KonstantinosV 0 Report post Posted November 19, 2006 Σκέφτομαι να προβώ σε αγορά pmr για να χρησιμοποιώ στο βουνό. Από Θεσ/νίκη ποιά καλά παληκάρια διαθέτουν...? Φιλικά, KonstantinosV Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 19, 2006 Χρειαζόμαστε έναν επαναλήπτη (repeater) σαν το R1 της Πάρνηθας που χρησιμοποιούν οι ραδιοερασιτέχνες, αν και αμφιβάλλω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με PMR. Εννοείται ότι αν επιχειρήσουμε να στήσουμε τέτοιο μηχάνημα στο βουνό, θα μας πάνε δεμένους στο γκισντάνι. Ιδιο repeater με των Vhf?σιγα μη μας δουν και σιγα μην ερθουν στη κορυφη να μας πιασουν καλο και αυτο Δεν κατάλαβες καλά administraτορα της συμφοράς. Αν βάλουμε repeater (λέμε τώρα) σε ψηλή κορφή στον Παρνασσό, θα μας ακούνε όλοι μέχρι την Κρήτη τουλάχιστον. Αυτά τα πράγματα δεν μένουν κρυφά. Βολευτείτε με τα PMR και έχει ο θεός. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 20, 2006 Χεχε! Οντως, θυμαμαι που ριχναμε μια πλατφορμα στη Santa Barbara και χρησιμοποιουσαμε Company Frequency VHF των 5 Watt. Για να μας ακουνε στην παραλια (10 μιλια +) ειχαμε repeater στον πλωτο γερανο και καποιος ειχε τη φαεινη ιδεα να βαλουμε και ενα στο βουνο. Πεφτει καποιος και χτυπαει (λιγο ευτυχως) αλλα ο πρωτος που τον πλησιασε βγαινει στο VHF και λεει "Πωπω αιματα παντου..". Την επομενη στιγμη, εχει μπει ολο το management απο το Los Angeles στο δικτυο και σε 5 λεπτα με phone patch το υψηλο management απο το Χιουστον. Μας καναν αλογακια για κανα 8ωρο, ο παθων ουτε 8 ραμματα δεν ειχε... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
apoplanitarxis 59 Report post Posted November 21, 2006 Ιδιο repeater με των Vhf?σιγα μη μας δουν και σιγα μην ερθουν στη κορυφη να μας πιασουν καλο και αυτο. Ξεχνας οτι χρειαζεσαι ρευμα Παναγιωτακο και μια καλη "κρυψωνα" στο βουνο (μεσα σε κοντεινερ)....ολα αυτα τα παρεχουν καποιοι ανθρωποι(περιπου 4-5ατομα) με το αζημιωτο!!!!!!! Quote ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο... Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted November 21, 2006 πειτε οτι βρισκουμε ρευμα, ποσο να κανει ενα τετοιο πραγματακι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
apoplanitarxis 59 Report post Posted November 22, 2006 πειτε οτι βρισκουμε ρευμα, ποσο να κανει ενα τετοιο πραγματακιΤο 'πραγματακι" δεν ειναι τοσο ακριβο ειδικα αν παρεις μεταχειρισμενο η handmade .....αλλα ρευμα δεν βρισκεις.......... Quote ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο... Share this post Link to post Share on other sites
odyssey 2 Report post Posted November 22, 2006 Το 'πραγματακι" δεν ειναι τοσο ακριβο ειδικα αν παρεις μεταχειρισμενο η handmade .....αλλα ρευμα δεν βρισκεις.......... Αμα θελεις βρισκεις και αλλα το παρατραβηξαμε Quote no friends on a powder day Share this post Link to post Share on other sites
thanos 2 Report post Posted November 22, 2006 Γεια σε όλους!!! Καταρχας να πω οτι πηγα προχθες και πηρα για ενα φιλο (να του το φερω Ελλαδα) PMR ακτινοβολιας οπως ελεγε 14 μιλια!!Δεν ειναι ακομα δοκιμασμενα!!!σε τιμη το δολλαριων περιπου αν θυμαμαι καλα!! Οσον αφορα το Ρινο βρηκα μια σελιδα εδω που το εχουν λιγο λιγοτερο απο 200 δολλαρια!! Οι τιμες ειναι απο Αμερικη!!! Δεν ξερω αν μπορειτε να τα παραγειλετε και να σας ερθουν!!! Οσο αναφορα την νομιμοτητα αω δεν κανω λαθος (που νομιζω πως οχι) απο τοτε οπου η αστυνομια χρησιμοποιει το συστημα Τερρα δεν εχουν προβλημα για τους ασυμρματους!!! Αυτα!! Θανος Quote ViVa GrEeCe!!!! :) Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!! Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted November 22, 2006 Αμα θελεις βρισκεις και αλλα το παρατραβηξαμε πολύ προχωρημένες καταστάσεις.... Φιλικά, KonstantinosV Quote Share this post Link to post Share on other sites
mountain 0 Report post Posted November 22, 2006 Αμα θελεις βρισκεις και αλλα το παρατραβηξαμε δεν νομίζω...υπάρχει πάντα και κάτι τέτοιο.... http://www.nookindustries.com/defense/asse...es/Satelite.jpg Quote Αρνάκι άσπρο και παχύ.... Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted November 23, 2006 τιμο εχεις κολλησει με το ρευμα, ειπαμε πανω στη κορυφη εχει ρευμα. μιλαω για τη μεση του συνδετικου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
thanos 2 Report post Posted November 24, 2006 ξεχασα να βαλω τα site!!sorry για τιν καθηστεριση www.frys.com (απο εδω πηρα του φιλου που γραφω πιο πανω) www.radioshack.com (εκει που βρηκα το Ρινο) Χαρετισμους Θανος Quote ViVa GrEeCe!!!! :) Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!! Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted December 11, 2006 Προ ολίγων ημερών παρήγγειλα ένα walkie talkie cobra και αναμένω την παραλαβή του. Συγκεκριμένα http://www.cobra.com/index.php?page=int/mt-950pro-vp_eu&id=1 . Παρακινήθηκα από την εμπειρία του Makism και είπα να κουβαλάω και εγώ το εν λόγω μαραφέτι μαζί μου μπας και πω καμιά κουβέντα με τους συνforumίτες στα κορφοβούνια μας . Άντε να δούμε... Φιλικά, KonstantinosV Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted December 12, 2006 Μάκη πόση ώρα διαρκούν οι μπαταρίες στο cobra σου; Θέλω να πω βγάζουν μια τυπική μέρα skiing από τις 9 μέχρι 4 , ή πρέπει να κουβαλάω και αλκαλικές μαζί μου Φιλικά, KonstantinosV Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 12, 2006 Βγαζουν σαββατοκυριακο, αμα δεν το εχεις ριξει στην πολυλογια, τις γαλειφιες και το καμακι Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted December 12, 2006 Βγαζουν σαββατοκυριακο, αμα δεν το εχεις ριξει στην πολυλογια, τις γαλειφιες και το καμακι Χμμ οκ. πάντως εγώ για υποκλοπές το πήρα... Φιλικά, KonstantinosV Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted December 28, 2006 Λοιπόν, ποιοί/ές έχουν pmr και τί μάρκα, μοντέλο, είστε ικανοποιημένοι, διάρκεια μπαταρίας κλπ? Και όσοι από εμάς έχουμε να τα κουβαλάμε για να τα λέμε στην βαρετή καρέκλα... Φιλικά, KonstantinosV Quote Share this post Link to post Share on other sites
odysseas 8 Report post Posted December 31, 2006 Κων/νε σε λίγες μέρες που θα παραλάβω το καινουριο μου pmr (ίδιο με το δικό σου) και το δοκιμάσω θα σου απαντήσω. Τώρα πια θα σας ακούω .. ακούτε όλοι εσείς που με φωνάζατεεεεε?? Ναι ρε! Ακούει ο Οδυσσέας!!! Όλεεεεεεεεεε Quote Από τον Γιώργο έρχομαι και στην κορφή Βανέσσα!! Share this post Link to post Share on other sites
AlexC 32 Report post Posted December 31, 2006 αυτες ειναι οι συχνοτητες για οσους εχουν VHF: Τα 8 κανάλια των PMR και οι συχνότητες που τους αντιστοιχούν είναι: CH 1 = 446.00625 Mhz CH 2 = 446.01875 Mhz CH 3 = 446.03125 Mhz CH 4 = 446.04375 Mhz CH 5 = 446.05625 Mhz CH 6 = 446.06875 Mhz CH 7 = 446.08125 Mhz CH 8 = 446.09375 Mhz άρα θεωρητικά μπορώ να σας ακούω από το vhf από πολύ μακριά έτσι? δώστε και καμια καλή πρόταση για pmr έχω ένα αλλα είναι τις πλακας γιατί μια φορα στον παρνασσό δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε με τίποτα.... http://www.gps4u.gr/product.asp?ProdID=1459 αυτο πως σας φαινετε? http://www.meimaris.com/product.asp?intProdID=1364 Quote Share this post Link to post Share on other sites
damianos 819 Report post Posted December 31, 2006 Κων/νε σε λίγες μέρες που θα παραλάβω το καινουριο μου pmr (ίδιο με το δικό σου) και το δοκιμάσω θα σου απαντήσω. Τώρα πια θα σας ακούω .. ακούτε όλοι εσείς που με φωνάζατεεεεε??Οδυσσέα κι εγώ παρήγγειλα ένα ζευγάρι απ' τα ίδια. Quote Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 31, 2006 αυτες ειναι οι συχνοτητες για οσους εχουν VHF:Τα 8 κανάλια των PMR και οι συχνότητες που τους αντιστοιχούν είναι: CH 1 = 446.00625 Mhz CH 2 = 446.01875 Mhz CH 3 = 446.03125 Mhz CH 4 = 446.04375 Mhz CH 5 = 446.05625 Mhz CH 6 = 446.06875 Mhz CH 7 = 446.08125 Mhz CH 8 = 446.09375 Mhz άρα θεωρητικά μπορώ να σας ακούω από το vhf από πολύ μακριά έτσι? δώστε και καμια καλή πρόταση για pmr έχω ένα αλλα είναι τις πλακας γιατί μια φορα στον παρνασσό δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε με τίποτα.... http://www.gps4u.gr/product.asp?ProdID=1459 αυτο πως σας φαινετε? http://www.meimaris.com/product.asp?intProdID=1364 Και πρακτικα μπορεις τοσο να μας ακους οσο και να μας μιλας. Νομιζω ομως οτι τα VHF δεν εχουν το CTSS (ειναι ενας κωδικος, το λενε και υποκαναλι). Πρακτικα το CTSS στο 8/20 που χρησιμοποιουμε στο Snowclub ειναι συχνοτητα 8 CTSS 20. Λοιπον αν εσυ εχεις το PMR σου στο 8/10, οταν καποιος εκπεμπει στο 8/20 το δικο σου το αγνοει. Πιστευω ομως οτι δεν μπορουν να εκπεμπουν και τα δυο ταυτοχρονα και να ακουν οι δεκτες 2 διαφορετικες συνομιλιες, το σημα μπερδευεται. Τωρα αν εκπεμπεις με το VHF σου στη συχνοτητα 8, θα τα πρηζεις σε οσους ειναι και στις 39 CTSS με συχνοτητα το 8 (ειτε θα σε αγνοουν ολοι, δεν ειμαι σιγουρος, αλλα νομιζω το πρωτο). Και βεβαια οταν λαμβανεις θα σε πρηζουν και οι 39!!! Το VHF σου εκπεμπει στα 5 Watt ενω το PMR εκπεμπει στα 0,5 Watt. Δεδομενου οτι και τα δυο λαμβανουν μονο σε ευθεια οπτικη επαφη (και ο,τι τσιμπανε απο ανακλασεις), δεν νομιζω οτι θα δεις τεραστιες διαφορες στη ληψη σε ενα χιονοδρομικο. Εγω στο ΧΚΠ εχω μιλησει απο την κορυφη του Ηρακλη/Περικλη στο παρκινγκ. Εχω ομως παιδευτει απο το 1950 στο 1750 . Πιστευω οτι δεν υπαρχουν μεγαλες διαφορες μεταξυ ενος καλου και ενος φτηνου PMR στην εκπομπη/ληψη. Οι διαφορες ειναι στην αδιαβροχοποιηση, στην ποιοτητα/διαρκεια/συμπεριφορα στο κρυο της μπαταριας και φυσικα στην...τιμη. Διαλεγετε και παιρνετε. Ααα, τωρα που θυμηθηκα, το PMR ειναι νομιμο και δεν χρειαζεσαι αδεια. Το VHF πρεπει να εχεις αδεια. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted December 31, 2006 Κων/νε σε λίγες μέρες που θα παραλάβω το καινουριο μου pmr (ίδιο με το δικό σου) και το δοκιμάσω θα σου απαντήσω. Με γειά, καλορίζικο! Κάτσε όμως να χιονίσει Oδυσσέα γιατί βλέπω να φωνάζω από την ταράτσα του σπιτιού μου... "Οδυσσέας ακούει?" Φιλικά, KonstantinosV Quote Share this post Link to post Share on other sites
damianos 819 Report post Posted December 31, 2006 Με γειά, καλορίζικο! Κάτσε όμως να χιονίσει Oδυσσέα γιατί βλέπω να φωνάζω από την ταράτσα του σπιτιού μου... "Οδυσσέας ακούει?" Φιλικά, KonstantinosVΤην "πατήσαμε" όμως Κωνσταντίνε, γιατί σήμερα τα βρήκα στην αγορά περίπου 20 Ευρώ φθηνότερα (το ζευγάρι). Και πάλι όμως....καλή μας χιονιά!! Quote Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 31, 2006 Την "πατήσαμε" όμως Κωνσταντίνε, γιατί σήμερα τα βρήκα στην αγορά περίπου 20 Ευρώ φθηνότερα (το ζευγάρι). Και πάλι όμως....καλή μας χιονιά!! Με τι μπαταριες??? Εγω εχω 2 ζευγαρια, το πρωτο με τις ενσωματομενες μπαταριες και φορτιστη, το δευτερο (20 Ε φτηνοτερο) με αλκαλικες η επαναφορτιζομενες ΑΑΑ (που θελουν κι αυτες τον φορτιστη τους και τα Ευρωπουλα τους). Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
damianos 819 Report post Posted December 31, 2006 Με τι μπαταριες???Εγω εχω 2 ζευγαρια, το πρωτο με τις ενσωματωμενες μπαταριες και φορτιστη, το δευτερο (20 Ε φτηνοτερο) με αλκαλικες η επαναφορτιζομενες ΑΑΑ (που θελουν κι αυτες τον φορτιστη τους και τα Ευρωπουλα τους Το πακέτο που βρήκα στην αγορά είχε αλκαλικές μπαταρίες, φορτιστή και ειδική θήκη για το νερό. Η τιμή μαρκέ ήταν 159 Ευρώ, αλλά αυτός πουλάει με 120! Quote Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση! Share this post Link to post Share on other sites