα μικροτερη αεροδυναμικη αντισταση. Όταν σκύβεις όμως θα δείχνεις στον αέρα κώλο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonsoda 27 Report post Posted November 24, 2006 Το alpine snowboarding που είναι speed boarding πρακτικά έχει άλλο stance louis Quote Πόσες μέρες snbrd έκανες φέτος..... Ποοοοοοσο?? ΧΑχαχαχΧΑΧΑΧΑΧΑ Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted November 24, 2006 Το alpine snowboarding που είναι speed boarding πρακτικά έχει άλλο stance louis Συμφωνώ... Άρα κανένα πλεονέκτημα από το σκι στην εκτεθειμένη στον αέρα μετωπική επιφάνεια. Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted November 24, 2006 Δεν είναι alpine snowboarding είναι alpin board ή race board ή freecarve board και είναι εξέλιξη του μονοσκί και όχι του snowboard. Oπότε καλά ειναι να μη το μπλεκουμε με το snowboard αλλά να το αντιμετωπίζουμε ως ξεχωριστό άθλημα. Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
moonsoda 27 Report post Posted November 24, 2006 Δεν είναι alpine snowboarding είναι alpin board ή race board ή freecarve board και είναι εξέλιξη του μονοσκί και όχι του snowboard. Oπότε καλά ειναι να μη το μπλεκουμε με το snowboard αλλά να το αντιμετωπίζουμε ως ξεχωριστό άθλημα...οκεικ δεν θα διαφωνήσω ώς προς την καταγωγή... εξάλλου και ο άνθρωπος από πίθηκο ξεκίνησε.. αλλά θα διαφωνήσω ως προς την εξέλιξη...που στηρίζετε καθαρά στο ...σανιδάκι! Tο Alpine Board είναι κατηγορία του snowboard. Βλέπε GPS στους ολυμπιακούς.... και μην μου δώσετε πάλι το παράδειγμα του μπιλιάρδου! .. από όσο ξέρω Board=σανίδι.......και τα alpine σανίδια συνήθως ...κατασκευάζονται απο εταιρίες που κατασκευάζουν...σανίδια.... Επίσης ο όρος.... Alpine snowboarding είναι υπαρκτός ..ένα σύντομο search στο WEB θα σας πείσει Quote Πόσες μέρες snbrd έκανες φέτος..... Ποοοοοοσο?? ΧΑχαχαχΧΑΧΑΧΑΧΑ Share this post Link to post Share on other sites
ntantoum 0 Report post Posted January 16, 2007 den kserw o kathenas basika kanei auto pou gousterei den eimai expert sto athlima alla otan ksekinhsa prin 2 xronia ekana ligo ski alla otan eida th sanida kollhsa auto htan E R O T A S kai etsi ... snowboard! Δεν ξερω ο καθενας βασικα κανει αυτο που γουσταρει δεν ειμαι expert στο αθλημα αλλα οταν ξεκινησα πριν 2 χρονια εκανα λιγο σκι αλλα οταν ειδα τη σανιδα κολλησα αυτο ηταν ΕΡΩΤΑΣ και ετσι...χιονοσανιδα! Το παραπανω κειμενο μεταφρασθηκε απο Greeklish απο το Moderating Team. Ο κανονισμος του φορουμ απαγορευει την χρηση λατινικων χαρακτηρων για Ελληνικο κειμενο (Greeklish). Δημοσιευσεις με Greeklish θα μεταφερονται σε ενοτητα που δεν ειναι προσβασιμη σε ολα τα μελη του φορουμ. For the Moderating Team MakisM Quote mlsmess:my life is mess... god give me strength Share this post Link to post Share on other sites
thanasis1 0 Report post Posted January 29, 2007 ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΝΙΔΕΣ!!!SNOWBOARD 4 EVER!!!ΒΑΣΙΚΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ...ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΓΙΑ SNOWBOARD Quote Share this post Link to post Share on other sites
elmi 0 Report post Posted February 8, 2007 Ski... Και να εξηγήσω: μου αρέσουν οι πιτσιρικάδες που βλέπω με τα snb, και με κάνουν να θέλω να δοκιμάσω... Αλλά το στυλ, η χάρη και η ομορφιά ενός σκιέρ, δεν νομίζω ότι ξεπερνιέται με τίποτα... ε.// Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 8, 2007 Αλλά το στυλ, η χάρη και η ομορφιά ενός σκιέρ, δεν νομίζω ότι ξεπερνιέται με τίποτα... ε.// ...Και δεν εχεις δει και τον Προεδρο να κανει σκι...(το στυλ...η χαρη...η ομορφια... ) Ουτε εγω τον εχω δει...αλλα εικαζω... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted February 8, 2007 Τον Πρόεδρο δεν τον βλέπετε...τον καμαρώνετε Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 8, 2007 Τον Πρόεδρο δεν τον βλέπετε...τον καμαρώνετε Ας χιονισει κε Προεδρε... Και θα σε καμαρωνω μεχρι να σκασω... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted February 8, 2007 Snowboard κάνουν οσοι δεν καταφέρνουν να κάνουν καλό σκι και γιατί μαθαίνεται πιο εύκολα απο το σκί (όμως και αυτό έχει την χάρη του) Κάποτε εδινα ενα προβάδισμα στο Snowboard απο το σκι γιατί τα σκι δεν ειχαν εξελιχθεί τόσο εκτός πίστας. Τώρα πλέον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα νεα φαρδιά σκι.Και μην ξεχνάμε οτι ενας καλός σκιέρ μπορεί να κάνει τα πάντα και να πάει παντού με τα σκι που με το Snowboard αυτό δεν γίνεται σε καμία περίπτωση Αυτά να τα ακούει ο κοντοπατριώτης κοντά στην σήραγγα Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted February 8, 2007 Αυτά να τα ακούει ο κοντοπατριώτης κοντά στην σήραγγαΔεν πληγώνουν τα γέρικα άλογα κύριε Mainalε... Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonp 0 Report post Posted February 28, 2007 Νέος στο φόρουμ, να και οι αγάπες μου. Το καινούριο μου 185 coiler είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο (custom για μένα με catek δέστρες), το ονόμασα BIG BOY. To Rossignol (για carve σε απάτητο) είναι παροπλισμένο - μόνο καλό "κοτλέ" (corduroy). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Thanix 0 Report post Posted September 21, 2007 Εγω παιδια ειμαι Snowboarder!Αλλα δεν εχω κανενα προβλημα με τους σκιερ...ισα ισα σχεδον ολη μου η παρεα κανει σκι! Αλλωστε την ιδια αγαπη εχουμε ολοι ...το χιονι! Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted September 21, 2007 Έτσι είναι Θάνο! Δες από πάνω και τα εργαλεία του Λεωνίδα που απ'όσο βλέπω τα έβαλε στον καναπέ να τα καμαρώνει όλη η οικογένεια Quote Share this post Link to post Share on other sites
Thanix 0 Report post Posted September 21, 2007 Αντε τωρα περιμενω το δικο μου το κουκλι να το βγαλω φωτο! Quote Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted October 21, 2007 Γεια σας,σαν νεο μελος ψηφιζω φυσικα.... ...Snowblades!!!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
gili 3 Report post Posted October 22, 2007 Αλλά το στυλ, η χάρη και η ομορφιά ενός σκιέρ, δεν νομίζω ότι ξεπερνιέται με τίποτα... ε.// στυλ??????? χαρη?????????? το αλλο με τον Τοτο το ξερετε? χαχαχα φυσικα τα τελευταια χρονια που ολοι οι σκιερ φορεσαν τα φαρδια παντελονια του σνοουμπορντ εφτιαξε καπωσ το στυλ τουσ γιατι αν σκεφτουμε τισ ελανκεσ..μμμμμμμμμμμμ μια ομορφια ειναι....οσο για χαρη... με τισ γκλιτσεσ στο χερι κ παμε (να βοσκησουμε τπτ προβατα).... μαλον στυλ χαρη κ ομορφια υπαρχει στο σνοουμπορντ...ολα τα αλλα ειναι περιττα..... Quote Share this post Link to post Share on other sites