Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
apoplanitarxis

Walkie Talkie και GPS

Recommended Posts

^_^

Ερώτηση δική μου προς γνώστες: Τώρα τελευταία με έχει (ξανα)πιάσει το μικρόβιο της ακρόασης της Airband. Όταν ακόμα είχαμε το αεροδρόμιο στο Ελληνικό όπου μένω, στην 118.100 ακούγαμε καμπάνα τις συνομιλίες του πύργου με τα αεροσκάφη. Τώρα που μετακόμισε στον Βενιζέλο και είναι ο Υμηττός ανάμεσα μας ( :wallbash: )ο πύργος δεν ακούγεται καθόλου από το Kenwood TH-F7 E, ακόμα και με την Diamond SRH536. Ψήνομαι λοιπόν να αγοράσω το Yaesu VXA-220 Pro6, ένα μηχάνημα καθαρά για airband. Θα δω διαφορά στην λήψη από την περιοχή μου, ή τσάμπα τα χρήματα;

Το έχω βρει, σε καλούτσικη τιμή πιστεύω, εδώ: http://www.ebay.com/...=item2a1ac743c1

Δεν Νομίζω να έχεις καμία διαφορά .... αντι να μπείς στα έξοδα βάλε μια κεραία βάσης .. VHF νομίζω θα έχεις αποτελέσματα και με το Kenwood

Και εγώ εχω το μικρόβιο και ψάχνοντας στα διαφορα που έχω .. βρήκα ενα Υaesu FT51R dual band αλλα το approach στο Νικος Καζαντάκης δεν το ακούω ... Γρρρρρ :Thinking:

Edited by agavalas

Μετα απο ώρες διαβάσματος και με μεγάλη εμφαση στα γραφόμενα του Μακη :respect:

αγόρασα και εγώ αυτα:

post-4666-0-10933000-1331747661_thumb.jpg

Ελπίζω εαν ανέβω στα μέρη σας να σας πετύχω στα UHF !!

Προς το παρών μηλάω με τις κόρες μου εντος σπιτιού .. και το διασκεδάζουν αφάνταστα !!! :animier:

Για τους έχοντες τα ιδια ...ξέρουμε εαν υπάρχει μικροφωνομεγάφωνο σαν αυτό που ψάχνει ο TEOXALANDRI master weather Guru για το δικό του ??

Καλησπερα,μπηκα με σκοπο να ρωτησω ακριβως γι'αυτο το μοντελο.Ο Μακης εγραψε καπου για το συγκεκριμενο μοντελο?Εσυ τι λες δοκιμασες την εμβελεια του σε καποιο πεδιο ανοιχτο η κλειστο?Ευχαριστω

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Καλησπερα,μπηκα με σκοπο να ρωτησω ακριβως γι'αυτο το μοντελο.Ο Μακης εγραψε καπου για το συγκεκριμενο μοντελο?Εσυ τι λες δοκιμασες την εμβελεια του σε καποιο πεδιο ανοιχτο η κλειστο?Ευχαριστω

Καλησπέρα και απο την άλλη ακρη της Ελλάδας !!!

Λοιπόν εντός με τα παιδιά ασυρματιστές απο ότι ακούω Καμπάνα ...εκτός εντός οικισμού πυκνού .. στα 100 μέτρα μια χαρά !!!( χωρις visual contact) .. κοιτα εαν θέλεις ζευγάρι στην τιμή των 60 euro που τα πήρα εγώ μια χαρά είναι ... πιστεύω στο βουνό θα κάνουν δουλεία ..αλώστε ο Μακης δεν εξέφρασε κανένα πρόβλημα για υποδεέστερο μοντέλο της ίδιας εταιρίας ..αντιθέτως μόνο καλά λόγια .. :yes

Καλησπέρα και απο την άλλη ακρη της Ελλάδας !!!

Λοιπόν εντός με τα παιδιά ασυρματιστές απο ότι ακούω Καμπάνα ...εκτός εντός οικισμού πυκνού .. στα 100 μέτρα μια χαρά !!!( χωρις visual contact) .. κοιτα εαν θέλεις ζευγάρι στην τιμή των 60 euro που τα πήρα εγώ μια χαρά είναι ... πιστεύω στο βουνό θα κάνουν δουλεία ..αλώστε ο Μακης δεν εξέφρασε κανένα πρόβλημα για υποδεέστερο μοντέλο της ίδιας εταιρίας ..αντιθέτως μόνο καλά λόγια .. :yes

Ειναι τα Back up pmr μου και κανουν τη δουλεια τους μια χαρα. :yes

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

^_^

Ερώτηση δική μου προς γνώστες: Τώρα τελευταία με έχει (ξανα)πιάσει το μικρόβιο της ακρόασης της Airband. Όταν ακόμα είχαμε το αεροδρόμιο στο Ελληνικό όπου μένω, στην 118.100 ακούγαμε καμπάνα τις συνομιλίες του πύργου με τα αεροσκάφη. Τώρα που μετακόμισε στον Βενιζέλο και είναι ο Υμηττός ανάμεσα μας ( :wallbash: )ο πύργος δεν ακούγεται καθόλου από το Kenwood TH-F7 E, ακόμα και με την Diamond SRH536. Ψήνομαι λοιπόν να αγοράσω το Yaesu VXA-220 Pro6, ένα μηχάνημα καθαρά για airband. Θα δω διαφορά στην λήψη από την περιοχή μου, ή τσάμπα τα χρήματα;

Το έχω βρει, σε καλούτσικη τιμή πιστεύω, εδώ: http://www.ebay.com/...=item2a1ac743c1

Χρήστο τσέκαρε και αυτές τις συχνότητες

ΕΛ.Βενιζέλος

ΤOWER WEST..................136.275

TOWER EAST...................118.625

ARRIVAL WEST................119.100

ARRIVAL EAST.................118.475

RADAR DIRECTOR WEST....121.400

RADAR DIRECTOR EAST......118.475

DEPARTURE RADAR.............118.300

ATIS...........................................136 .125

Κίνηση Εδάφους(που μάλλον δεν θα ακούς)

121,750

121,800

121,900

121,950

Πάντα με ΑΜ διαμόρφωση

Βασίλης

Edited by bialex

αν σας αρεσει να ακουτε και γενικα η επικοινωνια ο ραδιοερασιτεχνισμος εχει πολυ ενδιαφερον οποτε ριξτε μια ματια για ενημερωση στο raag.org ,grc.gr , rasc.gr

μαθαινεις πολλα χρησιμα πραγματα σχετικα με τη διαδοση ,μηχανακια και λοιπα

βασιλη ασχολεισαι με τα βραχεα ?? (φετος εχει αρκετο ενδιαφερον)

βασιλη ασχολεισαι με τα βραχεα ?? (φετος εχει αρκετο ενδιαφερον)

Δυστηχώς όχι Κώστα .Δεν έχω μηχάνημα (βραχέο) και εδώ και ένα χρόνο που έχω αλλάξει σπίτι δεν έχω ούτε V/U στην βάση. :( :( :( Μόνο mobile

Για τους έχοντες τα ιδια ...ξέρουμε εαν υπάρχει μικροφωνομεγάφωνο σαν αυτό που ψάχνει ο TEOXALANDRI master weather Guru για το δικό του ??

δεν ξερω αν θα βοηθησει αλλα δειτε

http://www.smart-tech.com.gr/details2.php?wh=1&thepid=1236

http://www.marinlife.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=32161

http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?products_id=1009

http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?products_id=1279

ski vs sb? (for now)

i will be in BANSKO between 23 & 27th of december,

portofolio : https://500px.com/georgeps

qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK

παιδια καλησπερα!μολις απο χθες εχω στα χερια μου το pmr της motorola tlkr t6!ομορφο ντιζαινατο αλλα manual στα ελληνικα δεν!το εχει καποιος φιλος μπας και βγαλουμε καμια ακρη?ειμαι και ψιλοτσακωμενος με τη τεχνολογια οποτε αντιλαμβανεστε!!ευχαριστω!!!

Καλησπέρα σας , έχει χρησιμοποιήσει κανείς σας walkie talkie στο χ.κ Σελιου ? Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα αλλά με προβληματίζει αν θα μπορώ να συνεννοούμαι . Όταν εγώ θα είμαι στο ασούρμπασι και ο πατέρας μου στο σαλέ . Υπάρχει περίπτωση να λειτουργεί διότι η επικοινωνία μέσω τηλεφώνου είναι πολύ δύσκολη . Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Δεν έχει καθόλου οπτική επαφή . Μεσολαβεί ας το πούμε βουνοκορφή .

Έβγαλαν τα Lidl μια προσφορά... Ξέρει κανείς αν αξίζει τον κόπο κι αν θα μπορούμε με αυτά να επικοινωνούμε μεταξύ μας στις συχνότητες του snowclub στο βουνό? Δεν έχω ιδέα από τεχνικά χαρακτηριστικά...

http://www.lidl-hell...index_29879.htm

Edit... Έχει αναφερθεί κι αλλού, αγνοήστε.

:shuriken:

Edited by PhaethonF1

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Μετά από ένα σχετικό ψάξιμο για συσκευή GPS κατέληξα στο εξής: Garmin eTrex 30

rf-lg.jpg

Τα χαρακτηριστικά που αναζητούσα είναι να είναι χειρός, να δέχεται χάρτες (συγκεκριμένα της Ανάβασης) και να έχει πυξίδα.

Το έχει κανείς (ή έστω το 20) να μου πει γνώμη στην πράξη;

sinox-0.jpeg

Δεν το εχω προσωπικά. Αλλα τυχαίνει να το εχω δουλέψει μιας και το εχει ενα φιλαράκι που κανουμε παρέα ΜΤΒ.

Μεχρι στιγμής δεν μας εχει αφήσει πουθενά στο βουνό.

Η κατανάλωση της μπαταρίας ανεβαίνει δραματικά οταν το βαζεις να καταγράφει διαδρομή. Επισης αρχικά εχει σεταρισμένο το συστημα καταγραφης καθε 100μ και αυτό το κάνει να εμφανίζει μεγάλες αποκλείσεις στο υψομετρικό σχεδιάγραμμα(για οικονομικότερη χρήση της μπαταρίας λογικα). Για αυτο το ρυθμίσαμε κάθε 10μ. γι'αυτό και ανέβηκε η κατανάλωση του.

Αν το σετάρεις και εσύ έτσι, αγορασε και ενα φορτιστη και μπαταρίες ΑΑ να εχεις. Σε πολυήμερες αποδράσεις κουβάλα και εφεδρικές.

Στους χάρτες μέσα θα βρεις λειτουργίες που θα πάθεις πλάκα αν δεν εχεις δουλέψει κατι αντίστοιχο...

Οριστε μερικές καταγραφες που εχω ευκαιρες...

Όρος Συρόκα, Μεσσηνια

%CF%83%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1+%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B711.jpg

%CF%83%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1+%CF%85%CF%88%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B112.jpg

Όρος Καλάθι, Μεσσηνία

%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25B8%25CE%25B9+%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25B1%25CE%25B4%25CF%2581%25CE%25BF%25CE%25BC%25CE%25B7.jpg

%25CE%259A%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25B8%25CE%25B9+%25CF%2585%25CF%2588%25CE%25BF%25CE%25BC%25CE%25B5%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25B112.jpg

• Like 2

<p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p>

<p class='bbc_center'> </p>

Τα χαρακτηριστικά που αναζητούσα είναι να είναι χειρός, να δέχεται χάρτες (συγκεκριμένα της Ανάβασης) και να έχει πυξίδα.

Άρη,

νομίζω ότι οποιοδήποτε ημι-έξυπνο τηλέφωνο με ανοικτού κώδικα λογισμικό, κάνει αυτά που θέλεις δωρεάν.

Φιλικά

7Ψυχος

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

rf-lg.jpg

Το έχει κανείς (ή έστω το 20) να μου πει γνώμη στην πράξη;

Επειδή είδα ότι σου προτείνουν να πάρεις κάποιο smartphone να σου πω ότι θα πρέπει να το αποφύγεις αν χρειάζεσαι το gps για χρήση στο βουνό. Η αυτονομία του είναι ελάχιστη (3-4 ώρες και ίσως λέω πολύ). Και όταν σου τελειώσει η μπαταρία δεν θα έχεις ούτε τηλέφωνο. Οπότε μπαίνει διπλό θέμα ασφαλείας. Εννοείται ότι είναι υπερευαίσθητα. Ειδικά αν αυτά βραχούνε εσύ κάηκες. Καμμία σχέση για παράδειγμα με το gps map 60 που μου έπεσε σε ποτάμι και παρά το ότι πέρναγε από πάνω του 1 μέτρο νερό αυτό δούλευε κανονικά στον πάτο. Και δουλεύει ακόμη. Με λίγα λόγια αν ψάχνεις για γκατζετάκι πάρε smartphone, αν ψάχνεις για εργαλείο πάρε αυτό που σου γυάλισε.

Είναι από τα κορυφαία. Να σου πω επίσης ότι το σημαντικό του χαρακτηριστικό δεν είναι η πυξίδα που δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ και την οποία θα απενεργοποιήσεις για να μη σου τρώει μπαταρία, αλλά το βαρομετρικό αλτίμετρο το οποίο πράγματι το ανεβάζει ένα σκαλί πάνω από τα υπόλοιπα. Αν μιλάμε για χρήση στο βουνό φυσικά. Αλλιώς ούτε αυτό χρειάζεσαι και πας στο 20.

• Like 2

Επειδή είδα ότι σου προτείνουν να πάρεις κάποιο smartphone να σου πω ότι θα πρέπει να το αποφύγεις αν χρειάζεσαι το gps για χρήση στο βουνό. Η αυτονομία του είναι ελάχιστη (3-4 ώρες και ίσως λέω πολύ). Και όταν σου τελειώσει η μπαταρία δεν θα έχεις ούτε τηλέφωνο. Οπότε μπαίνει διπλό θέμα ασφαλείας. Εννοείται ότι είναι υπερευαίσθητα. Ειδικά αν αυτά βραχούνε εσύ κάηκες. Καμμία σχέση για παράδειγμα με το gps map 60 που μου έπεσε σε ποτάμι και παρά το ότι πέρναγε από πάνω του 1 μέτρο νερό αυτό δούλευε κανονικά στον πάτο. Και δουλεύει ακόμη. Με λίγα λόγια αν ψάχνεις για γκατζετάκι πάρε smartphone, αν ψάχνεις για εργαλείο πάρε αυτό που σου γυάλισε.

Είναι από τα κορυφαία. Να σου πω επίσης ότι το σημαντικό του χαρακτηριστικό δεν είναι η πυξίδα που δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ και την οποία θα απενεργοποιήσεις για να μη σου τρώει μπαταρία, αλλά το βαρομετρικό αλτίμετρο το οποίο πράγματι το ανεβάζει ένα σκαλί πάνω από τα υπόλοιπα. Αν μιλάμε για χρήση στο βουνό φυσικά. Αλλιώς ούτε αυτό χρειάζεσαι και πας στο 20.

Φίλε pka δεν λέω περισσότερα με κάλυψες απόλυτα. Χρήση στο βουνό, αυτονομία, χάρτες μικρής κλίμακας με μονοπάτια (που δεν παίζουν σε smartphones απ' όσο έχω ψάξει) + αλτίμετρο.

sinox-0.jpeg

Καλούς χάρτες μπορείς να φορτώσεις και σε smartphone. Εξαρτάται από την εφαρμογή. Αν εγκαταστήσεις το Ozi Explorer (for Android ή CE) μπορείς να του φορτώσεις ακόμη και χάρτες που θα σκανάρεις μόνος σου. Σαν εφαρμογή είναι λίγο πίσω σε σχέση με τις σύγχρονες εφαρμογές για smartphone αλλά και μόνο ότι είναι το μικρό αδελφάκι του πιο διαδεδομένου παγκόσμια προγράμματος ψηφιακού χάρτη, σε σπρώχνει να το φορτώσεις και στο smartphone ή την ταμπλέτα.

Οι χάρτες της Ανάβασης είναι οι καλύτεροι που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Μπορείς να βρείς όμως και κάποιους που κυκλοφορούν τζάμπα. Ο χάρτης του PeterP είναι ο γνωστότερος που κυκλοφορεί για την Ελλάδα.

Για διάφορα τέτοια μπορείς να χαζέψεις στα λινκς του hellaspath. Θα βρεις και στοιχεία για κάμποσες πεζοπορικές διαδρομές στα βουνά μας. Και για λίγες (αλλά χαρακτηριστικές) διαδρομές ορειβατικού σκι.

Μη ξεχάσεις να στείλεις και συ τις διαδρομές σου.

Καλορίζικο το μηχανάκι και καλές διαδρομές.

• Like 1

Νέα heavy duty PMR446 από την motorola. Τα XTNi (για το οποίο έχουμε και το δικό μου review) και XTNid, αντικαθίστανται από τα ΧΤ420 και XT460 αντίστοιχα:

Στιγμιότυπο 2013-10-15, 2.17.17 μ.μ..png

Στιγμιότυπο 2013-10-15, 2.18.19 μ.μ..png

http://www.motorolas...0_Series/XT460#

Make Parnassos Great Again!

Μιας και το είπαμε, για πείτε καμία γνώμη γι'αυτό:

http://www.baofengradio.com/en/ProShowcn.asp?ID=190

http://www.amazon.com/Baofeng-UV5RA-136-174-Dual-Band-Transceiver/dp/B009MAKWC0

Το έχω βρει στο ebay σε εξευτελιστική τιμή (20κάτι ευρώ το ένα). Ξέρω ότι σίγουρα θέλει προγραμματισμό από τον υπολογιστή (γίνεται και με τα κουμπιά αλλά είναι δύσκολο). Σε reviews έχω δει καλές κριτικές. Μήπως παραείναι pro για τη χρήση που το θέλω εγώ (στο σκι και σε καμιά εκδρομή); Αλλά και πάλι η τιμή είναι ΠΟΛΥ δελεαστική.

sinox-0.jpeg