Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
BOOZER

Βιβλίο...

Recommended Posts

........Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να κάτσεις 5 λεπτά, χωρίς να φτιάχνεις κάτι! :unsure:

.....΄Η να κάνω κάτι!Μιλάμε για πολύ σβούρα. Δεν με αναγνωρίζω μερικές φορές.

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

...΄Η να κάνω κάτι! Μιλάμε για πολύ σβούρα. Δεν με αναγνωρίζω μερικές φορές
Είναι θέμα νοοτροπίας Δημήτρη, το λες και στην υπογραφή σου άλλωστε ;)

Άντε να μαζευτούν τα συντάξημα, να βοηθήσει η ηλικία κι όχι η νοοτροπία να παλουκωθείς... :unsure:;):D

Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά.

Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει.

Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε.

Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία.

Δ.Χ.

Για όσους βρεθούν στη Χίο, την Κυριακή 12 Αυγούστου στις 19:00 στο Nαυτικό Mουσείο Χίου, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Πλοιάρχου Λ.Σ. Στ. Mιχαηλίδη «Oι ναυτικές σχολές της Xίου», το βιβλίο του T. Tζαμτζή (πλοίαρχος): «H ναυτική γνώση και παιδεία απ’ το 16ο μέχρι το 19ο αιώνα» και αυτό του

Eυσ. Mπάτη (δημοσιογράφος): «Nαυτιλίας Aνάβασις 1950-1970».

Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά.

Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει.

Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε.

Δ.Χ.

Είναι θέμα νοοτροπίας Δημήτρη, το λες και στην υπογραφή σου άλλωστε :o

,,,,,,,,,,,,,να βοηθήσει η ηλικία κι όχι η νοοτροπία να παλουκωθείς... :):P:(

Noμίζεις!!!Ξέρεις πόσο απόμακρο μου φαίνεται;

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Περίπλους – Η «Καλλίπυγος» στους πέντε ωκεανούς post-2098-1186645577_thumb.jpg

του Γιώργου Γκρίτση & Annemarie Biedermann

(Ο περίπλους της Γης δεν ήταν μια φυγή αλλά μια αναζήτηση. Πέραν του αθλητικού χαρακτήρα του ωκεάνιου μαραθωνίου, μάθαμε να ζούμε λιτά, ανακαλύπτοντας εκ νέου τη χαρά της ζωής κοντά στη φύση, με σεβασμό προς αυτήν, και την ορθολογική χρήση των πόρων και της ενέργειας που μας προσφέρει.

Αναθεωρώντας το σκοπό της ζωής μας και τα είδωλα που προσκυνάμε, διαπλεύσαμε τους ωκεανούς έξι φορές.

Στην ξύλινη «παράγκα» των 14 τετραγωνικών μέτρων, με απίθανη θέα και γείτονες τα δελφίνια, αναζητήσαμε την καβαφική δεοντολογία, την περιπέτεια της ζωής, ανακαλύπτοντας πολιτισμούς από την πίσω πόρτα,προσεγγίζοντας ψαροχώρια και αναπλέοντας ποταμούς, γευόμενοι την αγνή φιλοξενία των συνανθρώπων μας στα πιο εξωτικά μέρη.

Αυτά σημαίνουν για μας «ο γύρος του κόσμου», κι όχι το «σουβλάκι του λαού» η κάποιες άλλες φαντασιώσεις που μας εξαναγκάζουν να κατεβάζουμε το κεφάλι στο καθημερινό κουρμπέτι.

Το πόσο εξαπατούμε τους εαυτούς μας φανερώθηκε στην αρχή κιόλας του ταξιδιού: στην Ιταλία οι τοπικές αρχές αναγνώρισαν την κυανόλευκη που κυμάτιζε στην πρύμνη μας ως …φινλανδική σημαία. Άλλη μια απόδειξη της νεοελληνικής μας αυταπάτης ότι όλα περιστρέφονται γύρω μας και ότι η ύπαρξή μας είναι δεδομένη.)

Ένα καταπληκτικό βιβλίο – το συνιστώ ανεπιφύλακτα :). (δεν απευθύνεται μόνο στους θαλασσόλυκους)

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Τελικά διάβασα το 1ο βιβλίο (αν δεν κάνω λάθος) του Λεωνίδα Χατζηνικολάου

"Επιστροφή από τη Λήθη".

Θυμίζει λίγο "Κώδικα", έχει ιστορικο-θρυσκευτικά στοιχεία και μια γραφή που σε καθηλώνει! Καταπιάνεται με ένα αρκετά ενδιαφέρον θέμα, με την υποτιθέμενη βάπτιση του Μωάμεθ σαν Χριστιανός. Βρε λες...? :P

Ν.

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

Αν και δεν έχω καταφέρει να το προχωρήσω σημαντικά, καθώς οι διακοπές μου, αντίθετα από ότι περίμενα εξελίχθηκαν σε ιδιαίτερα "κινητικές", αυτό τον καιρό διαβάζω το "The Couch" του Irving Yalom & έπεται το "When Niche wept" του ιδίου. Ψυχολογικού περιεχομένου και τα δύο...

Πώς αλλιώς να αντιμετωπίσω τον σκληρό & αδιάφορο τούτο κόσμο που δεν μου ταιριάζει καθόλου;;; :P

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Invisible_on_Everest.jpg

Σε έναν από τους πολλλλλύυυυυ πρωινούς περιπάτους στην πόλη, αναζητώντας νέα μαγαζιά, :) χωμένες γωνιές που πουλούν ότι πιο απίθανο, έπεσα πάνω σ’ ένα γλυκύτατο κατάστημα στον πεζόδρομο της οδού Αγίας Θεοδώρας.

Αν και πίστευα πως θα περίμενα από τον εαυτό μου να το διαβάσω σε πλήρη ησυχία και προστατευμένο περιβάλλον που παραπέμπει σε αφοσιωμένη ανάγνωση… με κέρδισε και δεν μπορούσαν να το αφήσω από τα χέρια μου! :blink:

Στον πεζόδρομο λοιπόν αυτό, βρήκα το «Invisible on Everest» - (Αόρατος στο Έβερεστ), του Mike Parsons (ασχολείται περισσότερα από 40 χρόνια με το εμπόριο outdoor εξοπλισμού) και της Mary Rose (μελετά την ιστορία των επιχειρήσεων στη Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ και ασχολείται η ίδια με την πεζοπορία).

Το βιβλίο ερευνά την ανάπτυξη της βιομηχανίας του αθλητισμού αναψυχής, με φόντο την εξέλιξη των νέων τεχνολογιών. Περιγράφει την ιστορία των νεωτεριστών στη βιομηχανία και την ανάπτυξη των εμπορικών σημάτων και των προϊόντων outdoors. Εξερευνά τον εξοπλισμό-κλειδί της ορειβασίας, όπως τα πιολέ, τα καραμπίνερ, τα σχοινιά και τις συσκευές καταρρίχησης. Παράλληλα όμως, ασχολείται με το ρουχισμό, τα σακίδια και τον εξοπλισμό bivouac και πώς όλα αυτά επηρέασαν τελικά τους απλούς πεζοπόρους του βουνού.

Το «Invisible on Everest» δεν είναι απλά μια ιστορική καταγραφή των ανακαλύψεων και της εξέλιξης στο σχεδιασμό του ορειβατικού εξοπλισμού. Οι τραγωδίες και οι κακουχίες που περιγράφονται στις σελίδες του αφθονούν και ήταν εκείνες που δημιούργησαν την ανάγκη να πραγματοποιηθούν σημαντικές ανακαλύψεις στον εξοπλισμό της ορειβασίας και των χειμερινών σπορ στη διάρκεια των τελευταίων 150 χρόνων. Τα μυστικά του εξοπλισμού και του ρουχισμού μεγάλων adventurers, από τον Whymper στον Nansen, από τον Welzenbach στον Whillans, από τον Scott στους Mallory και Irvine, από τον Pierre Allain στο Everest του ‘53, αποκαλύπτονται σ’ αυτό το βιβλίο, που εξετάζει το πώς οι καινοτομίες στον εξοπλισμό οδήγησαν στην ανάπτυξη της «πλούσιας» βιομηχανίας των σπορ περιπέτειας και των «πολικών συνθηκών». Οι συγγραφείς ανατρέχουν ακόμα και στον κρυμμένο γυναικείο κόσμο της Βικτωριανής εποχής, όταν τόσο το ίδιο το σπορ αλλά και ο ρουχισμός που χρησιμοποιούταν κατέρριπτε κάθε ταμπού.

Το Invisible on Everest αφηγείται την ιστορία παθιασμένων και επίμονων προσπαθειών που σε κάποιες περιπτώσεις οδήγησαν στην επιτυχία, ενώ σε άλλες είχαν σαν αποτέλεσμα την αποτυχία και την τραγωδία.

Δ.Χ.

Σε έναν από τους πολλλλλύυυυυ πρωινούς περιπάτους στην πόλη, αναζητώντας νέα μαγαζιά, :) χωμένες γωνιές που πουλούν ότι πιο απίθανο, έπεσα πάνω σ’ ένα γλυκύτατο κατάστημα στον πεζόδρομο της οδού Αγίας Θεοδώρας
Η αρχική μου σκέψη όταν διάβασα τις πρώτες αράδες του μηνύματος σου ήταν ότι μπήκες σε ζαχαροπλαστείο και χτύπησες κανένα κιλό κουρκουμπίνια. B)

Τελικά διάβασα το 1ο βιβλίο (αν δεν κάνω λάθος) του Λεωνίδα Χατζηνικολάου

"Επιστροφή από τη Λήθη".

Θυμίζει λίγο "Κώδικα", έχει ιστορικο-θρυσκευτικά στοιχεία και μια γραφή που σε καθηλώνει! Καταπιάνεται με ένα αρκετά ενδιαφέρον θέμα, με την υποτιθέμενη βάπτιση του Μωάμεθ σαν Χριστιανός. Βρε λες...? :blink:

Το βιβλίο μου το είχαν κάνει δώρο σε κάποια γενέθλια. Όπως ακριβώς το είπες, Nanad. Ατέλειωτη συνωμοσιολογία που ασφαλώς θα αρέσει στους εραστές του είδους.

Σημεία των καιρών. :blink:

Make Parnassos Great Again!

Η αρχική μου σκέψη όταν διάβασα τις πρώτες αράδες του μηνύματος σου ήταν ότι μπήκες σε ζαχαροπλαστείο και χτύπησες κανένα κιλό κουρκουμπίνια. :D

Το ένα δεν αποκλείει το άλλο Χρήστο! ;) Άλλη η τροφή του στόματος και άλλη του πνεύματος...

Βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν στο μυαλό τους μόνο τα γεμιστά και μάλιστα ξαναζεσταμένα, αλλά τι να πεις... λέω να διαβάσω Σολωμό σήμερα, όχι τον καπνιστό..., το Διονύσιο! :lol:

Δ.Χ.

Μην μου βάζεις δύσκολα και με αναγκάζεις να σκέφτομαι. Είμαι ρηχός άνθρωπος εγώ. :D

BTW, δεν κατάλαβα! Τι πρόβλημα υπάρχει με τα ξαναζεσταμένα γεμιστά; :lol:

Είμαι ρηχός άνθρωπος εγώ. :D

Κι εγώ άλλο τόσο ρηχότατη honey... Με τα γεμιστά κανένα θέμα δεν έχω ούτε εγώ, αρκεί να μην είναι δύσπεπτα! :lol:

Δ.Χ.

Ξεκινησα να διαβαζω το "οι πυλες της φωτιας" του στιβεν πρεσσφιλντ.Ειναι ιστορικο μυθιστορημα σχετικα με τις θερμοπυλες.Λετε να ειναι καλο γιατι μεχρι στιγμης ψιλοκουραστικο ειναι.

"Να ζεις την καθε στιγμη πριν γινει αναμνηση"

Ξεκινησα να διαβαζω το "οι πυλες της φωτιας" του στιβεν πρεσσφιλντ.Ειναι ιστορικο μυθιστορημα σχετικα με τις θερμοπυλες.Λετε να ειναι καλο γιατι μεχρι στιγμης ψιλοκουραστικο ειναι.

Είναι πάρα πολύ καλό, έχει εξαιρετικές λεπτομέρειες και περιγραφές μάχης.

Εγώ προτιμώ να μη διαβάζω πλέον βιβλία αλλά να τα ακούω, audio books (δυστυχώς υπάρχουν μόνο στα αγγλικά αλλά το προτιμώ). Σε mp3 cd τα βάζω στο αυτοκίνητο αντί να ακούω ραδιόφωνο ή τα ακούω στα ακουστικά όταν κάνω βόλτα. Είμαι τεμπέλης; :lol:

Board.jpg

Ωραιο το συστημα αυτο leonp.Και "πιανεις" ολες της λεξεις στα αγγλικα?

"Να ζεις την καθε στιγμη πριν γινει αναμνηση"

..... από τον Welzenbach στον Whillans ....

Don Whillans: τρομερή μορφή Άννα, τρομερή μορφή ..... μην τον προσπεράσεις εύκολα .... δεν ξέρω αν ξέρεις ποιος είναι ο τύπος, αλλά αν ψάξεις θα πάθεις πλάκα .... ΤΡΟΜΕΡΗ ΜΟΡΦΗ (κολλητός φίλος του Chris Βonington) .....

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

Δεν ξέρω αν μπορώ να αντιληφθώ μέχρι στιγμής το μέγεθος αυτό... ίσως γιατί δεν έχω ζυμωθεί ούτε στο 1/1000 σε παρόμοιες των δικών του εμπειρίες.

Ένιωσα σα Ζουλού που βλέπει 1η φορά αεροπλάνο όταν άρχισα την ανάγνωση του βιβλίου... :lol:

Παρ'όλα αυτά έκανα μια μικρή τυπικής έκτασης έρευνα γύρω από διάφορα πρόσωπα και καταστάσεις που περιγράφονται στο βιβλίο, αλλά τα ερεθίσματα είναι πολλά και θέλω να απολαύσω κάποια στιγμή με ηρεμία την 2η ανάγνωση.

Έχω μέλλον ακόμα I guess... :lol:

Δ.Χ.

...και επειδη δεν διαβαζουμε μονο το καλοκαιρι..."ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ" του κ.Γιοβανη! Αν σας αρεσει να διαβαζετε και να ξαναδιαβαζετε τα post του fidelio απλα παρτε αυτο το βιβλιο! Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο

ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο...

Φεύγοντας για Ιταλία αγόρασα από τον Βενιζέλο το Paths of Glory του Jeffrey Archer, βασισμένος στο όνομα του συγγραφέα. Έχει ιδιαίτερα εύπεπτο στυλάκι που ταιριάζει σε ανάγνωση στο αεροπλάνο και έχω τα περισσότερα βιβλία του. Με την καταπληκτική παρέα και τα σκι όμως δεν είχα την ευκαιρία να κάτσω να το διαβάσω. Τώρα που γύρισα στο σπίτι και το άρχισα, βλέπω ότι είναι για την ζωή του... Mallory! :P

Riveting! <_>

αγορασα απο την Cortina το "Freeride in Dolomiti" (100 itineraries + φωτο) του Francesco Tremolada. μ’αυτο ξημεροβραδιάζομαι

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

αγορασα απο την Cortina το "Freeride in Dolomiti" (100 itineraries + φωτο) του Francesco Tremolada. μ’αυτο ξημεροβραδιάζομαι

Μμμμ πολυ ενδιαφέρον

Στα ιταλικά ειναι Ολγα? ξερεις αν υπάρχει και στα αγγλικά

στα αγγλικα το πηρα Τρυφωνα. μολις το τελειωσω μπορεις να το διαβασεις