Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted December 10, 2016 To magic earth PRO χρησιμοποιεί χάρτες tom tom όπως πολλά άλλα προγράμματα της αγοράς. Πχ το sygic. Το έχω τσεκάρει επανειλημένα. Αν το ένα έχει λάθος του χάρτη, τότε το ίδιο λάθος το έχουν όλα. Την όποια διαφορά την κάνει το ίδιο το πρόγραμμα. Υπάρχει και το δωρεάν magic earth που χρησιμοποιεί openstreet χάρτες που είναι σημαντικά υποδεέστερο. Για παράδειγμα δεν βρίσκει ούτε καν το Παλαιό Φάληρο και οι δρομολογήσεις του είναι μέτριες. Και μάλιστα το αστείο είναι ότι ήταν πολύ καλύτερο, αλλά πρόσφατα απέκτησε πλήθος προβλημάτων στην αναζήτηση διευθύνσεων. Το σπίτι μου στο Φάληρο το έβρισκε παλιότερα ενώ τώρα... Πιθανολογώ ότι έγινε για να στραφεί το κοινό στο αγοραστό πρόγραμμα Εγώ για να τεστάρω τα διάφορα προγράμματα, χρησιμοποιώ δυο διαδρομές στις οποίες υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές αλλά υπάρχει και η αναμφισβήτητη καλύτερη διαδρομή. Η μια είναι μια αστική διαδρομή από το Παλαιό Φάληρο στη Δάφνη και η άλλη είναι μια υπεραστική διαδρομή, από την Αθήνα στη Βοβούσα. Το magic earth τα καταφέρνει καλύτερα από όλα τα άλλα offline προγράμματα. Και στις σχετικές συζητήσεις σε τεχνολογικά φόρουμ, υπάρχει πια κοινή συναίνεση ότι το magic earth (route66) είναι ένα από τα κορυφαία προγράμματα προσανατολισμού. Ο αναμφισβήτητος ηγέτης, το google maps, ουσιαστικά δεν λειτουργεί offline (υποτίθεται ότι γίνεται με κατέβασμα χάρτη, αλλά...), και το πολύ καλό στις δρομολογήσεις (και τζάμπα) here maps, εχει πλήθος αναφορές για πολλά και διάφορα προβλήματα στη λειτουργία offline. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει Pro και είναι διαφορετικό. Όντως έχει σωστό χάρτη και όντως βρίσκει πράγματα που το free δεν τα βρίσκει. Βασικά το free είναι για άμεση διαγραφή, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Το κακό είναι ότι θέλει €40 για την Ευρώπη και επιπλέον χρήματα κάθε χρόνο. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
pka 1,173 Report post Posted December 11, 2016 (edited) Βασικά το free είναι για άμεση διαγραφή, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Εγώ πάντως πιστεύω ότι το openstreet map project (του οποίου τους χάρτες χρησιμοποιεί και το free magic earth), είναι το μέλλον. Είναι απίστευτος ο όγκος των πληροφοριών (και των διορθώσεων) που ενσωματώνουν καθημερινά στους χάρτες του οι χιλιάδες χρήστες. Εγώ έχω μπει και έχω διορθώσει λάθη στη γειτονιά μου. Η διόρθωση λαθών είναι απείρως γρηγορότερη από τη διόρθωση σε εμπορικούς χάρτες. Το πρόβλημα είναι η αργή ενσωμάτωση των διορθωμένων χαρτών στα προγράμματα προσανατολισμού που χρησιμοποιούν χάρτες openstreet. Επιπλέον επειδή τα προγράμματα αυτά είναι τζάμπα έχουν πολύ χαμηλότερη ποιότητα (για την ωρα) από άλλα πληρωτά. Και υπάρχουν και οι περιπτώσεις (όπως στο free magic earth) με την εσκεμμένη δημιουργία προβλημάτων για να στραφεί ο κόσμος στο αδελφό εμπορικό πρόγραμμα. Ένα μεγάλο κρίμα είναι το here maps που όσο το είχε η nokia γινόταν όλο και καλύτερο. Έχω την αίσθηση ότι από τότε που το πήραν οι Γερμανοί αυτοκινητοβομήχανοι κάτι δεν πάει καλά. Αν και πολλοί είναι αυτοί που λένε τα καλύτερα, σε αντίστοιχα πολλές περιπτώσεις δεν λειτουργεί σωστά. Σε μένα δυστυχώς δεν παίζει σωστά offline. Κολλάει. Πιθανότατα φταίει κάποια ασυμβατότητα με τη συσκευή. Και φαίνεται ότι οι Γερμανοί δεν ενδιαφέρονται και πολύ να το κάνουν μια εφαρμογή που να ταιριάζει παντού. Είναι και τζάμπα οπότε δεν ελπίζω και πολύ. Edited December 11, 2016 by pka Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted December 11, 2016 οι χαρτες ειναι το προβλημα και μετα το software ολοι εχουν τους δρομους και δεν εχουν τις μονοδρομησεις που σημαινει αντιγραφουν τους χαρτες και βελτιωνουν 2 πραγματα στις μεγαλες πολεις και απο κει και περα το χαος λιγες εταιρειες κανουν διικια τους εγγραφη ..οι περισσοτερες αντιγραφουν απο το google και αυτο φαινεται στο επαρχιακο δικτυο που καποιους δρομους για γαιδουρια τους εχουν για επαρχιακους οι επιπλεον πληροφοριες POIS υπαρχουν σιτε σε ολα τα κρατη που με λιγες γνωσεις τις αποθηκευεις σε οποιο προγραμμα navigation θελεις Χρηστο τζαμπα δεν παιζει πουθενα και αν παιζει ειναι για πολυ λιγο η μαπα Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted February 8, 2017 Υπάρχει κανείς κάτοχος του Cobra PMR MT975 που να ενδιαφέρεται για μικρομεγάφωνο όπως αυτό της φωτό; Πρόκειται να κάνω μια αγορά από εδώ κι αν θέλει μπορούμε να μοιραστούμε ταχυδρομικά έξοδα (ενδεχομένως courrier για να έρθουν και πιο άμεσα - βλ φωτό παρακάτω). με βάση την ισοτιμία λίρας από το XE.com έκαστο κοστίζει 5,7€ και οι ισοτιμίες ταχυδρομικών αντίστοιχα με την εικόνα 12, 24 και 30€ Όποιος ενδιαφέρεται ας στείλει πμ. Σκοπεύω να παραγγείλω σύντομα, οπότε μη το αφήσετε για καμιά βδομάδα μετά. Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted February 8, 2017 Οποιος ενδιαφερεται για αγορα απο εκει ας κοιταξει κ αυτα: https://damsu.co.uk/motorola-tlkr-t80-extreme-free-earpieces-licence-free-walkie-talkie-twin-pack-weatherproof.html#.WJsiVNSLTGg Καλη Τιμη κ σουπερ pmr. 2 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted June 26, 2017 https://www.youtube.com/watch?v=fxe4K0zVRY8 Το πρώτο (?) Dual Band DMR+Analogue. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted June 29, 2017 Κάποια λογική εξήγηση γιατί το Apple Maps προτείνει αυτή τη διαδρομή κάνοντας κύκλο και όχι την πράσινη που σχεδίασα εγώ; Να προλάβω να εξηγήσω ότι δεν υπάρχει λάθος μονοδρόμηση γιατί όταν του ζητήσω να με πάει σε κάποιο σημείο της διαδρομής που έχω μαρκάρει με πράσινο, το κάνει σωστά. To Google Maps προτείνει κάτι ακόμα πιο εξωφρενικό. Αντί για την σωστή διαδρομή (διακεκομμένη πράσινη), σε κάνει τον γύρο της Ακροπόλεως: Το TomTom, επιλέγει την σωστή διαδρομή: Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted June 29, 2017 O φιλος μου ο Γουγλομαπης λεει... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted June 29, 2017 Το μπέρδεμα με τους αναίτιους κύκλους γίνεται στο ανάποδο (από Νικηταρά). Ακόμα και αυτό που έβαλες όμως είναι λάθος γιατί η Μωρέως είναι μονοδρομημένη ανάποδα. Η σωστή νόμιμη διαδρομή είναι αυτή: Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,271 Report post Posted June 30, 2017 Δηλαδη αμα δεν εχετε μπαταρια καθεστε στην μεση του δρομου και αρχινατε το κλαμα; Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted June 30, 2017 Χρηστο το γρηγορη στα αγγλικα δε σημαινει συντομη......το γρηγορο προτεινει συνηθως ποιο καλους δρομους ενω το συντομη ισως και μεσα απο σοκακια Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted June 30, 2017 Αυτό που προτείνει το google δεν είναι ούτε γρήγορο, ούτε σύντομο. Δεν είναι καν το πιο φαρδύ ή αυτό με τις λιγότερες στροφές. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,271 Report post Posted June 30, 2017 Α δεν σας αντεχω Προκαλειτε και θα σας τρολιασω. gps απο τα lidl... Κατι υπαρξιακα ερωτηματα.... Εσεις και ο....κολομβος... Τουδειξε ο γκουγκλης τον δρομο για κινα....τον συντομο.... Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted April 20, 2018 Το Navigon μας άφησε χρόνους: https://www.navigon.com/en Και όσο σκέφτομαι ότι το είχα πληρώσει σχεδόν €100... Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted April 20, 2018 Αν σε ενδιαφέρει (ή κάποιον άλλο) τρέχει προσφορά του Sygic με περίπου 20€ με χάρτες για όλο το κόσμο και δωρεάν ενημερώσεις... 1 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted April 20, 2018 Από καθαρή διαστροφή το έχω αγορασμένο και αυτό Πάνο, και μάλιστα πριν κανένα δυο μήνες έδωσα και άλλα €10 για πληροφορίες κίνησης εφ όρου ζωής. Βέβαια, βλέποντας το πόσο εύκολο είναι να κλείσει μια εφαρμογή και να πάνε πεταμένα τα λεφτά σου, και δεδομένου ότι ούτως ή άλλως κατά 99% πλέον χρησιμοποιώ το Apple Maps, αυτά τα €10 θα μπορούσα να τα είχα κάνει 3 υπέροχα πιτόγυρα, που θα έπιαναν περισσότερο τόπο... 4 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted April 20, 2018 Apple maps Χρήστο όχι google maps? Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted April 20, 2018 Apple maps. Βρίσκω την απεικόνιση τους απείρως πιο καλή, ενώ το search είναι πλέον εξαιρετικό. Το μόνο παράπονο μου είναι κάποιες κουλές δρομολογήσεις που έχω σχολιάσει σε προηγούμενα μηνύματα σε αυτό το νήμα, αλλά το google maps είναι ακόμα χειρότερο σε αυτό τον τομέα. Γιατί συμβαίνει αυτό δεν μπορώ να καταλάβω, αλλά συμβαίνει. 1 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,730 Report post Posted April 21, 2018 παντως ειναι απαραδεκτο οτι στο site συνεχιζουν να το πουλάνε καμονικα https://www.navigon.com/en/mobile-app/ 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Γιωργος-Κορινθος 747 Report post Posted April 22, 2018 Ερώτηση.... Υπάρχει περίπτωση να βρω απλά Walkie talkie, 3 τον αριθμό, για να τα λένε μεταξύ τους τα παιδιά ή πρέπει να πάρω αναγκαστικά 2 σετ; Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted April 22, 2018 Συνήθως μόνα τους πωλούνται τα πιο ακριβά κομμάτια. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted February 28, 2023 Τα τελευταία χρόνια με τα τηλέφωνα και την δωρεάν περιαγωγή σχεδόν παντού έχουμε ουσιαστικά καταργήσει την χρήση των PMR. Από καθαρά γκατζετάδικη διαστροφή όμως αγόρασα ένα ζευγάρι ψηφιακών DMR446 (όχι DPRM) από την Hytera, τα BD505 LF. Το μοντέλο είναι discontinued, αλλά τo προτίμησα αντί για το 515 που το αντικατέστησε καθώς τo βρήκα σχεδόν 150€ πιο φτηνά. Και καθώς δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι υπήρχε πιο καινούργιο μοντέλο. Όπως και το Motorola XTNi που έχω εδώ και άπειρα χρόνια, πρόκειται για επαγγελματικά (commercial grade) κομμάτια με στιβαρή κατασκευή, πολύ δυνατά ηχεία , χωρίς οθόνη. Από το κουτί ήρθαν προγραμματισμένα με μόλις 3 αναλογικά και 3 ψηφιακά κανάλια και χωρίς υπότονους. Η διαφορά είναι ότι ενώ στο Motorola έστω και με ταχυδακτυλουργικά μπορείς να περάσεις υπότονους, στα Hytera είναι των αδυνάτων αδύνατο, και αναγκάστηκα να τα πάω στην αντιπροσωπεία που μου τα προγραμμάτισε όπως τους τα ζήτησα... με το αζημίωτο (€30). Επίσης αγόρασα και το καλώδιο προγραμματισμού, καθώς και το πρόγραμμα για να μπορώ να αλλάζω πράγματα μόνος μου, αλλά καθώς είναι μόνο για Windows για την ώρα κάθομαι και το χαζεύω. Οι πομποδέκτες μπορούν να προγραμματιστούν μέσω υπολογιστή ή από την αντιπροσωπεία να μιλούν με τα κλασικά 8 αναλογικά κανάλια των απλών PMR446 σε όποιο υπότονο επιθυμεί κανείς, όπως επίσης και με τα ψηφιακά κανάλια DMR446, αλλά όχι με πομποδέκτες DPMR, το σύστημα που χρησιμοποιούν τα Kenwood, Motorola και Icom, καθώς είναι ψηφιακό standard με διαφορετική διαυλοποίηση. H Hytera έχει επιλέξει να δώσει στα ψηφιακά license-free της το ίδιο standard με τους commercial licensed πομποδέκτες της (το DMR είναι το industry standard στις ψηφιακές επικοινωνίες). Η απόδοση τους είναι απλά εξαιρετική, και υπάρχει σαφής βελτίωση στην λήψη ακόμα και των αναλογικών καναλιών, σε σχέση με το κορυφαίο Motorola XTNi. Στο σπίτι μου, σε αστικό περιβάλλον με πυκνή δόμηση, σε απόσταση μικρότερη από 500 μέτρα εκεί που το motorola δεν κατάφερνε να περάσει, τα Hytera ακούγονται άνετα. Εκεί που πραγματικά βλέπεις διαφορά όμως είναι στην ψηφιακή λειτουργία. Η ποιότητα συνομιλίας σε οποιοδήποτε ψηφιακό Standard (DMR, DPMR, NEXEDGE, D-STAR κλπ) είναι κάπως ρομποτική και υποδεέστερη από το αναλογικό, όμως το γεγονός ότι σε όλη την ακτίνα της εμβέλειας η ποιότητα είναι απολύτως σταθερή και πεντακάθαρη κάνει την συνομιλία σαφώς πιο εύκολη. Στο ψηφιακό δεν υπάρχει "ψιλοπιάνει αλλά δεν καταλαβαίνω τι λέει ο άλλος". Το σήμα ή είναι τέλειο, ή δεν περνάει καθόλου. Στα Καλάβρυτα που τα δοκιμάσαμε με τον Αχιλλέα σε DMR, έπιαναν παντού και μιλούσαμε σαν να είμαστε δίπλα ο ένας στον άλλο, ακόμα και όταν το ένα ήταν κάτω από τις καρέκλες στην κορυφή της Στύγας και το άλλο στο πάρκινγκ. Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα επαγγελματικό κομμάτι που απευθύνεται περισσότερο σε μικρές εταιρίες και εργοτάξια, παρά σε χιονοδρόμους. Η τιμή είναι τσουχτερή, το σετάρισμα μπελαλίδικο, η στεγανότητα μόλις IP64, αλλά η απόδοση στην επικοινωνία εξαιρετική. 3 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted March 19, 2023 Follow up: Χτες τα δοκιμάσαμε και σε αναλογικό mode καθώς θέλαμε να επικοινωνούμε με τον Μιχάλη στο κλασικό 8/20. Μια χαρά η απόδοση τους. Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση όμως είναι ότι μου θύμισαν πόσο πλάκα έχει όταν χρησιμοποιούμε PMR. Η επικοινωνία αποκλειστικά από το τηλέφωνο μας το έχει στερήσει αυτό. 2 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
gioand 1,811 Report post Posted March 20, 2023 Πάντως παραμένουν χρήσιμα, πολύ συχνά τα κινητά σε κάποια σημεία δεν έχουν σήμα. Έχουν τον όγκο τους βέβαια. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted March 20, 2023 Ισχύει. Απο την άλλη, ειδικά σε κάποια χιονοδρομικά (πχ στα Καλαβρυτα), αν δεν έχεις PMR και έχεις μόνο Nova.., ψώνισες. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites