Nickel 76 Report post Posted December 17, 2007 ξερεις ποσο έκανε το Pmr του SakisP 55.000δρχ το ενα κομμάτι! Motorola T128 μετα είδαμε οτι τα ειχε και ο Πιρσ Μποσναν στο James Bond και καταλαβαμε γιατι ηταν τοσο ακριβο με τα ιδια λεφτά έπαιρνες Vhf... κορυφαια εδω και 6 χρονια Midland και Cobra ειναι απο τα αξιοπιστα πάντως. Lappa να κοιταξεις οτι τα motorola που θελεις να παρεις (120 sub) ταιριαζουν με τις συχνοτητες αυτων με τα 40 καναλια για να μη μιλας μονος σου Μου αρέσει πάντως Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted December 17, 2007 Αν δεν σε ακούγανε και έτσι, βράσε όρυζα κύριε Μάκη μας... Με το 25βατο και την κεραία στα 11 μέτρα λογικά σε άκουγε το λιμεναρχείο της Αλεξάνδρειας. <_> Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 17, 2007 Line of Sight Transmission Professor Lappas! Μολις ξεπερασεις την καμπυλοτητα της Γης, ακροαση τελος! Υπαρχουν βεβαια και ατμοσφαιρικα τυχερα...αλλα στη θαλασσα, χωρις ανακλασεις, καμμια 30αρια μιλια το κοβω, αν ειναι η αλλη κεραια ψηλα! Τελος παντων, the point is, στα PMR μεγαλυτερο ρολο παιζει το τεραιν παρα η ισχυς (500 mW για ολους). Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonp 0 Report post Posted December 17, 2007 Κοιτούσα για φτηνά στερεοφωνικά ακουστικά bluetooth (για να τα αποσυναρμολογήσω και να τα προσαρμόσω στο κράνος μου) και είδα αυτά τα GMRS/FRS. Μήπως είναι παιδικά παιχνίδια; Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 17, 2007 Χεχε, αφ'ενος τα λινκ ειναι αναποδα, αφ' ετερου τα GMRS/FRS ειναι σε συχνοτητες που χρησιμοποιουνται μονο στις ΗΠΑ. Εδω δεν θα σε ακουει κανενας με PMR. (και μαλλον θα ειναι και παρανομα με 5W, σε ασχετες συχνοτητες, χωρις αδεια ) Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonp 0 Report post Posted December 17, 2007 Ευχαριστώ για την πληροφορία (και έφτιαξα τα link) Τώρα θα μπορέσω απερίσπαστα να βάλω ακουστικά στο κράνος μου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted December 17, 2007 Line of Sight Transmission Professor Lappas! Στα Βραχέα και τα Μεσαία δεν υφιστατε σιορ Μακης αυτο που λέτε. Και υπάρχουν πομποδέκτες που εκπέμπουν σ αυτές τις συχνότητες. Μακη το ισχυρότατο που λέει ο Μειμάρης έχει δικιο. |Θα στα πω απο κοντά. Κυρ διαχειριστα και εγω μιλουσα με τον Παναγιώτη με το μιντλαντ, οχι μονο το κινητό 50χιλιαρο του Σακη... Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 17, 2007 Στα Βραχέα και τα Μεσαία δεν υφιστατε σιορ Μακης αυτο που λέτε. Και υπάρχουν πομποδέκτες που εκπέμπουν σ αυτές τις συχνότητες. Μακη το ισχυρότατο που λέει ο Μειμάρης έχει δικιο. |Θα στα πω απο κοντά. Κυρ διαχειριστα και εγω μιλουσα με τον Παναγιώτη με το μιντλαντ, οχι μονο το κινητό 50χιλιαρο του Σακη... Μιλαμε για PMR και LPD. O Mεϊμαρης διαφημιζει το..ισχυροτατο με 0,5W. Τωρα αν του βαζει ..τουρμπο εκ των υστερων... Τα VHF ειναι Line of Sight. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted December 17, 2007 νομίζω κάποια ξεκλειδώνουν με κωδικούς Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted December 17, 2007 Υπάρχουν διάφορα μοντέλα νόμιμων PMR που υπόσχονται καλύτερη απόδοση από τα κοινά (και φθηνά). Από τα πιο γνωστά είναι το Motorola XTN 446, το TTiTX1446, το Yaesu 246 και το Wintec LP-4502. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα κομμάτια είναι πολύ ακριβά και πωλούνται ένα ένα. Αναρωτιέμαι αν αξίζουν τα παραπανίσια χρήματα... Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 17, 2007 Χρηστο, για τη χρηση που τα θελουμε δεν αξιζει... α) Αυτα που τα...τουρμπιζεις με κωδικο ειναι παρανομα και δεν νομιζω οτι στα τεραιν των χιονοδρομικων θα δεις διαφορα β) Αυτα που εχουν ψηφιακα υποκαναλα σου προσφερουν μια ησυχια απο τον πανζουρλισμο που γινεται στα αναλογικα, αλλα δεν θα ακους τους υπολοιπους απο μας. Αν βαλεις dual watch with analogue, it defeats the purpose Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted December 18, 2007 Όλα τα pmr εκπέμπουν 0,5 watt. Τώρα αν τα τουρμπίσει ο καθένας εκεί βεβαίως αλλάζουν τα δεδομένα. Προσωπικά αρκούμαι στο 0,5 για να είμαι και να νιώθω νόμιμος. Απο'κει και πέρα υπάρχουν πολλά αν θέλει να ασχοληθεί κανείς οπότε πάμε και σε άδεια ραδιοερασιτέχνη κλπ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted December 18, 2007 εχετε μπερδεψει μερικα πραγματα μερικοι τα pmr εκπεμπουν οπως ειπε ενας φιλος στα uhf ητοι 440 - 460(καπου εκει μεσα) οκ αυτη ειναι η συχνοτητα τωρα εχουμε και τη διαμορφωση ητοι fm h usb h fsk h cw και μερικες αλλες εμας μας ενδιαφερει η fm γιατι με αυτη τη διαμορφωση μιλαμε με τα περισσοτερα μικρα μηχανακια οπως και να λεγονται τα fm εχουν την ιδιοτροπια να θελουν οπτικη επαφη για να μιλησεις ως επι το πλειστον ετσι μολις μπαινει ενα εμποδιο μικρο βουνο η κατι αλλο να χανεται τελειως η να ακουμε με διακοπες βεβαια επειδη και η ισχυς ειναι μικρη κανει τα πραγματα δυσκολοτερα ακομα και με επαφη (προσοχη μην πειραζετε τα μηχανακια για την ισχυ εξοδου) επειδη η συχνοτητα ειναι υψηλη εχει και τους κινδυνους της γιαυτο και συνηθως η ισχυς ειναι στο 0,5 w το πολυ 5 στα φορητα μηχανακια στα Mobile φτανει εως 50 στα vhf και 35 στα uhf γιατι η κεραια συνηθως ειναι εξω απο το αυτοκινητο η σε ιστο στο σκαφος στην αυστρια σε μερικα βουνα που ξερω υπαρχουν αναμεταδοτες ορισμενων καναλιων pmr για να διευκολυνουν τους πελατες τους και αν ρωτησει κανεις τον ενημερωνουν για τα καναλια επειγουσας αναγκης τωρα για το θεμα της ησυχιας αν δεν εχει squeltch auto η ρυθμιζομενο θα ακουμε συνεχεια τα ξυσιματα απο παρεμβολες αλλα και το διαρκες φυσημα των fm σε πολλα βουνα ειδα αυτο το επαγγελαμτικο μαραφετι http://www.houseofradio.gr/modules.php?nam...products_id=705 και τελος οσο ποιο μικρη ειναι η κεραια λιγοτερη απολαβη αρα χειροτερη εκπομπη και ληψη οποτε αν δειτε καποιο που εχει κεραια 5 ποντους σιγουρα θα ακουει καλυτερα απο ενα που δεν εχει καθολου η την εχουν κανει πηνιο στο πισω μερος της συσκευης οπως στα κινητα και επειδη η ευαισθησια του δεκτη ειναι σημαντικη κοιτατε το προσπεκτους για το sensitivity πχ αν ειναι 1db χαιρετισματα ειναι κουφο πανω απο 6 θα ελεγα μεσος ορος το 9db καλο ψαξιμο Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted December 18, 2007 446 είναι συνήθως τα Pmr. Lappas Midland,Cobra,Alan μην τρελαθεις να δωσεις μια περιουσια. φρόντισε μόνο να παιρνει handsfree ολα τα αλλα δεν αλλαζει τιποτα. στη τελικη έχεις και το kenwood σου μην ασχοληθεις παραπανω Quote Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted December 18, 2007 Lappas Midland,Cobra,Alan μην τρελαθεις να δωσεις μια περιουσια. φρόντισε μόνο να παιρνει handsfree Το midlandG7 θεωρείται από πολλούς το πιο καλό (ανθεκτικό, λειτουργία VOX, δόνηση, Hands free). Πωλείται βέβαια σε παραπάνω από διπλάσια τιμή από τα Cobra (πάντα για ζευγάρι μιλάμε). Κάπου διάβασα στο forum ότι δύο μέλη του snowclub μιλούσαν με MidlandG7 στην Αυστρία και βρίσκονταν σε διαφορετικά χιονοδρομικά. Αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς τα MidlandG7 ανεβάζουν ισχύ έως 3W. Αυτό δεν ξέρω αν είναι νόμιμο ή παράνομο αλλά πάντως το κάνουν. Μάλιστα, ρυθμίζεται η ισχύς λειτουργίας για οικονομία στην ενέργεια (και στην ακτινοβολία που δέχεται ο χρήστης). Φιλικά gtsap Περιεργαζόμενος σήμερα μια συσκευασία με 2 MidlandG7 μέσα, μου έκανε εντύπωση ότι έγραφε "Δεν χρειάζεται άδεια". Αυτό είναι προφανές για όλα τα PMR. Μήπως το γράφουν λόγω της παραπάνω ισχύος? Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted December 18, 2007 Ναι για τα Midland G7 μιλάμε, τα πήρα το ζευγάρι 109 ευρώ. Εχει επιλογή high και low. Σε ολα τα pmr γράφει αυτή την επισημανση... Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted December 18, 2007 τα pmr εχουν 0,5watt μεγιστη ισχυ και εχουν συγκεκριμενη συχνοτητα εκπομπης γιαυτο και δεν απαιτειται αδεια αν το πειραξεις ειναι παρανομο και μετα βλαβερο για την υγεια σου και ας μιλας με handfree μην ξεχνας οτι δεν το παιρνεις για χρηση τηλεφωνου αλλα για χρηση αναγκης Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted December 18, 2007 Αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα πάω στο συγκεκριμένο μαγαζί γιατί θέλω να δω από κοντά 3 μοντελάκια που με ενδιαφέρουν. Το ένα είναι το TTi- TX 1446 (που ανέφερε και ο Κώστας), το δεύτερο το Yaesu VX 246 το οποίο είναι η καλύτερη πρόταση της αγοράς ίσως, αλλά πανάκριβο για PMR, και το τρίτο το Wintec LP 45-02. Το Yaesu ξέρω και από άλλο κατάστημα που είχα ρωτήσει ότι ανεβαίνει με μεγάλη ευκολία στα 5W και παίρνει μεγάλη κεραία = καλύτερη απόδοση. Για τα watt το ίδιο παίζει και με το TTi για το οποίο έχω διαβάσει καλές κριτικές και σε ξένα fora. Το Wintec δείχνει καλό, αλλά η μάρκα μου είναι εντελώς άγνωστη. Υπόψη, ότι ένα σοβαρό PMR ενδεχομένως να μην υπερισχύει σημαντικά σε θέματα εκπομπής και λήψης σε σχέση με τα μικρά, αλλά είναι σίγουρα καλύτερο σε αντοχή στις κακουχίες και στην και ένταση του ήχου του. Ότι πληρώνεις παίρνεις. Να σημειώσω τέλος ότι δεν με ενδιαφέρει να πάρω ζευγάρι PMR καθώς ήδη έχω πιο "σοβαρά" μηχανήματα για χρήση στην Ελλάδα. Όλη η ιστορία γίνεται για την Γαλλία. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted December 19, 2007 Να σημειώσω τέλος ότι δεν με ενδιαφέρει να πάρω ζευγάρι PMR καθώς ήδη έχω πιο "σοβαρά" μηχανήματα για χρήση στην Ελλάδα. Όλη η ιστορία γίνεται για την Γαλλία. Χρηστο γιατί δεν κάνεις αγορά ζευγαριού με κάποιον άλλο, να σας βγεί και πιο οικονομικά? Ετσι έκαναν αρκετοί απο εδώ και βολευτηκαν με αξιολογα πουμουρου σε καλές τιμές... Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted December 19, 2007 Γιατί αυτά που μου τράβηξαν την προσοχή πωλούνται με το κομμάτι, Στάθη. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
leonp 0 Report post Posted December 19, 2007 Να σημειώσω τέλος ότι δεν με ενδιαφέρει να πάρω ζευγάρι PMR καθώς ήδη έχω πιο "σοβαρά" μηχανήματα για χρήση στην Ελλάδα. Όλη η ιστορία γίνεται για την Γαλλία. Τι διαφορά έχει η Γαλλία; Από την άλλη μεριά αυτή είναι η χρέωση της περιαγωγής των κινητών Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted December 19, 2007 Επειδή δεν ειναι και ευκολο να βαζω και να βγάζω το pmr απο την τσεπη λεω να παρω ενα handsfree. Τι ειναι ομως καλυτερο το handsfree ή το μικρομεγάφωνο για τη δικιά μας περίπτωση? Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
Jey 7 Report post Posted December 19, 2007 Και hands free να πάρεις Στάθη θα πρέπει να πατάς το κουμπί αναμετάδωσης, ή βλ. παρακάτω.. Αρκετά PMR υποστηρίζουν τη λειτουργία VOX, που χρησιμεύει στα hands-free ακουστικά-μικρόφωνο, και επιτρέπει την εκπομπή του σήματος απλά μιλώντας στο μικρόφωνο. Συνήθως μπορείς να ρυθμίσεις την ευαισθησία ενεργοποίησης (πόσο κοντά ή δυνατά πρέπει να μιλήσουμε στο μικρόφωνο για να αρχίσει η εκπομπή). Το κακό είναι οτι αν φυσάει αρκετά ή/και κατεβαίνεις με τα 1000, σε όποια ρύθμιση και να το βάλεις, από τον αέρα ενεργοποιείται το μικρόφωνο και οι άλλοι ακούν χχσσσσφφφσσσσσ-γιιιιιιιιχαααααα-φφσσχχχσσσσ κλπ κλπ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted December 19, 2007 ναι αλλα αλλο πραγμα να πατας ενα κουμπι στο στηθος ακομα και εν κινηση και να μιλας και αλλο να πρεπει να ανοιξεις τσεπη να βγαλεις το pmr να μιλησεις να το ξαναβαλεις στη τσεπη να την κλεισεις και να συνεχισεις να κανεις σκι συν οτι ακους πολυ καλυτερα. ενω οταν δεν εχεις handsfree και μιλαει καποιος δεν τον ακους σχεδον καθολου παρα μονο θορυβο ,σταματας και τελικα μαθαινεις οτι εψαχναν τον Τιμο οχι μικρομεγαφωνο Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 19, 2007 ναι αλλα αλλο πραγμα να πατας ενα κουμπι στο στηθος ακομα και εν κινηση και να μιλας και αλλο να πρεπει να ανοιξεις τσεπη να βγαλεις το pmr να μιλησεις να το ξαναβαλεις στη τσεπη να την κλεισεις και να συνεχισεις να κανεις σκι συν οτι ακους πολυ καλυτερα. ενω οταν δεν εχεις handsfree και μιλαει καποιος δεν τον ακους σχεδον καθολου παρα μονο θορυβο ,σταματας και τελικα μαθαινεις οτι εψαχναν τον Τιμο οχι μικρομεγαφωνο Ναι, και να μην βρισκεις το κουμπι φορωντας τα γαντια και να πατας εδω και κει... ...και να λενε ολοι, τι εχει παθει ο Nickel και τραβαει τα βυ..ια του; Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites