Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
barcode

F.I.S και Καλάβρυτα...

Recommended Posts

Όπως διαβασα στην επίσημη ιστοσελίδα του ομόνυμου χιονοδρομικου των Καλαβρύτων... η F.I.S πιστοποιήσε την πιστα Άρτεμις 3 ως αγωνιστικο στιβο για διεθνείς αγώνες (Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση και Τεχνική Κατάβαση).

νομιζω πως και παλια ηταν πιστοποιημενη...αλλα τωρα αφου επεκτεθηκε θα ειναι ακομα καλυτερα...

Όπως διαβασα στην επίσημη ιστοσελίδα του ομόνυμου χιονοδρομικου των Καλαβρύτων... η F.I.S πιστοποιήσε την πιστα Άρτεμις 3 ως αγωνιστικο στιβο για διεθνείς αγώνες (Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση και Τεχνική Κατάβαση).

νομιζω πως και παλια ηταν πιστοποιημενη...αλλα τωρα αφου επεκτεθηκε θα ειναι ακομα καλυτερα...

Νομίζω πως παλιά ήταν πιστοποιημένη η πίστα που βρίσκεται αριστερά όπως ανεβαίνουμε με την Άγκυρα. Μπορεί να κάνω και λάθος...

papadakn-portes2_3.jpg

Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς

Nea Kifisia Weather Station

Locus-delicti.com Blog

Λάμπρο παλιά δεν ήταν πίστα. Ένας στενός δρόμος ήταν που έβγαζε στη Δάφνη

εστω...ολο εκεινο το κομματι απο αρτεμις 3 που αρχιζε για τα καλα η πιστα μεχρι την αρχη της δαφνης της μπλε

οταν πιστοποιηθει μια πιστα τι γινετε??

για να μαθαινουμε

οταν πιστοποιηθει μια πιστα τι γινετε??

για να μαθαινουμε

Ένας κακοπροαίρετος θα σου έλεγε ότι ακριβαίνει η ήδη ακριβή κάρτα των λίφτ :P

Όντως, το ότι πιστοποιείται σημαίνει ότι κάποτε μπορούν να γίνουν και διεθνείς αγώνες?

papadakn-portes2_3.jpg

Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς

Nea Kifisia Weather Station

Locus-delicti.com Blog

το ότι πιστοποιείται σημαίνει ότι κάποτε μπορούν να γίνουν και διεθνείς αγώνες?
Ναι.

Ποιές είναι οι προδιαγραφές για να πιστοποιηθεί μια πίστα για το συγκεκριμένο αγώνισμα π.χ. και η εν λόγω πίστα τι χαρακτηριστικά έχει;

υψομετρική διαφορά ;

κλίσεις;

πλάτος;

γνωρίζει κάποιος ;

Η εν λόγω πίστα σύμφωνα με το επίσημο site του χ/κ είναι...

1500m σε μήκος + ότι δεκάδες μέτρα προστέθηκαν

450m vertical + ότι δεκάδες μέτρα προστέθηκαν

Στο snowreport την δίνει 1600m και 300m αντίστοιχα,πράγμα ελαφρώς μπερδεμένο,που λογικά βρίσκει εξήγηση στο κατά πόσο μετρούν συνολικά στην πίστα και την πίστα Δάφνη2 που είναι ουσιαστικά συνέχεια της Αρτεμις 3 (Ειρήνη)

Πλάτος καμιά 40άρα πλέον

Γενικά κάνεις καλό και μπόλικο για τα ελληνικά δεδομένα carving....εφόσον οι συνθήκες χιονιού => στρωσίματος το επιτρέπουν.

Την Ινώ (Στύγα 1) και την Αντιγόνη (Αρτεμις 2) η FIS ελπίζω να τις έχει εγκρίνει :)

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Ναι τα έχω υπόψη μου αυτά αλλά δεν νομίζω ότι ακριβολογούν τουλάχιστον για το VERTICAL γιατί το Αυγό έχει 2138 υψόμετρο , η βάση του χιονοδρομ. 1700 άρα 2138-1700=438 και η κορυφή της πίστας μοιάζει τουλάχιστον 40μ χαμηλότερα . άρα το πολύ 400μ υψομετρική διαφορά να έχει.

Τώρα με την πιστοποίηση φαντάζομαι τα χαρακτηρίστικά αυτά δεν μπορεί να αναφέρονται στο περίπου αλλά με ακρίβεια.

Βασικά δίκιο έχεις...

Σίγουρα κορυφή Αυγού 2138m και το τερματικό της Άρτεμις σίγουρα πιο χαμηλά.

Στο επίσημο site έχουν ένα διαγραμματικό χάρτη,όπου με πολύ μικρά μικρούλια γραμματάκια φαίνονται τα υψόμετρα του κάτω πάρκινγκ (βάση χ/κ),της Βαθιάς Λάκας (πάνω πλατώ) και το υψόμετρο του ορειβατικού καταφυγίου.Εγώ μόλις γύρισα από τον οφθαλμίατρο και μου βρήκε άριστη όραση 10/10,ωστόσο δεν μπορώ να διακρίνω πλήρως και ακριβώς αυτά τα νουμεράκια... :P ακόμα και σε full screen.Προφανώς η βάση του χ/κ να είναι ελαφρώς πιο κάτω από τα 1700m και έτσι να προκύπτει η εν λόγω υψομετρική διαφορά....μμμ όσο το κοιτάω μετά το 1 πιο πολύ μου κάνει για 6 παρά για 7....οπότε κάτι σε 16++ θα είναι,άρα να το vertical... :D

Επιπλέον,επειδή δεν έχω κάνει αντικειμενικά πιστοποιημένες προσωπικές μετρήσεις δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά...έχω μεν κάποιες εκτιμήσεις από κάτι altitude meters,αλλά δεν τις λέω,...μπορεί να παρερμηνευτούν ως "δυσφήμιση" ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο ...εεεμμ και δεν έχω πολύ όρεξη. :):)

Αν κάποιος έχει γνώση ...ειδάλλως πάρτους τηλέφωνο. :)

p1sst.jpg

Στάθη,

μπορεί το βράδυ να ρωτήσουμε κατευθείαν την "πηγή"... :)

Φιλικά

Νανά

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

p1sst.jpg

σα να έχεις δίκιο . μάλλον έχουν υψόμετρο στο παρκινγκ στη θεση της Δάφνης 1650!! οπότε 2100-1650=450.(σύμφωνα με το ΧΚΚ) ευχαριστώ πάντως.

Μάλλον καλύτερα να ρωτήσει για τον νέο χάρτη. :)

Την εποχή που δημοσιεύτικε ο σημερινός η πίστα moguls (δείγμα) τουλάχιστον υπήρχε. :)

Δεν ξέρω αν σημαίνει τίποτα και κατά πόσο ακρίβεια μπορεί να παρέχει,αλλά το snowforecast π.χ για Χελμό δίνει ως χαμηλότερο σημείο μέτρησης τα 1650m (ενδεχομένως τη πραγματική βάση του χ/κ),ενδιάμεσο σταθμό τα 1876m και υψηλότερο τα 2101m (ίσως την ράχη του τερματικού της Άρτεμις)...οπότε και από εκεί προκύπτει το 450m.

Πάντως εντάξει και +/- 5-10m να υπάρχει διαφορά για την τουριστική τουλάχιστον χιονοδρομία δεν νομίζω να μετράει σε κάτι... :)

Ναι,αν γίνεται να ρωτήσουν,διότι έχω ένα φίλο στα Γιάννενα που κάνει πολύ καλό σκι και επιδίδεται στα moguls (πάει συχνά εξωτερικό).Βλέπει χρόνια στο site ότι αναγράφεται η παροχή τέτοιας πίστας και με ρωτάει και εμένα που πήγαινα συχνότερα αν την είχα πετύχει ποτέ να του πω εντυπώσεις.....Θέλει κάμποσες σεζόν τώρα να επισκεφτεί το χ/κ μόνο και μόνο για αυτό το λόγο...εγώ τώρα τι να του αποκριθώ (????),οπότε τον παραπέμπω στο επίσημο site....Αν όμως κάνει όλα αυτά τα χιλιόμετρα (Γιάννενα-Καλάβρυτα) και δεν βρεί τίποτα από αυτό που διαφημίζεται ως παροχή στο site,θα με πλακώσει -κι ας μην φταίω- στις καρπαζιές κι είναι και 100 κιλά θηρίο....you don't mess with the beast :)

Για τους snowboardάδες φίλους μου από τη Λάρισα πάλι...που ψάχνουν οργανωμένο πάρκο και διαβάζουν στο site ότι ο Χελμός διαθέτει και αντίστοιχα με ρωτούν ως τακτικό πελάτη τα προηγούμενα χρόνια....τι να τους πω για να μην τις εισπράξω ομαδικώς :P:D:)

....να πάρουν τηλέφωνο μάλλον.

p1sst.jpg

η F.I.S πιστοποιήσε την πιστα Άρτεμις 3
Επιθεώρησε δεν πιστοποίησε, όπως θα επιθεωρήσουν και την Νεφέλη για να τις πιστοποιήσουν. Για την ώρα απλή επιθεώρηση έκαναν. Προφανώς καλύπτει τις απαιτήσεις που δίνονται και θεωρούν σίγουρη την πιστοποίηση.

Moguls έχω κάνει δύο φορές στον Χελμό,αλλά παλιά, στο μικρό συρόμενο(δεν θυμάμαι το όνομά του) αριστερά της Άρτεμις,αλλά ήταν μάλλον με μικρό πλάτος και όχι και σπουδαίο ανάπτυγμα.

Ίσως τα φτιάχνουν αργότερα την άνοιξη που γίνεται ένα τουρνουά με moguls σε διάφορα χιονοδρομικά.

Το πρόβλημα είναι η ποσότητα του χιονιού(θέλει 1μ χιόνι τουλάχιστο),για να συντηρηθούν.

Πάντως απ'ότι θυμάμαι ήταν καλοφτιαγμένα(και πολύ παγωμένα) και η κλίση ήταν σωστή,ούτε φλάτ ούτε πολύ απότομη. :blink:

Η υψομετρική διαφορά στο Αυγό είναι όντως 450μ περίπου... :P

Πέρυσι τα έφτιαξαν τα moguls ( έπειτα από πολλά χρόνια ) νομίζω προς το τέλος Φεβρουαρίου πρέπει να ήταν.

Βέβαια ήταν ελάχιστοι αυτοί που τα επισκέπτονταν , χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει να τα ετοιμάζουν εφόσον υπάρχουν και στο διάγραμμα

εχω και αντιστοιχη φωτογραφια απο το ιστορικο που κραταω για τα καλαβρυτα...

αν με βοηθησει καποιος, μπορω να ανεβασω την φωτο που τα δειχνουνδεξια(οπως καποιος ανεβαινει) του αναβατηρα "Θετις"

μπλεξαμε με τα υψομετρα

αντε να δουμε αγωνας ποτε θα γινει