jimkarys 586 Report post Posted January 12, 2015 Παντός παιδάκια αν πάτε Άλπεις με οτι pmr και να εχεις στο μόνο σημείο που πιάνουν είναι μέσα στο ξενοδοχείο. Με το που πάρεις 1-2 καμπίνες 6θεσια εξαφανίστηκες απο τους φίλους σου, μου έχει τύχει γι'αυτό σας το λέω. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dark_Rider 21 Report post Posted January 12, 2015 Ο λογος που δεν εχω αγορασει pmr ακομη ειναι οτι κανω σκι σχεδον παντα στο Σελι και κατα 99% χωρις να το εχω δοκιμασει ειμαι σιγουρος οτι αμα εισαι στο πισω μερος δεν θα μπορεις να επικοινωνεις με την βαση , που με ενδιαφερει καθως δεν πιανει σημα το κινητο (εκτος αν εισαι στο λιφτ και απο ενα σημειο και επανω) για να μπορω να επικοινωνω με τους δικους μου που με περιμενουν στα "σαλε" Quote Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted January 12, 2015 Πάντως κάποτε από τον ενδιάμεσο σταθμό που βλέπει όλο το χωριό, μιλουσα άνετα με το ξενοδοχείο μου. H ερωτηση ,φυσικο και επομενο να γινει..τι μοντελο pmr εχεις?? Quote "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted January 13, 2015 Μη νομίζεις.Κάτι κόμπρα απλά ήταν.6κμ. Απλα η οπτική επαφή παίζει καθοριστικό ρόλο. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
GeorgePS 293 Report post Posted February 15, 2015 για οποιον ενδιαφερεται, υπαρχει το σετ pmr στο γνωστο περιβοητο καταστημα την πεμπτη που μας ερχεται Quote ski vs sb? (for now)i will be in BANSKO between 23 & 27th of december, portofolio : https://500px.com/georgeps qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted April 1, 2015 Νέο ψηφιακό+αναλογικό DPMR446 (που δεν χρειάζεται άδεια) από την Kenwood. 1 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted April 1, 2015 Αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους βέβαια είναι το νέο, λιλιπούτειο, αναλογικό licence-free PMR446 από την Kenwood: http://kenwoodcommunications.co.uk/analogue-pmr/license-free-pmr446-radio/PKT-23E/ 1 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted April 1, 2015 Και ένα αδιάφορο για το σκι, πλην υπέροχο καινούργιο κομματάκι από την Motorola. Σε VHF, ή σε UHF, (όχι και τα δύο). Δυστυχώς εκτός του ότι χρειάζεται άδεια, είναι και πανάκριβο. Παίζει να έχει την πιο cool οθόνη που έχω δει ΠΟΤΕ σε ασύρματο: 2 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted September 8, 2015 Μιας και το νήμα είναι κυρίως για walkie talkies, πολλοί θα αναρωτηθούν τι δουλειά έχει ένα ποστ για τηλέφωνο. Πριν βιαστείτε όμως διαβάστε πρώτα τα specs: Στις περισσότερες περιπτώσεις η πιο άμεσα προσβάσιμη οθόνη είναι αυτή του smartphone. Όμως, όταν είναι επιθυμητή η πρόσβαση σε ψηφιακά στοιχεία στο διαδίκτυο, οι κάτοχοι tablet συνήθως προτιμούν τα tablets τους για δύο λόγους: το μέγεθος της οθόνης και την ευκολότερη χρήση. Είτε κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο, είτε κατά την ανάγνωση κειμένων και μηνυμάτων, είτε σε οποιαδήποτε άλλη προβολή περιεχομένου, η μεγαλύτερη οθόνη του tablet είναι απλά ευκολότερη για τα μάτια και πρακτικότερη για τα δάκτυλα. Αν έχετε ήδη ένα smartphone, μια χαρά. Αν έχετε tablet, ακόμη καλύτερα. Αν όμως δεν έχετε τίποτα από τα δύο, πιθανότατα βρίσκεστε στο δίλημμα τι να προτιμήσετε. Ειδικά την πρώτη φορά που προκύπτει αυτό το δίλημμα, η απόφαση είναι αρκετά δύσκολη. Εδώ έρχεται να τοποθετηθεί το πρώτο στον κόσμο Υπερ-Ανθεκτικό Στεγανό IP68 Phablet, που με το συνδυασμό λειτουργικότητας ενός smartphone και ενός tablet, τοGetnordThor είναι ένα υπερ-ανθεκτικό και βυθιζόμενο στο νερό κινητό με μια μεγάλη οθόνη αφής IPS πέντε ιντσών. Με το GetnordThor, δεν χρειάζεται πιά να μεταφέρετε δύο χωριστές συσκευές, αφού αυτό το phablet είναι υπεραρκετό για την εκτέλεση όλων των επιθυμητών λειτουργιών, ενώ παράλληλα παρέχει τη φορητότητα μιάς συσκευής που χωρά στην τσέπη. Με μνήμη που δεν έχει να ζηλέψει κάτι από ένα 7ιντσο tablet, όλα τα είδη αρχείων είναι στη διάθεσή σας. Θέλετε να ακούσετε μουσική, να δείτε βίντεο ή να διαβάσετε E-book? Το πρακτικό και αξιόπιστο phabletThor της Getnord είναι ότι σας χρειάζεται. Για εργασία στο εργοτάξιο, η χρήση ειδικών βιομηχανικών εφαρμογών π.χ. SCADA, τηλεχειρισμών, M2Minterfaces, ιχνηλάτησης και πλοήγησης GPS και πολλά ακόμη είναι διαθέσιμα σε αυτή τη συσκευή. Αν απολαμβάνατε τη χρήση τους σε ένα smartphone, θα τις απολαύσετε ακόμη περισσότερο με αυτή. Εκτός όμως από αυτή τη λειτουργικότητα των 2 σε 1, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του GetnordThor είναι πολύ πλησιέστερα προς αυτά ενός βιομηχανικού tabletπαρά ενός smartphone, έχοντας την πλατφόρμα αιχμής και τον τετραπύρηνο CoreCortex™-A7 , CPU της ARM, MALI-400 GPU, καθώς και το εξελιγμένο μόντεμUMTSRel. 8/HSPA+/TD-SCDMA της MediaTek . Η πλατφόρμα MT6582 βασίζεται σε εξελιγμένη τεχνολογία 28nm και αποδίδει εξαιρετικά και αξιόπιστα. Και δεν είναι μόνο αυτά. Στη Getnord αναπτύξαμε μιά οικονομική και εύχρηστη λύση ασύρματης επκοινωνίας, που συνδυάζει όλη την αποτελεσματικότητα των walkie-talkie με την ευρύτερη δυνατότητα επικοινωνίας του κινητού τηλεφώνου. Πρόσφατα, τα walkietalkie ξαναγύρισαν στη μόδα, χάρη στην ελεύθερη και απεριόριστη επικοινωνία που παρέχουν, αλλά και στην απλότητα της χρήσης τους. Με το Thor, δεν χρειάζεται να μεταφέρετε δύο συσκευές, αφού είναι 2 σε 1. Κάντε μια συνηθισμένη κλήση κινητού προς κινητό ή απλά πατήστε το πλήκτρο PTT, για να μιλήσετε με κάποιον που έχει ένα οποιοδήποτε τύπο PMRWalkieTalkie. Τα Walkietalkie κατά σύστημα έχουν μεγάλες και ακαλαίσθητες κεραίες, που σίγουρα δεν θα θέλατε να ξεπροβάλλουν από το κινητό σας, γι αυτό η Getnord εξόπλισε το Thor με μια διακριτική αφαιρούμενη κεραία. Όταν το χρησιμοποιείτε σαν κινητό ή σερφάρετε στο διαδίκτυο, απλά ξεβιδώστε τη κεραία και σφραγίστε τη θέση σύνδεσής της με το ελαστικό βύσμα. Οι παρακάτω συχνότητες είναι προκαθορισμένες από την IDA. Σε αυτές το Thor μπορεί να συντονιστεί με οποιοδήποτε άλλο walkietalkie: CH1 – 446.006 CH2 – 446.018 CH3 – 446.031 CH4 – 446.043 CH5 – 446.056 CH6 – 446.068 CH7 – 446.081 CH8 – 446.093 Και μη νομίζετε πως τελειώσαμε εδώ. Το Thor της Getnord είναι μια συσκευή NFC (NearFieldCommunication), δηλαδή μπορεί να επικοινωνήσει με όποια άλλη συσκευή υποστηρίζει αυτή τη τεχνολογία. Η τεχνολογία NFC σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας για ειδικές χρήσεις, όπως να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω NFCtag σε πληροφορίες, όπως ιστοσελίδες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες πηγές πληροφοριών. Άλλες εφαρμογές της NFC είναι οι ανέπαφες συναλλαγές,, λειτουργία τηλεχειρισμών, σύνδεση σε υπολογιστές και πολλές ακόμη. Τεχνικά χαρακτηριστικά Λειτουργίες υπαίθρου: Βαθμός Προστασίας IP68 Στεγανότητα σε νερό IPX8 – λειτουργεί κανονικά σε νερό βάθους 2 μέτρων για μία ώρα Προστασία θραύσης – Καμμία ζημιά από πτώση από ύψος 2 μέτρων Στεγανότητα σε σκόνη IP6X—απόλυτα αδιαπέραστο ανεξαρτήτως μεγέθους σωματιδίων Αντοχή σε ένα τόνο στατικής πίεσης Walkie Talkie: PTT Ευρωπαϊκή Προδιαγραφή PMR446 8 Αναλογικά κανάλια FM 446 MHz CTCSS tone squelch 38 κανάλια CTCSS Πλατφόρμα: MT6582 Cortex-A7 Τετραπύρηνος επεξεργαστής 1.3Ghz MALI-400 MP2 @ 500 Mhz GPU Λειτουργικό σύστημα: Android 4.2.2 JellyBean Δίκτυα GSM: 2G: 850/900/1800/1900 3G: 900/1900/2100 Μνήμη: Εσωτερική : 8GBaMMC + 1GBDDR Επεκτάσιμη μέχρι : 32GB μέσω κάρτας MicroSD (TF) Οθόνη: Μέγεθος: 5" Ανάλυση: 1280 Χ 720 pixels IPS Οθόνη αφής Κάμερα: 2 MP Εμπρός+ 8MP Πίσω Αισθητήρας CMOS Autofocus Μέγιστη ανάλυση 2592 x 1944 Ψηφιακό Zoom 4X Υποστηρίζει βιντεοκλήση 3G Επικοινωνία: Bluetooth WiFi IEEE 802.11b/g/n Micro USB Συμβατόμε A2DP / AVRCP / GAVDP / HFP / HSP / SDAP / SPP / OPP / PBAP / NFC Αισθητήρες/όργανα: GPS G-Sensor Πυξίδα Γυροσκόπιο Μέτρηση απόστασης Αλτίμετρο Βαρόμετρο Πρόσθετες λειτουργίες: NFC Ραδιόφωνο FM Φακός LED Μπαταρία: Λιθίου 3000 mAh Χρόνος αναμονής μέχρι 280 ώρες Χρόνος ομιλίας μέχρι 6 ώρες Μέγεθος: 152 x 82 x 18 mm Βάρος : 295g http://www.getnord.com/index.php/gr/models-gr/getnord-thor-gr Στα κάτι λιγότερο από 400€, είναι νομίζω αρκετά ελκυστικό... 5 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted December 1, 2015 http://www.sportsdirect.com/motorola-tlkr-t41-radio-walkie-talkies-755057?colcode=75505712 Αν καποιος ψαχνει κατι επωνυμο κ φτηνο....... 19 ευρω μια χαρα μου φαινονται. 3 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
kosaitis 689 Report post Posted December 2, 2015 http://www.sportsdirect.com/motorola-tlkr-t41-radio-walkie-talkies-755057?colcode=75505712 Αν καποιος ψαχνει κατι επωνυμο κ φτηνο....... 19 ευρω μια χαρα μου φαινονται. Ολο στο sportsdirect τριγυρνάς Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted December 6, 2015 To TK-3501E από την Kenwood. Όμορφο και λεπτό "professional" αναλογικό PMR446, αλλά, όπως ήταν επόμενο για την κατηγορία, πάρα πολύ αλμυρό. 2 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
GeorgePS 293 Report post Posted December 17, 2015 Καλησπέρα. Μετα απο ψαξιμο σκεφτομαι να παρω το Garmin eTrex 20x για τις βουνισιες αποδράσεις μου, τις βότλες στη φύση αλλα και για το Geocaching που ενα καλο GPS ειναι μεγαλο βοηθημα. Εχω διαβασει καμποσα αρθρα και σκεφτομουν αρκετα αν να παρω το eTrex 10 που εχει 80 ευρω πιο κατω ή αν να παρω το 30αρι που εχει κανα 40 πιο πανω. Θεωρω οτι η ηλεκτρονικη πυξιδα απο το 30αρι δεν τη χρειαζομαι, καθως εχω πυξιδα εξωτερικη, και για το βαρομετρικο ,διαβασα μετρια σχολια για το ποσο χρησιμο ειναι(μερικοι ειχαν σαν αρνητικα -επιχειρηματα οτι πρεπει να το καλιμπραρεις, αλλα και πως γινεται αυτοματα ανα 15 λεπτα κλπ) Για να πάω στο 10 ή σε Vista (που τα βρισκω πιο φθηνα) θεωρω οτι δεν θα μου καλυψουν επαρκως τις αναγκες, και αφου θα τα δωσω που θα τα δωσω ας αξιζουν. Αυτο ειναι το σκεπτικο μου, καποιος που εχει εμπειρια μπορει να μου προτεινει κατι αν θελει-να σχολιασει...Ολες οι γνωμες ευπροσδεκτες! Garmin eTrex 20x http://www.amazon.co.uk/Gps-Garmin-Outdoor-Handheld-TopoActive-Western/dp/B00XLVF3BG/ref=sr_1_50?s=electronics&ie=UTF8&qid=1450296147&sr=1-50&keywords=garminΝεο νημα που αφορα το Geocaching : http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=18940&hl= Quote ski vs sb? (for now)i will be in BANSKO between 23 & 27th of december, portofolio : https://500px.com/georgeps qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted December 17, 2015 Επειδη το εψαξα πριν λιγο καιρο στο 20αρι ειχα καταληξει κ εγω. Καλο μηχανακι κ σε καλη τιμη. Δεν νομιζω οτι πρεπει να πας παραπανω για τις αναγκες σου, εκτος κ αν θελεις την ηλεκτρονικη πυξιδα....... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
GeorgePS 293 Report post Posted December 18, 2015 Επειδη το εψαξα πριν λιγο καιρο στο 20αρι ειχα καταληξει κ εγω. Καλο μηχανακι κ σε καλη τιμη. Δεν νομιζω οτι πρεπει να πας παραπανω για τις αναγκες σου, εκτος κ αν θελεις την ηλεκτρονικη πυξιδα....... και εκει που ειχα καταληξει, βλεπω το Dakota® 20 και δεν ξερω ποιο αξιζει...https://buy.garmin.com/en-US/US/catalog/product/compareResult.ep?compareProduct=518046&compareProduct=30926 σιγουρα ειναι πολυ πιο παλιο, και δεν "μαρεσει" τοσο αλλα φαινεται να εχει περισσοτερα χαρακτηριστικα(πυξιδα-βαρομετρικο) . Οσο για την οθονη δεν με πολυ ενδιαφερει Αν καποιος με περισσοτερη εμπειρια απο μενα εχει να προτεινει κατι ας το ριξει (ή αν καποιος εχει καποιο απο αυτα και θα βγει αυριο στο παρτυ ας το πει) Quote ski vs sb? (for now)i will be in BANSKO between 23 & 27th of december, portofolio : https://500px.com/georgeps qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK Share this post Link to post Share on other sites
vperle 1,172 Report post Posted December 18, 2015 Καλημερα εχω παρει πριν απο χρονια το Oregon 300 , (https://buy.garmin.com/en-US/US/prod14903.html ) Γενικως ειμαι ευχαριστημενος 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted December 20, 2015 Γιώργο θα σου έλεγα να πάρεις το 20x. Σε σχέση με το 10x μπορεί να είναι σημαντική η διαφορά στην τιμή, αλλά η δυνατότητα για χάρτες είναι πολύ σημαντική και χρήσιμη. Για το βαρομετρικό, όντως θέλει καλιμπράρισμα και κάποιες φορές και η ηλεκτρονική πυξίδα. Αν σου περισσεύουν πάρε και το 30x, μπορεί καμιά φορά και να σου χρησιμεύσει... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
GeorgePS 293 Report post Posted December 21, 2015 Γιώργο θα σου έλεγα να πάρεις το 20x. Σε σχέση με το 10x μπορεί να είναι σημαντική η διαφορά στην τιμή, αλλά η δυνατότητα για χάρτες είναι πολύ σημαντική και χρήσιμη. Για το βαρομετρικό, όντως θέλει καλιμπράρισμα και κάποιες φορές και η ηλεκτρονική πυξίδα. Αν σου περισσεύουν πάρε και το 30x, μπορεί καμιά φορά και να σου χρησιμεύσει... τελικα τσιμπησα το 20αρι, εκανα και τη πρωτη βολτα χθες παρνηθα, σε κομματι που χαθηκαμε στο βουνο η αναλογικη πυξιδα σε συνδυασμο με το gps ηταν ωραιο combo Το σημα του πολυ καλο στο βουνο, δεν ειχα θεμα, με την πυξιδα καμια φορα (δορυφορικη) ειχε κατι θεματακια, θα τη γυρισω σε μαγνητικη να δουμε. Ευκολο μηχανακι το οποιο μαθαινεται σιγα σιγα . Οποιος θελει παραπανω πληροφοριες ρωταει, ή αν θελει να το δει απο κοντα πμ ή σε καποια συναντηση για το τυπικο πηγε 190 με θηκη + αλλα 10 για 16αρα καρτα 3 Quote ski vs sb? (for now)i will be in BANSKO between 23 & 27th of december, portofolio : https://500px.com/georgeps qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted February 22, 2016 (edited) 33 ευρω απο το Li.. Εχουν 8 καναλια ,38 CTCSS και 83 DCS (αναλογικους και ψηφιακους υποτονους) .Λενε για 8Km εμβελεια σε ανοιχτο πεδιο και χαρακτηρισμενα σαν IPX2 οσον αφορα την αδιαβροχοποιηση τους (ισα ισα να μην χοντρομπαζουν το νερο της βροχης ή μαλλον του χιονιου που δεχονται).Ωραια μικρα και καθονται καλα στο χερι.Δεχονται 3 μικρες επαναφορτιζομενες μπαταριες και φορτιζουν απο βαση ή απο βισμα USB .Φυσικα δεχονται ακουστικα και εχουν οτι καποια ακριβοτερα pmr ,δηλ αυτοματη αναζητηση καναλιου καθως και αναζητηση αναλογικου και ψηφιακου υποτονου. ΥΓ.Υπηρχαν αφθονα κομματια ακομα και σε ωρες μεσημεριου,μαλλον δεν ενδιαφερουν τον πολυ κοσμο.Παντος οτι και ναναι ...33 ευρω ειναι ,που μαλλον απ οτι τα δοκιμασα σε αστικο περιβαλλον ,ενα καλο επιπεδο επικοινωνιας μαλλον θα το παρεχουν .Ιδωμεν ! Edited February 22, 2016 by leonidastria 2 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted December 10, 2016 Απόψε που είχα λίγο χρόνο να κάψω πριν το επόμενο μου μάθημα, χάζευα τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο απεικονίζουν την διαδρομή τα διάφορα προγράμματα πλοήγησης που έχω στο κινητό. Μερικές εντυπώσεις λοιπόν.TomTom Go:+ Εξαιρετικοί χάρτες για όλο τον κόσμο+ Πολύ καλές δρομολογήσεις+ Ενημέρωση κίνησης ως αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος+ Δυνατότητα χρήσης mapcodes+ Η σαφήνεια της απεικόνισης του είναι απλά κορυφαία- Χρειάζεται συνδρομή κάθε 3 χρόνια- Η αναζήτηση δεν έχει πλέον facebook, foursquare ή google όπως το παλιό TomTom.- Έχει χάσει πολλές δυνατότητες που υπήρχαν στο TomTom Greece, όπως η διόρθωση χάρτη.Apple Maps:+ Καταπληκτικό search στο iOS10. Παίρνει πληροφορίες από πολλές διαφορετικές πηγές+ Καλή ενημέρωση για κίνηση+ Απεικόνιση με χρήση έκκεντρου δρομέα για βέλτιστη εκμετάλλευση της οθόνης+ Δορυφορική απεικόνιση + Είναι δωρεάν- Δείχνει να προτιμά λεωφόρους ακόμα και όταν ξέρει ότι είναι πηγμένες και θα καθυστερήσεις. - Αποφεύγει κάποια στενά, με αποτέλεσμα να σε στέλνει να κάνεις επιπλέον δρόμο χωρίς λόγο.- Η δυνατότητα για δρομολόγηση με μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ενεργή σε ελάχιστες χώρες ακόμα. - Η απεικόνιση τις περισσότερες φορές είναι πιο κοντά στο 2, παρά στο 3dWaze:+ Το καλύτερο πρόγραμμα για αποφυγή της κίνησης στην πόλη. + Καλές δρομολογήσεις στην πόλη.+ Είναι δωρεάν+ Δυνατότητα χρήστη να ενημερώσει για κίνηση και προβλήματα στον δρόμο- Αρκετά λάθη στον χάρτη στην πόλη- Σοβαρές ελλείψεις στον χάρτη εκτός πόλεων. - Αρκετά bugs στο searchNavigon:+ Αρκετά καλοί χάρτες+ Όμορφα γραφικά, ειδικά με το πακέτο 3d- Πάρα, ΠΑΡΑ, πολύ ακριβό- Όχι τόσο καλό στην κατάδειξη συνεχόμενων στροφών (όπως στην πάνω εικόνα)- Δείχνει να έχει μείνει πίσω σε σχέση με κάποιους ανταγωνιστές- Θέλει επιπλέον χρήματα για ενημέρωση κίνησης Sygic:+ Σαφείς οδηγίες και ευδιάκριτη απεικόνιση+ Καλοί χάρτες+ Πολλές δυνατότητες στο search και χρήση google street view+ Καλό value for money- Θέλει επιπλέον χρήματα για ενημέρωση κίνησης- Η λευκή μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης ενοχλεί τα βράδιαCoPilot:+ Πάρα πολύ καλή απεικόνιση της διαδρομής, σαφής και κατανοητή με μια ματιά.+ Συμπαθητική τιμή για πληρωμένο πρόγραμμα- Κακή ακρίβεια gps στο iPhone- Τραγικές φωνητικές οδηγίες- Περίεργες δρομολογήσεις- Θέλει επιπλέον χρήματα για ενημέρωση κίνησης- Περίπλοκα μενούGoogle Maps:+ Το καλύτερο search. Αν δεν το βρεις εδώ, δεν θα το βρεις πουθενά+ Εξαιρετικοί χάρτες με απίστευτη πληθώρα πληροφοριών+ Δορυφορική απεικόνιση+ Street view+ Είναι δωρεάν- Αποφεύγει κάποια στενά, με αποτέλεσμα να σε στέλνει να κάνεις επιπλέον δρόμο χωρίς λόγο.- Η απεικόνιση του είναι πολύ φλύαρη και μερικές φορές είναι δύσκολο να δεις που σε πηγαίνει χωρίς να το κοιτάξεις προσεκτικά.- Η τεράστια πράσινη μπάρα είναι ενοχλητικήHere WeGo:+ Καλοί χάρτες+ Είναι δωρεάν+ Δορυφορική απεικόνιση+ Πολύ καλό search+ Δυνατότητα χρήσης mapcodes+ Kαλή ενημέρωση κίνησης+ Λιτή απεικόνιση, ιδιαίτερα ξεκούραστη τα βράδια+ Δυνατότητα επιλογής διαφόρων μέσων μεταφοράς- Περίπλοκα μενού για εύρεση των αγαπημένων διευθύνσεων- Υπερβολικά λιτή απεικόνιση, Η γραμμή κατεύθυνσης και αυτές της κίνησης ανταγωνίζονται την ματιά του οδηγούTomTom Greece:+ Πολύ καλός χάρτης με συχνές ενημερώσεις (αν και μάλλον θα σταματήσουν τώρα με το Go)+ Εξαιρετικές δρομολογήσεις.+ Εξαιρετικά σαφείς οπτικές οδηγίες+ Καλό search με δυνατότητα εύρεσης από facebook, foursquare κλπ.+ Δυνατότητα του χρήστη να διορθώσει λάθη στον χάρτη και να μοιραστεί τις αλλαγές με τους άλλους χρήστες + Εξαιρετικά απλά και παραμετροποιήσιμα μενού- Δεν έχει ενημέρωση κίνησης- Αρκετά παρωχημένο πλέον Magic Earth Pro: (Με δοκιμή ελάχιστων ημερών) + Πολύ καλοί χάρτες (λογικό αφού είναι από την TomTom όπως μας ενημέρωσε ο pka) + Kαλές δρομολογήσεις+ Ενημέρωση κίνησης (αν και ο τρόπος που την δείχνει είναι δυσδιάκριτος)+ Λιτή, αλλά σαφής απεικόνιση της διαδρομής + Πολύ καλές φωνητικές οδηγίες- Αρκετά ακριβό, ειδικά με τις ετήσιες συνδρομές για κίνηση και κάμερες- Δεν λειτουργεί σωστά η δορυφορική απεικόνιση (υποτίθεται ότι είναι σε beta) 4 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
pka 1,173 Report post Posted December 10, 2016 Ένα θέμα με το οποίο έχω ασχοληθεί αρκετά. Ας κάνω λοιπόν κάποια σχόλια. Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο πρόγραμμα προσανατολισμού στην αγορά είναι το magic earth (που δεν αναφέρεται στη παραπάνω λίστα). Κάνει τις καλύτερες δρομολογήσεις από όλα τα παραπάνω. Και ρόλος ενός προγράμματος προσανατολισμού είναι να βρίσκει σωστά το δρόμο και όχι τα διάφορα τριτεύοντα λαλιά. Παλιότερα το magic earth κυκλοφορούσε με το όνομα route66. Το απόλυτο best seller είναι το sygic. Ένας συνδυασμός καλής τιμής, συνεχών προσφορών και μπόλικων λιλιών, το έχουν κάνει εξαιρετικά δημοφιλές. Όσοι το παίρνουν και πραγματικά το χρησιμοποιούν, γρήγορα διαπιστώνουν ότι πολλές από τις δρομολογήσεις του είναι για τα μπάζα. Πολύ καλές δρομολογήσεις κάνει και το here. Είναι και τζάμπα. Αλλά δυστυχώς όπως έχω διαπιστώσει, η αναζήτηση διευθύνσεων δεν λειτουργεί σωστά offline. Οπότε άχρηστο κι αυτό. Τις καλύτερες δρομολογήσεις τις κάνει το google maps. Είναι και τζάμπα. Αλλά δυστυχώς στη πράξη λειτουργεί μόνο online. Οπότε είναι πολυέξοδο στην Ελλάδα και ασύμφορο στο εξωτερικό. Για μένα είναι καλό μόνο για το σπίτι. Το tom-tom είναι δυστυχώς μόνιμα εγκατεστημένο στο αυτοκίνητο μου. Και λέω δυστυχώς γιατί πρόκειται για σκουπίδι. Είναι απίστευτες οιδρομολογήσεις που κάνει. Αν βλέπετε τουρίστες με ρενό να τριγυρνάνε σε κάτι απίθανα μέρη φταίει το tom-tom. Για να πάω από την Κυπαρισσία στην Πάτρα, με έστελνε μέσω Τρίπολης-Κορίνθου. Το navigon δεν θα το αγόραζα, αλλά μέχρι πρόσφατα το έδινε τζάμπα γι όλη την Ευρώπη το γερμανικό amazon. Αρκεί να έκανες εγγραφή. Και επειδή το τζάμπα ουδείς εμίσησε, έγινε το κύριο πρόγραμμα προσανατολισμού στο κινητό της γυναίκας μου. Το copilot το είχα πριν καιρό, δώρο μαζί με ένα κινητό. Δυστυχώς δεν κουνιόταν από κινητό σε κινητό. Είχα πάντως καλές εντυπώσεις. Το waze δουλεύει μόνο online και απευθύνεται στους φαν των social media. Αυτά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted December 10, 2016 Στη συγκεκριμένη δοκιμή, το google maps ήταν το μοναδικό που έκανε διαφορετική δρομολόγηση για το σπίτι στέλνοντας με στην αντίθετη κατεύθυνση για να κάνω μετά αναστροφή στην πηγμένη Αργυρουπόλεως σε ώρα αιχμής. Το Magic Earth το κατέβασα τώρα μετά το μήνυμα σου και ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια όντας πάρα πολύ αργό (η δορυφορική απεικόνιση και ο καιρός δεν φορτώνουν καν), αλλά και έχοντας τον μονόδρομο μου με λάθος κατεύθυνση (έχει αλλάξει εδώ και 5 χρόνια).Και μια και βλέπω ότι έχει απεικόνιση των κτιρίων σε πολλά σημεία γύρω από το σπίτι μου, αλλά όχι στο τετράγωνο μου, υποψιάζομαι ότι παίρνει ίδιες πληροφορίες με το ανεκδιήγητο maps.me που είχα δοκιμάσει το καλοκαίρι (και το οποίο είχε με διαφορά το χειρότερο search που έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία των προγραμμάτων πλοήγησης).Edit. Yep, ίδιος χάρτης είναι: Maps.Me: Magic Earth: Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
pka 1,173 Report post Posted December 10, 2016 To magic earth PRO χρησιμοποιεί χάρτες tom tom όπως πολλά άλλα προγράμματα της αγοράς. Πχ το sygic. Το έχω τσεκάρει επανειλημένα. Αν το ένα έχει λάθος του χάρτη, τότε το ίδιο λάθος το έχουν όλα. Την όποια διαφορά την κάνει το ίδιο το πρόγραμμα. Υπάρχει και το δωρεάν magic earth που χρησιμοποιεί openstreet χάρτες που είναι σημαντικά υποδεέστερο. Για παράδειγμα δεν βρίσκει ούτε καν το Παλαιό Φάληρο και οι δρομολογήσεις του είναι μέτριες. Και μάλιστα το αστείο είναι ότι ήταν πολύ καλύτερο, αλλά πρόσφατα απέκτησε πλήθος προβλημάτων στην αναζήτηση διευθύνσεων. Το σπίτι μου στο Φάληρο το έβρισκε παλιότερα ενώ τώρα... Πιθανολογώ ότι έγινε για να στραφεί το κοινό στο αγοραστό πρόγραμμα Εγώ για να τεστάρω τα διάφορα προγράμματα, χρησιμοποιώ δυο διαδρομές στις οποίες υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές αλλά υπάρχει και η αναμφισβήτητη καλύτερη διαδρομή. Η μια είναι μια αστική διαδρομή από το Παλαιό Φάληρο στη Δάφνη και η άλλη είναι μια υπεραστική διαδρομή, από την Αθήνα στη Βοβούσα. Το magic earth τα καταφέρνει καλύτερα από όλα τα άλλα offline προγράμματα. Και στις σχετικές συζητήσεις σε τεχνολογικά φόρουμ, υπάρχει πια κοινή συναίνεση ότι το magic earth (route66) είναι ένα από τα κορυφαία προγράμματα προσανατολισμού. Ο αναμφισβήτητος ηγέτης, το google maps, ουσιαστικά δεν λειτουργεί offline (υποτίθεται ότι γίνεται με κατέβασμα χάρτη, αλλά...), και το πολύ καλό στις δρομολογήσεις (και τζάμπα) here maps, εχει πλήθος αναφορές για πολλά και διάφορα προβλήματα στη λειτουργία offline. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,730 Report post Posted December 10, 2016 (edited) Προσωπικά έχω δοκιμάσει αρκετά από αυτά που αναφέρετε και έχω καταλήξει ότι το πιο αξιόπιστο είναι το NAVIGON και το google maps Edited December 10, 2016 by gatz Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted December 10, 2016 το sygic ειναι καλο αλλα οι χαρτες για Ελλαδα μαπα sygic Αυστραλια τελειο οπως και το google maps αλλα θελει 3g h 4g για να εχεις live ενημερωση στα τουτου navigation h bmw ,μινι και ροβερ νομιζω εχει τους καλυτερο software και χαρτες και επιπλεον το software πειραζεται λιγο και προσθετεις ρανταρ,μπλοκα,αγαπημενα και συναφη με ενα μικρο μειον μερικες μονοδρομησεις( που να προλαβουν να ενημερωσουν με τις τοσες αλλαγες) Quote Share this post Link to post Share on other sites