Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Nickel

Παρνασσος 24/25 - 02

Recommended Posts

PMR 8/20,

Exει Darka Carving και powder το προγραμμα.

Φερτε φωτογραφικες και καμερες :)

The Yeti Powder Team will be there, αντε και πάμε γερά για το πρώτο σκί στον Παρνασσό φέτος....

Τα λέμε αύριο Πάνο....Ουγκ

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

ΘΑ ειστε και εσεις απανω ?????? περα απο το PMR δεν δινουμε και καπου ενα ραντεβου αυριο?????

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

PMR 8/20,

Exει Darka Carving και powder το προγραμμα.

Φερτε φωτογραφικες και καμερες :)

Τι να τις κάνετε ρε πουδροκαμμένοι; Αφού τα κανάλια πάλι μόνο τον Λάππα θα δείξουν. ;)

Make Parnassos Great Again!

Απιστευτο ΣΚ!

Θα επανελθω με απειρο υλικο.

Καλη εβδομαδα.... επιτελους με τη χαρας της χιονοδρομικης κουρασης...

ΤΕΛΕΙΟ ΣΚ ,ΛΙΓΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ,ΣΚΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ... ΜΕΡΧΡΙ ΤΙΣ 17΄ΟΟ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ...ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ....

ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙ....ΚΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ......!!!

Oι πορτοκαλοί darka darka με σκυμένο κεφάλι αποχώρησαν 2 το μεσημέρι από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού. Κούτσαιναν και με το ζόρι κουβάλησαν τα πέδιλα μέχρι το αμάξι. Με δάκρυα στα μάτια γύρισαν σπίτι. Νόμιζαν ότι μπορούσαν για δύο μέρες να πατάνε ότι πούδρα υπήρχε. Δεν μπόρεσαν.

ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΔΕΡΦΕ

5 Σαχάρες 5 Καλιόπες 5 Ηρακλήδες 1 Βακχο 1 Πατάρι σε 5 ώρες να τα τυλίξω για το σπίτι ή θα τα φάτε εδώ. Περίπου 20 χλμ πουδροκατάβασης.

Σάββατο: Από την παραγωγή στην κατανάλωση. -17 wind chill. Bάζεις χιόνι εσύ πατάμε εμείς. Για τους σκληρούς...Κοπέλα με 12 φορές σκι κατέβαινε κλίση 45 μοιρών στην πιο αφράτη πούδρα που μπορείτε να φανταστείτε. Φτερόλλακα σε αγαπώ όταν έχει παλιόκαιρο θα είμαστε πάντα εκεί. Μπράβο στο χιονοδρομικό που άνοιξε να κάνουν σκι οι σκληροί.

Κυριακή: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ. Oύτε φυσική κατάσταση...

Υ.Σ. Σοβαρά ήταν καλές οι πίστες?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Για μένα ήταν ουσιαστικά η πρώτη μέρα πραγματικού σκι για τη φετινή σεζόν. Και όλα ήταν τέλεια. Ο καιρός, το χιονοδρομικό και η παρέα. Από τις 8 που έφτασα μέχρι τις 2και κάτι που άντεχα ασταμάτητο σκι. Το μόνο που με στεναχώρησε λιγάκι ήταν που έχασα το Snowclub-express για Σαχάρα όταν ο donmeli-junior έπεσε στο συρόμενο του Οδυσσέα κι έπρεπε να τραβερσάρουμε μέχρι την πίστα και να κατεβούμε πάλι προς τα κάτω, πράγμα που τον δυσκόλεψε λιγάκι.

Ανεβαίνοντας αργότερα μόνος ( ο μικρός αποφάσισε να κάνει διάλειμα) πέτυχα τον Ζοχ που εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς δυναμικού που μας χωρίζει έγινε Λούης. Βέβαια παρακάτω βρήκα τον άλλο louis και τα ψιλοείπαμε. Χάρηκα αφάνταστα τη Σαχάρα σερφάροντας πάνω στη πούδρα η οποία ήταν "πληγωμένη" και με εμφανή σημεία από το πέρασμα του snowclub-express.

Το pmr μου όλη μέρα είχε ελάχιστες στιγμές ανάπαυσης μιας και το βουνό ήταν γεμάτο με snowclubιτες και από παντού άκουγες φωνές. Ski n'Chat εμπείρία με πολλές ωραίες ατάκες.

Στιχομυθία στην αναμονή του Οδυσσέα όπου έχουν μαζευτεί ήδη καμιά δεκαριά snowclubakia:

Άνγωστος προς τη παρέα:Παιδιά η Σαχάρα αξίζει?

Απάντηση 1η : Μπάαααααααα χάλια είναι.

2η: Γεμάτη πέτρες και κοτρόνια.

3η: Άσε που είναι τελείως χωράφι

4η: Και κυκλοφορεί και μια αρκούδα ελεύθερη

5η: Έχει κι ένα ναρκοπέδιο από τον εμφύλιο....

κάπου εκεί βέβαια το παλικάρι κατάλαβε ότι δεν είμαστε και οι πιο αξιόπιστοι για την ενημέρωση του και η προσπάθεια "εκφοβισμού" προς αποκλειστική χρήση της πουδροπλαγιάς έπεσε στο κενό.

Εντυπωσιακό το γεγονός ότι παρόλο το πλήθος του κόσμου παντού έβλεπες χαμόγελα και θετικά σχόλια για την κατάσταση που επικρατούσε στο ΧΚ .

Αλήθεια στο curling ντοπάρονται?

Μιχάλη κόψε το τσιγάρο...

Και εσύ Πάνο...

Τον Στάθη δεν θα τον βλέπετε σε λίγο καιρό, μόνο τη σκόνη του... :D

Ωραία μέρα με πολύ ωραία χιόνια και με πολύ μεγάλη και καλή παρέα...

Είχα και δύο θεαματικές πτώσεις σε άλματα λόγω λίγου σκι φέτος :D ...στο τέλος της ημέρας έστρωσα και όλα έβγαιναν σωστά :D

Στο τέλος αφού κλείσαμε τη Φτερόλακκα πήγαμε Κελάρια και ξαναβγήκαμε Φτερόλακκα εντελώς μόνοι... :)

Ευχαριστούμε τη διεύθυνση για το προχωρημένο απογευματινό σκι που μας προσφέρει... :blink:

Aπό τα πιο απίστευτα Σ/Κ στο χιονοδρομικό......τελικά αυτό το βουνό άααααααμα θέλει.....

Σάββατο ανελειτο powder raping in the trees, με καταπληκτική παρέα, ΜΙΚ ( no comments) , TILT (ευχαριστώ Τηλέμαχε για τις συμβουλές για το "ΠΩΣ ΘΑ ΒΙΑΣΕΤΕ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΨΟΓΟ ΣΤΥΛ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΑΓΝΕΣ ΠΟΥΔΡΕΣ" ) , Πατσ ( Il Presidente of the Yeti Powder Team), Nickel ( μην τον ακολουθείτε στα απάτητα, όταν λέει ότι ξέρει μία εύκολη πιστούλα έχετε πάντα μαζί αλεξίπτωτο για Base jump).....

Eυτυχώς που δεν είχε καλό καιρό για σκί (χι,χι) και κάτσανε όλοι να πίνουν τσαγάκι δίπλα στο τζακάκι τους.

Αυτή η Φτερόλακκα όλα τα λεφτά...........

Τώρα την Κυριακή.........ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.......ότι και να πώ είναι λίγο....Ρε παιδιά βγάλτε καμιά φωτογραφία.....

Πρέπει να έκανα 2 κατεβασιές εντός πίστας..........σας αφήνω να μαντέψετε τι κάναμε τις υπόλοιπες 7 ώρες...

ΕΛΑ ΑΛΕΚΟ ( δηλαδή ΜΙΚ) τι ώρα έφυγες από το χιονοδρομικό? 14:00 είπες........ΧΑΑΑΑΑΧΑΑΑΑΧΑΑΑ...

ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΣ ΛΑΠΠΑΣ???Αχ αυτοί οι νέοι.....ΜΙΚ κόψε το τσιγάρο, και αρχίζουμε μαζί ποδήλατο και κολύμβηση......

Επίσης άρχισα να βλέπω αρκετό κόσμο να φοράει κράνος, παιδιά αγοράστε το αξίζει.......περνώντας κάτω απο το καρεκλάκι της 6 για να πάω πρός Καλλιόπη ενώ πρόσεξα τα καρεκλάκια με τον κόσμο που ανεβαίνανε δεν πρόσεξα τα άδεια που κατεβαίνανε, με αποτέλεσμα να φάω το καρεκλάκι full speed στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, δεν θέλω να φανταστώ τι θα πάθαινε το κεφάλι μου χωρίς κράνος :D ......

Φιλικά

Σπύρος :P

Υγ: Louis χάρηκα που τα είπαμε πάνω έστω και για λίγο, άντε να κάνουμε και καμμιά οφπιστιά μαζί...

Είπαμε. Στην περίπτωση σου το κράνος δεν προστατεύει ζωτικά μέλη. :D

Ουγκ....

Γυρνάω από το ski-week μου στον Παρνασσό.Έχω να πω πάρα πολλά,αλλά θα είμαι περιληπτικός.

JUST EPIC

- ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ Χ/Κ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ,διότι 5 μέρες που ανέβηκα λειτουργούσαν Κελλάρια-Φτερόλακα και μπορούσα να ξεσκίζω ανοιξιάτικους χαλβάδες και χειμωνιάτικες πούδρες παντού!!!!

- Συγχαρητήρια διότι τις καθημερινές δούλευε ο Ηρακλής ακόμα και με όλα του τα καρεκλάκια.Και είχαν ανοιχτό και τον Βάκχο και το συνδετικό και όλη τη Φτερόλακα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ!!!!!

- Συγχαρητήρια διότι κι ας κάναμε μόλις 10 άτομα το πολύ στη Φτερόλακα τα πάντα λειτουργούσαν (εκτός συρόμενο 14) non-stop!!!! Αυτά να τα βλέπουν όσα χ/κ ανοίγουν τα μισά λιφτ τις καθημερινές...

Ειδικά ευχαριστώ τους δυό υπαλλήλους του συρόμενου Δία,οι οποίοι κατάφεραν να τον κρατήσουν ανοιχτό ακόμα και την Κυριακή με αρκετό κόσμο.Συνήθως ο Δίας λόγω παλαιότητας τα φτύνει γρήγορα.Προσωπικά θεωρούσα τον εαυτό μου τυχερό αν προλάβαινα να τον χρησιμοποιήσω 3 φορές πριν κλατάρει.Ωστόσο μια βδομάδα τώρα και μετά από δύο κακοκαιρίες,ο Δίας δούλευε σαν γέρικος σκύλος όλη μέρα...

Τις καθημερινές κάναμε σε ανοιξιάτικο χιόνι.Σκληρό το πρωί,που μαλάκωνε σταδιακά και μεταμορφωνόταν σε υπέροχο χαλβά!!! Ένα φάουλ που παρατήρησα δύο από τις μέρες του χαλβά: πάτημα πιστών.Βελτιώστε το,αφού πήρατε και το Everest,για να καρβάρουμε και τι κόκκινες του Παρνασσού.Τη Κυριακή φαντάζομαι θα ήταν άψογα πατημένες,αλλά εκείνη την ημέρα είχα σοβαρό λόγο να μην πατήσω σε πίστα...darka :D

Την Κυριακή έγινε το σώσε!!!!!! Επική ημέρα!!!!

ΠΟΥΔΡΑ ΠΟΥΔΡΑ ΠΟΥΔΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΥΔΡΑ

Τέτοιο σκι στον Παρνασσό δεν έχω ξανακάνει και για αυτό ευθύνεται κυρίως ο Louis,ο Αποστόλης (που ήταν και τη βδομάδα) και όλο το freeride παρεάκι.Το τι έμαθα περί βουνού την τελευταία βδομάδα.. :P .απλά με πορώσανε κι άλλο!!!!! :(

Το πρόγραμμα περιελάμβανε όλα τα καλά...

Ανελέητο freeride και ξεπαρθένιασμα πούδρας στη Σαχάρα,κατάβαση πονηρού 45άρη++ βράχου εκεί γύρω (ο Pefto ξέρει ;)),παιχνίδι στα δεντράκια της Καλλιόπης και κυρίως στα dropάκια που ύπο άλλες συνθήκες το πολύ χιόνι θα είχε ισοπεδώσει,αφηνιασμένα οριακά περάσματα στα λούκια του Δία,ξεκίνημα με tight ski στις σκληρές στενοκοπιές και μετά λυσσασμένα γκάζια και big lines στα ανοιχτά πουδροπεδία....κάπου....στον Παρνασσό. ;):(

...κι όλα αυτά μέχρι τελικής πτώσεως δηλαδή μέχρι να δύσει ο ήλιος :( .Ο Ηρακλής δούλευε μέχρι τις 17.15!!!!! :( ΟΕΟ!!!! Αφού μέχρι κι ο Λάππας μπαϊλντησε το σκι!!!!! :D

Πολύ ωραία βδομάδα στον Παρνασσό με ένα άνευ προηγουμένου freeride-πουδροτελείωμα !!!

Be cool

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

+1 σε όλους τους προλαλήσαντες για την απίθανη χθεσινή μέρα στο ΧΚΠ.

Χάρηκα που ακολούθησα τους Darka Darka στην Καλιόπη αν και τα βρήκα λίγο σκούρα (θέλω μαθήματα Nickel) και ξετρελάθηκα με την Σαχάρα!!! :(:(:(

Ελπίζοντας να οργανώσουμε καμία ΕΣΤΧ συνάντηση για ομαδικό Darka Darka ή ακόμα και για "normal" σκι μιας και είμασταν τόσα μέλη στο βουνό παραθέτω ελάχιστες φωτό (δεν υπηρχε ώρα για περισσότερες........λιώσαμε :P )

Αμφιθέατρο (με Melo)

MountainsPictures001.jpg

MountainsPictures002.jpg

Οδυσσέας (το έκτρωμα μπροστά του δεν το σχολιάζω)

MountainsPictures003.jpg

Θέα από τετραπλό Ηρακλή. Από κάτω το "βιασμένο" απάτητο του Ηρακλή

MountainsPictures004.jpg

Από το τερματικό του Ηρακλή

MountainsPictures005.jpg

Αριστερά της Λιάκουρας

MountainsPictures006.jpg

Με θέα Γκιώνα

MountainsPictures007.jpg

Περικλής με Melo & LeoP

MountainsPictures008.jpg

Σαχάρα :(:D

MountainsPictures009.jpg

MountainsPictures010.jpg

There is no such thing as too much snow (Doug Coombs)

http://www.pelionski.gr/

Οι προλαλήσαντες τα είπαν όλα. Τέλειο χιόνι, τέλειος καιρός και μια φτερόλακκα να μην την χορταίνεις. Μην ξεχάσω, ένα ευχαριστώ στον nickel για τις υποδείξεις σε θέματα πουδροκατανάλωσης! :D Σαχάρα todos los dineros!

white fluffy stuff

Αντε ρε Παναγιώτη βαλε την ταινία του Σαββάτου να δει ο κόσμος που κάνει σκι μόνο με ήλιο τι χάνει.(edit: ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΡΥΩΝΕΤΑΙ ΜΕ -17 ΚΡΥΟΥΛΙΑΡΗΔΕΣ)

Για την ταινία της Κυριακής θέλει πολύ μοντάζ :D

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

...χωρίς λόγιαααα....!!!!

035b.jpg

030.jpg

...Φτερολακκα rulez!!!

....τελικά τα πεδιλάκια μου πάνε καλύτερα εκτός... :angry:

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

Ήταν λοιπόν μια απίστευτη ημέρα, πολύ καλό χιόνι, χαμόγελα παντού και κυρίως ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ τρανή απόδειξη οι εικόνες της χιονοσκεπούς Ελλάδας μας και η οπτική των κοντινών κορυφών της πάνω από τα σύννεφα. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ. :angry::D

Τα βουνά είναι όμορφα όλες τις εποχές και κάθε είδους δραστηριότητα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Το σκι δεν είναι αυτοσκοπός, ασχέτως της τρέλας μας.

Φώτης

ΥΓ. Χαρακτηρισμοί και κυρίως μειωτικοί, έστω και για πλάκα, είναι απαράδεκτο να γράφονται και ακόμα περισσότερο να διατηρούνται χωρίς την παρέμβαση των διαχειριστών που άλλες φορές είναι ταχύτατη.

Να πω και εγω με την σειρα μου οτι η χθεσινη μερα ηταν απο τις πιο ομορφες που εχω δει στον Παρνασσο.

Το χιονι τελειο καποια στιγμη πετυχα την ομαδα darka darka αλλα οπως ειπε και ο φιλος porfirio μην ακολουθειτε τον Nickel οταν σας λεει για ευκολη πιστουλα.

Συγνωμη Nickel δεν μπορουσα να σας ακολουθησω καποια αλλη φορα ισως αφου πρωτα μου πεις καποια κολπα.

Εμαθα ομως που ειναι η Σαχαρα επιτελους

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Το ευχαριστηθήκατε πολύ απλά γιατί δεν ήμουν εκεί.

Ουγκ

Αλλά θα πάρω το αίμα μου πίσω.

Κουφάλες ετοιμαστείτε, όπου να ναι αρχιζει το snow week του darkaντένιου με το μαχαίρι

Ουγκ

:P

JAPOW!!!

..γιατι είναι Forbidden woody??

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

ΠΑΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟ :P:lol::lol:

Δε ξέρω

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Δες τη μονος σου, εμενα δεν με αφηνει να μπω :P

Φιλικα

ΜακηςΜ