louis 53 Report post Posted June 11, 2007 Φίλοι panpanou και louis εγώ είμαι της άποψης οτι σε κάποια βουνά θα πρέπει να υπάρχει η πρόσβαση ακόμα και για την κυρία με την γόβα ετσι ώστε ο κόσμος να μαθαίνει τι σημαίνει βουνό αλλά και να βλέπουν το μεγαλείο τους.Απλά χρειάζεται σωστός σχεδιασμός και οργάνωση έτσι ώστε να μην έχουμε καταστροφέςΥπάρχει ήδη η πρόσβαση σε πάρα πολλά βουνά και μάλιστα υπάρχουν και οι εγκαταστάσεις, ώστε η γόβα να μην αποτελεί και τόσο μεγάλο πρόβλημα... Τώρα το τι θα γνωρίσουν και θα καταλάβουν για το βουνό και το μεγαλείο του οι περισσότεροι από τους επισκέπτες αυτού του είδους, αυτό είναι ένα άλλο θέμα... Για το πρώτο σκέλος για την Midi ο Κωστής (makalu) με κάλυψε πλήρως, αν και η ζημιά είναι πολύ μικρότερη από τη ζημιά που θα έκανε ένας δρόμος και υπάρχουν και 1000μ ακόμη βουνό πιο πάνω... Share this post Link to post Share on other sites
Athos 12 Report post Posted June 11, 2007 Μάκη έλεος, τα επιχειρήματα σου είναι αυτά που λέγανε όταν ήσουν 10 χρονών οι τότε 55άρηδες (δυστυχώς ήτανε πολιτικοί και με τις θεωρίες τους αυτές μας φτιάξανε μια Ελλάδα στο χάλι που βλέπουμε..) Λοιπόν στο θέμα μας.. Στέφανε ευχαριστώ, αλλά ΧΚ στον Όλυμπο, δε θα έρθω.. κι ας είναι και τσάμπα.. Κι αν ξανανέβω Όλυμπο (που δεν το βλέπω) πάλι απ τα Πριόνια θα ξαναπάω. Είναι πιο ωραία.. Για ανάβαση κορυφής να συστήσω και το συνονόματο μου τον Άθω.. κατά προτίμηση ξημερώματα.. (βέβαια κι εκεί το παπαδαριό οργίασε με τα κοινοτικά κονδύλια, το πήξανε στους δρόμους.. αλλά αντέχει ακόμη..) Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted June 11, 2007 εγώ παιδιά θάλεγα ν' αφήσουμε τις κουβέντες για δρόμους και lifts, να βάλουμε τις αρβύλες μας και να ξεχυθούμε στα μονοπάτια, να γεμίσουν τα βουνά απ' τις φωνές μας ... έχω γυρίσει βουνά σ' όλο τον κόσμο ... το πρωινό φως του Όλυμπου - πιστέψτε με ΔΕΝ υπάρχει πουθενά ... " ... τα καράβια μου καίω - τα καίω, δεν θα πάω πουθενά ................................................................................ .... από πείσμα και τρέλλα θα ζω σε τούτη την χώρα ώσπου νάβρω νερό - γιατί ανήκω εδώ ..." τραγουδάει ο (συμμαθητής μου στο σχολείο !!) Πορτοκάλογλου ... ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted June 11, 2007 Μιας κ παντα ρομαντικος ο αγαπητος φιλος Δρ. ΠΠανού : Στο γαλάζιο του παγετώνα, το χρώμα των ματιών μου Στο ουρλιαχτό του ανέμου, η ανάσα μου Στην σύνθεση χιλιάδων φώτων, η φωνή μου Στον θόρυβο των χιονοστιβάδων, η ανήσυχη καρδιά μου Στο κρυστάλλινο λαμποκόπημα του χιονιού, ο διαυγής μου νους Στο σκοτάδι του υπογείου, ο φόβος μου Στην ομορφιά του, η ευτυχία μου Στην αφιλόξενη φύση του, ο ιδρώτας της εμμονής μου Στην επικράτεια του, η σεμνότητα μου Στην σιωπή του, η γαλήνη μου Στα απροσμέτρητα πλάτη του, η ελευθερία μου Στην αιωνιότητα του η έκσταση μου Το βουνό - η ζωή μου H δικη μου ταπεινη τοποθετηση επι του θεματος: Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
AKIS-AIGIO 0 Report post Posted June 11, 2007 Σωστός ο Panpanou….και σας μιλάω εγώ....ο τελείως άσχετος από φυσική κατάσταση και ......βουνίσια ζωή. Η ζωή μου τα τελευταία χρόνια είναι καφές, πρόχειρο φαγητό, τσιγάρο και καρέκλα γραφείου να χτυπιέμαι σε ένα pc από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 9: 00 το βράδυ. Έλα μου όμως που πάντα μου άρεσαν τα δάση, οι αρκούδες, οι λύκοι, και τ άγρια βουνά. Η οικογένειά μου, μου έμαθε τις σωστές αρχές, όπως δεν μολύνουμε, δεν ρυπαίνουμε τις θάλασσες και τις ακτές....άντε και τα βουνά, στα οποία όμως ΔΕΝ παμε γιατί έχουν στροφές και ζαλιζόμαστε και τον χειμώνα έχουν πάγους και χιόνια και μπορεί να τρακάρουμε. Εμένα όμως, μου άρεσαν τα βουνά.....έβλεπα τον Τσιπ και τον Ντεηλ (Τα σκιουράκια του Ντίσνεϊ) να ταλαιπωρούν αυτόν το Ντόναλντ και εγώ αντί να γελάω, χάζευα τα τεράστια δάση της Αμερικανικής ηπείρου (Ο Ντισνει πάντα στα καρτουν εδειχνε την φύση και τα ζωντανά της) και αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα ποτέ να παω να δω αυτά τα δάση, να ακούσω την κραυγή του λύκου κι εγώ. Αποφάσισα λοιπόν πριν μερικά χρόνια, στα 30+ να πάρω αρβύλες και λοιπά γκατζετάκια και να γίνω βουνίσιος και κατάλαβα πόσα πολύτιμα χρόνια είχα χάσει, μη γνωρίζοντας τις ομορφιές της φύσης. Θέλω να πάω στον Όλυμπο....θέλω να παω κορφή αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω ποτέ να πάω, αλλά να ήσαστε σίγουροι, ότι αν πάω, θα πάω γιατί το θέλω, γιατί το αξίζω, γιατί το νιώθω, γιατί το προσπάθησα, γιατί έκοψα (στην προσπάθεια είμαι ακόμα) το τσιγάρο, γιατί αποφάσισα να σηκωθώ από τον καναπέ και να κάνω κανα γρήγορο περπάτημα (έτσι για την φυσική μου κατάσταση) και γενικά, γιατί άλλαξα τον τρόπο της ζωής μου προς το καλύτερο. ΟΛΟΙ έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν στο βουνό, από τους πρόποδες μέχρι την κορφή. Το θέμα είναι γιατί θέλουν να πάνε και τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν ...για να πάνε. ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔOΠΟΥΛΟΣ http://www.e-achaia.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted June 11, 2007 Στο γαλάζιο του παγετώνα,το χρώμα των ματιών μου Στο ουρλιαχτό του ανέμου, η ανάσα μου Στην σύνθεση χιλιάδων φώτων, η φωνή μου Στον θόρυβο των χιονοστιβάδων, η ανήσυχη καρδιά μου Στο κρυστάλλινο λαμποκόπημα του χιονιού, ο διαυγής μου νους Στο σκοτάδι του υπογείου, ο φόβος μου Στην ομορφιά του, η ευτυχία μου Στην αφιλόξενη φύση του, ο ιδρώτας της εμμονής μου Στην επικράτεια του, η σεμνότητα μου Στην σιωπή του, η γαλήνη μου Στα απροσμέτρητα πλάτη του, η ελευθερία μου Στην αιωνιότητα του η έκσταση μου Το βουνό - η ζωή μου Εξαιρετικό ποίημα. Η μετάφραση κάτι μου θυμίζει! Wer bist du? Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
mesastou 2 Report post Posted December 13, 2012 (edited) Να τολμήσω να ξεθάψω αυτό το νήμα.... ; Λοιπόν τι νεότερα έχουμε από εδώ; (έχουμε ένα φίλο με δωμάτια κοντά στην παραλία του Λιτόχωρου) Βρήκα αυτό που δεν ξέρω πόσο φρέσκο και σωστό είναι. Edited December 13, 2012 by mesastou Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted December 13, 2012 Το νήμα είναι μπαγιάτικο, αλλά έβγαλες στην επιφάνεια το υπέροχο ποίημα, οπότε σε ευχαριστούμε! Για φρέσκες πληροφορίες για το Χ.Κ. Ελατοχωρίου, έχουμε καινούργιο νήμα: http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=15313 1 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
detox 605 Report post Posted March 24, 2013 Nice pics! Ποτε πηγες? Το χιονοδρομικο πως ηταν? Share this post Link to post Share on other sites
Koumparos 5,439 Report post Posted March 25, 2013 Οι φωτογραφίες όντως πολύ ωραίες. Μέχρι ποτέ πιστεύεις ότι θα λειτουργεί το χκ; 6-7 Απριλίου θα είναι ανοικτό πιστεύεις? Μπορεί να είναι χαζή ερώτηση η επόμενη: πλήρωσες? Share this post Link to post Share on other sites
gvaf72 113 Report post Posted March 25, 2013 Μπαίνεις με ταυτότητα , πληρώνεις 5€ είσοδο , Εχει 40 λεπτά περπάτημα -ανηφόρα - με τα σκι κ μποτεσ στα χερια, οτι πρέπει για ζέσταμα . Για σαλε εχει 2 μικρά , ΚΨΜ κανονικά , με νερό 0,30€, σοκοφρετες , σοκολάτες , κρουασαν, απο τις 12 και μετά σουβλάκια, αν εχει καλό καιρό ,με 1€ , αλλοιώς φαγητό στη λέσχη αξιωματικών , οικονομικό αλλα με αργή εξηπηρετηση . 2πιατακια , 2 μπλε πίστες φαρδιες κ καλά πατημενες, πολύ απατητο και άμα θέλεις και διαδρομές για ορειβασία στο χιόνι . Το προηγούμενο σκ είχε παγκόσμιο πρωτάθλημα ορειβατικου σκι και αυτό απλά ήταν τέλεια ! 13 Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted March 31, 2013 (edited) Μπαίνεις με ταυτότητα , πληρώνεις 5€ είσοδο , Εχει 40 λεπτά περπάτημα -ανηφόρα - με τα σκι κ μποτεσ στα χερια, οτι πρέπει για ζέσταμα . Για σαλε εχει 2 μικρά , ΚΨΜ κανονικά , με νερό 0,30€, σοκοφρετες , σοκολάτες , κρουασαν, απο τις 12 και μετά σουβλάκια, αν εχει καλό καιρό ,με 1€ , αλλοιώς φαγητό στη λέσχη αξιωματικών , οικονομικό αλλα με αργή εξηπηρετηση . 2πιατακια , 2 μπλε πίστες φαρδιες κ καλά πατημενες, πολύ απατητο και άμα θέλεις και διαδρομές για ορειβασία στο χιόνι . Το προηγούμενο σκ είχε παγκόσμιο πρωτάθλημα ορειβατικου σκι και αυτό απλά ήταν τέλεια ! Καλησπερα ! Αν θελεις πες μας λιγο πως πηγαινεις στο χ/κ αν ερχεσαι απο Θεσ/νικη.Γιατι λες οτι περπατας 40 λεπτα ?μπενεις σε καποια περιοχη του στρατου που δεν μπορεις να πας με το αυτοκινητο?Ευχαριστω εκ των προτερων,οι οδηγιες σου θα ειναι πολυ χρησιμες! Edited March 31, 2013 by leonidastria Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
gvaf72 113 Report post Posted March 31, 2013 Ερχόμενος απο Θεσσαλονίκη , στριβεις στην Κατερίνη και ακολουθείς πορεία προς ελασσονα. Πριν φτάσεις ελάσσονα υπάρχει διασταύρωση προς καληθεα και Ολυμπιάδα . Μόλις περάσεις την Ολυμπιάδα , θα δεις ταμπέλες που λένε προς ΚΕΟΑΧ. Σε 15 ´ είσαι στο κεοαχ. Ειναι το κέντρο εκπαίδευσης ορεινού αγώνα χιονοδρομων . Ειναι στρατιωτική περιοχή και γιαυτο δεν μπαίνεις με αυτοκίνητο μέσα . Απο το πάρκινγκ , μέχρι το πρώτο λιφτ , ειναι 40 λεπτά ανηφόρα με τα πέδιλα και τις μποτες στα χέρια .( αν είσαι τυχερός μπορεί να πέτυχεις το ratrak και να του δώσεις τον εξοπλισμό σου να τον ανεβάσει επάνω ) Σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα που δούλεψε για φέτος . Του χρόνου παλι , με υγεία !!! Οτι χρειαστείς στην διάθεση σου. 2 Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted March 31, 2013 Ερχόμενος απο Θεσσαλονίκη , στριβεις στην Κατερίνη και ακολουθείς πορεία προς ελασσονα. Πριν φτάσεις ελάσσονα υπάρχει διασταύρωση προς καληθεα και Ολυμπιάδα . Μόλις περάσεις την Ολυμπιάδα , θα δεις ταμπέλες που λένε προς ΚΕΟΑΧ. Σε 15 ´ είσαι στο κεοαχ. Ειναι το κέντρο εκπαίδευσης ορεινού αγώνα χιονοδρομων . Ειναι στρατιωτική περιοχή και γιαυτο δεν μπαίνεις με αυτοκίνητο μέσα . Απο το πάρκινγκ , μέχρι το πρώτο λιφτ , ειναι 40 λεπτά ανηφόρα με τα πέδιλα και τις μποτες στα χέρια .( αν είσαι τυχερός μπορεί να πέτυχεις το ratrak και να του δώσεις τον εξοπλισμό σου να τον ανεβάσει επάνω ) Σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα που δούλεψε για φέτος . Του χρόνου παλι , με υγεία !!! Οτι χρειαστείς στην διάθεση σου. Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες !Πρεπει να ειναι ενδιαφερουσα εμπειρια ,ειδικα οταν εχει καλο καιρο! Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted April 1, 2013 gvaf72 βαλε και φωτογραφιες εαν εχεις. καλο ειναι να γινει περισσοτερο γνωστο στον κοσμο σ'ευχαριστω 1 "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
gvaf72 113 Report post Posted April 1, 2013 Δυστυχώς Δεν εχω φωτογραφίες . Υπάρχει περίπτωση όμως να ανεβάσει ο φίλος kafrilakos που ειναι , απ ότι κατάλαβα, τακτικός " πελάτης " στο ΚΕΟΑΧ Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted April 1, 2013 Απορία: Με τόση ποικιλία χιονοδρομικών στην βόρεια Ελλάδα γιατί περπατήσει κανείς 40 λεπτά ανηφόρα για να πάει στο ΚΕΟΑΧ (εκτός από το novelty του να σκιάρεις στον Όλυμπο); Από ότι έχω καταλάβει ούτε ιδιαίτερα μεγάλο πεδίο έχει, ούτε κλίσεις. Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted April 1, 2013 Είναι δωρεάν, έχει μεγάλο πεδίο εκτός (απ' ότι έχω ακούσει) και στο "σαλέ" δεν σε γδύνουν! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted April 1, 2013 Σαλέ έχει, ή ΚΑΨΥΜΙ; Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted April 1, 2013 ΚΨΜ...γι' αυτό και τα εισαγωγικά! Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted April 2, 2013 . Γιατί μας έβγαλες τις φωτογραφίες; Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted April 2, 2013 Μηπως γιατι ειναι στρατιωτικη εγκατασταση και απαγορευονται? Share this post Link to post Share on other sites
Παντελής 47 Report post Posted April 2, 2013 Απορία: Με τόση ποικιλία χιονοδρομικών στην βόρεια Ελλάδα γιατί περπατήσει κανείς 40 λεπτά ανηφόρα για να πάει στο ΚΕΟΑΧ (εκτός από το novelty του να σκιάρεις στον Όλυμπο); Από ότι έχω καταλάβει ούτε ιδιαίτερα μεγάλο πεδίο έχει, ούτε κλίσεις. :thumbup: . Ελα μου ντε. Προσωπικα τα 40 λεπτα ανηφορα με τα πεδιλα και τις μποτες στον ωμο με κουραζουν και μονο στο ακουσμα. Για σκι θελω να παω οχι για ορειβασια, ουτε για καψωνια. Και φυσικα στο τελος θα εχει και 20 λεπτα καταβαση ε? Με τα πεδιλα και τις μποτες στα χερια... ουφ ιδρωσα παω να ξαπλωσω λιγο... :D 1 Με χώρισε για θρησκευτικούς λόγους... δε μπορούσε να αποδεχθεί ότι είμαι θεός... Share this post Link to post Share on other sites
gvaf72 113 Report post Posted April 2, 2013 :thumbup: . Ελα μου ντε. Προσωπικα τα 40 λεπτα ανηφορα με τα πεδιλα και τις μποτες στον ωμο με κουραζουν και μονο στο ακουσμα. Για σκι θελω να παω οχι για ορειβασια, ουτε για καψωνια. Και φυσικα στο τελος θα εχει και 20 λεπτα καταβαση ε? Με τα πεδιλα και τις μποτες στα χερια... ουφ ιδρωσα παω να ξαπλωσω λιγο... :D Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. Ναι είναι 40 λεπτα περπάτημα αλλά είναι πολύ ωραίο το τοπίο και αν έχεις καλή παρέα βγαίνει άνετα. Αλλά αν το δείς και σαν "ζέσταμα" είναι πολύ καλο. Και εμένα πάλι αν μου έλεγες πάμε για 40 λεπτά περπάτημα στο βουνό ,θα σου έλεγα ότι είσαι τρελός ! Τελικά όμως αξίζει ο κόπος. Για το κατέβασμα φοράς τα πέδιλα και πάς μέχρι το πάρκιγκ. Παρακάτω ένα βιντεάκι από τον φίλο Haratsis http://youtube.com/watch?v=-Z2XeVg6FF4 4 Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted April 2, 2013 Το πεδιο μπορει να ειναι μικρο αλλα απο οτι βλεπω στο βιδεο σε αποζημιωνει οντως η θεα κ το τοπιο...... 1 Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites