Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Yota

χ/κ ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

Recommended Posts

τον ειχα κανει καπου σεπτεμβρη...η οκτωβρη;;; ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

πολυ χαλια

Για φαντασου οταν οι καθυζησεις κρυφτουν απο το χιονι........

μονο που το σκεφθομαι ΤΡΟΜΑΖΩ........

o τρελος του χωριου......

Εριξε τιποτα ρε παιδια; Δεν ανεβηκε κανεις σημερα;

Απο την Τεταρτη μεχρι Κυριακη θα ειμαστε με παρεα απο Αθηνα στο Ποζαρ και δεν βλεπω να τσουλαμε... :rolleyes:

Life consists of only two things: skiing and waiting to go skiing.

Μια κοπέλα που δουλέυει πάνω στο σαλέ πριν από λίγο μου είπε ότι προτού κατέβει το απόγευμα, από τις 4 ως τις 5 περίπου είχε ρίξει περίπου 20-25 cm χιόνι. Μόνο με χιονολάστιχα ή αλυσίδες ανεβαίνεις πάνω μου είπε.

Επίσης μου είπε ότι ανεβαίνει από Κερασία. Πάρόλο τις καθιζήσεις πηγαίνεις κανονικά. Ωστόσο προσωπικά έχω κάποιες αμφιβολίες.

Αύριο το πρωί μόλις ανέβει, κατά τις 8, θα μου πει τι είναι ανοικτό για σκι. Αν και πιστεύω ότι μόνο το Μετερίζι θα είναι. Μπορεί να ανέβω. Αν τελικά ξυπνήσω νωρίς :P και μάθω, θα γράψω τα νέα εδώ.

Αλλά επειδή και σήμερα γινόταν πανικός αλλά και αύριο, μόνο με μια πίστα δεν θα λέει με τίποτα.

Ασχετο: σήμερα ήταν και ο πρωθυπουργός πάνω στο χιονοδρομικό, για βόλτα και δοκίμασε και σκι. Δεν βρέθηκε κανείς να τον "σπρώξει καταλάθος" :):P:rolleyes:

Αλλά επειδή και σήμερα γινόταν πανικός αλλά και αύριο, μόνο με μια πίστα δεν θα λέει με τίποτα.

Πανικο εννοουμε αερα; ομιχλη; κρυο;

Θα ανεβει μια παρεα για βολτα (οχι για σκι) και ψαχνω αφορμη... :P

Ασχετο: σήμερα ήταν και ο πρωθυπουργός πάνω στο χιονοδρομικό, για μπιζνες και δοκίμασε και σκι. Δεν βρέθηκε κανείς να τον "σπρώξει καταλάθος" :):P:rolleyes:

Fixed :P

Kantoniou, καλημέρα και Χρόνια Πολλά.

Πανικό εννοώ από κόσμο. Ο καιρός ήταν πολύ καλός.

Τώρα που...ξύπνησα και μίλησα, ανοιχτό είναι μόνο το Μετερίζι και έχει τελικά 5cm φρέσκπ χιόνι.

Μπορεί να ανέβω αλλά για καφέ. Για σκι δεν το βλέπω αν και θα έχω τον εξοπλισμό μαζί μου.

Λες με τις μπίζνες να έχουμε τίποτα καλά νέα;;; :rolleyes::)

Γόνδολες από τους πρόποδες του βουνού μέχρι την κορυφή!

Powder to the people!

Γόνδολες από τους πρόποδες του βουνού μέχρι την κορυφή!

Λες;;;;;;;;;;;;;;;; :rolleyes::)

+100000000000000000 Στέλιο

Τελικα η παρεα πηγε, αλλα εμεις δεν κουνηθηκαμε. Το ριξαμε στον υπνο.

Ελπιζω να ριξει τιποτα μεχρι το τελος της εβδομαδας, μηπως ξεκινησουμε τη σεζον...

Παιδες εγω για πρωτοχρονια εχω κλεισει να παω με παρεα

αφου δεν εχει χιονι ας γνωρισουμε και την περιοχη τι να κανουμε.........

Φιλικα Δημητρης

Edited by captainhook3

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Παιδες εγω για πρωτοχρονια εχω κλεισει να παω με παρεα

αφου δεν εχει χιονι ας γνωρισουμε και την περιοχη τι να κανουμε.........

Φιλικα Δημητρης

υπάρχουν πολλές επιλογές τόσο ως προς τοπίο/φυσική ομορφιά όσο και για φαγητό

αν θέλετε βοήθεια/προτάσεις εδώ είμαστε

υπάρχουν πολλές επιλογές τόσο ως προς τοπίο/φυσική ομορφιά όσο και για φαγητό

αν θέλετε βοήθεια/προτάσεις εδώ είμαστε

Εγω τουλαχιστον ειμαι ολο αυτια μιας και ακομα δεν εχει δημιουργηθει το link με πληροφοριες για το ΧΚ του Καιμακτσαλαν

Φιλικα Δημητρης

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Κι εγώ έχω κλείσει για πρωτοχρονιά κι έχω απογοητευτεί πλήρως με τον καιρό :lol::rolleyes::D ... Τόσο που σκέφτηκα να ακυρώσω την εκδρομή μιας και για χιονοδρομία δεν βλέπω να έχει μείνει καμια ελπίδα..

Οπότε θα με ενδιέφερε κι εμένα οποιαδήποτε πληροφορία για την περιοχή προκειμένου να γεμίσω τις ημέρες μου όσο πιο δημιουργικά γίνεται..

Edited by Kostas T

Κι εγώ έχω κλείσει για πρωτοχρονιά κι έχω απογοητευτεί πλήρως με τον καιρό :lol::rolleyes::D ... Τόσο που σκέφτηκα να ακυρώσω την εκδρομή μιας και για χιονοδρομία δεν βλέπω να έχει μείνει καμια ελπίδα..

Οπότε θα με ενδιέφερε κι εμένα οποιαδήποτε πληροφορία για την περιοχή προκειμένου να γεμίσω τις ημέρες μου όσο πιο δημιουργικά γίνεται..

Μην μασατε ρε,θα εχει χιονι την πρωτοχρονια!

Μην μασατε ρε,θα εχει χιονι την πρωτοχρονια!

Που βασίζεις αυτή τη βαρύγδουπη δήλωση koukos;; Όλα τα sites μετεωρολογικών προβλέψεων που είδα δεν μου άφησαν περιθώρια να ελπίζω... Μήπως γνωρίζεις κάτι ;;; :rolleyes: ή απλά παίζεις με τον πόνο μας :lol: ;;

Edited by Kostas T

Παιδιά εγώ θα είμαι εδώ στην περιοχή. Αν έχει χιόνι, θα ανέβω.

Για ότι θέλετε, πείτε μου.

λοιπόν, έχουμε και λέμε (koumpare βοηθάς...):

υποθέτω ότι έχετε κλείσει στον Π. Αγ. Αθανάσιο, οι παρακάτω αποστάσεις είναι από εκεί (αν έχετε κλείσει στο Νέο Αγ. Αθανάσιο ή Παναγίτσα διαφοροποιούνται ελαφρώς προς τα κάτω)

1) ΑΕΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΝΥΜΦΑΙΟ (περίπου 50 Km από Π. Αγ. Αθανάσιο πολύ ωραία διαδρομή κυρίως αν επιλέξετε τον δρόμο ακριβώς δίπλα στην Βεγορίτιδα αντί για την ΕΟ Έδεσσας-Φλώρινας)

Διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός χτισμένος στο Ανατολικό Βίτσι με μέσο υψόμετρο περίπου 1350 μ.

Πολλοί και καλοί ξενώνες όπως και ταβέρνες - καφέ.

Must η επισκεψη στο καταφύγιο της καφέ αρκούδας και του λύκου σε γειτονικό οικισμό (περισσότερα στο www.arcturos.gr)

Αν πάτε προς τα εκεί πεταχτείτε στο Σκλήθρο για κοτοπουλάκι σπέσιαλ στη ταβέρνα Θωμάς (αν βρειτε να καθήσετε) και σε κάποιο από τα επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής του Αμυνταίου για να πάρετε και κάνα κρασάκι ΑΑ

2) ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ (50-60 Km από Π. Αγ. Αθανάσιο)

Επίσκεψη στα ιαματικά λουτρά, αν έχετε κέφια κάνετε και μια βουτιά είτε στην εξωτερική είτε στην εσωτερική πισίνα.

Yπάρχει πληθώρα επιλογών, tip να προτιμήστε κάτι πιο prive, βραδινές ώρες - θέλει οπωσδήποτε κράτηση νωρίτερα στο 2384091300 (περισσότερα στο www.loutrapozar.net).

Κοντά στα Λουτρά υπάρχει ο οικισμός Λουτράκι (για φαγητό εκεί προτείνω ταβέρνα Υδρόλιθος και μετά ελληνικό καφέ και γλυκάκι στο ζαχαροπλαστείο Ζίλη) και ο (πιο όμορφος) οικισμός Όρμας (για φαγητό ανεπιφύλακτα στην ταβέρνα Διόνυσος)

Μια επιλογή επίσης είναι οι Πρέσπες αλλά ξεφεύγει λίγο σε απόσταση (>100 Km).

Ίσως θα μπορούσατε την τελευταία μέρα να επισκεφτείτε Φλώρινα-Πρέσπες-Καστοριά (επίσης καταπληκτική διαδρομή) και από εκεί να πάρετε τον δρόμο της επιστροφής προς τα κάτω

Επιπλέον, δεν έχω γράψει τίποτα για Έδεσσα, Νάουσα, Βέροια που είναι σχετικά κοντά, ένα πέρασμα από εκεί το θεωρώ αυτονόητο (ανάλογα πάντα με τον διαθέσιμο χρόνο σας).

Ελπίζω να βοήθησα αν και εύχομαι να μην πάτε πουθενά αλλού εκτός από το χιονοδρομικό :):P

Για κάποια πιο εξειδικευμένη πληροφορία στην διάθεσή σας με pm

Φιλικά

Γιώργος

Edited by jorge_ver

Γιώργο, χρησιμοποίησα τις πληροφορίες που έδωσες στο πρώτο μήνυμα του θέματος. Μας λείπουν ακόμα οι συγκεντρωμένες πληροφορίες για το χιονοδρομικό αυτό καθεαυτό (πίστες κλπ), αλλά ελπίζω ότι όλο και κάποιο καλό παιδί που ξέρει το κέντρο θα μας τις δώσει. :)

Make Parnassos Great Again!

Περικλή, στο γράφω εδώ γιατί το inbox σου είναι full.

Οποιαδήποτε πληροφορία έχεις για το χιονοδρομικό που μπορεί να φανεί χρήσιμη στους επισκέπτες, μπορούμε να την βάλουμε στο πρώτο μήνυμα του θέματος. Πληροφορίες για τις πίστες, πρόσβαση, δυσκολία, διαδρομές εντός και εκτός πίστας, ότι νομίζεις ότι μπορεί να διευκολύνει κάποιον που θέλει να επισκεφτεί το συγκεκριμένο κέντρο!

Μπορείς ή να το δημοσιεύσεις ως μήνυμα στο θέμα του Καϊμάκ, είτε να μου το στείλεις ως p.m και εγώ θα το ενσωματώσω στο πρώτο μήνυμα.

Άντε να χιονίσει μπας και βρεθούμε και από κοντά! :)

Make Parnassos Great Again!

ειδικα οι πληροφοριες για τις πιστες ειναι απαραιτητες γιατι στο site του χιονομδρομικου δεν υπαρχουν..

But where are the clowns?

Quick! Send in the clowns!

ok

Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου.

Θα κανω μια προσπαθεια αν και νομιζω οτι υπαρχουν αλλοι που εχουν πατησει πιο πολλες φορες το συγκεκριμενο χ/κ απο οτι εγω(πχ κουμπαρος) και θα μπορουσαν να διορθωσουν η να δωσουν περισσοτερες πληροφοριες.

Πρωτος αναβατηρας Μετεριζι(συρομενος):1)Οδηγει στην αρχη της 8 μιας κατα τα λεγομενα του χ/κ κοκκινης πιστας μικρης σε μηκος,αρκετα στενης,αλλα χωρις γκρεμο στο πλαι,σχετικα ηπια,που καταληγει στην αρχη του συρομενου και στο σαλε.Χρησιμοποιειται αρκετα συχνα απο συλλογους για προπονηση.

2)Οδηγει στην 7 μια μπλε πιστα αρκετα ευκολη,ενδεικνυται για αρχαριους καταληγει στο σαλε και στην αρχη του συρομενου.

3)Οδηγει στην αρχη της περιφερειακης που καταληγει στο 2ο σαλε και στους αναβατηρες Σαραντοβρυση1 και Σαραντοβρυση2.

Δευτερος αναβατηρας Σαραντοβρυση2(συρομενος):1)Οδηγει στην 9 μια μπλε πιστα που μοιαζει λιγο με δρομο,στενη αλλα ηπια σε κλιση,εχει φραχτακι το οποιο την οριοθετει απο το απατητο και τη διαδρομη του συρομενου.Καταληγει στην αρχη του συρομενου.

2)Οδηγει στα μισα περιπου της 2,μια μπλε πιστα μεγαλη σε μηκος και πλατος,αρκετα ηπια σε κλιση,σε ορισμενα σημεια προς το τελειωμα θελει και κουπι καθως γινεται εντελως ισια και καταληγει στο 2ο σαλε και στην αρχη του συρομενου και του εναεριου.

Τριτος αναβατηρας Σαραντοβρυση1(εναεριος):1)Οδηγει στην 4,κοκκινη πιστα την οποια εχω δει μονο απο πανω,περνωντας με τον εναεριο,μεγαλη σε πλατος και καταληγει στο τελειωμα της 2.

2)Οδηγει στην 2,μπλε πιστα,πολυ μεγαλη σε μηκος και πλατος,με αρκετα ηπιες κλισεις που καταληγει στο 2ο σαλε και στην αρχη του συρομενου και του εναεριου.

3)Οδηγει στην αρχη της δευτερης περιφερειακης που καταληγει στο συρομενο της Κρεμασης.

Τεταρτος αναβατηρας Κρεμαση(συρομενος):1)Οδηγει σε 2 "αδερφες" κοκκινες πιστες δεν θυμαμαι τα νουμερα τους αλλα ειναι απο τις αγαπημενες μου.Μετριο μηκος και πλατος αλλα πολυ ενδιαφερουσα κλιση ιδανικη για intermediate σκιερ.

2)Οδηγει στην 5 μια μπλε πιστα που καταληγει στα μισα της δευτερης περιφερειακης.Δεν την εχω πατησει.

3)Οδηγει στην τριτη περιφερειακη η οποια σε βγαζει στην 2,συνηθως για το δρομο της επιστροφης στο σαλε.

Επισης απο το σημειο που σε αφηνει το συρομενο της Κρεμασης μπορεις να πας με τα ποδια στο υπεροχο σερβικο εκκλησακι με την φοβερη θεα και τη freeride διαδρομη που εχει απο πισω.Ειναι ποδαροδρομος περιπου 200μ,εγω εκανα ενα τεταρτο μπορει 20λεπτο και μου βγηκε η πιστη με τα ποδια μου να χωνονται μεσα στο χιονι μεχρι το γονατο πολλες φορες.Αξιζε τον κοπο το συνιστω ανεπιφυλακτα σε ολους.Μετα τσουλας σαν αερας μεχρι κατω :rolleyes:

Αν θυμηθω κατι θα κανω edit αργοτερα

Edited by kotsos007

Οι προλαλήσαντες τα είπαν πολύ καλά (νιώθω σαν κριτής στο Master chef :rolleyes::lol:;) ) λόγω του ότι είμαι από εδώ.

Σοβαρά τώρα, τα παιδιά είναι απόλυτα σωστά και μπράβο για την δουλειά τους. Δεν χρειάζεται να διορθώσω τίποτα. Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα το συμπληρώσω.

Καλό είναι να λάβετε όμως υπόψην και το site www.kaimaktsalan.eu.

Είναι το site της εταιρείας Σταυρακίδης που εκμεταλεύεται το σαλέ και λειτουργεί κανονικά. Πριν από λίγο μπήκα μέσα. Το πιό σημαντικό είναι ότι έχει και καιρό αλλά και χάρτη των πιστών.

Όσο για αυτά που έγραψε ο jorge_ver (Γιώργος) θα βάλω +10000 στα λουτρά Πόζαρ, στην ταβέρνα Υδρόλιθο και στο ζαχαροπλαστείο Ζιλή. Τα έχω δοκιμάσει για αυτό. Αν Σαβ/κο απόγευμα βρει εύκολα κανείς να κάτσει στου Ζιλή, όλα κερασμένα από μένα!!!!

Πάντως χιόνι γιόκ, να ξέρετε. Λειτουργεί μόνο το Μετερίζι, με τεχνητό χιόνι.

Ότι θελετε, όποιος θέλει εδώ είμαστε.