ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted November 14, 2007 Παντως Μιχαλη παλαιοτερα οταν οι Νοεμβρηδες πηγαιναν "κανονικα"=> αρκετες βροχες και με Τ φυσιολογικες, οπως ο φετινος Νοεμβρης, το πρωτο που ανοιγε ηταν το....Καιμακ. Ελπιζω και στην συνεχεια ο καιρος να μην εχει εξαρσεις και υφεσεις αλλα μια "κανονικη" εξελιξη, και ειμαι σιγουρος οτι θα χαρουμε εναν υπεροχο χειμωνα με αφθονα χιονια Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 14, 2007 Νορμάλ δεν πάει????...μια χαρά. Απλά ίσως λογικά να έχει κάνα δεκαημερο ηρεμία κάποια στιγμή μέχρι το τέλος Δεκέμβρη...ίσως Γνώμη μου...ΠήλιoΩχ Χριστούλη μου γιατί υπάρχει περίπτωση να μου το κάνεις αυτό? ΒΑΣΤΑΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ Για πείτε τι πιάσαν τα χκ σήμερα αύριο???????Πείτε και αυριο θα έχουμε ποσοστά για χκ ανοιχτά με μπόλικο χιόνι πλέων στη Βόρεια Ελλάδα... και ίσως και πιο Νότια... Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 14, 2007 Vasilo.bmp Της κακομοίρας της Βασίλος που πλέων για την χιονώπτωση από Σάββατο απόγευμα μάλλον είναι χιόνι ότι πέσει. Συνεχή χιονώπτωση 24 ωρών με 5mm την ώρα φτάνουν γιατρέ? Αν το δούμε στις πιθανότητές του έχουμε περίπου 50% να αρχίζει να χιονίζει από την αρχή της κακοκαιρίας Παρασκευή απόγευμα. Υπόμονή και γ...ω το global warming μου θα το είχαμε σίγουρο αν είχαμε ηλεκτρικά αμάξια από το 1900. ___________.bmp Tο παραπάνω δείχνει τα ensembles για το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου με το ενδιαφέρων την Κυριακή. XMMM. 50μμ χιονιού σε ένα εξάωρο αν πέσουν...χμμμμ Πάλι θα τραγουδήσουμε στο εξοχικό κέντρο "Αγριόλευκες"...λίγο το κρύο να βιαστεί Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
stefoxe1975 1 Report post Posted November 14, 2007 Εξαιρετική βάση http://www.snowreport.gr/snowcam/pisoderi/...14-Wed-1855.jpg αν αντέξει ως Παρασκευή Κυριακή έχει τσούλημα Γμτ δεν τα κέρωσα , δεν έβαλα ακόμα και τα χιονολάστιχα Quote Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted November 14, 2007 Εξαιρετική βάση http://www.snowreport.gr/snowcam/pisoderi/...14-Wed-1855.jpg αν αντέξει ως Παρασκευή Κυριακή έχει τσούλημα Γμτ δεν τα κέρωσα , δεν έβαλα ακόμα και τα χιονολάστιχα άντε να δούμε. Κερωμένα και στην βάση τους ήδη (μέσα στο τροχόσπιτο..όπως λέμε ski in - ski out είμαστε έτοιμοι Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted November 14, 2007 ...είμαστε έτοιμοι Στις επάλξεις. Όλοι stand by είμαστε. Κρεμόμαστε από τα χείλη του ΜΙΚ και του Στέφανου. Ο Άρης άκουσε την προτροπή μας και θα πιάσει από Απρίλιο προβλέψεις ξανά Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 14, 2007 Άιιιιντεεεεε Ο σύλλογος δεν ανοίγει κάνα thread "πληροφορίες για πότε θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά" και να μάθει αν σκοπεύουν να ανοίξουν? Το Πισοδέρι πια είναι πολύ πιθανό? Η Βασίλο έφαγε? Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted November 14, 2007 Άιιιιντεεεεε Ο σύλλογος δεν ανοίγει κάνα thread "πληροφορίες για πότε θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά" και να μάθει αν σκοπεύουν να ανοίξουν? Το Πισοδέρι πια είναι πολύ πιθανό? Η Βασίλο έφαγε? Πισοδέρι έχει γύρω στα 25 εκ. Αν δεν βρέξει και το κρατήσει πιθανό την Κυριακή... Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 14, 2007 25? Πάλι βενζίνες? Θέλω και πιο κοντά ανοιχτά χιονοδρομικά Χμμμμμμ. Βασίλο από ότι δείχνει η cam χαμηλά βροχή. Ψηλά μάλλον έχει μπόλικο. Και αύριο παρόμοιες T θα έχει. Μετά τη Παρασκευή το κρυώνει Καιμάκ? Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 15, 2007 Πολύ ζέστη...μας έκαψε. Όσοι έλεγαν για υψόμετρα χιονιού 1100 GiFoS... Το Πισοδέρι από την cam δεν το βλέπω να έχει πιάσει πάνω από 10-15 πόντους. Θα φάει και άλλο βέβαια αρκεί να είναι όλο χιόνι. Αν είναι όλο χιόνι respect στον stefo. Βασιλίτσα έχουμε μεγάλα ύψη υετού αλλά μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι δεν βλέπω να πέφτει τόσο η θερμοκρασία ώστε χαμηλά να φάει χιόνι. Από την cam χαμηλά το έχει λιώσει όλο ψηλά έχει κάργα χιόνι. Θα φάει πάντως αρκετό από πιο υψόμετρο δεν ξέρω. Καιμάκ μάλλον περνάει στα φαβορί μιας και τα φαινόμενα σήμερα φαίνονται να το πιάνουν αρκετά. Δεν ξέρω αν γεμίζουν οι πίστες του με τέτοιους καιρούς. Πιστεύω θα φάει χιόνι και το Σάββατο. Τι χιόνι έχει πιάσει ρε παιδιά? 3-5 Σέλι Ελατοχώρι μάλλον ο κύριος όγκος των φαινομένων θα πέσει σαν βροχή αλλά το Σάββατο το βράδυ θα μας την κάνει την χάρη για χιονοπόλεμο. Ή cam από τα 3-5 ψηλά δείχνει κάργα χιόνι χαμηλά τίποτα υποθέτω και τα άλλα δυο βουνά αντίχτοιχη εικόνα έχουν Καρπενήσι παίζει δυνατά δεν ξέρω τι χιόνι έχει κρατήσει αλλά θα φάει αρκετό ακόμα δυστυχώς αρκετό από αυτό σαν βροχή. Το ίδιο και Καλάβρυτα Μαίναλο όπου υπάρχουν κάποιες ελπίδες μετά το απόγευμα του Σαββάτου που θα πέσει η θερμοκρασία να πιάσουν μπόλικο χιονάκι. Ο Παρνασσός ο κακομοίρης με τέτοιυς καιρούς δεν πιάνει πολύ χιόνι αλλά...πιάνει 20-25cm με το πέρασμα του χαμηλού στο Αιγαίο από Κυριακή Γαι το οποίο χαμηλό ερευνάμε που θα κεντραριστεί πόσο θα βαθύνει και με ποιες θερμοκρασίες αρχίζουν τα φαινόμενα Με το πέρασμα του χαμηλού στο Αιγαίο ή πάμε για σκι στο Πήλιο ή κλαίμε που η αρχή των φαινομένων ήταν με ζέστη και απλά δεν πρόλαβε να πίασει πολύ χιόνι από τα 1100. Το πάνω καρεκλάκι πάντως...θα μας προκαλεί με μισό μέτρο Kαι πάμε στο Φαλακρό. Ωχ αχ βαχ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΡΥΟ ΙΣΩΣ ΟΧΙ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
stefoxe1975 1 Report post Posted November 15, 2007 Καλημέρα και από μένα Υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν σε όλα τα ΧΚ σήμερα με αποτέλεσμα τα χιόνια να εντοπίζονται όλο και πιο ψηλά. Αυτές οι υψηλές θερμοκρασίες θα μας ταλαιπωρήσουν έως και το Σαββάτο οπότε μετά θα έχουμε μία υποχώρησή τους σε καλά επίπεδα για τα ΧΚ. Φαβορί για μένα πάλι το Πισοδέρι (Μιχάλη έχει άλλο καιρό εκεί δεν μπορούν να τον πιάσουν τα μοντέλα ακριβώς) και μετά Καιμακ. Για όλα τα άλλα οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Γμτ άδεια Δευτεριάτικα ………….. Η συνέχεια από βδομάδα έχει ξεροβόρι …….μόνο Κάτι ετοιμάζεται από 25-27/11 ψηλά στη Σκανδιναβία……. Quote Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 15, 2007 ..χεχε..θ'αρχισει παλι απο βδομαδας το Πισοδερι να δηλωνει 125cm νεου χιονιου..κ θα εννοει mm! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted November 15, 2007 Μα θα ανοίξει και το baby Kωστή για το σαββατοκύριακο το Πισοδέρι. Αρα πρέπει να έχει πολύ χιόνι, τουλάχιστον 200mm!!!!! Με βλέπω να την κοπανάω από το Σελι και τη διημερίδα και να τρέχω στο Πισοδέρι να απολαύσω τις απίστευτες πούδρες. Ε ρε γλέντια στην παιδική, και μετά καπουτσικάκι στου Τόττη (ή μήπως μόνον καπουτσινάκι?) Ε sorry, εννοούσα καπουτσινάκι και τις δύο φορές!!! Τώρα αυτό το καπουτσικάκι κάτι σαν ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ στη γάστρα ακούγεται. Θα πρέπει να ζητήσουμε από τους υπευθύνους του Πισοδερίου πέρα από το πραγματικά αντικειμενικό ρεπορτάζ για το χιόνι να μας στέλνουν και το πιάτο ημέρας, έτσι καλού κακού, τουλάχιστον να είμαστε σίγουροι για το τι θα φάμε, αν δεν τσουλήσουμε!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted November 15, 2007 Σωτήρη το φαγητό μια χαρά είναι τσεκαρισμένο. Aπορώ πως δεν το γνωρίζεις . Καλά πώς σου ξέφυγε? Θα έχουμε επίσημες αναφορές από Makistop. Πάντως ο καιρός είναι αρκετά κλειστός Θεσ/νίκη, χειμωνιάτικος, ωραίος. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stefoxe1975 1 Report post Posted November 15, 2007 Μα θα ανοίξει και το baby Kωστή για το σαββατοκύριακο το Πισοδέρι. Αρα πρέπει να έχει πολύ χιόνι, τουλάχιστον 200mm!!!!! Με βλέπω να την κοπανάω από το Σελι και τη διημερίδα και να τρέχω στο Πισοδέρι να απολαύσω τις απίστευτες πούδρες. Ε ρε γλέντια στην παιδική, και μετά καπουτσικάκι στου Τόττη (ή μήπως μόνον καπουτσινάκι?) Ε sorry, εννοούσα καπουτσινάκι και τις δύο φορές!!! Τώρα αυτό το καπουτσικάκι κάτι σαν ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ στη γάστρα ακούγεται. Θα πρέπει να ζητήσουμε από τους υπευθύνους του Πισοδερίου πέρα από το πραγματικά αντικειμενικό ρεπορτάζ για το χιόνι να μας στέλνουν και το πιάτο ημέρας, έτσι καλού κακού, τουλάχιστον να είμαστε σίγουροι για το τι θα φάμε, αν δεν τσουλήσουμε!!! Για την παιδική δεν ξέρω αλλά Κυριακή πρωί όντως θα είναι πουδρομάνια στο Πισοδέρι Σωτήρη...και όχι μονάχα εκει Quote Share this post Link to post Share on other sites
valsam 0 Report post Posted November 15, 2007 Το πισοδερι δηλωνει 25cm σημερα!και στην φωτο δεν ειναι πανω απο 10! Απο αυριο θα γυρισει την καμερα και θα δηλωσει 100 μετρο! Ποτε επιτελους θα τους βαλει κανεις χερι? Εγω τους εχω βαλει Χ αφου με τραβολογησανε 2 φορες απο Θεσ/νικη αυθημερον και στο snowreport ελεγαν 70- ποντους και δεν ειχε ουτε 10! Ποτε ξανα δεν παν΄αχουνε 4 μετρα χιονι! Quote Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted November 15, 2007 Σώπα καλέ, που κάνουν τέτοια πράγματα στο Πισοδέρι!!! Είπαμε σε χιλιοστά το μετράνε... Quote Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted November 15, 2007 1ον. Πέρασε βροχή έμαθα και το ψιλοέφαγε... 2ον. Το baby είναι πιθανό να ανοίξει, ειδικά αν βοηθούν οι θερμοκρασίες και δούλεψαν το τεχνητό (αυτό δεν το γνωρίζω) 3ον. Όταν έγραψαν το 25 (Δευτέρα) ίσχυε γιατί το είδα...μάλλον όμως από τότε δεν ενημέρωσαν ξανά. 4ον. Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Από την στιγμή που υπάρχει η snowcam δεν μπορεί να κρυφτεί τίποτα. Επομένως ότι και να γράφουν, γιατί δίνετε σε αυτό σημασία και όχι σε αυτό που βλέπετε (και δείχνουν οι ίδιοι άλλωστε)? Απ' ότι έχω καταλάβει, μάλλον αμέλεια είναι η μη σωστή ενημέρωση για το ύψος χιονιού...δεν νομίζω ότι είναι τόσο βλάκες για να μας νομίζουν βλάκες που τα τρώμε αμάσητα 5ον. Επίσημη ενημέρωση από εμένα δυστυχώς θα έχετε κατόπιν εορτής, καθώς λόγω τροχόσπιτου από Παρασκευή ως Κυριακή, έγκαιρη πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν προβλέπεται (εκτός κι αν υπάρχει κάλυψη 3G στην περιοχή και πάρω καμιά κάρτα για τον φορητό). 6ον. Ελπίζω να επαληθευθεί ο Stefoxe και να τσουλήσουμε την Κυριακή...όπου επιθυμεί ο καθένας. Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
valsam 0 Report post Posted November 15, 2007 Περυσι την snowcam την ειχαν γυρισει και εδειχνε εκει που ριχνει το κανονακι! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 15, 2007 1ον. Πέρασε βροχή έμαθα και το ψιλοέφαγε... 5ον. Επίσημη ενημέρωση από εμένα δυστυχώς θα έχετε κατόπιν εορτής, καθώς λόγω τροχόσπιτου από Παρασκευή ως Κυριακή, έγκαιρη πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν προβλέπεται (εκτός κι αν υπάρχει κάλυψη 3G στην περιοχή και πάρω καμιά κάρτα για τον φορητό). 6ον. Ελπίζω να επαληθευθεί ο Stefoxe και να τσουλήσουμε την Κυριακή...όπου επιθυμεί ο καθένας. 6. Μακάρι φίλε ρίξε και μια για μας αν κάτσει το Πισοδέρι. Είναι πολύ πιθανό να πέσει όλο χιόνι αλλά...ίσως και όχι.(Ανέβα κορφή με τα πόδια θα βρεις τρελό πουδρί) 1. Ζέστη πολύ αυτά τα χάμηλα Ζέστανε και η πρόβλεψη για το Σάββατο δυστυχώς 5.Δε πειράζει χαμογέλα στη κάμερα Το πιθανό πάρτυ του Πηλίου από Δευτέρα παρακολουθείται στενα Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 15, 2007 4ον. Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Από την στιγμή που υπάρχει η snowcam δεν μπορεί να κρυφτεί τίποτα. Επομένως ότι και να γράφουν, γιατί δίνετε σε αυτό σημασία και όχι σε αυτό που βλέπετε (και δείχνουν οι ίδιοι άλλωστε)? Απ' ότι έχω καταλάβει, μάλλον αμέλεια είναι η μη σωστή ενημέρωση για το ύψος χιονιού...δεν νομίζω ότι είναι τόσο βλάκες για να μας νομίζουν βλάκες που τα τρώμε αμάσητα Εννοειται φιλε makistop οτι πιστευουμε στα ματια μας κ γελοιοποιουμε την αμελεια που κατα τη μακρινη μου αποψη (Αθηνα-Φλώρινα ) δεν ειναι αθωα, αλλα τεχνηεντως αποπροσανατολιστικη!Δε γινεται επαγγελματιες του χιονιου (λεμε τωρα ), να μην μπορουνε να αξιολογησουν σωστα το υψος χιονιου (που στο κατω κατω μπροστα τους το εχουν κ το χουφτωνουν οσο θελουν) κ εμεις απο ενα παραθυρακι x640 να βγαζουμε καλυτερα συμπερασματα! Τα ατομα το κανουν συστηματικα κ πλεον απλα δεν χαμπαριαζει κανεις τι δηλωνουν! Ουτε οι τοπικοι αθλητες! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted November 15, 2007 Makistop, την Κυριακή ο σύλλογος συνδιοργανώνει με το Σέλι μια πολύ σημαντική εκδήλωση στο χιονοδρομικό. Οπότε ότι και να γίνει θα είμαστε εκεί και ας προσπαθήσουν όσοι περισσότεροι μπορούν να παρευρεθούν. Τώρα αν μπορέσουμε να κάνουμε σκι εκεί έχει καλώς Quote Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted November 15, 2007 Εννοειται φιλε makistop οτι πιστευουμε στα ματια μας κ γελοιοποιουμε την αμελεια που κατα τη μακρινη μου αποψη (Αθηνα-Φλώρινα ) δεν ειναι αθωα, αλλα τεχνηεντως αποπροσανατολιστικη! Δε γινεται επαγγελματιες του χιονιου (λεμε τωρα ), να μην μπορουνε να αξιολογησουν σωστα το υψος χιονιου (που στο κατω κατω μπροστα τους το εχουν κ το χουφτωνουν οσο θελουν) κ εμεις απο ενα παραθυρακι x640 να βγαζουμε καλυτερα συμπερασματα! Τα ατομα το κανουν συστηματικα κ πλεον απλα δεν χαμπαριαζει κανεις τι δηλωνουν! Ουτε οι τοπικοι αθλητες! Τους το έχω πει αρκετές φορές αλλά τους βλέπω επαναπαυμένους και είναι κρίμα γιατί το βουνό έχει δυνατότητες για πολλά και όχι μόνο για χειμώνα... (όπως βέβαια ισχύει και αλλού). Από την άλλη βέβαια έχει την μακράν την ποιο φθηνή ετήσια και κόστος για τροχόσπιτα, οπότε σε συνδυασμό με την απόσταση και την ούτως ή άλλως επίσκεψη κάθε Σ/Κ συμβιβαζόμαστε, αλλά αυτό δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία υγ. off-topic η κουβέντα....sorry Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
crash 0 Report post Posted November 15, 2007 Στο X.Κ. Καιμάκτσαλαν λειτουργούν από τις 12/11 τα 4 κανόνια τεχνητής χιόνωσης. Εκτιμώμενη ημερομήνια έναρξης 24/11. Απο snow report... Το βλέπετε πιθανό ??? Πιστευετε ότι θα υπάρξει ενημέρωση ή θα τρέχουμε αδικά ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted November 15, 2007 Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο κ. Γλαράκης θα είναι και αυτός στην εκδήλωση του συλλόγου, Θα μάθουμε από πρώτο χέρι. Quote Share this post Link to post Share on other sites