palmer 15 Report post Posted November 12, 2007 Άρη, αν θέλεις ρε φίλε λέω να μιλήσεις από Μάρτιο και μετά Ναι ρε Αρη, απο Μαιο και βαλε, οτι θες!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 12, 2007 Για όσους κοιτάνε τα ensembles... Έιναι σαφές ότι το κεντρικό run του 06 και του 00 είναι το πιο ζεστό. Με αυτά τα νούμερα δεν τρώει χιόνι σχεδόν κανένα χιονοδρομικό. Τα υπόλοιπα run έχουν σαφώς πιο πολύ κρύο μέχρι χιόνια στην Αθήνα. Βάση control του 00 δεν έχω κάποια συμπεράσματα ίσως θα έλεγα ότι πχ μέχρι το ύψος της Βασιλίτσας η εκτίμηση μου είναι είναι ότι θα είναι χιόνι από 1600 και πάνω για το κύριο διάστημα των φαινομέων. Οριακά πάντως. Το πρόβλημα είναι η απρόβλεπτη συμπεριφορά των χαμηλών στην περιοχή της Πολωνίας- Γερμανίας που από ότι φαίνετε στο κύριο run θέλουν να στείλουν το κρύο στην Ιταλία και όχι σε εμάς. Από control άκρη δεν έβγαλα ακόμα ελπίζω με το 12. Για όσους δεν τα κοιτάνε... Σε μακρά περίοδο κακοκαιρίας μπαίνει η Ελλάδα με συνεχή χαμηλά ανά δυο -τρεις μέρες. Μένει να δούμε τις θερμοκρασίες γιατί κινδυνεύουμε να πέσει σαν βροχή το μεγαλύτερο μέρος των φαινομένων ακόμα και για υψόμετρα άνω των 2200 μέτρων για την Βόρεια Ελλάδα και 2500 για την Νότια. Eίναι πολύ πιθανών να έχουμε και πολύ περισσότερο κρύο με χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Κακοκαιρία 1. Τετάρτη 14.11- Πεμπτη Xαμηλό Αδριατική γενικευμένο κλπ κλπ με ζέστες κλπ κλπ αλλά μπορεί και να κλπ κλπ σκι Βασιλίτσα Κακοκαιρία 2 Σάββατο 18.11 - Κυριακή Χαμηλό Αδριατικής γενικευμένο κλπ κλπ με ζέστες κλπ κλπ αλλά μπορεί και να κλπ κλπ σκι Βασιλίτσα χωρίς πέτρες Kακοκαιρία 3 Από την άλλη Τρίτη: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΙΟΝΙΟ (Ελπίζω) Εγώ μέχρι τις 27 πάντως εξακολουθώ να βλέπω κακοκαιρίες(και όχι μόνο στον ύπνο μου ) Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 12, 2007 Κι εγω μαζι σου ΜΙΚ! Βαζω τα χιονολαστιχα την Πεμπτη στις υπαρχουσες ζαντες... Τα καλοκαιρινα θα τα βαλω σ'αυτες που θα μου φερει ο ΑηΒασιλης το ΣΚ στο Σελι...(ετσι ΑηΒασιλη;; ) Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
stefoxe1975 1 Report post Posted November 12, 2007 Για όσους κοιτάνε τα ensembles... Έιναι σαφές ότι το κεντρικό run του 06 και του 00 είναι το πιο ζεστό. Με αυτά τα νούμερα δεν τρώει χιόνι σχεδόν κανένα χιονοδρομικό. Τα υπόλοιπα run έχουν σαφώς πιο πολύ κρύο μέχρι χιόνια στην Αθήνα. Βάση control του 00 δεν έχω κάποια συμπεράσματα ίσως θα έλεγα ότι πχ μέχρι το ύψος της Βασιλίτσας η εκτίμηση μου είναι είναι ότι θα είναι χιόνι από 1600 και πάνω για το κύριο διάστημα των φαινομέων. Οριακά πάντως. Το πρόβλημα είναι η απρόβλεπτη συμπεριφορά των χαμηλών στην περιοχή της Πολωνίας- Γερμανίας που από ότι φαίνετε στο κύριο run θέλουν να στείλουν το κρύο στην Ιταλία και όχι σε εμάς. Από control άκρη δεν έβγαλα ακόμα ελπίζω με το 12. Για όσους δεν τα κοιτάνε... Σε μακρά περίοδο κακοκαιρίας μπαίνει η Ελλάδα με συνεχή χαμηλά ανά δυο -τρεις μέρες. Μένει να δούμε τις θερμοκρασίες γιατί κινδυνεύουμε να πέσει σαν βροχή το μεγαλύτερο μέρος των φαινομένων ακόμα και για υψόμετρα άνω των 2200 μέτρων για την Βόρεια Ελλάδα και 2500 για την Νότια. Eίναι πολύ πιθανών να έχουμε και πολύ περισσότερο κρύο με χιονωπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Κακοκαιρία 1. Τετάρτη 14.11- Πεμπτη Xαμηλό Αδριατική γενικευμένο κλπ κλπ με ζέστες κλπ κλπ αλλά μπορεί και να κλπ κλπ σκι Βασιλίτσα Κακοκαιρία 2 Σάββατο 18.11 - Κυριακή Χαμηλό Αδριατικής γενικευμένο κλπ κλπ με ζέστες κλπ κλπ αλλά μπορεί και να κλπ κλπ σκι Βασιλίτσα χωρίς πέτρες Kακοκαιρία 3 Από την άλλη Τρίτη: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΙΟΝΙΟ (Ελπίζω) Εγώ μέχρι τις 27 πάντως εξακολουθώ να βλέπω κακοκαιρίες(και όχι μόνο στον ύπνο μου ) Αισιόδοξη και η ΕΜΥ σήμερα. FPGR93 LGAT 121100 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘNΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ 3 ΕΩΣ 6 ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤH ΔΕΥΤΕΡΑ 12-11-2007 / 1300 Β ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-11-2007 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17-11-2007 ΤΕΤΑΡΤΗ 14-11-2007 ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΣΤΑ 7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ. ΠΕΜΠΤΗ 15-11-2007 ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΡΟΧΩΝ. ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ:ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-11-2007, ΣΑΒΒΑΤΟ 17-11-2007 ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ. Το Ευρωπαικό όντως μας δίνει λίγο κρύο παραπάνω με Τ στα 850 κοντα στο μηδεν για Μακεδονία. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 12, 2007 Οριακά τα πράγματα στις θερμοκρασίες για τα άλλα χιονοδρομικά. Η Βασίλο και το Πισοδέρι πάνε πάρα πολύ καλά Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 13, 2007 Πισοδέρι πλέων με αρκετή ασφάλεια θα είναι χιόνι ότι πέσει. τΗ Βασιλίτσα ακόμα τη φοβάμαι για την πρώτη κακοκαιρία. Και όλα τα στοιχεία και για την πρώτη και για την δεύτερη κακοκαιρία δείχνουν ότι θα πέσει πολύ. Παρακολουθούμε με πολύ ενδιαφέρων το πως θα κινηθεί το Δεύτερο πέρασμα του χαμηλού από Παρασκευή πια και την μεγάλη πιθανότητα πιθανότητα για Ανατολικά προσύνεμα με αρκετό κρύο για τη Δευτέρα. Η αυριανή κακοκαιρία θα ευνοήσει πολύ σε υετό τα "Δυτικά" χιονοδρομικά (Μαίναλο Καλάβρυτα Πισοδέρι Καρπενήσι Βασίλο) απλά για οτιδήποτε Νοτιότερα της Βασιλίτσας προσωπικά το φοβάμαι πολύ για βροχή. Ο Δημήτρης επιμένει χιόνι ακόμα και στο Μαίναλο...μακάρι. Η κακοκαιρία Παρασκευή απόγευμα Σάββατο Κυριακή ακόμα δεν έχει κλειδώσει για το πως ακριβώς θα περάσει. Αν θυμάστε πέρσι λέγαμε ότι είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις ένα χαμηλό πριν περάσει το προηγούμενο. Πιθανότατα θα έχει καλή ένταση φαινομένων αλλά και κατά 300-400μέτρα χαμηλότερο ύψος χιονιού από την προηγούμενη ειδικά στην Νότια Ελλάδα. Ότι και να γράφουν κάποιοι εγώ τον Παρνασσό με τέτοιες κακοκαιρίες δεν τον έχω δει να πιάνει χιόνι...μακάρι να πέσω εξωφρενικά έξω. Ακολουθεί διάλογος με χωριό Δέσι πλησίων Κακαρδίτσας χτεσινός: -Τι κάνεις? -Καλά μπλα μπλα -Τι χιόνι έχουν πιάσει τα βουνά? -Η Κακαρδίτσα πρέπει να το έχει κάνα μέτρο ψηλά, χαμηλά έπεσε βροχή και το έφαγε. -Πόσο χαμηλά? -Ε στα 1600 δεν έχει πια πολύ χιόνι!!!! Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Jey 7 Report post Posted November 13, 2007 Πρέπει να είναι συγγενής αυτού που έλεγε οτι Κυριακή θα λυσσομανάει και τελικά ακόμη και στο 1950 άπλωνες φύλλο για τυρόπιτα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 13, 2007 Να θέτεις συγκεκρημένες απορίες να πέρνεις συγκεκρημένες απαντήσεις. Την Κυριακή κανένας δεν πέταξε στον Παρνασσό όπερ σημαίνει 20-40 χλμ αέρα στα 1100. Η απόφαση να μη πάρω καν αλεξίπτωτο αποδείχθηκε ορθότατη Όταν ήμασταν στο 1950 είχε περίπου 30χλμ αέρα και όταν πήγαμε Φτερόλλακα ξύριζε. Αν άπλωνες φύλο για τυρόπιτα θα έβγενε λιγαααααακι περίεργη Ας μας πουν και κάποιοι που πήγαν πιο ψηλά αν φύσαγε Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 13, 2007 Πρέπει να είναι συγγενής αυτού που έλεγε οτι Κυριακή θα λυσσομανάει και τελικά ακόμη και στο 1950 άπλωνες φύλλο για τυρόπιτα... Να δω τον ΜΙΚ στην απογείωση να απλώνει φύλο για τυρόπιτα, και ας πεθάνω! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 13, 2007 Ναι, Τ αερα -4C στα 2260μ (Πορτες) κ wind chill -8,-9C! Αερας που φοραγες μεχρι κ το σακιδιο στο κεφαλι! Μιχαλη, εχεις ζητησει κατευθυνσεις σε χωριο της επαρχιας για να πας καπου; "αγουορ μ', 100μιτρα απο'δωναμ εινι του χουριο!" κ πας κ πας κ πας κ κανεις καμια 10αρια χλμ μεχρι να το βρεις! Καπως ετσι υπολογιζουν κ τα χιονια απεναντι στα βουνα! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 13, 2007 Ναι, Τ αερα -4C στα 2260μ (Πορτες) κ wind chill -8,-9C! Αερας που φοραγες μεχρι κ το σακιδιο στο κεφαλι! Μιχαλη, εχεις ζητησει κατευθυνσεις σε χωριο της επαρχιας για να πας καπου; "αγουορ μ', 100μιτρα απο'δωναμ εινι του χουριο!" κ πας κ πας κ πας κ κανεις καμια 10αρια χλμ μεχρι να το βρεις! Καπως ετσι υπολογιζουν κ τα χιονια απεναντι στα βουνα! Μπά αυτούς τους έχω εκπαιδεύσει Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 13, 2007 Στο χωριό μου πάντως για οποιοδήποτε μέρος και να ρωτήσεις, η απάντηση είναι ίδια: "-Κείθε." "... και είναι μακριά;" "-ένα τσιγάρο δρόμο." Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός ο επισκέπτης πάντως, γιατί τα "τσιγάρα" των Βουναϊτών είναι περίεργα! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted November 13, 2007 Μη μου πεις... σαν των Ζωνιανών....??? Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 13, 2007 Oι συνεργατες του Μιχάλη ανα την Ελλάδα Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 13, 2007 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 13, 2007 Ρε παιδιά κάπου υπήρχε μια συζήτηση για τον καιρό του Νοεμβρίου? Που πήγε? Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted November 13, 2007 Ναι,όντως ας επανέλθουμε. Λοιπόν,ΜΙΚ πότε θα πέσει κανα καλό χιόνι στον Ψηλορείτη? (Στολίστρα,2336μ.- φωτό: Κωστής Χαραλαμπάκης - Panoramio) Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 13, 2007 χμμ..εχουμε ανταλλαξει καποια mails παλαιοτερα με τον Κωστή! (καπου εχω κ βιντεακι του απο τη καταβαση του Ψλρτη) Oποιος θελει, κατα Μάρτη πλευρα, δοκιμαζουμε καποια αναβαση/καταβαση (πατ-κιουτ ΠΣΚ)! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted November 13, 2007 Τσαι το ρωτάς μπρε σύντεκνε !!!! Χτυπάμε τσαι τα αντικρυστά μας στα Ανώζεια... Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Jey 7 Report post Posted November 13, 2007 Να θέτεις συγκεκρημένες απορίες να πέρνεις συγκεκρημένες απαντήσεις. Την Κυριακή κανένας δεν πέταξε στον Παρνασσό όπερ σημαίνει 20-40 χλμ αέρα στα 1100. Η απόφαση να μη πάρω καν αλεξίπτωτο αποδείχθηκε ορθότατη (ο Λουκάς τί έκανε τελικά; ) Όταν ήμασταν στο 1950 είχε περίπου 30χλμ αέρα (μα καμία σχέση, με σας τους κρυουλιάρηδες που έχω μπλέξει δεν θα καθόσαστε ούτε 5' έξω από το αμάξι) και όταν πήγαμε Φτερόλλακα ξύριζε (ούτε καν). Αν άπλωνες φύλο για τυρόπιτα θα έβγενε λιγαααααακι περίεργη Ας μας πουν και κάποιοι που πήγαν πιο ψηλά αν φύσαγε (εεε, να ρωτήσουμε και την Ολυμπιακή αν είχαν αναταράξεις στα 30.000 πόδια, στην κορφή πήγαν τα παιδιά τί ήθελες να κάνει εκεί; ) Και για να μείνω εντός topic, η πρόγνωσή μου είναι οτι θα έχουμε έναν ήπιο Νοέμβρη, χωρίς 10.39 εκατοστά χιόνι 17.65 μέτρα αριστερά του πρώτου δέντρου μόλις φύγεις Δυτικά από το σαλέ (ισχύει για όλα τα σαλέ των χιονοδρομικών μας). Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 13, 2007 O Λουκάς δεν πέταξε γιατί πήγε στην απογείωση και φύσαγε υπερβολικά Επειδή πολλές λέξεις έχουν γραφτεί ας μιλήσουν οι εικόνες Διαφωνώ με την πρόγνωσή σου με Βορειοδυτικό δεν πιάνει πολύ χιόνι Δυτικά από το σαλέ ειδικά αν έχει χυθεί freddocino Για την Επερχόμενη κακοκαιρία παλεύουν Βασίλο Πισοδέρι πόσο θα φάνε χιόνι πόσο σαν βροχή. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
snowcat 3 Report post Posted November 13, 2007 Αίνιγμα: Όταν κάποιοι την Κυριακή πριν την Καθ. Δευτέρα(2/07) ήταν Φτερόλακα και κάναν σκί με θερμοκρασίες που αναφέρονται και στην παραγωγή της ημέρας (βλ. Πουδροπέδιλο Productions), κάποιοι άλλοι ήταν κουκουλομένοι κάτω απ' τα παπλώματα σε ύπνο βαθύ... Ποιός άραγε?? EDIT: Η δεσποινής που το πάει φιρί φιρί Quote "Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted November 13, 2007 ...θα μου φερει ο ΑηΒασιλης το ΣΚ στο Σελι...(ετσι ΑηΒασιλη;; ) Ναι ΜacΜάκη καβάλησε το έλκυθρο και έρχεται ο Άγιος Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 14, 2007 Ιάσων σήμερα ο αέρας στο Μαρούσι θα είναι Ν-ΝΔ 15-30 χλμ ενώ στην πόρτα του γραφείου σου περιμένω ριπές 40χλμ όταν βγεις για τσιγάρο στις 2.14μμ. Τρίτο Πενταήμερο Νοέμβρη Τα δύο χαμηλά της Αδριατικής θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνε τους δύσμοιρους μετεορολόγους για τις θερμοκρασίες και τα φαινόμενα. Δεν θέλω να εκφέρω γνώμη για το υψόμετρο από το οποίο θα πέφτει χιόνι σε κάθε βουνό καθώς οι θερμοβαθμίδες με την είσοδο του θερμού μετώπου θα είναι έντονες ενώ κατά τη διέλευσή του θα έχουμε πχ 0 βαθμούς στα 1000 μέτρα και +2 στα 1500. Τοπικά κάθε βουνό θα έχει τον καιρό του μην απορήσετε αν μια κορφή είναι χιονισμένη και η παραδίπλα είναι ξερή. Στις διελεύσει του ψυχρού θα είναι σαφώς καλύτερα. Αν και δεν ξέρω το βουνό λογικά το Καιμάκ έχει σίγουρο χιόνι από τα 1900 και σε αρκετά καλή ποσότητα σήμερα και αύριο. Καλές χιονωπτώσεις έχουν και η Βασίλο και το Πισοδέρι αλλά από κάποιο σημείο και κάτω θα είναι χιονόνερο και βροχή. Αν το φάνε χιόνι θα είναι πολύ. Και το Σάββατο περιμένουν αρκετό υετό πιθανότατα χιόνι από πιο χαμηλά υψόμετρα Outsider το Φαλακρό το οποίο στο πέρασμα του δεύτερου χαμηλού το Σάββατο και την Κυριακή τα πιο πολλά σενάρια το θέλουν εεεε...νααααα...πως το λένε ΝΑ ΘΑΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ. Θα δούμε. Και ο Λαιλιάς έτσι? Ελπίδες και το Καρπενήσι αλλά για την Κεντρική και Νότια Ελλάδα φοβόμαστε πάρα πολυ τις θερμοκρασίες. Καλάβρυτα και Μαίναλο έχουν εξασφαλισμένο πολύ νερό αλλά μάλλον σε μορφη χιονόνερου ή βροχής. Το Σάββατο που η θερμοκρασία θα πέσει έχουν αρκετές ελπίδες να δουν πολυ χιόνι από υψόμετρο 1600-2000 μέτρα. Ακριβώς αυτο το υψόμετρο σήμερα δεν μπορεί να εκτιμηθεί Γενικό σχόλιο. Αν αυτός ο καιρός ήταν Γενάρη θα κερώναμε πέδιλα. Προοπτική Τέταρτου πενθήμερου Νοέμβρη. Τα σενάρια είναι πολλά και η εκτίμηση δύσκολη. Από την πρώτη Νοεμβρίου έχω γράψει ότι το Πήλιο θα ανοίξει. Δεν έχω και ιδιαίτερους λόγους να αλλάξω την γνώμη μου. Μέχρι τις 27 και ίσως πιο μετά εγώ βλέπω χαμηλά ανά δυο -τρεις μέρες Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
skister 420 Report post Posted November 14, 2007 Μέχρι τις 27 και ίσως πιο μετά εγώ βλέπω χαμηλά ανά δυο -τρεις μέρες -Και εγώ κάτι μονώσεις που έχω να κάνω σε κάτι οικοδομές πότε θα τις κάνω? -Μωρε ας ρίξει αυτά που λές και ας γίνουν την άνοιξη......... Quote Share this post Link to post Share on other sites