Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted October 15, 2013 Τα Baofeng είναι σταθερές αξίες και απίστευτο value for money. Πάρα πολλοί πιλότοι στο parapente τέτοια χρησιμοποιούν και από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω όλοι είναι ευχαριστημένοι. Εγώ έχω το UV-3R το οποίο χρησιμοποιώ και στο σκι μέσα σε τσέπη (γιατί από στεγανότητα... δεν). ΟΜΩΣ, στο σκι οι συνθήκες είναι ζόρικες. Υγρασία, χιόνι κλπ δεν τα πάνε πολύ καλά με εκτεθειμένα ηλεκτρονικά designed in China. Αν θα το έχεις μέσα σε τσέπη θα είναι οκ... μάλλον. Αλλά το συγκεκριμένο που έβαλες δεν νομίζω ότι χωράει σε τσέπη σαν το UV-3. A... και φυσικά, θέλει άδεια ραδιοερασιτέχνη. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted October 15, 2013 (edited) ΟΜΩΣ, στο σκι οι συνθήκες είναι ζόρικες. Υγρασία, χιόνι κλπ δεν τα πάνε πολύ καλά με εκτεθειμένα ηλεκτρονικά designed in China. Αν θα το έχεις μέσα σε τσέπη θα είναι οκ... μάλλον. Αλλά το συγκεκριμένο που έβαλες δεν νομίζω ότι χωράει σε τσέπη σαν το UV-3. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Χρήστο! Δεν διαφέρουν και τόσο πολύ σε διαστάσεις: UV-5RA: 110x58x32 mm (Excluded Antenna) UV-3R: 99x55x 29 mm (Excluded Antenna) Επίσης φοράω XXL, οπότε και οι τσέπες μου είναι αντιστοίχως μεγάλες! Λεφτά για heavy duty πάντως δεν παίζουν... A... και φυσικά, θέλει άδεια ραδιοερασιτέχνη. Κάτι είχαμε συζητήσει επ' αυτού αν θυμάμαι καλά... Επίσης αν το χρησιμοποιείς μόνο στις συχνότητες του PMR και στη ρύθμιση ισχύος στο 1W (έχει dual mode στο 1 και στα 4), υπάρχει πρόβλημα; Edited October 15, 2013 by wraith Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted October 15, 2013 Το πρόβλημα είναι να μην σε σταματήσει το ΟΠΚΕ για κανένα έλεγχο και βρεις τον μπελά σου. Πριν λίγο καιρό μπλόκο σταμάτησε μέλος του συλλόγου έξω από την Λιβαδιά και ψάξανε από τα πατάκια, μέχρι τις πάνες του μωρού. Νταξ, μικρές οι πιθανότητες, αλλά πρέπει να το έχεις υπόψη σου. 2 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted October 15, 2013 Έχω και ενδιάμεσο σταθμό... Το κόστος και ο κόπος να γίνεις νόμιμος (άδεια κτλ); Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted October 15, 2013 Αν δεν βαριέσαι, δες αυτό το νήμα: http://www.sky.gr/forum/index.php/topic?f=11&t=4618 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
cossie 82 Report post Posted October 15, 2013 Και εγω θελω να δωσω για την αδεια....ειναι απαραιτητη σε εμας που χρησιμοποιούμε 5w .... Quote Live your life to the maximum....... take and learn as much as you can.... life's short!!! DAVIS 6163 Pro2- Fan Aspirated & Radiation Shield http://cyclogenesis.gr/kifissia/ Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted October 15, 2013 Αγοράστηκε, μαζί με καλώδιο USB... Σιγά σιγά θα μπει και η άδεια στο πλάνο. Κατέβασα όλο το υλικό. Μέχρι τότε θα είμαι ένας outlaw σαν τους κυρίους εδω: !!! Πάντως στην Αμερική, η αντίστοιχη άδεια είναι 5ετους ισχύος και βγαίνει πληρώνοντας στο Ομοσπονδιακό Κράτος ένα ποσό της τάξης των $80. Ναι, ξέρω, στην Αμερική............ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted October 15, 2013 Αποκλείεται να μην χρειάζεται να δώσεις και εξετάσεις και στην Αμερική. Η άδεια χρήσης ραδιοερασιτεχνικών μηχανημάτων πρέπει να συνοδεύεται από κατανόηση της χρήσης τους, γιατί διαφορετικά μπορεί να εκπέμπεις σε συχνότητες που χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους, όπως ναυτικά κανάλια, συχνότητες της αστυνομίας κλπ. 3 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted October 15, 2013 Αποκλείεται να μην χρειάζεται να δώσεις και εξετάσεις και στην Αμερική. Η άδεια χρήσης ραδιοερασιτεχνικών μηχανημάτων πρέπει να συνοδεύεται από κατανόηση της χρήσης τους, γιατί διαφορετικά μπορεί να εκπέμπεις σε συχνότητες που χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους, όπως ναυτικά κανάλια, συχνότητες της αστυνομίας κλπ. Σωστα. Νομιζω Αμερικη μεχρι και τα PMR αδεια θελουν....... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted October 15, 2013 Nope... Υπάρχει το FRS με εύρος συχνοτήτων 462-467 MHz και με μέγιστη ισχύ στα 500mW, που δεν χρειάζεται κανενός είδους άδεια, δηλαδή το αντίστοιχο με το δικό μας PMR και το GMRS με εύρος συχνοτήτων επίσης στα 462-467 MHz και με μέγιστη ισχύ στα 50W(!) και θέλει την άδεια που είπα παραπάνω ($85/πενταετία, χωρίς εξετάσεις). Μάλιστα έχει προταθεί από την FCC να καταργηθεί η ατομική αδειοδότηση (ίσως να ενσωματωθεί στο προϊόν απ' ότι κατάλαβα). Υπάρχει βέβαια και το HAM/Amateur Radio που απαιτεί εξετάσεις σε διάφορες βαθμίδες. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted October 16, 2013 Ακριβώς αυτό είναι το θέμα. FRS/GMRS δουλεύουν σε συγκεκριμένα κανάλια, περισσότερα από τα 8 Ευρωπαϊκά pmr446, αλλά και πάλι αυστηρώς προκαθορισμένα, οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια για παρεμβολές σε άλλες συχνότητες. Όταν όμως ο Λάππας που δεν ξέρει τι του γίνεται παίρνει ένα ραδιοερασιτεχνικό (ham/amateur) Baofeng και διαλέγει μια συχνότητα στην τύχη για να εκπέμψει, ε, εκεί υπάρχει πρόβλημα. 2 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted October 16, 2013 μεγα προβλημα καλο ειναι να μπει καποιος στο ενωση ελληνων ραδιοερασιτεχνων αν ενδιαφερεται για εξετασεις γιατι και η αγορα ενος μηχανηματος δηλωνεται επισημα με τα χαρτια του για να ειναι νομιμο ,δεν αρκει η αδεια ραδιοερασιτεχνου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted October 16, 2013 Έχει αλλάξει αρκετά η νομοθεσία τα τελευταία χρόνια. Για την κατηγορία εισαγωγικού επιπέδου και διαφορετικές είναι οι εξετάσεις (ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σε υπολογιστή) και δεν χρειάζεται να γραφτείς στους ραδιοερασιτέχνες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bialex 276 Report post Posted October 16, 2013 Για όσους ενδιαφέρονται ρίξτε μια ματιά εδώ www.raag.org/displayITM1.asp?ITMID=11&LANG=GR Με την απόκτηση του πτυχίου μετά από εξετάσεις, κάνεις αίτηση και πέρνεις την άδεια ραδιοερασιτέχνη με με το μοναδικό για τον καθένα παγκοσμίως call sign (Διακρητικό κλήσης) Εγω π.χ. είμαι ο SV3FUX αλλά είμαι παλιός και έδωσα και κώδικα mors 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted October 30, 2013 Ήρθε σήμερα...11 μέρες μετά! Ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει, καθώς φορτίζω την μπαταρία! Quote Share this post Link to post Share on other sites
τζιμακος 1 Report post Posted February 19, 2014 καλημερα.καπου στο φορουμ ειχα πετυχει συζητηση περι woki toki.πολλοι ηθελαν κατι αξιοπιστο.ειχα παρει πριν χρονια απο το LIDL και μου βγηκαν κορυφαια.μεγαλη εμβελεια πολλες επιλογες ρυθμισεων και οι μπαταριες τους ειναι ακομα δυνατες και δεν αδειαζουν ποτε,τα συγκεκριμμενα τα φερνουν τα LIDL και παλι μεθαυριο στα 30 ευρω.τοτε τα ειχα παρει 50 η 55.οποιος ενδιαφερεται ας τρεξει μιλαμε για πολυ καλα μηχανηματακια.. αν θεωρειται διαφημιση παρακαλω σβηστε το.. http://www.lidl-pageflip.com/grgr.html?kid=FEoonc Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted February 19, 2014 (edited) Τα MIDLAND G7 XT που τα έχω 3 χρονακια φέτος δεν ανταποκρίνονται μεταξύ τους , το μονο που καταφέρνουν είναι να βγάζουν ήχους οταν το ένα καλεί το άλλο.. Περισυ τους είχα αλλάξει κ μπαταρίες ( παρόλο που τις φορτιζα σύμφωνα με το κατασκευαστή οταν ηταν σε αδράνεια). Ρωτώ λοιπόν αν είναι καλύτερο να τα δώσω για φτιάξιμο ( φτιάχνονται άραγε; ) η να μπω στη διαδικασία να πάρω κάτι δυνατό κ ίσως παράνομο ; Edited February 19, 2014 by captainhook3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted February 19, 2014 Για όποιον θέλει να διαβάσει, το κεντρικό θέμα για Walkie Talkies είναι εδώ 1 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,720 Report post Posted February 19, 2014 (edited) Τα MIDLAND G7 XT που τα έχω 3 χρονακια φέτος δεν ανταποκρίνονται μεταξύ τους , το μονο που καταφέρνουν είναι να βγάζουν ήχους οταν το ένα καλεί το άλλο.. Περισυ τους είχα αλλάξει κ μπαταρίες ( παρόλο που τις φορτιζα σύμφωνα με το κατασκευαστή οταν ηταν σε αδράνεια). Ρωτώ λοιπόν αν είναι καλύτερο να τα δώσω για φτιάξιμο ( φτιάχνονται άραγε; ) η να μπω στη διαδικασία να πάρω κάτι δυνατό κ ίσως παράνομο ; ειναι θεμα μπαταριας αλλαξε και δεν θα εχεις προβλημα Μομιζω οτι μπορεις να βαλεις και κοινες αλκαλικες τουλαχιστον στο γικο μου g8 που πρακτικα το ιδιο ειναι μολις αλλαξα μπαταριες διορθωθηκαν ολα Edited February 19, 2014 by gatz 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted February 19, 2014 εχουν τα media markt μπαταριες και φορτιστες σε πολυ καλη τιμη.και δινουν και μεγαλη διαρκεια ζωης 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted February 19, 2014 Για όποιον θέλει να διαβάσει, το κεντρικό θέμα για Walkie Talkies είναι εδώ ? Εμεις που γραψαμε Πανο? Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted February 19, 2014 ? Εμεις που γραψαμε Πανο? Αρχικά αλλού και τα μετέφερε ο Λάππας! Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted February 19, 2014 (edited) Ο Χρηστος μετεφερε του Τζιμακου Edited February 19, 2014 by captainhook3 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted February 19, 2014 Και του Πάνου! Εγώ το πρωί τα διάβασα και τα δύο αλλού! Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted February 19, 2014 ειναι θεμα μπαταριας αλλαξε και δεν θα εχεις προβλημα Μομιζω οτι μπορεις να βαλεις και κοινες αλκαλικες τουλαχιστον στο γικο μου g8 που πρακτικα το ιδιο ειναι μολις αλλαξα μπαταριες διορθωθηκαν ολα Επειδη δε τα εχω μαζι μου θα το κοιταξω αυριο.... Εχω την εντυπωση ομως πως δε δεχονται μπαταριες κοινες... Αυριο ομως... Quote Share this post Link to post Share on other sites