Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Χ.κ. Ολύμπου 2007 - 2014

Recommended Posts

Οπως ακριβως τα λεει ο Σώτος ειναι! :wacko:

Ελπιζω να καταλαβαινουν καποιοι φιλοι, γιατι ειμαστε πααααρα πολυ επιφυλακτικοι πλεον με καθε αναπτυξιακη δραση σε νεα λοφακια - χωρις βεβαια να αποτελει κ τον κανονα!!

(..αν σας παρει λοιπον, κανενας Νομαρχης τηλ κ σας ζητησει να αναλαβετε τη διευθυνση του εν λογω ΧΚ, ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ! > ψαχνει για θυματα! :):lol: )

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

(..αν σας παρει λοιπον, κανενας Νομαρχης τηλ κ σας ζητησει να αναλαβετε τη διευθυνση του εν λογω ΧΚ, ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ! > ψαχνει για θυματα! :):wacko: )

Για ποιόν χτυπά η καμπάνα Κωστή;

νταααααΑΑαααανγγκκ..23358847.jpg:)

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Λοιπόν μου 'ρθε ιδέα...

Να παρευρεθούμε σε μια συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδας) και να πείσουμε τους Δημάρχους για την υλοποίηση του μεγάλου οράματος...

Να ενώσουμε τα Βαρδούσια με το Γράμμο με λιφτ! Ολη η Ελλάδα ένα απέραντο χιονοδρομικό!!!

Σωτήρη μου, αποδεικνυεται περιτρανα οτι μονο εσυ -με ΤΕΤΟΙΟ ΟΡΑΜΑ- θα μπορουσες να ηγηθεις την πραγματωση ενος τετοιου στόχου - I rest my case!

Ξεκιναω κιολας να ετοιμαζω χαρτες (trail maps), με την υποστηριξη του Mιχαλη φυσικα :wacko: , για το επομενο τευχος! :lol:

(να τρεμουν τα "Αηδονακια" δλδ ; :) )

Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα...

Αρκεί να πάει ο συρμός μέχρι Γκιώνα και Παρνασσό... :wub:

Έχω και μία καταπληκτικά πρωτοποριακή ιδέα..........Να ενωθεί ο Παρνασσός με το Χελμό...με το πρώτο στον κόσμο υπερθαλάσσιο λιφτ, πάνω από τον Κορινθιακό... :):D:D

Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα...

Αρκεί να πάει ο συρμός μέχρι Γκιώνα και Παρνασσό... :wub:

Έχω και μία καταπληκτικά πρωτοποριακή ιδέα..........Να ενωθεί ο Παρνασσός με το Χελμό...με το πρώτο στον κόσμο υπερθαλάσσιο λιφτ, πάνω από τον Κορινθιακό... :):D:D

Ναι!!!... :D:D:D

Συρομενο... :D

Φιλικα

ΜακηςΜ

αυτο το τετραθεσιο πολλοι το λιγουρευονται :wub:

Ρε λες να πιάσω τους τοπικούς παράγοντες.......και να τους πείσω (μιας και θα ενωθει ο Παρνασσος με τον Χελμο).....να φτιάξουν και στον Κλωκο ενα ΧΚ......και να αναλάβω, φυσικα, την διεύθυνση?

Καλη ιδέα...... :D ...εφυγα....παω να αγοράσω οικόπεδο :)

Υ.Γ. τρέμε Αράχωβα (Πυργάκι), τρέμε Αμφίκλεια (Φτέρη) :wub:

ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔOΠΟΥΛΟΣ fire3zc6.jpg

http://www.e-achaia.gr/

.... Παιδιά προσέχτε τι λέτε, γιατί έρχονται και εκλογές! :)

:wub:

Λοιπόν επειδή είστε και οι 2 υποψήφιοι Διευθυντές αξιόλογα άτομα (σλουρπ) θα επιλειφθώ του εκλογικού σας αγώνα να αναλάβετε τα εν λόγω ΧΚ.

(Δήμαρχε άσε τις μίζες και τα συναφεί γιατί για να πιάσει ο Κλωκός αρκετό χιόνι ................ καλά Χριστούγεννα) :lol:

Όσο για σένα Κωστή ο Νομάρχης είναι "δικός μας" οπότε θα ζητήσουμε εγκυήσεις. :lol:

There is no such thing as too much snow (Doug Coombs)

http://www.pelionski.gr/

Παράδειγμα γνωστός νομάρχης πήρε από ορειβατικό σύνδεσμο ένα μικρό ΧΚ και με τη βοήθεια διαφόρων χρηματοδοτήσεων το μεγάλωσε, το έκανε σύγχρονο (σε λιφτ μιλάω, όχι σε διαχείρηση) και αφού εξυπηρέτησε της εκλογικές του ανάγκες στο βωμό της οικονομικής ανάπτυξης, μετά παραχώρησε τη διαχείρηση στους δήμαρχους της περιοχής. Οι ιδιώτες της περιοχής βλέποντας αυτό το μεγάλο έργο επένδυσαν στην περιοχή (με δάνεια και επιδοτήσεις οι περισσότεροι) και έφτιαξαν ξενώνες, εστιατόρεια και καφετέριες. Ομως επειδή η επένδυση (του ΧΚ εννοώ) ήταν ευκαιριακή, χωρίς να συνυπολογιστούν οι μέρες λειτουργίας του ΧΚ, ο ανταγωνισμός από άλλα γειτονικά ΧΚ και χωρίς στην ουσία να υπάρχει επαγγελματική διαχείρηση, managment, το ΧΚ πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Τα μηχανήματα ζήταγαν service, το προσωπικό τα δεδουλευμένα, η ΔΕΗ να πληρωθεί για το ρεύμα, κ.λπ.

Σήμερα λοιπόν έχει μια τρύπα αξίας 500.000 ευρώ. Το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο, πολύ δύσκολα θα ανακάμψει, απειλείται με οριστικό κλείσμο!!!

Οι ιδιώτες που βλέπουν τις επενδύσεις τους να μαραζώνουν κλαίνε τα λεφτά τους!!!

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ!!!

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΕΤΙΧ!

Υ.Γ. Μην ρωτάτε ποιό είναι το ΧΚ. Δεν θα σας το πω ποτέ, βρείτε το μόνοι σας...

Το προσωπικο ζηταει ακομα τα δεδουλευμενα..........και αν εφαρμοστει ο νομος για τις προβληματικες επιχειρησεις ΟΤΑ τοτε λογικα θα πρεπει να κλεισει........Βεβαια στην ελλαδα δεν εφαρμοζονται συνηθως οι νομοι δεν τιμωρειται κανενας σε σοβαρα θεματα οποτε και θελω να ελπιζω να ισχυσει αυτο στην συγκεκριμενη αυτη περιπτωση και να παραμεινει ανοιχτο(εδω απατεωνες κυκλοφορουν ελευθεροι σαπιοκαραβα θα εξακολουθουν να βυθιζονται χρεη να χαριζονται αν υπαρχει πολιτικο αντικρυσμα.....το χιονοδρομικο ρε γμτ θα την πληρωσει?????)

Ποτε εχει δημοτικες εκλογες να μαθουμε τα επομενα χιονοδρομικα?????? :lol::lol:

ORDEM E PROGRESSO

Το προσωπικο ζηταει ακομα τα δεδουλευμενα..........
Και η ΔΕΗ το ίδιο...Αθανάσιε.

Πρέπει να κάνετε υπομονή να ξαναχιονίσει γιατι με την αχιονία που σας έχει βαρέσει στο κεφάλι (χαλαρά) σας βλέπω να κάνετε εισαγωγή κοτρώνες από το Zermatt για να επιχωματώσετε τον Παρνασσό....(σε ύψος)..... και να μεγαλώσει η χιονοδρομική περίοδος..... :lol::lol::lol::lol:

Για πείτε πιο (απ'όλα) ΧΚ έχει τέτοια προβλήματα και σε μας τους αδαής.....(αδαήδες....χι χι)

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

Το προσωπικο ζηταει ακομα τα δεδουλευμενα..........και αν εφαρμοστει ο νομος για τις προβληματικες επιχειρησεις ΟΤΑ τοτε λογικα θα πρεπει να κλεισει........Βεβαια στην ελλαδα δεν εφαρμοζονται συνηθως οι νομοι δεν τιμωρειται κανενας σε σοβαρα θεματα οποτε και θελω να ελπιζω να ισχυσει αυτο στην συγκεκριμενη αυτη περιπτωση και να παραμεινει ανοιχτο(εδω απατεωνες κυκλοφορουν ελευθεροι σαπιοκαραβα θα εξακολουθουν να βυθιζονται χρεη να χαριζονται αν υπαρχει πολιτικο αντικρυσμα.....το χιονοδρομικο ρε γμτ θα την πληρωσει?????)

Ποτε εχει δημοτικες εκλογες να μαθουμε τα επομενα χιονοδρομικα??????

Σωτηρη, Κωστη, και Σακη επειδη το Φαλακρο ειναι απο τα πιο ωραια ΧΚ, και μονοδρομος για αρκετους απο την Βορειανατολικη Ελλαδα γιατι δεν γραφετε καθαρα τι "παιζετε" για να ξερουμε και εμεις τι να περιμενουμε για το 2007-2008, αλλα και αργοτερα...... :lol:

Σωτηρη, Κωστη, και Σακη επειδη το Φαλακρο ειναι απο τα πιο ωραια ΧΚ, και μονοδρομος για αρκετους απο την Βορειανατολικη Ελλαδα γιατι δεν γραφετε καθαρα τι "παιζετε" για να ξερουμε και εμεις τι να περιμενουμε για το 2007-2008, αλλα και αργοτερα...
Εχει χρέη όπως οι μισές και παραπάνω ελληνικές δημόσιες - δημοτικές επιχειρήσεις. Αφου ειναι ελλειμματική και όχι προβληματική, μπορεί να βγεί απο το τέλμα. Αυτη είναι η γνώμη μου. Απ' αυτά που ξέρω είναι ότι υπήρχε ενδιαφέρον μισθωσης μετά εγγυήσεων του χιονοδρομικού απο κοινοπραξία ξενοδόχων και τεχνικών εταιριών. Να δούμε τι θα γίνει με τα θέματα ψιλής κυριότητας και leased back που άρχισαν να ακούγονται.

Αν θα κλείσει εξαρτάτε καθαρά απο γενναίες και γρήγορες αποφάσεις που πρέπει να παρθουν απο το σημερινό φορέα διαχείρισης. Τα λεφτά πάντως που χρωστάει δεν είναι πολλά.

Ας αναθέσει το μάνατζμεντ στον σύλλογο ο νομάρχης εκεί, καλύτερα θα πάει το βουνό.

Και έχω μια απορία προς τον Κωστή και τον Σωτήρη, γιατί να μην αναλαμβανε καποιος το βουνό για να το ανεβάσει? Ο φόβος μην δεν πληρωθεί? ΟΚ, αν είναι αυτό το καταλαβαίνω, παίζει λίγο με την τύχη του. Κατα τ' άλλα νομίζω είναι μιά εξαιρετική ευκαιρία - πρόκληση να κερδίσει γνώση, εμπειρία και χρήματα. (εάν τα πάρει είπαμε :lol: )

...γιατι δεν γραφετε καθαρα τι "παιζετε" για να ξερουμε και εμεις τι να περιμενουμε...
Γρηγόρη εάν έχεις γράψει σωστά το «παιζετε», νομίζω οτι κανείς από τους τρεις φίλους μας που αναφέρεις δεν παίζουν το παραμικρό...

Εάν αναρωτιέσαι τί «παίζεται» η απάντηση του Στάθη αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Κι άλλα χ/κ έχουν προβλήματα. Δεν έχει μόνο το Φαλακρό που ανέφερες.

Λοιπόν έχουμε και λέμε?

Τη διαχείρηση του Φαλακρού τώρα την έχουν οι Δήμοι Κ. Νευροκοπίου και Προσωτσάνης και όχι η Νομαρχία.

Οι Δήμοι αδυνατούν να βουλώσουν τις τρύπες και λέγεται ότι θα το αναλάβει πάλι η νομαρχία που έχει περισσότερες δυνατότητες χρηματοδότησης.

Ομως το πρόβλημα δεν θα λυθεί έτσι γιατί σε 1-2 χρόνια πάλι θα υπάρξει έλλειμα!

Πάμε τώρα στο κεφάλαιο ιδιώτες.

Οι ιδιώτες για να μπουν πρέπει να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό αλλά και να μην είναι το ΧΚ υπερχρεωμένο (το θέλουν καθαρό από χρέη).

Μετά θα πρέπει να καθαρίσει η περιοχή από πάσης είδους κτηριακές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ιδιώτες που έχουν αυθαιρετήσει τόσα χρόνια πάνω στο βουνό (το μόνο νομιμοποιημένο κτίσμα είναι το καταφύγιο του ΕΟΣ Δράμας), οι οποίοι όμως έχουν μαζί τους πάρα πολλούς ψήφους...

Μιλάμε παιδιά για ένα φαύλο κύκλο. Το ΧΚ Φαλακρού είναι από τα πιο μπλεγμένα ΧΚ και είναι πραγματικά δύσκολο να βρεθούν οι λύσεις που θα το καταστήσουν βιώσιμο.

Από την άλλη είναι το πιο σύγχρονο ΧΚ της χώρας, έχει μεγάλο και ποικίλο τερέν για σκι, εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή της χώρας (από Θεσ/νικη μέχρι Εβρο) στην οποία δεν υπάρχει άλλο αξιόλογο ΧΚ (μην μου πείτε για το Λαιλιά!!!).

Ετσι επειδή το πολιτικό κόστος από το κλείσιμο του ΧΚ Φαλακρού είναι μεγάλο, το πιθανό σενάριο είναι να αναλάβει τα χρέη η νομαρχία και να το κρατά σε λειτουργία κι ας μπαίνει μέσα...

Αθάνατη ελληνική πραγματικότητα!!!

Τα αυθαίρετα μπορούν να μείνουν, να νομιμοποιηθούν και να πληρώνουν ενοίκιο. Οι δήμοι και η νομαρχία μπορουν να κάνουν ένα φορέα διαχείρισης με συμμετοχή ιδιωτών και να μεταβιβάσουν σε αυτούς το μάνατζμεντ. Να κάτσει στην άκρη ο κάθε τοπικός άρχοντας και να αφήσει τους τεχνοκράτες να στήσουν την επιχείρηση απο την αρχή. Να τους δώσει αρκετά χρόνια μπροστά να δουλέψουν το ΧΚ και να βγάλουν λεφτά για τον τόπο και για τους υπαλληλους τους.

Η γενναιότητα τους πρέπει να φανεί όταν ο νεος φορέας θα αρχίσει να απολύει τα "δικά τους παιδιά" ή να τους βάζει σε ρέγουλα και όταν θα ζητήσει χαράτσωμα των τοπικών επιχειρήσεων για αντισταθμιστικά οφέλη να το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα ξαναβγούνε και την επομενη τετραετία και ας μην ανησυχούν τόσο πολυ απο τα λόγια καφενειου.

Γεια σε όλους.......

Έχω μέρες να ανοιξω τον υπολογιστή μου και απο ότι βλέπω η συζήτηση άναψε.........

Εγώ δεν ξέρω τις λεπτομέριες που λετε ότι ξερετε εσεις για τη διαχείρηση και λειτουργία κάποιων συγκεκριμένων χιονοδρομικών....... προφανως και ξερετε και έχετε δίκιο....... αλλά αν συνεβησαν κάποια λάθη στη διαχείρηση κάποιων συγκεκριμένων χιονοδρομικών πρέπει να καταλήηουμε στο συμπέρασμα ότι όποιο χιονοδρομικό ανοίξει από δω και στο εξής θα έχει την ίδια τύχη ???? ....... ώστε για να αποφύγουμε αυτό το σενάριο καλύτερα να μην ανοιξει κανένα καινούριο????.......

ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ !!!

Συγχωρίστε με αλλά δεν βρίσκω καν λογική συνδεση.......

Σχετικά με την επισκεψιμότητα του Ολύμπου : γιατί σώνει και καλά πιστεύετε ότι αυτή θα είναι επιζήμια ? ! Καταρχάς από την πλευρά του Λιτοχώρου είναι χιλιάδες οι επισκέπτες του ΒΟΥΝΟΥ κάθε καλοκαίρι, χωρίς αυτό να έχει επιφέρει κανένα "βιασμό" του φυσικού του πλούτου.

Θα χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα : Τα μάρμαρα που βρίσκονται στην είσοδο της Ακρόπολης καθώς μπαινοβγαίνουν οι επισκέπτες καθημερινά φθείρονται........ ΑΡΑ για να διαφυλάξουμε την εθνική μας κληρονομιά θα πρέπει να σταματήσουμε να διαθέτουμε την Ακρόπολη στους επισκέπτες της ?????.......(και όχι να διαμορφώσουμε με τέτοιο τρόπο την είσοδο ώστε να σταματήσουν οι φθορές.....)

Ομοιότροπα σκεφτόμενοι θα έπρεπε να πιστεύουμε ότι δεν πρέπει η αρχαιολογική σκαπάνη να φέρνει στο φώς αρχαιολογικά ευρήματα γιατί η πιθανή μη σωστή χρήση και διαχείρησή τους μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα κάποια από αυτά να πάθουν κάποιες βλάβεις.......

???????!!!!!!!!???????

ΟΚ. ξέρω είπα πολλά. Εγώ πάντως είμαι αισιόδοξος........

Για το χ/κ του Ολύμπου πιστέυω ότι όσο πιο νωρίς ασχοληθεί η πολιτεία σοβαρα με το θέμα αυτό τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα της άναρχης δόμησης και του "βιασμού" του βουνού

ΥΓ. δεν νομίζω ότι οι Έλληνες που επιθυμούν την τουριστική αξιοποίηση του Ολύμπου αδιαφορούν για το φυσικό του περιβάλλον.... αλλά αντιθέτως πιστεύουν οτι με την προσεκτική του αξιοποίηση και την αποτελεσματική προβολή της το ΒΟΥΝΟ θα ξαναβρεί τις παλιές μερες της ΔΟΞΑΣ του......

με εκτίμη προς όλους τους "συνομιλητές" ......

Γεια σε όλους.......

Έχω μέρες να ανοιξω τον υπολογιστή μου και απο ότι βλέπω η συζήτηση άναψε.........

Εγώ δεν ξέρω τις λεπτομέριες που λετε ότι ξερετε εσεις για τη διαχείρηση και λειτουργία κάποιων συγκεκριμένων χιονοδρομικών....... προφανως και ξερετε και έχετε δίκιο....... αλλά αν συνεβησαν κάποια λάθη στη διαχείρηση κάποιων συγκεκριμένων χιονοδρομικών πρέπει να καταλήηουμε στο συμπέρασμα ότι όποιο χιονοδρομικό ανοίξει από δω και στο εξής θα έχει την ίδια τύχη ???? ....... ώστε για να αποφύγουμε αυτό το σενάριο καλύτερα να μην ανοιξει κανένα καινούριο????.......

ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ !!!

Συγχωρίστε με αλλά δεν βρίσκω καν λογική συνδεση.......

Σχετικά με την επισκεψιμότητα του Ολύμπου : γιατί σώνει και καλά πιστεύετε ότι αυτή θα είναι επιζήμια ? ! Καταρχάς από την πλευρά του Λιτοχώρου είναι χιλιάδες οι επισκέπτες του ΒΟΥΝΟΥ κάθε καλοκαίρι, χωρίς αυτό να έχει επιφέρει κανένα "βιασμό" του φυσικού του πλούτου.

Θα χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα : Τα μάρμαρα που βρίσκονται στην είσοδο της Ακρόπολης καθώς μπαινοβγαίνουν οι επισκέπτες καθημερινά φθείρονται........ ΑΡΑ για να διαφυλάξουμε την εθνική μας κληρονομιά θα πρέπει να σταματήσουμε να διαθέτουμε την Ακρόπολη στους επισκέπτες της ?????.......(και όχι να διαμορφώσουμε με τέτοιο τρόπο την είσοδο ώστε να σταματήσουν οι φθορές.....)

Ομοιότροπα σκεφτόμενοι θα έπρεπε να πιστεύουμε ότι δεν πρέπει η αρχαιολογική σκαπάνη να φέρνει στο φώς αρχαιολογικά ευρήματα γιατί η πιθανή μη σωστή χρήση και διαχείρησή τους μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα κάποια από αυτά να πάθουν κάποιες βλάβεις.......

???????!!!!!!!!???????

ΟΚ. ξέρω είπα πολλά. Εγώ πάντως είμαι αισιόδοξος........

Για το χ/κ του Ολύμπου πιστέυω ότι όσο πιο νωρίς ασχοληθεί η πολιτεία σοβαρα με το θέμα αυτό τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα της άναρχης δόμησης και του "βιασμού" του βουνού

ΥΓ. δεν νομίζω ότι οι Έλληνες που επιθυμούν την τουριστική αξιοποίηση του Ολύμπου αδιαφορούν για το φυσικό του περιβάλλον.... αλλά αντιθέτως πιστεύουν οτι με την προσεκτική του αξιοποίηση και την αποτελεσματική προβολή της το ΒΟΥΝΟ θα ξαναβρεί τις παλιές μερες της ΔΟΞΑΣ του......

με εκτίμη προς όλους τους "συνομιλητές" ......

Φίλε Στέφανε,

Το παράδειγμα της Ακρόπολης δεν είναι λάθος. Προσωπικά όμως θεωρώ λάθος την έκταση που του δίνεις. Το :P% της Ακρόπολης δεν είναι προσβάσιμο με τα πόδια Δεν μπορείς να περπατήσεις όπου θες, για ευνόητους λόγους.

Τώρα όσον αφορά τον Όλυμπο, αν και η επισκέψεις μου μέχρι στιγμής είναι ελάχιστες (δεν τις θεωρώ καν επισκέψεις) και βλέποντας ταυτόχρονα το μεγάλο αριθμό και την κάκιστη ποιότητα των Ελληνικών χιονοδρομικών και κυρίως την ανισορροπία που έχουν επιφέρει στο γύρω περιβάλλον τους, δεν θα ήθελα να δω χιονοδρομικό στον Όλυμπο. Δεν θα ήθελα καν να φτιαχτεί δρόμος που να σε ανεβάζει στα 2000 μέτρα.

Φυσικά και πιστεύω πως αυτοί που επιθυμούν την τουριστική ανάπτυξη του Ολύμπου αλλά και κάθε βουνού, πρώτο τους μέλημα είναι η Οικονομική ανάπτυξη και δευτερεύον το φυσικό περιβάλλον (που τις περισσότερες φορές είναι και επιβαρυντικό για τον προϋπολογισμό του έργου).

Δεν έχω εμπιστοσύνη σε αυτούς που αποφασίζουν, όπως δεν έχω εμπιστοσύνη σε αυτούς που κατασκευάζουν και αυτό δυστυχώς κερδίζεται δύσκολα (πλέον).

Φώτης

Γρηγόρη εάν έχεις γράψει σωστά το «παιζετε», νομίζω οτι κανείς από τους τρεις φίλους μας που αναφέρεις δεν παίζουν το παραμικρό...

Εάν αναρωτιέσαι τί «παίζεται» η απάντηση του Στάθη αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Κι άλλα χ/κ έχουν προβλήματα. Δεν έχει μόνο το Φαλακρό που ανέφερες

Αλεξη για το δευτερο αναρωτιομουν, ευχαριστω για τις απαντησεις.

ΥΓ1 Τωρα ομως με αγχωσες με την ορθογραφεια...... -)

ΥΓ2 Ευχομαι να βρεθει λυση για Φαλακρο, αλλιως...δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι , πολυ κριμα.

Υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ του παραδείγματος για την Ακρόπολη και για τον δρόμο στον Όλυμπο.

Στην Ακρόπολη πας με τα πόδια και είναι ένα πολιτιστικό-ιστορικό μνημείο ανθρώπινης κατασκευής με πεπερασμένο χρόνο ζωής, όσες χιλιετηρίδες κι αν ζήσει ακόμη...

Στον Όλυμπο θέλουν δρόμο για να πάνε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφή του;

Δεν αρκούν τα πόδια σε όσους τον αγαπάνε και θέλουν να τον θαυμάσουν από κοντά;

Ο Όλυμπος είναι ένα φυσικό μνημείο, ασύγκριτα πολυτιμότερο σε βάθος χρόνου από την Ακρόπολη, που η πρόσβασή του είναι ελεύθερη για όλους χωρίς οικονομικό αντίτιμο, όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις ημέρες του χρόνου....σε όποιον μπορεί...

Αν προσπαθούμε συνέχεια να κάνουμε προσιτή σε όλους την σπάνια ομορφιά όλων των μοναδικών σημείων του πλανήτη μας, αργά η γρήγορα η ομορφιά θα εκλείψει.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε συνηθίσει να "λαμβάνουμε" όλα τα πράγματα, όσο το δυνατόν πιο εύκολα (γι αυτό και χάσαμε την "γεύση" μας) και ο μέσος άνθρωπος αδυνατεί από τη μια να κοπιάσει (εκτός από το να βγάλει χρήματα), αλλά από την άλλη αξιώνει τα πάντα στο πιάτο του, όσο τραβηγμένα κι αν είναι, αρκεί να πληρώνει...

Αυτό είναι εκφυλισμός και απαξία του ανθρώπινου είδους και αφήνουμε τις επόμενες γενιές απροστάτευτες και ανίκανες να τα βγάζουν πέρα σε τυχόν δυσκολίες, που πολύ φοβάμαι ότι θα έρθουν ξανά στην ανθρωπότητα, ακόμα και στην "ασπιδωμένη" Δύση, που ανήκει και η χώρα μας... :D

Υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ του παραδείγματος για την Ακρόπολη και για τον δρόμο στον Όλυμπο.

Στην Ακρόπολη πας με τα πόδια και είναι ένα πολιτιστικό-ιστορικό μνημείο ανθρώπινης κατασκευής με πεπερασμένο χρόνο ζωής, όσες χιλιετηρίδες κι αν ζήσει ακόμη...

Ορθως!

Στον Όλυμπο θέλουν δρόμο για να πάνε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφή του;

Δεν αρκούν τα πόδια σε όσους τον αγαπάνε και θέλουν να τον θαυμάσουν από κοντά;

Αν και συμφωνω με το να μη γινει δρομος στον Ολυμπο (ουτε ΧΚ!) για τους δικους μου λογους, διαφωνω με τους δικους σου :lol: . Δεν εχουν ολοι τα ποδια, τα πνευμονια να ανεβουν καποιο βουνο του στυλ Ολυμπος, αν και θα ηθελαν να δουν τη θεα απο κει, να στησουν τη σκηνη τους μια ηρεμη βραδυα, να στησουν και καμμια ανεμογενητρια αμα λαχει... :o

Ο Όλυμπος είναι ένα φυσικό μνημείο, ασύγκριτα πολυτιμότερο σε βάθος χρόνου από την Ακρόπολη, που η πρόσβασή του είναι ελεύθερη για όλους χωρίς οικονομικό αντίτιμο, όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις ημέρες του χρόνου....σε όποιον μπορεί...

Μνημειο ειναι κατι που προκαλει μνημη. Αν ο Ολυμπος δεν ειχε τη μυθολογικη/ιστορικη/θρησκευτικη :lol: του διασταση, θα ηταν ενα βουνο οπως παρα πολλα αλλα. Το οτι ειναι το ψηλοτερο βουνο της Ελλαδος, δεν ειναι και κανενα φοβερο κατορθωμα, ξερει κανεις ποιο ειναι το ψηλοτερο βουνο της Νορβηγιας;

Εκει που διαφωνω καθετα, οριζοντια και διαγωνια :lol: φιλε Λουη ειναι η εμμονη σου να βαλεις κριτηρια για το ποιος εχει δικαιωμα να παει που η να κανει τι...Οπως καταλαβαινεις, καποιου αλλου τα κριτηρια, μπορει να σε αφηναν εσενα στην απ'εξω. Π.χ. δικαιωμα να ανεβαινουν στα βουνα εχουν:

Τα μελη της Αρειας Φυλης (Zieg Heil!!!). :lol:

Μονο το σοϊ του Μητσοτακη! B)

Ατομα με IQ 140 και πανω... :lol:

Ατομα που πληρωνουν πανω απο 50000 Ε φορους, διοτι αυτοι εχουν συνεισφερει περισσοτερα για το κοινο καλο. :D

Μονο οι Δημοσιοι Υπαλληλοι (λεμε τωρα...).

Αν προσπαθούμε συνέχεια να κάνουμε προσιτή σε όλους την σπάνια ομορφιά όλων των μοναδικών σημείων του πλανήτη μας, αργά η γρήγορα η ομορφιά θα εκλείψει.

Το να κανεις προσιτη την προσβαση σε καποιο σημειο δεν σημαινει απαραιτητα οτι το καταστρεφεις. Μπορεις να οχλησεις οσο το δυνατον λιγοτερο. Εαν εσυ θελεις να ανεβεις στον Ολυμπο ορειβατων, με γεια σου με χαρα σου...Δεν σε υποχρεωνει κανεις να χρησιμοποιησεις το δρομο. (Εξηγουμαι και παλι οτι τον Ολυμπο τον αφηνω απ'εξω για αλλους λογους...οπου Ολυμπο βλεπε υψωμα 2917 για να μην παρεξηγουμαι). Χωρια οτι δεν παει ο δρομος στο 2917. Αλλα και αν πηγαινε ο δρομος στο 2918 τι θα γινοταν;

Και για το Σουνιο εχει δρομο, δεν στερει και πολυ απο την εμπειρια...

Το τελευταιο κομματι ειναι καπως φιλοσοφικο, στη φιλοσοφια ολοι οι καλοι χωρανε...

... όσο μεγαλύτερες ευκολίες διεκδικούμε, τόσο πιο άγριο Εγώ θρέφουμε .... ο Κόπος είναι από τους πιο ισχυρούς, καθάρσιους και γόνιμους δεσμούς με την Ζωή ...

(αυτό νομίζω εννοεί ο louis)

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. giannakos_mvment
      giannakos_mvment
      (42 years old)
    2. giorgosgr27
      giorgosgr27
      (43 years old)
    3. sabba
      sabba
      (41 years old)

No members to show

• Forum Statistics